Adını üyelerinin baş harflerinden alan BEGOA Ensemble, geniş oda müziği repertuarını keşfetmek ve çok sık seslendirilmeyen eserleri dinleyicinin beğenisine sunmak amacıyla Erkin Onay (keman), Özgür Baskın (keman), Ali Başeğmezler (viyola), Gökhan Bağcı (çello) ve Başar Can Kıvrak (piyano) tarafından kurulmuş. 4 Ağustos gecesi yıldızların altında antik taş ocağında klasik müzikseverlerin karşısında olacaklar.
14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Begoa konseri
Konser Programı / Concert Programme
Dmitri Shostakovich
Piano Quintet in G minor, Op 57
Prelude: Lento – Poco pi. mosso – Lento
Fugue: Adagio
Scherzo: Allegretto
Intermezzo: Lento
Finale: Allegretto
ARA / INTERVAL
Johannes Brahms
Piano Quintet in F minor, Op. 34a
Allegro non troppo
Andante, un poco Adagio
III. Scherzo. Allegro – Trio
Finale. Poco sostenuto – Allegro non Troppo
Adını üyelerinin baş harflerinden alan BEGOA Ensemble Mayıs 2016’da çalışmalarına başladı. Oda müziğine özel olarak ilgi duyan, farklı kurumlarda çalışan müzisyenlerden oluşan topluluk, bu alanda dinleyicisine küçük de olsa bir katkıda bulunmak, geniş oda müziği repertuarını keşfetmek ve çok sık seslendirilmeyen eserleri dinleyicinin beğenisine sunmak amacıyla kuruldu. Erkin Onay (keman), Özgür Baskın (keman), Ali Başeğmezler (viyola), Gökhan Bağcı (cello) ve Başar Can Kıvrak’ın (piyano) bir araya gelmesi ile oluşan BEGOA Ensemble ilk konserini Ekim 2016’da Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirdi. Daha sonra TRT Radro 3 Canlı Yayın konseri ve Bilkent Oda Müziği Günleri’nin açılış konserini gerçekleştirdi. İzleyiciden büyük alkış alan grup konserlerine ülkemizin çeşitli devam ediyor. Topluluk temelde piyanolu beşli olmasının yanı sıra, konserlerinde piyanolu üçlü, dörtlü ve beşli için yazılmış eserlerden oluşan programlar sunmaktadır.
Başar Can Kıvrak, Piyano
Erkin Onay, Keman
Mehmet Gökhan Bağcı, Viyolonsel
Özgür Baskın, Keman
Ali Başeğmezler, Viyola
Başar Can Kıvrak
2008’de girdiği Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarını, 2012 Mayıs ayında, Elisso Virsaladze’nin sınıfında, en yüksek derece olan kırmızı diplomayla bitiren Başar Can Kıvrak, eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Kıvrak, orta öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. On yaşından itibaren iki yıl Ozan Bilen iki yıl da Emre Şen ile piyano çalıştı. 2001-2002 öğretim yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’nde Namık Sultanov’un, ardından Gülnara Aziz’in öğrencisi oldu. 2004’de girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano bölümünü Gülnara Aziz’in öğrencisi olarak 2008 ‘de tamamladı. 2002 Ekim ayında İstanbul’da düzenlenen 1. Uluslararası Ferdi Statzer Piyano Yarışmasında Üçüncülük Ödülü, 2004 Aralık ayında “Yamaha Bursu” ve 2005 Nisan ayında Sofya’da düzenlenen 2. Uluslararası Genç Virtüözler Piyano Yarışmasında “Grand Prix” (Büyük Ödül) kazandı. Gülsin Onay, İdil Biret ve Emre Elivar’la sıklıkla çalıştı. TRT Ankara Radyosu için birçok kayıt yapan Başar Can Kıvrak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Filarmoni Antalya, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, Lefkoşa Uluslararası Piyano Festivali, Ankara Uluslararası Müzik Festivali, Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivali’ne katıldı. Kıvrak, akademik çalışmaları ve konser kariyerini sürdürüyor. 2016 yılından bu yana BEGOA Ensemble’ın “B” harfini temsil etmektedir.
Erkin Onay
Keman eğitimine, büyükbabası Joachim Reusch ile başlayan Erkin Onay 1989-94 yılları arasında Almanya’da Hannover Hochschule für Musik Profesörlerinden Prof. Atilla Aydıntan ile çalıştı. Bu dönemde Türkiye, Almanya, Yunanistan ve Fransa’da resitaller verdi ve genç müzisyenler festivallerine katıldı. Hannover’de 1990 ”Genç Müzisyenler” yarışmasında ikincilik ödülü aldı. 1994’te Almanya’da, Freiburg Üniversitesi’ne özel yetenek sınavı ile dört yıl erken kabul edildi ve eğitimine Prof. Jörg Hoffman ile devam etti. 1996’da İsviçre Winterthur Müzik Yüksek Okulu’nda Gyorgy Pauk’un sınıfına kabul edildi. 1998 yılından itibaren aynı okulda Heifetz’in son yıldız öğrencilerinden Prof. Rudolf Koelman ile çalıştı. Bu okuldan 2001 yılında “Konzertreife” (Konser Piyanisti) Diplomasını en iyi dereceyle aldı. Erkin Onay, Türkiye’de Bilkent Üniversitesi’nde Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan ile çalışarak 2005 yılında Doktoraya eşdeğer Sanatta Yeterlik derecesini kazandı. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliği bulunan
Erkin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Çukurova, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Senfoni Orkestrası, DESSO ve BASSO ile Gürer Aykal, Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, Vladimir Altschuler ve Emil Tabakov tarafından yönetilen konserlere solist olarak katıldı. Türkiye, Ukrayna, Brazilya: Japonya, Hindistan, İngiltere ve Almanya’da çeşitli resital ve oda müziği konserleri verdi.1999 – 2004 Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2004-2005 Bilkent Senfoni Orkestrası, 2017-2015 yılları arasıda Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin baş kemancılığını yaptı. Onay, yurt içi ve yurtdışı oda müziği ve solo konserlerine devam etmektedir. 2016 yılından bu yana BEGOA Ensemble’ın “E” harfini temsil etmektedir.
Mehmet Gökhan Bağcı
1990 yılında Antalya’da doğdu. Profesyonel viyolonsel çalışmalarına Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’nde başlayarak tam burslu olarak Arthur Rahmatulla’nın sınıfından mezun oldu. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Ozan Tunca’nın sınıfından mezun oldu. Güher & Süher PEKINEL Ondilene işbirliği ile, “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsamında, Leipzig Hochschule für Musik und Theater’da Prof. Peter Bruns’un sınıfına kabul edildi ve 5 ay düzenli olarak derslere katıldı. 2008/2012 yıllarında Jungenc Philharmonic Orchestra ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda viyolonsel grup şefliğini üstlenen Bağcı, İstanbul Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali , Berlin Young Europe Festival, Festival of the Nations, İstanbul Müzik Festivali ve Brunckner Festival’lerinde görev aldı. İstanbul Akbank Oda Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Samsun Devlet Opera ve Balesi,Orkestra Akademik Başkent, Orkestra Ankara ve
Bilkent Senfoni Orkestrasında konuk sanatçı olarak görev aldı. 15.Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda grubu ile 1.liği bulunmaktadır. 2012 yılında Hezarfen Ensemble’a davet edilen Bağcı, Micheal ELLISON’un “Mevlana, Say I am” çağdaş oda operasının Türkiye prömiyeri, Rotterdam Operadagen’da ise Dünya Prömiyerini gerçekleştirdi ve aynı zamanda cd kaydında yer aldı. İrlanda Modern Müzik Topluluğu Yurodny Ensemble ile 22.Akbank Caz Festivali ve Hezarfen Ensemble Avrupa turnesini, Maerz Müzik Festivali kapsamında Berlin Philharmonic Kammermusiksaal ve Berlin Haus der Festspiele’de konserler gerçekleştirdi. Balazs Mate, Ruth Phillips, Mauro Valli, Peter Bruns, Markku Luolajan-Mikkola, Johannes Moser, Jean-Guihen Queyras, Wolfgang Boettcher, Benyamin Sönmez, Çağ Erçağ, Şölen Dikener, Ozan Tunca ile viyolonsel, Ellen Jewett, Özcan Ulucan, Orhan Ahıskal, Ruşen Güneş, Harald Herzl oda müziği kurslarında aktiv olarak katılan Bağcı, her yıl düzenli olarak Klasik Keyifler, Orkestra Akademik Başkent,
Hezarfen Ensemble, Trio Ba, Ulus Oda Orkestrası, Begoa Ensemble, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile düzenli olarak konserlere katılmaktadır. 2016 yılından bu yana BEGOA Ensemble’ın “G” harfini temsil etmektedir.
Özgür Baskın
İzmir’de doğan Özgür Baskın, keman eğitimine 1993 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Ferhang Hüseyinov ile başladı. Aynı yıl Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak kariyerinin ilk konserini verdi. 1995 yılında Rotary Klübü’nün Türkiye genelinde düzenlediği müzik yarışmasında birincilik ödülü aldı. Eğitimine 1996 – 2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Victor Pikayzen ile devam eden sanatçı, 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği keman yarışmasında ve 2000 yılında Sedat-Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Keman Yarışmasında birincilik ödüllerine layık görüldü. 2001 yılında H. Ü. Devlet Konservatıvarından mezun olup İş Bankası’nın vermiş olduğu eğitim bursu ile eğitimine Rostock Müzik Akademisinde (Almanya) Prof. Petru Munteanu’nun sınıfında devam etmiştir. 2004 – 2006 yılları arasında sanatta yeterlilik çalışmalarını Lodz Müzik Akademisinde (Polonya) Prof. Iwona Wojciechowska ile tamamladı. Sanatçının uzmanlık sınıfı çalışmaları yaptığı kemancılar arasında Walentyna Jakubowska, Miroslaw Lawrynowicz, Silvie Gazou, Jashua Epstein, Enrico Onofri ve Maxim Vengerov gibi ünlü isimler bulunmaktadır. Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Sanatçı şu anda Orkestra Akademik Başkent’te çalışmakta, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nın birçok değerli danışmanlarından birisidir. Aynı zamanda aktif bir oda müziği kariyeri olan sanatçı 2016 yılından bu yana Trio BA üyesi ve BEGOA Ensemble’ın “O” harfini temsil etmektedir. Özgür boş zamanlarında tutkusu olan bilgisayar programcılığı becerilerini geliştirerek açık kaynaklı projelere katkıda bulunmaktan çok keyif alır.
Ali Başeğmezler
Viyola öğrenimine Yrd. Doç. Feza Gökmen ile önce Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda devam ederek 2001 yılında mezun oldu. 2001 yılında, Hochschule für Musik und Theater – Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig’in giriş sınavını kazandı. Burada Prof. Tatjana Masurenko ile yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (KonzertExam) sınıflarını başarıyla bitirdi. Bruno Guiranna, Stefan Kamasa, Nobuko Imai gibi dünyaca ünlü viyolacıların kurslarına katıldı. Avrupa’nın ünlü konser salonlarında (Concertgebauw, Gewandhaus, Musikverein) solo ve oda müziği konserleri verdi. Nisan 2003’de Bursa BDS Orkestrası/şef Burak Tüzün ile Paul Hindemith’in viyola konçertosu Der Schwanendreher’i, 2008 yılında Ankara’da CSO/N. Özgüç ve 2010 yılında BBDSO/F. Kerimov ile Nejat Başeğmezler’in viyola konçertosu Lozan’ı çaldı. 2006 yılından 2014’e kadar Atina’da Megaron Kamerata orkestrası’nda viyola grup şefliği yapan Ali Başeğmezler, 2009 yılında kurulan ve 2011-12 konser sezonunda
uluslararası “Rising Stars” serisi konserleri ile Avrupanın onbir müzik merkezinde konserler veren, son olarak 5 Haziran 2014’de Carnegie Hall’deki konseriyle övgüler alan Tetraktys Quartet’in viyolacısı ve aynı zamanda Alman, Ensemble Modern grubu’nun desteğiyle kurulan Ergon Ensemble’ın kurucu üyesidir. 2015 yılında “Orkestra Akademik Başkent”te viyola sanatçısı ve Bozok Quartet’in üyesi olmuş ve 2016 yılından bu yana BEGOA Ensemble’ın “A” harfini temsil etmektedir.
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Bilgi: Gülsin Onay
Haber İçerik: Gümüşlük Festivali<gumuslukfestivalihaber@gmail.com>