

Kristóf Baráti (keman) Macaristan & Tuna Bilgin(piyano) Türkiye
10 Temmuz Çarşamba, saat: 21:00 TAŞTA – Antik Taşocağı
Keman- Piyano
21.Gümüşlük Müzik Festivali dünya çapında tanınan, olağanüstü nitelikte bir müzisyen olarak kabul edilen keman virtüözü Kristóf Baráti ve festivalin yurtdışı eğitim bursuyla desteklenen, son iki yıldır ise festivalde beğeni toplayan performanslara imza atan ve dinleyiciler tarafından övgüyle karşılanan genç piyanist Tuna Bilgin’in sahne alacakları açılış konseriyle başlıyor. Beethoven, Brahms ve Franck’ın sonatlarından oluşan konserler, Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek.
Geniş bir ifade yelpazesi ve kusursuz bir tekniğe sahip olan Baráti’nin performansı ve çalışına kattığı şiirsellik dünya genelinde beğeni toplamaktadır. Son dönemlerde Baráti, Los Angeles Filarmoni ile Hollywood Bowl’da, Londra Filarmoni Orkestrası ile Royal Festival Hall’da ve 2019’da Verbier Festivali’nin açılış konserinde öne çıkan bir solist olarak performans sergilemiştir. Baráti, Zurich Tonhalle, Oslo Filarmoni, Fransız Ulusal Orkestrası, ORF Viyana Radyo Senfoni, Montreal Senfoni Orkestrası, BBC İskoçya Senfoni, BBC Filarmoni ve Lahey Filarmoni gibi orkestralarla birlikte çalmıştır. Halen Budapeşte’de yaşayan Baráti düzenli olarak Macaristan’da sahne almakta olup, István Vardái ile birlikte Kaposvár Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin sanat direktörlüğünü yapmaktadır.
Yirmi bir yaşındaki besteci ve piyanist Tuna Bilgin, müzik hayatına, beş yaşında, kendi kendini yetiştirmiş bir besteci olarak adım attı. Yedi yaşında piyano çalmaya başladıktan sonra on yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Ortaokulu sınavlarını kazanarak Prof. Gülnara Aziz’in sınıfında piyano eğitimine başladı. Devlet sanatçısı ve piyanist Gülsin Onay’ın da öğrencisi olan Bilgin, Mariinsky Festivali’nde Lucas Debargue, Daniil Trifonow gibi isimlerin katıldığı resital serisinde şef Valeri Gergiyev ve piyanist Mira Jewtich Richter’in davetlisi olarak resitaller verdi; , Orbetello Piano Competition ve Paul Badura Skoda gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda da ödüller kazandı.
KONSER PROGRAMI:
L.V. Beethoven:
Keman ve Piyano Sonatı No. 5 Fa Majör, Op. 24 “Bahar Sonatı”
J. Brahms:
Keman Sonatı No. 2 La Majör, Op. 100,
C. Franck:
Keman Sonatı, La Majör

H4NDS DUO: Portekiz’den Dört El Piyano
Antonio Luis Silva & Tiago Nunes (piyano) PORTEKİZ
14 Temmuz Pazar 21:00 Aktur- Zevirya Kültür Merkezi
Uzun süredir arkadaş olan Portekizli piyanistler António Luís Silva ve Tiago Nunes, 2019 pandemi döneminde geliştirdikleri eserlerinden oluşan dört el piyano ‘H4NDS DUO’ projeleriyle Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Zefirya Kültür Merkezi’nde!
Pandemi dönemi kısıtlamalarına başkaldırı olarak, farklı coğrafyalardan bestecilerin eserlerini içeren ve sınırları müzikle kaldırma fikrine odaklanan H4NDS DUO projesi ve aynı adlı albüm; Schubert, Grieg, Dvořák ve Gluck gibi bestecilerin eserleriyle coğrafi çeşitliliğe ve özgürlükleri kısıtlananların dayanıklılığına övgü niteliğindedir.
KONSER PROGRAMI:
F. Schubert:
Fantezi Fa minör, D.940
E. Grieg:
Norveç Dansları, Op. 35
A. Dvořák:
Slav Dansları:No.2, Op. 72 “Dumka”
No.8, Op. 46 “Furiant”
C.W. Gluck:
‘Orfeo ve Euridice’den bale
A. Piazzolla:
- Café 1930
- Nightclub 1960
- Libertango

Genç Müzisyenler Sahnede I
Kumda Keman – GFA Keman Masterclass Öğrenci Konseri
16 Temmuz Salı, 20:30 Toprak Ev- Festival Merkezi
2006 yılından bu yana her yıl Gümüşlük Festival Akademisi öğrencilerinin keman, piyano, viyolonsel, flüt, arp, orkestra şefliği, şan, kompozisyon ve gitar dallarında aldıkları masterclasslar sonunda verdikleri konserler bu yıl 16 Temmuz’daki ilk konserle başlıyor. Kristóf Barati ve Erkin Onay’dan dersler alan keman masterclass öğrencilerinin bu keyifli konserini kaçırmayın.

Caroline Sageman’la Bir Chopin Gecesi
Caroline Sageman (Fransa) Piyano
22 Temmuz Pazartesi, 21:00 TAŞTA- Antik Taş Ocağı
“Caroline Sageman ile tanıştığınızda onun bir çocuk dâhi olduğunu unutmak zor; değişmeyen bakışları bunu ele veriyor. Her zaman aynı gerçeği ortaya koyan kararlı bir bakış: Caroline Sageman müziği öğrenmedi; müzikle doğdu.”
Fransız piyanist Caroline Sageman 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Türkiye’de ilk kez sahne alacak. Aynı zamanda 21-30 Temmuz tarihleri arasında Gümüşlük Festival Akademisi Piyano I Masterclass programında 10 genç piyano öğrencisine dersler verecek Sageman, konser programında Chopin’nin eserlerinden bir seçki sunacak.
Evde eğitim gören Caroline Sageman, Rubinstein tarafından yorumlanan Chopin’in valsleriyle büyüdü ve Paris’teki Salle Pleyel’de dokuz yaşında ilk büyük çıkışını yaptı. Daha sonra Claudio Arrau, Germaine Mounier, Milosz Magin, Hubert Guillard ve Merces De Silva Telles ile yolları kesişti.
KONSER PROGRAMI:
F. Chopin:
- 5 Mazurka, Op. 7
- Polonez, No. 1, Op. 26
- Scherzo No. 2, Op. 31
- Scherzo No. 3, Op. 39
- Mazurka, No. 4, Op. 17
- Mazurka, No. 1, Op. 6
- Andante Spianato ve Büyük Polonez, Op. 22

Piyano ve Kemanın Dansı
21. Gümüşlük Müzik Festivali, 25 Temmuz akşamı Michael Bulychev-Okser ve Miriam Davis’in ardından Gülsin Onay’ın sahne alacakları konserle devam ediyor. Aynı gecede iki farklı performansın sergileneceği konser programı Paganini, Mozart, Shor, Pletnev, Chopin, Brahms, Chausson, Liszt gibi bestecilerin eserlerini içeriyor.
New York Times tarafından “cezbedici ve parlak” olarak nitelendirilen, piyanist ve besteci Michael Bulychev-Okser ve Fanfare Magazine’de “duyarlılığı, sofistikasyonu, sıcak tonu ve dinleyiciyle bağlantı kurma yeteneği” ile övülen Miriam Davis dinleyicilere etkileyici bir gece yaşatacak. İkilinin performansının ardından, uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan, 5 kıtada 80 ülkeyi kapsayan konserler veren devlet sanatçısı Gülsin Onay sahne alacak. Konser, Aktur, Bitez’de Zefirya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
KONSER PROGRAMI:
N. Paganini:
Caprice No. 17, Op. 1
W.A. Mozart:
Keman Konçertosu No. 5, La Majör, K. 219 – 1. bölüm
Shor – Pletnev:
Keman Sonatı, Si minör
F. Chopin:
Scherzo No. 2, Op. 31
J. Brahms:
Keman Sonatı No. 3, Re minör, Op. 108
E. Chausson:
Poème
F. Liszt:
Rhapsody Espagnole et Jota Aragonesa, S.254
GÜLSİN ONAY
L. V. Beethoven
Piyano Sonat No. 14 Do diyez minör, Op. 27, No. 2

İki Büyük Yetenek Antik Taş Ocağı’nda
Poyraz Baltacıgil- (Türkiye) Viyolonsel & Cem Esen (Türkiye) Piyano
28 Temmuz Pazar, 21:00 TAŞTA -Antik Taş Ocağı
Uluslararası ve yerel birçok festivale solist olarak katılan, ilk konserini henüz beş yaşında veren Poyraz Baltacıgil’in, piyano çalışmalarına altı yaşında başlayan; 41 Opus numarası altında 100’den fazla eser besteleyip yayınlayan piyanist ve besteci Cem Esen ile Antik Taş Ocağı’nda sahneyi paylaşacağı konser programında Schumann, Azarashvili gibi bestecilerin yanı sıra Esen’nin bestelediği Cello Sonata, Op.23’ü yer alıyor.
Çellist, Poyraz Baltacıgil’in pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödülleri bulunuyor. Birçok festivalde solist olarak yer alan, dünyanın ve Türkiye’nin önemli konser salonlarında konserler veren Baltacıgil, ilk albümü “Voyages”ı Cem Esen’le beraber kaydetti. Baltacıgil, solist olarak gerçekleştirdiği konserlerinin yanı sıra yeni albüm çalışmalarına da devam etmekte ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın viyolonsel grubunda yardımcı grup şefliği yapmaktadır.
Piyanist ve besteci Cem Esen, 2012 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği konsere davet edilerek Gülsin Onay ile 2 piyano konser vermiş, aynı yıl 13. Antalya Piyano Festivali’ne katılmıştır. 2018 yılında da 19. Antalya Piyano Festivali’ne davet edilen sanatçı, bu konserde Gürer Aykal’ın ricası üzerine bestelediği birinci piyano sonatının ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. 2010-2015 yılları arasında katıldığı ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında 11 ödül kazanmış, 2019-2022 yılları arasında ise 7 albüm ve 3 tekli çıkarmıştır. Cosmos Projesi adı altında Cosmos albümünü, her ay bir sanatçıyla bir tekli olarak Kasım 2023’te yayınlamaya başlayan Esen, halen Hochschule für Musik, Theatre und Medien – Hannover’de Roland Krüger ile çalışmakta ve piyano eğitimine aynı okulda yüksek lisans öğrencisi olarak devam etmektedir.
KONSER PROGRAMI:
F. Schumann:
Adagio & Allegro Op.70
Fantasiestücke, Op. 73
V. Azarashvili:
Nostaljie
C. Esen:
Çello Sonatı, Op. 23

Genç Müzisyenler Sahnede II
Kumda Piyano 1 GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri
30 Temmuz Salı 20:00 Toprak Ev – Festival Merkezi Festivalin en önemli ayaklarından biri olan masterclass programı çerçevesinde Piyano I ustalık sınıflarında Gülsin Onay, Caroline Sageman ve Michael Okser Bulychev’den ders alma şansını yakalayan genç ve nitelikli öğrencilerin program sonunda verecekleri konser 30 Temmuz akşamı festival merkezindeki Toprak Ev’de gerçekleşecek. Geleceğin parlak genç yeteneklerinin sahne alacağı konser repertuvarı, eğitimleri boyunca emek verdikleri eserlerden oluşuyor.

Piyano ve Viyolonsel ile Klasikten Empresyonizme
Pavel Gomziakov (Rusya) Viyolonsel & Adriano Jordao – (Portekiz) Piyano
31 Temmuz Çarşamba, 21:00 TAŞTA- Antik Taş Ocağı
Viyolonselde Rus sanatçı Pavel Gomziakov, piyanoda Portekiz’den Adriano Jordão Antik Taş Ocağı’nda klasik dönemden empresyonist döneme uzanan, Liszt, Schubert, Fauré, Debussy’nin eserlerinden oluşan bir konser verecek.
Viyolonsel eğitimine dokuz yaşında başlayan Pavel Gomziakov, Avrupa, Güney Amerika ve Japonya genelinde performans sergilemektedir. Pek çok farklı ülkenin orkestralarında konuk olarak sahne alan Gomziakov, aynı zamanda, aranan bir oda müziği sanatçısıdır. Sahneyi Gomziakov ile paylaşacak Adriano Jordão ise kariyeri boyunca Fransa’daki Debussy Uluslararası Yarışması’ndaki birincilik ödülü de dahil olmak üzere Portekiz’de ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı, birçok ülkede sahne aldı. Macao Uluslararası Müzik Festivali’nin kurucusu ve sanat yönetmeni olan Jordão aynı zamanda Casa de Mateus Festivali, Azores Festivali ve Sintra Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini yapmaktadır.
KONSER PROGRAMI:
F. Liszt:
- Zweite Elegie, S.131
- Die Zelle in Nonnenwerth, S.382
- La Lugubre Gondola, S.132
- -Romance Oubliée, S.134
F. Schubert:
Sonata Arpeggione, D. 821
G. Fauré:
Élégie, Op.24
C. Debussy:
Viyolonsel ve Piyano için Sonat

Olivier Moulin’dan Schumann, Fauré ve Ravel
Olivier Moulin (Fransa ) Piyano
5 Ağustos Pazartesi, 21:00 TAŞTA- Antik TaşocağıPek çok ülkede birçok orkestrayla sahne alan Moulin, bu sene festival kapsamında bir solo performans gerçekleştirecek. Washington Post tarafından “olgunluk ve zarafet sergileyen genç sanatçı” olarak övgü alan Fransız piyanist Olivier Moulin, Schumann, Fauré, Ravel’den eserlerle Ağustos ayının ilk konserini Antik Taş Ocağı’nda verecek.
Nancy Konservatuvarı’nda piyano profesörü olarak görev yapan ve Epinal Uluslararası Piyano Yarışması’nın başkanı olan Olivier Moulin, düzenli olarak Avrupa, ABD, Meksika, Japonya ve Çin’de masterclasslar vermektedir. Bu sene de Gümüşlük Festival Akademisi Piyano II Masterclass programında dersler verecek Moulin, İstanbul, Porto Santa Cecilia, Grosseto’daki Scriabin ve Sviatoslav Richter Uluslararası Piyano Yarışması gibi birçok uluslararası piyano yarışmasının jürisinde yer almaktadır.
KONSER PROGRAMI: R. Schumann:
Do Majör Fantezi, Op. 17
G. Fauré:
Tema ve Varyasyonlar, op.73 M. Ravel:
Gaspard de la Nuit

Benzersiz müzikal duyarlılık ile Ilya İtin
Ilya Itın (Rusya) Piyano
7 Ağustos Çarşamba, saat:21:00 TAŞTA-Antik Taş Ocağı
Olağanüstü geniş repertuvarı, gücü, ses kalitesi, piyano hakimiyeti ve kendine has tekniğiyle, dünya genelinde tanınan Ilya Itin, dünyanın büyük şefleriyle ve orkestralarıyla pek çok kez sahne almıştır. Itin, Japonya’nın Musashino Akademisi, Miami Uluslararası Piyano Festivali Akademisi ve Princeton Üniversitesi’nde bulunan Golandsky Enstitüsü’nün öğretim kadrolarında yer almakta olup, düzenli olarak Japonya, Princeton, Miami ve New York’ta ustalık sınıfları vermektedir. Bu yıl da Gümüşlük Festival Akademisi Piyano II Masterclass programında dersler verecek Itin, Tokyo, Japonya ve New York City’de özel bir öğretim stüdyosunu sürdürmektedir.Piyano literatürünün kilit taşları olarak kabul edilen, sanatsal derinlikleri ve son derece emek isteyen tekniğiyle yaygın bir şekilde çalışılmış, icra edilmiş ve hayranlıkla karşılanmış eserler olan Debussy’nin 12 Preludes Book 2 ve Chopin’nin 24 Preludes Op. 28’in tamamını icra edecek olan Ilya Itin, Japonya ve ABD’de konser biletleri tükenen, dünya genelinde izleyiciler tarafından büyük saygıyla karşılanan bir piyanisttir.Daily Telegraph Londra tarafından “nadir ve heyecan verici” olarak tarif edilen Itin, Antik Taş Ocağı’nda vereceği konserde dinleyicilerle buluşacak.KONSER PROGRAMI:C. Debussy:– Claire de Lune– 12 Preludes book 2 L.123F. Chopin:24 Preludes, Op. 28

“Heyecan verici sofistike bir müzisyen”
Lorenzo Di Bella (İtalya) Piyano
10 Ağustos Cumartesi, saat: 21:00 TAŞTA- Antik Taş Ocağı
Efsane sanatçı Lazar Berman tarafından “yetenekli bir piyanist, parlak bir virtüöz, heyecan verici ve sofistike bir müzisyen” olarak tanımlanan Lorenzo Di Bella, Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Antik Taş Ocağı’nda dinleyiciyle buluşacak. Konser programında Bach, Leveque, Chopin, Schubert, Liszt gibi bestecilerin eserlerine yer verecek.Piyano çalışmalarına beş yaşında başlayan Di Bella, birçok uluslararası piyano yarışmasında ödül kazandı. 2005 yılında Kiev’de düzenlenen “V. Horowitz” Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü ve altın madalya aldı. Yoğun müzikal faaliyetleri onu birçok orkestra ile işbirliği yapmaya yöneltti.
Teramo’daki G.Braga Yüksek Müzik Okulu’nda baş piyano profesörü ve İtalya Recanati’deki Accademia Pianistica delle Marche’ın sanat yönetmeni olan Lorenzo Di Bella, aynı zamanda Civitanova Classica Piyano Festivali, Mugellini Müzik Festivali ve San Benedetto del Tronto’daki (İtalya) La Palma d’Oro Uluslararası Piyano Yarışması’nın kurucusu ve sanat yönetmenidir.
KONSER PROGRAMI:
Bach – Leveque:
Sheep may safely graze, BWV 208
F. Chopin:
Scherzo No. 2, Op. 31
F. Schubert:
Impromptu No. 4, Op. 90
F. Chopin:
Balad No. 1 Sol minör, Op. 23
Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante Op.22
F. Liszt:
Réminiscencesde Norma, S.394


Genç Müzisyenler Sahnede III
GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri
13 Ağustos Salı, saat: 20:00 Toprakev- Festival Merkezi
2006 yılından bu yana her yıl Gümüşlük Festival Akademisi öğrencilerinin keman, piyano, viyolonsel, flüt, arp, orkestra şefliği, şan, kompozisyon ve gitar dallarında aldıkları masterclasslar sonunda verdikleri konser serisinin 2024 konserleri 13 Ağustos’ta son buluyor. Masterclass Piyano II öğrencilerinin İlya Itin, Olivier Moulin, Lorenzo Di Bella ve Gülsin Onay gibi ustalardan aldıkları dersler sonucunda festival merkezinde verecekleri konser, izleyicilere gelecek vaadeden genç müzisyenleri dinleme fırsatı sunuyor. Konser repertuvarı ise eğitimleri boyunca emek verdikleri eserlerden oluşuyor.

Kuzey Cazı Güney Sahilinde
Eilertsen Trio (Norveç)
14 Ağustos Çarşamba, saat: 20:30 SUDA- Festival Merkezi
Günümüz Kuzey cazının önde gelen ve dikkat çeken kontrbasın usta ismi Mats Eilertsen’in uzun yıllar beraber çalıştığı grubuyla sahne alacakları konser festival merkezinde, deniz kenarında yer alan Suda Sahne’de gerçekleşecek. Kontrbasa özel sıcak ve lirik bir yaklaşımı bulunan; istikrarlı ama aynı zamanda deneysel olma yeteneğiyle tanınan Mats Eilertsen’in müziği netlik, coşku ve sürekli yeni sesler arayışıyla öne çıkıyor.. Piyanoda Harmen Fraanje ve davulda Thomas Strønen’den oluşan triosuyla kaydettiği ve büyük ilgi gören son albümleri “And Then Comes The Night”ın dışında, Eilertsen, dünyanın en önemli caz etiketi olan ECM kataloğu için Tord Gustavsen, Trygve Seim, Mathias Eick, Nils Økland, Wolfert Brederode ve Jakob Young gibi sanatçılarla yaptığı kayıtların yanı sıra bu trio da dahil olmak üzere, kendine ait çeşitli projeler sürdürmektedir.

Beethoven’dan Kreisler’e Müzik Dolu Bir Gece
İlyun Bürkev (Türkiye) Piyano & Elvin Hoxha (Türkiye) Keman
15 Ağustos Perşembe, saat: 21:00 TAŞTA- Antik Taş Ocağı
Bu yıl 52. İstanbul Müzik Festivali açılış konserinde sahne alan ve izleyenleri kendine hayran bırakan İlyun Bürkev, piyano eğitimine dört yaşında başladı. Prof. Burcu Aktaş Urgun, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve Prof. Pavel Gililov ile eğitimine devam eden Bürkev, ilk uluslararası başarısını 2018’de 10 yaşındayken kazandı. Pek çok uluslararası yarışmada birincilikleri ve ödülleri bulunan Bürkev son 4 yıldır, Gümüşlük Festivali Akademisi masterclass programlarına katılmakta ve festival kapsamında ikinci kez sahne almaktadır.Geniş repertuvarı ile dikkat çeken solo konser kemancısı Elvin Hoxha, beş yaşında keman çalmaya başladı. 1997’de saygın müzisyenlerden oluşan bir aileye doğan Hoxha, 8 yaşında büyükbabası Server Ganiyev ile ilk orkestra konserini verdi ve aynı yıl Zürih Konservatuvarı Genç Öğrenci programına kabul edildi. 10 yaşından itibaren, dünyaca ünlü şefler ve saygın orkestralarla dünyanın dört bir yanındaki önemli konser salonlarında ve prestijli uluslararası festivallerde performans sergiledi.Hem ikili olarak hem de Gümüşlük Müzik Festivali’nde birlikte ilk kez sahne alacak olan İlyun ve Elvin, konser programlarında Beethoven, Franck, Waxman ve Kreisler’in eserlerine yer veriyor. Bu konser, izleyicilere iki genç müzisyenin yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor.KONSER PROGRAMI:L.V. Beethoven:Keman Sonatı No. 1 Re Majör, Op. 12C. Franck:Keman Sonatı, La MajörWaxman:Carmen FantasieF. Kreisler:Liebesleid

Çağıl Kaya Band: Cazın Yenilikçi Yüzü
Çağıl Kaya Sextet (Türkiye)
18 Ağustos Pazar, saat: 20:30 SUDA – Festival Merkezi
18 Ağustos’ta Suda Sahnesi’nde Çağıl Kaya ile unutulmaz bir akşam yaşamak için bize katılın. Birçok şehirde yaşamış ve farklı müzik türlerinden etkilenmiş olan Kaya, müziğinde bu çeşitliliği yansıtıyor. Hem büyük şehirlerin kaotik yapısını hem de hayalindeki diyarların huzurunu melodilerine taşıyor.
Disiplinler arası bir sanat anlayışına sahip olan Kaya, performanslarında kendi dünyasını dinleyicilere aktarıyor. Saksafonda Tamer Temel, piyanoda Ercüment Orkut, gitarda Eylül Biçer, basta Kağan Yıldız ve davulda Cem Aksel ile birlikte, bugüne kadar yayınladığı dört albümünden parçalarla sahnede olacaklar.
18 Ağustos’ta Suda Sahnesi’nde Çağıl Kaya ve ekibinin bu özel performansını kaçırmayın.

Balkanları Akdeniz Ruhuyla Birleştiren Trompet Ustası
Milan Rafajloviç (Bosna Hersek- İspanya)
25 Ağustos Pazar, saat: 2030 SUDA- Festival Merkezi
Müziğe sekiz yaşında klasik gitarla başlayan, 90’ların başında ülkesindeki savaş nedeniyle Kanada’ya yerleşen ve orada caz ve müzikal yolculuğunda bir kavşak olan trompetle tanışan Miron Rafajlovic, uluslararası kariyerinde 40’tan fazla şehirde 2000’den fazla performans sergiledi.
Sekiz yıl boyunca ünlü topluluk “Cirque de Soleil” ile turneye çıkan Rafajlovic, 2018’de ‘Trubadur’ ve 2023’te ‘Mediterranean Soul’ adlı iki albüm çıkardı, bu albümlerde Balkan köklerini flamenko ve caz ile harmanladı. Bu yıl festival kapsamında Suda Sahne’de dörtlüsü ile sahen alacak Rafajlovic, geniş bir repertuvarla, duygu dolu çalım tekniğini, besteci olarak ustalığını ve yaratıcılığını bizlerle paylaşacak.

Tineke Postma – Saksafonun Büyüsü Suda Sahne’de
Tineke Postma Aria Group (Hollanda)
29 Ağustos Perşembe. saat: 20:30 SUDA- Festival Merkezi
Saksafoncu ve besteci Tineke Postma’nın grubu Aria ile sahne alacakları konser dinleyenleri sıra dışı bir akşama davet ediyor.;Saksafonun günümüzde en çok parlayan isimlerinden olan Tineke Postma, 2023’te dünyaca ünlü caz firası Edition records’tan yayımladığı “Aria” albümünün yanında şimdiye dek sekiz albüm çıkardı.
2009-2013 yılları arasında New York’ta yaşayan, Amsterdam Konservatuarı ve Manhattan School of Music’te eğitim gören ve şu anda Hollanda’da yaşayan Postma, Rotterdam’daki Codarts Konservatuvarı saksafon bölümü ve Amsterdam Konservatuvarı’nda verdiği derslerin yanı sıra Basel Müzik Akademisi’nin Jazzcampus’ünde misafir öğretmen olarak eğitim veriyor.

Lirik, Derin ve Sakin Sular
Tineke Postma(Hollanda) Saksafon & Cenk Erdoğan (Türkiye) Gitar
31 Ağustos Cumartesi, saat:20:30 SUDA- Festival Merkezi
İlk kez 2009 yılında beraber sahne alan Tineke Postma ve Cenk Erdoğan, yıllar sonra tekrar Gümüşlük Müzik Festivali’nde buluşuyor. Tineke Postman’nın saksafonundan çıkan lirik ve melodik tınılara Cenk Erdoğan’ın gitar ile oluşturduğu derin ve sakin tonların eşlik edeceği konser festival merkezinde suda Sahne’de gerçekleşecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde öğrenciliği sırasında 2000 yılında kurduğu On CUE grubu ile müzik kariyerine başlayan, bu grupla çeşitli caz kulüplerinde çalan Erdoğan, 2008 yılında, Baykuş Müzik etiketiyle “İLE” adlı çıkış albümünü yayınladı. Aynı yıl, Çağan Irmak’ın gişe rekortmeni filmi “Issız Adam” için besteleyip düzenlediği müziklerle Yeşilçam “Yılın Soundtrack’i 2009” ödülünü kazandı. İlerleyen yıllarda beste yapmaya ve albüm çalışmalarına devam eden Erdoğan, perdesiz gitar üzerine yoğunlaşarak Can Oral tarafından üretilen Bariton Fretless Gitar ile üç buçuk yıl süren bir çalışmanın ardından yeni albümünü kaydetti.

Suda Sahne’de Derin Bir Müzikal Deneyim
Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon
7 Eylül Cuma, saat: 20:30 SUDA- Festival Merkezi
Festivalin Suda Sahne Konserleri’nin sonuncusunu Stefano Battaglia ve Tamer Temel gerçekleştirecek. İlk kez beraber sahne alacak Stefano Battaglia ve Tamer Temel, festival kapsamında katılacakları yedi günlük bir sanatçı rezidans programının sonunda festivalin ruhundan ve mekanından aldıkları ilhamla oluşturdukları yeni bestelerini dinleyiciyle paylaşacaklar.
Bu rezidans projesinin ikinci ayağını ise ikilinin İstanbul’da Pür Records Stüdyoları’nda yapacakları albüm kaydı oluşturacak. Festivalde dinleyicilerle ilk kez paylaşacakları çalışmalarının geniş kitlelere ulaşmasına olanak sağlayacak bu kayıt, aynı zamanda Gümüşlük Müzik Festivali etiketiyle tüm dijital platformlarda yer alacak.
Yedi yaşında piyano çalmaya başlayan, klasik müzik kariyeri boyunca birçok Avrupa ve İtalyan festivallerinde sahne alan, solist olarak yüzlerce konser veren Stefano Battaglia’nın Barok ve 17. yüzyıl müziğine ek olarak geniş bir modern müzik repertuvarı bulunuyor. Dünya genelinde önemli festivallerde ve uluslararası etkinliklerde 3000’den fazla konser veren, lider olarak çıkardığı 100’den fazla albüm, solo piyano ve trio kayıtları yapan ve birçok ödül alan Battaglia’nın, solo performanslarının yanı sıra, piyano-bas-davul trio formatlarına ek olarak piyano-perküsyon duoları bulunuyor.
Sahneyi Battaglia ile paylaşacak Tamer Temel 2010 yılında gitarda Dave Allen, basta Masa Kamaguchi ve davulda da Marc Miralta ile ilk albümü olan ‘Barcelona’yı A.K. Müzik etiketiyle yayımladı. Müziğini birçok festival, salon ve caz kulübünde seyircileriyle paylaşırken bir yandan da Bahçeşehir Üniversitesi’nde caz dersleri vermeye devam eden Tamer Temel’in ikinci albüm çalışması ‘Bir Kedi Kara’ ismiyle yayımlandı. Üçüncü albümü “Serbest Düşüş” aralık 2016’da; Ercüment Orkut ve Cem Aksel ile oluşturduğu TÖZ Trio projesinin ilk albümü 2018’de ikincisi 2022’de yayımlandı. Caz virtüözitesini Gümüşlük ruhuyla buluşturan bu eşsiz buluşmayı kaçırmayın!

Kapanış Konseri: Gülsin Onay & Erkin Onay
Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay(Türkiye) Keman
Ülkemizin gurur duyduğu, dünya çapında tanınan ve saygı duyulan devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın oğlu keman sanatçısı Erkin Onay ile sahne alacakları kapanış konseri Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek.
Gümüşlük Müzik Festivali’nin kurucuları arasında yer alan yirmi bir yıldır festivalin sanat danışmanlığını yapan Gülsin Onay aynı zamanda Gümüşlük Festival Akademisi’nde Masterclass dersleri ile dünya çapında yer edinmiş pek çok müzisyenin eğitim ve kariyer yolculuğuna yön vermektedir. Devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 80 ülkeyi kapsamaktadır. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Onay, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı olarak kabul edilmektedir. Polonya hükümeti tarafından Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılan Onay’ın yirmiyi aşkın albüm kaydı bulunmaktadır. Yorum gücü ve repertuvar zenginliğiyle dünya çapındaki eşsiz sanatçılar arasında yer almaktadır. Keman eğitimine büyük babası Joachim Reusch ile başlayan Erkin Onay, 1989-1994 yılları arasında ‘Hannover für Müzik’ de Prof. Atilla Aydın ile özel olarak çalışmıştır. Genel keman eğitimini Almanya Hannover’de sürdürürken Türkiye, Almanya, Yunanistan ve Fransa’da resitaller vermiş olup aynı dönemde Genç Müzisyenler Festivalleri’ne katılmıştır. Yurt içi ve yurt dışı pek çok etkinliği bulunan Erkin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası başta olmak üzere, önemli şefler tarafından yönetilen orkestralara solist olarak katılmış, farklı ülkelerde çeşitli resital ve oda müziği konserleri vermiştir. Sanatçı 2007 yılından bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda Başkemancı olarak görevini yapmaktadır. Sanatçı festival kapsamında vereceği konserin dışında Gümüşlük Festival Akademisi Keman Masterclass’ta dersler verecektir.
KONSER PROGRAMI:
J. Haydn:
Andante con variazioni, Fa minör, Hob.XVII No.6
W.A. Mozart:
Keman ve Piyano için Sonat, Si Bemol Majör K378/317d
- Allegro moderato
- Andantino sostenuto e cantabile
- Rondo. Allegro
E. Elgar:
– In Smyrna
– Keman ve Piyano için Sonat, Op. 82
- Allegro. Risoluto
- Romance. Andante
- Allegro non troppo

Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın/tenise.yalcin@gmail.com – Haber İçerik: Gülsin Onay Gümüşlük Festivali Basın Bülteni
