Mozarthaus Sanat ve Konser Evi 2017 Mart ayı Etkinlikleri

Ankara'nın ilk ve tek butik konser evi olan Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, piyanist Ilgın Salman ve Koray Okyay tarafından Aralık 2013'te kuruldu. Haftalık olarak butik konserlerin düzenlendiği özel bir konser salonu bulunan Mozarthaus’ta, sahne ile seyirci arasındaki mesafe ortadan kaldırılarak, dinleyicilerin sanatçılarla iç içe olabilecekleri sıra dışı bir konser deneyimi sunuluyor. 
Haftalık olarak düzenlenen klasik müzik konserlerinin yanısıra, açıklamalı klasik müzik dinletileri, müzikal ve film müziği geceleri, caz ve etnik müzik konserleri gibi farklı projeler de Mozarthaus’un etkinlik programında yer alıyor. Klasik müzik konserleri kapsamında ise resitaller, oda müziği konserleri ve şan dinletileri bulunmakta…
Kuruluşundan bu güne 200’den çok etkinliğe evsahipliği yapan Mozarthaus’un en büyük amacı, Avrupa'da yaygın olan ev konserleri konseptini ülkemize taşıyarak, müzikseverlere zevkli ve seçkin bir konser mekanı sunabilmektir.
TRIO DOR
POULENC & GLINKA

1 Mart 2017 Çarşamba, 20.00
Trio Dor
Kaan Civelek, obua
Gizem Birçek, fagot
Rauf Paşaoğlu, piyano
Trio Dor, Francis Poulenc ve Mikhail Glinka’nın obua, fagot ve piyano kompozisyonlarından oluşan bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
Konser Programı:
F. POULENC | Obua ve Piyano Sonatı, FP185
M. GLINKA | Fagot ve Piyano Sonatı
M. GLINKA | Obua, Fagot ve Piyano için Üçlü, re minör “Trio Pathétique“
F. POULENC | Obua, Fagot ve Piyano için Üçlü, FP43
KAAN CİVELEK, obua
1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Obua Bölümü'nü kazandı. İlk Obua çalışmalarına İrfani Özdemir ile başladı daha sonra Meral Vural Leblebicioğlu ile çalışmalarına devam etti. Oda müziği çalışmalarını Sedat Civelek ile yaptı. 2006 yılında İngiltere'de Mourise Bourge ile Obua çalışmalarında bulundu.2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası' nın yaptığı sınavı kazandı.2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' ndan başarılı bir şekilde mezun oldu. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası' nda yer aldı. 2005 yılı' nda Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası' nda çalıştı.Yurt içi ve Yurt dışında oda müziği ve solo alanlarda pek çok konserler verdi. Sanatçı 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde J.Strauss'un Obua Konçertosu' nu seslendirdi.Kaan Civelek halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası' nda Obua Sanatçı' sı olarak görevine devam etmektedir.
GİZEM BİRÇEK, fagot
İlk müzik çalısmalarına Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda başladı. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu'nu kazanarak Fagot Ana Sanat Dalı'na kabul edildi. Fagot Çalışmalarına Dimitry Zlatovsky ile başlayıp lisans eğitimini Prof. Ali İrfan Peksoylu ile sürdürdü. Bilkent Gençlik Senfoni orkestrasının bir üyesi olarak birçok konserler verdi. 2000 yılı Ağustos ayında Avusturya’nın Viyana şehrinde gerçekleşen Viyana Müzik Semineri'ne katılarak Prof. Gottfried Pokorny ile çalıştı, seminer kapsamında birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. 2003 senesinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden “Şeref” derecesi ile mezun oldu. 2004 yılı Mart ayından itibaren çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Bismarck/Mandan Senfoni Orkestrası ve Western Plains Opera Company'nin yani sira birçok orkestrada çalıştı. 2005 yılında İsviçre'nin Lugano şehrinde İsviçre İtalyan Konservatuarı'nı kazanarak Prof. Gabor Meszaros'un sınıfına kabul edildi ve Yüksek lisans çalışmalarına başladı. Burada Basel Festival Orkestası başta olmak üzere Locarno Oda Orkestrası, Conservatorio della Svizzera Italiana Orkestrası ve CSI Nefesli Sazlar Ansambl gibi çeşitli orkestra ve oda müziği grupları ile İsvçre'nin birçok şehrinde konserler verdi. 2008 yılında Conservatorio della Svizzera İtaliana'dan yüksek lisans derecesini alarak mezun oldu. Aynı sene Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönerek Minot State University Müzik Eğitimi Bölümü'nde ikinci yüksek lisans programına başladı. Bölüm başkanı Dr. Ken Bowles ile 1 yıl çalıştı ve Nefesli sazlar oda müziği literatürü üzerine araştırma yaptıktan sonra 2010 yılında Türkiye'ye döndü. Bir süre Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında çalıştı. Antonio Vivaldi’nin Re minör Fagot Konçertosunu Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seslendiren sanatçı 2016 Mart ayinda Ankara'da gerçekleşen Maestro Sergio Azzolinin ustalık sınıfına katıldı. Fagot ve oda müziği çalışmalarına ve müzik eğitmenliğine Baskent 
Universitesi Devlet Konservatuvarı’nda çeşitli konserler, dersler ve etkinliklerle devam etmektedir. 
RAUF PAŞAOĞLU, piyano
1960 yılında Bakü’de doğdu. 7 yaşında ünlü şancı Bülbül adını taşıyan müzik okulunun piyano bölümüne kabul edildi. 1978 yılında okulu başarıyla bitirdi ve aynı yıl Azerbaycan Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. Üniversite yıllarında ünlü piyano hocaları Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ve Prof. Rauf Atakişiyev ile çalıştı. 1983 yılında Konservatuvarı başarıyla bitirdi ve aynı yıldan itibaren Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi’nde, Azerbaycan Devlet Filarmonisinde, Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’nda çalıştı. 1995 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından davet edilmiş ve 2008 yılına kadar Ankara Devlet Opera ve Balesinde piyanist olarak çalıştı. Bu yıllar içerisinde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla beraber solo ve orkestra eşliğinde konserler verdi. 2008 yılından beri Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONSERİ
TUNA FIRINCIOĞLU & SANCAR TUNALI

8 Mart 2017 Çarşamba, 20.00
Soprano Tuna Fırıncıoğlu ve piyanist Sancar Tunalı, Barok Dönem’den 20. Yüzyıl’a uzanan bir program ile 8 Mart Çarşamba akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Program:
1. Gdy sliczna Panna – J. Maklakiewicz
2. Quia Respexit – J. S. Bach , Magnificat
3. Venite inginocchiatevi – W. A. Mozart | Le nozze di Figaro (Figaro’nun Düğünü) Susanna’nın aryası
4. Das Lied der Trennung – W. A. Mozart 
5. L’abbandono – V. Bellini
6. Zyczenie – F. Chopin
7. Poljubila ja na pechal' svoju, Op. 8 No. 4 – S. Rahmaninov 
8. Chlopca mego mi zabrali, Op. 7 No. 4 – I. J. Paderewski 
9. Kdybych se co takoveho – B. Smetana | The Bartered Bride ( Satılmış Nişanlı) Marenka’nın aryası
TUNA FIRINCIOĞLU
1992’de Ankara’da doğan Tuna Fırıncıoğlu, 2007 yılında Türkiye Polifonik Korolar Derneği Gençlik Korosu bünyesinde müzik hayatına başladı. Gençlik Korosu ile 2008 – 2009 yılları arasında Türkiye Polifonik Korolar Şenliği, Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği, Boğaziçi Üniversitesi Koro Festivali ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Korolar Festivali’ne katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Koro Festivali’nde Alman Koro Şefi Bernd Spitzbarth ve Belçikalı Opera Sanatçısı Severine Delforge’nin bireysel çalıştaylarında yer aldı. Attila Çağdaş Değer ve Çiğdem Aytepe’nin çalışmalarıyla 2008 – 2009 yıllarında oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu Çalıştayı’na bireysel olarak katıldı ve Katalan Koro Şefi Elisenda Carrasco i Ribot ile çalışma imkanı buldu. İlk şan çalışmalarına Asena Güler Gözen ile başlayan Fırıncıoğlu, 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera- Şan Anasanat Dalı’nı kazandı ve Gölge Şekeranber’in öğrencisi oldu. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne 
Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı’na geçiş yapan Fırıncıoğlu, eğitim sürecinde okul projelerinde yer aldı. 2015 yılı Nisan ayında Giancarlo Guarin Oda Müziği Çalıştayı’na katıldı ve İtalyan Şef ile birebir çalışma imkanı buldu. 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında Erasmus Projesiyle, Akademia Muzyczna im. I. J. Paderewski ‘de eğitim gördü ve Prof. Dr. Hab. Wojciech Maciejowski’nin sınıfına kabul edildi. Akademideki eğitimi sırasında Dr. Laura Sobolewska ile eşlik, P. Neuman ile ensemble ve M. Michalowska’dan improvizasyon ve reçitatif dersleri alıp, İtalyan Şan Koçu Prof. Sonia Turchetta’nın çalıştayına katıldı. 2016 yılında Polonya’nın Czarnków şehrinde düzenlenen NADNOTECKI FESTIWAL MUZYCZNY PIEKNY SPIEW Festivali’nde solo performans gösterdi ve bu festivale katılan ilk Türk oldu. Fırıncıoğlu, eğitimi sırasında Cumhur Böler ve Gül Sabar ile çalıştı. Halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı son sınıf öğrencisi olup, şan çalışmalırını Gölge Şekeranber ve Prof. Wojciech Maciejowski ile devam ettirmektedir.
SANCAR TUNALI
1975 yılında Bulgaristan’ın Silistre kentinde doğdu. Profesyonel piyano eğitimine 1993 yılında Prof. Zöhrap Adıgüzelzade ile başladı. 1995’te Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Piyano Anabilim Dalı’nı kazandı. Üniversite yıllarında okul adına düzenlenen konserlerde solist olarak görev aldı ve okulunu üstün başarıyla temsil etti. İlk solo konserini 1998 yılında Bursa’da verdi. Okul orkestrası eşliğinde J.S. Bach’ın re minör piyano konçertosu ile Bursa, İzmir ve Denizli kentlerini kapsayan yurtiçi turnesinde solist olarak görev aldı. Üniversitede Öğr. Grv. Yıldız Aslanova’nın öğrencisi oldu aynı zamanda Prof. Zöhrap Adıgüzelzade ile çalışmalarını sürdürdü.m İdil Biret, Fazıl Say, Michail Lidsky, Milena Molova workshop sınıflarına çalışıcı olarak katıldı ve başarı gösterdi. 2001 yılının Şubat ayında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’nün Yüksek Lisans sınavını birincilikle kazandı. Ve eğitimini Doç. Vasıf Hasanov ile sürdürdü. 2001 yılının güz yarıyılında Eskişehir Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü yüksek lisans programına yatay geçiş yaptı. 01.07.2004 tarihinde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü yüksek lisansını 4 not ortalaması üzerinden 3,34 ile tamamladı. 2004 yılının Haziran ayında Bulgaristan’a gitti. Başkent Sofya’da dünyaca ünlü piyanist Prof. Milena Molova ile çalıştı ve davet aldı. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarında sanatta yeterlilik çalışmalarına başladı. 2013 yılında sanatta yeterlilik çalışmalarını 100 üzerinden 95 ortalama ile tamamladı. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. Halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında Opera Anasanat Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmekte ve aktif olarak solo, oda.müziği.ve.resital.konserlerine.devam.etmektedir.
GÖRKEM ÇİÇEK & CEM ESEN
VİYOLONSEL ve PİYANO RESİTALİ

12 Mart 2017 Pazar, 17.00
Güher & Süher Pekinel ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenen, uluslarası prestijli yarışmalardan ödüllerle dönen genç kuşağın başarılı çellislerinden Görkem Çiçek ve piyanist Cem Esen, Bach, Esen, Saygun, Popper ve Shostakovich’in solo ve duo viyolonsel – piyano yapıtlarından oluşan bir programla, 12 Mart Pazar günü Mozarthaus’a konuk oluyor.
GÖRKEM ÇİÇEK, viyolonsel
CEM ESEN, piyano
Program:
J. S. Bach | Viyolonsel Süiti No.4, BWV 1010, Mi Bemol Majör
C. Esen | Fantaisie Polonaise Op.3
A. A. Saygun | Etüd No.5D. 
Popper | Elfentanz Op.39
D. Shostakovich | Viyolonsel ve Piyano Sonatı Op.40, re minör
Program süresi: 75 dk.
GÖRKEM ÇİÇEK, viyolonsel
Sakarya’da doğdu. Müzik hayatına 7 yaşında babasından bir Türk müziği enstrumanı olan ‘Bağlama’ çalmayı öğrenerek başladı. Çeşitli Türk Halk Müziği yarışmalarına katıldı ve dereceler kazandı.Klasik müzikle 14 yaşında Kütahya Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi’ni kazanarak tanışmış oldu. İlk viyolonsel çalışmalarına Melih SELEN ile başladı ve 2012 yılında ikinci sınıfı okurken bir ortak konser üzerine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doçent Yury Semenov ile tanıştı ve kendisiyle özel olarak çalışmaya başladı.2014 yılının yazında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı Lisans Geçiş Sınavına girdi ve sınavı başarıyla geçti. 2014-2015 Eğitim yılının ilk döneminden itibaren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yuri Semenov ile profesyonel anlamda çalışmalarına devam etmektedir.Aynı öğretim yılının ikinci döneminde Ankara’da CSO sahnesinde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan ‘Aziz Gürerk Anısına’ Viyolonsel yarışmasına katıldı ve finalist olmayı başardı.2016 Nisan ayında Rusya’da katıldığı V. Gavrilin Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda ikincilik(Birincilik ve Üçüncülük kimseye verilmemiştir), Tchaikovsky Pezzo- Capriccioso ile en iyi virtuoso küçük parça yorumlama ödülü, Sponsor Özel Ödülü ve harici bir başarı belgesi almaya layık görüldü. Yarışma sonrasında Gala Konserinde büyük konser salonunda çalmaya layık görülmüştür.Görkem Çiçek, Güher&Süher Pekinel ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir.
CEM ESEN, piyano
1997 yılında Adana’da doğdu..İlk piyano eğitimine Adana Devlet Konservatuvarında Can Çoker ile başladı.2010’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine geçerek burada 5 yıl Prof. Metin Ülkü ile çalıştı.2015 yılında Hannover Hochschule für Musik und Theatre’ı kazandı. Prof. Peter Florıan, Emre Şen, Stefan Kovacevıch ,Prof. Andrej Dutkıevıch, Fazıl Say, Gülsin Onay, Diana Andersen, Alan Weıss, Johann Schmıdth, Jun Kanno ve Andrea Lucchesını tarafından gerçekleştirilen master class çalışmalarına aktif olarak katıldı. 2010 yılında, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve Çağdaş Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü CAKA Projesine seçilerek eğitim bursu almaya değer görüldü. Halen ÇEV bursiyeri olarak eğitim bursu ile desteklenmektedir.
29 Mayıs 2010 tarihinde Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Aya İrini Konser Salonunda organize ettiği “Sahne Sizin Çocuklar” projesinde yer alarak Samsun Opera Orkestrası ile Mozart-Piyano Konçertosu No.23 ‘ü seslendirdi. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası.Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.19 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Festivali’nden aldığı davet üzerine CRR Konser Salonunda solo performans ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile iki piyano konserine katıldı.Kasım 2012 de 13. Uluslararası Antalya Piyano festivaline davet edildi.İstanbul,Ankara,İzmir,Adana,Eskişehir,Mersin,Utrecht,Hannover ve Bremen’de solo resitaller verdi.
Ödülleri;
2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası 5. Pera Piyano Festivali’nde İkincilik Ödülü, 
2010’da Başkent Üniversitesi’nce düzenlenen Ulusal F. Chopin Piyano Yarışmasında İkincicilik Ödülü, 
2011 yılında 6.Pera Piyano Yarışmasında Üçüncülük ve “En İyi Chopin Yorumu” Ödülü, 
2011 Kasım ayında Polonya’nın Jelenia Gora şehrinde düzenlenen Uluslararası F. CHOPIN Piyano Yarışmasında Finalist,
2012 Temmuz ayında Bodrum Gümüşlük’te 1. A.ADNAN SAYGUN Piyano Yarışmasında Birincilik ödülü,
2012 Eylül ayında Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan 7. Delfhi Oyunları Piyano Yarışmasında bronz madalya ödülü,
2013’de İspanya’da Maria Herrero Piyano Yarışması 3.lük Ödülü,2014’de Estonya F.Chopin Piyano Yarışması Finalist ve Özel Ödül,
2014’de Hollanda İnternational Young musician Piyano Yarışmasında Finalist ve ‘’En iyi çağdaş eser yorumu’’ Ödülü,
2015’de İstanbul’da Vedat Kosal Piyano Yarışması 2. lik Ödülü,
2015’de Malta Piyano Yarışması 3.lük ve Jüri Özel Ödülü, 
Piyano eğitimini halen Hannover Hochschule für Musik und Theatre’da Prof. Roland Kruger’in öğrencisi olarak sürdürmektedir.

DÖRT EL PİYANO RESİTALİ
AURELİA VİSOVAN-CAN ÇAKMUR

Uluslarası prestijli yarışmalardan birçok ödülle dönen genç kuşağın başarılı piyanistleri Aurelia Visovan ve Can Çakmur, Bach, Mozart, Beethoven, Hoffmann ve Schumann’ın solo ve dört el piyano yapıtlarından oluşan bir programla 15 Mart Çarşamba akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Aurelia Visovan, piyano
Can Çakmur, piyano
Konser Programı: 
J. S. Bach I  Kromatik Fantezi ve Füg BWV 903, re minör
W .A. Mozart I  4 El için Piyano Sonatı KV. 358, Si Bemol Majör
E. T. A. Hoffmann I Piyano Sonatı No.1, fa minör
L. van Beethoven I  Büyük Füg Op. 134, Si Bemol Majör (Bestecinin 4 El Piyano için uyarlaması)
R. Schumann I  Doğu'dan Tablolar (Bilder aus Osten) Op. 66 
Toplam program süresi 80 dakikadır.
CAN ÇAKMUR
1997 yılında Ankara'da doğdu. Piyanoya Leyla Bekensir ve Ayşe Kaptan ile başladı. 2009'dan bu yana Türkiye'deki çalışmalarını Emre Şen ile sürdüren Çakmur, 2010’dan itibaren pek çok uluslararası akademide yer aldı. Aralarında  Ewa Kupiec,  Arie Vardi ve Alan Weiss gibi isimlerin bulunduğu saygın müzisyenler ile çalışma imkanı buldu. 2012’de XXII. Uluslararası Roma Yarışması'da birincilik ödülü kazandı. Çakmur, 2012’den itibaren Ankara'da Belçika ve Lüksemburg Büyükelçilikleri, İstanbul'da Almanya Başkonsolosluğu ve Viyana'da Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliği'nde resitaller verdi. Antalya Piyano Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Notti Romana al Teatro di Marcello, Bodrum Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali gibi uluslararası sanat festivallerine resitalleriyle katıldı.2013’de Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesine kabul edildi. 2014’de Pianale Akademi ve Yarışması'nda gösterdiği başarı sonucunda kazandığı bursun yanı sıra EMCY-Ödülü'ne (European Music Competitions for Youth) layık görüldü. Aynı yıl, Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri'nde solist olan Çakmur, Weimar'da düzenlenen 4. Franz Liszt Genç Piyanistler yarışmasında üçüncülük ödülü ve Bartok özel ödülü kazandı. Aynı yıl, 5. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Çıkış Yapan Müzisyeni (18 Yaş altı)" ödülüne layık görüldü.2015'de, Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 43. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserinde solist olarak yer aldı. Eindhoven Muziekgebouw, CRR Konser Salonu, Liszt Salon Altenburg gibi salonlarda konser verdi. Bugüne kadarki gelişim sürecinde müzisyen olarak kişiliğinin oluşmasında Marcella Crudeli ve Jun Kanno'nun desteğini gören Çakmur, lisans eğitimine "Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar"da Grigory Gruzman ile sürdürmekte ve Belçika'da Diane Andersen ile çalışmalarına devam etmektedir.Can Çakmur, Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir. 
AURELIA VISOVAN
Aurelia Visovan, piyano eğitimine beş yaşında Sighetu Marmatiei şehrinde Monica Chifor ile başladı. On iki yaşında Cluj-Napoca şehrine taşınarak çalışmalarını Gerda Türk ve Adriana Bera ile sürdürdü. 2011 yılından itibaren Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde Martin Hughes ile piyano ve Gordon Murray ile çembalo çalıştı ve 2017 yılında en yüksek not ile mezun oldu. Visovan, on iki yaşından beri Romanya ve Almanya'da düzenli olarak çeşitli orkestralar ile sahne almaktadır. Almanya, Avusturya, Fransa, Japonya, Romanya, Portekiz ve İspanya'da konserler vermiştir. Berlin Classics ve Falaut firmalarıyla iki oda müziği CD'si kaydetmiş ve bunun yanında Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern gibi festivallerde sahneye çıkmıştır. 2017 yılında dört farklı enstrüman ile kaydettiği ilk solo CD'si KNS Classics firması tarafından dağıtılacaktır. Çembalist olarak düzenli olarak Orchestra 1756 ile çalmakta ve solist olarak Avrupa çapında düzenli olarak konser vermektedir. Visovan, 2013 yılında Berlin 
Filarmoni'nin Büyük Salonu'nda Çaykovski'nin 2. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Vişovan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yirmi beşin üzerinde birincilik ödülü kazanmıştır. 2015 yılında Ciudad de Huesca ve Santa Cecilia piyano yarışmalarında birincilik ve Paola Bernardi Çembalo Yarışması'nda ikincilik ödülü kazanmıştır.
18.03.2017
Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği tarafından 2015’te düzenlenen Uluslararası Aziz Gürerk Viyolonsel Yarışması’nda üçüncülük ödülü ve I. Benyamin Sönmez Ulusal Viyolonsel Yarışması “Jüri Özel Ödülü” sahibi, genç neslin başarılı çellistlerinden Zeynep Yamaner ve uluslararası üne sahip piyanist Misha Dacic, Beethoven, Brahms, Granados ve Bartok’un yapıtlarından oluşan bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
ZEYNEP YAMANER, Viyolonsel
MISHA DACIC, Piyano

Resital Programı:
J. BRAHMS | Viyolonsel ve Piyano Sonatı No.1 Op.38, mi minör
L. van BEETHOVEN | Viyolonsel ve Piyano Sonatı No.5 Op.102, Re Majör 
E. GRANADOS | Goyescas Operası’ndan ‘’Intermezzo’’  
B. BARTOK | Romen Halk Dansları
*Toplam Resital Süresi : Yaklaşık 55 dakika
ZEYNEP YAMANER
1996 yılında Mersin’de  doğan  Zeynep  YAMANER, 2003 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Reyhan BEZDÜZ ‘ün şefliğini yaptığı çocuk korosunda bir yıl çalıştıktan sonra, 2004 yılında Mersin  Üniversitesi  Devlet  Konservatuvarı’nı  kazanarak  Ayşe Pelin COŞKUN ile viyolonsel eğitimine başladı.2008 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarının düzenlediği I.Ulusal Viyolonsel Yarışması’nda I.Kategoride 2. oldu ve 2008-2009 konser sezonunda Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrasıyla A.Vivaldi'nin Viyolonsel Konçertosunu seslendirdi. 2009 yılında düzenlenen II. Ulusal Viyolonsel yarışmasında ise I.Kategoride mansiyon ödülü aldı.2009 Ağustos ayında Gümüşlük Müzik Akademisi'nde Alexander Billie ile Masterclass yaptı.2010 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasının sınavlarını kazandı.Prof.Rengim Gökmen ile çalıştı ve orkestrada grup şefliği görevini yaptı. Orhan Ahıskal’ın, Emre Tamer ve Ruşen Güneş’in Oda Müziği  Masterclass’larına  katıldı. 2013 yılında dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Natalia Gutman ile Masterclass yaptı.2014’ün Eylül ayında düzenlenen  I. Benyamin SÖNMEZ Ulusal Viyolonsel  Yarışması’nda  jüri özel ödülünü kazandı. 2015  Nisan  ayında ise Aziz  GÜRERK  Anısına Ankara’da düzenlenen  Uluslararası Viyolonsel  yarışmasında  üçüncülük  ödülünü  aldı.Aynı yılın yazında Amerika’nın Miami eyaletinde düzenlenen Uluslararası Maimi Müzik Festival’i Orkestrası’nın seçmelerini kazanarak Grzegorz Nowak, Michael Rossi, Yuriy Bekker ve William Brian Thorton ile çalışmalar yaptı. 2016 yılında Mersin  Üniversitesi ve AKOB tarafından düzenlenen Oda Müziği Yarışması’nda Flüt,Viyolonsel ve Piyano için yazılmış olan C.M. von  Weber Trio’yla ikincilik ödülünü,  dört  viyolonselden oluşan “Çelliçel” grubuyla ise üçüncülük ödülü kazandı. Aynı zamanda 2011 yılından itibaren  Mersin Üniversitesi Akademik  Oda  Orkestrası’nın da bir üyesidir. Halen Mersin Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı’nda öğrenimine Lisans iki sınıfında  Münif  Akalın  ile devam etmekte, oda müziği çalışmalarını ise Hakan Halit Turgay ve Münif Akalın ile sürdürmektedir.
MISHA DACIC
Müzik geleneğinin hakim olduğu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Miroslav Dacic, ilk derslerinin babasından almış olup, 10 yaşından beri seyirci önüne çıkmaktadır. 2003 yılında Miami’ de düzenlenen Uluslar arası Piano Festivali “Discovery Series” ilk kez sahne alan Dacic, burada sergilediği çarpıcı performansın ardından ABD çapında seyirci toplayan bir solist haline gelmiş ve daha sonra Ravinia’nın Yükselen Yıldızları Serisi ( Ravinia’S Rising Stars Series ) Gilmore Piyano Festivali gibi çok sayıda festivalde çalmıştır. Dacic Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Japonya’da solo resitaller vermekte ve konuk solist olarak sahne almaktadır. 2009 yılında Ida Haendel’ e Japonya turnesinde eşlik eden Dacic, halen Haendel’ le birlikte dünya çapında konserler vermektedir.İkilinin canlı performanslarından biri VAI tarafından yapılan DVD kaydıyla piyasaya sürülmüştür. VAI, 2009 yılında ayrıca, “ Miroslav Dacic Resital’ de” adlı çok sayıda canlı performans içeren bir başka DVD’yi piyasaya sürmüştür. 
Dacic’ in, Franz Liszt’in 200. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla, 2011 yılında piyasaya sürdüğü Liszt albümü dünya çapındaki eleştiri yayınlarında ( Gramaphone, American Record Guide vb. ) büyük beğeniyle karşılanmıştır. Dacic’ e yön veren isimler arasında Lazar Berman, Frank Cooper, Kemal Gekic ve Jorge Luis Prats yer almaktadır. 
Oldies But Goldies
Gitar ve vokalde Niyal Kısacıkoğlu ve vokalde Mine Akay’dan oluşan grup Nimi, nostaljik pop müziğinin tanınmış ve sevilen eserlerinden örnekler ile 19 Mart Pazar günü Mozarthaus’a konuk oluyorlar.
Niyal Kısacıkoğlu, gitar ve vokal
Mine Akay, vokal
Konser Programı:
Over the rainbow 
You are my sunshine 
Merry Window Waltz
Hi LiIi- Hi Lo
I Love Paris 
Swedish Rhapsody 
Edelweiss
The Green Leaves of Summer
Autumn Leaves
Why
Que Sera Sera
Everybody Loves a Lover
Sugar Bush
Tom Dooley
Eso Es El Amor
Yolanda
La Paloma
İstanbul
Melodie D'amour
Dance Me To The End of Love
La Cucaracha
Mary Ann
Bye bye love
TRES ENSEMBLE
Seçkiler

LERNA BALOĞLU, soprano
HALUK ONAT AKBULUT, gitar
IŞIL GİRAY, piyano
Tres Ensemble; konservatuarda müzik eğitimi almış, yaşamlarını halen klasik müzik sanatçısı olarak devam ettirmekte olan mezzosoprano Lerna Baloğlu Akbulut, gitarist Haluk Onat Akbulut ve piyanist Işıl Giray tarafından 2015 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Alanlarında başarılı bu üç genç sanatçının kurduğu Tres Ensemble, klasik müzik eserlerinin; şan,piyano ve gitar üçlüsü olarak kendi uyarlamalarıyla bir araya getirildiği  Türkiye'deki ilk grup olma özelliğini taşımakla birlikte, yurtiçinde ve yurtdışında verdiği konserlerle kısa zamanda klasik müziğin aranan gruplarından biri oldu. Konser repertuarlarında solo enstrüman, vocal ve oda müziği  eserlerini kendilerine has bir yorumla seslendiren grup, çeşitli konser konseptleri ile kendi çalışmalarını sergilemeyi ve klasik müziği halka tanıtıp sevdirmeyi amaçlamaktadır. 
Grup İstanbul Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, İzmir Olten Konzerthaus, Kapadokya Argos in Cappadocia /Bezirhane, Ayvalık AIMA’da konserler vermiştir.
Tres Ensemble’dan “Seçkiler” ProjesiTres Ensemble bu kez “Seçkiler” projesi ile karşınızda. Klasik müziğin en tanınmış ve sevilen eserlerinden seçkiler sunan grubun repertuarında, ağırlıklı olarak romantik dönem bestecileri bulunmaktadır. Kimi zaman romantik, kimi zaman neşeli ezgilerin yer aldığı eserler; solo, duo ve trio şeklinde yorumlanacaktır. 
Konser Programı:
C. Franck I  Danse Lante
L. Brouwer I  Un Dia de Noviembre
C. Saint-Saens I "Samson ve Dalila"operasından Dalila'nın aryası  
"Mon coeur s'ouvre a ta voix"
D. Reis I Se Ela Perguntar
C. Debussy I Suite Bergamasque "Clair de Lune"
G. Verdi I “Il Trovatore” operasından Azucena’nın aryası
“Stride La Vampa”Anonim I Sarı Gelin (Düzenleme: Haluk Onat Akbulut)
ARA
G. Lorca I   Anda Jaleo
La Tarara
C. Debussy I  L’Isle Joyeuse
J. Cardoso I  Milonga
G. Bizet I  "Carmen" operasından Carmen'in aryaları
"Habanera"
"Seguidilla"
F. Obradors I  El Vito

FRANSIZ KADIN BESTECİLER
IŞIK ECE TEZGEL GÖNÜL
Anlatımlı Piyano Resitali

Fransız kadın besteciler Chaminade, Bonis, Tailleferre ve Boulanger’in solo piyano eserlerinden derlenen bu özel program ile, piyanist Işık Ece Tezgel Gönül 25 Mart Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Konser Programı: 
C. Chaminade I Sérénade Op. 29  
Callirhoë, Air de Ballet 
Thèma Varié Op. 89
M. Bonis I Etiolles (Valse), Op. 2    
Le Gitanos Grande Valse espagnole Op. 15
Suite en forme de Valses Ballabile Op. 35
G. Tailleferre I 2 Pieces pour Piano
Larghetto et Valse Lente 
L. Boulanger I Trois Morceaux Pour Piano
D`un vieux Jardin
D`un Jardin Clair
Cortège
Toplam program süresi 60 dakikadır.
IŞIK ECE TEZGEL GÖNÜL
1984 yılında Ankara`da dünyaya gelen sanatçı ilk piyano derslerini üç yaşında, Kemal Eroğlu`ndan almıştır. 1993 senesinde yarı-zamanlı öğrencisi olduğu H. Ü. D. Konservatuvarı`ndan 2005 yılında başarıyla mezun olmuştur. 2000-2006 yılları arasında İngiltere Büyük Elçiliği bünyesinde ve Anglikan Kilisesi özel törenlerinde ve konserlerinde kilise orgculuğu yapmıştır. Aynı yıllarda O.D.T.Ü. Koleji Geliştirme Vakfı`nda piyano dersleri vermiştir.  2006 yılında Prof. Karl-Andreas Kolly`nin yüksek lisans piyano sınıfına davet edilerek, Zürih Sanat Yüksekokulu`nda (Zürcher Hochschule der Künste) eğitimine devam etmiştir.2008 yılında konser piyanistliği tescillenmiş ve 2010 yılında müzik pedagojisi`nde enstruman öğretmenliği eğitimini İsviçre`de tamamlayarak İzmir`e yerleşmiştir. 2011 yılında Ankara Orkestra Akademik Başkent eşliğinde F. Chopin`in Op.11, 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirmiştir. Katıldığı master-calss `larda ve aldığı eğitimlerde piyano dalında başta değerli sanatçımız İdil Biret,  Ayşe Savaşır Ekşi, Andrzej Jasinski, Roy Howat, Anatol Jagoda, David-Ezra Okonşar, Marc Kissoczy ile orkestra şefliği, Alwin Pfister ile öğretim yöntemi, Heiko Freund ile eğitim psikolojisi, Horst Hildebrandt ile fizyolojik konser öncesi hazırlık çalışmaları, Michael Biehl ile çembalo, Matthias Weilenmann ile 17`nci yüzyıl İtalyan oda müziği, Hans Adolfsen-Daniel Fueter ile şan repertuvarı eşliği ve Sylvia Baumann ile Alexander tekniği ve uygulaması konusunda kendini geliştirmiştir. Ayrıca, New Music (yeni müzik) stüdyosunda Felix Profos ile canlı elektronik müzik çalışmaları da yapmıştır.  

Son iki yıl, Yaşar Üniversitesi YÜSEM Müzik Okulunda ve İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde piyano eğitmenliği yapmış olan  Işık Ece Tezgel Gönül, halen öğrenciler yetiştirmekte olup,  gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında oda müziği ve duo konserleri ile kariyerine devam etmektedir.
ACUARELA TRİO
Acuarela Trio, İspanyol ve Latin Amerika kültürlerine ait geleneksel ve popüler şarkıların özgün düzenlemelerinden oluşan özel bir program ile 26 Mart'ta Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşuyor.
Acuarela Trio
Duygu Yücesoy, Vokal
Damla Bozkurt, Keman
Ceyhun Güneş, Gitar 
Acuarela Trio, birlikte uzun süredir farklı platformlarda müzik yapan Ceyhun Güneş, Duygu Yücesoy ve Damla Bozkurt tarafından 2014 yılı başlarında kurulmuştur. İspanyolcada “suluboya” anlamında gelen Acuarela ismi, yaşamın değişik renklerini temsil etmekte ve grup üyelerinin farklı kültürlere olan ilgisini ve saygısını simgelemektedir. 
Acuarela, değişik ülkelerden insanları İspanyol, hispanik ve Latin Amerika kültürlerinin zenginliği altında bir araya getirmektedir. Acuarela’nın repertuvarı ağırlıklı olarak bu bölgelerin geleneksel ve popüler şarkıları ile Flamenko müziğinden oluşmakta ve parçalar özüne sadık kalınarak grup üyelerinin farklı müzikal geçmişlerini yansıtacak özgünlükte seslendirilmektedir. Gerçekleştirdiği konserlerin yanısıra, kuruluşundan bu yana Latin Amerika ülkelerinin ve İspanya’nın Ankara Büyükelçiliklerinin etkinliklerine konuk müzik grubu olarak bizzat üst düzey tarafından davet edilen Acuarela, bugüne kadar birçok yabancı ülke temsilcisine seslenmiştir.

VİYOLONSEL ve PİYANO RESİTALİ
Lale Efendiev-Elif Önal

Çellist Lale Efendiev ve piyanist Elif Önal, Bach, Schumann, Brahms, Tchaikovsky, Ravel ve Goens’ün eserlerinden oluşan zengin bir program ile 29 Mart akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
LALE EFENDİEV, viyolonsel
ELİF ÖNAL, piyano
Konser Programı:
J.S. BACH  |  Solo Süit No.3, BWV 1009, Do Majör
R. SCHUMANN |  5 Stücke im Volkston Op.102, la minör
-ARA-
J. BRAHMS |  Sonat, Op.38 No.1, mi minör
P.I. TCHAIKOVSKY |  Valse Sentimentale op. 51, No. 6, mi minörM. RAVEL |  Piéce en forme de Habanera, sol minör
D.V. GOENS |  Scherzo Op.12, No.2, Re Majör
LALE EFENDİEV, viyolonsel
6 Ocak 1997 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine 2009 yılında kursiyer öğrenci olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Can ELBİ'nin sınıfında başladı. 2010 yılın da aynı konservatuvarın lise bölümün de yine Can ELBİ’nin öğrencisi olarak viyolonsel eğitimine devam etti. Şimdiye kadar Orhan Barlas, Gediz Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, İzmir Sanat, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, İKSEV, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, Zorlu Center ve Bremen’de Die Glocke gibi konser salonların da orkestra, oda müziği ve solo konserler verdi.2014 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak bu orkestranın çalışmalarına katıldı ve konserler verdi. Yine aynı yıl “IYSO-The International Youth Symphony Orchestra Bremen” orkestrası ile Bremen'de konserler verdi.Jean BAILY, Nesrin BAYRAMOĞULLARI, Ender SAKPINAR, Onur NURCAN, Tulio Gagliardo VARAS, Rengim GÖKMEN, Martin LENTZ ve Vladimir LUNGU gibi orkestra şefleri ile çalıştı. “Ensemble Çellizm” grubunun üyeliğini yaptı ve bu grupla   konserler verdi. Şimdiye kadar Natalia GUTMAN, Johannes MOSER, Dilbağ TOKAY, Umberto CLERICI, Çağ ERÇAĞ, Yuri SEMENOV, Alexander RUDIN, Julian Lloyd WEBBER gibi viyolonsel sanatçılarının çalışmalarına katıldı. Betina HOFFMANN ile Barok Müzik çalışmaları yaptı.Eğitimini halen Doç. Can ELBİ'nin Viyolonsel sınıfında sürdürmekte olan Efendiev, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Lisans 2. Sınıf öğrencisi olarak çalışmalarına ve konser faaliyetlerine devam etmektedir.
ELİF ÖNAL, piyano
I·stanbul U¨niversitesi Devlet Konservatuarı Lisans ve Yu¨ksek Lisans bo¨lu¨mlerinden Prof. Tuvana Alton’un o¨gˆrencisi olarak mezun oldu. Bilkent U¨niversitesi’ndeki Sanatta Yeterlik c¸alıs¸malarını Prof. Namık Sultanov ve Gu¨lnara Aziz ile tamamladı. Yaptıkları ustalık sınıflarında Leontina Margulis, Frank Braley, Gu¨lsin Onay, Hu¨seyin Sermet, Viyana’da Roland Batik ve Salzburg Mozarteum’da Christopher Lieske ile c¸alıs¸tı. ANAC¸EV Piyano Yarıs¸ması’nda Adnan Saygun'un Sonatina eseri ile “En I·yi Tu¨rk Eseri Yorumcusu” o¨du¨lu¨nu¨ aldı. Kuruculugˆunu ve u¨yeligˆini yaptıgˆı Bilkent Su Trio oda mu¨zigˆi grubu ile, Andante klasik mu¨zik dergisi tarafından “2011 Donizetti O¨du¨lleri – Yılın Klasik Mu¨zik Toplulugˆu” o¨du¨lu¨ne layık go¨ru¨ldu¨. Türkiye'nin önemli konser salonlarında ve festivallerinde, Almanya ve Avusturya'da resitaller ve oda mu¨zigˆi konserleri; C¸ukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve I·zmir Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Birçok günümüz Türk bestecisinin solo 
piyano ve oda müziği eserlerinin ve Adnan Saygun'un solo piyano için Süit'inin dünyada ilk seslendirilişlerini yaptı. Sanatc¸ı önce İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, ardından oniki yıl Bilkent U¨niversitesi Mu¨zik ve Sahne Sanatları Faku¨ltesi’nde öğretim elemanı ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olarak çalıştıktan sonra 2014 yılında Ankara U¨niversitesi Devlet Konservatuarı’na Doçent olarak atandı. Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi ve Çalgı Anasanat Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Kaynak: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi/ http://www.mozart-haus.com/tr/default.aspx

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir