Arsu Sahne Nisan 2017 Bahar Konserleri

Genç yetenekler, parlayan yıldızlar ve büyük üstatlar ile dopdolu !
Bu değerli sanatçılar ile tanışmak, sıcak ve samimi bir ortamda müziğin keyfine varmak, geçtikleri yolları, deneyimlerini öğrenmek, fikir ve düşüncelerinden esinlenmek ve bu anları birlikte paylaşmak için sizi bekliyoruz …
Biletli ve Davetiyeli (ücretsiz ) konserleri ARSU SAHNE Blog ve Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.
                                     https://www.facebook.com/arsugsa/          http://arsusahne.blogspot.com.tr/ 
Melis Çom Arp Resitali
8 Nisan 2017 Cumartesi, saat: 18:00

Arsu Sahne
1992 yılında Mersin’de doğan Melis Çom arp eğitimine 2004 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Hakan Gözükara ile başladı. Mersin’deki eğitimi sırasında İsabelle Perrin, Çağatay Akyol ve Benoit Wery ‘masterclass’larına aktif olarak katılarak Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul’da birçok solo konser verdi. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaparak çalışmalarına İpek Mine Sonakın ile devam etti. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Cumhurbaskanlığı Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda misafir arp sanatçısı olarak yer aldı. 2011 ve 2012 yıllarında Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası seçmelerini kazanarak yurt içi ve yurt dışında bu orkestrayla konserler verdi.2012-2013 eğitim döneminde Erasmus Değişim Programı ile Paris, Conservatoire de Boulogne-Billancourt’a kabul edilerek Anne Ricquebourg’un öğrencisi olan Melis Çom Fransa’da solo, oda müziği ve orkestra ile bir çok konser etkinliğinde bulundu. İsabelle Moretti, Jana Bouskova, Florence Sitruk, Emmanuel Ceysson gibi ünlü arpisterin 'masterclass'larına katıldı. 2013 yılında Fransa’da düzenlenen Concours International de Harpe Jeunes Talents Martine Geliot yarışmasında finale kalarak olumlu övgüler aldı. Cem Mansur yönetmenliğindeki Türkiye Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda 2015 ve 2016 yıllarında arp sanatçısı olarak çalmaya hak kazanan Melis Çom bu yıllarda yurt dışında bir çok konserde orkestrayla birlikte yer aldı. 2013 yılından beri “Ecole Francophone de Musique d’İstanbul” kuruluşunda arp dersleri vererek öğrencileriyle çeşitli konser etkinliklerinde bulunmaktadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arp Sanat Dalı’ndan 2015 yılında mezun olan Melis Çom çalışmalarına aynı üniversitede master programında İpek Mine Sonakın ile devam etmekte olup İstanbul’da çeşitli konser etkinliklerinde ve projelerde yer almaktadır.
Emre Yavuz Piyano Resitali
10 Nisan 2017 Pazartesi, saat: 18:00
Arsu Sahne

3 Ağustos 1990’da İzmir’de doğdu. Erken yaşta gösterdiği öğrenme yeteneği nedeniyle müzisyen ablası ve eğitimci anne-Babası tarafından piyanoya yönlendirildi. Piyanoda kısa sürede ilerleyen Emre, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yapılan bir sınavla “Sanatta Üstün yetenekli Çocuklar Yasası” olarak bilinen 6660 sayılı yasa kapsamına alınarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kamuran Gündemir ile piyano öğrenimine başladı. 2001’de Kırım’da yapılan 2. Uluslararası Mavi Kuş Müzik Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinci olduğu gibi, en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü.
Lise öğrenimi boyunca Bilkent Üniversitesi’nde Fazıl Say ve Sanem Berkalp ile çalıştı, aynı zamanda bestecilik dersleri aldı.
Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Fi- larmoni Orkestrası’yla ve Gürer Aykal, İbrahim Yazıcı, Rengim Gökmen ve Ender Sakpınar gibi şe- flerin yönetiminde gerçekleştirdiği birçok konserde Mozart, Chopin, Saint-Saens, Çaykovski ve Rah- maninov’un konçertolarını yorumladı. 2004 yılında Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nde ve Moskova’da Düzenlenen Spivakov Uluslararası Müzik Festivali’nde konserler verdi.
2007’de Sicilya’da yapılan Ibla Grand Prize yarış- masında Frederic Chopin Özel Ödülü’ne layık görüldü. 2010 Chopin Yılı kapsamında Viyana’da yapılan Rotary Interpretationspreise – Chopin & Schumann yarışmasını kazanarak başta Viyana Musikverein’da ol- mak üzere Avusturya’nın çeşitli şehirlerinde solo ve Bratislava Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.
Roland Batik’le çalıştığı Viyana Konservatuvarı’ndan mezuniyet resitalindeki Beethoven, Rahmaninov ve Saygun yorumlarıyla bütün jüri üyelerinden tam puan alarak bu şekilde mezun olan ilk ve tek öğrenci olan Emre Yavuz, aynı zamanda Almanya’daki Hannover Müzik Medya ve Tiyatro Yüksekokulu’nda Karl-Heinz Kämmerling ile eğitimini sürdürdü. Kämmerling’in yanı sıra Seymour Lipkin, Lang Lang, Murray Perahia, Till Fellner’in birçok ustalık kurslarına katıldı.
2012’de Viyana’da düzenlenen. 4. Rosario Marciano Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazanarak “sıra dışı bir sanatsal kişilik” olarak tanımlandı. 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. konçertosunu seslendirdi. 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanan Emre Yavuz, eğiti- mini halen Viyana’da sürdürmekte ve Arie Vardi ile çalışmaktadır.
Burak Çebi Piyano Resitali
13 Nisan 2017 Perşembe, saat: 18:00 -19:00
Arsu Sahne
Son yıllarda İspanya, İtalya ve Türkiye`deki uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle adından söz ettiren piyanist Burak Çebi, genç kuşağın gelecek vadeden piyanistleri arasında yer almakta.
Eğitimini İzmir Devlet Konservatuvarı'nda Seçil Akdil'in sınıfında ve Almanya`da Nürnberg Yüksek Müzik Okulu`nda Ingeborg Schmidt-Noll'un sınıfında alan Burak Çebi 2011 yılında aynı okulun piyano ustalık sınıfı`ndan mezun olmuştur. Günümüzde yaşamına Berlin`de devam etmekte ve çalışmalarını Devlet Sanatçısı piyanist Hüseyin Sermet ile sürdürmektedir.
2016 yılında Franz Schubert ve Claude Debussy`nin eserlerini içeren ilk albümünü kaydeden sanatçı, 2013 yılında İstanbul Uluslararası Orchestra Sion Piyano Yarışması`nda 1.`lik ödülünü, 2016 yılında İspanya'nın Orihuela kentinde
düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamındaki piyano yarışmasında 2.'lik ödülünü ve İtalya`da 2016 yılında Rimini`de düzenlenen Musica Enharmonia Piyano yarışmasında yine 2.`lik ödülünü kazandı.
Son yıllarda Berlin (Enstrüman müzesi, Franzosischer Dom), Münih (Steinway-
Haus), Bayreuth (Steingraeber-Haus), İstanbul (Notre Dame de Sion, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ), Ankara (Bilkent Konser Salonu) İzmir (AASSM, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi), Bourges (Theatre Saint Bonnet) , Neumarkt (Reitstadel) Fürth (Stadttheater), Bamberg, Ingolstadt, Trier ve başka bir çok şehirde resitaller verdi ve Freiburg Piyano Akademisi 2011, Berlin Geza-Anda Piyano günleri 2011, Heidelberg İlkbahar Festivali 2010, Schaffhausen Uluslararası Oda Müziği Günleri 2008, Tegernsee `Chance 2009`Piyano Festivali , Friedberg Yaz Festivali 2013-2014 gibi organizasyonlarda yer aldı.
2014 yazında Gotthard-Schierse Vakfı'nın daveti üzerine Berlin Filarmoni'deki Enstrüman Müzesi'nde bir resital veren sanatçı ayrıca Berlin Klasik Müzik Yaz Festivali 2012 çerçevesinde Berliner Camerata Oda
Orkestrası ile birlikte sahneye çıkarak Wolfgang Amadeus Mozart'ın 9 Numaralı piyano konçertosunu ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirdi. 2016 yılında Ludwigshafen Devlet Filarmoni Orkestrasının düzenledigi `Schubert ve Şevki Bey` isimli özel konserde Istanbul Radyosu`ndan sanatçılarla birlikte sahneye çıkarak Klasik Türk Müziği ile Klasik Batı Müziğinin birlikte sunulduğu bir konser verdi.
Oda müziği ve Lied alanlarında da aktif olan Burak Çebi, Almanya'daki uluslararası Kültür ve Medeniyet Vakfı'nın (Internationale Stiftung für Kultur und Zivilization) Almanya içinde bir çok şehirde düzenlediği oda müziği konserlerinde düzenli olarak yer alıyor. Bunun dışında 2015 yılında Berlin Radyo Evi'nde Alman Besteci Peter Ronnefeld'in eserlerini içeren konserde Soprano Anne Steffens ile olan Lied performansı DeutschlandRadio Kultur kanalında yayınlandı. 2012 yılında Berliner Camerata Oda Orkestrası üyeleriyle Ulvi Cemal Erkin'in Piyanolu Beşli'sini seslendirmiş olan sanatçı ayrıca Berlin'de düzenlenen Prelude Concerts isimli oda müziği konserleri serisine de konuk oluyor.
Burak Çebi`nin 2016/17 sezonunda gerçekleştireceği konserlerden bazıları : Ankara`da Mozarthaus ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu`nda, İstanbul Leyla Gencer Sanat Merkezi`nde ve MIAM Ilhan Usmanbaş Konser Salonu`nda, İtalya`nın Rimini şehrinde ve Almanya`nın Berlin, Dresden ve Bad Wildbad şehirlerinde resitaller ve oda müziği konserleri.
Bunun dışında Münih`te düzenlenen `Klavierpodium 2008` uluslararası piyano yarışması ve Nürnberg’deki Mozart Oda Müziği Yarışması’nda ödüller almış olan Burak Çebi çeşitli zamanlarda DAAD, Nürnberg Sparda Bankası, Berlin Gotthard-Schierse Fonu ve Richard Wagner Derneği’nin burslarına layık görülmüştür.
Biletileri Biletix ve Arsu Sahne'den temin edebilirsiniz.
Arsu Sahne 
Telefon:0216 336 70 40 
E-mail: info@arsuguzelsanatlar.com
Ayla EMANET & Burcu AKTAŞ URGUN
Flüt – Piyano Resitali

14 Nisan 2017 Cumartesi, saat: 18:00
Arsu Sahne flüt piyano resitali ile insanı derinden etkileyen, yaşam enerjisi veren nefesli bir çalgının nefesle birlikte yolculuğunu dinleyenlerine sunuyor. 
Programında DOPPLER, BROTONS, TAFFANEL, LIBERMANN'ın yer aldığı konsere tüm herkesi bekleriz.
Ayla Emanet Hakkında:
1984 yılında Almanya’da doğan Ayla Emanet 1993 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’ na katıldı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Nazım Acar ile füt çalışmalarına başladı ve 2001 yılında Vieri Bottazzini’nin sınıfına katılarak 2005 yılında yine aynı üniversiteden Üflemeli Çalgılar bölüm birincisi olarak mezun oldu. 
Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile konserler verdi, “All Flutes Chamber Orchestra” ile grup şefi olarak çalıştı ve aynı grupla “Vivaldi 4 mevsim” kaydı yaptı. Sir James Galway, Patrick Galloise, Raffaele Travisiani, Alexa Still, Andrea Lieberknecht, Anette Maiburg ve Bülent Evcil gibi bir çok ünlü flütçüyle çalıştı. 
2003 yılından itibaren piccolo flüt çalışmalarına ağırlık verdi ve bu yeteneği ile Sir James Galway’in dikkatini çekti. 2004 yılının ağustos ayında yapılan Weggis Uluslararası Sir James Galway Masterclass için Sir James tarafından kendisine burs verildi aynı masterclassta Lowell Liebermann’ ın Piccolo Konçertosu’nu başarıyla seslendirdi 2004 ve 2006 da Masterclass Flüt Orkestrası ile Sir Galway yönetiminde solist olarak konser verdi. 
2005    yılında Lowell Liebermann Piccolo Konçertosu’nun Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Türkiye prömiyerini yaptı. 
2005-2009 Eskişehir Anadolu Universitesi Senfoni Orkestrası’nda flüt grup şefi, 2008-2009 yıllarında da Istanbul Borusan Filarmoni Orkestrası’nda 2.flüt/Piccolo üyesi olarak yer aldı. 
2009 yılında başladığı Almanya Hochschule für Musik und Tanz Köln’de yüksek lisans öğrencisi olarak Royal Filarmoni Orkestrası eski flüt grup şefi Prof. Robert Winn ile Solo Flüt ve Oda Müziği yüksek lisansını 2011 de ve aynı sene Almanya Dortmund Orchesterzentrum NRW' da, Orkestracılık üzerine başladığı ikinci yüksek lisans eğitimini de 2014 yılında Berten D'Hollander’in sınıfından mezun olarak tamamlamıştır. 
Young Euro Classic Ensemble, Akdemische Philharmonie Heidelberg, Tschaikovsky Gençlik Orkestra’ları ile aralarında Brezilya, Çin ve Rusya’nın olduğu bir çok ülkede oda müziği ve Orkestra üyesi olarak turneler yaptı. 
Şu an Duisburg Filarmoni Orketsrası, Düsseldorf Senfoni Orkestrası ve Neues Rheinisches Kammer Orchester ile orkestra konserleri, 2015 yılında Blake Weston (Klarinet) ile kurdukları DuoTreble ile oda müziği konserlerine devam etmektedir. 
Burcu Aktaş Urgun Hakkında:
1976 Ankara doğumlu Burcu Aktaş piyano çalışmalarına 7 yaşında Perim Hamidoğlu ile başladı. 12 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak profesyonel piyano eğitimine başladı. Bu eğitim dönemi boyunca çalışmalarını yine Perim Hamidoğlu gözetiminde sürdürerek okul içi ve dışında birçok etkinliklere katılarak Marmara Koleji, Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu, Resim ve Heykel Müzesi, Cemal Reşit Rey, İstanbul Teknik Üniversitesi Taş Kışla Kampüsü salonlarında solo ve oda müziği konserleri verdi. 1998 yılında eğitimini ikincilikle bitirdi ve Master eğitimi için New York’a gitti. 
Burada öncelikle Edward Adwell, Thomas Sauer ve Diane Walsh ile çalışmalarına başladı. Mannes College of Music ve State University of New York (SUNY) Purchase Music Conservatory’ın giriş sınavlarını kazanıp, her iki okula da girme hakkı elde etti. Seçimini Purchase College’dan yana kullanarak Master eğitimine Prof. Diane Walsh ile başladı. Burada okulun sunduğu geniş imkânlardan yararlanma ve New York kentinde isim yapmış birçok değerli profesör ile çalışma imkânı buldu. Maria Lambros, Julia Lichten, Peter Wiley, Laurie Smuckler ile oda müziği; Steven Lubin ve Antony Newman ile Teori, Klasik Piyano Edebiyatı; Paul Ostrovsky ile 20.yy Piyano Edebiyatı dersleri gördü. Solo ve oda müziği çalışmaları yanı sıra Hugh Murphy ile Opera ve İtalyan, Alman, Fransız şarkı eşlik teknikleri dersleri alarak, Purchase Operasının sergilediği dört büyük Opera’nın prova ve temsillerinde aktif görevlerde yer aldı. 
Shostakovich Trio, Trio Fortaney, Moscow Conservatory Trio, Tokyo String Quartet, Emerson Quartet gibi saygın oda müziği topluluklarının verdiği Master Class’lara aktif olarak katıldı. Piyano dışında Antony Newman ile harpsichord, organ. piano-forte enstrümanlarını çalışarak Historical Performance dersleri kapsamında “Purchase Camerata” konserlerine harpsichord çalarak katıldı. 2001 Şubat ayında kompozitör Dary John Mizelle’in kendisi için yazdığı “Autumnal Equinox” adlı solo piyano eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. 2002 yılında en iyi solo klasik müzik albümü dalında Grammy ödülüne aday olan harpsichordist Bradley Brookshire ile Baroque Klavye Edebiyatı ve Müzik Tarihi dersleri gördü ve müzikoloji dalında gösterdiği başarı nedeniyle 2001 yılında ilk kez verilen Brookshire Musicology ödülünü aldı. İki senelik Master eğitimini çok iyi derece ile ve çeşitli konserler vererek tamamladıktan sonra burs kazanarak aynı okuldaki eğitimine bir sene daha Paul Ostrovsky’nin öğrencisi olarak devam etti ve Performace Certificate derecesi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra VIII. Uluslararası CRR Piyano Festivali’ nde “Genç Yetenekler” kapsamında bir resital verdi. 
Burcu Aktaş Urgun, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalında Doçent olarak görev yapmaktadır.
Biletileri Biletix ve Arsu Sahne'den temin edebilirsiniz.
Arsu Sahne 
Telefon:0216 336 70 40 
E-mail: info@arsuguzelsanatlar.com
Akansu Eray&Cansu Eray&Fatih Turan Çağdaş Müzik Konseri
15 Nisan 2017 Cumartesi; saat: 16:00
(Konser ücretsiz olup mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir).)
Arsu Sahne çağdaş müziği büyük bir cesaretle yorumlamaya yönelmiş genç solist ve grupları da destekleyerek onlara yer vermeye devam ediyor. Birbirinden yetenekli genç yorumcular ile bu kez tamamı çağdaş repertuardan oluşan bir konserle meraklılarını Arsu Sahne'ye davet ediyoruz.
Konser Programı
John Cage | Dream
John Cage | In a landspace
György Ligeti | Musica Ricertata No.1,2,3,4,5
Olivier Messiaen | Prelude No.1,2
Olivier Messiaen | Louange a L'eternite de Jesus
Karlheinz Stockhausen | Klavierstücke IX
Iannis Xenakis | Paille in the Wind
James Tenney | CELLOGRAM
George Crumb | Cello Sonata ''Fantasia''
Solistler hakkında:
Akansu ERAY 
Eğitimi süresince: 
İdil Biret (Piyanist/Devlet Sanatçısı), Hüseyin Sermet (Piyanist/Besteci/Devlet Sanatçısı), Gülsin Onay (Piyanist/Devlet Sanatçısı), Prof. Bojidar Noev (Piyanist/Avusturya), Prof. Metin Ülkü (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Eser Bilgeman Şakir (İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı), Prof. Tamara Poddubnaya (New York Long Island Müzik Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı), Prof. Seher Tanrıyar (Mimar Sinan Devlet Konservatuarı), Prof. Ova Sünder, Doç. Ferid Adıgüzelzade (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı), Prof. Vladimir Tropp (Moskova Tchaikovsky Konservatuarı), Çağ Erçağ (Çellist)’ın ustalık sınıflarına katıldı. Şuan da çalışmalarını Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Lisans 3.Sınıf öğrencisi olarak Yrd. Doç. Gülnare Tarkum ile sürdürmektedir.
Katılmış olduğu konser ve festivallerden bazıları aşağıdaki gibidir.
–    Trakya Üniversitesi Sanat ve Eğitim Merkezi Zerrin Tan Sınıf Konseri (2015)
–    Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması | 3 Mansiyon ve 1 İkincilik Ödülü (2016)
–    Uluslararası Pera Müzik ve Piyano Festivali (2013, 2014, 2015, 2016)
–    Uluslararası Pera Müzikal Aile Yarışması (2016) | Üçüncülük Ödülü
–    Eğirdir Klasik Müzik Festivali (2016)
–    1. Uluslararası Bursa Nilüfer Piyano Yarışması (2016) 
–    ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 
Sevim Cansu ERAY
İlk ve Ortaokul süresince Prof.Dr Ali Akperov'un şefliğini yaptığı Trakya Üniversitesi Akademik Orkestrası’nda çalmaya başladı. 2011 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na seçildi ve orada yardımcı grup şefliği yaptı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile birlikte; Fazıl Say, Gülsin Onay,"3 tenor olarak” Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, Şenol Takılı ‘’Jose Maria Gatlardo Del Ray’’, Antonio Marguez Dans Kumpanyası ile konserler verdi. 2013 yılında Balkan Senfoni Orkestrası’nda çalmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışı konserlerde bulundu. 2013 yılında Prof. Aminbay Sapayev'in viyolonsel sınıfına kabul edildi. Eğitimi süresince, Prof. Angel Stankov (Violinist/Bulgaristan), Prof. Bojidar Noev (Piyanist/Avusturya), Prof. Anotolie Krastev (Bulgaristan/ Cellist) Prof.Maria Kliegel, Hüseyin Sermet (Piyanist /Besteci /Devlet Sanatçısı) ile çalıştı. 2014 yılında Türkiye Uluslararası Gençlik Filarmoni Orkestrasını kazandı. Çalışmış olduğu şefler Rengim Gökmen, Tolga Taviş, Oğuzhan Kavruk, Hasan Niyazi Tura’dır. Şuan da çalışmalarınıTrakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda Lisans 3 öğrencisi olarak Prof. Aminbay Sapayev ile sürdürmektedir.
Katıldığı Yarışma ve Konserler
–    Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması | (2010), 2 Mansiyon (2014) 1 İkincilik (2016)
–    Uluslararası Pera Müzikal Aile Yarışması (2016) | Üçüncülük Ödülü
–    Uluslararası Pera Müzik Festivali (2014, 2016)
–    Eğirdir Klasik Müzik Fesitivali (2016)
–    Uluslararası D – Marin Klasik Müzik Festivali
–    ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 
Mehmet Fatih TURAN
29 Temmuz 1997 yılında Lüleburgaz’da doğdu. İlk piyano eğitimine, 11 yaşında Can İşcan ile başladı. Daha sonraki yıllarda Lüleburgaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine okula kabul edildi. Güzel Sanatlarda Kamil Molla ile piyano, Ayşen İnan ile teori ve solfej çalıştı. Bu yıllar içerisinde beste yapmaya başladı ve besteci Mehmet Uçar ile kompozisyon çalıştı. 2014 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğr. Gör. Gökçe Üğdül Güven’in piyano sınıfına kabul edildi. 
Katıldığı Yarışma ve Konserler 
–    Uluslararası Pera Piyano Yarışması (2013)
–    2. Ege Beste Yarışması (2013)
–    Uluslararası Pera Müzik ve Piyano Festivali (2014, 2015)
–    Öğr. Gör. Gökçe Üğdül Güven – Yrd. Doç.Serhan Küngerü Sınıf Konseri (2015)
–    Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması (2015) | İkincilik Ödülü
–    1. Uluslararası Bursa Nilüfer Piyano Yarışması (2016) | Mansiyon Ödülü
–    ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 
Etnomüzikolog Nilgün İŞCAN
2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Ana Bilim Dalı’ndan “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ile mezun oldu. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji Ana Bilim Dalı’nda “Geleneksel Osmanlı-Türk Gazellerinde Terennümlerin Yapısı” adlı yüksek lisans tezini sundu. “Hâfız Sâmi Gazellerinde Terennüm Kelimeleri ve Kullanımı” adlı makalesi 2011 yılında İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi’nde yayınlandı. Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sevda-Cenap And Vakfı vb. kurumlarda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Hâlen Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Okutman olarak görevini sürdürmekte ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı’nda “Edirne Saraylarında Mûsıkî” başlıklı doktora tezini hazırlamaktadır. 
ÖNEMLİ NOT: 
Ücretsiz Etkinlik olması nedeniyle (216) 336 70 40 numaralı telefondan veya info@arsuguzelsanatlar.comadresine e-mail göndererek rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.
İSTANBUL COMPOSERS COLLECTİVE
15.04.2017 Cumartesi, saat: 18:00 – 19:00

İstanbul Composers Collective, 2017 yılında Türkiye’nin dört genç kuşak bestecisi Onur Dülger, Mehmet Ali Uzunselvi, Mithatcan Öcal ve Uğurcan Öztekin tarafından kurulan, ağırlıklı olarak bestecilerden oluşup, kimi zaman farklı meslektaşlarının da katılımıyla genişleyebilen, faal bir doğaçlama ve icra topluluğudur.
Müzik dilini genellikle XX. yy’ın ikinci yarısından günümüze dayanarak biçimlendiren topluluğun en önemli özelliği; müzisyenlerin her birinin vurmalı, üflemeli, yaylı ve klavyeli çalgılardan, bilgisayar destekli elektronik kurulumlara kadar çok geniş bir çalgı ve ses yelpazesini, mümkün olduğunca yetkin ve yaratıcı bir biçimde kullanabilmesidir. Bu konsept ile ortaya çıkan çeşitlilik, çok renkli ve kendine özgü bir seyir meydana getirmekle beraber dinleyiciyi, geleneksel çalgıların alternatif sesleriyle kimlik kazanan sürprizli ve sürükleyici bir deneyime davet etmektedir. 
ÖNEMLİ NOT: 
Ücretsiz Etkinlik olması nedeniyle (216) 336 70 40 numaralı telefondan veya info@arsuguzelsanatlar.comadresine e-mail göndererek rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.
Ilgın Top & Çağdaş Özkan 
Keman ve Piyano Resitali

21 Nisan 2017 Saat: 18:00
Arsu Sahne
ILGIN TOP
Ilgın TOP, 2000 yılında İzmir, Bornova’da dünyaya geldi. 5 yaşında piyano eğitimine Emre Şen’in kurduğu ‘Chopin Müzik Okulu’ nda başladı.
7 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulunu burslu olarak kazandı. Keman  eğitimine Bilkent Senfoni Orkestrası Konzertmeister yardımcısı  İrina NİKOTİNA ile başladı. 2012 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak Rengim GÖKMEN’in şefliğinde  orkestra  keman üyesi olarak konserler verdi. Ilgın Top, yurtiçi ve yurt dışında birçok ustalık sınıfına katıldı ve Suna KAN, Prof.Dr. Orhan AHISKAL ve Prof. Dr. Cihat AŞKIN, Angel STANKOV ve Doç. Gülen EGE, Guy BRAUNSTEIN, Atilla Aldemir, Dora SCHWARZBERG, Tuncay YILMAZ, Alexander VINNITSKI, Igor TKACHOUCK, Özcan ULUCAN, Viktor TRETYAKOV, Natalia LIKHOPOI, Mintcho MINTCHEV, Lutsia IBRAGIMOVA, Itzhak RASHKOVSKY, Alexander MARKOV gibi ünlü isimlerle çalıştı.
13 yaşında iken Bilkent Senfoni Orkestrası ile ilk solistlik deneyimini Şef Dağhan DOĞU yönetiminde H.Vieuxtemps N0:5 Op:37 nolu keman konçertosunu seslendirerek elde etti. 15 yaşındayken İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yaptığı çocuk solist seçmelerindeki başarısı sonucu, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile F. Waxman – Carmen Fantasy’i seslendirdi.
2014 yılında Çek Cumhuriyetinin Usti Nad Orlici şehrinde yapılan 56.KOCIAN Uluslararası Keman Yarışmasında First Grade Mension ödülünü kazandı. 2016 yılında Belçika’nın Namur kentinde yapılan “International Grumiaux Competition” adlı keman yarışmasında C kategorisinde birincilik ödülü aldı.
21 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen İş Sanat “Parlayan Yıldızlar Konser Serisi” adı altında Milli Reasürans Konser Salonunda bir resital verdi. Okulundaki başarısından dolayı Bilkent Üniversitesi’nin 30. kuruluş yıl dönümünde Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda resital verme hakkını elde etti. 
Şuan 10. sınıf öğrencisi olarak Feruza ABDULLAYEVA ile keman eğitimine devam etmektedir.
Ayşegül Sarıca & Jerfi Aji Piyano Resitali
22 Nisan 2017 Cumartesi, saat: 18:00
Arsu Sahne
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arsu Sahne Bahar Konserleri kapsamında kıymetli Devlet Sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca ile piyanist Jerfi Aji Arsu Güzel Sanatlar Akademisi'nde unutulmaz bir resital sergileyecekler. Programda Bach , Beethoven,Chopin gibi önemli bestecilere yer verecek ikili​, resital sonrasında dinleyicileri ile karşılıklı yapılan mini söyleşi ile merak ettiklerinizi ve deneyimlerini paylaşacaklar.
AYŞEGÜL SARICA
İstanbul'da doğan Ayşegül Sarıca, piyano öğrenimine İstanbul Konservatuarı'nda Prof. Ferdi Statzer ile başladı, Fransa'da Paris Ulusal Konservatuarı'nda Lucette Descaves ile devam etti. Pierre Pasquier ile oda müziği çalıştı; 1953 yılında birincilik ödülü ile mezun oldu. Marguerite Long ile piyano çalışmalarına devam eden Sarıca, 1959 yılında Marguerite Long-Jacques Thibaud Uluslararası Yarışması'na katıldı ve "Prix de la Ville de Paris-Paris Kenti Ödülü"nü kazandı.
İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya, İspanya, Rusya, Polonya, Avusturya, Macaristan, Çekoslovakya, Romanya, Finlandiya, Çin, Japonya, Tayvan, Singapur, Avustralya ve daha pek çok ülkede; Karel Ancerl, Pierre Dervaux, Anatole Fistoulari, Louis Fourestier, Gotthold Lessing, Heinz Walberg, Tadeusz Strugala, Niyazi Tagizade gibi ünlü şeflerle; Christian Ferras, Andre Navarra, Heinrich Schiff, Alexander Rudin gibi virtüözlerle sayısız konserler verdi.
Hikmet Şimşek yönetimindeki Macaristan Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Cemal Reşit Rey'in “Katibim” Çeşitlemelerini, Ayla Erduran ile Grieg, Debussy ve Franck’ın keman-piyano sonatlarını; Gürer Aykal yönetimindeki Ankara Oda Orkestrası ile Mozart'ın 15 ve 23 no'lu piyano konçertolarını, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Beethoven'in 3 ve 4 no'lu piyano konçertolarını ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile Schumann'ın La minör piyano konçertosunu; ayrıca Schubert ve Rachmaninoff’un Moments Musicaux dizilerini kaydetti.
1968'den bu yana Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın solist kadrosunda yer alan Sarıca'ya 1971 yılında “Devlet Sanatçısı” ünvanı, ayrıca Fransız Kültür Bakanlığı tarafından “Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres” (Sanat ve Edebiyat Şövalyesi) nişanı verilmiştir. 2006 yılında İKSV tarafından “Müzik Onur Ödülü”ne layık görülmüştür. Ayrıca D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin 10. yılında “Onur Ödülü”nün ve 2016’da Andante dergisi Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün sahibi olmuştur.
1991-2000 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde yüksek lisans ve sanatta yeterlilik programlarında öğretim görevlisi olan Sarıca, 1999 yılından beri İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nin (MİAM) yüksek lisans ve doktora programında piyano dersleri vermektedir. Sanatçı birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır.
JERFİ AJİ
1976 İstanbul doğumlu Jerfi Aji, lisans eğitimini İTÜ Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Piyanoya 5 yaşında Zeynep Aksoy Eğilmez’den aldığı özel derslerle başlayan Aji, çalışmalarına Hülya Ardıç ile devam etti. İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) piyano çalışmalarını Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdürdü. 2006 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı’na kabul edilen Aji, piyano alanında doktora çalışmalarını Marian Hahn ile tamamlayarak 2011 yılında mezun oldu. Bu kurumda öğrenciliği sırasında Opera Eşlikçiliği (Korrepetisyon) alanında çalışma bursu kazandı.
Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose’un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar’ın da bulunduğu birçok ünlü piyanist ve pedagog ile çalışma fırsatı buldu. 2005 yılında New York’ta düzenlenen “International Keyboard Institute and Festival”e ve Muncie, Indiana’da düzenlenen ARIA Uluslararası Yaz Akademisi’ne katıldı. 
Jerfi Aji, yurtiçinde Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD’de çeşitli kültür merkezlerinde verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanısıra Bursa Bölge Devlet Senfoni ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestraları ile solist olarak yer almıştır. Klarinet sanatçısı Evrim Güvemli ve viyolonsel sanatçısı Rahşan Apay ile birlikte kurdukları Trio Kuvars Viyolet’in ve MİAM Modern Müzik Topluluğu’nun da bir üyesi olan Aji, James Buswell, Amit Peled, Carol Ou, Ellen Jewett, Michael Berkovsky ve Cihat Aşkın gibi önemli sanatçılar ile birlikte konser vermiştir. 2016 yılında UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği ve ADAP (Association of Artists for Peace) tarafından Paris’te düzenlenen konserde, aralarında Hüseyin Sermet, Cyprien Katsaris ve David Lively’nin de olduğu 8 piyanistle aynı sahneyi paylaşmıştır.
2011 yılında Peabody Konservatuarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü’ne layık görülen sanatçı 2014 yılında Doçent ünvanına hak kazanmıştır. Aji, düzenli olarak verdiği konserlerin yanısıra İTÜ-MİAM’da “20.Yüzyıl Piyano Edebiyatı”, “Müzik Teorisine Giriş”, “Form Analizi” ve “Oda Müziği” dersleri vermektedir. 
KONSER PROGRAMI
G. F. Haendel – Chaconne, Sol majör, HWV 435
J. S. Bach – Partita No. 1, Si bemol majör, BWV 825 
Praeludium – Allemande – Corrente – Sarabande – Menuetto I – Menuetto II – Gigue
L.v. Beethoven – Altı Vals
Ayşegül Sarıca, piyano
F. Chopin – Andante spianato et grande polonaise brillante, Op. 22 
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
S. Barber – Hesitation-Tango (“Souvenirs” süitinden)
J. Brahms – Macar Dansı No. 1, Sol minör
Jerfi Aji, piyano
A. Dvořák – 2 Slav Dansı, Op. 72 No. 2 ve Op. 46 No. 8
Biletleri http://www.biletix.com/etkinlik/U7K13/TURKIYE/tr adresinden ve Arsu Sahne'den temin edebilirsiniz.

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Bilgi: Arsu Güzel Sanatlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir