Ayla Erduran – Stephane Blet ikilisi Gümüşlük’te konser verdi 

Keman virtüözü Ayla Erduran ve Fransız piyanist, besteci Stephane Blet, Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sahnesi Koyunbaba Antik Taş Ocağında konser verdi.
aylaerduranBosch ana sponsorluğunda düzenlenen Taşta Klasik konserleri kapsamında sahne alan ikili, klasik müzikseverlerin karşısına Edvard Grieg, Robert Schumann ve Ludwig van Beethoven’ın eserleriyle çıktı.  
Klasik müzikseverler tarafından festivalin beklenen konserleri arasında yer alan Ayla Erduran – Stephane Blet konseri, izleyicinin büyük ilgisi ile karşılandı. Daha önce de birlikte aynı sahneyi paylaşmış iki müzisyenin sahnede sergiledikleri uyum ve yorumlamadaki üstün performansı festivalin unutulmazları arasında yerini aldı.
gaylastephanKonser öncesinde Ayla Erduran ve Stephane Blet’le birlikte sahneye gelen festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, Ayla Erduran ve Stephane Blet’e, festivale katılarak konser verdikleri için teşekkürlerini sundu. Onay, Ayla Erduran’ı takdim ederken, Türkiye’nin en büyük keman sanatçısı olarak tanıtması üzerine, Erduran da Onay’a teşekkür ederek, “Bu festivali yarattığınız ve her şeye rağmen sürdürdüğünüz için biz teşekkür ederiz. Bizim için burada olmak büyük onur” dedi. Türkiye’ye ve halk müziğimize olan yakınlığıyla bilinen Fransız piyano virtüözü Stephane Blet ise Gülsin Onay’a ithafen yazdığı “Trois reves, op. 251” adlı eseri izleyicilerin huzurunda sanatçımıza hediye etti. 
Ayakta alkışlandılar
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan ikilinin konserini çok sayıda klasik müziksever izledi. İki saat sahnede kalan Erduran – Blet ikilisi tarihi taş ocağında seyircinin karşına ilk olarak Edvard Grieg’in, “Violin Sonata No. 2 in G major, Op. 13” adlı eseriyle çıktı. Bestecinin bu eseri 1. Lento doloroso – Allegro vivace; 2. Allegretto-tranquillo ve 3. Allegro-animato adlı başlıklardan oluşuyordu. Sayısız ünlü müzisyenle aynı sahneyi paylaşan, dünyanın en prestijli orkestra ve şefleriyle konserler veren Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve ülkesinde “Klavyenin kralı” olarak anılan piyano virtüözü Stephane Blet, programda daha sonra bir Robert Schumann yapıtı olan “Violin Sonata No.1, Op.105” adlı eseri seslendirdiler. 3 bölümden oluşan eser şu başlıkları taşıyordu; 1. Mit leidenschaftlichem Ausdruck; 2.  Allegretto ve 3-Lebhaft.
Aradan sonra sahneye gelen Ayla Erduran ve Stephane Blet ikilisi, ikinci yarıda Ludwig van Beethoven’dan bir eser seslendirdi. İkili, bestecinin, “Violin Sonata No.8 in G major, Op.30” adlı eserinde yer alan 1. Allegro assai; 2. Tempo di Minuetto, ma molto moderato e grazioso ve 3. Allegro vivace başlıklı bölümleri yorumladı. Programın son eseri olan bu Beethoven yapıtının ardından, festival sahnesini dolduran izleyicinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Erduran-Blet ikilisi bu defa bis yaparak geceyi sonlandırdı. Sanatçılar, klasik müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.
Stephane Blet Toprak Ev’de bir de resital verecek
Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, bir sonraki akşam, festival bünyesinde gerçekleştirilen Toprak Ev konserlerinin konuğu olacak. Günbatımında saat 20:30’da başlayacak olan butik konserler serisinin bu son resitalinde Blet, kendi bestelediği “Turkish Rhapsodies”; Erik Satie’nin, “4 Gnossiennes”, “Valse Ballet” ve “Je te Veux – Valse”; Frédéric Chopin’in, “5 Mazurkas” ve bir valsi; Aram Khatchaturian’ın, “Toccata in E-flat minor” ve Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Fantasy in D min, K.397 “ adlı eserleri seslendirecek.
Festivalin sponsorları;
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline ana sponsor olarak destek veren Denizbank’ın yanı sıra Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ve Cactus Hotels ise konaklama sponsorluğunu; Piernet sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Uludağ İçecek, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design, Music Norway, Mas Matbaa, Mimoza, Limon Gümüşlük, Umurbey Wineyards, Permisan Perde, Julius Meinl Coffee ve Çıngıloğlu festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir.
Bilet iletişim: 0 537 040 37 40
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfestival
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:
UGKMF, “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.
30 Temmuz – Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos – Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası – Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik) 
2 Ağustos – Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası – Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos – GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos – Bülent Evcil, Çağatay Akyol, Philip Moll – Flüt/Arp/Piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos – Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos – Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos – Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos – GFA Flüt konseri (Toprak ev)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir