Bursa Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri

03.10.2013 Perşembe, saat: 20:00
Atatürk Kongre Kültür Merkezi Merinos
04.10.2013 Cuma, saat: 20:00
Prof.Cengiz Mete Kültür Merkezi (Uludağ Üniversitesi)

 

 

Şef: Oğuzhan Balcı
Solist: Gülsin Onay "Piyano"
Bursa Devlet Senfoni Orkestrası
 
 
Program:
Oğuzhan Balcı:  "Balkan Uvewrtürü"
Edward Grieg:    "Piyano Konçertosu"
Antonin Dvorak:  "Senfoni No.8"
 

Konser 'den Görsel Seçkiler
Görseller: Gülsin Onay

Akınrı Görsel: Gülsin Onay, facebook sayfası/Bursa Devlet Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri

Gülsin Onay: Mükemmel, harika bir konserdi..
İliklerimize kadar Grieg soluduk, yaşadık.. Ne diyeyim, Şükürler olsun..Açılış konseri hep daha güzellerini getirsin.. (03.04.2013 Perşembe, saat: 22.10)


Ece Soyutemiz, Gülsin Onay, Oğuzhan Balcı

KONSER ÖNCESİ Görseller
Gülsin Onay

  

1200 kişilik salonda tek başınıza prova yaparken notalar gezegeninde seyahatiniz çok zengin diyarlara götürür ..

Bursa Senfoni ile prova harikaydı..
Oğuzhan Balcı ve genç müzisyenlerimiz ile nefis bir Grieg çalıştık..
Yarın konser..
 


Gülsin Onay
“Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor.” Göttinger Tagblatt Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay&rsqu
o;ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD’leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçının, özellikle Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü başta Vladimir Ashkenazy olmak üzere pek çok meslektaşının takdirini kazanmıştır. Gülsin Onay son yıllarda Amerika’da da peş peşe çıkan albümleriyle adından söz ettirmektedir. VAI firması DVD olarak Grieg ve Saint Saens konçertolarını ve Miami Piyano Festivali resitalini yayınladı. 2011 sonbaharında piyasaya çıkan “Liszt, Haydn & Schubert” CD’si ile birlikte sanatçı Amerika’da artık Dorian Sono Luminus etiketi altında kayıt yapmaktadır. Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 
Daha ayrıntılı bilgi içinwww.gulsinonay.com


Oğuzhan Balcı

 
1977 yılında İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine 6 yaşında Prof. Cenan Akın ile TRT İstanbul Çocuk Korosu'nda korist olarak görev yaptı. 1988 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'na girmeye hak kazandı ve hızlandırılmış Keman Birimi'nde Prof. Ayhan Turan gözetiminde keman eğitimini sürdürdü. 1994 yılında ayni üniversitenin Kompozisyon Bölümü'ne girdi. Yavuz Özüstün ile Türk Müziği Analizi, Dr. Nail Yavuzoğlu ile armoni ve kontrpuan, Prof. Mutlu Torun ile Türk Müziği Formları, Demirhan Altuğ ile piano ve Şeflik çalışan besteci, 1999 yılında Prof. Emin Sabitoğlu'nun kompozisyon sınıfından birincilikle mezun oldu. 2000 yılında İTÜ Müzik İleri Araştırmaları Merkezi'nde (MİAM) yüksek lisans eğitimine başladı ve bir yıl boyunca Prof. Kâmran İnce, David Osbon ve Pieter Snapper ile kompozisyon ve müzik teorisi çalıştı. Daha sonra Haliç Üniversitesi'nde Türk Müziği Anasanat Dalı programında yüksek lisansını tamamladı.
 
1994 yılından bu yana yurtiçinde ve yırtdışında birçok orkestrada kemancı ve misafir şef olarak görev yapmakta olan sanatçının besteleri ve düzenlemeleri Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası, İTÜ Oda Orkestrası, Filarmoni İstanbul Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Macar Radyo Senfoni Orkestrası, Tiran Filarmoni Orkestrası, Bakırköy Belediyesi Oda Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Mersin Opera ve Balesi gibi çeşitli orkestralar tarafından seslendirilmiştir.
 
2006 yılı Haziran ayında keman sanatçısı Yrd.Doç. Hakan Şensoy, New York'ta Carnegie Hall'da verdiği resitalde bestecinin "Alaaddin Şensoy'un Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler" alı eserinin dünya prömiyerini yapmıştır. Bestecinin başlıca eserleri arasında senfonik orkestra için "İstanbul Senfonik Süiti", Atatürk için "Mavi Gözyaşları ATA'ya", "Senfoni ile İlahiler", "6 Ege Türküsü Düzenlemesi"; yaylı sazlar orkestrası için "Son Dua", "Ay", "Büyüsüz Sözcük", "Fırtına", " Tanrıya Yalvarış", "Deniz'in Şarkısı", "3 Telli Klasik Kemençe ve Yaylı Sazlar Orkestrası için Konçertino", piyano için "Madrid'de Bir Sbah", " Keman ve Piyano için Tema ve Varyasyonlar", "Keman ve Piyano için Rapsodi" ve keman sanatçısı Cihat Aşkın'a ithaf ettiği Keman Konçertosu sayılabilir. Bazı sinema filmleri (Yahşi Batı), belgesel ve reklam filmleri (THY) için de müzikler yazan besteci, 2000 yılından bu yana İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü'nde kompozisyon dersleri vermektedir. Sanatçı Orkestra İstanbul'un kurucusu ve daimi şefidir.

Özgeçmiş/ Bilgi: http://www.evetbenim.com/haber/haberdetay/15926-Borusan-Quartet-Turk-Bestecileri-Gecesi-Dunya-Promiyeri.html#.Ukq-GNK8ApM

 

 

 
Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak:  
İleti Haber/ Erol Sezer – Bursa
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir