

İpek Dinc; Vokalde 3. – Ercüment Orkut Piyanoda 2. oldu
Bu yıl Nardis Jazz Club olarak NTV Radyo’nun desteği ile düzenlediğimiz "Nardis Genç Caz Vokal Yarışması"nın Estonya’ya gönderdiğimiz gençlerinden yine heyecan dolu haberler aldık. Sizlerle paylaşmak istiyoruz.
İpek Dinç olağanüstü bir başarı göstererek 1 mayıs cuma gecesi yapılan yarı finallerde 1. olarak 6 finalistten birisi oldu. Söylediği parçalar Shiny Stocking ve I’m Glad There is You idi. Dün gece 2 mayısta yapılan finallerde ise 3.cü oldu. Oldukça beğeni toplayan yarışmacımız İpek Dinç üçüncülük ödülüne ilaveten pekçok festivalden de davet aldı. İpek Dinç’in bu yıl katılacağı festivaller, Norveç Oslo Jazz Festivali, Letonya Jazz Rytmi, Finlandiya Turku Jazz Festivali ve ayrıca Litvanya’daki Klaipeda Jazz Voices 2010 yarışmasına katılımcı olarak davet aldı.
İÜ Kimya Mühendisliği bölümünde halen öğrenci olan İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarismasinda finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. O tarihten bu yana konserler vermek için programlar yapıyor, bu yıl katıldığı Nardis Genç Caz Vokalisti yarışmasındaki gösterdiği başarılı performans ile Estonya’daki Nomme Jazz Festivali kapsamında Nardis ve Türkiye’yi temsilen yarışmaya katıldı.

Bu yıl piyano dalında yapılan yarışmaya gönderdiğimiz yarışmacımız Ercüment Orkut ise hem halk jürisinin birincilik ödülünü ladı hem de jüriden ikincilik ödülü alarak bizim için çok önemli bir başarıya imza attı.
1984 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girdi. 1997 yılında aynı okulun kompozisyon bölümüne de girdi ve eğitimini 5 yıl boyunca iki bölüm olarak sürdürdü. 2000-2005 yılları arasında Dr. Özkan Manav ile çalıştı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Sanat Dalı’ndan 2005 yılında mezun oldu. Eserleri 2000, 2001 ve 2004 yıllarında MSÜ Fındıklı Oditoryumu ve İtalyan Kültür Merkezi’nde seslendirildi. 2001 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda M.S.Ü Devlet Konservatuvarı Orkestrası’nın eşlik ettiği J.S.Bach Dört Piyano Konçertosu’nda solist olarak görev aldı. 2004 yılında piyanist-besteci Aydın Esen’in caz kurslarına katıldı. 2005 yılında "Halıcı Midi Bilgisayarla Beste yarışması"nda finale kaldı. 2006 mayıs ayında "Orkestra için 3 bölüm" adlı eseri, Babür Tongur yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası tarafından İTÜ Maden Fakültesi Mustafa Kemal Anfisi’nde seslendirildi. 2007 yılında ABD’nin California eyaletinin San Francisco şehrinde 3 ay süreyle Dan Zemelman ve Peter Horvath ile caz piyano, solo piyano teknikleri ve piyano trio çalışmaları yaptı. Türkiye’nin bir çok önde gelen müzisyeni ile (Sarp Maden, Önder Focan, İmer Demirer, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Cengiz Baysal, Turgut Alp Bekoğlu, Alp Ersönmez, Yahya Dai, Sibel Köse, Kağan Yıldız, Eylem Pelit, Ediz Hafızoğlu, Tolga Bedir vs..) değişik mekanlarda sahne alan sanatçı, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Dr. Hasan Uçarsu ile yüksek lisans düzeyinde çalışmalarına devam etmektedir.
Yarışma ve sonuçları ile ilgili detaylara aşağıdaki web sayfasından ulaşabilirsiniz.

http://www.nommejazz.ee/index.php?id=195&keel=eng
NÕMME JAZZ 2009
THE RESULTS OF THE COMPETITION
Category: piano
I Eyolf Dale Norway
II Ercüment Orkut Turkey
III Kristaps Vanadzins Latvia
Category vocal
I Tuuli Taul Estonia
II Kristina Jatautaite Lithuania
III Ipek Dinc Turkey
Audience favourite
Ercüment Orkut

Haber Kaynak: Nardis Jazz Club; focan@nardisjazz.com
Haber Düzenleme: Tevfik Yalçın evetbenim
