Mutlu Yıllar!..
Sevgili Dostlarım,
Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım..
Sağlıklı, barış içinde, müzik dolu günlerde buluşmak üzere..
Gülsin Onay
5 Ocak 2018 Cuma, saat: 20:30
Manuel de Falla: Noches en los Jardines de Espana
Şef: Ruben Gimen
Solist: Gülsin Onay piyano
Başkemancı: Sema Korkut
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Şef Ruben Gimen yönetimindeki İzmir Devlet Devlet Senfoni Orkestrası, 5 Ocak Cuma saat: 20:30'da; devlet sanatçımız piyanist Gülsin Onay'a eşlik ediyor.
Program: J.RODRIGO Don Dansaz Espanolos
M.DE FALLA Noches en los Jardines de Espana
J.TURINA Dansaz Fantasticas
M.DE FALLA Three Cornered Hat (Suite 2)
Bilet Fiyatları: Tam 20 TL
7 Ocak 2018 İSTANBUL
W.A.Mozart: Piyano Konçertosu no.9 mi bemol Majör, "Jeunehomme"
“Mozart Akşamı”
7 Ocak 2018 Pazar, saat : 20:00
Solist: Gülsin Onay
İstanbul Yardım Orkestrası
Şef: Murat Cem Orhan
Fulya Sanat Merkezi
“Yardıma ihtiyacı olan her canlı için, bizler her zaman sanatımızla burada olacağız'' diyerek yola çıkan İstanbul Yardım Orkestrası, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay’la buluşuyor.
Ayrıntılar:
http://evetbenim.com/devlet-sanatcimiz-gulsin-onay-darussafakalilar-dernegi-yararina-istanbul-yardim-orkestrasi-ile-bulusuyor/
10 Ocak 2018 İSTANBUL
Resital
Kemer Country
Social İstanbul Kemer Country+nin düzenlediği Orman Evi Konserleri, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ile devam ediyor.
Etkileyici yorumuyla dünya çapında müzik otoritelerinin övgüsünü kazanmış piyano sanatçısı Gülsin Onay, Orman Evleri Konserleri serisinin ikincisinde; 2018'i Bach, Beethoven ve Chopin eserleriyle karşılıyor.
http://www.kemercountry.com/tr/haberler-/gulsin-onay-yilbasi-konseri
18 – 19 Ocak 2018 ANKARA
Verda Erman Anma Konseri
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası
Şef: Alessandro Cedrone
Solist: Gülsin Onay,piyano
CSO Konser Salonu
Program:
CAMILLE SAINT-SAENS, Piyano Konçertosu sol minör op.22 Nr.2
Bestecinin yazdığı beş piyano konçertosu içinde en sevileni ve en çok çalınanı sol minör op.22 tonunda olanıdır. 1868 yılında tamamlanan eser,ilk kez aynı yılın 6 Mayıs’ında Paris’te Anton Rubinstein’ın eşliğinde besteci tarafından çalınmıştır.
Yapı olarak konçerto,bütünüyle büyük değişiklikler gösterir.Beethoven’in op.27.2 numaralı do diyez minör Piyano Sonatı gibi eksik ve hatalıdır.Eserin ilk bölümü alışılagelenin tersine yavaş,orta bölümü canlı ve son bölümü çok çabuktur.Bölümler arasında durulmaz.Form yönünden incelediğimizde bu konçertonun birinci bölümünün olmadığını görürüz.Esere bütün gücünü kazandıran açılıştaki uzun kadanstan sonra orkestranın sunduğu kısa bir geçişle yine piyano ilk temayı sunar. Piyanonun gösterişli ama anlamsız geçişleriyle doludur konçerto,bu görüntüsü içinde rapsodik bir karakter gösterir.Daha çok teknik yönüyle ve dans karakteri taşıyan canlı melodileriyle ilgi çeker.
Orhan Tanrıkulu
Peter İlyiç ÇAYKOVSKİ, 6.Senfoni si minör op.74 “Patetik”
Türkiye’de ilk seslendirilişi: 27 Kasım 1943 Şef: Ernst Praetorius yönetiminde Cumhurbaşkanılığı Senfoni Orkestrası tarafından.
Patetik Senfoni,Çaykovski’nin eserleri arasında bir doruk gibi yükselir. Besteci, kuğular gibi, en güzel şarkısını ölmeden önce söylemiştir. Gerçekten de Patetik Senfoni’nin seslendirilişinden tam dokuz gün sonra öldü Çaykovski. Hayatının son yıllarında büyük üne kavuşmuştu ama yine de mutlu değildi, yalnızdı.Mektupla ondört yıl boyunca eşsiz bir dostluk kurmuş olduğu Bn.Nataşa von Meck, 1891 yılının Ekim ayında parasal durumu bozulduğu için artık kendisine yardım edemeyeceğini bildirmiş ve anlaşılmaz bir şekilde çekilivermişti Çaykovski’nin hayatından. O günlerde Çaykovski’nin ,yeğeni Bobik’e (V. L. Davidov) yaklaştığını görürüz.1893 yılının başlarında yeğenine şunları yazıyor ;
“Paris yolculuğum sırasında yeni bir senfoni yazmayı düşündüm. Bunun da bir programı ,bir konusu olacak ama kimse ne olduğunu bilmeyecek. Herhalde” programlı senfoni” adını takarım.Tabii bütünüyle beni ilgilendiren bir konusu var senfoninin ; o kadar ki ,eseri kafamda tasarlarken zaman zaman ağladığım bile oldu.Eve döner dönmez çalışmaya koyuldum. Ne kadar hızlı bestelediğimi bilemezsin; dört gün içinde ilk bölüm ile üçüncü bölümün yarısı bitti. Gerisi de kafamda hazır sayılır.Biçim yönünden pek çok yenilik var : Örneğim son bölüm gürültülü bir Allegro değil de geniş bir Adagio olacak.”
Çaykovski 15 Ağustos ta da şunları yazıyor Yeğenine ;
“ Bu senfoni büyük bir başarı kazanmazsa ,hatta beğenilmezse hiç şaşırmayacağım.Zaten daha önce de böyle durumlarla karşılaşmadım mı ? Ne olursa olsun, bence en iyi eserim budur.Müzik dünyasına hediye ettiğim hiçbir yavrumu onun kadar sevmemiştim.”
Çaykovski, senfoniyi tamamladığı,hatta 28 Ekim’de çaldırdığı zaman hala bir isim bulamamıştı eserine. Kardeşi Modest,önce “Trajik Senfoni” ismini ortaya attı, sonra “Patetik Senfoni” dedi. Sonuncusuna bestecinin de aklı yatmıştı. Altıncı Senf oni’nin St.Peterburg’taki ilk çalınışı başarısızlıkla sonuçlanmadı ; ama eserin müzikseverleri fazla etkilediği,heyecanlandırdığı da pek söylenemezdi. Ondan sonraki sayılı günler çok hızlı geçmiştir. Çaykovski, kolera salgınına rağmen bir bardak kaynamamış su içiyor,hastalanıyor ve 6 Kasım 1893’te St.Petersburg’ta ölüyor. Bestecinin ölümünden birkaç gün sonra, Patetik Senfoni tekrar çalındı ve olağanüstü bir başarı kazandı. Eser, o gün bugün, senfoni dağarının başköşesindeki yerini korumuştur. Peki Çaykovski’nin sözünü ettiği o gizli programı neydi acaba eserin? Elbette kendi hayatıydı; senfoni kendi biyografisinden başka bir şey değildi. Yalnız adamın kuşkularıyla,büyük heyecanlarla geçen yılları (ilk bölümü), Nataşa von Meck’de yüreğini açacağı bir arkadaş bulduğu zaman duyduğu rahatlık ve ona erkek olarak yaklaşmamaktan gelen buruk acı (ikinci bölüm). Besteci olarak kazandığı başarıların verdiği gururlu heyecan (üçüncü bölüm) ve Nataşa von Meck hayatından çekilince üstüne çöken yalnızlık,hüzün., daha da ötede ölüme duyulan özlem (son bölüm). Bence Çaykovski gibi marazi bir insanı senfonisini kafasında tasarlarken,başka hiçbir program ve konu,göz yaşlarına boğmuş olamaz.Romantik insanlar en çok kendileri için ağlar.
Faruk Güvenç
22 Ocak 2018 ESKİŞEHİR
Resital
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Konserleri
*Ayrıntılar bekleniyor.
27 Ocak 2018 Cumartesi, saat: 19:30
CAMBRIDGE, İNGİLTERE
Resital
New Europe Society Enescu Serisi
West Road Konser Salonu
Saturday 27th January 7:30 pm Gűlsin Onay's truly international career has spanned over 55 countries across all continents. She has recorded 20 albums that illustrate the breadth of her repertoire as well as her interpretive power.J.S. Bach Italian Concerto, BWV 971
Beethoven Sonata in C minor Op.13 "Pathètique"
Enescu Pavane from Suite No. 2, Op. 10
Liszt Waldesrauschen
Chopin Sonata No. 3
Ticket & Booking Information
£15 full, £10 concessions, £5 children/students
Booking online (no booking fee) & on the door
Please note that phone booking is not available for this event
Haber içerik: http://www.westroad.org/event-info/new-europe-society-enescu-series/
Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Haber İçerik: Gülsin Onay