.png)
http://www.gumuslukfestival.org/tr/festival/program/
Gümüşlük Trio’dan muhteşem bir veda konseri
Bodrum’un doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan kasabası Gümüşlük’te gerçekleştirilen 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Kemancı Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk’tan oluşan “Gümüşlük Trio” konseri ile sezona harika bir kapanış yaptı. Önümüzdeki yıla kadar festivale veda edilirken, sahnede üstün bir performans sergileyen trio, klasik müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşattı.
J.S. Bach, J. Brahms ve A.A. Saygun’un eserlerini seslendiren Gümüşlük Trio, iki saati aşkın bir süre sahnede kaldı. Çok yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen ve Bosch’un destekleriyle gerçekleşen konser büyük beğeni topladı.
“Bu ışıltı hep sürsün”
Konser öncesi bir konuşma yapan Festival Direktörü Lon Briet, tüm sponsorlara ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sanat, doğasındaki maneviyat, üstün şuur ve bilgiyle, medeniyetlerin çağdaşlaşma sürecine ışık tutmuş; üretilen eserler ise icra edildikçe ya da sergilendikçe toplumların aydınlığını sürekli kılmıştır. Bu bakımdan yaptığımız işin doğruluğuna inanarak, sanata ve toplumsal aydınlanmaya inanmış destekçilerimizle, daha nice yıllar boyu sahnemizde bu ışıltının sürmesini ve siz değerli sanatseverleri aramızda görmeyi diliyoruz” dedi.
Bach, Saygun ve Brahms’lı gece
Bosch’un sponsorluğunda gerçekleşen konserin ilk yarısında trio, Edward Elgar'ın “Salut d'amour” adlı eserini basın için seslendirdi. Ardından sanatçılar sırayla sahneye geldi. İlk olarak sahneye gelen, adı dünya çapında isim yapmış keman virtüözleriyle birlikte anılan Cihat Aşkın, J.S. Bach’ın “Partita no 2 in d minor, -Chaconne” adlı eserini seslendirdi. Ardından sahnede yerini alan, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, yine J.S. Bach’tan “Suite for solo cello no 4 in E flat major; – Prelude – Courante – Sarabande” adlı eseri ve A.A. Saygun’un “Partita for Solo Cello Op.31; – Allegretto” isimli eserini icra etti. Gecenin ilk yarısında son olarak sahneye Gülsin Onay geldi. Bugüne kadar 5 kıta ve 68 ülkede dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyiciyle buluşan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın da ilk seslendirdiği eser yine J.S. Bach’tan, “Partita no1 in B flat major” adlı eser oldu. Bu eser “Praeludium – Allemande – Corrente – Sarabande – Menuet I – Menuet II – Gigue” bölümlerinden meydana geliyordu. Piyanist Gülsin Onay daha sonra A.A. Saygun’dan “12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45; – Prelude No. 2” adlı eserle gecenin ilk bölümünü sonlandırdı. Gecenin ikinci yarısında sahneye birlikte çıkan üçlü, Johannes Brahms’ın, “Piano Trio no.1 in B major, op.8” adlı eserini seslendirdi; eser, “Allegro con brio, Scherzo: allegro molto, Adagio ve Allegro” bölümleriyle, klasik müzikseverlerle buluştu. İzleyicinin yoğun isteği üzerine sahneye geri gelen trio, bis yaparak bu defa Sezar Cui'nin “Orientale” adlı eserini seslendirdi.

Gecenin sonunda duygularını ifade eden festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi, “Sürprizlerle dolu bir 12. Yıl olacak, dopdolu bir program hazırlıyoruz, hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz”. Konserin ardından sanatçılar CD’lerini imzaladı.
Dünyanın en uzun ve yoğun programa sahip festivali
Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Devecioğlu ve Neoyapı üstleniyordu. Bu yıl da ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen birbirinden değerli sanatçıları konuk eden festival, bir ayı aşkın süre boyunca klasik müzikseverlere unutulmaz konserler yaşattı. Ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve yoğun programa sahip festivali olan ayrıca bünyesinde uluslararası bir müzik akademisi ve uluslararası bir piyano yarışması barındıran Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl ortalama 15 bin klasik müzikseveri konuk ediyor.


11.Uluslararası Klasik Müzik Festivali Kapanış Konseri
"Gümüşlük Trio Konseri"
Gülsin Onay-Cihat Aşkın- Dorukhan Doruk
15.08.2014 Cuma, saat: 21:00
Koyun Baba Mevkii, Antik Taş Ocağı

11.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, G&uu
ml;müşlük Trio'nun: J.S. Bach, A.A. Saygun, Johannes Brahms yapıtlarından seçkileriyle sanatseverleri Koyun Baba Antik Taş Ocağı'nda ağırlıyor.
Festival Gümüşlük Trio ile yaza veda ediyor
11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15 Ağustos Cuma akşamı Piyanist Gülsin Onay, Kemancı Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk’tan oluşan Gümüşlük Trio konseri ile sahnesini bir sonraki yıla kadar kapatıyor.
Bu yıl da ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen birbirinden değerli sanatçıları konuk eden festival, bir ayı aşkın süre boyunca klasik müzikseverlere unutulmaz konserler yaşattı. Ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve yoğun programa sahip festivali olan ayrıca bünyesinde uluslararası bir müzik akademisi ve uluslararası bir piyano yarışması barındıran Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl otalama 15 bin klasik müzikseveri konuk ediyor. Enstrümanında virtüözlük sıfatına ulaşmış müzisyenlerin yanı sıra klasik müzik çevrelerince dünya çapında gelecek vaat eden genç yetenekleri de ağırlayan festival sahnesi, 15 Ağustos Cuma akşamı yine iki büyük ustayı ve bir genç yeteneği daha Gümüşlük Trio adıyla ve Bosch’un destekleriyle klasik müzik tutkunlarıyla buluşturacak. Üçlü, festival sahnesinde J.S. Bach, J. Brahms ve A.A. Saygun’un eserlerini seslendirecek.
Seslendirilecek eserler
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin 11 yıldır sanat danışmanlığını da yapan ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay ve daha önce de festivalin konukları arasında yer alan keman virtüözü Cihat Aşkın, başarıları ve kazandığı ödüllerle viyolenselin genç ismi Dorukhan Doruk, Bosch’un sponsorluğunda gerçekleşecek konserin ilk yarısında sırayla sahneye gelecekler. İlk olarak sahneye gelecek olan Cihat Aşkın, J.S. Bach’ın “Partita no 2 in d minor, -Chaconne” adlı eserini seslendirecek. Ardından sahnede yerini alacak olan Dorukhan Doruk, yine J.S. Bach’tan “Suite for solo cello no 4 in E flat major; – Prelude – Courante – Sarabande” adlı eseri ve A.A. Saygun’un “Partita for Solo Cello Op.31; – Allegretto” isimli eserini icra edecek. İlk bölümde son olarak sahneye gelecek olan Gülsin Onay’ın da ilk seslendireceği eser yine J.S. Bach’tan, “Partita no1 in B flat major” adlı eser olacak. Bu eser “Praeludium – Allemande – Corrente – Sarabande – Menuet I – Menuet II – Gigue” bölümlerden meydana geliyor. Piyanist Gülsin Onay daha sonra A.A. Saygun’dan “12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45; – Prelude No. 2” adlı eserle gecenin ilk bölümünü sonlandıracak. Gecenin ikinci yarısında sahneye birlikte çıkacak olan üçlü, Johannes Brahms’ın, “Piano Trio no.1 in B major, op.8” adlı eserini seslendirecek; eser, “Allegro con brio, Scherzo: allegro molto, Adagio ve Allegro” bölümleriyle klasik müzikseverlerle buluşacak.
Sanat elçimiz ve ülkenin gururu
Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi.
Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir.
Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden
Cihat Aşkın’ın yeteneği çok küçük yaşlarında keşfedildi ve eğitimini yurt dışında çok seçkin hocalardan aldı. 1999’dan 2012’ye dek Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucusu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmüş olan Aşkın, 2008-2012 yılları arasında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü görevini yerine getirdi. Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanımlanan Aşkın; Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da bulunan birçok sanat merkezinde konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı.
Menuhin ve Flesch yarışmaları dâhil birçok ödülün sahibi olan Aşkın, 2002’de Roma Foyer des Artistes ve 2009’da The J. F. Kennedy Center for the Performing Arts – Gold Medal ödüllerine layık görüldü. Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.
“Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçildi
Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, Türkiye’de, yurt dışında seçkin orkestralar eşliğinde viyolonsel repertuarının zorlu eserlerini seslendirdi.
Verbier Festivali, Scheswig-Holstein Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali, Uluslararası Eskişehir Festivali, Rutesheim Cello Festivali gibi saygın festivallerde ve Viyana Konzerthaus, Zurich Tonhalle, Cenevre Victoria Hall gibi Avrupa'nın önemli salonlarında solo ve oda müziği konserleri vermiş olan Doruk, Yo-Yo Ma, Gary Hoffman, David Geringas, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Jens Peter Maintz, Torleif Thédeen, Antonio Meneses gibi dünyaca ünlü çellistlerle çeşitli uzmanlık kurslarında çalıştı. Almanya’daki 4 yıllık öğrenimi boyunca DAAD bursuna layık görülen sanat&ccedi
l;ı, yine Almanya’da bursiyeri olduğu çeşitli vakıfların desteğiyle birçok solo ve oda müziği konseri vermesinin yanısıra 2013 yılında Seiji Ozawa Uluslararası Akademisi’ne katılmıştır. Doruk, 19. yüzyıl “Lupot” yapımı bir viyolonsel ile çalmaktadır.
Sponsorlar
Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Devecioğlu ve Neoyapı üstleniyor.
Festivalin kapanış konseri
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano; Cihat Aşkın, Keman; Dorukhan Doruk, Çello
Konserlerin başlama saati 21:00’dir.
Adres; Koyunbaba mevkii, Antik taşocağı, Gümüşkaya sitesi 1. bölge sahili.
Program:
Cihat Aşkın – Keman
J.S. Bach: Partita no 2 in d minor
– Chaconne
Dorukhan Doruk-viyolonsel
J.S.Bach: Suite for solo cello no 4 in E flat major
– Prelude – Courante – Sarabande
A.A.Saygun: Partita for Solo Cello Op.31
– Allegretto
Gülsin Onay-Piyano
J.S.Bach: Partita no 1 in B flat major
– Praeludium – Allemande – Corrente – Sarabande – Menuet I – Menuet II – Gigue
A.A. Saygun: 12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45
– Prelude No. 2
Ara
GÜMÜŞLÜK TRIO: Cihat Aşkın – Keman, Dorukhan Doruk –Cello, Gülsin Onay -Piyano
Johannes Brahms : Piano Trio no.1 in B major, op.8
– Allegro con brio
– Scherzo: allegro molto
– Adagio
– Allegro


.jpg)
Gülsin Onay
"Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor. Göttinger Tagblatt"
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan Gülsin Onay ilk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosunda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara'da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa'ya gönderildi. Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “"Premier Prix du Piano"” kazanarak mezun oldu. Sanatçı, Marguerite Long–Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başlamış oldu.
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 64 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları ile konser verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul, Miami gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
Son yıllarda Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden
büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun'un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov'un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun'un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche'ı bestelemiştir.
Amerikan VAI firması DVD olarak “"Gülsin Onay Live in Recital"” başlığıyla sanatçının Miami Piyano Festivali resitalini Şubat 2011'de ve “"Gülsin Onay in Concert"” adıyla Grieg ve Saint-Saens konçertolarını Mart 2009'da yayınladı. Her iki Saygun konçertosunu yorumladığı albümü ise Ekim 2008'de Alman CPO etiketiyle piyasaya çıkmıştır. 2007 yılında yayınlanan Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü, Vladimir Ashkenazy başta olmak üzere pek çok virtuoz ve eleştirmen tarafından büyük övgüyle karşılanmıştır. Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil “"sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist"” olduğu konusunda da birleştikleri Gülsin Onay'ın 20'ye yakın albüm kaydı, sanatçının yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Onay'ın şef Jörg Faerber yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği Mozart Piyano Konçertoları KV 466&467 ise Lila etiketiyle yine 2010 sonbaharında ülkemizde piyasaya çıkmıştır.
Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “"İyi Niyet Elçisi"” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası verildi. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de Sürekli Sanatçısıdır.
http://www.gulsinonay.com/newsite/main-tr.php

Cihat Aşkın
İstanbul’da doğdu. Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara kaydı yaptırıldı. Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun oldu. 12 yaşında ilk resitalini veren Aşkın, 15 yaşına geldiğinde tüm Paganini Kaprisler’i çalıyordu. Müzik eğitimine Londra’da bulunan Royal College of Music’de Rodney Friend ve The City Univercity’de Yfrah Neaman ile devam etti. Ustalar, Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay ile kısa süreli çalışmaları olan Aşkın, Mastır ve Doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ’de 1998’de Doçent, 2006’da Profesör unvanlarını aldı. Aynı çatı altında, 1999’dan 2012’ye dek Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucusu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmüş olan Aşkın, 2008-2012 yılları arasında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü görevini yerine getirdi.
Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan ve tanıtılan Aşkın; Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da bulunan birçok sanat merkezinde konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı. Bulgaristan, Sirbistan, Polonya, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası yarışmalara jüri üyesi olarak davet edildi.
Kalan Müzik sanatçısı olan Aşkın, değerli bestecilerimiz U.C.Erkin ve N.K.Akses’e ait konçertoların ilk CD kaydını gerçekleştirdi. Çağdaş Türk eserlerinin yanı sıra, besteleri kendisine ait olan birçok eseri albüm haline getirdi. 2006 yılında, dünya keman literatüründe bir ilk olan Kreutzer 42 Etüd albümü yayınlandı. Keman ve başka enstrümanlar için aranjmanlar ve film müzikleri ile ilgili çalışmalar yaptı, radyo ve TV kayıtları gerçekleştirdi. Kalan Müzik’in yanı sıra Warner Classics ve CPO firmaları ile çalıştı.
Menuhin ve Flesch yarışmaları dâhil birçok ödülün sahibi olan Aşkın, 2002’de Roma Foyer des Artistes ve 2009’da The J. F. Kennedy Center for the Performing Arts – Gold Medal ödüllerine layık görüldü. İstanbul Oda Orke
strası ve 2007 Mart ayında Aşkın Ensemble oda müziği topluluğunu kurarak, günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek üzere yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye başladı.
Tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ismini verdiği projesini 2004 yılında hayata geçiren Aşkın, Türkiye’nin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen nice yetenekli çocuğun eğitimi ve gelişimini desteklemek için keman ustalık sınıfları ve mini konserler düzenlemeye başladı. CAKA, Andante’nin düzenlediği 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Klasik Müzik Etkinliği ödülüne layık görüldü. Sanatçı, 1999-2010 yılları arasında İsrail’de bulunan Keshet Eilon Keman Ustalık Sınıfları fakülte üyesi olarak görev yapmıştır.
Basın tarafından “Bu toprağın kemancısı” olarak onurlandırılan sanatçıya, Yalçın Tura, Ertuğrul Oğuz Fırat, Arda Ardaşes Agoşyan ve Oğuzhan Balcı, kendi besteledikleri keman konçertolarını ithaf etmişlerdir.
Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.
(http://www.cihataskin.net/dil/tr/page/biyografi/ )
Dorukhan Doruk
Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, 1991 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Dilbağ Tokay ile başladığı viyolonsel eğitimini Hochschule für Musik und Tanz Köln’de Claus Kanngiesser ve Norveç Müzik Akademisi’nde Truls Mørk ile pekiştirdi.
Belçika’da “Lions Avrupa Müzik Yarışması’nda” 1.lik, Hırvatistan’da “8. Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması’nda” 1.lik ödülüne ek olarak 5 ayrı özel ödül, Avusturya’da “Liezen Viyolonsel Yarışması’nda” 1.lik, Almanya’da “Bodensee Musikwettbewerb” yarışmasında 3.lük, Mersin’de “1. Ulusal Viyolonsel Yarışması’nda” 1.lik ve “En iyi Türk Bestecisi Yorumu” ödülü, İtalya’da “17. Citta di Barletta Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda” 1.lik ve Bulgaristan’da “7. Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması’nda” 1.lik ödüllerine layık görüldü.
Orkestra ile ilk konserini 13 yaşında veren sanatçı Türkiye’de, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Senfoni Orkestrası Filarmonia İstanbul, Orkestra Akademik Başkent, yurt dışında ise Zagreb Solistleri Budapeşte Yaylı Sazlar Orkestrası,Kurpfälzisches Kammerochester, Junge Philharmonie Köln, Les Symphonistes Européens, Slovak Sinfonietta gibi orkestralar eşliğinde viyolonsel repertuvarının zorlu eserlerini seslendirdi.
Verbier Festivali, Scheswig-Holstein Müzik Festivali,İstanbul Müzik Festivali,Uluslararası Eskişehir Festivali, Rutesheim Cello Festivali gibi saygın festivallerde ve Viyana Konzerthaus, Zurich Tonhalle, Cenevre Victoria Hall gibi Avrupa'nın önemli salonlarında solo ve oda müziği konserleri vermiş olan Doruk, Yo-Yo Ma, Gary Hoffman, David Geringas, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Jens Peter Maintz, Torleif Thédeen, Antonio Meneses gibi dünyaca ünlü çellistlerle çeşitli uzmanlık kurslarında çalıştı.
Almanya’daki 4 yıllık öğrenimi boyunca DAAD bursuna layık görülen sanatçı, yine Almanya’da bursiyeri olduğu çeşitli vakıfların desteğiyle birçok solo ve oda müziği konseri vermesinin yanısıra 2013 yılında Seiji Ozawa Uluslararası Akademisi’ne katılmıştır. “Güher&Süher Pekinel – Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi çerçevesinde enstrüman ve yaşam bursuyla desteklenen Dorukhan Doruk, Tüpraş'ın da katkılarıyla uluslararası çalışmalarını Norveç Müzik Akademisi'nde Truls Mørk ile sürdürmekte olup, kendisine bu proje ile sağlanan 19. yüzyıl “Lupot” yapımı bir viyolonsel ile çalmaktadır.

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim tenise@evetbenim.com İleti Haber:
http://www.gumuslukfestival.org/tr/festival/program/