Gümüşlük’te genç piyanistlerden konser

Gümüşlük’te genç piyanistlerden konser
gfakonserDenizbank ana sponsorluğundaki 13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl 11.’si gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi Piyano ustalık sınıfına devam eden 9 genç yetenek, Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezindeki Toprak Ev’de bir konser vererek ustalıklarını sergiledi.

Bu yıl ilki Piyanist Emre Yavuz ve İlya Kondratiev tarafından 8 Temmuz – 14 Temmuz tarihleri arasında verilen piyano ustalık sınıfı kursları, birinci dönem programına devam eden genç yetenekler Toprak Ev’deki konserin ardından, 19 Temmuz’a kadar Piyanist Gülsin Onay’ın eğitmenliğinde GFA masterclass programını tamamlayacaklar ve sertifikalarını alacaklar. Klasik müzik öğrencilerine açık bir masterclass programı olan kurslar, sahne deneyimine ve genişçe bir repertuara sahip olan öğrencilere yönelik gerçekleştiriliyor.
gfagonay“Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz”
Festivalin sanat danışmanlığını yürüten Piyanist Gülsin Onay, aynı zamanda GFA’nın da en emektar eğitmenlerinden olarak her yıl masterclass programında genç yeteneklere tecrübelerini aktarıyor. Ustalık sınıfına katılan öğrencilerin performansını değerlendiren Onay, “öğrencilerimizin gelişimini izlemekten büyük mutluluk duyuyoruz, hepsi çok başarılı ve ümit vaat ediyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi. Ayrıca Gülsin Onay, izleyicilere teşekkür ederek, bilet gelirlerinin gelecek yılın GFA fonuna aktarılacağını ve bu uygulamayla en azından birkaç öğrencinin burslu olarak ustalık sınıflarına katılmasının sağlanacağını belirtti.   

Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleşen ve yaşları 13 ile 19 arasında değişen öğrenciler, verdikleri konserde, C. Debussy, F.Chopin, F. Liszt, S. Rachmaninov, M. Ravel, F. Shubert ve F. Liszt’den eserler seslendirdiler. 
ugfakazananlarYoğun bir repertuarla sahne aldılar 
Toprak Ev’deki GFA piyano öğrenci konserinde ilk olarak sahneye çıkan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Pınar Altunca, F.Chopin’den “Polonez Op. 26 No.1” adlı eseri seslendirdi. Ardından masterclassa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarından katılan 17 yaşındaki Ezgi Aykanat, F. Shubert’in, “Impromptu Op.90 No.4” adlı eserine yer verdi. Daha sonra 14 yaşındaki Bilkent MHİO öğrencisi Tuna Bilgin sahnede yerini alarak, S. Rahmaninov’un “Prelüd Op.3 No.2” başlıklı eserini seslendirdi. Gecenin bir diğer genç yeteneği Musik und Kunst Privatuniversitat der Stadt Wien öğrencisi 19 yaşındaki Gülce Sevgen, C. Debussy’nin “Pour le Piano” adlı yapıtından 2. Bölüm: Sarabande ve 3. Bölüm: Toccata’yı seslendirdi. Program Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 17 yaşındaki Mehmet Derya Kelebenkli’nin performansıyla devam etti. Genç yetenek, sahnede F. Liszt’in “Consolations No.1&2” adlı eseriyle yer aldı. Konserin ikinci yarısında masterclassın en küçük katılımcısı Zonguldak TED Koleji öğrencisi 13 yaşındaki Beril Duran, F. Chopin’in “Nocturne Do diyez minör No.20” başlıklı eseriyle büyük alkış aldı. Gecenin bir diğer yeteneği 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 16 yaşındaki Cansu Özdamar, M. Ravel’in “Le Tombeau de Couperin’den No.1 Prelude” adlı eserini seslendirdi. 18 yaşındaki Mimar Sinan GSÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi Tuğçe Özcivan ise F. Liszt’in “Macar Rapsodisi No.11” başlıklı yapıtıyla sahnede yerini aldı. Programda son eser 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 15 yaşındaki Yusuf Aykut Akarslan’ın seslendiği bir C. Debussy yapıtıydı. Genç yetenek, besteciden “Children’s Corner”dan No.6 “Golliwogg’s Cakewalk” adlı eseri seslendirdi.

GFA, Kumda Gitar Haftasıyla devam edecek
GFA’da masterclass programları, piyano ustalık sınıflarının ardından 20 – 27 Temmuz tarihleri arasında Derek Gripper, Erdem Sökmen, Erkan Oğur, Hasan Meten, Marek  Pasieczny, Golfam Khayam ve Guy Buttery eğitmenliğinde GFA Kum’da Gitar Haftası ile devam edecek. Gitar programının ardında 29 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında festival bünyesinde de bir konser verecek olan Ayla Erduran, keman masterclassı düzenleyecek. Sanatçıya piyano ile Stephane Blet eşlik edecek. GFA, bu yıl Flüt masterclassı ile son bulacak. Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani tarafından verilecek ustalık sınıfları Philip Moll’un piyano eşlikçiliği ile 04 – 11 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Festivalin sponsorları;
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru Denizbank’ın yanı sıra Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ve Cactus Hotels ise konaklama sponsorluğunu; Piernet sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Uludağ İçecek, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design, Music Norway, Mas Matbaa, Mimoza, Limon Gümüşlük, Umurbey Wineyards, Permisan Perde, Julius Meinl Coffee ve Çıngıloğlu festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.  Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir.  Bilet iletişim: 0 537 040 37 40
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfestival
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Program:
UGKMF, “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.
8 Temmuz –  Açılış: Gülsin Onay & Saygun Quartet – Cemre Burhan Çetin (Taşta Klasik);9 Temmuz – Emre Yavuz – piyano (Toprak evde)
10 Temmuz – Emre Şen – piyano (Taşta Klasik)
11 Temmuz – Nils Petter Molvær – etnik caz grubu+trompet – Norveç (Suda Caz)
12 Temmuz – Simin Tander – etnik caz/solist – Almanya/Afganistan (Suda Caz)
14 Temmuz – GFA Piyano konseri (Toprak ev)
15 Temmuz – Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano – Rus (Toprak ev)
18 Temmuz – GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz – Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz – Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz – Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz – Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)
23 Temmuz – Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz – Gülsin Onay – piyano (Toprak ev)
26 Temmuz – Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz – GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
evetbenim sanat güneşi logo

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber  13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalievetbenim4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir