İBB ŞEHİR TİYATROLARI NIN EMEKTAR SANATÇISI ÜMİT İMER HAYATINI KAYBETTİ.

    İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN EMEKTAR SANATÇISI
 
ÜMİT İMER
 
 HAYATINI KAYBETTİ.

 

Şehir Tiyatrolarıemekli sanatçısı Ümit İmer, 31 Temmuz 2014’te hayatını kaybetti. 1966 yılında henüz 19 yaşındayken Şehir Tiyatroları’na giren Ümit İmer, 2012 yılına kadar 46 sene aralıksız Şehir Tiyatroları’na hizmet verdi.
 
1966- 2008 yılları arasında 70’in üzerinde oyunda sahne aldı. Tiyatro oyuncusu, dizi, dublaj sanatçısı olmasının yanı sıra araştırmacı yazar, fotoğrafçı, gazeteci, gibi zengin bir kimliğe sahipti. Babası ile beraber “Gazetecilik Basın Tarihi, Türk Havacılık Tarihi” kitaplarını yazdı. Sahne Sanatları Gazetesi’ni aylık mecmua olarak 2 yıl çıkardı. Yazdığı “Bülbül Pınarı” oyunu Lefkoşa Tiyatrosu’nda sahnelendi. 1973 yılında Kemal Tahir Belgeseli yaptı.
 

Ümit İmer mesleğini sevmesi ve seçmesinin sebebini, “1953 yılında Gülhane şenliklerinde sahnelenen ‘Gene mi Çocuk” adlı oyunda babamı sahnede seyretmemdir. O geceden sonra bu mesleğe başlayana kadar her gece rüyamda ben, seyircilere selam veriyorum. Perde kapanıyor, açılıyor kapanıyor. Alkışlar sürüyor. Annem yatağın ucunda, ‘Hadi oğlum kalk. Okula geç kalıyorsun’ diyordu. Yani yolumu istemeden çizmiştim.” olarak ifade etmiştir.
 
Ümit İmer, 1 Ağustos 2014 Cuma günü Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak öğle namazını ardından Maltepe Gülsuyu Mezarlığı’na defnedilecek.
 
Ümit İmer
 
1947 yılında İstanbul’da doğdu.
1965’de İstanbul Radyosu Çocuk Kulübü’nde çeşitli oyunlarda rol alarak radyo oyunları da yazdı. 1967’de Hüseyin Gürpınar’ın “İki Hödüğün Seyahati” adlı hikâyesinden bir müzikal hazırladı. İzmir Orduevi’nde tek kişilik Showlar yaptı. Kemal Tahir belgeseli hazırladı. İlk sesli fotoğraf sergisini “Kıyısından Köşesinden İstanbul” adıyla Şehir Tiyatrosu Yeni Komedi Sahnesi’nde açtı. Şehir Tiyatroları 17. Gençlik günleri kapsamında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, “Seni Böyle Sevdim İstanbul” adlı fotoğraf sergisi gerçekleştirdi. Tercüman Gazetesi’nde Magazin ve Sağlık Muhabirliği yaptı.
 
Yazdığı Oyunlardan Bazıları
Miras, Dilek Dağı, Bülbül Pınarı, Biz Küçükken, Yanlış Rota
 
 
 
Rol Aldığı Oyunlardan Bazıları
Kral Odipus, Jul Sezar, İşgüzar, Koca Sinan, Doktorun Derdi, Balaban Ağa, Sarı Naciye, Hansel ve Gretel, Hırçın Kız, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Macbeth, Antigone, IV. Murat, İlk Göz Ağrısı
 
 
TV Dizilerinden Bazıları
Canavar Sofrası, Tekir Kediye Ne Oldu?, Özgürlüğün Bedeli, Hayatım Roman, Saka Kuşu, Büyücü, Sevdiğim Adam
 
Rol Aldığı Filmler
Mazideki Kadın, Teyzem, Kırlangıç Tepesi, Tehlikeli Takip
 
Kitaplarından Bazıları
Türk Sofrası, Her Yönü İle Fotoğraf Sanatı, Günümüzün Tatlı ve Pastaları, Bir Artist Yetişiyor, 200 Soruda Fotoğrafçılık
 
Uyarlamalardan Bazıları
Kesildi mi Ellerin?, Bayanın Kabul Günü, Güleriz Ağlanacak halimize, Denize Gelen
 

HABER KAYNAK:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI
Genel Sanat Yönetmenliği – 0212 455 39 00
Basın Halkla İlişkiler – 0212 455 39 34 – 0212 455 39 35 / Faks: 0212 449 51 41
https://www.facebook.com/istanbulsehirtiyatrosu
https://twitter.com/sehir_tiyatrosu
e-mail: basin.yayin@ibb.gov.trweb: www.ibst.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir