İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 06 Kasım – 11 Kasım tarihleri arasında 5 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; “Narnia Günlükleri ”, “Giydirici”, “Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, “İstasyon”, ve “Elektra”Narnia Günlükleri, Cevahir Salon 1’de
Clive Staples Lewis’in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri Narnia Günlükleri’nin ikinci kitabı olan Aslan, Cadı ve Dolap’tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan “Narnia Günlükleri” oyunun müzikleri de Irita Kutchmy’ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna’ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı’nın zulmünden kurtulması için Aslan’ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap’ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan 2018 Cumartesi günü prömiyer yaptı.
Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7’den 70’e tüm izleyicilere hitap eden “Narnia Günlükleri” müzikali Cevahir Salon 1’de izlenebilir.Giydirici, Cevahir Salon 2’de
Ronald Harwood’un yazdığı, Ergun Sav’ın çevirisini yaptığı, Hakan Çimenser’in yönettiği “Giydirici” oyunu 06-11 Kasım tarihleri arasında Cevahir Salon 2’de sahnelenecek. Oyunun dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımında İnci Kangal Özgür, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı’ya ait.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
II. Dünya Savaşı’nda, ölümüne tiyatro yapan bir grubu anlatan oyundaki karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Perihan Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Güneş Yakın, Cem Şahin, Suzan Sabancı ve Özgün Bayraktar hayat veriyor.
13 Ocak 2017 tarihinde prömiyer yapan ve sezon içerisinde Celal Kadri Kınoğlu’nun üç ayrı ödül kurulundan “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü aldığı oyunu, 11 Kasım Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Üsküdar Tekel Sahnesinde
Karden Kasaplar’ın yazıp Laçin Ceylan’ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, koreografide Tuğçe Tuna’nın imzası var.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Oğuz Edis, Hasan Ali Yıldırım, Cengizhan Erisoylu’dan oluşan kalabalık ve genç bir kadro var. 3 Ekim 2018 Çarşamba günü prömiyer yapan oyun 11 Kasım Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsilleriyle devam edecek.İstasyon, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde
Olexandr Viter’in yazdığı, Senem Cevher’in çevirdiği oyun Ali Atilla Şendil rejisiyle 22 Mart 2018 tarihinde prömiyerini gerçekleştirdi. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında ise Nejat Karaorman imzası bulunmakta.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Yolu istasyona düşen üç kadının zamanla bu mekanın mutlu esirleri haline gelip, kendi kabukları içinde yaşamaya mahkum olmalarını anlatan oyundaki karakterlere Gamze Yapar Şendil, Berrin Akhasanoğlu ve Zeynep Alper hayat veriyor. İstasyon 10 Kasım Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilir.Elektra, Kozyatağı Kültür Merkezinde
Sophokles’in eserini Zeynep Avcı’nın çevirisi ile sahneye koyan Işıl Kasapoğlu. Oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral’ın hazırladığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.
Oyunun konusu kısaca şöyle:
Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon’un karısı Klytaimnestra sarayı aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra’nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes’in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?
Oyundaki karakterlere; Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Emre Yetim, Ayşe Özköylü, Can Albayrak, Yasemin Taş, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, Meryem Asil, Çiğdem Demir, Ceylan Batı ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor. 26 Ocak 2018 tarihinde prömiyer yapan Elektra, 11 Kasım Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
*Oyunlarımızla ilgili daha detaylı bilgi için 0212 292 39 00/dahili 142 numaralı telefondan ya da istanbulbasin@devtiyatro.gov.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.Sayfa düzeni:Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: İstanbul Devlet Tiyatrosu 6 Kasım Basın Bülteni