12.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali
03.07.2015 – 08.08.2015
KODA’dan Gümüşlük’te “Mavi Geceye Müzik”
12.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Şef Hakan Şensoy yönetimde “Mavi Geceye Müzik” başlığı altında bir konser veren Karşıyaka Oda Orkestrası, klasik müzikseverlerin ilgisiyle karşılandı.
DenizBank ana sponsorluğunda 3 Temmuz akşamı Bodrum Antik Tiyatro’da başlayan 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 4 Temmuz akşamı Gümüşlük Antik Taş Ocağının büyülü atmosferinde Antonio Vivaldi ve Georg Philipp Telemann’ın eserleri ve klasik eserlerden uyarlamaları seslendiren Karşıyaka Oda Orkestrası’nın konseriyle devam etti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka ilçesini Kültür Sanat Merkezine dönüştürme projesinin en önemli adımı olarak 2014 Ağustos ayında çalışmalarına başlayan KODA, kısa zamanda adından sıkça bahsedilen bir oda orkestrası olarak önemli konserlere imza attı. KODA, Türkiye’de ilk ilçe belediyesi orkestrası olarak Devlet ve Üniversite orkestraları dışındaki ikinci tam zamanlı yapılanma olma özelliğini taşıyor.
“Mavi Geceye Müzik”
Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda sanatseverlerin karşısına “Mavi Geceye Müzik” başlığı altında topladıkları bir repertuarla çıkan Şef Hakan Şensoy yönetimindeki KODA, programın ilk yarısına Antonio Vivaldi’nin, “Sol minör Concerto Grosso, F.XI No.17” adlı eserini seslendirerek başladı. Ardından yine aynı bestecinin “İki Viyolonsel için Sol minör Konçerto” adlı eserini seslendiren orkestraya bu eserlerde Gökçe Bahar Oytun ve Hakan Hürkan Şahin solist olarak eşlik etti. İlk yarının sonunda Georg Philipp Telemann’ın “İki Viyola için Sol Majör Konçerto, TWV 52:G3” adlı eseri Tuğçe Bardakçıoglu ve Alaz Abana’nın solistliği ile seslendirildi. Eser, “Avec douceur”, “Gaý”, “Largo” ve “Vivement” başlıklarından oluşuyordu.
Programın ikinci yarısına Antonio Vivaldi ile başlayan KODA, bestecinin, “4 Keman için Si minör Konçerto, Op.3 No.10” adlı eserini seslendirdi. “Allegro – Larghetto ve Allegro” başlıklarını taşıyan eserin solistleri “Gökmen Fahlioğulları, Özge Özerbek, Zeynep Simge Acunaz ve Ceyda Özdemir idi. Konser bu eserin ardından aranjelerle devam etti. KODA sırasıyla şu eserlere yer verdi; Kenan Durul-arr. Balcı: Zulül; A.Piazzola: Oblivion; Astor Piazzola-arr Şensoy: Rio Sena; Astor Piazzola-arr Şensoy: Libertango; Armağan Durdağ: Deryada Deryalıklar (Azeri Türkü) Jacop Gade-arr Şensoy: Tango Jalousie.
Gecenin sonunda ayakta alkışlanan KODA bis yaparak geceyi sonlandırdı. Festival 8 Temmuz Çarşamba akşamı “The Virtuoso Flute” başlığı altında sunulacak Türk Flütçü Bülent Evcil ve ABD’li Piyanist Phillip Moll konseriyle devam edecek.
Sponsorlar
12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsorluğunu DenizBank üstlenirken; Bosch, co-sponsor olarak festivale destek veriyor. Festivalin diğer destekçileri ise TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası; otel partneri: Marriott; ulaşım sponsoru: THY; ulaşım destek: Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası; tanıtım desteği: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum FM; GFA Eğitim sponsoru: Çağdaş Holding.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali EFFE Label kapsamına alınmış bir festivaldir.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali EFFE Label kapsamına alınmış bir festivaldir.
Festival Sanat Yönetmeni: Eren Levendoğlu
Festivali Sanat Danışmanı: Gülsin Onay
Festivali Direktörü: Lon Briet Mutlu
Festivali Finans: Cemile Uygur
Festivali Grafik Tasarım: Deniz Kurşunlu
Festivali Koordinatörü: Öykü AYTULUN
Festivali Mekan Müdürü: Serdar Çakır
Festivali Gastronomi Yürütme: Şerife Çakır
Gönüllüler
Cem Tan
Ali Çağdaş Baykal
Yiğit Tamer
Uğur Yusufi
Fırat Şen
Doğan Dalkılınç
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com
Bilgi: Gülsin Onay
Haber İçerik: İleti Haber <gumuslukfestival@gmail.com>