Mozarthaus Sanat ve Konser Evi 2016-2017 Sezonu Açılıyor

Ankara'nın ilk ve tek butik konser evi olan Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, piyanist Ilgın Salman ve Koray Okyay tarafından Aralık 2013'te kuruldu. Haftalık olarak butik konserlerin düzenlendiği özel bir konser salonu bulunan Mozarthaus’ta, sahne ile seyirci arasındaki mesafe ortadan kaldırılarak, dinleyicilerin sanatçılarla içiçe olabilecekleri sıra dışı bir konser deneyimi sunuluyor. 
Haftalık olarak düzenlenen klasik müzik konserlerinin yanısıra, açıklamalı klasik müzik dinletileri, müzikal ve film müziği geceleri, caz ve etnik müzik konserleri gibi farklı projeler de Mozarthaus’un etkinlik programında yer alıyor. Klasik müzik konserleri kapsamında ise resitaller, oda müziği konserleri ve şan dinletileri bulunmakta…
Kuruluşundan bu güne 200’den çok etkinliğe evsahipliği yapan Mozarthaus’un en büyük amacı, Avrupa'da yaygın olan ev konserleri konseptini ülkemize taşıyarak, müzikseverlere zevkli ve seçkin bir konser mekanı sunabilmektir.
eyavuzEmre Yavuz Piyano Resitali
16 Ekim 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
30 Ağustos 2016’da Viyana’da düzenlenen 15. Panmusica Austria Uluslararası Piyano Yarışması’nda Birincilik Ödülü ve Schubert Özel Ödülü’nün sahibi olan, son dönemde elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile adından söz ettiren piyanist Emre Yavuz, Franz Schubert’in solo piyano yapıtlarından oluşan bir program ile 16 Ekim Pazar akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Konser Programı:
F. Schubert | Der Leiermann
F. Schubert | Sonat D. 664
F. Schubert | Auf dem Wasser zu singen
F. Schubert | 12 Ländler D. 790, La Majör 
F. Schubert | Sonat D. 959, La Majör
* Toplam süre: yaklaşık 75 dakika
Emre Yavuz
3 Ağustos 1990’da İzmir’de doğdu. Erken yaşta gösterdiği öğrenme yeteneği nedeniyle müzisyen ablasıve eğitimci anne-babası tarafından piyanoya yönlendirildi. Piyanoda kısa sürede ilerleyen Emre, 1998yılında Kültür Bakanlığı tarafından yapılan bir sınavla “Sanatta Üstün yetenekli Çocuklar Yasası” olarak bilinen6660 sayılı yasa kapsamına alınarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda KamuranGündemir ile piyano öğrenimine başladı. 2001’de Kırım’da yapılan 2. Uluslararası Mavi Kuş Müzik Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinci olduğugibi, en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü. Lise öğrenimi boyunca Bilkent Üniversitesi’nde Fazıl Say ve Sanem Berkalp ile çalıştı, aynı zamanda bestecilik dersleri aldı.
Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet SenfoniOrkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası,Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’yla ve Gürer Aykal, İbrahimYazıcı, Rengim Gökmen ve Ender Sakpınar gibi şeflerin yönetiminde gerçekleştirdiği birçok konserdeMozart, Chopin, Saint-Saens, Çaykovski ve Rahmaninov’un konçertolarını yorumladı. 2004 yılındaAntalya Uluslararası Piyano Festivali’nde ve Mosko- va’da Düzenlenen Spivakov Uluslararası Müzik Festivali’nde konserler verdi.2007’de Sicilya’da yapılan Ibla Grand Prize yarışmasında Frederic Chopin Özel Ödülü’ne layık görüldü.
2010 Chopin Yılı kapsamında Viyana’da yapılan Rotary Interpretationspreise – Chopin & Schumann yarışmasını kazanarak başta Viyana Musikverein’da olmak üzere Avusturya’nın çeşitli şehirlerinde solo ve Bratislava Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.Roland Batik’le çalıştığı Viyana Konservatuvarı’ndan mezuniyet resitalindeki Beethoven, Rahmaninov ve Saygun yorumlarıyla bütün jüri üyelerinden tam puan alarak bu şekilde mezun olan ilk ve tek öğrenci olan Emre Yavuz, aynı zamanda Almanya’daki Hannover Müzik Medya ve Tiyatro Yüksekokulu’nda Karl-Heinz Kämmerling ile eğitimini sürdürdü. Kämmerling’in yanı sıra Seymour Lipkin, Lang Lang, Murray Perahia,Till Fellner’in birçok ustalık kurslarına katıldı.
2012’de Viyana’da düzenlenen. 4. Rosario Marciano Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülükazanarak “sıra dışı bir sanatsal kişilik” olarak tanımlandı. 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. konçertosunu seslendirdi.2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nı kazanan Emre Yavuz, eğitimini Hannover ve Viyana’dasürdürmekte ve Arie Vardi ile çalışmaktadır. 
smehligStephan Mehlig Piyano Resitali "Fantasien"
22 Ekim 2016 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Uluslararası birçok yarışmada ödül almış ve dünyaca ünlü piyanist Claudio Arrau’nun aralarında Phillip Lorenz, Daniela Ballek, Ronald Farren-Price, Greville Rothon, Goodwin Sammel  ve Heidrun Rodewald’ın bulunduğu birçok öğrencisi ile çalışmış olan Alman piyanist Stephan Mehlig, Froberger, Bach, Mozart, Beethoven, Kirchner, Schumann ve Liszt’in “FANTASIA” tarzında bestelenmiş yapıtlarından oluşan özel bir program ile, 22 Ekim Cumartesi akşamı Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.
Konser Programı:
J. J. Froberger | Fantasia VI FbWV 206
J. S. Bach | Kromatik Fantazi ve Füg BWV 903, re minör
W. A. Mozart | Fantasia No.3 KV 397, re minör
L. van Beethoven | Sonat No.14 Op.27 No.2, do diyez minör 
(Sonata quasi una Fantasia) “Ayışığı Sonatı“
-ARA-
T. Kirchner | Adagio quasi Fantasia Op. 12
R. Schumann | Drei Fantasiestücke Op. 111
F. Liszt | Après une Lecture de Dante: Fantasia quasi Sonata 
Stephan Mehlig, 23 Ekim Pazar günü ise Mozarthaus’ta Claudio Arrau’nun geliştirmiş olduğu “Virtüözite ve Tonun Oluşumunda Serbest Hareket Akışının Etkisi” adlı piyano tekniği ile ilgili aktif ve pasif katılımcılar ile birlikte gerçekleşecek bir masterclass çalışması yapacaktır. 
Masterclass’ın aktif katılımcılar için hedefi konservatuvar ve üniversitelerin piyano bölümlerinde okuyan öğrencilere ve profesyonellere kendilerini teknik ve müzikal anlamda çok geliştirecek, yeni bir bakış açısı sağlayacak bu teknikle tanışma fırsatı sunmaktır. Aktif katılımcılar ve çalacakları parçalar eşliğinde piyanist Mehlig tekniğin uygulama alanları hakkında da bilgi verecektir. 
Türkiye’de ilk kez Claudio Arrau’nun tekniği ile ilgili gerçekleşecek olan bu masterclass ile hem pasif hem de aktif katılımcıların en üst düzeyde yarar sağlaması hedeflenmektedir.
carrauMasterclass: Stephan Mehlig Claudio Arrau Piyano Tekniği
23 Ekim 2016 12:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
20. yüzyılın en önemli piyanistlerinden Claudio Arrau’nun piyano tekniği üzerinde yaptığı akademik çalışmalarıyla tanınan Alman piyanist Stephan Mehlig, 23 Ekim Pazar günü Mozarthaus’ta, Claudio Arrau’nun kendi geliştirmiş olduğu ve “Virtüözite ve Tonun Oluşumunda Serbest Hareket Akışının Etkisi” olarak adlandırdığı piyano icra tekniği ile ilgili olarak aktif ve pasif katılımcılar ile gerçekleşecek olan bir masterclass çalışması yapacaktır. 
Uluslararası birçok yarışmada ödül almış piyanist Stephan Mehlig, akademik çalışmalarını dünyaca ünlü piyanist Claudio Arrau’nun öğrencilerinden Daniela Ballek ile tamamlamıştır. Ballek’in yanısıra çalıştığı Arrau öğrencileri arasında  ise; Phillip Lorenz (Fresno, Kaliforniya, Amerika) Ronald Farren-Price (Melbourne, Avustralya), Greville Rothon (Münih, Almanya), Goodwin Sammel  (Berkeley, Kaliforniya, Amerika), Heidrun Rodewald (Berlin, Almanya) sayılabilir.
Masterclass’ın hedefi konservatuvar ve üniversitelerin piyano bölümlerinde okuyan öğrencilere ve profesyonellere kendilerini teknik ve müzikal anlamda geliştirecek, yeni bir bakış açısı kazandıracak bu teknik ile tanışma fırsatı sunmaktır. Stephan Mehlig, aktif katılımcılar ve yorumlayacakları eserler eşliğinde, tekniğin uygulama alanları hakkında da detaylı bilgi verecektir. 
Türkiye’de ilk kez Claudio Arrau’nun piyano tekniği üzerine gerçekleşecek olan bu masterclass ile, hem pasif hem de aktif katılımcıların en üst düzeyde yarar sağlaması hedeflenmektedir.
* Etkinlik, aktif ve pasif katılımcılar ile gerçekleşecektir. Biletler pasif katılımcılar içindir.”
nytiNurperi Yücesoy & Tayfun İlhan Keman ve Piyano Resitali
29 Ekim 2016 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Nurperi Yücesoy ve Tayfun İlhan, Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde, Mozart, Grieg, Kreisler ve Saygun’un yapıtlarından derlenen bir program ile 29 Ekim Cumartesi Akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Konser Programı:
F. Kreisler |  Liebeslied
W. A. Mozart |  Keman Konçertosu No.4 K218, Re Majör
E. Grieg |  Keman Sonatı No.3 Op.45, do minör
A. A. Saygun |  Prelüd ve Horon
Nurperi Yücesoy, keman
1985 yılında Mersin'de doğan sanatçı müzik çalışmalarına 7 yaşında Mersin Devlet Opera ve Balesi çocuk korosu ve piyano dersleriyle başladı. 11 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  keman bölümüne kabul edilerek Doç. Zülfiye Seçkin’ in öğrencisi oldu. 14 yaşında solist olarak ilk konserini vererek Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile H. Wieniawsky’ nin 2 numaralı Keman Konçertosu’nu seslendirdi. 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ ne kabul edilerek çalışmalarına Prof. Server Ganiev'in sınıfında devam etti ve 2008 yılında sınıf atlayarak “Yüksek Şeref Derecesi” ile mezun oldu. 2006 yılında Akdeniz Gençlik Senfoni Orkestrası'nın açmış olduğu sınavı kazanarak Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen  yaz  konser sezonunda yer aldı. 2008 yılında kurulan Vladimir Ashkenazy yönetimindeki Türk Yunan Gençlik Orkestrası'nda Konzertmeister olarak görev alarak birçok turne gerçekleştirdi. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Henri Vieuxtemps’ ın 5 numaralı Keman Konçertosu’nu seslendirerek birçok turne gerçekleştirdi. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ na kabul edildiği Yüksek Lisans eğitimini Doç. Zülfiye Seçkin ile sürdürdü  ve aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde J. Sibelius Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Katıldığı master-class'larda Albert Markov, Mincho Minchev ,Mischael Gosdiner, Patricia Kophachinskaya, Vanya Milanova gibi sanatçılarla çalışma fırsatı bulan Yücesoy, Leipzig Müzik ve Tiyatro Yüksek Okulu (Felix Mendellsohn Bartholdy)’ nin giriş sınavlarını kazanarak Prof. Mariana Sirbu’nun öğrencisi oldu ve 2012 Haziran ayında Master eğitimini tamamladı. Ankara Filarmoni Orkestrası Solistleri (AFO) üyesi olan Yücesoy  grupla oda müziği konserlerini sürdürmektedir. 2012  Nisan ayında 11. si düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verilen Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ nü almıştır.Yurt içi ve yurt dışı resital, oda müziği ve solo konserlerine devam etmekte olan Nurperi Yücesoy, 2007 yılı Kasım 
ayından itibaren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda 1. Keman üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Tayfun İlhan, piyano
Tayfun İlhan 1987 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan Tayfun İlhan eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Hande Dalkılıç’ın sınıfında devam etmiştir ve şeref derecesiyle mezun olmuştur.Öğrenim yılları boyunca dünyaca ünlü müzisyenlerin ustalık sınıflarına katılan İlhan’ın çalışmış olduğu müzisyenler arasında Hüseyin Sermet, Oxana Yablonskaya, Pamela Mia Paul, Boris Berezovsky, Gerald Fauth, Jozsef  Balog, Alexander Rudin, Martha Gulyas, Lucas David, Ruşen Güneş ve Özgür Aydın bulunmaktadır. Yüksek lisans çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doç Oya Ünler Bayka ile tamamlamıştır ve halen doktora çalışmalarına devam etmektedir. İlhan aktif konser kariyerine resital, oda müziği ve radyo konserleriyle devam etmektedir. Tayfun İlhan 2013 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
dmaDünya Müzikleri Atölyesi I "Blues Atölyesi"
04 Kasım 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde Blues Atölyesi, Tango Atölyesi, Flamenko Atölyesi, Caz  Atölyesi, Çingene Kültürü ve Müziği ve Yerel Kültürlerin  (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar) ele alınacağı ve altı hafta sürecek olan “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin  ilki  “Blues” üzerine olacak.
Sunum: Eren Ergül
Blues Atölyesi 
Blues Tarihi
Toplumsal açıdan blues müziği
Blues Sanatçıları ve hayatları
Müzik tekniği ve enstrümanlar
Dinleti, sohbet ve öneri
Canlı performans
Atölye Saatleri : 19:00 – 22:00
jazzDünya Müzikleri Atölyesi – Kombine
04 Kasım 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Dünya Müzikleri Atölyesi, Mozarthaus Sanat ve Konser Evi'nde gerçekleşecek.
Blues Atölyesi                                               (4  Kasım 2016 saat 19:00-22:00)
Tango Atölyesi                                              (11 Kasım 2016 saat 19:00-22:00)
Flamenko Atölyesi                                        (18 Kasım 2016 saat 19:00-22:00)
Caz Atölyesi                                                 (25 Kasım 2016 saat 19:00-22:00)
Çingene Kültürü ve Müziği                           (2 Aralık 2016  saat 19:00-22:00)
Yerel Kültürler (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar)      (9 Aralık 2016 saat 19:00-22:00)
Sunum: Eren Ergül
Etkinlik İçeriği:
1. Blues Atölyesi: Blues Tarihi / Toplumsal açıdan blues müziği / Blues sanatçıları ve hayatları / Müzik tekniği ve enstrümanlar / Dinleti, sohbet ve öneri / Canlı performans
2. Tango Atölyesi: Tango panoraması / Dans olarak tango / Tango Müziği / Tango Kültürü / Dinleti, sohbet 
3. Flamenko Atölyesi: Endülüs, Arap ve Çingene Kültürü birleşiminden oluşan Flamenko müziğini  ve bu müziğin bir parçası haline gelmiş Flamenko gitar icrasını tarihsel gelişim süreci ile birlikte incelenmesi ve Ortadoğu toplumlarından Avrupa’ya kadar uzanan geniş popüler coğrafyasının değerlendirmesi ve günümüz Flamenko sanatının dans, müzik ve kültür olarak ele alınması, bu atölyenin içeriğini oluşturur.Tarihsel, toplumsal ve siyasal açıdan Flamenko / Flamenkoya dair klişeler / Flamenko müziği / Dinleti ve sohbet (Canlı performans: Hazan Gencay)
4. Caz Atölyesi: 1890’lardan 1980’lere ve sonrasına, Caz Tarihi / Bir kültür olarak Caz / Caz Kronolojisi / Caz Müzisyenleri / Armoni, Ritim, Melodi, Cümleleme ve Doğaçlama / Müzikal yapılanma ve çalgılar / Caz Orkestraları
5. Çingene Kültürü ve Müziği: Tarihsel ve sosyolojik açıdan Çingeneler / Çingenelerin Dünyası / Çingeneler ve Müzik / Açıklamalı Belgesel Gösterimi / Dinleti, sohbet ve öneri (Canlı Performans: Minör Zappa)
6. Yerel Kültürler (Unutulmuş Dünyanın Sesleri): Dünya üzerindeki çeşitli grupların ve kültürlerin müziklerine bir bakış.Tuva Boğaz Şarkıcıları, Inuit Şarkıları, Avustralya Aborjinleri ve Didgeridoo, Maoriler ve daha bir çok coğrafyayı kapsayan kültürler. Bu çalışmada Kuzey Avrupa, Afrika, Avustralya ve Asya üzerinden geçip Güney Amerika ve ardından Hindistan’a kadar fışkıran tüm yerel sesleri duyabileceksiniz. Aborjinler, Maoriler, İnuitler, Tuva Türkleri / Dinleti, Sohbet ve öneri / Canlı performans
thebeatlesThe Beatles Resitali
05 Kasım 2016 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Yunuscan Kaya, efsanevi İngiliz rock grubu The Beatles’ın 21 şarkısının aslına sadık kalarak gerçekleştirdiği solo piyano düzenlemeleri ile, 5 Kasım Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
Sevgili dinleyiciler…
Bildiğiniz gibi Beatles altmışlardan bu yana dünyayı kasıp kavurmuş, müzikte devrimler yapmış, yön vermiş ve kendinden sonra gelen neredeyse tüm gruplara ilham kaynağı olmuştur. Onların müziğini sözler olmadan da ne kadar zengin ve melodik olduklarını orijinaline en yakın şekilde uyarlayarak siz  değerli dinleyicilere sunmak istedim. TRT'nin değerli sunucusu Uğur Haspolat'ın dediği gibi "Belki Beatles için söylenecek pek fazla bir şey kalmadı ama daha çalınacak çok şey var".
Yunuscan Kaya
Program; 
1- Norwegian Wood
2- Hard Day's Night
3- And I Love Her
4- Please Please Me
5- Love Me Do
6- I Feel Fine
7- Black Bird
8- Oh Darling
9- Something
10- From Me To You
11- Girl
12- If I Fell
13- I Wanna Hold Your Hand
14- Julia
15- Can't Buy Me Love
16- Hey You've Got To Hide Your Love Away
17- Eleanor Rigby
18- Don't Let Me Down
19- She Loves You Ye
20- Yesterday
21- It Won't Be Long
Yunuscan Kaya 1990 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul yıllarında Hacettepe Konservatuvarı'ndan Nuriye Arıkan ile piyano eğitimine başladı ve lisans eğitimini Hacettepe Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde tamamladı.Amatör olarak sürdürdüğü uğraşısının ilk meyvesi 2005 yılında Anküsev'de verdiği resital olmuştur. İlerleyen süreçte ev resitalleri vermiştir.İcracılığının yanı sıra bir diğer uğraşı alanı da piyano uyarlamalarıdır. Öyle ki J.S. Bach'ın az bilinen bazı org eserlerini piyanoya uyarlamış ve lisans bitirme projesi olarak Beethoven'in 5. Senfonisinin piyano redüksiyonlarını karşılaştırmıştır.Kaya'nın müzik merakı klasik müziğin ötesine geçmiştir. 2012'den bu yana faaliyet gösteren Queen Tribute grubu "A Kind Of Vision"ın kurucusu ve solistidir.Bu Programda yer alan Beatles uyarlamaları da yukarıda bahsedilen bu iki ilgi alanının bir araya gelmesiyle oluşmuştur.
Dünya Müzikleri Atölyesi II "Tango Atölyesi"
11 Kasım 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde birinci haftasında Blues müziğinin ele alındığı, Caz  Atölyesi, Çingene Kültürü ve Müziği ve Yerel Kültürler  (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar) ile devam edecek olan,  “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin  ikincisi “Tango” üzerine olacak.
Sunum: Eren Ergül
Tango Atölyesi
"Bir müzik olmanın da ötesinde, Latin Amerika kaynaklı bir insanlık mirasının en görkemli, en etkileyici renklerinden biri…" R. Hess
Konu Başlıkları:
Tango panoraması
Dans olarak tango
Tango Müziği
Tango Kültürü
Dinleti ve sohbet
Atölye Saatleri : 19:00 – 22:00
trio-baTrio Ba, L.van Beethoven Tüm Piyanolu Üçlüler I
12 Kasım 2016 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
TRIO BA, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek konserler serisinde, Ludwig van Beethoven’in tüm piyanolu üçlülerini, 2016-2017 konser sezonunda Ankara’nın seçkin klasik müzik mekanı Mozarthaus’ta yorumluyor.
Bu konserde yer alacak eserler; Piyanolu Üçlü op.1 No.1 – Mi Bemol Majör, Piyanolu Üçlü op.11- Si Bemol Majör ve Piyanolu Üçlü op.70 no.1 – Re Majör "Hayalet"
TRIO BA, 2016 Mayıs ayında, Beethoven'ın keman,viyolonsel ve piyano için bestelediği tüm yapıtları seslendirme fikri ile Başar Can Kıvrak, Özgür Baskın ve Gökhan Bağcı tarafından kuruldu. Toplam 14 eserden oluşan bu 5 konserlik uzun soluklu maratonda müzikseverler, Beethoven'ın keman, viyolonsel ve piyano için bestelemiş olduğu tüm triolarının yansıra, piyanolu üçlü için varyasyon setlerini, tek bölümlü eserlerini ve bestecinin keman-viyolonsel-piyano için uyarlamış olduğu yapıtların tamamını dinleyebilecekler.
TRIO BA
ÖZGÜR BASKIN, keman
GÖKHAN BAĞCI, viyolonsel
BAŞAR CAN KIVRAK, piyano
Konser Programı:
L. van Beethoven  |   Piyanolu Üçlü op.1 No.1 – Mi Bemol Majör  
L. van Beethoven  |   Piyanolu Üçlü op.11 – Si Bemol Majör
L. van Beethoven  |   Piyanolu Üçlü op.70 no.1- Re Majör "Hayalet"
* Konser süresi: yaklaşık 75 dakika
trio-ba1Trio Ba, L.van Beethoven Tüm Piyanolu Üçlüler Kombine
12 Kasım 2016 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
TRIO BA, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek konserler serisinde, Ludwig van Beethoven’in tüm piyanolu üçlülerini, 2016-2017 konser sezonunda Ankara’nın seçkin klasik müzik mekanı Mozarthaus’ta yorumluyor.
Konser Tarihleri
I.   Konser (12 Kasım 2016 Cumartesi, Saat: 20.00)
II.  Konser (17 Aralık 2016 Cumartesi, Saat: 20.00)
III. Konser (25 Şubat 2017 Cumartesi, Saat: 20.00)
IV. Konser (15 Nisan 2017 Cumartesi, Saat: 20.00)
V.  Konser (3 Haziran 2017 Cumartesi, Saat: 20.00)
TRIO BA, 2016 Mayıs ayında, Beethoven'ın keman,viyolonsel ve piyano için bestelediği tüm yapıtları seslendirme fikri ile Başar Can Kıvrak, Özgür Baskın ve Gökhan Bağcı tarafından kuruldu. 14 eserden oluşan bu 5 konserlik uzun soluklu maratonda müzikseverler, Beethoven'ın keman, viyolonsel ve piyano için bestelemiş olduğu tüm triolarının yansıra, piyanolu üçlü için varyasyon setlerini, tek bölümlü eserlerini ve bestecinin keman-viyolonsel-piyano için uyarlamış olduğu yapıtların tamamını dinleyebilecekler.
TRIO BA
ÖZGÜR BASKIN, keman
GÖKHAN BAĞCI, viyolonsel
BAŞAR CAN KIVRAK, piyano
Etkinlik İçeriği:
1. Konser : Piyanolu Üçlü op.1 No.1 – Mi Bemol Majör  /  Piyanolu Üçlü op.11 – Si Bemol MajörPiyanolu Üçlü op.70 no.1- Re Majör "Hayalet"
2. Konser : Piyanolu Üçlü op.1 no.2 – Sol Majör  /  Piyanolu Üçlü için Varyasyonlar op.44 – Mi bemol     Majör  /  Piyanolu Üçlü op.70 no.2 – Mi bemol Majör 3. Konser : Piyanolu Üçlü op.1 no.3 – Do Minör  /  Piyanolu Üçlü op.38 – Mi bemol Majör(L.van Beethoven: Nefesli Septet – besteci tarafından uyarlama) birleşiminden oluşan 
4. Konser : Piyanolu Üçlü için Allegretto WoO 39 – Si Bemol Majör  /  Piyanolu Üçlü WoO 38 – Mi Bemol Majör  /  Senfoni No.2 (Op.36) (besteci tarafından piyanolu üçlü için uyarlama) 
5. Konser : Piyanolu Üçlü için Allegretto , Hess48 – Mi Bemol Majör  /  Piyanolu Üçlü için Varyasyonlar (Ich bin der Schneider Kakadu) op.121a, sol minör  /  Piyanolu Üçlü op.97 – Si Bemol Majör "Archduke“ 
flamenkoDünya Müzikleri Atölyesi III "Flamenko Atölyesi"
18 Kasım 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde birinci ve ikinci haftalarında “Blues” ve “Tango” müziklerinin ele alındığı, Caz  Atölyesi, Çingene Kültürü ve Müziği ve Yerel Kültürler  (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar) ile devam edecek olan, “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin  üçüncüsü  “Flamenko” üzerine olacak.
Sunum: Eren Ergül
Flamenko Atölyesi
Endülüs, Arap ve Çingene Kültürü birleşiminden oluşan Flamenko müziğini  ve bu müziğin bir parçası haline gelmiş Flamenko gitar icrasını tarihsel gelişim süreci ile birlikte incelenmesi ve Ortadoğu toplumlarından Avrupa’ya kadar uzanan geniş popüler coğrafyasının değerlendirmesi ve günümüz Flamenko sanatının dans, müzik ve kültür olarak ele alınması, bu atölyenin içeriğini oluşturur.
Konu Başlıkları:
Tarihsel, toplumsal ve siyasal açıdan Flamenko
Flamenkoya dair klişeler
Flamenko müziği 
Dinleti, sohbet ve öneri
Canlı performans: Hazan Gencay 
Atölye Saatleri : 19:00 – 22:00
Dünya Müzikleri Atölyesi IV "Caz Atölyesi"
25 Kasım 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde birinci, ikinci ve üçüncü haftalarında “Blues”, “Tango” ve “Flamenko” müziklerinin ele alındığı, Çingene Kültürü ve Müziği ve Yerel Kültürler  (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar) ile devam edecek olan,  “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin  dördüncüsü  “Caz” üzerine olacak.
Caz Atölyesi:
1890’lardan 1980’lere ve sonrasına, 
Caz tarihi bir kültür olarak caz
Caz kronolojisi
Caz müzisyenleri
Armoni, ritim, melodi, cümleleme ve doğaçlama
Müzikal yapılanma ve çalgılar
Caz orkestraları
Atölye Saatleri : 19:00 – 22:00
çingeneDünya Müzikleri Atölyesi V "Çingene Kültürü ve Müziği"
02 Aralık 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü haftalarında Blues, Tango , Flamenko ve Caz müziklerinin ele alındığı, son haftasında ise Yerel Kültürler (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar) ile devam edecek olan, “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin beşincisi “Çingene Kültürü ve Müziği” üzerine olacak.
Sunum: Eren Ergül
Çingene Kültürü ve Müziği
Okuma yazma öğrenmeden önce tiyatro okulunun sınavını geçebilmek için Apollinaire’in ‘Mirabeau Köprüsü’ şiirini sesli dinleyerek ezberledim. Bütün öğrenciler sabun kokardı, ben bir tuhaf. Othello’nun provalarında karşımdaki kızcağızı o kadar korkutmuşum ki, gerçekten boğazlayacağım diye kaçıp yatağın altına saklanmış.” Tony Gatlif
Konu Başlıkları:
Tarihsel ve sosyolojik açıdan çingeneler
Çingenelerin dünyası
Çingeneler ve müzik
Açıklamalı belgesel gösterimi
Dinleti, sohbet ve öneri
Canlı Performans: Minör Zappa 
Atölye Saatleri: 19:00 – 22:00
yerelkulturDünya Müzikleri Atölyesi VI "Yerel Kültürler"
09 Aralık 2016 19:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
Mozarthaus Konser Evi’nde ilk beş haftasında  Blues, Tango, Flamenko, Caz ve Çingene Kültürü ve Müziği’nin ele alındığı, “Dünya Müzikleri Atölyesi”nin  son haftası ise “Yerel Kültürler”  (Maoriler, Aborjinler, İnuitler, Tuvalar)  üzerine olacak.
Sunum: Eren Ergül
Yerel Kültürler (Unutulmuş Dünyanın Sesleri)
Dünya üzerindeki çeşitli grupların ve kültürlerin müziklerine bir bakış.Tuva Boğaz Şarkıcıları, Inuit Şarkıları, Avustralya Aborjinleri ve Didgeridoo, Maoriler ve daha bir çok coğrafyayı kapsayan kültürler. Bu çalışmada Kuzey Avrupa, Afrika, Avustralya ve Asya üzerinden geçip Güney Amerika ve ardından Hindistan’a kadar tüm yerel sesleri duyabileceksiniz.
Konu Başlıkları:
Aborjinler, maoriler, inuitler, tuva Türkleri
Dinleti, sohbet ve öneri
Canlı performans
Atölye Saatleri: 19:00 – 22:00
evetbenim sanat güneşi logo

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Haber İçerik: Biletix- http://www.biletix.com/mekan/HU/ANKARA/tr​evetbenim4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir