Mozarthaus Sanat ve Konser Evi; 2017 Ocak ayında konser ve Pazar günleri Klasik Müzik dinletileriyle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Ilgın Salman
1974 yılında Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine beş yaşında Prof. Ayşe Savaşır ile başladı. 1991 yılına kadar Savaşır ile sürdürdüğü çalışmalarını daha sonra piyanist Mehmet Okonşar ile devam ettirdi. Çalışmalarının yanında T.E.D. Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi.
1997 yılında ünlü piyanist Claudio Arrau’nun öğrencisi Doç. Daniela Ballek tarafından kabul edilerek, çalışmalarına Almanya’da devam etti. Ballek ile eğitimi süresince Cladio Arrau’nun geliştirmiş olduğu piyano tekniğini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu.
Türkiye’ye döndükten sonra İdil Biret ve Ayşegül Sarıca’nın master classlarına katıldı.
2011 yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı yüksek lisans programına kabul edidi. 2013 yılında Doç. Kamerhan Turan’ın sınıfından mezun oldu.
Piyano dersleri yanında solo ve oda müziği konserleri de veren Salman, 2013 yılında piyanist Koray Okyay ile Mozarthaus’u kurdu.
Koray Okyay
1979 yılında Ankara’da doğdu. Piyano çalışmalarına on üç yaşında başladı.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Ana Sant Dalı’na kabul edilerek Prof. Ayşe Savaşır ile lisans eğitimine başladı. Savaşır’ın emekliliğinin ardından çalışmalarını Doç. Hacıbaba Adiloğlu ile sürdüren Okyay , 2003 yılında lisans programını başarıyla tamamladı.
Akademik piyano eğitimine 2010 yılında katıldığı Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalında Doç. Kamerhan Turan ile devam eden Okyay, 2013 yılında piyano yüksek lisans programından mezun oldu.
Piyano dersleri yanında solo ve oda müziği konserleri de veren Okyay, 2013 yılında piyanist Ilgın Salman ile Mozarthaus’u kurdu.
ACUARELA TRIO
07.01.2017 Cumartesi, Saat:20.00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Acuarela Trio, İspanyol ve Latin Amerika kültürlerine ait geleneksel ve popüler şarkıların özgün düzenlemelerinden oluşan özel bir program ile 7 Ocak'ta Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşuyor.
Acuarela Trio
DUYGU YÜCESOY, Vokal
DAMLA BOZKURT, Keman
CEYHUN GÜNEŞ, Gitar
Acuarela Trio, birlikte uzun süredir farklı platformlarda müzik yapan Ceyhun Güneş, Duygu Yücesoy ve Damla Bozkurt tarafından 2014 yılı başlarında kurulmuştur. İspanyolcada “suluboya” anlamında gelen Acuarela ismi, yaşamın değişik renklerini temsil etmekte ve grup üyelerinin farklı kültürlere olan ilgisini ve saygısını simgelemektedir.
Acuarela, değişik ülkelerden insanları İspanyol, hispanik ve Latin Amerika kültürlerinin zenginliği altında bir araya getirmektedir. Acuarela’nın repertuvarı ağırlıklı olarak bu bölgelerin geleneksel ve popüler şarkıları ile Flamenko müziğinden oluşmakta ve parçalar özüne sadık kalınarak grup üyelerinin farklı müzikal geçmişlerini yansıtacak özgünlükte seslendirilmektedir. Gerçekleştirdiği konserlerin yanısıra, kuruluşundan bu yana Latin Amerika ülkelerinin ve İspanya’nın Ankara Büyükelçiliklerinin etkinliklerine konuk müzik grubu olarak bizzat üst düzey tarafından davet edilen Acuarela, bugüne kadar birçok yabancı ülke temsilcisine seslenmiştir.
GRAN GALA LIRICO
GONCA DOĞAN & FILIPPO MICALE
08.01.2017 Pazar, Saat: 17.00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Soprano Gonca Doğan, tenor Filippo Micale ve piyanist Hacıbaba Adiloğlu, zengin bir program ile, yeni yılın ilk konserinde 8 Ocak Pazar günü Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.
GONCA DOĞAN, soprano
FILIPPO MICALE, tenor
HACIBABA ADİLOĞLU, piyano
PROGRAM
V. BELLINI | Il fervido desiderio, Dolente imagine | Almen se non poss’io “Ariette” Soprano/Pianoforte
G. PUCCINI | Ch’ella mi creda “La Fanciulla del West” Tenore/Pianoforte
V. BELLINI | Col sorriso d’innocenza “Il Pirata” Soprano/Pianoforte
G. VERDI | La donna è mobile “Rigoletto” Tenore/Pianoforte
P. TCHAIKOVSKY | October “The Seasons, op. 37a” Pianoforte
G. VERDI | Dio, mi potevi “Otello” Tenore/Pianoforte
V. BELLINI | Casta diva “Norma” Soprano/Pianoforte
V. BELLINI | In mia man alfin tu sei … “Norma” Soprano/Tenore/Pianoforte
C. DEBUSSY | Arabesque No. 2, Pianoforte
G. PUCCINI | Vissi d’arte “Tosca” Soprano/Pianoforte
G. PUCCINI | E lucevan le stelle “Tosca” Tenore/Pianoforte
S. RACHMANINOFF | Spring Waters, Soprano/Pianoforte
G. PUCCINI | Bimba dagli occhi pieni di malia “Madama Butterfly” Soprano/Tenore/Pianoforte
P. MASCAGNI | Intermezzo “Cavalleria Rusticana” Pianoforte
P. MASCAGNI | Tu qui, Santuzza? “Cavalleria Rusticana” Soprano/Tenore/Pianoforte
G. PUCCINI | Nessun Dorma “Turandot” Tenore/Pianoforte
* Program süresi: 70-80 Dakika
GONCA DOĞAN
2010 yılında, Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Daha sonra Catania(İtalya) "Vincenzo Bellini" Konservatuvarı’nda doktora programını bitirmiştir. Avrupa’da bulunduğu süre içerisinde uluslararası opera dünyasının en önemli opera yıldızlarıyla çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Edita Gruberova, Thomas Hampson, Eric Halfvarson, Ghena Dimitrova, Leyla Gencer, Luciano Pavarotti, Dietrich Fischer-Diescau, Mirella Freni, Salvatore Fisichella. Bunun yanı sıra çok önemli opera yarışmalarından uluslararası dereceler kazanmıştır. Bunlardan bazıları; 2010 yılında F.Martini ve Ismaele Voltolini Mantova’da, 2010 yılında “Vincenzo Bellini – Caltanissetta” ve 2014 yılında “Vincenzo Bellini – Catania”, 2011 yılında Palermo’da “Simone Alaimo” ,Calabria’da F.Cilea,Siracusa da Voci del Mediterraneo’ Premio Archimede, 2013 yılında Montagnana(Padova)’da “Martinelli Pertile” ve 2014 yılında "Marcello Giordani" , 2015 yılında Vicenza’da "Marcella Pobbe" gibi uluslarası opera dereceleri kazanmış ve çok
önemli kritikler almıştır. Bunun dışında Türkiye’de önemli konserlerde yer almıştır. Bunlardan en önemlisi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda Maestro Ertuğ Korkmaz yönetiminde Uluslararası Akdeniz Senfoni Orkestrası ile
gerçekleştirilmiş olan Türkiye-İtalya Dostluk Konseri’dir. 2010 yılında, Caltanissetta’da gerçekleştirilen V.Bellini Opera Yarışması’nda alınan derece sonucu Caltanissettada Teatro Margherita da P.Mascagni’nin Cavalleria Rusticana Operası’nın “Lola ve Santuzza” rolleri ile İtalya kariyeri başlamış ve bu rollerde Sicilya’da sayısız prodüksiyonlar gerçekleştirmiştir. 2011 yılında Palermo’da İtalya’nın Devlet Televizyonu olan “Rai 1” için Lugansky Ulusal Filarmoni Orkestrası ile "Chiesa di Casa Professa" da ünlü Tenor Pietro Ballo ile gerçekleştirilmiş konser büyük yankı uyandırmıştır. 2011 yılında "Ömür Boyu Başarı Ödülü" vesilesiyle Katanya Tiyatrosu ile ortaklaşa gerçekleştirilen konserde Tenor Salvatore Fisichella ile aynı sahneyi paylaşmıştır. 2012 yılında Maestro Stefano Sanfilippo tarafından yönetilen Sicilya Filarmoni Orkestrası ile Etna Festivali ve Katanya’da, 2013 yılında Benjamin Britten’in Doğumunun 100. Yıldönümü vesilesi ile önemli gala konserlerinde yer almiştir. 2014 yılında Uluslar arası
Akdeniz Opera Festivali kapsamında Siracusa Antik Yunan Tiyatrosu’nda gerçekleştirilmiş prodüksiyonlarda yer almıştır; Maestro Jacopo Di Pescasseroli yönetimi ile C.Orff’un Carmina Burana; aynı zamanda Maestro Gianluca Martinenghi yönetiminde Teatro Massimo Bellini Orkestrası ile G.Verdi nin Aida Operasını ünlü tenor Marcello Giordani ile aynı sahneyi paylaşarak seslendirmiştir. Yine 2014 yılında Palermo da Teatro Politeamada Sicilya Senfoni Orkestrası ile Maestro Alessandro Fabrizi yönetiminde C.Orff’un Carmina Burana eserini seslendirmiştir. 3 Kasım 2014 yılında V. Bellini’nin doğum günü vesilesi ile Teatro Massimo Bellini Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen Bellini Festivali kapsamında, Maestro Fabrizio M. Carminati yönetiminde Gala Konseri gerçekleştirmiştir.
17 Kasım 2014 yılında Palermo’da “Dinsel Müzik Festivali” kapsamında gerçekleştirilen W. A. Mozart'ın “Messa Incoronazione K.317” eserini Sicilya Senfoni Orkestrası ile Maestro Francesco di Mauro yönetiminde “Monreale Katedrali”nde seslendirmiştir. 2015 yılında Paris Üniversitesi Müzikoloji Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilen Nebrodi Festivali’nde Prof. Carmelo Agnello rejisi ve başkanlığında Giuseppe Mule’nin “La Baronessa di Carini” Operası’nı seslendirmiştir. Her yıl,Sicilya’nın opera mabedleri sayılan Taormina ve Siracusa Antik Yunan Tiyatroları’nda Maestro Enrico Castiglione tarafından düzenlenmiş Bellini Festivali, Puccini-Verdi Gala ve bunun gibi bir çok etkinlikte Konser ve Opera Solisti olarak yer almistir.
Son zamanlarda, Çin(Makao) XXIX Uluslararası Kutsal Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen konser Taiwan, Hong Kong ve Çin Ulusal Televizyonları’ndan “canlı” olarak gerçekleştirilmiştir. 2016 Temmuz ayında Maestro Enrico Castiglione’ nin Sanat Yönetmenliği yaptığı Taormina Opera Festivali’nde Giacomo Puccini’nin Madama Butterfly operasını bütün dünyaya “canli yayın” olarak seslendirme firsatı bulmuştur. Şimdiye kadar Italya’nın en prestijli ve en önemli müzik dernekleri ile calışmış, çok önemli kritikler almıştır.Bunlar arasında Palermo "Ester Mazzoleni" ve İtalyan Ulusal Birliği Agimus Muzik, Bellini News, La Sicilia, I Vespri gibi yayın organları yer almaktadır.Bunun yanı sıra, Voci del Mediterraneo-Siracusa, Agimus Opera(Siracusa)ve V. Bellini (Catania) gibi, Uluslararasi Opera Yarışmaları’nda ve Uluslarası Pedara Gitar Festivalinde jüri üyesi olarak yer almıştır. Dünyada özellikle Vincenzo Bellini üzerine önemli çalışmalar yapmış olan ünlü müzikolog Domenico de Meo ile “Bellini ve Sanatta Ustalik”
alanında aynı ödülü almış ve 2017 Ocak ayında Palermo şehrinde Akademi Sicilya tarafından düzenlenecek olan Ödül Gecesi’nde “Vincenzo Bellini Onur Ödülü”ne layık görülmüştür.
HACIBABA ADİLOĞLU
1964’te Bakü’de doğdu.1971’de Bülbül Genç Yetenekler Müzik okulunu kazandı.1980’de Azerbaycan’da düzenlenen piyano yarışmasında ‘’Birincilik ödülü’’aldı.1981’de mezun oldu. Bakü Devlet konservatuarı Piyano Bölümü’ne kabul edildi.1985’de Kafkasya Uluslararası Piyano Yarışması’nda ‘’Birincilik ödülü’’ aldı.Azerbaycan Devlet Radyo,TV ve Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası ile sayısız konserler verdi. 1985-1987’de Azerbaycan Mızıka Orkestrası’nda ordu hizmetinde bulundu. 1987-1989’da konservatuvar eğitimini; öğretmen, korrepetitör ve oda müziği icracısı olarak tamamladı. Moskova, St.Petersburg, Kiev gibi birçok kentte sayısız konserler verdi. Bu yıllarda Moskova Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Başkirov, Naumov, Milştein, Vlasenko gibi dünyaca ünlü sanatçıların sınıfında staj yaptı.1989’da Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Rauf Atakişiyev’in sınıfında yüksek lisans eğitimi aldı. 1995’de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde korrepetitör olarak çalıştı.1996’da Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nde Piyano Ana Sanat Dalı’nda piyano öğretim üyesi ve Devlet Sanatçısı Suna Korat’ın şan sınıfında korrepetitör olarak çalıştı. Bu yıllarda Şef Vitali Katayev yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Şef Strugala yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Saint-Seans’ın ‘’Hayvanlar Karnavalı’’ ve şef Anton Rickenbacher yönetiminde, Rachmaninov’un 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.
FRANZ SCHUBERT LİED AKŞAMI
11 Ocak 2017 Çarşamba, saat: 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Soprano Demet Gürhan ve piyanist Güler Demirova Gyöffry, Franz Schubert’in liedlerinden derlenen özel bir program ile, 11 Ocak'ta Mozarthaus’a konuk oluyor.
Demet Gürhan, soprano
Güler Demirova Gyöffry, piyano
Program :
• Wiegenlied
• An die Musik
• Lied der Mignon
• Auf dem Wasser zu singen
• An Sylvia
• Wasserflut
• Die Forelle
• Heidenröslein
• Gretchen am Spinnrade
• Standchen
• Wohin?
• Ave Maria
Demet Gürhan
1976 yılında doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü kazanarak Prof. Gülşen Şimşek’in şan anasanat dalı öğrencisi oldu. 2000–2005 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Burada iki yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Denizli Çocuk Korosu şefliğini yaptı. Eğitimi süresince şan çalışmalarını Elvira Fatihova ile sürdürdü. Doktora programında şan çalışmalarına Prof. Mustafa Yurdakul ile devam etti. 2006 yılında Prof. HelgeDorsch ile Master Class çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı doktora programına kabul edildi. 2013 yılında “Ses Eğitimi Çalışmalarının Politikacıların Konuşma Becerilerine Etkisi” konulu teziyle doktora programını tamamladı. Almanya, Litvanya, Kıbrıs ve Türkiye’de çok sayıda konser gerçekleştirdi. TRT Avaz ve TRT radyosunda canlı yayınlanan
programlarda solist olarak birçok konser vermiştir. 2014 yılında Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası ile Ankara, Eskişehir, Bursa, Samsun, Ordu ve Trabzon’da konserler yaptı. 2010 yılından itibaren Tubikam (Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) üyesidir. 2006 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda misafir öğretim üyesi, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda müdür yardımcısı ve Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı’nda Yrd.Doç.Dr. olarak görevini sürdürmektedir.
Doç. Dr. Güler Demirova Györffy
Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Gence şehrinde doğdu. 1988’de Üzeyir Hacıbekov adına Bakü Devlet Konservatuvarı’nın Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Sınav komisyonu kararı ile Konser İcracısı, Oda Orkestrası Sanatçısı, Konsertmeyster (korrepetitör) ve Piyano eğitimcisi nitelikleri kazanarak mezuniyet diploması aldı.Öğrencilik yıllarında birçok yarışmaya ve konferanslara katıldı, ödüller aldı. 1988’de mezun olduktan sonra Gence Müzik Koleji’nde öğretim görevlisi ve korrepetitör olarak görev yaptı. Bu görevinin yanısıra Gence Filarmonisine bağlı olan Devlet Oda Müziği Orkestrası’nda solist olarak çalıştı. Orkestra eşliğinde yurtiçi ve yurtdışı (Litvanya, Gürcistan) solo resital ve oda müziği konserleri verdi.1997 yılından bu yana Türkiye’de çalışmaktadır. 1998 – 2000 yılları arasında Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Bu arada eşlikçi olarak şef Muzaffer Arkan yönetiminde Niğde Üniversitesi Korosu ile Almanya’da, Ankara Çoksesli Müzik Derneği Koroları ile Yunanistan’da ve İtalya’da
Uluslararası Festivallere katıldı. 2012 yılın Ocak ayında Macaristan Budapeşte’de Türk, Azerbaycan ve Macar bestecilerinin eserlerinden oluşan solo resital sundu.2000 yılından beri Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmüştür. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Yüksek Lisansını, 2008 ise Doktora Programını tamamlamıştır.Aynı zamanda TRT Ankara Çocuk Korosuna yurtiçi ve yurtdışı (Bulgarıstan) konserlerinde korrepetitör olarak eşlik etmektedir.Yurtiçi ve yurtdışı bilimsel etkinliklere bildirileri ve sunumları ile katılmaktadır.Kendi çalışmaları ile birlikte diğer illerdeki Üniversitelerden gelen davetler üzerine yurtiçi ve yurtdışı konserler vermekte, korrepetitör ve eşlikçi olarak görev yapmaktadır.27.01.2014 tarihinden itibaren Müzik Bilim Alanında Doçentlik unvanı almıştır. Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarında müdür yardımcısı ve öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
ROMANCE
ELİF TARAKÇI AKYAR & HYOON SOOK TEKİN
14.01.2017 Cumartesi, Saat:20.00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Elif Tarakçı Akyar ve Hyun Sook Tekin, Veracini, Beethoven, Schumann ve Dvorak’ın keman/piyano için sonat ve romanslarından derlenen bir program ile, 14 Ocak Cumartesi akşamı Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.
ELİF TARAKÇI AKYAR, Keman
HYUN SOOK TEKİN, Piyano
KONSER PROGRAMI
F. M. VERACINI | Mi minör Keman Piyano Sonatı, Op. 2 No. 8
L.van BEETHOVEN | Fa Majör Romans No. 2 Op. 50
Sol Majör Romans No. 1 Op. 40
-ARA –
C. SCHUMANN | Üç Romans Op. 22
A. DVOŘÁK | Romantik Parçalar Op. 75 B.150
Fa minör Romans Op. 11
* Program süresi: 70-80 Dakika
ELİF TARAKÇI AKYAR
Sanatçı keman eğitimine 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı bünyesinde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Yusuf Güler Aksöz ile başladı. Aynı üniversitenin lisans devresinden 1993 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından çalışmalarını devlet sanatçısı Ayla Erduran ile sürdürdü. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Prof. Victor Pikaizen ile Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik çalışmalarını tamamladı. İstanbul'da verdiği birçok resitalin yanı sıra Boston Bowdain Müzik Festivali'nde kemancı Lewis Kaplan ve viyolacı Ken Haki ile, Ayvalık Müzik Festivali'nde Prof. Lukas David ile masterclass çalışmalarına katılarak festivaller bünyesinde konserler verdi. Sanatçı İstanbul’da 1991-1993 İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda, 1992-2003 Akbank, 1997-2004 Milli Reasürans, 1990-1992 Boğaziçi ve 2005- 2013 Camerata Saygun Oda Orkestralarında 1. ve 2. keman grup üyesi, başkemancı ve 2. keman grup şefi olarak çaldı. 2000-2004
tarihleri arasında şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası’nda 1. keman üyesi olarak yer aldı. 2004 yılında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası'nda başkemancı olarak çalışmaya başlayan Elif Tarakçı, bu süreçte Rengim Gökmen, Cem Mansur, Aydın Karlıbel, Gürer Aykal, Alexander Rahbari, Antonio Pirolli, Andrés Garcia Vélez, Alan Broadbent, Jonathan Griffith, Lei Phi Phi, Daniele Di Gregorio, Martin Kerschbaum ve Howard Griffiths gibi pek çok şef ile çalıştı. 1996 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görev yapan sanatçı, 2011 yılında doçentlik unvanına hak kazandı. 2013 yılında Kıbrıs Rum Kesimi’nde Yunan besteci Andreas Tsiartas’ın Elif Tarakçı Akyar ve Hyunsook Tekin’e atfettiği Keman Piyano Sonatı adlı eserin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Türkiye içinde ve dışında, solo ve oda müziği konserleri vermeye devam eden Tarakçı, 19. Yüzyıla ait Joseph GRANDJON yapımı bir keman kullanmaktadır. Sanatçı halen Cemal Reşit Rey
Senfoni Orkestrası başkemancılığı ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’ndaki öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
HYUN SOOK TEKİN
Güney Kore´de doğan sanatçı piyano eğitimine altı yaşında özel dersler alarak başladı. Daegu’daki Genç Piyanistler Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. 1996 yılında Kyung Pook National University’nin Güzel Sanatlar ve Müzik Fakültesi’ne birincilikle girerek, buradaki eğitim süresi boyunca Rektörlük Özel Bursu’na hak kazandı. Üniversitede Prof. Jung´un öğrencisi olarak devam ettiği eğitimini, Piyano Ana Sanat Dalı ve Müzik Pedagojisi bölümlerinden 2000 yılında iyi dereceyle mezun olarak tamamladı. 2000 yılında Almanya´ya giden sanatçı, Berlin´de Prof. Kupfernagel ve Leipzig´de Prof. Erber’den piyano dersi aldı. 2001-2004 yılları arasında Weimar´da Hochschule für Musik-Franz Liszt´deki yüksek lisans eğitimi süresince, Walter Gieseking ve Marguerite Long’un öğrencisi, ünlü piyanist Prof. Klaus Schilde ile çalıştı. Bu süreçte Prof. Beetz´den (Abegg Trio) oda müziği dersleri aldı; Prof. Mishory (Freiburg), Prof. Schirmer (Mannheim), Prof. Kehrer (Zürich) ve Prof. Mia Paul’un (North Texas Un.)
masterclass’larını başarıyla tamamladı. Piyano çalışmalarını 2004 yılından sonra İTÜ/MİAM´daki doktora öğrenimi sırasında Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdüren sanatçı, tez çalışmasını Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Prof. Judith Uluğ’un danışmanlığında tamamladı. Afyon Klasik Müzik Festivali, Verona Piyano Festivali, Çağdaş Müzik Festivali ve St. John Festivallerine katılan Hyunsook Tekin, 2012 yılında Prague Modern Oda Orkestra ile Mozart’ın piyano konçertosunu seslendirmiştir. Kore, Japonya, Almanya, İtalya ve Türkiye olmak üzere pek çok ülkede yüzden fazla solo resital ve oda müziği konserleri veren sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeliğini hâlen sürdürmektedir.
ZEYNEP YAMANER & MİSHA DACİC VİYOLONSEL ve PİYANO RESİTALİ
18.01.2017 Çarşamba, saat:20:00
Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği tarafından 2015’te düzenlenen Uluslararası Aziz Gürerk Viyolonsel Yarışması’nda üçüncülük ödülü ve I. Benyamin Sönmez Ulusal Viyolonsel Yarışması “Jüri Özel Ödülü” sahibi, genç neslin başarılı çellistlerinden Zeynep Yamaner ve uluslararası üne sahip piyanist Misha Dacic, Beethoven, Brahms, Granados ve Bartok’un yapıtlarından oluşan bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
ZEYNEP YAMANER, Viyolonsel
MISHA DACIC, Piyano
Resital Programı:
J. BRAHMS | Viyolonsel ve Piyano Sonatı No.1 Op.38, mi minör
L. van BEETHOVEN | Viyolonsel ve Piyano Sonatı No.5 Op.102, Re Majör
E. GRANADOS | Goyescas Operası’ndan ‘’Intermezzo’’
B. BARTOK | Romen Halk Dansları
*Toplam Resital Süresi : Yaklaşık 55 dakika
THE BEATLES RESİTALİ
21 01.2017 Cumartesi, saat: 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi,
Yunuscan Kaya, efsanevi İngiliz rock grubu The Beatles’ın 21 şarkısının aslına sadık kalarak gerçekleştirdiği solo piyano düzenlemeleri ile, 21 Ocak Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
"Sevgili dinleyiciler…
Bildiğiniz gibi Beatles altmışlardan bu yana dünyayı kasıp kavurmuş, müzikte devrimler yapmış, yön vermiş ve kendinden sonra gelen neredeyse tüm gruplara ilham kaynağı olmuştur. Onların müziğini sözler olmadan da ne kadar zengin ve melodik olduklarını orijinaline en yakın şekilde uyarlayarak siz değerli dinleyicilere sunmak istedim. TRT'nin değerli sunucusu Uğur Haspolat'ın dediği gibi "Belki Beatles için söylenecek pek fazla bir şey kalmadı ama daha çalınacak çok şey var".
Yunuscan Kaya
Program;
1- Norwegian Wood
2- Hard Day's Night
3- And I Love Her
4- Please Please Me
5- Love Me Do
6- I Feel Fine
7- Black Bird
8- Oh Darling
9- Something
10- From Me To You
11- Girl
12- If I Fell
13- I Wanna Hold Your Hand
14- Julia
15- Can't Buy Me Love
16- Hey You've Got To Hide Your Love Away
17- Eleanor Rigby
18- Don't Let Me Down
19- She Loves You Ye
20- Yesterday
21- It Won't Be Long
Yunuscan Kaya 1990 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul yıllarında Hacettepe Konservatuvarı'ndan Nuriye Arıkan ile piyano eğitimine başladı ve lisans eğitimini Hacettepe Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde tamamladı.Amatör olarak sürdürdüğü uğraşısının ilk meyvesi 2005 yılında Anküsev'de verdiği resital olmuştur. İlerleyen süreçte ev resitalleri vermiştir.İcracılığının yanı sıra bir diğer uğraşı alanı da piyano uyarlamalarıdır. Öyle ki J.S. Bach'ın az bilinen bazı org eserlerini piyanoya uyarlamış ve lisans bitirme projesi olarak Beethoven'in 5. Senfonisinin piyano redüksiyonlarını karşılaştırmıştır.Kaya'nın müzik merakı klasik müziğin ötesine geçmiştir. 2012'den bu yana faaliyet gösteren Queen Tribute grubu "A Kind Of Vision"ın kurucusu ve solistidir.Bu Programda yer alan Beatles uyarlamaları da yukarıda bahsedilen bu iki ilgi alanının bir araya gelmesiyle oluşmuştur.
KLASİK MÜZİKLE PAZAR BULUŞMALARI
22.01.2017 Pazar, saat: 20:00
Mozarthaus Sanat ve Konser Evi
Bach'tan Piazzolla'ya, Viyana valslerinden napolitenlere uzanan bir müzik yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Popüler klasikler ve lezzetli ikramlar eşliğinde 5 çayı keyfi, 22 Ocak'ta Mozarthaus'ta…
Püren Üstün: Keman
Pınar Bayer: Viyola
İpek Gürel: Çello
FREDERİC CHOPIN AKŞAMI
28.01.2017 saat: 20:00
Burak Çebi, piyano
Program:
Polonez, Noktürn ve Mazurkalar, Barcarolle Op.60
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi/ www.mozart-haus.com