Mozarthaus, klasik müzik tarihinde köklü bir geçmişi olan “salon konseri” konseptini, 6 yıldır profesyonel çizgisinden ödün vermeden Ankara’lı klasik müzikseverler ile buluşturarak, Türkiye’de alanında öncülük etmeye devam ediyor.
İlhamını sanattan alan ve sanatla yaşatılan seçkin ve samimi bir mekanda, sahne ile aranızdaki mesafenin kaybolduğu, müziği en yalın haliyle deneyimleyebileceğiniz alışılmışın dışında bir konser deneyimi için Mozarthaus konserlerine davetlisiniz.MOZARTHAUS Hakkında…
Türkiye’nin ilk butik konser evi Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, piyanist Ilgın Salman ve piyanist Koray Okyay tarafından Aralık 2013’te kuruldu. Haftalık olarak butik konserlerin düzenlendiği özel bir konser salonu bulunan Mozarthaus’ta, sahne ile seyirci arasındaki mesafe ortadan kaldırılarak dinleyicilerin sanatçılarla iç içe olabilecekleri bir konser deneyimi sunuluyor.Haftalık olarak düzenlenen klasik müzik konserlerinin yanısıra, açıklamalı klasik müzik dinletileri, müzikal ve film müziği akşamları, caz ve etnik müzik konserleri, atölyeler gibi farklı projeler de Mozarthaus’un etkinlik programında yer alıyor. Klasik müzik konserleri kapsamında ise resitaller, oda müziği konserleri ve şan dinletileri bulunmakta.
Kuruluşundan bugüne kadar 400’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapan Mozarthaus’un en büyük hedefi, klasik müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan “salon konseri” konseptini ülkemize taşıyarak, sanatseverlere zevkli ve seçkin bir konser mekanı sunabilmektir.Keman sanatçısı Gamze Erengönül ve piyanist Beril Eren, klasik dönemden romantiklere uzanan zengin bir program ile 8 Aralık akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
GAMZE ERENGÖNÜL, keman
BERİL EREN, piyano
PROGRAM
P.I.TCHAIKOVSKY | “Meditasyon” Op.42
C. FRANCK | Sonat La Majör
ARA
W. A. MOZART | Sonat No.21 KV.304 mi minör (
M. de FALLA | “İspanyol Dansı”
N. PAGANINI | Sonatin No.6, Op.3 mi minör
H. WIENIAVSKY | Orjinal bir Tema Üzerine Çeşitlemeler Op.15
* Toplam süre: 85 dakika
GAMZE ERENGÖNÜL, keman
Keman eğitimine orta öğretime kadar Veniamin Warshavsky ile başlayan sanatçı, daha sonraki çalışmalarını babası Prof. Zeynur Erengönül’le sürdürdü. 2007’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi ve 2009’da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçti. Lisans devresinde üç sınıf atlayan Gamze Erengönül, 2012 yılında lisans bölümünden okul birincisi olarak, 2013’te yüksek lisans bölümünden pekiyi dereceyle mezun oldu.Solistik kariyerine 11 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çalarak başlayan genç sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Camerata Saygun Oda Orkestrası, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi. Sanatçının Hakan Şensoy, Ionescu Galati, Ender Sakpınar, Cem Mansur, Gürer Aykal, Antonio Pirolli, Vladimir Lungu gibi ülkemizin önde gelen şefleriyle verdiği konserleri basında övgüyle yer aldı.2015 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Sinfonietta eşliğinde Süreyya Operası konser salonunda çaldı, aynı zamanda jüri özel ödülünü de alarak 44. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. 2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’na katılan Erengönül, İDSO eşliğinde solist olarak çalma hakkını elde etti. Lukas David, Bernard Hartog, Schlomo Mintz, Alexandru Gavrilovici, Yair Kless, Andrej Bielow ile çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul, İzmir, Mersin ve Bulgaristan’ın önemli konser merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri veren sanatçı, 2017 yılında İş Sanat tarafından düzenlenen “Parlayan Yıldızlar” solistik seçmesi yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Milli Reasürans ve İş Sanat Konser salonlarında solo resitaller verdi. Aynı yıl Aydın Doğan Ödül Töreni’ nin açılışında solo resital verdi. Sanatçı, Süreyya Operası, Akbank Sanat, İş Sanat, Milli Reasürans Konser Salonları, Caddebostan Kültür Merkezi, İzmir Sabancı Kültür Merkezi başta olmak üzere ülkemizin önde gelen müzik merkezlerinde resital, oda müziği ve konser faaliyetlerinde bulunmuştur.Youtube kanalında tamamı canlı performanslardan oluşan oda müziği, resital ve orkestra eşlikli çok sayıda konser kayıtları bulunan Erengönül, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.
BERİL EREN, piyano
1993 yılında Ankara’da doğan Beril Eren, piyanoya2006 yılında, İstanbul Özel PeraGüzel SanatlarLisesi’nde Ofelya Aleskerova ile başladı. 10 aylık bir çalışmanın ardından, 2007 yılında Mimar Sinan GüzelSanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Lise 1. sınıfına seviye sınavı ile kabul edilerek, piyano çalışmalarına Melin Molla ile başladı. Aynı yıl ilk solo konserini verdi. 2009 yılında piyano eğitimine Hülya Ardıç Barut’un sınıfına geçerek devam etti.Yine aynı yıl “İstanbul Filarmoni Derneği” tarafindan düzenlenen “Türk Bestecileri Konseri”nde yer aldı.Emre Can Karayel, Gülsin Onay, Zöhrab Adıgüzelzade, Emre Elivar, Victor Çuçkov, Milena Mollova ve Hüseyin Sermet’in piyano ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Arnaud Pumir ve Violaine Cochard’ın klavsen ustalık sınıflarına katıldı. 2010 yılında Singapur’da Elena Metodieva’nın piyano sınıfına kabul edilerek 1 ay eğitim gördü. Yovan Markovitch’in oda müziği masterclassına aktif olarak katıldı. Aynı yıl MSGSÜDK Senfoni Orkestrası’na solist olarak seçildi. Koç Üniversitesi’nde “Rus Bestecileri Konseri”nde oda müziği konseri verdi. 2011 yılında MSGSÜ Oditoryumu’nda konser verdi. 2012 yılında ‘’Opus Erasmus 2’’ projesi ile Fransa’ya gitmeye hak kazandı ve burada çağdaş müzik dalında orkestra ile iki konser verdi. 2012’de Hilary Demske’ın masterclassına katıldı. 2013 yılında “Sesin Yolculuğu 6. Genç Besteciler Şenliği”nde” Umut Eldem’in eserini yorumladı. Aynı yıl Nisan ayında düzenlenen 16. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda Mansiyon ödülü aldı. Aralık 2014’de şef Antonio Pirolli yönetiminde MSGSÜDK Senfoni Orkestrası eşliğinde C. Saint Saens’ın 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimi gören Beril Eren, piyano çalışmalarını Prof. Esin Onay Kanberoğlu ve özel olarak piyanist İris Şentürker ile sürdürmektedir.Keman sanatçısı Özcan Ulucan, çellist Ozan Tunca ve piyanist Birsen Ulucan, Ludvig van Beethoven ve günümüz Türk bestecilerinden Özcan Sönmez ve Berkant Gençkal’ın piyanolu üçlülerini seslendirecekleri bir program ile 12 Aralık akşamı Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacaklar.
ÖZCAN ULUCAN, keman
OZAN EVRİM TUNCA, çello
BİRSEN ULUCAN, piyano
PROGRAM
Özcan Ulucan| Piyano Trio
Berkant Gençkal | Piyano Trio “Küpe ve Çocuk”
L. van Beethoven | Piyano Trio, Re Majör Op. 70 No. 1 “Ghost”
I. Allegro vivace e con brio
II. Largo assai sd espressivo
III. Presto
ÖZCAN ULUCAN, keman
Bulgaristan’ın Şumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, ailesinin sanat sevgisi etkisiyle, altı yaşında keman ve solfej dersleri alarak müzik eğitimine başladı. İlk oğretmenleri Zdravka ve Vesselin Spirov ailesi oldu.Daha sonra Varna şehrinde “D.Hristov” Müzik Lisesi’nde Greta Burova ile calıştı. 1989 yılında Turk azınlığına uygulanan baskılar sonucu ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç eden sanatçı, önce İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sonra Mimar Sinan Universitesi Konservatuvarı’nda öğrenim gördü ve 1993 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra’ya gitti. Guildhall Muzik Okulu’nda Yfrah Neaman ile iki yıl solistlik eğitimi gordu. 1995 – 1998 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Rus Kemancı Viktor Pikaizen ile calışarak Yüksek Lisans -”Master” diploması aldı. Bunu takiben Eczacıbaşı Vakfı’nın burs desteği ile Almanya’ya gitti. Burada 1998-2000 yılları arasında Joshua Epstein ile calışarak “Konser Diploması” (Konzertreife), 2000-2004 yılları arasında Maxim Vengerov ile keman ve viyola calışarak “Solistlik Diploması” aldı. Aynı donemde klarnetci Eduard Brunner ile Oda Muziği, Jazz piyanisti Georg Ruby ile jazz doğaclama calıştı. Sanatcı bugune kadar Türkiye, Bulgaristan, İngiltere, Almanya, Avusturya, Romanya, Cek Cumhuriyeti, Fransa, İsvicre, İsrail, ABD, Guney Kore, Kosova, Kıbrıs, Macaristan ve Slovenya’da konserler verdi. Solistliği yanısıra kızkardeşleri piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Aysen Ulucan’la üçlü olarak konserler vermektedir. Özcan Ulucan 2002 yılından itibaren kemancı Maxim Vengerov ile beraber dünyanın ünlü konser salonları ve festivallerinde (Konzerthaus Berlin, Royal Albert Hall – Londra, Ludwigsburger Schlossfestspiele -Almanya, Wels Festivali – Avusturya, Budapest Spring Festival) konserler verdi. 2004’te efsanevi cellist ve orkestra şefi M. Rostropovic ve M.Vengerov ile beraber Amsterdam Concertgebouw Salonu’nda solist olarak yer aldı. Aynı dönemde piyanist Fazıl Say ile İstanbul ve İzmit’te resitaller veren sanatcı, 2005 yılında İngiliz Oda Orkestrası ile “The Music Cruise” Akdeniz Turnesinde Solo ve Oda muziği konserleri yaptı. 2007’de 35.İstanbul Muzik Festivaline davet edilen sanatcı, festival açılış konserine Ayla Erduran, İdil Biret ve Cihat Aşkın’la beraber solist olarak yer aldı. Aynı festivalin A. Adnan Saygun’u Anma Konserine, Gulsin Onay ile birlikte solist olarak davet edildi ve A.Adnan Saygun’un Keman Koncertosunu yorumladı. Sanatcı 2009 yılında kızkardeşleri piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Ayşen Ulucan’la beraber “Bir ağac gibi” albumunu kaydetti. Aynı yıl albüm Lila Muzik tarafından piyasaya suruldu. 2010 ve 2011 yıllarında Rus Piyanist Evgenia Startseva ve Edinburgh Quartett ile İrlanda ve İngiltere’de konserler veren Özcan Ulucan, 2010 yılında muzisyen dostları Ulrich Mertin, Michael Elison ve Ellen Jewett ile beraber Yeni Muzik Topluluğu Hezarfen Ensemble’ın kurulmasında yer aldı ve bu topluluğu konser faaliyetlerine dahil etti. 2010-2011 yıllarında Franz Liszt Oda Orkestrası,Hezarfen Ensemble, Bursa Senfoni, Antalya Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestralarıyla konserlerine devam eden Ozcan Ulucan, 2011 yılında gercekleştirilen 39. Uluslararası İstanbul Müzik Festivaline davet edildi ve Isabelle van Keulen,Birsen Ulucan,Alisia Margulis ve Christian Poltera ile “Festival Buluşmaları”çercevesinde konser verdi.Özcan Ulucan 2012 Mart ayında, Maxim Vengerov’un kolundaki bir rahatsızlığından dolayı yaklaşık dört yıl konserlere ara verdikten sonra tekrar sahnelere donmesiyle beraber, kendisiyle yeniden çalmak üzere Budapeşte Bahar Festivaline davet edilerek Franz Liszt Oda Orkestrası eşliğinde J.S.Bach›ın iki keman koncertosunu ve W.A.Mozart›ın Keman ve Viyola icin Sinfonia Concertante eserlerini yorumladı. Aynı yıl Solo ve Oda Muziği konserlerini Türkiye, Kosova, Macaristan, Hollanda, Almanya ve İngiltere’de sürdürdü.Sanatçı, Türkiye’deki tum Senfoni ve Oda Orkestraları yanısıra,Shumen Filarmoni (Bulgaristan), İngiliz Oda Orkestrası (ECO), Amsterdam Sinfonietta, Viyana Oda Orkestrası (WKO), Kosovo Filarmoni, Brasov Filarmoni, Philharmonia London, Franz Lizst Oda Orkestrası ile konserler verdi.Özcan Ulucan, Solistlik ve Oda Müziği kariyerinin yanısıra, Mimar Sinan Guzel Sana Sanatlar Üniversitesi Konservatuvarı’nda Yardımcı Docent olarak ders vermektedir. Bunun yanısıra Kapadokya Klasik Keyifler Yaz Muzik Akademisi ve Festivalinde eğitmen ve icracı olarak yer almaktadır. Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 18.yuzyıla ait bir kemanla calmaktadır.inmiştir.
OZAN EVRİM TUNCA, viyolonsel
Müzik yaşamına 1984 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Tunca öğrenimini ABD Louisiana ve Florida Eyalet Üniversitelerinde sürdürdü ve 2004 yılında ülkeye döndü. Tunca’nın ABD’deki öğrenimi Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı ve Sevda Cenap And Vakfı tarafından desteklendi. Sanatçı, müzik yaşamı boyunca, Prof. Doğan Cangal, Prof. Dennis Parker, Prof. Lubomir Georgiev’in öğrencisi oldu. Sanatçı, H.Ü. Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Florida State Philharmonia, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Eskişehir BBSO, Uludağ, Başkent ve Anadolu Üniversiteleri Akademik Orkestraları, Çukurova ve Antalya Devlet Senfoni Orkestraları ve Bilkent Senfoni orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. Boğaziçi Ün. Albert Long Hall, İzmir Sanat, Fulya Sanat, Süreyya Operası, Ankara Radyosu, Borusan Konser Evi gibi konser merkezlerinde resitallerle, Ankara, Mersin ve Eskişehir Uluslararası müzik festivallerinde konferans/konserlerle dinleyicilerle buluştu. Yine 1994 yılında, British Council tarafından düzenlenen Yılın Genç Müzisyeni Yarışmasında ve 1996 yılında Monroe Symphony Legaue tarafından düzenlenen Konçerto Yarışmasında yarı finale kalan sanatçı Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birlikte Büyük Ödülü aldı. 2010 yılından beri Klasik Keyifler Oda Müziği Festivali sayesinde beraber çalışmaya başladığı Özcan ve Birsen Ulucan ile içlerinde Hikmet Şimşek Kültür Merkezi, AİMA, Plovdiv Oda Müziği Festivali, Leyla Gencer Sahnesinin de olduğu pek çok salonda Piyanolu Trio konserleri veren sanatçı Hezarfen Ensemble adlı modern müzik topluluğunun daimi üyesi olarak Münster, Tireste ve Ruhrtriennale çağdaş müzik festivalleri de dahil pek çok önemli konseri gerçekleştirmiştir. Klasik Müziğin yaygınlaşması ve daha geniş bir kitle tarafından anlaşılması için çalışmalar yapan sanatçı “Klasik Müziğe İlk Adım” adlı TV programı, “60 Dakikada Klasik Müzik” adlı kitap ve “Klasik Müzikle Tanıştır” adlı projenin üreticisi oldu. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sitemi ile “Uzaktan Çalgı Eğitimi” programını kurdu ve yüzlerce öğrenciye uzaktan çalgı eğitimi verilmesine öncü olmuş olan Tunca, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Ozan Tunca Eskişehir’de sayısı 500 çocuğa ulaşan çocuk senfoni orkestralarının kurulmasına öncü olmuştur ve kendisinin müzik yetenek testi ve eğitim çalgıları konularında iki adet patenti bulunmaktadır.
BİRSEN ULUCAN, piyano
Bulgaristan’ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine 7 yaşında başladı. 1984 yılında Varna Dobri Hristov Muzik Okulu’na, Ekaterina Tszetkova’nın piyano sınıfına kabul edildi. 1982 yılında Ulusal Svetoslav Obretenov Muzik Yarışması’nda ikincilik;1983’te Bulgaristan’da duzenlenen Ulusal Radio Yarışmasında ‘İcra’ dalından birincilik, kompozisyon dalında ikincilik; 1988’de Bulgaristan’da katıldığı Bulgar ve Rus Bestecileri Yorumculuğu Yarışması’nda ikincilik kazandı. Tum sanat dallarının bir butun olduğuna inanan bir ailede yetişen Birsen Ulucan, bu yıllarda bale ve viyolonsel dersleri aldı. Orkestra ile ilk konserini, 12 yaşında, Mendelssohn’un Re Minor Koncertosu ile Şumen Filarmoni Orkestrası eşliğinde gercekleştirdi. 1989’da buradan mezun oldu ve aynı yıl ailesiyle birlikte Turkiye’ye göç etti.İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda lisans eğitimini Prof. Meral Yapalı ile 1 yılda tamamlayarak, dort yıl oğretim gorevlisi olarak calıştı. 1992’de İtalya’da düzenlenen Uluslararası R. Lipizer Keman Yarışması’nda, kardeşi Ozcan Ulucan ile birlikte “En İyi Beethoven Sonat Yorumu” odulunu keman-piyano ikilisi olarak paylaştı. 1993 yılında Türk Eğitim Vakfı’ndan aldığı burs ve ayrıca Eczacıbaşı Kültür Sanat Vakfı’ndan kazandığı ek bursla eğitimini Guildhall School of Music’te (Londra), Joan Havill’in sınıfında surdurerek 1996’da bu okuldan Lisansustu ‘Solistlik Diploması’nı aldı. Aynı yıl Oxford’da duzenlenen Smith Kline Beecham Müzik Yarışması’nda birincilik odulunu kazanan sanatcı, bu şehirde konserler verdi. 1997-99 yılları arasında City University of London’dan yüksek lisans diploması ile mezun oldu ve Londra’nın en prestijli konser salonlarından St. John Smith Square’de Lizst Piyano Koncertosu’nu seslendirdi. Sanatcı, 2000-2004 yılları arasında, Almanya’nın Saarbrucken Müzik Akademisi’nde, dunyaca unlu kemancı Maxim Vengerov’un sınıfında piyanist olarak gorev aldı ve piyano- keman repertuvarının en onemli yapıtlarını inceleme ve calışma fırsatı buldu. 1989’dan bu yana, Burak Tuzun, İnci Ozdil, Erol Erdinc, I. I. Galati, Gurer Aykal gibi orkestra şefleri yonetiminde Turkiye’nin önde gelen orkestraları ile konserler vermiş olan sanatcı, Viyana Oda Orkestrası ve Franz Liszt Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak sahne aldı. Ayrıca Salzburg Mozarteum (1996), Uluslararası İstanbul Festivali (1992 ve 1993), Fransa’da Uluslararası Flain Muzik Festivali (1996), Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali gibi festivallerde konserler verdi. Sanatcı, Maxim Vengerov, Marta Gulyas, Isabelle van Keulen, Christian Poltera gibi müzisyenlerle konserler vermiştir.Birsen Ulucan, 2004’ün Eylül-Aralık ayları arasında Miami’de (Florida, ABD) çeşitli oda müziği ve solo resitaller verdi, Miami Üniversitesi’nin Konçerto Yarışması’nı kazanması sonucunda ise Senfoni Orkestrası ile konserler verme hakkını kazandı. Bulgaristan, Türkiye, Almanya, İngiltere, Kıbrıs Turk Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Avusturya, İsrail ve Portekiz’de konserler veren sanatçı solo ve oda muziği konserlerine devam etmektedir. Birsen Ulucan konserlerinin yanı sıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturmuştur. Bu piyano sınıfıyla “Sıcak Çikolata” adı altında düzenli olarak konserler vermekte ve öğrencilerini uluslararası yarışmalara hazırlayarak, dünya sahnelerine layık genç müzisyenler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.Soprano İrem Kırgız, mezzo soprano Hatice Zeliha Kökçek ve piyanist Aylin Özuğur, İtalyan barok müziğinin başyapıtlarından Giovanni Battista Pergolesi’nin Stabat Mater’i ile 15 Aralık Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.
İREM KIRGIZ, Soprano
HATİCE ZELİHA KÖKÇEK, Mezzo soprano
AYLİN ÖZUĞUR, Piyano
GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI(1710-1736)
STABAT MATER
1. Stabat mater dolorosa (a due)
2. Cujus animam gementem (Soprano solo)
3. O quam tristis et afflicta (a due)
4. Quae moerebat et dolebat (Alto solo)
5. Quis est homo (a due)
6. Vidit suum dulcem natum (Soprano solo)
7. Eja mater fons amoris (Alto solo)
8. Fac, ut ardeat cor meum (a due)
9. Sancta mater, istud agas (a due)
10. Fac, ut portem Christi mortem (Alto solo)
11. Inflammatus et accensus (a due)
12. Quando corpus morietur (a due)
*Program Süresi: 40 dakika
İREM KIRGIZ, soprano
İrem Kırgız 04.02.1988 yılında Ankara’da doğdu. Orta okuldan sonra Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne daha sonra da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Şan bölümünü bitirdi. Bu sırada İstanbul Müjdat Gezen Tiyatro okulunda 3 yıl eğitim görerek oyunculuk sertifikası aldı. Tekrar Ankara’ya döndü ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı Lisans devresini bitirdi. Mezuniyet yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde G.Rossini-La Cambiale di Matrimonio operasında orkestra ile birlikte ‘’Clarina” rolünü seslendirdi. Halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Opera Bölümü Yüksek Lisans eğitimini ve Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nda sözleşmeli sanatçı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
HATİCE ZELİHA KÖKÇEK, mezzo soprano
1987 yılında Türkiye’de doğdu. 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda opera ve ses eğitimi bölümünü Aydın Uştuk’un, 2013 yılında Almanya Hoch Schule für Musik Karlsruhe’de yüksek lisans Opera bölümünü Prof. İngrid Haubold’un öğrencisi olarak bitirdi.
2011 yılında 4.sü düzenlenen İzmir Ulusal Genç Solistler yarışması profesyoneller kategorisi birincisi olarak aynı yaz Aspen Müzik Okulu ve Festivali’ne tam burslu olarak davet edildi. Aynı yıl Siemens Opera Yarışması’nda da birinci olarak Karlsruhe Devlet Operası’nın Opera Studio’suna kabul edildi ve devamında da aynı kurumda misafir solist sanatçı olarak çalıştı. Karlsruhe Devlet Operası’nda söylediği rollerden bazıları şöyledir: Spontini’nin La Vestale operasından Grand Vestal, Mozart’ın Sihirli Flüt operasından 3.Dame, Figaro’nun Düğünü operasından Marcellina, Wagner’in Die Walküre operasından Grimgerde, Weinberg’in Die Passagierin operasından Vlasta, Leininger’in Dino und die Arche operasından Triceratops, Krasa’nın Verlobung im Traum operasından Sofia Petrowna ve Nastassja (cover). Daha sonra ülkesine dönen sanatçı, 2015/16 sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde çalışmaya başlamıştır. Burada Verdi’nin La Traviata operasında Annina, Offenbach’ın La vie Parisianne operetinde Metella ve Leonie, İzmir Devlet Operası prodüksüyonu olan Saint-Saens’in Samson ve Dalila operasında Dalilah gibi roller söylemiş ve pek çok konserde yer almıştır. Sanatçı yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli konser ve temsiller vermeye devam etmektedir.
AYLİN ÖZUĞUR, piyano
İlköğrenimini Eskişehir’de tamamlayan sanatçı, 1982 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nü kazandı. Konservatuvar eğitimi sırasında Prof. Ayşe Savaşır ve Prof. Kamuran Gündemir ile piyano çalıştı. Prof. İlhan Baran ile solfej ve armoni, Prof. Ulvi Yücelen’le oda müziği çalıştı. Sonrasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümü’nü kazanarak eğitimine bu üniversitede devam etti. Fakültede Doç. Namık Sultanov ve ünlü Liszt yorumcusu Martin Berkovsky ile piyano çalışmalarına devam etti.1994 yılnda piyano bölümü lisans seviyesinden ”Yüksek Şeref Öğrencisi” olarak mezun oldu.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki öğrenciliği devam ederken, 1992 yılında piyano öğretim görevlisi olarak çalışmaya da başladı. Erken Müzik Eğitimi Birimi’nde birçok öğrenci yetiştirdi. 1995 yılında aynı fakültenin Piyano Bölümü Master derecesini yine Yüksek Şeref Öğrencisi olarak tamamladı. Eğitimi sırsında, 1987-1995 yılları arasında TRT Ankara Radyosu Çocuk ve Gençlik Koroları’nda piyano eşlikçisi olarak çalıştı ve birçok konser ve stüdyo kayıtları yaptı.
1994-2008 yılları arasında Bilkent Müzik Ve Sahne Sanatları-Piyano Ana Sanat dalında piyano öğretim görevlisi olarak çalıştı ve birçok ödüllü öğrenci yetiştirdi. 2000 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün açtığı sınavı kazanarak bu kurumda orkestra sanatçısı ve korrepetitör olarak çalışmaya başladı. 2009-2010 sezonunda İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde korrepetitör olarak çalışırken aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda piyano dersleri verdi.
Sanatçı, halen Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde korrepetitör olarak çalışmaya devam ederken, birçok düo, solo, oda müziği konserleri yapmakta ve opera lied çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne dek Amerika, İngiltere, İspanya, Avusturya, İtalya, Macaristan, Majorka da çeşitli ‘master class’lara katılmış, yurt içi ve dışında sayısız resital, eşlik ve oda müziği konserleri yapmış ve opera yarışmalarına eşlikçi olarak katılmıştır.
Kışa merhaba konserinde Mozarthaus’ta, yaylı kuartet eşliğinde popüler valsler ve tangoların özgün düzenlemelerinden derlenen keyifli bir program sizleri bekliyor..
MERVE YENTÜR, 1. keman
PÜREN ÜSTÜN, 2. keman
GÜLŞAH KÜSKÜ, viyola
İPEK GÜREL, viyolonsel
MERVE YENTÜR
1992 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. Eğitimi boyunca keman çalışmalarını Server Ganiyev ve Ludmilla Sirotina, orkestra çalışmalarını İbrahim Yazıcı, oda müziği çalışmalarını Ilya Sirotin ile sürdürdü. Öğrenciliği sırasında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Hacettepe Oda Orkestrası’na katıldı. Hem öğrenciliği sırasında hem de mezuniyetinin ardından Türkiye, Almanya ve İtalya’da Masterclass’lara katıldı. Türkiye’nin çeşitli senfoni orkestralarında da misafir sanatçı olarak görev alan Yentür, profesyonel sanat hayatına oda müziği alanında verdiği konserlerle ve Hacettepe Senfoni Orkestrası 1. Keman üyesi olarak devam etmektedir.
PÜREN ÜSTÜN
Ankara’da doğdu. 10 yaşında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı keman bölümüne girerek Prof. Leda Cenaz’la keman çalışmalarına başladı. Başarılı geçen yarı zamanlı eğitiminin ardından tam zamanlı olarak konservatuvar eğitimine devam etti. Eğitimi süresince keman çalışmalarını Prof. Leda Cenaz’la, oda müziği çalışmalarını Prof. Ulvi Yücelen ve Erdoğan Davran’la, orkestra çalışmalarını Prof. Hikmet Şimşek’le sürdürdü. Öğrencilik yıllarında çeşitli uluslararası gençlik orkestralarıyla turnelere katıldı. Mezuniyetinden sonraki profesyonel çalışmalarınıTayfun Bozok’la devam ettirdi. 1999-2007 yılları arasında misafir sanatçı olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile pek çok yurt içi ve yurt dışı konserlerine,turnelerine katılma şansı buldu. 2007 Ocak ayında Alexander Shustin ile birlikte Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde Bach’ın iki keman için konçertosunu seslendirdi. 2002 yılından beri Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesi olan Üstün,buradaki görevini 2. keman grup şefi olarak sürdürmektedir ve bunun dışında oda müziği alanında konserlerine devam etmektedir.
GÜLŞAH KÜSKÜ
1984 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı viyola sanat dalına kabul edilerek Doç. Bige Bediz Koçak’ın öğrencisi oldu.2003 yılında orkestra@modern’e seçilerek kabul edildi ve 2 yıl boyunca konserler verdi. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı viyola bölümünden başarıyla mezun oldu. 2001 yılından itibaren Hacettepe Senfoni Orkestrası’yla araştırma görevlisi olarak yurtiçi ve yurtdışıkonserlerde yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda misafir sanatçı olarak birçok konserde yer alma imkânı buldu. 2008 yılında uluslararası Akdeniz Gençlik Orkestrası’na seçilerek orkestranın Fransa’daki konserlerinde grup şefi olarak görev aldı. 2009 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Ruşen GÜNEŞ ile yüksek lisans çalışmalarına başladı. Aynı yıl World Youth Orchestra’ya seçilerek İtalya ve Prag’da birçok konserler verdi.Gülşah KÜSKÜ, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve her yıl çeşitli solo, oda müziği ve çeşitli orkestralarda yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye devam etmekte, yüksek lisans çalışmalarını ise Yaşar Üniversitesinde Ruşen GÜNEŞ ile sürdürmektedir.
İPEK GÜREL
1978’de Ankara’da doğdu. İlköğretimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Müzik eğitimine 1989 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Funda Kalmukoğlu’nun öğrencisi olarak başladı. 2001 Hajreddin Hoca’nın çello sınıfından “Şeref Listesi”ne girerek mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı. Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.THE BEATLES RESİTALİ
YUNUSCAN KAYA
18 Aralık 2018 Salı, 20.00
Yunuscan Kaya, efsanevi İngiliz rock grubu The Beatles’ın 21 şarkısının aslına sadık kalarak gerçekleştirdiği solo piyano düzenlemeleri ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
Sevgili dinleyiciler…
Bildiğiniz gibi Beatles altmışlardan bu yana dünyayı kasıp kavurmuş, müzikte devrimler yapmış, yön vermiş ve kendinden sonra gelen neredeyse tüm gruplara ilham kaynağı olmuştur. Onların müziğini sözler olmadan da ne kadar zengin ve melodik olduklarını orijinaline en yakın şekilde uyarlayarak siz değerli dinleyicilere sunmak istedim. TRT’nin değerli sunucusu Uğur Haspolat’ın dediği gibi “Belki Beatles için söylenecek pek fazla bir şey kalmadı ama daha çalınacak çok şey var”.
Yunuscan Kaya
Program;
1- And I Love Her
2- Norwegian Wood
3- Hard Day’s Night
4- Please Please Me
5- Love Me Do
6- I Feel Fine
7- Black Bird
8- Oh Darling
9- Something
10 – From Me To You
11 – Girl
12 – If I Fell
13 – I Wanna Hold Your Hand
14 – Can’t Buy Me Love
15 – Hey You’ve Got To Hide Your Love Away
16 – Eleanor Rigby
17 – Don’t Let Me Down
18 – She Loves You
19 – Yesterday
20 – It Won’t Be Long
YUNUSCAN KAYA
Yunuscan Kaya Ankara’da doğdu. Ortaokul yıllarında Hacettepe Konservatuvarı’ndan Nuriye Arıkan ile piyano eğitimine başladı ve lisans eğitimini Hacettepe Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde tamamladı. Amatör olarak sürdürdüğü uğraşısının ilk meyvesi 2005 yılında Anküsev’de verdiği resital olmuştur. İlerleyen süreçte ev resitalleri vermiştir.
İcracılığının yanı sıra bir diğer uğraşı alanı da piyano uyarlamalarıdır. Öyle ki J.S. Bach’ın az bilinen bazı org eserlerini piyanoya uyarlamış ve lisans bitirme projesi olarak Beethoven’in 5. Senfonisinin piyano redüksiyonlarını karşılaştırmıştır. Kaya’nın müzik merakı klasik müziğin ötesine geçmiştir. 2012’den bu yana faaliyet gösteren Queen Tribute grubu “A Kind Of Vision”ın kurucusu ve solistidir. 2018 yılının sonlarına doğru kendi solo piyano bestesi olan Blue Crystal’i yayınlamış ve tüm dijital platformlarda yerini almıştır. Kandemir Konduk’un yazdığı Televizyon Şamatası isimli kabare’nin ve Ayçe Abana’nın kitaptan uyarlaması olan Veronika’nın Yaşamı adlı tiyatro oyununun müziklerini yazıp müzik direktörlüğünü yapmıştır. Tiyatro Kılçık’da Ayçe Abana ile müzikal eğitimi dersleri vermektedir. Halen piyano resitallerine devam etmekte ve diğer yandan Ayçe Abana ile kurmuş oldukları DeepBlue ile sahne almaya devam etmektedir. DeepBlue grubu, en tanınmış müzikal ve film şarkılarının en seçkin örnekleriyle vokal ve piyano olarak dinleyicilere özel bir müzik şöleni sunmaktadır
YUNUSCAN KAYA
Yunuscan Kaya Ankara’da doğdu. Ortaokul yıllarında Hacettepe Konservatuvarı’ndan Nuriye Arıkan ile piyano eğitimine başladı ve lisans eğitimini Hacettepe Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde tamamladı. Amatör olarak sürdürdüğü uğraşısının ilk meyvesi 2005 yılında Anküsev’de verdiği resital olmuştur. İlerleyen süreçte ev resitalleri vermiştir.
İcracılığının yanı sıra bir diğer uğraşı alanı da piyano uyarlamalarıdır. Öyle ki J.S. Bach’ın az bilinen bazı org eserlerini piyanoya uyarlamış ve lisans bitirme projesi olarak Beethoven’in 5. Senfonisinin piyano redüksiyonlarını karşılaştırmıştır. Kaya’nın müzik merakı klasik müziğin ötesine geçmiştir. 2012’den bu yana faaliyet gösteren Queen Tribute grubu “A Kind Of Vision”ın kurucusu ve solistidir. 2018 yılının sonlarına doğru kendi solo piyano bestesi olan Blue Crystal’i yayınlamış ve tüm dijital platformlarda yerini almıştır. Kandemir Konduk’un yazdığı Televizyon Şamatası isimli kabare’nin ve Ayçe Abana’nın kitaptan uyarlaması olan Veronika’nın Yaşamı adlı tiyatro oyununun müziklerini yazıp müzik direktörlüğünü yapmıştır. Tiyatro Kılçık’da Ayçe Abana ile müzikal eğitimi dersleri vermektedir. Halen piyano resitallerine devam etmekte ve diğer yandan Ayçe Abana ile kurmuş oldukları DeepBlue ile sahne almaya devam etmektedir. DeepBlue grubu, en tanınmış müzikal ve film şarkılarının en seçkin örnekleriyle vokal ve piyano olarak dinleyicilere özel bir müzik şöleni sunmaktadır.Hacettepe Trio, klasik müziğin tango ile buluşacağı bir program ile 22 Aralık akşamı Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacak.
Prof. EBRU KARAAĞAÇ, keman
Doç. BURAK KARAAĞAÇ, kontrabas
Prof. YEŞİM ALKAYA YENER, piyano
PROGRAM
S. RACHMNINOFF | Ne poy, kravitsa, primne Op.4, No. 4
(Kontrabas ve Piyano için Transkripsiyon)
E. BLOCH | Baal Shem, “Nigun” (Improvisation) Keman ve Piyano İçin
S. RACHMANINOFF | Trio Élégiaque, No. 1, sol minör
A. PIAZZOLLA ¬| Primavera Portena, (4 mevsim) Tango- Spring -Summer -Winter -Autumn
Program süresi: 60 dakika
PROF.EBRU KARAAĞAÇ, keman
Ebru Karaağaç keman eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Prof.Leda CENAZ ile başladı.1998 yılında H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarından okul ve bölüm birincisi ve İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü alarak mezun oldu.2001 yılında Yüksek Lisans (Master) derecesini, 2005 yılında da Sanatta Yeterlik (Doktora) derecesini aldı. Merkezi İtalya’da olan Musica Europa Opera Orkestrasına (2009 \ 2010) ve Unicef’in düzenlediği World Youth Senfoni Orkestrasına 2010 yılında davetli sanatçı olarak katıldı.2011 yılında Polonya Karol Lipinski Müzik Akademisinde keman eğitimi üzerine uzmanlaştı. Ülkemizde Ankara Uluslararası Müzik Festivali, İstanbul Uluslararası Müzik Festivali, Antik Efes Uluslararası Müzik Festivali, Marmaris Uluslararası Müzik Festivali, Likya Uluslararası Müzik Festivali, D Marin Uluslararası Müzik Festivali, yurtdışında ise Hollanda (Concertgebouw) , Almanya (Berlin Concert Hall), Mısır, Lübnan, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İtalya, Yunanistan, Brezilya’da Solo ve Oda Müziği konserleri verdi. Yer aldığı organizasyonlar kapsamındaki solo keman ve oda müziği çalıştaylarına katılarak alanında önde gelen sanatçılar ile çalışma olanağı bulan Prof.Ebru KARAAĞAÇ,halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, sanatsal çalışmalarına yurt içi ve yurt dışında solo konser, oda müziği ve master-class alanlarında devam etmektedir.
BURAK KARAAĞAÇ, kontrabas
Amerika’dan Çek Cumhuriyetine, Brezilya’dan Türkiye’ye dünyanın birçok ülkesinde düzenlediği Master-Class, Konser ve önde gelen Uluslararası Kontrabas Yarışmalarında Juri üyeliğinin yanı sıra, öğrencileri ile birlikte katıldıkları Ulusal ve Uluslararası Kontrabas Yarışmalarında kazandıkları 20 Birincilik,8 İkincilik, 2 En iyi yorum ve 2 Özel ödül ve diğer ödüler ile Yerel ve Uluslararası basında büyük övgü ve ilgi toplayan Karaağaç, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldu. Akademik kariyerine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsünde devam etti. Yüksek Lisans (Master) programını 2007 yılında, Sanatta Yeterlik (Doktora) programını 2010 yılında yüksek şeref derecesiyle bitirdi. 2011 yılında Polonya Karol Lipinski Müzik Akademisinde Kontrabas Eğitmenliği üzerine yurtdışı İhtisas (Post-Doctora) programını tamamladı. Yurda döndükten sonra Doçentlik Ünvanı aldı. 2012 yılında, Dünya Kontrabasçılar Derneği tarafından en iyi çalıştırıcı sıfatı verildi. 2016 yılında yurt dışındaki başarılarından dolayı Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı ve Caz Anasanat Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Prof. Yeşim ALKAYA YENER
H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarında Yeşim Alkaya Yener, “Üstün Yetenekli Çocuklar Statüsü” nü kazanmış ve Lisans eğitimini bu programda tamamladıktan sonra, A.B.D. Rochester Üniversitesi “Eastman School of Music” te, en genç yaşta “Master of Music” diploması alan kişi ünvanını kazanmıştır.Daha sonra ileri piyano çalışmalarını Moskova’da Gnesinih Müzik Enstitüsü’nde sürdürmüş ve İtalya’da ise Prof. Konstantin Bogino ile devam ettirmiştir. 1991 ~ 1995 Yılları arasında “The Cleveland Institute of Music” Cleveland, OH.’da Sanatta Yeterlik Eğitimini tamamlamıştır.Amerika’da Uluslararası “Murray Dranoff Duo Piano” yarışmasında Prize Winner ve “Omta Grave” Piyano yarışmasında birincilik ödülleri kazanmıştır.Yeşim Alkaya Yener, Türkiye, Bulgaristan, Ürdün, İngiltere, Almanya, Macaristan (Budapest, Krakow, Szeget), İtalya, Polonya, Ukrayna, Bosna-Hersek, Moldova, Rusya ve A.B.D. (Cleveland OH, Rochester NY, Bloomington IN, Chicago IL, Oakbrook IL, Champagne IL, Elletsville IN Miami FL, New York N.Y, Washington D.C.) da, birçok Solo, Duo Piano, Oda Müziği Toplulukları ve Orkestralar ile konserler vermiş, bu ülkelerdeki bazı Müzik Festivallerinde solist olarak yer almış, Radyo ve TV kayıtları gerçekleştirmiş, ayrıca Chicago Civic Orkestrası’nda piyanist olarak görev almıştır.1987~2003 Yıllarında, Amerika’daki müzik okullarında yaklaşık onbeş sene boyunca piyano öğretim üyeliği ve beş yıl boyunca Müzik Bölümü başkanlığı yapmıştır. Birçok ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında ve Chicago’da gerçekleştirilen Eyaletler arası piyano yarışmasında Jüri Üyesi olarak görev almış, Chicago CPS Müzik yarışmalarında ise daimi Jüri Üyesi seçilmiştir.Fikir anası olarak gerçekleştirdiği bazı projeleri sıralarsak: 2010 yılında Chopin’in doğumunun 200. yılında gerçekleştirilen “Uluslararası Chopin Sempozyumu”nun Düzenleme ve Sanat Kurulu Başkanı olmuştur. Ayrıca, Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilen “Doğumunun 200. yılında Liszt Uluslararası Müzik Festivali ve Sempozyumu’’nun, yine fikir anası olarak, Düzenleme ve Sanat Kurulu Başkanlığı görevini icra etmiştir. Nisan 2015 yılında “Uluslararası Bartok Müzik Festival ve Sempozyumunu”, Festival Başkanı ve Sanat Yönetmeni olarak gerçekleştirmiştir. Ankara daki seçkin konser salonlarında bir hafta süreyle yer alan, yaklaşık 100 sanatçının bir araya geldiği resitaller, oda müziği konserleri, söyleşiler, sergi, orkestra konserleri, Bale ve Sempozyum dan oluşan bu etkinlikler, dünyadaki en büyük ve kapsamlı F. Liszt ve B. Bartok adına gerçekleştirilmiş Sempozyum ve Festivaller olarak yerini almıştır. Sanatçının piyano eğitimi ve müzik alanında hakemli dergilerde yayınlanmış çeşitli makaleleri vardır. Ayrıca yabancı dilde iki adet uluslararası kitap yazarlığı da bulunmaktadır. 2004 yılında yurda dönen Yeşim Alkaya Yener, Hacettepe Üniversitesinde 2006 yılında Doçentlik unvanını, 2012 yılında, ise Profesörlük unvanını kazanmıştır. Evli ve iki çocuk annesi olan Yeşim Alkaya Yener, halen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarında Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Hacettepe Trio grup üyesi olması yanında, solo ve oda müziği faaliyetlerle yurtiçi ve yurtdışı konser kariyerini sürdürmektedir.Piyanist Nazlı Hacıalioğlu klasiklerden çağdaş yapıtlara uzanan zengin bir program ile 26 Aralık Çarşamba akşamı Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacak.NAZLI HACIALİOĞLU, piyano
PROGRAM
F. SAY
Ballad No. 1 “Nazım”
Ballad No. 3 “Sevenlere Dair”
Kara Toprak (Black Earth)
L. van BEETHOVEN
Sonata “Apassionata” No. 23, fa minör, 3. Bölüm
Sonata “Tempest” No. 17, re minör, 3. Bölüm
F.CHOPIN
Nocturne O.48 No.2
J. S. BACH / SILOTI
Prelude
F.LISZT
Tarantella
E. GRINKO
Field, Valse
S.PROKOVIEFF
Suggestion Diabolique Op.4 No.4
NAZLI HACIALİOĞLU
1993 yilinda Ankara´da doğdu. Piyano çalmaya 6 yaşında basladi. 3 yil Fazıl Say`ın da hocası olan Kamuran Gündermir ile çalıştı. Üniversiteye kadar eğitimini Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde tamamladı. Bu dönemlerde Teymur Shamsiyev, Hatira Amrahova, Prof. Zohrab Adigüzelzade ile çalışmalarını sürdürdü. Avusturya`ya tatile gittiğinde Innsbruck Mozarteum Konservatuarı`nın piyano bölüm başkanıyla tanışma fırsatı oldu ve Innsbruck Mozarteum Konservatuar’nın sınavına girdi ve birincilikle kazanarak Sebastian Euler´ìn öğrencisi oldu. Avusturya`nin Salzburg,Routte, Linz, Kufnstein, Feldkirch gibi birçok şehirlerinde konserler verdi ve aynı zamanda çeşitli kurslara katılarak birçok ünlü müzisyenle çalışma imkanı buldu. 2017 yılında Swarovski Kristallwelten de kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen etkinlikte konser verdi. Halen Anton Bruckner Universitat`da Prof. Sven Birch’ìn öğrencisi olarak hocalık üzerine master yapmaktadır ve aynı zamanda özel piyano dersleri vermektedir.Soprano Demet Gürhan ve piyanist Ceren Topuz müzikaller ve popüler parçaların seçkin örneklerinin özgün düzenlemelerine yer verilecek bu özel programda Mozarthaus’ta müzikseverlerle buluşuyor.
DEMET GÜRHAN, soprano
CEREN TOPUZ, piyano
Doç. Dr. DEMET GÜRHAN, soprano
1995 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü kazanarak Prof. Gülşen Şimşek’in şan anasanat dalı öğrencisi oldu. 2000–2005 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Burada iki yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Denizli Çocuk Korosu şefliğini yaptı. Eğitimi süresince şan çalışmalarını Elvira Fatihova ile sürdürdü. Doktora programında şan çalışmalarına Prof. Mustafa Yurdakul ile devam etti. 2006 yılında Prof. HelgeDorsch ile Master Class çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı doktora programına kabul edildi. 2013 yılında “Ses Eğitimi Çalışmalarının Politikacıların Konuşma Becerilerine Etkisi” konulu teziyle doktora programını tamamladı. Almanya, Litvanya, Kıbrıs ve Türkiye’de çok sayıda konser gerçekleştirdi. TRT Avaz ve TRT radyosunda canlı yayınlanan programlarda solist olarak birçok konser vermiştir. 2014 yılında Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası ile Ankara, Eskişehir, Bursa, Samsun, Ordu ve Trabzon’da konserler yaptı. 2010 yılından itibaren Tubikam (Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) üyesidir. 2006-2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda misafir öğretim üyeliği yapan Gürhan, halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Şan Anasanat Dalı’nda öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Sanatçı ayrıca Profesyonel Ses Derneği yönetim kurulu üyesidir.
CEREN TOPUZ, piyano
1996 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nı kazanarak Orta Okuldan itibaren Prof. Süleyman Sırrı GÜNER ile Piyano çalışmalarına başladı. Çalışmalarına 1999 yılından itibaren Prof.Olga HASANOV ile devam etti. 2000 – 2002 yılları arasında Doç.Vasıf Hasanov ile çalıştı. 1999 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği Ferdi – Lili Statzer yetenek yarışmasına katıldı. 2000 yılında Bulgaristan Varna Konservatuvarı Piyano yarışmasına katıldı. Edirne Trakya Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde çok sayıda konser ve resitaller verdi. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Yrd. Doç. Oya ÜNLER lisans sınıfına girdi ve aynı sınıftan mezun oldu. Öğrencilik hayatı boyunca birçok sınıf konserleri ve resitaller sergilemiş, yurt içi ve yurt dışında yarışmalarda bulunmuştur. 2012-2014 Yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında Dünyaca ünlü şefler eşliğinde yapılmış olan birçok konserde misafir sanatçı olarak görev almıştır. 2009-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı’nda ve 2010-2012 yılları arasında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Korrepetitör olarak çalışmıştır. 2012’den beri de Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Şan Anasanat Dalı’nda bu görevi sürdürmektedir. Bunların yanı sıra, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Toros CAN ile başladığı Yüksek Lisans çalışmalarına Doç. Dr. Özlem ÖMÜR ile devam etmektedir.Ünlü prodüktör Jon Larsen’ın “Dünyadaki yeni nesil ‘gypsy jazz’ müzisyenlerinin en özgünlerinden biri” olarak nitelendirdiği gitarist Kaan Mete, basta Emre Topak ve ritim gitarda Levent Şengün’den oluşan triosu ile, yeni yıl öncesi popüler caz melodilerinin özgün düzenlemelerine yer verecekleri keyifli bir program ile Mozarthaus’ta müzikseverlerle buluşuyor.
KAAN METE, gitar
LEVENT ŞENGÜN, ritim gitar
EMRE TOPAK, bas
KAAN METE, gitar
Yurtdışında ve yurtiçi’nde festivallerde ve çeşitli sahnelerde yer aldı. 2009 yılında bir dizi konser için Fransa’ya davet edildi.(Espace Rohan – Strazburg) Yurtiçinde; Akbank Caz Günleri, Antalya Caz Festivali gibi festivallerde sahne aldı. Ayrıca; Babylon – Bomonti, Samm’s, Nardis, gibi sahnelerde yer aldı.”Onikiyi geçe – l’aprés-midi” isimli bestesi ‘Django Festival No: 8’ adlı kolleksiyon albümde yer aldı. İlk albümü l’aprés-midi; Angelo Debarre, Rosenberg Trio gibi ustaların albümlerini yayımlayan “Hot Club Records” tarafından yayımlandı. 2017 yılında T.C. Kültür Bakanlığı ve Kazan Konsolosluğunun katkılarıyla Rusya Federasyonu’nda konser verdi.
EMRE TOPAK, bas
1979 yılında Ankara’da doğdu. Müzik çalışmalarına lise yıllarında klasik gitar ile başladı. Bas gitarla Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken tanıştı ve birçok amatör grupda yer aldı. Üniversitenin son yıllarında caz müziğine ilgi duymaya başladı, daha sonra 2004-2006 yılları arasında “Anatolydian” adlı caz grubu ile bir albüme imza attılar. 2007 yılında Tuna Ötenel ile çalışmaya başladı. 2008 yılında Türkiye’de ilk defa yapılan sadece 3 bas gitardan oluşan ‘Tribass’ı kurdular ve hemen ardından 12. Ankara Caz Festivali’nde bir performans sergilediler. Sibel Köse, İmer Demirer, Ayten Alpman, Melis Sökmen, Swingle Singers, Skip Gailes, Howard Curtis. gibi isimlerle sahne aldı. Müzik hayatına Ankara’da birçok proje ve orkestrada Bas gitarist olarak devam etmektedir.Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
Haber İçerik: MozartHaus Sanat ve Konser Evi web sitesi