Nardis Jazz Clup 2013 Kasım Ayı Etkinlikleri

NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327

http://www.nardisjazz.com

 

NARDİS JAZZ CLUB 2013 KASIM AYI ETKİNLİKLERİ
01.11.2013 – 30.11.2013

 

Nardis gerçek anlamda bir jazz kulübü, çok fazla tür gözetmeksizin jazz eksenli yaratıcı müziğe yer verilen, müzik ve müzisyenin öne çıktığı her performansın bir konser ortamında, ancak kulüp rahatlığında doya doya yaşandığı bir mekan.
 
Nardis’in müzikal ekseni mainstream jazz; ancak modern jazz, fusion, etnik jazz’a da yer veriliyor, tek bir müzisyen ya da grup yani belirli müzisyenler sahne almıyor. Haftanın bir günü emek sarf olmuş, jazz dışı yaratıcı çalışmalara da yer veriliyor.

01 Kasım / Nov. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Ceyda Köybaşıoğlu Band
Ceyda Köybaşıoğlu (vo), Genco Arı (p), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Sanatçı 2002 yılında Bilgi Üniversitesi Caz Bas Gitar Performans Bölümü’ ne tam burslu girdi.
Çeşni-dem ve On Cue adlarındaki beste grubuyla konserler verdi. Kırmızı adındaki bayan rock grubuna bas gitarist olarak dahil oldu. Üniversite şenliklerinde, festivallerde ve çeşitli mekanlardaki konserlerde yer aldı. Daha sonra, Türkiye’ de sahne çalışmalarını sürdüren Keisa Brown ile tanıştı ve geri vokal olarak İstanbul’ un seçkin mekanlarında sahne aldı. Caz bas gitar eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel sahne çalışmalarına popüler müzik piyasasında vokalist olarak sahne alıyor. Başka Dilde Aşk filminde ‘Plak’ adlı parçayı seslendirmiştir. 2010 yılından beri, Aşkın Arsunan ile birlikte sahne almaktadır. 2012 Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında birinci seçilen Ceyda Köybaşıoğlu, Nisan ayında Litvanya’da düzenlenen Uluslararası Caz Vokalist (Jazz Voices) Yarışmasında Nardis ve Türkiye’ yi temsilen ikinci seçilmiştir. Bu gece Nardis’te hem bas gitarı, hem de sesiyle sürprizli bir caz gecesinde sizlerle olacak.
Giriş: 40 TL


 

02 Kasım / Nov. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
İpek Dinç Band
İpek Dinç (vo), Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. 2009 Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pekçok festivalde şarkı söyledi, Latviya “Young Jazz Voices” etkinliğine katıldı. Bu gece sevilen caz standartlarının yanısıra latin ve R&B parçalara da yer verecek.
Giriş: 40 TL
 


 

04 Kasım / Nov. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Cenk Erdoğan Trio
Cenk Erdoğan (g), Erdem Tekinay (b), Gökçe Gürçay (d).
Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz müzikler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi… ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin… Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki… arkadaş sohbetine denk…
Cenk Erdoğan üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı. Aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında önemli okullar olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi. Buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi. Cenk Erdoğan Trio’nun ilk albümü “İle” ise 2008’de, “Kavis” ise 2011’de Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 


 

05 Kasım / Nov. 2013 Salı (21:30-00:30)
Bora Çeliker Quartet
Bora Çeliker (g, vo), Burak Bedikyan (p), Erdal Akyol (b), Ateş Tezer (d). 
Gitar çalmaya 1988 yılında başladı. Üniversite yıllarını geçirdiği Ankara’da The Crawling Snakes, The Jukes (1996) ve The King Bees (1997) isimli blues gruplarını kurdu. The King Bees ile Ankara ve İstanbul’da düzenli kulüp programları, festival konserleri, Kıbrıs, Van ve Samsun turneleri yaptı. 1999′da Janusz Szprot ile kurduğu grupla caza yöneldi. 2001′de Alan Ginter Quartet bünyesinde Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Aynı yıl İstanbul’a dönerek, 92.3 Radyo Kozmos’da iki buçuk sene boyunca Blues Makinası programını yaptı. 2005 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda Sarp Maden’le birlikte Jethro Tull’dan önce sahne aldı. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Performans üzerine yüksek lisans eğitimi gören Bora geçtiğimiz günlerde ilk albümü “Borabook”u piyasaya çıkardı. Bu gece albümden de parçalar ve vokalli standard’lardan oluşan bir program yapacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 


 

06 Kasım / Nov. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Sanat Deliorman ve Caz Biraderleri
Sanat Deliorman (vo), Emre Tankal (g), Nezih Yeşilnil (b), Berkan Tilavel (d)
Yaklaşık 3 senedir gerek konserlerinde, gerekse Nardis, İKSV ve Akbank yarışmalarında sesi ve yorumuyla beğeni toplayan genç caz vokallerinden Sanat Deliorman bu akşam caz biraderleriyle birlikte romantik standartları ve küçük sürprizleriyle gönülden bir repertuvar sunacak.
Sanat’a kontrbasta 1980’den beri Türk cazına ve genç yeteneklerine emek ve destek veren usta isim Nezih Yeşilnil; gitarda, Sarp Maden ve Neşet Ruacan gibi isimlerle çalışmış, bugünse Birsen Tezer’le başarılı konserlere imza atan Emre Tankal; davulda ise Berke Özgümüş ile Cengiz Baysal’ın başarılı ve azimli genç öğrencisi Berkan Tilavel eşlik ediyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
07 Kasım / Nov. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Hasan Kocamaz Dörtlüsü 
Hasan Kocamaz (ağız armonikası), Emin Fındıkoğlu (p), Hakan Behlil (b), Deniz Dündar (d). 
1953 yılında Paris’teki ağız armonikası yarışmasında birincilik kazanan Kocamaz, daha sonra Bebek’te 306 adlı caz klübünü açtı (şimdiki Denizbank). 1960′ larda piyanist Nejat Cendeli’nin dörtlüsünde trompet çaldı. Radyo programlarına katıldı. 1980′lerde Euphony adlı yıldızlar topluluğunun konuk sanatçısı olan Kocamaz’ın CD olarak diskografisi Emin Fındıkoğlu(1996) ve Feyza(2000) albümlerindeki sololarından oluşuyor. Ülkemizde caza ömür boyu katkılarından dolayı İKSV tarafından ödüllendirilen Kocamaz’ı bu gece standardlar ve caz parçalarında dinleyeceğiz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
08 Kasım / Nov. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Ayşe Gencer Band
Ayşe Gencer (vo), Meriç Demirkol (as), Serkan Özyılmaz (p), Ozan Musluoğlu (b), Cem Aksel (d).
TRT’nin açtığı ses yarışmasını kazanarak muzik hayatına adım attı. Müzisyen bir aileden gelen Ayşe Gencer doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil, Cankut Özgül’le başlamıştır. Türkiye’nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek çeşitli uluslararası festivallerde performans göstermiştir. Hayatında ünlü davulcu Erol Pekcan’ın öneminin büyük olduğunu söyler çünkü onun tarafından her zaman desteklenmiştir. Eşi İmer Demirer’le İstanbul’da çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılında ilk albümü But Beautiful’u piyasaya çıkaran sanatçı bu gece repertuarında albümden parçalar ve caz standartlarına yer verecek.
Giriş: 40 TL
 
 


 

09 Kasım / Nov. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan & Genco Arı Band “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Genco Arı (p), Bora Çeliker (g), Caner Üstündağ (b), Okan Duman (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ve müzik dünyasının dahi çocuğu ‘the Wizard” Genco Arı müzikal birlikteliklerini çok özel bir projeyle Nardis sahnesine taşıyorlar. Birlikte çalıştıkları ‘Moments’ albümüyle geçtiğimiz günlerde dinleyicilerle buluştu. Albüm ilk konserini İstanbul Caz Festivalin’de vermişti. Bu gece albümden parçaların yanında sanatçının sesinden dinlemeyi çok sevdiğiniz 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/ jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40.-TL
 

11 Kasım / Nov. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Tamer Temel “Bir Kedi Kara”
Tamer Temel (ts), Dave Allen (g), Serkan Özyılmaz (p), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).
1975′te İstanbul’da doğan ve İzmir’de büyüyen Tamer Temel, 2005′te Avrupa Caz Festivali kapsamında kazandığı burs ile İtalya’da Siena Masterclass Summer Course’da eğitim gördü, konserlerde çaldı. Çeşitli festivaller ve caz kulüplerinde konserler verdi. Günümüzün en önemli saksofon sanatçılarından biri olan Mark Turner’in workshop’una katıldı ve özel dersler aldı. 2010 yılında kendi adına ilk albümü olan “Barcelona”yı, geçtiğimiz günlerde ise ikinci albümü olan “Bir Kedi Kara”yı A.K. Müzikten yayınlandı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
12 Kasım / Nov. 2013 Salı (21:30-00:30)
Arifa 
Alex Simu (clt), Sjahin During (per), Mehmet Polat (ud), Franz Von Chossy (p). 
Hollanda’da kurulmuş olan Arifa, müziğinde batı kökenli caz ve özgür doğaçlama öğelerinin yanı sıra geleneksel etkileri de barındırıyor. Bu öğeleri dört farklı ülkeden gelen üyesi ile yaratıyor.
Arifa’nın 2011 yılında Hollanda’da çıkan ilk albümü Beyond Babylon, Türkiye’de de aynı yılda Equinox Müzik etiketiyle yayınlandı. Aynı sene, İzmir Caz Festivali’nde ney üstadı Şenol Filiz’le bir araya geldi. Daha sonra Hollanda’nın birçok şehrinde devam eden Turkey Now festivali’nde Aynur Doğan ile birlikte sahne aldı. Arifa, Arto Tunçboyacıyan ve Derya Türkan’la da çalıştı. Türkiye konserleri dışında dünyanın bir çok ülkesinde ve önemli festivallerde yer alan Arifa ikinci albümü olan ‘Anatolian Alchemy’ 2012 yılında Hollanda’da yayımlandı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 


 

13 Kasım / Nov. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Şallıel Bros. 
Batu Şallıel (ts), Anıl Şallıel (as), Uraz Kıvaner Kıvaner (p), Cem Tuncer (g), Deniz Beydilli (b), Alpdoğan Türeci (d).
Caz ve popüler müzik sahnesinin genç nefesleri Şallıel Brothers yine iş başında. Funk, caz ve soul klasiklerini kendilerine has aranjmanlarla yorumlayan What da Funk Project’in de kurucusu olan saksofoncu kardeşler Anıl ve Batu Şallıel, bu kez gitarda Cem Tuncer, klavyede Uraz Kıvaner, bas gitarda Deniz Beydili ve davulda Alpdoğan Türeci eşliğinde Brecker Brothers, Michel Camilo, Jaco Pastorious, Mike Stern Band, Dave Weckl Band gibi müzisyen ve grupların klasiklerine kendi renklerini katacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
14 Kasım / Nov. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
VOCE
Meltem Ünel (vo), Melisa Kral (vo), Emin Fındıkoğlu (p), Derya Davulcu (b), Monika Bulanda (d).
İki kız şarkıcının birlikte söyleme olanaklarının irdelendiği topluluk, solistlerin kişisel yeteneklerini de sergiledikleri ilginç bir repertuarı seslendiriyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
15 Kasım / Nov. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal),

Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Uraz Kıvaner (p), Sinan Keskin (as), Keily Riquel (tp).

Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması 
bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40.-TL
 

 
16 Kasım / Nov. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerd
e, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
 
 

 
18 Kasım / Nov. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar 
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL


 

19 Kasım / Nov. 2013 Salı (21:30-00:30)
Genco Arı Trio
Genco Arı (p), Önder Focan (g), Caner Üstündağ (b).
Geçtiğimiz günlerde caz severlere bir sürpriz yapan Genco Arı gitarda Önder Focan ve basta Caner Üstündağ ile kaydettiği “Bülbülüm Altın Kafeste” adlı albümünden parçaları seslendirecekler. Sanatçılar Türk folk parçalarına Genco Arı’nın yaptığı aranjmaları yorumlayacaklar.
Henüz 5 yaşındayken müzikle ilgilenmeye başlayan Genco Arı, caz müzisyeni olan babasının da etkisiyle 9 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Piyano ve orkestra şefliği üzerine eğitim almaya başladı ve Prof. Meral Yapalı, Prof. Ova Sunder, Prof. Lala Margulius, Prof. Emel Çelebioğlu ve Doc. Mete Sakpınar gibi isimlerden ders aldı. Altı ay içinde altı sınıf atlayarak, lisans programına geçti, 13 yaşında TRT Caz Orkestrası’nda çalmaya başlamasıyla caz ve çağdaş müziğe ilgisi iyice arttı. Bir yıl sonra, kendi eserlerini çalmaya başlayan Arı, aynı yıl Zerrin Özer aranjmanları üzerine çalışması sayesinde popüler müzikle tanıştı. O zamandan beri sayısız pop ve caz müzik konserinde yer alan müzisyen, Quartet Muartet adlı caz grubuyla bir albüm çıkardı. Kendi albümü Wizart ise 2007’de piyasaya çıktı.”Bülbülüm Altın Kafeste” piyasada olmak için gün sayıyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 

 
20 Kasım / Nov. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Cengiz Baysal Group
Engin Recepoğulları (ts), Sarp Maden (g), Serkan Özyılmaz (p), Ozan Musluoğlu (b), Cengiz Baysal (d).
Ankara doğumlu Cengiz Baysal Saint Joseph lisesi, ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünde okurken 1990 yılında profesyonel müzisyen olmaya karar veren sanatçı üniversite kaydını dondurdu ve Los Angeles’daki “Percussion Institute of Technology” davul okuluna gitti. Los Angeles City College da müzik bölümüne kaydoldu. Bu okuldaki eğitimi sırasında “Albert” ve “Clausen” burslarını kazandı ,“Üstün Akademik başarı” ve “Üstün Servis” ödüllerine layık görüldü. İki senelik okul derecesini alarak burs kazandığı “Berklee College of Music”e transfer oldu. Mezuniyet sonrası Cengiz Los Angeles’a taşındı ve “Percussion Institute of Technology”de asistan öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca Los Angeles City College’ ın müzik bölümünde “Advisory board member” olarak görev yaptı. 2000 senesinde Cengiz bir Ron Affif turnesiyle Türkiye’ye döndü. Bu turneden sonra Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002 senesinde Cengiz ilk solo albümü “Yıldızların Üstünde”, ardından 2005 yılında “Candy and Milkshake” izledi. Duman grubunun da üyesi olan Cengiz Baysal ve grubu, piyasaya çıkan yeni albümü Baby Steps ile bu gece tüm albümlerinden oluşan renkli bir repertuar sunacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 

 
21 Kasım / Nov. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Alp Ersönmez “Yazısız”
Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Alp Ersönmez (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme, Bilgi Üniversitesi Caz Kompozisyon Bölümü’nü bitirdi. Aydın Esen ile çalıştı. Mert Önal, Bora Uzer ve Can Çankaya ile Kangroove’u kuruncaya dek İzmir’de pek çok değişik grupla müzik yaptı. Halen Kangroove dışında Quartet Muartet, Wax Poetic, Telvin, İstanbul Sessions, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları gibi grupların ve Türk pop müziğinin dünyada en çok tanınan ismi Tarkan’ın ve Nil Karaibrahimgil’in de bas gitaristliğini yapan Ersönmez, Erik Truffaz, Alexandre Tassel, Ercüment Vural & Önder Focan Project, Akın Eldes, Cahit Berkay Film Müzikleri Projesi, Karina Zeviani (Thievery Corporation), Clark Gayton (Sting, Bette Middler)
, Emin Fındıkoğlu, Donovan Mixon, Jazzistance, Sertab Erener, Melis Sökmen gibi isimlerle de sahne ve albüm çalışmaları yaptı. Pek çok pop albümünde, film ve belgesel müziklerinde ve single’da yer aldı. Solo albümü “Yazısız”ı yakında çıkacak olan Alp Ersönmez’in bestelerinin genel havası, birbirinden ayrı ve bağımsız gibi görünen tarzların, günümüz armoni anlayışlarının sunduğu olanaklarla yorumlanması olarak tanımlanabilir. Albümde Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu ve Genco Arı’dan oluşan trioya, Erik Truffaz, Erkan Oğur, İmer Demirer, Sibel Köse, Akın Eldes gibi usta isimler birer parçada konuk oldular. Bu gece albümden parçaları yukarıdaki kadro ile dinleyeceğiz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
22 Kasım / Nov. 2013 Cuma (22:30-01:30)
İstanbul Funk Unit
Cenk Soyak (g, vo), Yahya Dai (s), Kerem Turhan (keyb), Tunç Erkan (b), Efe Oğur (d).
Çeşitli caz, blues ve rock gruplarında çalan müzisyenlerden kurulu ¨Istanbul Funk Unit¨; caza hareket ve groove getirmek amacı ile Miles Davis, John Coltrane, Liquid Soul, Nils Landgren gibi ustaların parçalarının yanısıra, caz standartlarının da funk yorumlarıyla Nardis sahnesindeler.
Giriş: 40.-TL
 
 

 
23 Kasım / Nov. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege 6tet 
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 40.-TL
 

 
25 Kasım / Nov. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Okay Temiz – Oriental Wind
Okay Temiz (perc), Çağdaş Oruç (s), Önder Focan (g), Tom Temiz (keyb), Ozan Musluoğlu (b), Ahmet Özden (zurna). 
2011 İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından özel ödüle layık görülen, Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Okay Temiz, Oriantal Wind adlı projesiyle Nardis sahnesinde.
1972’de Okay Temiz tarafından Stockholm’de kurulan Oriental Wind, Henüz “dünya müziği” kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce icra eden topluluk, bugüne kadar 2300 konser verdi, 300 civarında festivale katıldı ve 8 plak kaydetti. Başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrika ve Hint folk müziklerini cazın geniş yelpazesi içinde sunan Oriental Wind ile Nardis’te uzun bir müzik yolculuğuna hazır olun.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
26 Kasım / Nov. 2013 Salı (21:30-00:30)
Eren Coşkuner “The Long Way”
Eren Coşkuner (flt), Kürşad Deniz (p), Baran Say (b), Ekin Cengizkan (d).
Müzik eğitimine,1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Flüt bölümünü kazanarak başladı. Mezun olduktan sonra 2003 yılında Almanya’da Köln Müzik Akademisi’nin giriş sınavlarını kazandı ve burada flütist Prof. Robert Winn ile okuma şansını elde etti. 2005 yılında akademiden “Künstleriche Enstrümantalaussbildung” diploması alarak mezun oldu. Dünyaca ünlü bir çok flütistin yurt içi ve yurt dışında düzenlenen masterclass, seminer ve workshop’larına katılan Coşkuner, eğitimi süresince Türk Eğitim Vakfı tarafından iki yıl üstün başarı ödülü, Edirne’de düzenlenen Oda Müziği yarışmasında özel ödül ve 2.Ulusal Cahit Koparal Flüt Yarışmasında ikincilik ödülleri almaya hak kazandı.
Klasik müzik kariyerinin yanısıra her zaman etnik ve fusion’a duyduğu ilgi kendisini caz müziğiyle tanıştırdı ve bir yandan bu alandaki çalışmalarını da sürdürerek özellikle Almanya’da caz teorisi, caz armonisi ve doğaçlama üzerine dersler aldı. Bir çok etkinlikte jam session ve proje gruplarla birlikte çalma imkanını elde etti. 2006 yılında yurda döndü ve caz alanındaki &cce
dil;alışmalarını daha da yoğunlaştırarak kariyerine kurduğu proje gruplar ile İstanbul Caz Festivali başta olmak üzere çeşitli festivallerde ve konserlerde çalarak devam etti. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi devlet Konservatuvarında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2013 yılı Mayıs ayında Gri Plak etiketiyle çoğu kendi bestelerinden oluşan “The Long Way” adlı albümünü yayınladı. Programda Albümden çalınacak parçaların yanısıra yeni bestelerede yer verilecektir.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
27 Kasım / Nov. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece “standartlar” gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur. Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise “Lal”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir”.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 

 
28 Kasım / Nov. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quintet
Ayşegül Yeşilnil (vo), Gürtuğ Gök (s), Barış Mert Peker (p), Nezih Yeşilnil (b), Berkan Tilavel (d).
Caz müziğine uzun yıllar emek vermiş olan Yeşilnil çifti, Nisan 2013’te dünyaca ünlü İzmirli efsane sanatçımız adına düzenlenen “Dario Moreno Ödülü” ne layık görüldü. UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, Thelonious Monk Caz Enstitüsü ve İKSV tarafından davet alan Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quartet, 30 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen “2013 Uluslararası Caz Günü – International Jazz Day” kutlamalarında konser verdi. Aynı etkinlik çerçevesinde Ayşegül Yeşilnil “Caz Resimleri”adlı 20. kişisel sergisini gerçekleştirdi. Genç müzisyenlerden oluşan beşlileri ve unutulmaz şarkılardan oluşan repertuarları ile keyifli bir Nardis akşamına hazır olunuz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
29 Kasım / Nov. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Janusz Szprot “Young at Hearts” 
Janusz Szprot (p), Yahya Dai (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Ferit Odman (d).
Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu ‘Polonya-Türk Caz Topluluğu’ adını verdiği grupla Ankara’da ve 21′inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, daha önceleri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Erzurum Üniversitesinde görev yapan sanatçı Ankara’ya geri döndü. Bu gece sanatçı ve grubu sevilen caz repertuarında örnekler sunacaklar.
Giriş: 40 TL
 

 
30 Kasım / Nov. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Önder Focan & Yavuz Darıdere Hammond Project feat. Sibel Köse
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g), Yavuz Darıdere (Ham. Org), (d).
Önder Focan’ın Hammond projesi Yavuz Darıdere’nın varlığı ile hayat buldu. Hammond org ve gitar ve davuldan oluşan troların yeniden keşfedildiği yıllarda caz gitaristi Önder Focan da 1997 yılında ABDli orgcu Sam Yahel ve genç neslin en beğenilen ünlü davulcularından Bill Stewart ile “Beneath the Stars” adlı albümü Blue Note etiketi ile piyasaya çıkarmıştı. Çok beğenilen bu albümden sonra gerek bu albümdeki parçaların, gerekse bu tarz müziği Türkiye’de çalan bir bir grubun eksikliği genç iki müzisyenin Önder Focan ile çalışmaya başlamasıyla sona erdi. Genç yetenekli ve çok iyi bir müzisyen olan İzmirli Yavuz Darıdere Hammond org çalıyor. Çaldığı solo ve armonilerle Hammond org sound’unu gruba veren Yavuz Darıdere aynı zamanda bu tür grupların ortak yanı olan orgcunun basları çalmasını da son derece başarı ile gerçekleştiriyor. Gecenin yıldızı ise vokalde Sibel Köse olacak ve bu gece sizlere keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 40 TL
 
 
< div>  
 

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisjazz.com/