Sağol! Sivas D Tiyatroları: şubat soğuğunda 6 bin 979 kişiye perde açtı.

Sivas Devlet Tiyatroları:
 şubat soğuğunda 6 bin 979 kişiye perde açtı.

 

 
Sivas Devlet Tiyatrosu’nun şubat ayı izleyici rakamları, Anadolu’daki tiyatro alışkanlığının giderek yaygınlaştığını gösterirken, Devlet Tiyatrolarının bu konudaki etkin rolünü bir kez daha kanıtlamış oldu.
 
Şubat ayında hava sıcaklığının eksi 21 derecenin altına düştüğü Sivas’ta, Sivas Devlet Tiyatrosu, yerleşik ve turne sahnelerinde toplam 6 bin 979 tiyatro seyircisine perde açtı. Buna göre, Sivas Devlet Tiyatrosu, yerleşik sahnesinde 5 bin izleyiciyle buluşurken, Batakhane Güzeli” adlı oyunla, Samsun ve Çorum turneleri ile bin 979 seyirci tarafından izlendi.

    

 

Mart ayı içerisinde sahneleyeceği 4 ayrı oyunla, 29 kez perde açacak olan Sivas Devlet Tiyatrosu, Nisan ayında tarihi bir oyunla seyircisinin karşısına çıkacak.

   

 
 
Türkiye’de ilk kez 12 Ocak ta, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yıllardır kayıp çocuklarını arayan binlerce annelerin dramını mitolojik bir dille konu alan Hasan Öztürk’ün  “Ortak Ağıt” isimli eserini sahneleyen, Sivas Devlet Tiyatrosu, uzun bir aradan sonra Nisan ayı içerisinde, Orhan Asena’nın  “İlk Yıllar” adılı oyununu sahneleyecek.   

   
 

Sivas Devlet Tiyatroları Oyunlar:

Batakhane Gülü: Oyunumuz, Aksaraylı ve Kasapoğlu adında iki kabadayının, kabadayılık sultasını birbirine kaptırmamak için giriştikleri mücadele ile başlıyor. Sonrasında Gülperi adında bir batakhane dilberinin olaylara karışması ile bir aşk hikayesine dönüşüyor. "Kadın"ın toplumdaki yeri ve toplumun "Kadın"a bakış açısının, müzik ve hikaye ile iç içe geçerek anlatıldığı oyun toplumsal göndermeler de içeriyor…

Ortak Ağıt: Acımasız bir krala kahinleri yeni doğacak bir çocuğun onu tahtından indireceğini ve krallığına son vereceğini söyler. Bunun üzerine kral doğumları yasaklar ve yeni doğum yapanların çocuklarını öldürür. Dağda kaçak doğum yapıp çocuğunu doğum sırasında kaybeden bir aile, yaşadıkları yerin yakınlarında bir nehirde sepet içinde bir erkek çocuk bulur ve onu büyütür. Çocuk büyüyünce kralın askerleri tarafından bir tesadüf sonucu yakalanır ve yasaklı yıllarda olduğu anlaşılınca öldürülür. Ancak kral çocukların ölüsünü bile ailelere vermemektedir. Bunun üzerine çocuğu büyüten kadın, ve çaocukları kral tarafından yakalanan diğer anneler hergün sarayın karşısında oturup çocukların ölüsünü ya da dirisini isterler…

Gus ile Yemek: Gussie, hayatını en sevdiği işi yaparak, yani yemek yapıp yemek kitapları yazarak kazanmaktadır. Uzun yıllardır hayatında sadece tek bir icat yapmış ve bir daha çalışmamış Walter ile birlikte yaşamaktadır. Bir gün Gussie’nin menajeri Bernie’den gelen telefon ile hayatları değişir. Gussie’ye gelen yemek programı teklifi onun mikrofon ve insanların önünde konuşma korkusunu ortaya çıkartır. Walter'in yan komşusu  Carmen'e hipnoz uygulayıp, her isteğini yaptırdığını gören Gussie, Walter'den kendine de hipnoz yapmasını ister. Walter bunu kabul eder ve Gussie'yi tedavi eder. Ancak demo çekim öncesi bu porograma alırsa Gussie'nin asla kendisiyle evlenmeyeceğini farkeder ve programı mahvetmeye karar verir. Programa konuk olan Carmen'e ve Gussie'ye hipnoz uygulayarak çekimde saçmalamalarını sağlar ve işler iyice karışır.

Dans Eden Eşek: Hırsızlık yapmak ya da dürüst insan olmak arasında seçim yapan iki kafadarın hikayesi… Çaldıkları dans eden eşeği tekrar eski sahibine satmaya çalışan dolandırıcıların başından geçen macerada, dürüstlüğün ve sevginin nasıl galip geldiğini ve mutlulukla ödüllendirildiğini renkli bir şekilde göreceğiz.

Haber kaynak: Umut KOŞAN
sivasdtbasin@gmail.com
Sivas Devlet Tiyatrosu Basın Danışmanı
http://www.devtiyatro.gov.tr/programlar-sehirler-sivas.html
İLETİŞİM: Sivas Devlet Tiyatrosu
(0 346) 225 79 94
GMS: 0506 478 38 74
Haber düzenleme: Tevfik Yalçın evetbenim

evetbenim@gmail.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir