Seren Ceren Asyalı Resim Sergisi: EYLÜL ÇOCUKLARI, Beşiktaş Sanat Galerisi, 29 Eylül – 3 Kasım

Seren Ceren Asyalı Resim Sergisi: EYLÜL ÇOCUKLARI,

Beşiktaş Sanat Galerisi

29 Eylül – 3 Kasım

SEREN CEREN ASYALI
 
             1980’e doğru Türkiye’de yoğun bir şiddet ve terör ortamının yaşandığı belleklerdedir. Bu koşullardan etkilenmeyen sanatçıda yok gibidir. Fakat bu terör yaşantısına sanatsal, biçimsel karşılıkların arandığı düşünsel ve ruhsal yaklaşımlar farklıdır. Bazı ressamların tuvallerine belli belirsiz sinen terör olgusu, bazılarında şiddet ve eylem temalarının düpedüz üzerine gittiği aşırı dramatik sonuçlar vermiştir. Yaşanan olaylar karşısındaki tepkisi ise, tuvale yansıyan figüratif ve soyut çalışmalarla iktidar ve ölüm, gibi kavramlara simgesel karşılıklar aranan oluşumlar ötesinde resimlerde figürleri oluşturan renk armonisinin zemine yayılması, zeminde temalarla bütünleşen onları kuşatan, onlarla birlikte oluşan belli bir zaman ve mekan ritminin devingen öğelerine dönüşüp duran oynak ve karmaşık yapısı da bu süre içinde kurulduğu ve çağdaş kentin değişen, acılaşan, kararan, bunalan, huzursuzlaşıp tehlike kaygıları içine giren mantığı ile de yorumlamaya çalıştım.
              Kara fon ya da kara çerçeve resimsel bir kalıp, bir soyut pencere. Bu kara duvara açılan, içinden aydınlanan atmosferik o pencereden görülen gerçek. Boş mekan evrensel kavramları anımsatır. Düşünsel ve ahlaki bir etkinlik ortamı yaratır, fakat bu etkinlik hep soyuttur, ve akla hep karşıtlıklar dünyasını getirir, der (Mondrian, yeni gerçeklilikle ilgili yazısında)
              Yaptığım resimler 1980’den buyana gelen ve günümüzde hala etkisini gösterdiği olayların bende yaratığı duygunun tepkilerini taşıyor. Bir karşı koyma. Karamsar değil ama karanlık, gizemci değil ama 12 Eylül’e dair gizleri gözler önüne seren hatta belleklerde kaşıyan ve yaşamamışlarında o acıyı yüreklerinde hissetmelerini sağlayacak bir sunum türü benim yapıtlarım.

SEREN CEREN ASYALI
 
        Sanat, insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgudur. Geçmişten günümüze baktığımızda insanlığın getirdiği evrimler, yaşama ve yaşama bakışları yaşadıkları dönemle her toplumda faklı biçimlerde ve görünümlerde ortaya çıkmıştır.
        Günümüzde de sanat, günümüz sanatçılarıyla toplumun içinde bulunduğu durumu farklı bakış açıları ile sergilemektedir. Bende bu birikimlerden yola çıkarak, gözlemlerimle toplumumuzda ki yaşanılan sosyolojik yapıyı bazen imgesel bazen de  realiteyi, plastik ve kavramsal kaygılarla soyutlayarak gerek renk, gerek biçim olarak kendi aralarında oluşturdukları komposizyonlarıyla  zaman zaman da mesaj verme adına çalışmalarımı sürdürüyorum.
 
 
 
EYLÜL ÇOCUKLARINA AİT ANLATIM
Eserlerimdeki amaç, ne kimseye ayna tutmak
ne de projeksiyonla yaşananları büyütmektir.
İlk ağızlardan dinlerken bile titrediğim, günümüzde dahi
güncelliğini yitirmeyen güneşe yüzünü dönmüş
gün çiçeklerinin koparılan yaşamlarını unutmamak ve
unutturmamak için bellekleri eşelemektir.
 
 
Seren Ceren Asyalı
 
 
BİYOGRAFİ
1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Asyalı
 2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar
Fakültesi Resim Bölümü’ne girdi.
 2004 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar
Fakültesi’nde Yrd.Doç.Dr. Kemal Gürbüz ve
Yrd.Doç.Dr. Mürteza Fidan atölyelerin de
4 yıllık eğitimini tamamladı ve mezun oldu.

2000 yılında MÜGSF Galerisi’nde
SU – US “YOLCULUKLAR” isimli karma sergide,

2003 yılında MÜGSF Galerisi’nde
Kemal Gürbüz ve Sevil Saygı atölye sergisinde,

2003 yılında Fransız Kültür Merkezi’nde
“NİYETLENEREK YA DA NİYETLENMEKSİZİN”
isimli karma sergide,
       
2004 MÜGSF Mürteza Fidan Atölye Sergisi’nde,

2008 yılında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde
“Sanalın Gerçeği, Gerçeğin Sanalı” isimli karma sergi’de,

2008 yılında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde
“Parçalar” isimli Kişisel Resim Sergisi’nde,

2009 yılında Hasanpaşa Gazhane Etkinlikleri’nin
“Bellek Defteri” projesi’nde,

2009 yılında 19. Tüyap Sanat Fuarı’nda
 “Art 216” isimli karma sergide,

2009 yılında DTGSYO – MÜGSF
MEZUNLAR SERGİSİ’nde,

2010 yılında 20. Tüyap Sanat  Fuarı“Art 216”
isimli karma sergilerde eserleri sergilenen
Seren Ceren Asyalı kendi atölyesi
ATÖLYE KADIKÖY ART ’da
resim dersleri vermeye
devam ediyor.

Sergi Açılış:

 

BEŞİKTAŞ SANAT GALERİSİ
Adres:
Aytar Cad. Başlık Sok. No:1 Nisbetiye-Beşiktaş
İstanbul

Haber Kaynak: Serdal Keskin ATÖLYE KADIKÖY ART

mail@kadikoyart.com 
0216 338 91 95
BAHARİYE CADDESİ, AND PALAS APT. 64/3
KADIKÖY – İSTANBUL

Haber düzenleme: Tevfik Yalçın evetbenim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir