Dünya Barış Günü Etkinliği
Sinema Senfoni Orkestrası – Emre Kınay
"Sandıktan Nağmeler"
01.09.2013 Pazar, Saat: 19:00
Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi
Dünya Barış Günü Etkinliği; Sinema Senfoni Orkestrası'nın birlikteliğinde Emre Kınay "Sandıktan Çıkan Nağmeler" 01.08.2013 Pazar, Saat: 19:00 Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleşiyor.
Giriş ücretsiz olup; davetiyeler etkinlikten 3 gün önce Kozyatağı Kültür Merkezi gişesinden alınabilir.
Giriş ücretsiz olup; davetiyeler etkinlikten 3 gün önce Kozyatağı Kültür Merkezi gişesinden alınabilir.
www.sinemasenfoni.com
www.facebook.com/groups/sinemasenfoni
http://twitter.com/SinemaSenfoni
Değerli Sanatseverler,
Sizlere Türkiye'nin ilk film müzikleri orkestrasının kuruluş öyküsünden bahsetmete çalışacağım.
1989 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korno bölümünden mezun oldum. 19 yıldır İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısıyım. Konservatuvar yıllarımdan beri aldığım klasik müzik eğitimi dışında jazz müziği ve film müziklerine ilgi duydum. Bir film başlarken duyduğumuz ilk melodiden, filmin konusu hakkında herkesin bir fikri oluşacağından eminim. Müzikler, filmlerin pusulası olmuştur. Kendime hep şunu söylemişimdir, bir filmi izlerken sesini kapatırsak bize ne ifade eder? Belki müzisyen oluşumdan kaynaklanıyor ama bana malzemesi eksik bir yemek tarifi gibi geliyor müziksiz bir film. İşte o zaman film müziklerini filmlerden bağımsız dinlemeye başldım. Bu müzikler bana çoşkuyu, hüznü, komediyi ve adını koyamayacağım birçok duyguyu hep yaşattı ve yaşatıyor. Bu müzikleri dinlediğimde neden diye hep sordum. Neden Türkiye'de çalınmıyor? İzlediğim ya da izleyemediğim birçok filmin müziklerini dinlemeye başladım. Bu bende tutku halini almıştı. Dinlediğim müzikten filmi çözer olmuştum sanki. Amacım bu güzel duyguları sanatseverlerle paylaşmak olmuştu. Bunun için yeni bir orkestra kurmalıydım, işi sadece film müzikleri, müzikaller, müzikaller, dinleyeni bambaşka bir hayal dünyasına götürebilecek bir orkestra olmalıydı. Ülkemizde devlet orkestraları ve özel orkestralar olmak üzere birçok orkestra bulunmaktadır. Yeni yıl ya da bahar konserlerinde, filmlerde kullanılan birkaç müzik dışında klasik müzik yapan bu orkestralara ben de yeni bir oluşum eklemek istedim. Kaynak nerdeyse sonsuzdu. Ülkemizde bu tarz müziği seslendirebilecek yetenekteki birçok müzisyen arkadaşımı etrafıma toplayarak SİNEMA SENFONİ ORKESTRASI'nı kurdum. Örneğin Türkiye'de ve Avrupa'da rastlanmayan bir orkestra olmuştuk. SİNEMA SENFONİ ORKESTRASI repertuvarı, siz sanatseverlere izlediğiniz ve unutamadığınız filmlerin aklınızda kalan melodilerini duyuracak, bazen görsel olarak filmlerden kareler izlettirecek ve görsellikle işitselliği bütün haline getirecektir.
(Hakan Ateş)
Hakan Ateş/ Sinema Senfoni Orkestrası Sanat Yönetmeni
Özgeçmiş
Hakan Ateş/ Sanat Yönetmeni
1969 yılında doğan sanatçı ilk müzik eğitimini babası sanatçı Yalçın Ateş’den aldıktan sonra önce İstanbul Belediye Konservatuarı ardından da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korno sınıfını Doç. İrfan Türkay’ın öğrencisi olarak dokuz yılda tamamlamıştır. 1987 yılında Bilkent Üniversitesi uluslararası müzik yaz okulunda Mahir Çakar ve Prof.Gürer Aykal ile çalışmalarına devam etmiş, İngiliz kornist Andrew Hurrel ile master derecesinde iki yıl çalışmış ve sonrasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı olarak profesyonel müzik hayatına başlamıştır. Akbank Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmonia, Milli Reasürans Orkestrası’nda uzun yıllar görev yapan sanatçı altı yıldır Mimar Sinan Devlet Konservatuarı korno bölümü öğretim üyesi, Devlet Opera Orkestrası korno sanatçılığı ve 2008 yılında kurduğu Sinema Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
ww.sinemasenfoni.com/