Sinema Senfoni : Dünya Barış Günü Etkinliği


 http://www.sinemasenfoni.com/

 

Dünya Barış Günü Etkinliği
Sinema Senfoni Orkestrası Emre Kınay
"Sandıktan Nağmeler"
01.09.2013 Pazar, Saat: 19:00
Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Dünya Barış Günü Etkinliği; Sinema Senfoni Orkestrası'nın birlikteliğinde Emre Kınay "Sandıktan Çıkan Nağmeler" 01.08.2013 Pazar, Saat: 19:00 Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleşiyor.
Giriş ücretsiz olup; davetiyeler etkinlikten 3 gün önce Kozyatağı Kültür Merkezi gişesinden alınabilir.

 

KEMANLAR
Seda Subaşı     
Ülkü Koper        
Pınar özuyunmaz 
Ceren Gürkan
Ezgi Yürümez    
Bilge Surlu         
Gökhan Şamil
Ece Torun          
 
VİOLA
Gül Tekinson     
Seçil Karakoç 
Güneş Özgeç    
 
ÇELLO
Jülide Alpergin     
İdil Subaşı           
KONTRABAS
Aycan Bilginer     Beşikçi
FLÜT
Ceren Dik     
 
KLARİNET
Gürhan Eteke       
 
KLAVYE
Koray Türker
ELEKTRO GİTAR
Aytun Gelgin
BAS GİTAR
Mustafa Perin      
BATERİ
Umut Pelit
 
Düzenlemeler: Özgür Sevinç
Koordinatör:Murat Dertsiz
Genel Sanat Yönetmeni:Hakan Ateş
 

 

  
Emre Kınay'ın yorumundan "Sandıktan Nağmeler"…

"Sinema Senfoni Orkestrası bir süreden beri Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Herkesin beğendiği gişe rekorları kıran dünyaca ünlü filmlerin soundtracklerini 55 kişilik orkestrası ile olağanüstü yorumluyorlar, bunun yanında da Türkiye'nin en önemli filmlerinin müziklerini ve herkesin birlikte söylemekten zevk aldığı bir çok parçayı da ekleyerek, dinleyenlere popüler senfonik müzik ziyafeti çekiyorlar.
 
Bu müthiş orkestraya farklı tarzlarda şefler ve solistler de bir çok kez konuk oldu. Yeni konuğu ise benim…
 
Sinema Senfoni; birlikte çalışma teklifi getirdiğinde uzun bir süre korktum, çekindim ama eski okul arkadaşlığımız da olan orkestra kurucusu arkadaşlarım beni ikna ettiler…
Tabii ki ben de onları…
Nasıl mı?
Projenin içine Duru Tiyatro'yu da katıp bir Senfonik Kabare yaratmayı önererek.
Küçük hikayeler, şiirler, yaşanmış anektodlar ve müzik…
Bu proje için özel yazılmış düzenlemeleri seslendirecek 22 kişilik bir senfonik orkestra…
Repertuvarı da küçük hikayelerle 100 yıllık bir sandık içine koyduk.
Sandık içinde Orhan Gencebay'dan Selvi Boylum'a, Frank Sinatra'ya, Karayip Korsanları'nın Moğollar'la karşılaşmasına kadar rengarenk bir bohça yaptık…
 
Sandık sahnede sizinle birlikte açılacak ve nağmeler etrafa yayılacak…"

Giriş ücretsiz olup; davetiyeler etkinlikten 3 gün önce Kozyatağı Kültür Merkezi gişesinden alınabilir.

 

 

Değerli Sanatseverler,

Sizlere Türkiye'nin ilk film müzikleri orkestrasının kuruluş öyküsünden bahsetmete çalışacağım.

1989 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korno bölümünden mezun oldum. 19 yıldır İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısıyım. Konservatuvar yıllarımdan beri aldığım klasik müzik eğitimi dışında jazz müziği ve film müziklerine ilgi duydum. Bir film başlarken duyduğumuz ilk melodiden, filmin konusu hakkında herkesin bir fikri oluşacağından eminim. Müzikler, filmlerin pusulası olmuştur. Kendime hep şunu söylemişimdir, bir filmi izlerken sesini kapatırsak bize ne ifade eder? Belki müzisyen oluşumdan kaynaklanıyor ama bana malzemesi eksik bir yemek tarifi gibi geliyor müziksiz bir film. İşte o zaman film müziklerini filmlerden bağımsız dinlemeye başldım. Bu müzikler bana çoşkuyu, hüznü, komediyi ve adını koyamayacağım birçok duyguyu hep yaşattı ve yaşatıyor. Bu müzikleri dinlediğimde neden diye hep sordum. Neden Türkiye'de çalınmıyor? İzlediğim ya da izleyemediğim birçok filmin müziklerini dinlemeye başladım. Bu bende tutku halini almıştı. Dinlediğim müzikten filmi çözer olmuştum sanki. Amacım bu güzel duyguları sanatseverlerle paylaşmak olmuştu. Bunun için yeni bir orkestra kurmalıydım, işi sadece film müzikleri, müzikaller, müzikaller, dinleyeni bambaşka bir hayal dünyasına götürebilecek bir orkestra olmalıydı. Ülkemizde devlet orkestraları ve özel orkestralar olmak üzere birçok orkestra bulunmaktadır. Yeni yıl ya da bahar konserlerinde, filmlerde kullanılan birkaç müzik dışında klasik müzik yapan bu orkestralara ben de yeni bir oluşum eklemek istedim. Kaynak nerdeyse sonsuzdu. Ülkemizde bu tarz müziği seslendirebilecek yetenekteki birçok müzisyen arkadaşımı etrafıma toplayarak SİNEMA SENFONİ ORKESTRASI'nı kurdum. Örneğin Türkiye'de ve Avrupa'da rastlanmayan bir orkestra olmuştuk. SİNEMA SENFONİ ORKESTRASI repertuvarı, siz sanatseverlere izlediğiniz ve unutamadığınız filmlerin aklınızda kalan melodilerini duyuracak, bazen görsel olarak filmlerden kareler izlettirecek ve görsellikle işitselliği bütün haline getirecektir.
(Hakan Ateş)

 


Hakan Ateş/ Sinema Senfoni Orkestrası Sanat Yönetmeni

Özgeçmiş
Hakan Ateş/ Sanat Yönetmeni

1969 yılında doğan sanatçı ilk müzik eğitimini babası sanatçı Yalçın Ateş’den aldıktan sonra önce İstanbul Belediye Konservatuarı ardından da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korno sınıfını Doç. İrfan Türkay’ın öğrencisi olarak dokuz yılda tamamlamıştır. 1987 yılında Bilkent Üniversitesi uluslararası müzik yaz okulunda Mahir Çakar ve Prof.Gürer Aykal ile çalışmalarına devam etmiş, İngiliz kornist Andrew Hurrel ile master derecesinde iki yıl çalışmış ve sonrasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı olarak profesyonel müzik hayatına başlamıştır. Akbank Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmonia, Milli Reasürans Orkestrası’nda uzun yıllar görev yapan sanatçı altı yıldır Mimar Sinan Devlet Konservatuarı korno bölümü öğretim üyesi, Devlet Opera Orkestrası korno sanatçılığı ve 2008 yılında kurduğu Sinema Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

 

Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
İleti Haber: Hakan Ateş -Sinema Senfoni Orkestrası –  http://w
ww.sinemasenfoni.com/

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir