TESAK Etkinlik Bülteni: Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri – 1, 8, 15, 22 Şubat 2017 Çarşamba Saat 18.30 – "18. Yüzyıl Felsefesi ve Aydınlanma"

TESAK logo3

Değerli üyelerimiz, 

2016-17 Sezonu ilk etkinliğiyle beraber, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, TESAK'ta düzenlenen etkinliklere ücretsiz giriş kartı sistemiyle katılım başlamıştır. Ücretsiz giriş kartları olmadan etkinliklere giriş yapılamayacak, her bir etkinlik için hazırlanmış olan kartlar, etkinlik tarihinden bir hafta öncesi itibariyle TESAK Danışma'dan temin edilebilecektir. Tüm takipçi ve katılımcılarımızın bilgisine sunarız. 

18 YY Felsefe
Etkinlik Bağlantısı
18. YÜZYIL FELSEFESİ VE AYDINLANMA 
Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri 

01-08-15-22 Şubat 2017 Çarşamba 18.30 


01 Şubat Çarşamba 18.30 
Prof. Dr. Afşar Timuçin 
"AYDINLANMA" NEDİR? 

Felsefe ve düşünce tarihi alanında yapılan söyleşilerin Kasım ayı başlığı “2400. Yılında Aristoteles”, Aralık ayı başlığı “Ortaçağ ve Rönesans’ta Felsefe”, Ocak ayı başlığı ise “Yeniçağ’da Felsefe” olarak belirlenmişti. Şubat ayında ise “18 Yüzyıl Felsefesi ve Aydınlanma” olarak kronolojik şekilde devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Afşar Timuçin Şubat ayının açılış söyleşisinde 18. yüzyıldaki Aydınlanma/Akıl Çağı’nı oluşturan tarihsel gelişmeler ekseninde “aydınlanma” kavramını açımlayacak. 

08 Şubat Çarşamba 18.30 
Prof. Dr. Örsan K. Öymen 
"DAVID HUME VE DENEYİMCİLİK" 

Felsefe ve düşünce tarihi alanında yapılan söyleşilerin Kasım ayı başlığı “2400. Yılında Aristoteles”, Aralık ayı başlığı “Ortaçağ ve Rönesans’ta Felsefe”, Ocak ayı başlığı ise “Yeniçağ’da Felsefe” olarak belirlenmişti. Şubat ayında ise “18 Yüzyıl Felsefesi ve Aydınlanma” olarak kronolojik şekilde devam ediyor. Şubat ayının ikinci söyleşisinde Işık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen konuğumuz. “Felsefe Sanat Bilim Derneği” Yönetim Kurulu Başkanı ve “Assos'ta Felsefe” söyleşilerinin de kurucusu olan Öymen, Aydınlanma’ya İskoç filozof David Hume açısından yaklaşacak.


15 Şubat Çarşamba 18.30 
Yrd. Doç. Dr. Lale Levin Basut 
KANT'TA "TOYLUKTAN ÇIKIŞ" OLARAK AYDINLANMA 

Felsefe ve düşünce tarihi alanında yapılan söyleşilerin Kasım ayı başlığı “2400. Yılında Aristoteles”, Aralık ayı başlığı “Ortaçağ ve Rönesans’ta Felsefe”, Ocak ayı başlığı ise “Yeniçağ’da Felsefe” olarak belirlenmişti. Şubat ayında ise “18 Yüzyıl Felsefesi ve Aydınlanma” olarak kronolojik şekilde devam ediyor. Şubat’ın üçüncü söyleşisinde Aydınlanma’nın en önemli düşünürlerinden Immanuel Kant’la devam ediyoruz. Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lale Levin Basut’un söyleşisi, Kant felsefesine “Aydınlanma Nedir?” makalesi üzerinden yapılan bir giriş niteliğinde.


22 Şubat Çarşamba 18.30 
Prof. Dr. Bülent Gözkan 
KANT’IN KOPERNİK DEVRİMİ 

Felsefe ve düşünce tarihi alanında yapılan söyleşilerin Kasım ayı başlığı “2400. Yılında Aristoteles”, Aralık ayı başlığı “Ortaçağ ve Rönesans’ta Felsefe”, Ocak ayı başlığı ise “Yeniçağ’da Felsefe” olarak belirlenmişti. Şubat ayında ise “18 Yüzyıl Felsefesi ve Aydınlanma” olarak kronolojik şekilde devam ediyor. Ayın son söyleşisinde Türkiye’nin önde gelen Kant uzmanlarından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gözkan, Kopernik’in fizik alanında yaptığı devrimi Kant’ın felsefede nasıl yaptığını anlatıyor.


*Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz giriş kartları her bir etkinlikten bir hafta öncesi itibariyle TESAK Danışma'dan temin edilebilir. 


KADIKÖY BELEDİYESİ TARİH EDEBİYAT SANAT KÜTÜPHANESİ (TESAK) 
Caferağa Mah. Rıhtım Cad. No: 2/3 
(Eski Başkanlık Binası / Beşiktaş İskelesi Karşısı) 
Kadıköy İSTANBUL 
Tel: 0216 337 86 54/55

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir