YENİ TİYATRO DERGİSİ’NİN 40. YAZ SAYISI YOĞUN GÜNDEMLE DOPDOLU!…
KİTAP EKİ OLARAK DA 31 FARKLI KİTAPTAN BİRİ DERGİYLE ÜCRETSİZ!…
Yeni Tiyatro Dergisi’nin yaz sayısı çıktı. Erbil Göktaş, SUNUŞ : “Sanat Uzun Hayat Kısa” başlıklı yazısında tüm “ölümlülere” sanatın ve tiyatronun hayatın sınırlarını binlerce kez aşan bir olgu olduğunu anımsatıyor. Sanatla “ölümsüzlüğe” ulaşanlara da değinen Göktaş, Güngör Dilmen, Ergin Orbey, Mesut Yüce ve diğerleri için dosyalar hazırlamaya başladıklarını belirtiyor.
Yusuf Köksal’ın İzmir Tobav’da yönettiği Coşkun Büktel’in “Rivayet Muhtelif” adlı oyunuyla ve Suna Pekuysal Ödülleri’yle ilgili haberlerin ardından; Tamer Levent, Şahin Örgel ve Yavuz Demirkaya’nın “Özelleştirme mi? Özerkleştirme mi?” soruşturmasına verdiği yanıtlarla gündemdeki tiyatroya yapılan “saldırı”lar irdeleniyor. Devlet Tiyatroları’nın son yıllarındaki “istatistiklerin” de yer aldığı dosyanın ardından İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçılarının ve seyircilerinin bir hafta boyunca aralıksız yürüttükleri “Sanat Maratonu” dosyasında Can Doğan ve Doğan Göktaş’ın yazıları dikkat çekiyor.
Sema Göktaş Portekiz’de gerçekleştirilen 5. Öğretmen Akademisi ve 4. NEU/NOW Festivali’ndeki izlenimlerini aktarıyor. Okday Korunan’ın “Oyuncuya Notlar XIV”de “aydınlanma” düşüncesi ve Georg Büchner’i irdeliyor. Mehmet Konuk ve Dündar İncesu Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nda Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” oyununu değerlendiriyorlar. Hasan Ali Yıldırım bu yıl İstanbul Tiyatro Festivali’ndeki “Hans ya da Heiri” adlı “gösteri”yi değerlendiriyor. Mazlum Vesek, Tiyatro Avesta’dan Aydın Orak ile “ilginç” bir söyleşi gerçekleştiriyor. Emel Dinseven, Rasim Aşın’la “Çocuk Tiyatrosu” üzerine geniş bir söyleşiye imza atıyor. Sevgi Karaca’nın İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Yavuz Özkan’ın “Herkesin Bildiği Sırlar” oyununu değerlendiriyor. M. Taner Çelik Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda sahnelenen “Kırmızı Başlıklı Kurt” oyununu ele alıyor. Ömer Öztürk ise “Arşivhanemden” yazısında, yine tarihin tozlu sayfalarından farklı belgeleri irdeliyor.
Yayın kurulunda Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç Dr. Erbil Göktaş, Geleneksel Türk Tiyatrosu ustalarından Alpay Ekler, oyun yazarı Oktay Emre ve Turgay Yıldıran, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Okday Korunan’ın bulunduğu Yeni Tiyatro Dergisi’nin hakemliğini ise, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. A. Didem Uslu, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Gül Ayşe Temeltaş, Yrd. Doç. Dr. Handan Karaadam, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir üstlenmiştir.
Şimdiden herkese iyi okumalar ve iyi seyirler dileriz.
Yeni Tiyatro Dergisi, okurlarından gelen yoğun istekler sonucunda Kasım 2009’daki 13. sayısından itibaren “aylık” olarak çıkıyor ve daha önce “2 ayda bir” verdiği “Oyun Kitabı Ekleri”ni, “her ay” verip aksatmamak için “ABONE KAMPANYASI” başlatmış bulunuyor. Yeni Tiyatro Dergisi bugüne kadar 31 oyun kitabını okurlarına ücretsiz armağan etmiştir. “Ekonomik Krizi Aşma Kampanyası”na dönüşen bu “kampanya” 2012 yılında da tiyatro “dostları”nın ilgisini bekliyor.
2012’de 30 kente ve “500 Aboneye” ulaşmayı hedefleyen Yeni Tiyatro Dergisi, Haziran 2012 itibariyle “24 kent”, “14 ilçe” ve “12 ülke”yeulaşmış bulunuyor.
Yeni TiyatroDergisi satış yerleri:
İstanbul;Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kadıköy), Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Mis Sokak Semerkant Kitabevi, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan Müzik, Kadıköy Penguen Kitabevi, Kadıköy İmge Kitabevi, Kadıköy Khalkedon Kitabevi, Kadıköy-Beşiktaş İskelesi Karşısı Gazete Bayileri, Kadıköy İskelesi Karşısı Konservatuvar Önü Gazete Bayisi, Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Basın ve Halkla İlişkiler. Kitapsan (Ankara Cad. F.Kerim Gökay İşhanı No:31/4-5 Cağaloğlu), Eminönü Çemberlitaş Bulunmaz Tiyatro. Üsküdar İskelesi Kurt Gazete Bayisi. Üsküdar Bağlarbaşı Gazete Bayisi.
Ankara; Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan Kitabevi ve İmge Kitabevi.
Kocaeli; Kolordu Nurkan Kitabevi , Çağdaş Kitabevi, Belsa Fırat Kitabevi; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi, Hereke Gazete Bayisi (Mehmet Cengiz); Dafne Kültür Merkezi (Alternaiv Kültür Merkezi: 50. Yıl İÖO Karşısı İZMİT)
İzmir; KİTAPSAN (Kıbrıs Şehitleri Cd., No:18, Alsancak), KİTAPSAN (Saray İşhanı Konak), Kemeraltı Duvar Kitabevi (853 Sk., No: 13, P. 10), Karşıyaka PAN Kitabevi(Çarşı Tiyatro Sokağı), Menemen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler, Bornova BTA Sahnesi (Dumlupınar Cad. No: 42/A Özkanlar BORNOVA-İZMİR) TEL: 0 232 347 36 26, Baki Kurt (GSM: 0 534 224 41 16)
Kayseri;Av. Hülya Göktaş. Türkay İş Merkezi, Kat: 5, No: 34, Hukuk Bürosu, Kocasinan-Kayseri
Sakarya; Xir Kitabevi, Değişim Kitabevi.
Bursa; Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı, Bursa DT Gişesi.
Erzurum; Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon; Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu, Trabzon DT Gişesi.
Gaziantep; İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları;
Hatay; Vejdi Koçak, Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu.
Eskişehir; Adımlar Kitabevi.
Amasya; Öğr. Gör. Alattin Özgen, Amasya Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu.
Niğde; Öğr. Gör. Lokman Zor, Niğde Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü.
Ordu; Öğr. Gör. Hakan Alkan, Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.
Diyarbakır; Uğur Çınar, Devlet Tiyatrosu, Kültür Sarayı, Yenişehir.
Ağrı;Zübeyr Cinisli, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.
Edirne ve Tekirdağ; Erdoğan Eğmen, Edirne Halk Eğitimi Merkezi.
Mersin; Kitapsan, Kültür Merkezi Yanı, No:52/A 1-2-3 Merkez
Adana; Kitapsan, Huzurevleri Mah. 80.Yıl Bul. No:18 Çukurova
Konya; Kitapsan, M1 Tepe Real Alış-Veriş Merkezi No:55-58
Antalya;Hüsamettin
Oğuz. Tel: 0533 352 69 19
Haber kaynak: Erbil Göktaş erbilgoktas
Haber düzenleme: Tevfik Yalçın evetbenim
evetbenim@gmail.com