29.07.2014 Salı, saat: 20:30
Golden Horn BRASS- Türkiye
"Boğazdan Gelen Esinti – Breeze From the Bosphorus"
Özdere Gençlik Parkı
30.07.2014 Çarşamba, saat: 20:30
Anatolia Horn Quartet – Türkiye
"Dünyanın Türküsü – Folk Song of the World"
Özdere Gençlik Parkı
Özdere Gençlik Parkı
Dünya’nın Nefesi Menderes’te Buluşuyor!
Türkiye’nin ilk Brass Festivali, İzmir’in Menderes ilçesinde gerçekleştiriliyor.
Uluslararası Menderes Brass Festivali kapsamında 29-30 Temmuz tarihlerinde Özdere Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilecek konserlerde Menderes halkı, bakır nefesli sazların tınısı ile coşacak. Farklı konseptlerde konserlerin gerçekleştirileceği konserlerde Anadolu ezgilerinden klasiklere ve film müziklerine kadar geniş bir yelpaze, Menderesli dinleyiciler ile buluşacak.
Menderes Kendini Aşıyor…
Yeni belediye yönetimi ile şehircilik çalışmalarına farklı bir bakış açısı ile hız veren Menderes Belediyesi, projeleri ile göz kamaştırıyor. Devlet hastanesi, marina gibi projelerinin yanı sıra “Uluslararası Brass Festivali” ile kültür ve sanatta da marka olma yönünde hızla ilerliyor. İzmir’in en uzun sahil şeridine sahip olan ilçe, tüm halkına yönelik bu festival ile bir çekim merkezi oluşturup Dünya’ya adını duyurmayı planlıyor. Tarih boyunca pek çok medeniyete ve ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmış olan Menderes, geniş turizm potansiyeli, havaalanına ve yeni fuar alanına yakınlığı ve İzban ile ulaşım kolaylığı fırsatlarını da değerlendirerek bu festival ile Dünya’ya açılmayı planlıyor. Gerçekleştirdiği etkinlikler ile ülkemizi uzun yıllardır tüm Dünya’da başarı ile temsil eden Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek olan festival sayesinde, Menderes ilçesi tüm Dünya’da tanınacak.
Zafer YÜMLÜ (Genel Koordinatör/Korno Sanatçısı):
İzmir’de doğdu. İlk müzik derslerini A. Faruk Kakınç’tan aldı. 1990 yılında “Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Doç. Ferhat Güneri’nin korno öğrencisi oldu. 1994-1998 arası Ertuğrul Karamenderes ile “Rus Ekolü” üzerine çalıştı. 1997’de bir dizi dinleti için gittiği Fransa’da Rouen Konservatuvarı’nda Prof. Charles Lecomte ile; 2000 yılında ise İsviçre’de “Cenevre Konservatuvarı’nda Prof. Gregory Cass ile çalıştı.
1995 – 2001 yılları arasında İzmir, Çukurova ve Bursa Senfoni Orkestraları’nda konuk korno sanatçısı olarak görev aldı.
2002 yılında İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek “Çok Sesli Dünya Şarkıları Topluluğu”nu kurdu. Bu topluluk, farklı dillerde çok sesli koro ezgileriyle çeşitli çalışmalarda bulundu.
2004 yılında ulusal ve uluslararası çok sesli müzik alanında konserler vererek toplumu bilinçlendirmek amacında çaba harcayan “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı"nı kurdu.
2007’de Türkiye’de ilk defa Ege Üniversitesi işbirliği ile “Bir Enstrümanı Tanıyalım” adlı seminer programları yaptı ve aldığı davetler üzerine bu seminerleri Türkiye’nin çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarında gerçekleştirdi.
Yümlü, 2009 yılında Litvanya’da gerçekleştirilen “Summer Academy Art BALTICA 2009”a konuk sanatçı olarak davet edilmiş ve orada eğitimler vermiştir.
Türkiye’de ilk olarak bir korno sanatçısına, Zafer Yümlü’ye ithafen İtalyan besteci Andrea Ferrante tarafından bir konçerto yazılmıştır.
Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı, 2012 yılında Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşen “Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor” projesinde, proje ortağı olarak yer aldı. Bu projenin amacı, yabancı ve Türk bestecilerin eserlerinden oluşan oda müziği konserleri ile ilköğretim öğrencilerine klasik müzik sevgisi kazandırılarak klasik müzik enstrümanlarının tanıtılmasını sağlamak, geleceğin sanatçıları olabilecek çocuklarda farkındalık yaratarak yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktı. İzmir’in Bayraklı ilçesinde yer alan on adet ilköğretim okulunda gerçekleşen bu projede Zafer Yümlü, öğrencilere “Çok sesli müzik nedir? Klasik müzik enstrümanlarını tanıyalım” isimli seminer sunumu gerçekleştirdi.
Sanatçı, 2013 yılında da Avusturya’nın Dorbirn şehrinde düzenlenen “Dornbirn International Horntage 2013” etkinliğine konuk öğretim üyesi olarak katılmıştır. Bu etkinlikte, sa
natçının kendi düzenlemelerinin yer aldığı “Dört Korno için Anadolu Ezgileri” adlı kitabından eserler seslendirilmiştir.
natçının kendi düzenlemelerinin yer aldığı “Dört Korno için Anadolu Ezgileri” adlı kitabından eserler seslendirilmiştir.
Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı’nın, 2014 yılında gerçekleştirdiği AB projesi kapsamında Dünyaca ünlü klasik gitar virtüözü ve Hollanda Kraliyet Konservatuvarı’nda klasik gitar bölüm başkanı olan Enno Voorhorst, master class vermek üzere İzmir’e geldi. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nün de proje ortağı olarak yer aldığı bu etkinlik, master class öğrencileri tarafından oldukça büyük beğeni topladı. Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı, birçok projesinde olduğu gibi yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Enno Voorhorst, bu proje kapsamında ilk defa Türkiye’ye master class eğitimi vermeye geldi.
Türkiye’nin ilk brass festivali olan “1.Uluslararası Menderes Brass Festivali”de 2014 yılında İzmir’in Menderes ilçesinde Zafer Yümlü tarafından gerçekleştirilmiştir.
Halen genel koordinatörü olduğu “Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı”nda konser çalışmalarını sürdüren sanatçı, çok sesli müziğin çeşitli branşlarında öğrenciler yetiştirmekte, dünya çapında sanatçıların katıldığı master class’lar düzenlemektedir.
Dünya çapında pek çok sanatçı ve topluluğun Türkiye’deki temsilcisi olan Yümlü’nün, Almanya’da yayımlanmakta olan “Dört Korno için Anadolu Ezgileri” adlı bir kitabı bulunmaktadır. (www.spaeth-schmid.de)
Zafer Yümlü, çok sesli müzik alanında organize edilen birçok sayıda sempozyum ve seminere de konuk konuşmacı olarak katılmıştır. Yümlü’nün çeşitli internet sitelerinde ve yazılı basın organlarında çok sesli müzik alanında yayınlanan birçok makalesi ve bildirileri bulunmaktadır.
Begum Gökmen Azimzade, Korno
1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin açmış olduğu sınavı kazanarak Prof. Mahir Çakar ile korno eğitimine başlayan Begüm (Gökmen) Azimzade, yüksek şeref derecesi ile 2000 yılında mezun oldu.İlk olarak yurtdışında Almanya'nın Cloppenburg kentinde düzenlenen korno sempozyumuna katılarak başlayan Azimzade, 1997 yılında Almanya' nın Bayreuth kentinde yapılan Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası'nın sınavlarını kazanarak arka arkaya üç defa burslu olarak çalmaya hak kazanmış ve burada Christian Lampert ile çalışma imkanı bulmuştur. Ayni zamanda California Üniversitesi müzik bölümü dekanı ve orkestra şefi olan Larry Livingston kendisine Amerika'da İdyllwild Festival Orkestrasında çalması için burs sağlamıştır. Yurtdışında birçok workshop ve gençlik orkestralarına katılmış daha sonra İstanbul'a yerleşerek, 2002'de Yüksek Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvar'ında Cem Köse ile tamamlamıştır. Akbank Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni ve Tekfen Filarmoni Orkestraları, Milli Reasürans Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası gibi topluluklarda görev almıştır.Golden Horn Brass Quartet adıyla başlayıp beşliye dönüşen Golden Horn Brass Kentet grubuyla Türkiyede bir ilke imza atmış ve profesyonel anlamda konserlerine halen devam eden grubun kurucusu ve üyesidir. 2008 yılında Avusturyadan gelen Sonus Brass tarafından seçilerek grupla birlikte Avusturya'nın 5 şehrinde konserlerde yer almıştır. M.S.Ü. Devlet Konservatuarı'nda 2004 yılından beri Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta ve son olarak İlköğretim okullarında ve Anadolu'nun kentlerinde bakır nefesli enstrümanları tanıtmak amacıyla konserler düzenlemektedir.
Julian Lupu, Trompet
Romanya`da doğdu.Öğrenimini Romanya’da “George Enescu” Akademisinde İoan Rusu ile çalıştı. Diplomasını solo trompet ve pedagoji dalında aldı. Katıldığı Kurslar: 1990 Bayreuth (Almanya) trompet kursu, 1992 Constanta (Romanya) trompet kursu. Oldukça geniş bir repertuara sahip cd'leri bulunmaktadır. Bunlardan; 4 CD “OLYMPİA” company London ve Dittersdorf, Haydn , Pichl, Mozart, Vivaldi, Rachmaninof etc.
Konserler: Napoli,Firenze,Parma,Palermo,Milano(İtalya),Oradea,İaşi,Arad,Cluj,Bucharest(Romanya), Rennes, Paris, Marsilia(Fransa), Laussane, Sion, Zürich(İsviçre), Köln, Düsseldorf, Hamburg,Bamberg, Hannover (Almanya), Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Adana(Türkiye), Barcelona, Madrid, Murcia, Valencia (İspanya), Tokyo (Japonya). Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Massimo Freccia,J ean Fournet, Howard Griffiths, Peter Gülke, Ernest Martinez İzguierdo, Karl Anton Rickenbacher, Gennady Rozhdestvensky, Nello Santi, Emil Tabakov, Gürer Aykal, Yoel Levi, Vladimir Aschenazy gibi ünlü şeflerle birlikte konserler gerçekleştirmiştir. 2008 yılının Ekim ve Kasım ayında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası esliğinde J.G.B. Neruda ve A.Vivaldi konçertolarını seslendirdi. 2009 yılında ise Bilkent Senfoni Orkestrası ile Sostakovich Piyano ve Trompet konçertosunu Gürer Aykal yönetiminde seslendirdi. Ödülleri: National Concours of İnterpretation 1989, 1991, 1992, Constanta 1992 (Romanya), Bayreuth 1990 (Almanya). Halen Bilkent Senfoni Orkestrası'nda solo trompet ve grup şefliği görevlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Renato Lupu, Trompet
Romanya’da müzisyen bir ailede doğdu. Yedi yaşında piyano eğitimine başladı. 2000 yılında ailesiyle Türkiye’ye yerleşti. Kısa bir süre sonra babası Julian Lupu ile trompet çalışmalarına başladı.
2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’na kabul edildi. Aynı yılın Nisan ayında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde bir konser verdi. 2007'de Bilkent Senfoni Orkestrası ile, 2008'de Çukurova Devlet Senfoni ve Bursa Devlet Senfoni Orkestraları eşliğinde Julian Lupu ile birlikte konserler verdi. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası`nın yani sıra misafir sanatçı olarak Bilkent Senfoni, Bursa Devlet Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni, Antalya Devlet
Senfoni, Anadolu Senfoni, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestralarında görev aldı. 2009 yılında Işın Metin yönetimindeki Türk-Yunan Gençlik Orkestrası’nda; Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nda görev aldı, turnelere katıldı.
Senfoni, Anadolu Senfoni, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestralarında görev aldı. 2009 yılında Işın Metin yönetimindeki Türk-Yunan Gençlik Orkestrası’nda; Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nda görev aldı, turnelere katıldı.
Alison Balsom ve Gabor Bodolczki'in ustalık sınıflarına katıldı. 2010'da “Brassissimo” kentet ile Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi. Halen Master sınıfı öğrencisi olan Renato Alexandru Lupu, trompet eğitimine Julian Lupu ile devam etmektedir. Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nda çalışmalarını sürdürmektedir.
Dilan Selek, Trombon
1981 yılında İstanbul da doğdu. İlk müzik derslerini İstanbul Devlet Opera ve Balesi tuba sanatçısı olan babası Mehmet Selek'den aldı. 1988-1992 yılları arasında operanın çocuk korosu ile başlayan müzik hayatı, 1992'de İstanbul Devlet Konservatuarında trombona başlamasıyla devam etti. S.Murat Demiral ile trombon çalışmalarını 1998 yılına kadar sürdürürken burada Aycan Teztel'in de oda müziği grupları ile konserler verdi. 1998 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarına geçiş yaparak lisans eğitimini burada tamamladı. Aynı yıl Fahrettin Kerimov yönetimindeki Cemal Reşit Rey senfoni orkestrası ile çalışmalarını sürdürdü. 2000 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi trombon sanatçısı oldu ve bu süre içinde Borusan Filarmoni Orkestrası ile çalışmalarını sürdürdü. 2002 yılında İtalya da Radovan Vlatkovic ve Roger Bobo'dan oda müziği ve solo çalışmalar üzerine ders aldı. 2003 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Frank Martin'in "Ballade" adlı eserini Genç Kuşak Solistler
bünyesinde seslendirdi. Halen İstanbul Devlet Opera ve Balesinde trombon sanatçısı olarak görev almaktadır. Bugüne kadar yer aldığı gruplar: Mode Art Trombone Topluluğu, Trombon İstanbul Ruhi Ayangil Orkestrası'dır.
Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı
Ensemble Feverish Music Topluluğu, korno sanatçısı Zafer Yümlü öncülüğünde nisan 2004 tarihinde İzmir’de kurulmuştur. İlk programlı konserini, 2004 yılında Çeşme’de yapılan “Uluslararası Sanat Yolu ile Barış Resim Festivali”nde gerçekleştiren topluluk, alanlarında profesyonel sanatçılardan oluşmakta olup, yurt içi ve yurt dışında konserler vermekte, etkinlikler düzenlemektedir.
Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin batıya açılan penceresi olan İzmir’den tüm dünyaya ülkenin adını başarı ile duyuran Ensemble Feverish Music, gerçekleştirdiği konser, seminer, master class ve katıldığı festivallerle büyük beğeni kazanmıştır.
Zaman içinde gelişerek Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası kültür ajansı halini alan Ensemble Feverish Music, konserlerinde dünya müziklerinden örnekler ile çokseslendirilmiş Anadolu ezgilerinin yanı sıra çağdaş yerli ve yabancı bestecilerin eserlerine de yer vermektedir.
Ensemble Feverish Music, başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde etkinlikler gerçekleştirmektedir. Adana’da gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Müzik Festivali’nde ve Ege Üniversitesi EGEART Uluslararası Sanat Fuarı’nda konserler gerçekleştirmiştir.
Her yıl programlı sezon etkinlikleri düzenleyen Ensemble Feverish Music, 2009 yılında AB kültür başkenti Vilnius’ta (Litvanya) Litvanya ve Letonya ile “Art Baltica 2009 Summer Academy’i gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Litvanya, Letonya ve Türkiye’den eğitimci ve sanatçılar beraber çalışmışlardır. Bu projede alkol, uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı nedeni ile aileleri dağılmış, darp görmüş, suça yönelmiş çocukların topluma kazandırılmalarına çalışıldı. Bu çocuklar, sanata yönlendirildi ve müziğe yetenekleri olanların bu yeteneklerini destekleyici çalışmalar gerçekleştirildi. Stresten arınma ve bilinçli bir birey olma konularında seminerler verildi, farklı kültürler tanıtıldı ve çocuklar, çeşitli sosyal aktivitelere katıldılar. Ajansımızın sanatçıları, bu proje kapsamında keman, korno ve klasik gitar dallarında eğitimler ve konserler verdiler. Türk bestecilerini ve Türk ritimlerini tanıttılar.
2012 yılında ajansımız tarafından İzmir’de gerçekleştirilen “Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor” projesinde ise İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan imkânları kısıtlı olan öğrencilere, klasik müziği, çoksesli müziği ve klasik müzik enstrümanlarını tanıtmak üzere birçok faaliyet gerçekleştirilmiştir.
Bu proje, kendi alanında İzmir ve Türkiye’de ilktir. Bayraklı, İzmir’in en dezavantajlı ilçelerinden birisidir. Proje kapsamında, Bayraklı’da bulunan bir kısmı bedensel engelli toplam 100 ilkokul öğrencisine açıklamalı konserler, seminerler, atölye ziyaretleri ve sanat çalışmaları vb. aktivitelerle klasik müzik hakkında bilgi verilmiştir. Proje sonunda da bu bölgede bulunan bir ilkokula, içinde çeşitli enstrümanların ve müzik kütüphanesinin yer aldığı bir müzik odası oluşturulmuştur.
2013 Haziran ayında Avusturya’nın Dornbirn şehrinde ajansımız ortaklığı ile gerçekleştirilen “Dornbirn International Horntage 2013” etkinliğinde ise Avusturya’lı korno öğrencilerine Avusturyalı, Alman ve Türk korno hocaları tarafından eğitimler verilmiştir. Bu projede, ajansımızın korno sanatçısı Zafer Yümlü tarafından da öğrencilere eğitim verilmiştir. Eğitim çerçevesinde sanatçımızın halen Almanya’da yayınlanan ve Dünya’da bir ilk olan “Dört Korno İçin Anadolu Ezgileri” adlı kitabı tanıtılmış, etkinliğin final konserin
de ise öğrenciler tarafından bu kitaptan eserler seslendirilmiştir. Anadolu halk ezgilerinin dört korno için düzenlemelerinden oluşan bu kitaptaki eserler sayesinde öğrenciler Türk ezgilerini, bu ezgilerin hikâyelerini ve Türk kültürünü tanıma fırsatına sahip olmuşlardır.
de ise öğrenciler tarafından bu kitaptan eserler seslendirilmiştir. Anadolu halk ezgilerinin dört korno için düzenlemelerinden oluşan bu kitaptaki eserler sayesinde öğrenciler Türk ezgilerini, bu ezgilerin hikâyelerini ve Türk kültürünü tanıma fırsatına sahip olmuşlardır.
REFERANSLARIMIZ
* 1. ”Sanat Yoluyla Barış” Uluslararası Resim Festivali
“Balkanlar‘dan Anadolu’ya Pastoral Sesler” Konseri, 2 Mayıs 2004 Çeşme –İzmir
* Uluslararası Çukurova Çoksesli Müzik Festivali Konserleri – Adana
* Keman, Viyola, (Devlet Sanatçısı Ruşen GÜNEŞ) Klarinet (Oğuz KARAKAŞ) ve Klasik Gitar (Bekir KÜÇÜKAY) Master Classları, 11-16 Mart 2008 – İzmir
* Ege Üniversitesi 28. Kültür Sanat ve Spor Şenliği “Smyrna Latin Band Konseri”
21 Mayıs 2007 – İzmir
* 2. Ege Üniversitesi Uluslararası Egeart Sanat Günleri Konserleri,
5 – 9 Aralık 2007 İzmir
* Ege Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi “Bir Enstrümanı Tanıyalım” Seminerleri
2006 – 2008
*Art BALTICA International Summer Academy, 2009 (Litvanya)
*Klasik Müzik Enstrümanları Konuşuyor Projesi, 2012 – İzmir
*Dornbirn International Horntage, 2013 (Austria)
*E.F.M. Uluslararası Gitar Günleri, Enno Voorhorst Master Class’ı, 2014 – İzmir
*1.Uluslararası Menderes Brass Festivali, 29-30 Temmuz 2014 – İzmir
______________________________________________________________________
Adres: Menderes Cad. No. 227 Kat. 2 Tel/Fax: +90 232 4383097
Şirinyer/İzmir/TÜRKİYE GSM: +90 530 7816344 www.efm.gen.tr
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com
İleti Haber: Zafer Yümlü/
Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı
Genel Koordinatörü/Resmi Menajer – www.efm.gen.tr