11.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

11.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali
12.07.2014 – 15.08.2014

Gümüşlük’te klasik müzikli günler başlıyor
 
11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz Cumartesi akşamı Piyanist Gülsin Onay konseriyle açılıyor.
 
Gümüşlük’ün yaz akşamları 11 yıldır dünyaca meşhur klasik müzik sanarçılarının notalarıyla olağan üstü bir atmosfere bürünüyor. Bu yıl da festivalde enstrümanlarında vürtüözlüğü yakalamış sanatçılar festivalin eşsiz mekanı Koyunbaba antik taş ocağında birer konser verecek.
 
12 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival, meşhur Rus piyanist Ilya Itin, Fransız piyano üstadı Jean-Bernard Pommier, keman sanatçısı Olga Martinova, obua sanatçısı Celine Moinet, fagotçu Rui Lopez, Trio Milhaud, soprano Çimen Seymen, dünyaca ünlü piyanistimiz Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve daha bir çok ünlü ismi konuk edecek.
 
Festival bünyesinde her yıl düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisinde ise bu yıl 14 Temmuz – 21 Temmuz tarihleri arasında Elif Şahin; 22 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında festival konukları Kemal Gekic, Ilya Itin, Gülsin Onay ve Jean-Bernard Pommier’ın katılımlarıyla piyano masterclassı gerçekleşecek. 3 – 9 Ağustos tarihleri arasında ise Olga Martinova genç yeteneklere keman masterclassı verecek. 
 
İletişim
0 537 656 71 27
0 532 163 17 65
www.gumuslukfestival.org
gumuslukfestival@gmail.com
twitter.com/gumuslukfest
www.facebook.com/gumuslukfestival
 


12 Temmuz 2014  GÜLSİN ONAY, Piyano (Açılış Konseri)
 
15 Temmuz 2014 
RUI LOPEZ (Portekiz) Fagot, CÉLINE MOINET (Fransa) Obua ve CEM BABACAN (Türkiye), Piyano
 
22 Temmuz  2014 KEMAL GEKIC (Hırvatistan), Piyano
 
25 Temmuz 2014
ERDEM MISIRLIOĞLU, Piyano ve JONATHAN BLOXHAM (İngiltere), Çello
 
28 Temmuz ILYA ITIN (Rusya), Piyano
 
4 Ağustos 2014  JEAN-BERNARD POMMIER (Fransa), Piyano
 
8 Ağustos 2014 JEAN-BERNARD POMMIER ve OLGA MARTINOVA (Fransa), Piyano ve Keman
 

10 Ağustos 2014 ÇİMEN SEYMEN, Soprano ve MIRELLA GARDELLI, Piyano
 

12 Ağustos 2014 TRIO MILHAUD (Fransa, Türkiye)
 
 
 
15 Ağustos 2014
GÜMÜŞLÜK TRİO, GÜLSİN ONAY, Piyano, CİHAT AŞKIN, Keman, DORUKHAN DORUK, Çello
 
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, ilk defa 2004 yılında Bodrum’un tarihi değerleriyle öne çıkan şirin balıkçı kasabası Gümüşlük’te düzenlendi ve o günden beri de her yıl yazın en güzel akşamlarında klasik müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor.
 
2004 yılında Piyanist Eren Levendoğlu, Piyanist Gülsin Onay ve Mesut Pekergin’in önderliğinde, küçük çapta bir piyano festivali olarak, tarihi mekân Eklisia’da başlayan serüven, bir sonraki yıl uluslararası müzik festivali sıfatıyla yoluna devam etti.
 
Her yıl yaz mevsiminde 1,5 ila 2,5 aylık bir dönemi kapsayan festival, yurdumuz ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen, birbirinden değerli müzisyenleri çatısı altında konuk ediyor. Dünyanın ve Türkiye’nin en uzun soluklu ve kapsamlı festivalleri arasında yer alan U
luslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl 30 civarında konser ve gösteriyle bugüne kadar 300 civarında etkinliğe ev sahipliği yaptı. 400 yıllık bir tarihe sahip Ortodoks şapeli Eklisia’da gerçekleştirilen konserleri her yıl 10 – 15 bin civarında konuk izleme olanağı buldu. 10. yılda artan talepleri karşılamak ve daha çok izleyiciyle buluşmak amacıyla Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausolleion Anıt Mezarı’nın yapımında kullanılan taşların çıkarıldığı, yine Gümüşlük beldesi sınırları içersinde yer alan ve bin kişinin aynı anda izleyici olarak katılımına imkân sağlayan, “Antik Taş Ocağı”nda gerçekleştirildi. 10. yıl yeniliklere ve sıçramalara sahne oldu. Önceleri Gümüşlük Kültür ve Sanat 
Derneği bünyesinde gerçekleşen festival, daha spesifik ve daha müzik odaklı bir yapıyı benimsediği için Bodrum Klasik Müzik Derneği çatısı altında düzenlenmeye başladı.
 
2006 yılında festivalin bir eğitim kurumu olarak hayata geçen Eklisia Summer Music Academy (ESMA), 2013 yılı itibarıyla Gümüşlük Müzik Akademisi (GMA) adını aldı. GMA’da düzenlenen ustalık sınıflarında bugüne kadar usta müzisyenlerle, genç yetenekler bir araya geldi. Festival boyunca konserlere gelen müzisyenler, organizasyon kapsamında masterclasslar açarak, genç müzisyenlere ustalık dersleri verdi. Dünyanın dört bir yanından Gümüşlük’e gelen virtüözlerden ders alma fırsatını yakalayan genç müzisyenler için bu, hem unutulmaz bir tecrübe oldu hem de kursların ardından genç müzisyenler birer konser verdi. Festival kapsamında bugüne kadar 350 civarında genç müzisyen dünyaca meşhur virtüözlerin masterclasslarına katılarak piyano, keman, viyolonsel, flüt, arp, orkestra şefliği, şan, kompozisyon ve gitar dallarında sertifika sahibi oldu. Açıldığı yıldan bu yana ESMA/GMA’ya katılan 9 öğrenci yurtdışında tam zamanlı eğitim görüyor.
 
2012’de Türkiye’de ilk defa Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun için bir Piyano Yarışması düzenlendi. Festival kapsamında gerçekleştirilen bu yarışmada, geçtiğimiz iki yılda birbirinden yetenekli 30’a yakın genç piyanist, Ahmed Adnan Saygun’un adını yaşatmak için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmayı kazansalar da kazanmasalar da bu deneyim kariyerleri için önemli bir dönüm noktası oldu.
 
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, klasik müzik dünyasında 10 yıl içinde önemli bir yere gelerek, dünya müzik otoritelerinin yakından tanıdığı ve müzisyenlerce rağbet gören bir festival olma özelliğiyle ülkemizi, tüm dünyada tanıtma misyonunu sürdürmektedir.
Gümüşlük Festival Ekibi
Festival Sanat Yönetmeni: Eren Levendoğlu
Festival Sanat Danışmanı: Gülsin Onay
Festival Direktörü: Lon Briet Mutlu
Festival Ön Muhasebe: Cemile Uygur
Festival Mekan Sorumlusu: Serdar Çakır
Festival Gastronomi Şefi: Şerife Çakır
 
Gönüllüler
Özlem Başeğmez
Doğuş Minsin
Cem Tan
Ali Çağdaş Baykal
Yiğit Tamer
Uğur Yusufi


Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim

tenise@evetbenim.com
 İleti Haber:
 gumuslukfestivalhaber@gmail.com
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir