Alaçatı Piyano Festivali

 

Alaçatı Piyano Festivali
04.07.2014 – 08.08.2014 

Alaçatı Açıkhava Sahnesi

Alaçatı Piyano Festivali, 4 Temmuz- 8 Ağustos 2014 tarihleri arasında Alaçatı Açıkhava Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
 
Alaçatı'ya bu yaz piyano festivali damgasını vuracak! Festival, Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Alaçatı'da buluşturmayı amaçlıyor. 
 
Çeşme Belediyesi'nin önemli katkılarıyla, klasik ve caz piyanistlerinin sahne alacağı konserler dizisinde; Türkiye'den ve dünyadan birçok önemli isim sanatseverlerle buluşuyor. 
 
İzmir
Açılış Konseri İdil Biret'ten
Festivalin açılış konseri dünyaca ünlü piyanist İdil Biret tarafından yapılacak. Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Mizuka Kano gibi önemli isimlere ev sahipliği yapacak olan Alaçatı Piyano Festivali'nin kapanış konseri ise yine dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay tarafından yapılacak. 
 
Alaçatı'nın ve Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamının önemli bir parçası olmayı hedefleyen festival, klasik ve caz müzik alanında ortak kültürel değerleri ön plana çıkaran yaklaşımıyla dünya çapında saygınlık kazanmayı hedefliyor. 
 
Türkiye'den ve yurt dışından seçkin sanatçıları ve nitelikli yapıtları Alaçatı'nın tarihsel dokusuyla birleştirerek sanatseverlerle buluşturacak olan festival, Türkiye'de kültür mirası bilincinin gelişmesine de katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 
Konser Programı
Idil Biret         04 Temmuz 2014, Cuma /AÇILIŞ
Tolga Tüzün  09 Temmuz 2014, Çarşamba
Wolfgang Manz  16 Temmuz 2014, Çarşamba
Burçin Büke   23 Temmuz 2014, Çarşamba
Mizuka Kano  30 Temmuz 2014, Çarşamba
Ezgi Serim      06 Ağustos 2014, Çarşamba
Gülsin Onay   08 Ağustos 2014, Cuma /KAPANIŞ

 
Dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 4 Temmuz'da Alaçatı Açıkhava Sahnesi'nde performansını sergiliyor.
 
Üç yaşında piyanoya büyük istidat gösteren İdil Biret, ilk derslerini Ankara'da Mithat Fenmen'den aldı. TBMM'nin 1948 yılında çıkardığı özel kanunla 8 yaşında Fransa'ya gönderilen ve büyük Fransız müzisyeni Nadia Boulanger'nin gözetiminde Paris Konservatuvarı'nda okuyarak 15 yaşında birincilikle mezun olan Biret, daha sonra 20. asrın en büyük piyanistlerinden Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff ile çalıştı. 
 
Hiçbir piyano yarışmasına katılmayan İdil Biret, 16 yaşından itibaren Boston Senfoni, Leningrad Filarmoni, Londra Senfoni, Dresden Filarmoni gibi dünyanın büyük orkestraları ve Leinsdorf, Monteux, Keilberth, Scherchen gibi büyük  şefleri ile beş kıtayı kapsayan 2000'e yakın konser verdi ve birçok festivale katıldı. 
 
Van Cliburn (ABD), Kraliçe Elisabeth (Belçika), Busoni (İtalya) Franz Liszt (Weimar, Almanya) gibi ünlü piyano yarışmalarında jüri üyeliği yapan İdil Biret; Fransa, Polonya, Íngiltere, Ítalya, ABD ve Türkiye'de ödül ve nişanlar aldı. Biret bugüne kadar EMI, Decca, Atlantic/Finnadar, Naxos ve diğer firmalar için Amerika ve Avrupa'da 80 plak kaydetti. Bunlar arasında müzik tarihinde ilk kez komple diziler olarak seslendirilen Chopin'in bütün piyano eserleri ve Beethoven'in dokuz senfonisinin Liszt tarafından yapılan piyano uyarlamaları ile Brahms ve Rachmaninof'un bütün piyano eserleri, Boulez'in üç piyano sonatı, Ligeti'nin etüdleri ve Stravinsky'nin Ateskuşu bale müziginin piyano uyarlaması da yer almaktadır. Bu kayıtlar; Polonya'da Chopin Büyük Ödülü, Fransa'da Altın Diyapazon dahil pek çok ödül almış olup Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'da 3 milyon adet civarında satılarak büyük bir dinleyici kitlesine ulaştı. 
 
Repertuvarında 100'den fazla piyano konçertosu olan İdil Biret'in eski ve yeni kayıtları, kendi etiketi İdil Biret Arşivi (IBA) üzerinde Naxos tarafından bütün dünyaya dağıtılmaktadır. Bu çerçevede Beethoven'in 32 Piyano Sonatı, 5 Konçertosu ve Korolu Fantezisi'nin kayıtları da tamamlanmış olup bunlar 9 Senfoni uyarlaması ile birlikte IBA serisinde 19 CD kutu içinde dünya dağıtımına girdi.
 
İdil Biret'in Fransız yazar Prof. Dominique Xardel ile birlikte hazırladığı müzik üzerinde düşüncelerini ve yaşam hikayesini konu alan "Fransa'da Bir Türk Piyanisti" adlı kitap 2006 yılında Buchet/Chastel Yayınevi tarafından Fransa'da yayımlandı. Kitabın Türkçe tercümesi 2007 yılında Can Yayınevi tarafından Türkiye'de ve Staccato Verlag tarafından da Almanya'da piyasaya sürüldü ve İngilizce tercümesi de 2009 yılında basıldı. 2007 yılında Chopin'in bütün piyano eserleri kayıtları ve konser icraları ile Polonya kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Cumhurbaşkanı Lech Kaczsnky, Ídil Biret'i Polonya'nın en üst nişanı olan "Yüksek Liyakat Madalyası" (Krzyzem Kawalerskim Ordera Zaslugi) ile taltif etti.
 
İdil Biret, 2012 Şubat ayında Amerika'da Yale Üni
versitesi'nde verdiği konser sonrası Hindemith'in iki konçertosunun CD kaydını yaptı ve 2012 Mart ayında Güney Amerika'da yaptığı turnede Kolombiya, Peru, Şili, Arjantin ve Brezilya'da konserler verdi. Sanatçı, mayıs ayında İngiltere ve İskoçya'da konserler verip ustalık sınıfları yönetti. 
 
Eylül ayında Fransa'da verdiği konser sonrası kasım ayında Beijing ve Şanghay'da resitaller ve bir konser verip Şanghay piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan Biret, aralık ve ocak (2013) aylarında ise üç Hindemith konçertosunu daha kaydetti ve bu kayıtlar 2013 yılında dünya piyasasına çıktı.
 
 
 
Elektro-akustik müzik bestecisi Tolga Tüzün, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 9 Temmuz'da Alaçatı Açıkhava Sahnesi'nde olacak.
 
Elektro-akustik müzik bestecisi olan Tolga Tüzün, Siyasal Bilimler eğitiminden sonra İTÜ MİAM'da Pieter Snapper ve Marc Wingate ile bestecilik, Hasan Uçarsu ve İlhan Usmanbaş'la orkestrasyon çalıştı. New York'da CUNY Graduate Center'da bestecilik doktorasını tamamlarken Tüzün; David Olan ve Tristan Murail, Paris'te Philippe Leroux ile de bestecilik çalıstı.
 
Eserleri Amerika ve Avrupa'da çeşitli festivallerde ve konserlerde çalınan, gruplar ve festivaller için teknik direktör ve danışman olarak çağrılan, çeşitli uluslararası konferanslarda müzik teorisi ve elektroakustik müzik üzerine sunumlar yapan Tüzün; 2003-2005 yılları arasında Brooklyn College'da armoni ve kompozisyon dersleri verdi. 
 
2005-2006 yıllarında IRCAM'da bestecilik ve elekronik müzik konularında çalışan besteci, 2007 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bestecilik ve elektronik müzik dersleri veriyor.
 
 
Dünyaca ünlü Alman piyanist Wolfgang Manz, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 16 Temmuz'da Alaçatı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alıyor.
 
Uluslararası Piyano Yarışması (Leeds, 1981), Reine Elisabeth Yarışması (Brüksel, 1983), Mendelssohn-Bartholdy Ödülü (Berlin, 1980), Ulusal Alman Müzik Yarışması 2.'lik ödülü (Bonn, 1982), Van Cliburn Uluslararası Pianoforte Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü (Texas,1989) gibi birçok prestijli uluslararası organizasyonda ödül alan Wolfgang Manz, iki farklı gelenekten etkilendi. Sanatçı, temel piyano eğitimini Çek Piyanist Drahomir Toman'dan aldı. Theodor Leschetizky, Manz'a Doğu Avrupa kökenli anlayışı aşıladı. Manz'ın geleneksel Alman tarzını ise Hanover Müzik Üniversitesi'nde Prof. Karlheinz Kämmerling sayesinde oluştu.
 
Önde gelen yarışmalardaki başarıları sayesinde Manz; oda müziği orkestralarında, solo orkestralarda ve solo resitallerde aranan isimlerden biri oldu. Sanatçı, repertuvarında Bach'dan günümüz müziğine, 50'den fazla konçerto bulunduruyor. 80'lerde English Chamber, Royal Philharmonic ve BBC Senfoni Orkestrası gibi birçok bilinen orkestralar ve kondüktörle performans sergileyen Manz, birçok ünlü Alman Orkestrası'ndaki solo çalışmalarının dışında, konser turları ile as Cologne (Philharmonie), Berlin (Philharmonie), Munich (Herkulessaal), Frankfurt (Alte Oper), Brussels (Palais des Beaux-Arts), London (South Bank), Amsterdam (Concertgebouw), Tokyo (Suntory Hall) gibi kültür merkezlerinde de sanatını icra etti.
 
Müzisyenlik kariyerinin dışında, pedagog kimliğiyle de tanınan Wolfgang Manz; Almanya, Belçika, Avusturya ve Güney Kore'de uzmanlık dersleri (masterclass) verdi. 1994-1998 yılları arasında Karlsruhe Müzik Üniversitesi'nde pozisyon dersleri veren Manz, 2000 senesinde Japonya Yokohama'daki Ferris Üniversitesi'nde bir dönem konuk öğretmen olarak görev yaptı ve aynı sene içerisinde Nürnberg-Augsburg Müzik Üniversitesi'ne piyano öğretmeni olarak tayini çıktı.
 
Wolfgang Manz; Almanya Ulusal Müzik Yarışması (Bonn, 2001), Walter Gieseking Piyano Yarışması (Saarbrücken, 2007), Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması (Ettlingen, 2006-2010),Moskoca ve Darmstadt'da yapılan Rachmaninow Yarışmaları (2008), Georges Enescu Yarışması (Bükreş, 2011-2014) gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda, jüri olarak aranan isim oldu. Sanatçının; Leeds, Hongkong Rhodes Uluslararası Yarışması, Tomassoni/Cologne, Luis Sigall/Chile, Porto ve Vienna Beethoven gibi yarışmalarda birçok eski öğrencisi ödüller aldı.
 
 
Piyanist Burçin Büke, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 23 Temmuz'da Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirli müzikseverlerle buluşuyor.
 
İlk piyano derslerini müzisyen olan babasından alan, daha sonra Ali Ersümer ile çalışan Büke, halk önünde ilk konserini 10 yaşındayken verdi. 1977’de açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanıp Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarını sürdürdü. 1979 yılında Sofya Müzik Festivali’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 
 
1982’de 11 senelik Ankara Devlet Konservatuarı’nın Yüksek bölümünü 5 senede bitirdikten sonra, açılan devlet bursuyla Almanya’nın Hannover şehrinde Müzik Akademisinde okumaya hak kazandı. Burada sırasıyla Prof. Ebert, Goetzke, Szidon, Plagge ile çalıştı. 1984 – 1989 senelerinde solist ve oda müziği sanatçısı olarak Hannover Neu Musik festivallerine katılan sanatçı, 1990 senesinde CD, televizyon ve radyo kayıtları yaptı. 1992 senesinde Hannover Müzik Akademisi’nin solistlik sınavını birincilikle bitirdi.
 
Londra’da Prof. Benjamin Kaplan ve İtalya’da da Prof. Marvulli ile özel olarak çalışan Büke, uluslararası Lanciano Piyano yarışmasında birincilik, ayrıca Craydon ve Bilbao yarışmalarında da ödüller kazandı. 1993 senesinde Berlin’de kurulan Color of Musik Oda Orkestrası’nın solist ve kurucularından olan sanatçı, Kuzey Almanya  Radyo Orkestrası, Langenhagen Festival Orkestrası, Lanciano Festival Orkestrası, Hannover Big – Band Orkestrası ile turneler yaptı. Fransa, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, İsrail, Hollanda, Mısır, İs
viçre, Estonya, İspanya ve Amerika’da verdiği konserlerin yanı sıra Almanya’da Braunschweig, Bremen, Osnabrück, Amerika’da West Palm Beach, İtalya’da Lanciano, Türkiye’de Yapı Kredi, Aksanat, İşsanat festivallerinde başarılı konserler verdi ve çok olumlu eleştiriler aldı. 
 
2000-2003 yılları arasında Selanik Konservatuarı’nın düzenlediği Uluslararası Piyano Festivaline eğitmen ve solist olarak katıldı. 2000 yılında sanatçı “My Dream”, 2004’te “Personal Touch”, 2006‘da “It’s Time”,  2007'de  “Mozart for Babies” ve “Secret Garden” , 2009’da “Haydn For Babies” albümlerini yayımladı.
 
Bugüne kadar yaptığı konser turnelerinde Jörris, Marvulli, Becker, Strugalla, Kriemetz, Kretschmacher, Altschuller, Lentini, Abdullayev gibi şeflerle konserler veren sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana Eskişehir ve Bursa Senfoni Orkestraları ile sahneye çıktı. “Secret Garden” konserlerini yurt içindeki birçok üniversitede seslendirmiş ve konferanslar vermiştir.
 
 
Başarılı Japon piyanist Mizuka Kano, 30 Temmuz'da Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında İzmirlilerle buluşuyor.
 
Piyanist Mizuka, çaldığı her yerde, renkli ve etkileyici tarzıyla seyircinin kalbini kazanmış ve otoritelerden beğeni toplamıştır. Sanatının altını çizen, baş döndürücü tekniği, müzikle iletişimi şiirselleştirme becerisi, geniş bir stil ve yapıya sahip olan duygularla hevesli bir şekilde işlenmiş spektrum oluşturması onun eşiz yeteneği olmuştur.
 
2008 yılında, Zwickau’da, Uluslararası Robert – Shcumann yarışmasını kazanmasıyla kariyerinin zirvesine çıkan Mizuka, müzik hayatında sayısız uluslararası ödül almıştır. 1. Uluslararası Rachmaninoff Piano Yarışması 2.’liği (Los Angeles, 2002), Uluslararası G. B. Viotti Yarışması’nda 1.’lik ve Seyirci Özel Ödülü (Vercelli/İtalya, 2005) ve birkaç oda müziği yarışmasında aldığı ödüller bunlardan bazılarıdır. Ayrıca, Schleswig – Holstein Müzik Festivali, Klavier – Ruhr Festivali, Rheingau Müzik Festivali, MDR Musiksommer, Mosel Müzik Festivali, Kasser Musictagen, Ludwigsburger Festspiel gibi saygın müzik organizasyonlarında ve birkaç kez de İngiltere de düzenlenen, Lake District Summer Müzik Festivali’ne resital vermesi için davet edildi.
 
Tokyo doğumlu olan Mizuka Kano, piyano derslerine 4 yaşında annesiyle başladı. Tokyo’daki Toho-Gakuen Lisesi ve Müzik Koleji’nde eğitim gören Mizuka Kano’nun öğretmenleri, Hidemitsu Hayashi, Mikako Abe ve Mikhail Voskresensky’dir.
 
Ekim 2003’ten beri öğrencisi olduğu, Berlin’deki Klaus Hellwig Sanat Üniversitesi’nden 2007 yılında mezun olmuş, “Konser Diploma Programı”na kabul edildi ve 2012’nin Ocak ayında bu programı da başarıyla tamamladı.
 
 
 
Piyanonun genç ve yetenekli ismi Ezgi Serim, 6 Ağustos'ta Alaçatı Piyano Festivali kapsamında Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirlilerle buluşuyor.
 
1984 doğumlu Serim, 6 yıl süren ilk piyano eğitimine D.E.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı'nda Doç. Nilgün Alkan'ın öğrencisi olarak 12 yaşında başladı. 14 yaşında ilk solo resitallerini Izmir Goethe Enstitüsü, Izmir Flarmoni ve Senfoni Orkestrası Etkinlikleri kapsamında verev ve D.E.Ü. Devlet Konservatuarı bünyesinde düzenlenen ‘’Seride Barlas Piyano Etüdleri Yarışması’’nda 3.lük ödülü kazanan piyanist, aynı yıl D.E.Ü.’nin düzenlediği Masterclass'ta Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ve Ali Darmar ile; Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin düzenledigi Masterclass’ta Fazıl Say ile çalıştı. 16 yaşında Hannover Müzik & Tiyatro Yüksek Okulu’nda Prof. Heidi Köhler’e yaptıgı dinleti üzerine aldıgı özel bilirkişi raporu ve bursla piyano çalışmalarını paralel olarak Almanya’da sürdüren Serim, 19 yaşında ’Franz Liszt’ Weimar Müzik Yüksek Okulu sınavını kazanarak Prof. Gerlinde Otto'nun sınıfında artistik piyano öğrenimine başladı. 
 
Ezgi Serim, önlisansını tamamladıktan sonra Nürnberg Müzik Yüksek Okulu sınavını kazanarak Doç. Ingeborg Schmidt-Noll’ün öğrencisi oldu. 2007 yılında İspanya’da katıldığı Masterclass’ta Prof. Matthijs Verschoor (Amsterdam) ve Prof. Martin Millan ile çalıştı. Aynı yıl Neues Palais-Bamberg etkinlikleri kapsamında verdigi piyano resitaliyle organizasyon tarafından ''Yılın Genç Sanatçısı'' olarak gösterildi. 2009 yılında Nürnberg Müzik Yüksek Okulu artistik piyano bölümünü iyi dereceyle bitirerek; aynı bölümde yüksek lisans hakkı kazanan genç sanatçı, yüksek lisansta Prof. Wolfgang Manz’ın piyano, Prof. Ulf Klausenitzer’in oda müzigi ögrencisi oldu. 15. Türkiye – Almanya Film Festivali ödül töreninde (Tafelhalle-Nürnberg) S.Rachmaninoff eserleri seslendirdi. 10. Uluslararası Münih Genç Piyano Podyumu Yarışması’nda ’G.Henle-Verlag-München’’ (Ehrenpreis) Onur Ödülü ve ’Festival-Chance München’(Preis) Ödülü kazandı. 
 
2012 yılında Santiago de Compostela'da verdigi Masterclass üzerine Prof. Martin Millan – Müzik Akademisi tarafından ''Üstün Egitmenlik'' belgesi almaya hak kazanan Serim, uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından seçilerek ‘’ 2013 Uluslararası Kadının Statüsü’’ temsilini İzmir’de gerçekleştirdi. 2013 Kasım ayında düzenlenen 23. Akbank Caz Festivali- Genç Yetenekler Yarışması’nda vokal ve piyano performansıyla finale kalan 10 kişi içinde yer aldı. 
 
Ezgi Serim, 2011 yılından bu yana Bavyera Oda Orkestrası Şefi ve Keman Sanatçısı Prof. Ulf Klausenitzer’in oda müziği ve proje partneridir. ''Echo Klassik 2012-Ödülü'' alan Pera Ensemble ile ortak albüm çalışmalarını Münih’de sürdürmektedir. Performans çalışmalarına paralel olarak; Festival Concept International bünyesinde düzenlenen ''Alaçatı Piyano Festivali''nin Sanat Yönetmenliği’ni yapmaktadır.
 
 
 
Piyanist Gülsin Onay, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 8 Ağustos'ta Alaçatı Amfi Tiyatro'da müzik ziyafeti yaşatacak.
 
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsıyor. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicileriyle buluşan sanatçı, Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek bulunuyor. 
 
Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
 
Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul ediliyor. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun'un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov'un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun'un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhittin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche'ı bestelemiştir.
 
Gülsin Onay'ın 20'yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD'leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçının, özellikle Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü başta Vladimir Ashkenazy olmak üzere pek çok meslektaşının takdirini kazanmıştır. Gülsin Onay son yıllarda Amerika'da da peş peşe çıkan albümleriyle adından söz ettirmektedir. VAI firması DVD olarak Grieg ve Saint-Saens konçertolarını ve Miami Piyano Festivali resitalini yayınladı. 2011 sonbaharında piyasaya çıkan “Liszt, Haydn & Schubert” CD'si ile birlikte sanatçı Amerika'da artık Dorian Sono Luminus etiketi altında kayıt yapmaktadır.
 
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı'nda eğitim gören Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında Unicef Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü verilmiştir. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de sürekli sanatçısıdır.

 

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim

tenise@evetbenim.com
 İleti Haberhttp://www.biletix.com/etkinlik-grup/84409770/IZMIR/tr
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir