The Fryderyk Chopin Institute
http://en.chopin.nifc.pl
Gülsin Onay Piyano Resitali
Chopin
18.08.2013 Pazar, saat: 15:00
Zelazowa Wola, Chopin'in Evi
Polonya – Türkiye Dostluk Antlaşması’nın 90. Yıldonümü dolayısıyle Gülsin Onay Piyano Resitali 18 Ağustos 2013 Pazar; saat: 15:00 de Zelazowa Wola'da Chopin'in evinde gerçekleşti. Program sadece Chopin'in eserlerinden oluşacaktır.
(Bilgi: Gülsin Onay)
Gülsin Onay Piano Resitali'nden
Görsel Seçkiler: Gülsin Onay
Gülsin Onay: Chopin'i Polonya'da, Varşova'da hem de Zelazowa Wola'da doğduğu evde çalmak tarif edilemez bir duygu..
Adeta ruhu aramızdaydı, verdigim en anlamlı konserlerden biriydi..
Konser mekanı evin Salonu'ndan bahçeye açılan Kapi önünde sıralar üzerinde oturan 100 kadar ve tüm Park'ta oparlorlerden yayınlanan konserin dinleyicileri ile farklı ve büyülü bir ortamda Chopin'in eserlerini yorumlamak unutamayacağım mutluluğu yaşattı..
Konser sonrası Büyükelçimiz Sayın Yusuf Ziya Özcan ve esi Kıvılcım Hanım, Müsteşarımız İstem Circiroglu, Yunus Emre Kültür Merkezi yoneticileri. Orkestra şefi Tadeusz Strugala ve esi Monika ile Chopin'in evinin önünde..
( konser öğleden sonraydı..)
Gülsin Onay: Chopin'in penceresinden..
Gülsin Onay: Chopin'in eserleri ile yeşeren bahçe..
Gülsin Onay
“Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor.” Göttinger Tagblatt Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD’leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçının, özellikle Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü başta Vladimir Ashkenazy olmak üzere pek çok meslektaşının takdirini kazanmıştır. Gülsin Onay son yıllarda Amerika’da da peş peşe çıkan albümleriyle adından söz ettirmektedir. VAI firması DVD olarak Grieg ve Saint Saens konçertolarını ve Miami Piyano Festivali resitalini yayınladı. 2011 sonbaharında piyasaya çıkan “Liszt, Haydn & Schubert” CD’si ile birlikte sanatçı Amerika’da artık Dorian Sono Luminus etiket
i altında kayıt yapmaktadır. Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.
i altında kayıt yapmaktadır. Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir.
Daha ayrıntılı bilgi için: www.gulsinonay.com
Polonya – Türkiye Dostluk Antlaşması’nın 90. Yıldönümü
23 Temmuz 1923 tarihinde Lozan’da iki ülke arasında Dostluk Antlaşması imzalandı. Polonya Cumhuriyeti çağdaş Türk devletini uluslararası arenada tanıyan ilk devletlerden biridir.
Antlaşmanın metni şöyle başlıyor:
Bir tarafta Polonya, diğer tarafta Türkiye,
geçen asırlar boyunca Polonya Cumhuriyeti ve Türkiye’nin kanıtladıkları samimi dostluğun bağlarını yenileme ve güçlendirme arzusunu aynı derecede duyduklarından,
Polonya ile Türkiye arasındaki bu dostluğun en zor tarihi tecrübelere rağmen bozulmadan süregeldiğini göz önünde bulundurup her iki Devlet arasında bir defa yenilenen münasebetlerin milletlerin inkişaf ve refahı bulmasına yardımcı olacağına inandıklarından,
Dostluk Antlaşmasını imzalamaya karar verdiler (…)
Madde 1.
Polonya Cumhuriyeti ile Türkiye ve her iki devletin vatandaşları arasındaki sulh ve samimi dostluk ilelebet sürecektir.
(…)
Alıntı: Polonya Türkiye Dostluk Antlaşması – http://istanbul.mfa.gov.pl/tr/
Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Bilgi ve afiş görsel: Gülsin Onay
Polonya Türkiye Dostluk Antlaşması – http://istanbul.mfa.gov.pl/tr/
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Bilgi ve afiş görsel: Gülsin Onay
Polonya Türkiye Dostluk Antlaşması – http://istanbul.mfa.gov.pl/tr/