DAMLA ÖZDEMİR
“YENİ VÜCUT”
2 – 31 Mart 2013
Damla Özdemir’in 3 boyutlu dijital kolaj çalışmaları 2 – 31 Mart tarihleri arasında Galeri İlayda’da görülebilir.
Sergiye ismini veren “Yeni Vücut” kavramı, Damla Özdemir’in kolajlarında kullandığı kadın imajlarının, kendi müdahalesiyle başkalaşma ve dönüşüm sürecini vurguluyor. Bu imajları bilinçaltının yönlendirmesiyle özgün biçimde kullanan sanatçı, her birini ahşap katmanlara yerleştirerek onlara üç boyutlu yeni vücutlar kazandırıyor.
Genellikle malzeme olarak ahşap ile çalışmayı tercih eden sanatçı, aynı zamanda sergisinde pleksiglas ve aynalara da yer veriyor. Sanatçı işlerinde organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvanların temsillerine ve toplum içindeki algılanış biçimlerine yer veriyor. Onların kendilerini gerçekleştirme ve “kendi olma” süreçlerini sorguluyor.
1984 yılında İstanbul’da doğan Damla Özdemir, hayatı boyunca İstanbul’da yaşadı. Reklamcılık ve Sinema Televizyon bölümlerini bitirdi. 5 senelik üniversite döneminde stop motion animasyon ve dijital sanatlarla tanıştı.
Son 4 senedir saatlerini internetin sınırsızlığında geçirip topladığı görsellerle kolaj üretimlerini dijital platformlarda yaratıyor. Üretimlerinde bilim kurgu romanların ve avant-garde, konstrüktivist eserlerin etkileşimleri açıkça görülebiliyor. Merkezden başlayarak parçalanma, sıkışma, sıkılma, aynılaşma, tekrarlanma, yenilenme hareketleri ile üretimler bilinçli anlamlar ortaya çıkarıyor.
Damla Özdemir’in “Yeni Vücutlar”ını 31 Mart’a kadar Galeri İlayda’da izleyebilirsiniz.
The “Fresh Flesh” concept, that also names the exhibition, highlights the metamorphosis & transformation process of the female images in her original way with the guidance of the subconscious, places each of them onto wooden lays, giving them their brand new three dimensional flesh.
Her Works are based on man, woman and animal figures that have been detached from their organic bonds and on their process of self-realizing & self-being. The artist criticizes the female and male behaviors according to pre-determined standards of society. The woman’s identity seeking stands out in her Works. The artist proceeds her narration based on the woman by also including the man. The equilibrium she tends to reach in her Works becomes fragmentarily visible. A fragment inside the woman and a fragment inside the man dream of growing together, using one body, without taking advantage of each other.
The artist seems to continuously ask, in different ways and orders, a question to which the answer will never be known: Does the new flesh have enough data to hold the original?
Haber Kaynak ve görseller:Galeri İlayda galeriilayda@euromsg.net
Haber düzenleme: Tevfik Yalçın evetbenim
evetbenim@gmail.com
Hüsrev Gerede Cad. No:37
Teşvikiye / İstanbul / Türkiye
+90 212 227 92 92
galleryilayda.com
info@galleryilayda.com
Galeri Pazar günleri hariç, her gün 10.00 ile 19.00 arasında açıktır.
Galerimizin altında ve karşısında otopark mevcuttur.