Gazi Sansoy, Resim Sergisi BİZ KİMİZ? 12 Nisan – 12 Mayıs 2013 Galeri İlayda

Gazi Sansoy

BİZ KİMİZ?
Resim Sergisi

12 Nisan – 12 Mayıs  2013 Galeri İlayda
 

 
Galeri İlayda 12 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında Gazi Sansoy’un “Biz Kimiz?” isimli solo sergisine ev sahipliği yapacaktır. “Biz Kimiz?” isimli sergide Sansoy’un “Yüzsüzler” ve “Minyatürler” serilerinin son dönem tuval üzeri yağlıboya çalışmaları sergilenecektir.

 

 
Gazi Sansoy’un “Biz Kimiz?” isimli solo sergisinde kurguladığı; Levni dönemi Osmanlı toplumunun insan tipleri, mimarisi, gemileri ve nesneleri ile birlikte, 16-19. Yüzyıl Batı Avrupalı ünlü ressamların tablolarından dekupe edilmiş süvariler ve piyadelerdir. Batı resminin önemli tablolarından yola çıkarak Gazi Sansoy’un resimlerine vasıl olan ve Doğu-Batı karışımı bir sirki andıran tüm bu insan figürleri karmaşası ile Sansoy’un anlatmak istediği; temelinde II. Viyana kuşatmasına kadar uzanan bir ezikliği veya Tanzimat’la başlayan bir batılılaşma modernleşme ve bunun Cumhuriyet ile ve devrimlerle en üst seviyeye yükselip şu son 10 yılda tekrar yüzümüzü iyice doğuya ama “çıkarlarımızı” batıya ve daha da çok Amerika’ya çevirdiğimiz son derece iki yüzlü bir yönetimle kurgulanmaya çalışılan toplumumuzdaki çarpıklık ve zıtlıkların en üst seviyeye ulaşmış olması durumudur.
 
Sansoy “Minyatür” serisi resimlerinde kürk için öldürülen hayvanlar, boğa güreşleri, Filistin halkına özgürlük veya adaletsizlik gibi insan veya hayvan hakları konularında dolaylı dolaysız politik mesajlar veriyor.
 
 
“Yüzsüzler” serisi resimlerinde ise Rönesans dönemi resimlerini sadece vücutları yok edip pop renklerle boyayarak klasik ve çağdaş renk ve kompozisyon zıtlığını oluşturuyor. Sansoy İsa, Meryem, havariler ve mitolojik imgelerin tamamen o dönem koşullarıyla sanatçılar tarafından resmedildiğini( ya da resmettirildiğini ),  aslında her birinin o resmi yapan sanatçının yani insanın düş gücü olduğunu dolayısıyla aslında o imgelerin gerçek olmadığını ve zaten olamayacağını böyleliklede aslında tamda “Yüzsüzler” adını hakedecek resimler olabileceğini düşünüyor.
 
Görsel dilleri ve kurguları oldukça farklı olan iki seriyi paralel olarak birkaç yıldır götüren Gazi Sansoy’un son dönem tuval üzeri yağlı boya resimlerini 12 Mayıs’a kadar Galeri İlayda’da izleyebilirsiniz.
 
 
Gazi Sansoy's latest oil on canvas works from "Faceless" and "Miniature" series will be shown at the show. What is constructed at Sansoy's solo show "Who are We?" is the types of people, architecture, vessels, and objects of the Ottoman society at Levni's time together with the cavalry and infantry, and other types of people that have been cut out of the paintings by the renowned West European painters of the 16th-19th centuries.
 
Gazi Sansoy uses slogans in his "Miniature" series paintings in relation to the animals killed for their fur, bull fighting, freedom for the people of Palestine or injustice.. Therefore, he gives direct or indirect political messages on topics like human and animal rights in his paintings.
 
His "Faceless" series are the works that emphasize, by painting in "pop" colors, pieces of human body that are not covered and removing only the flesh in the in Renaissance paintings. According to Sansoy the images of Jesus, Mary, the apostles and mythological images had been depicted by the artists completely under the circumstances in that era (or made them to depict), that each one had actually been the imagination of the artist, namely the person, that made that painting and, therefore, those images had in fact not been and could not have anyway been real, and that they could thus be the paintings that would actually deserve the very name of "Faceless".
 

Haber kaynak: Galeri İlayda <galeriilayda@euromsg.net>
Hüsrev Gerede Cad. No:37
Teşvikiye / İstanbul / Türkiye
+90 212 227 92 92
galleryilayda.com
info@galleryilayda.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir