http://www.crrkonsersalonu.org/
CRR Solistleri & Cana Gürmen
25.12.2014 Perşembe, saat: 20:00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu
25.12.2014 Perşembe, saat: 20:00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152206853119229&set=pcb.10152206854469229&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152206853119229&set=pcb.10152206854469229&type=1&theater
Cana Gürmen, piyano
CRR Yaylı Sazlar Dörtlüsü – CRR Nefesli Sazlar Beşlisi
Cana Gürmen, piyano
CRR Yaylı Sazlar Dörtlüsü
Elif Tarakçı Akyar, 1.Keman
Mehmet Yasemin, 2.Keman
Evrim Baştaş, viyola
Rahşan Apay, viyolonsel
Program:
A.Dvorak Piyanolu Beşli No: 2 La Majör Op. 81 B.155
CRR Nefesli Sazlar Beşlisi
Başak Ersöz, flüt
Sezai Kocabıyık, obua
Orçun Civelek, klarnet
Cavit Karakoç, fagot
Ertuğrul Köse, korno
Program:
C. Nielsen Nefesli Sazlar Beşlisi Op. 43
CRR Senfoni Orkestrası’nın grup şeflerinden oluşan ve 2013 yılında kurulan “CRR Solistleri” Klasik dönem’den Çağdaş Türk Bestecilerine kadar uzanan geniş bir oda müziği repertuvarına sahip.
CRR Solistleri, her performansında değişen oda müziği toplulukları ile günümüz orkestra topluluklarına yeni bir soluk getirmeyi hedeflemektedir.
Cana Gürmen
“Cana Gürmen; unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi…. Belgrad Oda Orkestrasının eşliğinde Bach ve Haydn’ın piyano konçertolarını içten gelen bir canlılık ve müzikal enerji ile çalan Gürmen, dinleyicileri müziğin büyülü dünyasında eşsiz bir yolculuğa çıkardı." Belgrad Haberleri Gazetesi
Piyano eğitimine küçük yaşta İstanbul Belediye Konservatuvarında, Prof. Ferdi Statzer’in sınıfında başladı.10 yaşında ilk oda müziği konserini ,keman çalan kardeşi ile verdi.Eğitimi sürecinde Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde Prof. Scholz, Prof. Zecchi ve Prof. Engel ile çalıştı. Prof. Margulis ve Prof. Zaritzkaya ile perfeksiyon çalışmaları yaptı.
Konservatuvardaki çalışmalarını Prof. Meral Yapalı ile tamamlayan Gürmen, 1977 Yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Piyano Bölümünü dışardan sınavlara girerek birincilikle bitirdi ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na öğretim üyesi olarak atandı. Bu görevin yanı sıra solistlik kariyerine de başlayan sanatçı, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde , yurtdışında birçok ülkede ve uluslararası festivallerde verdiği konserlerle büyük başarı sağladı.
Çeşitli akademik görevlerinin yanısıra Uluslararası ve Ulusal yarışmalara jüri üyesi olarak davet edildi.
Oda müziği dalında Kemancı Saim Akçıl ve Devlet sanatçıları Suna Kan ve Ayhan Baran ile yaptığı uzun soluklu çalışmalar Gürmen’in Türkiye’nin en geniş repertuvarlı piyanistleri arasında anılmasını sağladı.
Kan ve Gürmen 1998 yılından beri Keman-piyano ikilisi olarak Uluslararası festivallerin yanısıra, katıldıkları yöresel festivaller ve Türkiye’nin birçok şehrinde verdikleri konserlerle klasik müziğin yaygınlaşmasına hizmet etmeye devam etmektedirler.
1999 Yılında profesörlük ünvanını alan Gürmen, 2009 yılında ABD’nin en itibarlı kuruluşlarından biri olan Kennedy Center Vakfı tarafından Altın Madalya ödülüne layık görülmüştür.
Başarılı konser kariyerinin yanı sıra, oda müziği çalışmalarına ayrı bir önem veren Gürmen, 2012 yılında çellist Dorukhan Doruk ve kemancı Hande Küden ile başlattığı ''Geleceğin Yıldızlarıyla Oda Müziği'' projesi ile genç yeteneklerin önünü açmayı sürdürüyor. 2014-2015 sezonunda da aynı sahneyi paylaşacağı genç müzisyenlerle , sanatseverlere geleceğin yıldızlarını keşfetmenin hazzını yaşatmaya devam ediyor. Cana Gürmen, halen İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuvarında Piyano Ana sanat dalı öğretim üyeliği görevini de sürdürmektedir.
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com
Bilgi: Biletix
Haber İçerik: http://www.biletix.com/etkinlik/RCR99/ISTANBUL/tr#
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com
Bilgi: Biletix
Haber İçerik: http://www.biletix.com/etkinlik/RCR99/ISTANBUL/tr#