Mozarthaus Sanat ve Konseri Evi Aralık ayı etkinliklerinde; İstanbulied, Emrah Nalbant, Bozok Quartet, Klasik Müzikle Pazar Buluşmaları, Aryalarla Bir Akşam, Cantilena Akşamı, Ludus Ensemble, Tango+ Yenil Yıl Konseri programlarıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
MOZARTHAUS SANAT ve KONSER EVİ 2015 ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ
İstanbulied
Lied Gecesi
2 Aralık 2015, Saat: 20.00
Ekin Bezirganoğlu, mezzo soprano
Senem Zeynep Ercan, piyano
Mezzo soprano Ekin Bezirganoğlu ve piyanist Senem Zeynep Ercan' dan oluşan Istanbulied; şiir ve müziği, vokal ve piyanoyu bir araya getiren lied repertuarını dinleyiciyle buluşturuyor…
Program:
W.A. MOZART
Als Luise die briefe K.520
J. BRAHMS
Manchenlied op.107 No.5
Auf dem kirchhofe Op.105
CESAR CUI
Ici-bas Op.54
P.I. TCHAIKOVSKY
None but the lonely heart Op.6 No.6
R. HAHN
A chloris
P.I. TCHAIKOVSKY
Deception Op.65 No.2
F. SCHUBERT
Gretchen am spinnrade Op.2 D.118
R. HAHN
Barcheta
J. BRAHMS
Liebestreu Op.3 No.1
P.I. TCHAIKOVSKY
Snova kak prezhde odin Op.73 No.6 (Again, as before alone)
G. FAURE
Au bord de l'eau Op.8 No.1
SELANİK TÜRKÜSÜ
Bülbülüm altın kafeste (Düzenleme: Uğraş Durmuş)
EKİN BEZİRGANOĞLU / MEZZOSOPRANO
1985 yılında İzmir'de doğan Ekin Bezirganoglu müzik yaşamına 1999 yılında İzmir Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ninde keman ve piyano çalarak başladi. Lise öğrenimini sürdürürken, şarkı söylemeye duyduğu yoğun istekle İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Özlem Çabuk ile ilk şan derslerini aldı.
2005’te İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları ve Opera Bölümü’nü kazandı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Nurgün Baburhan ile öğrenim hayatına devam etti. 2007’de Amerika’daki Summer Arts Festivali’nde sahnelenen Carmen ve Lucia Di Lammermoor operalarında sahne aldı.
2009 yılında henüz 3. sınıf öğrencisi iken İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sözleşmeli sanatçı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl gerçekle şen İZDOB 23. Uluslararası İzmir Festivali’nde de Şef Paolo Villa yönetiminde “Imeneo” söyleyerek sahne aldı.
Yrd. Doç. Alper Kazancıoğlu rejisörlüğünde “Defol-u Zevkler” müzikalinde ve İZDOB Şef Tulio Gagliardo Varas yönetiminde “Kadının Fendi Kadıyı Yendi” oyununda rol aldı. Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak “Carmen” seslendirdi. 2010 yılında Uluslararası Sedat – Güzin Gürel Lied Yarışması’nda 3. oldu. Ayrıca ‘En İyi Türk Eseri Yorumu’yla Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.
İtalyanca, Almanca, Fransızca, Rusça, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe birçok eseri repertuarına katmış; 30’dan fazla şan konseri vermiş, birçok workshopa katılmış olarak 2010 yılında konservatuardan mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Güzin Gürel ile şan derslerine devam etti.
Halen şan eğitmenliğini ve bağımsız çalışmalarını sürdürmektedir. 2014 yılında bir araya geldiği piyanist Senem Zeynep Ercan ile lied çalışmalarına ve konserlerine devam etmektedir.
SENEM ZEYNEP ERCAN / PİYANO
Piyano çalışmalarına Bursa’da Fethiye Sanlıkol ile başladı. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nde lise, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca 1992-2006 yılları arasında kompozitör Ali Darmar’la piyano çalışmalarını sürdürdü. 2002 yılında İTÜ MİAM bünyesinde Devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca ile “piyano performans” dalında yüksek lisans çalışmalarını tamamlayarak aynı kurumda doktora egitimine basladi. 2011 yılında doktor ünvanı aldı.
2006-2008 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Memphis Üniversitesi’nde burslu olarak doktora programına devam etti. Bu kurumda piyano çalışmalarını piyanist Sam Viviano’yla sürdürdü. Ayrıca; Sheila Page, Catherine Vickers, Pamela Mia Paul gibi piyanist/pedagoglarla çalışma fırsatı buldu. Pek çok solo, oda müziği konserlerinde ve stüdyo kaydında yer aldı, Türk ve Amerikalı çağdaş bestecilerin eserlerinin ilk seslendirmelerini gerçekleştirdi. 2012 yılında İstanbul ve Essen’de çağdaş Alman ve Türk bestecilerinin oda müziği eserlerinin seslendirilişinde yer aldı.
Borusan Müzik evi, İstanbul Filarmoni Konserleri, Karşıyaka Operası ve İzmir Ahmet Adnan Saygun Konser Salonu’nda oda müziği konserleri verdi. 2010-2012 yıllarında İTÜ TMDK’nda öğretim görevlisi olarak yardımcı piyano dersi verdi. Halen Andantino müzik evinde piyano dersi vermekte ve çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir. Farklı türlerdeki kadın vokal müziğine dinleyici olarak duyduğu merak, 2014 yılında bir araya geldiği mezzo soprano Ekin Bezirganoğlu ile bugünkü lied çalışmalarına uzandı.
Emrah Nalbant
Anlatımlı Piyano Resitali
9 Aralık 2015, Saat: 20.00
Program:
J. S. BACH
English Suite No.3 BWV 808
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte
Gigue
F. CHOPIN
Prelude Op.28,No.9
Waltz Op.64,No.2
Etude Op.10,No.3
Nocturne Op.48,No.1
Ballade Op.47,No.3
F.LISZT
Libestraume No.3
S. RACHMANINOV
Prelude Op.23,No.6
Prelude Op.3,No.2
EMRAH NALBANT
1986 yılında Antakya’da doğan Nalbant, ilk piyano derslerine Pier François ile başlar ve kısa sürede önemli gelişmeler gösterir. 2000 yılında Antakya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavını kazanır ve piyano çalışmalarına Fatma Ayparlar ile devam eder. Nalbant, 2007 yılına Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazanarak piyano çalışmalarına öğretim görevlisi Aytac Rızaguliyeva ile devam eder. Kısa sürede önemli repertuvar oluşturan Nalbant, Bach, Mozart, Haydn, Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Debussy gibi bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvara sahiptir.
Sanatın pek çok yönüyle ilgilenen Nalbant, resime ve spora da yakından ilgi duymaktadır. Özellikle izlenimci ressamlara olan merakı onu bu tarzda önemli çalışmalar yaratmasına teşvik etmiştir. Kendine ait eserleri ve transkripsiyonları olan Nalbant, zaman zaman İdil Biret, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Ova Sünder, Oytun Eren gibi piyanistlerle de çalışma fırsatı bulmuştur. Nalbant’ın Konser verdiği yerler arasında: Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Deniz Kulübü, Saint Joseph Özel Fransız Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Antakya Kültür Merkezi ve Arsu Güzel Sanatlar Akademisi gibi konser salonları yer almaktadır.
Bozok Quartet
12 Aralık 2015, Saat: 20.00
Tayfun Bozok, keman
Derya Bozok, keman
Ali Başeğmezler, viyola
Münif Akalın, çello
Program:
L. van BEETHOVEN
Quartet “Rasumowsky” Op.59 No.3
-Andante con moto, Allegro vivace
-Andante con moto quasi Allegretto
-Menuetto grazioso
-Allegro molto
-Ara-
A. von WEBERN
Langsamer Satz
-Langsam, mit bewegtem Ausdruck
B. SMETANA
Quartet “Aus meinem Leben” No 1 in E
-Allegro vivo appassionato
-Allegro moderato a la Polka
-Largo sostenuto
-Vivace
TAYFUN BOZOK, keman
1966 yılında Ankara Devlet Konservatuvarın’da Jules HIGNY’nin öğrencisi oldu.1973 de İstanbul Devlet Konservatuvarına geçen BOZOK,çalışmalarını Gülden TURALI ile sürdürdü.
1979 yılında Ayla ERDURAN’ın İsviçre Lozan Konservatuvarındaki virtüozite sınıfına girdi. Daha sonra "Licence de Concert" diplomasını da alarak eğitimini sonlandırdı.
1980 yılında Cenevre oda Orkestrasına Konzertmeister 1985 yılında da Lozan Sinfonietta Orkestrasına Konzertmeister oldu. Aynı zamanda Viyanada 20.Yüzyıl Topluluğunun Konzertmeisterliğinide aynı anda devam etti.
Solistliğinin yanısıra oda müziği çalışmalarına da çok önem veren BOZOK, dünyaca ünlü piyanistler Martha ARGERİCH,Nikita MAGALOF,Pierre BARBİZET,viyolonselist Mischa MAISKY gibi sanatçılar ile müzik yapma fırsatı bulmuştur.
Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de Solit olarak birçok radyo,Televizyon kaydı ve CD çalışmaları gerçekleştirmiştir. Akdeniz Kuartet olarak yurtiçi ve yurt dışında bir çok konserler vermiştir.
1997 yılında Türkiye’ye dönerek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrasının Konzertmeisterliğine atanmıştır.
DERYA BOZOK,keman
1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’na giren Derya Bozok, Prof.Reyyan Yücelen Başaran, Istvan Nemeth ve Prof.Murat Tamer ile çalışarak 1991 yılında okul üçüncüsü olarak mezun oldu. Aynı yıl C.S.O.’nun keman gurubunda göreve başlayan Derya Bozok, 1991 yılında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Uluslararası Festivallere katıldı.
1994 yılında Kamer Kuarteti kurarak Çanakkale’de gerçekleştirilen Uluslararası Oda müziği festivali’nde bu grup ile başarılı konserler verdi.
1995 yılında Hacettepe Üniversitesi devlet Konservatuvarı’nda Victor Pikaizen ile çalışarak yüksek lisansı pekiyi derece ile bitirdi.
Sanatçı Bursa,Çukurova, Eskişehir ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestraları ile solo konserler yaptı. Akdeniz Kuartet olarak yurtiçinde ve İsviçre, İspanya'da bir çok konserler vermiştir.
Lausanne Senfoni Orkestrasın'ın bazı konserlerinde 2.Keman Grup şefliği yaparak Senfonik Konserler ve Opera Festivallerinde çaldı.
Şu anda C.S.O.’nun 1.keman grubunda görevini sürdürmektedir.
ALİ BAŞEĞMEZLER,viyola
1980 yılında Ankara’da doğdu. Viyola öğrenimine Yrd. Doç. Feza Gökmen ile önce Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda devam ederek 2001 yılında mezun oldu.
2001 yılında, Hochschule für Musik und Theater – Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig'in giriş sınavını kazandı. Burada Prof. Tatjana Masurenko ile yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (KonzertExam) sınıflarını başarıyla bitirdi. Bruno Guiranna, Stefan Kamasa, Nobuko Imai gibi dünyaca ünlü viyolacıların kurslarına katıldı.
Avrupa'nın ünlü konser salonlarında (Concertgebauw, Gewandhaus, Musikverein) solo ve oda müziği konserleri verdi. Nisan 2003’de Bursa BDS Orkestrası/şef Burak Tüzün ile Paul Hindemith’in viyola konçertosu Der Schwanendreher’i, 2008 yılında Ankara’da CSO/N. Özgüç ve 2010 yılında BBDSO/F. Kerimov ile Nejat Başeğmezler’in viyola konçertosu Lozan’ı çaldı.
2006 yılından bu yana Atina’da Megaron Kamerata orkestrası’nda viyola grup şefliği yapan Ali Başeğmezler, 2009 yılında kurulan ve 2011-12 konser sezonunda uluslararası "Rising Stars" serisi konserleri ile Avrupanın onbir müzik merkezinde konserler veren, son olarak 5 Haziran 2014’de Carnegie Hall’deki konseriyle övgüler alan Tetraktys Quartet’in viyolacısı ve aynı zamanda Alman, Ensemble Modern grubu’nun desteğiyle kurulan Ergon Ensemble’ın kurucu üyesidir.
MÜNİF AKALIN, çello
Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelen viyolonselcilerden olan Akalın çok yönlü bir müzisyen olarak, beceri ve yeteneği ile ön plana çıkar.
Türkiye'nin önde gelen birçok müzisyeni ile oda müziği konserleri yapmış, solist olarak Türkiyenin hemen tüm devlet senfoni orkestralarıyla birçok konser vermiş ayrıca Akbank Oda Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Filarmonia İstanbul, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası gibi birçok orkestranın uzun yıllar viyolonsel grup şefliğini yapmıştır.
İlk müzik derslerini müzik öğretmeni olan babasından almış, viyolonsele İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Tayfur Çağlayansu ile başlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Suzan Altıner ile viyolonsel, Ergican Saydam ile oda müziği çalışmış ve başarıyla mezun olmuştur.
Arkadaşları ile beraber kurdukları İstanbul Quartet ve Quartetto Turco ile 1993-94 yıllarında Accademia Musicale Chigiana ve Scuola di Musica di Fiesole de dünyaca ünlü Quartetto Italiano'nun viyolacısı Piero Farulli ve asistanı viyolonselci Andrea Nannoni ile Quartet Master Class yapmış, ayrıca Helmut Rocholl, Dennis Parker ve Daniel Grosgurin'in kurslarına katılmıştır.
Efsane müzisyen Natalia Gutman'la da çalışan Akalın, Hasan Ferit Alnar’ın Viyolonsel Konçertosu’nun cd kaydını yapmış, Yalçın Tura Viyolonsel Konçertosu’nun da Dünya Prömiyerini Nisan 2014 de Mersinde yapmıştır. Halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Viyolonsel ve oda müziği dersleri vermektedir.
Klasik Müzikle Pazar Buluşmaları
13 Aralık 2015, Saat: 17.00
Püren Üstün, keman
Pınar Bayer, viyola
İpek Gürel, viyolonsel
Program: Bach tan Piazzolla’ya, Viyana valslerinden napolitenlere uzanan popüler klasiklerle 5 çayı keyfi Mozarthaus’ta.
Aryalarla Bir Gece
16 Aralık 2015, Saat:20.00
İLKİN ALPAY, soprano
BERKCAN AKINCI, bariton
GÜLÜM SÜRMEN ÖTENEL, piyano
Program:
GIOCOMO PUCCINI
Quando M’en Vo
“La Boheme” Musette’nın Aryası
JEAN MASSENET
Suis Je Gentile
“Manon”
Manon’un Aryası
GIUSEPPE VERDI
Non T’accostare
Musica Di Camera No.1
GEORGE BIZET
L’orage C’est Calme
“Les Pecheur de Perles” Zurga’nın Aryası
HEITOR VILLA-LOBOS
Melodia Sentimantale
VINCENZO BELLINI
Eccomi In Lieta Vesta
“I Capuletti e i Montecchi" Giulletta’nın Aryası
MANUEL De FALLA
El Pano Moruno
GEORGE BIZET
Votre Toast, Je Peux Vous le Rendre
“Carmen”
Escamillio’nun Aryası
G. DONIZETTI
Pronta Io Son
“L’elisir D’amore”
Norina ve Malatesta’nın Dueti
SELMAN ADA
Ah Söyleşebilsek
“Ali Baba & 40 Haramiler” Nurcihan ve Abdullah’ın Dueti
İLKİN ALPAY, soprano
Müzik eğitimine 7 yaşında Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda Prof. Dr. Saadettin Ünal ve eşi Sevim Ünal ile başladı. 10 yaşından itibaren Ankara Devlet Opera Balesi’nde sahnelenen Turandot, Il Pagliacci, Cavalleria Rusticana, La Boheme, Fındıkkıran, Florinda gibi opera, bale ve çocuk müzikallerinde rol aldı. 2001’de Fazıl Say’ın Nazım oratoryosunun prömiyerinde ve CD kaydında solist olarak görev aldı. 2007’de Ankara Devlet Opera ve Balesi solisti Oylun Erdayı ile şan çalışmalarına başladı. 2008’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Ana Sanat Dalı’nı ve aynı üniversitenin İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü kapsamlı burslu olarak kazandı. 2010’da Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile birlikte ‘Mozart Akşamı’ konserinde solist olarak görev aldı. Şubat 2013’te Bilkent Senfoni Orkestrası’nın, İhsan Doğramacı anısına, Ahmet Adnan Saygun’un ‘Bir Orman Masalı’ eserini seslendirdiği konserde soprano solo olarak rol aldı. Mayıs 2013’te Türk-Japon Vakfı’nın açılış yıldönümü konserine solist olarak katıldı. Aynı tarihte G.Donizetti’nin ‘Rita’ operasında Rita karakterini canlandırdı. Nisan 2014’te Ensemble Nodus’un konserine misafir sanatçı olarak katıldı ve Arjantinli avantgarde besteci M. Kagel’in Tango Alemán eserinin Türkiye prömiyerini vokal solo rolüyle gerçekleştirdi. 2008-2014 yılları arasında Elena Hristova Puşkova şefliğindeki Bilkent Gençlik Korosu’nda korist olan İlkin Alpay, 2014 Haziran’ında lisans eğitimini onur derecesiyle tamamladı. Halen Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Mustafa Yurdakul ve Yrd. Doç. Gülüm Sürmen Ötenel ile yüksek lisans eğitimini sürdürmekte ve Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Eğitimi’nde 3 yıldır koro ve solfej öğretmenliği de yapmaktadır.
BERKCAN AKINCI, bariton
1987 yılında Ankara’da doğdu.İlköğreniminden itibaren özel korolarda Korist ve Solist Sanatçı olarak görev aldı.2006 yılında Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Bas Tuncay KURTOĞLU ile profesyonel şan çalışmalarına başladı ve aynı sene Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Sahne Sanatları Bölümü, Opera Şarkıcılığı Ana Sanat Dalı’na ikincilikle ve burslu olarak kabul edildi.2009 Aralık ayında şefliğini Ertuğ KORKMAZ’ın üstlenmiş olduğu Orkestra Akademik Başkent ile Antonio VİVALDİ’nin bestelemiş olduğu Stabat Mater adlı solo eseri seslendirdi. Bir sonraki sene Antik A.Ş.’nin düzenlemiş olduğu Antik Aryalar Şan Yarışması’ nda yarı finale kaldı. 2010 – 2011 yıllarında İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Alsancak Rotary Klubü’nün düzenlemiş olduğu Genç Solistler Şan Yarışması’na katıldı ve katılım sertifikası almaya hak kazandı. Lisans eğitimi süresince Merih KAZBEK ve daha sonra Erdem BAYDAR ile şan, Gülüm ÖTENEL ile Korrepetisyon çalışmış ve okulu bünyesinde de başarılı konserler vermiştir. 2011 yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan birincilikle mezun olmuştur. Aynı sene Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Performans Sanatları Tezsiz Yüksek Lisansına kabul edilmiştir. 2012 yılında Başkent Üniversitesi’nde düzenlenen dünyaca ünlü Bas Burak BİLGİLİ ve ses pedagogu Ümit TAŞDÖĞEN' in ustalık sınıfına katılmıştır. Şan çalışmalarına Prof. Mustafa YURDAKUL, oda müziği çalışmalarına ise Gülüm ÖTENEL ile devam etmektedir. Rönesans Döneminden Çağdaş Dönem'e kadar geniş bir yelpazede repertuarı bulunan sanatçı, lisans eğitimini Kontr Tenor olarak tamamlamış ve yüksek lisans çalışmalarından itibaren Bariton ses rengini kullanmaya başlamıştır. 2014 yılında yüksek lisans eğitimini birincilikle tamamlamış ve 2012 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır
GÜLÜM SÜRMEN ÖTENEL, piyano
Piyano eğitimine altı yaşında başlayan Gülüm Ötenel, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümünü kazanarak, on yıldan oluşan konservatuvar eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Ayşe Savaşır ile sürdürdü. Orkestra ve koro şefi Walter Strauss ile de müzikal yorum çalıştı.
Piyano eğitimine 2000-2003 yılları arasında Almanya Hannover Hochschule für Musik und Theater’da Prof. Bernd Goetzke ile devam etti. Almanya ve Belçika’ da birçok resital ve oda müziği konserleri verdi. 2004 yılından itibaren Yüksek Lisans eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ nde Prof. Ersin Onay ile başladı. 2006 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak aynı yıl Doktora (Sanatta Yeterlik) çalışmalarına Prof.Ersin Onay ile devam etti.
2005 yılından bu yana İstanbul, Ankara, Malatya, İsviçre; Bern Türk Büyükelçiliği’nin himayelerinde Bern Konservatuarı’nda resitaller verdi. 2006 yılında kurulan ve halen aktif olan Anka Trio ile İzmir, Ankara ve Eskişehir’de oda müziği konserleri yaptı.(Anka Trio: Piyano, Gülüm Sürmen, Obua, Ayşe Sezer;Antalya Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi, Fagot, Engin Güngördü; Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Sanatçısı). Vladimir Ashkenazy , Kamran İnce, Peter Breiner gibi müzisyenlerle birlikte çeşitli konser ve kayıtlarda çalışma fırsatı buldu.
TRT Ankara Radyosu için Chopin ve Liszt’in eserlerinden oluşan bir radyo bandı hazırladı. 2008 yılı Mart ayında Estonyalı Şef Anu Tali yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile Liszt 1.Piyano Konçertosunu icra etti. 2009 yılında Doktora (Sanatta Yeterlik) eğitimini Prof.Ersin Onay ile tamamlayan Gülüm Ötenel, 2003 yılından beri nefesli ve yaylı sazlar eşlikçiliği, şan korrepetitörlüğü ve piyano öğretmenliği yapmaktadır. Gülüm Ötenel, 2010 yılından itibaren çalışmaya başladığı Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nda öğretim üyesidir ve görevine Yardımcı Doçent olarak devam etmektedir.Cantilena Akşamı
19 Aralık 2015, Saat:20.00
Başak Zengin Kayabınar, soprano
Eren Süalp, gitar
Program:
T. HUERTA
Fantasía Sobre la Obertura Semiramide de Rossini
F. SOR
Si Dices Que Mi Ojos
R. CHAPI
Al Pensar : Las Hijas del Zebedeo
H. Villa-LOBOS
Bachianas Brasileira No:5
J. RODRIGO
Aranjuez / Junto a ti
F. G. LORCA
Anda, Jaleo
M. de FALLA
El Paño Moruno
-Nana
-Asturiana
J. RODRIGO
Adela
A. PIAZZOLLA
Ave Maria
P. LUNA
De España Vengo : El Niño Judio
F. OBRADORS
El Vito
C. GARDEL
Por Una Cabeza
BAŞAK ZENGİN KAYABINAR, soprano
Opera eğitimine henüz on beş yaşındayken Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Sanat Dalı’nda burslu olarak başladı.Devlet Sanatçısı Suna Korad ile eğitimini sürdürdü. Bilkent Gençlik Orkestrası eşliğinde Dido ve Aeneas operasında Dido, Sevil Berberi operasında Rosina rolünü seslendirdi. Aynı dönemde Ahter Destan yönetimindeki Ankapella Ensemble ile birlikte gerçekleştirdiği performansıyla Uluslararası Gorizia Oda Müziği Yarışması'nda üçüncülük ödülü kazandı. Sanatsal çalışmalarını İstanbul Devlet Opera ve Balesi Solisti Payam Koryak ile sürdüren sanatçı, aralarında Renner Ensemble ve Manila Chorale'in de bulunduğu birçok tanınmış koro ve oda müziği topluluğuyla birlikte konserler verdi. Bölüm ve Fakülte birincisi olarak mezun olduktan sonra, İtalyan Hükümeti'nin bursu ile eğitimine Accademia Musicale di Chigiana'da devam etti. Raina Kabaivanska ve Luciana Pavarotti'nin yüksek sınıflarına kabul edildi. Gudrun Schröfel, Malcolm Goldring,Mauro Trombetta ve Leona Maggiera gibi dünyaca ünlü orkestra ve koro şefleri ile çalışma fırsatı elde etti. Palau de la Mùsica Catalana, Teatro Comunale di Modena, Amfiteatre Caixa de Sabadell, Neuschwanstein Musical Theatre ve Leighton House Museum gibi Avrupa'nın seçkin sahnelerinde solist olarak performans gösteren Başak Zengin Kayabınar, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Şan Eğitmeni olarak görev yapmaktadır.
EREN SÜALP, gitar
47. Michele Pittaluga 1. Ödülü” sahibi Eren Süalp 1987 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında kendi arzusu ile klasik gitara başladı. Aynı yıl uluslararası klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin dikkatini çekti. O yıldan bu yana Ahmet Kanneci nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir.
1998 yılından itibaren Ankara, çeşitli klasik gitar festivallerinde, aralarında Alirio Diaz, Alvaro Pierri, Jorge Cardoso, Tilman Hoppstock, Jozef Zsapka ve Carlo Marchione gibi ünlü gitar virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı.
1999 yılı Temmuz ayında, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülünün, 2000 yılı Ekim ayında Ankara'da yapılan III. Antonio Lauro Klasik Gitar Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 2002 yılı Haziran ayında katıldığı Amasya Gitar Festivali'nde, uluslararası gitar virtüözlerinin oy birliğiyle Fransa'da yapılacak yarışma için burs hakkı kazandı. Temmuz 2002'de Fransa'nın Orleans kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Kasım 2011’de İspanya’nın Linares şehrinde düzenlenen Uluslar arası Andres Segovia Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Kasım 2012’de Türkiye’de düzenlenen Hacettepe Üniversitesi 1. Ulusal Gitar Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Haziran 2014’te Almanya’nın Koblenz kentinde düzenlenen Hubert Kappel Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Eylül 2014’te dünyanın en büyük gitar yarışmalarından biri olarak kabul edilen 47. Michele Pittaluga Gitar Yarışmasında birincilik ödülü alarak, yarışma tarihindeki tek derece alan Türk gitarcı oldu. Bunların dışında Türkiye ve Avrupa’da pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır.
2006 yılında 19 yaşındayken çalışmalarını kaydedip CD olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdiye kadar beş adet albüm yayınladı. Bunlardan sonuncusu olan “Latin & Jazz Impressions” isimli albüm, “Itunes” ve “Amazon” gibi online müzik mağazalarında da yer aldı.
Dünyanın pek çok farklı ülkelerinde konserler veren Eren Süalp, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Lisans Programı’ndan 2009’da, Yüksek Lisans Programı’ndan 2014’te mezun olmuştur.
Ludus Ensemble
23 Aralık 2015, Saat: 20.00
Banu Selin Aşan, keman
Seren Karabey, viyolonsel
Elif Gökçe Tuğrul, piyano
Program:
LUDWIG van BEETHOVEN
Piano Trio in D Major Op.70, No.1
“Ghost”
Allegro
Largo
Presto
HASAN FERİT ALNAR
Trio Fantezi
-Ara-
BOHUSLAV MARTINU
Piano Trio No.2 in D minor, H327
Allegro moderato
Andante
Allegro
GABRIEL FAURE
Piano Trio Op.120 in D minor
Allegro, ma non troppo
Andantino
Allegro vivo
LUDUS ENSEMBLE
Ludus Ensemble, 2013 yılında, eğitimlerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda almış dört genç müzisyen tarafından kuruldu. Elif Gökçe Tuğrul, Banu Selin Aşan, Seren Karabey ve Tuna Erten, Ludus Ensemble’ı kurarken, 2000li yıllarda yaşayan genç klasik müzik yorumcuları olarak, ülkeler ve kültürler arası sınırların şeffaflaştığı, geçmiş ve günümüz sanatının birbirini zenginleştirdiği düşüncesini çıkış noktası edindiler. Dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlamak, Ludus Ensemble’ın üyelerine, zamanın ve mekanın sürekli değiştiği bir oyuna dahil olmak hissini verdiğinden, oluşumlarına isim olarak Latince ‘oyun’ anlamına gelen ‘ludus’u seçtiler. Ludus Ensemble, dinleyicilerini zaman ve mekan ötesi yolculuklara davet ederek, klasik müziğin heyecan veren renkli dünyasını paylaşmayı hedefliyorlar.
Ludus Ensemble’ın üyeleri lisans ve lisansüstü eğitimlerini İstanbul’da, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda (Banu Selin Aşan Prof.Çiğdem İyicil ile keman; Seren Karabey Prof.Reşit Erzin ile viyolonsel; Elif Gökçe Tuğrul Prof.Hülya Tarcan ile piyano) tamamlamış olup, halen Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da Prof.Niklas Schmidt ile Oda Müziği Master Programı’na TEV Güsel Bilal Yurtdışı Eğitim Bursu’nun desteğiyle devam etmektedirler. Yurtiçi ve yurtdışı konserleri ile beğeni toplayan genç topluluk, hazırladıkları renkli konser programları, klasik dönemden günümüz bestecilerine dek pek çok eser içeren ve sürekli genişlettikleri repertuarları ile dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edilmekte ve uzun soluklu, parlak bir kariyerleri olacağının işaretini vermektedirler.
Tango+
Yeni Yıl Konseri
26 Aralık 2015, Saat: 20.00
TANGO+
Meltem Anafarta Şendağ , vokal
Burak Şendağ, bandoneon
Özge Erdem, keman
Onur Aymergen, gitar
Kaan Yüksel, piyano
Altuğ Bayrak, kontrabas
Türkiye'nin önemli tango orkestralarından TangoArtı, 2005 yılında Altuğ Bayrak, Burak Şendağ, Hasan Açılmış ve Meltem Anafarta Şendağ tarafından kurulmuştur. Bu tarihten itibaren, başta Ankara olmak üzere, çeşitli şehirlerde konserler vermiştir.
Toplulukta bir vokalist ile beraber, bandoneon, keman, piyano, kontrabas ve gitar yer almaktadır. Tango+ üyeleri farklı meslek gruplarından ve müzisyenlerden oluşmaktadır. Kurucu üyeler, oluşumun ilk gününden bu yana birçok farklı müzisyen ile birçok performans gerçekleştirmiş ve bugünkü yapısına kavuşmuştur.
Topluluk etkinlik durumuna göre Trio, kuartet, kentet gibi farklı formlarda sahne alabilmektedir.
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Mozarthaus Konser Evi/ http://www.mozart-haus.com/tr/default.aspx