KIŞ MASALI
BİRCE POLAT & BOGATAY KÖPRÜLÜ
21 Şubat 2024 Çarşamba, Saat: 20.00
Gülsin Onay’ın “Birce Polat harika bir piyanist!” dediği genç sanatçı Birce Polat, Eczacıbaşı Kompozisyon Yarışması Jüri Birincisi besteci-piyanist Bogatay Köprülü ile birlikte Mozarthaus’un sihirli atmosferinde müzikseverler ile buluşuyor. Mozart, Mendelssohn ve Schubert’in solo piyano eserlerinden oluşan bir seçki, piyanistler tarafından seslendirilecek. Program, dört-el bir eser ve yine iki piyanistin dört-el gerçekleştireceği doğaçlama ile taçlanacak. Sizleri 21 Şubat Çarşamba akşamı müzikle donattığımız kış masalımıza bekleriz..
*Konser biletleri ve program detayları Biletix’te;
BİRCE POLAT
1989 doğumlu Birce Polat, beş yaşında piyano ile tanıştı. Doç. İlke Dolkun’un İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Sınıfı, piyanist Gülnare Sekinskaya ile özel çalışmaları ve Üsküdar Amerikan Lisesi eğitimini takiben Almanya Lübeck Müzik Akademisi (Musikhochschule Lübeck) sınavlarını en yüksek notla kazanarak, David Meier ve Prof. Konstanze Eickhorst’un sınıflarından piyano lisans diploması aldı, yüksek başarı ödülü ile dört yıllık eğitimini tamamladı.
Enstrüman çalışmasında flow (akış) deneyiminin kişilikler arası farklılıkları adlı uluslararası bir yayını ve basılı kitabı bulunan Birce Polat, piyano tekniği metotlarıyla tanınan dünyaca ünlü pedagog Prof. Karl-Heinz Kaemmerling‘in sağlığında gerçekleştirdiği son ustalık sınıflarında aktif olarak yer almıştır.
Türkiye’ye döndükten sonra lisanstan doktora eğitimine kabul edilen piyanist, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay (Gümüşlük Festival Akademisi), Prof. Gülnara Aziz (Bilkent Üniversitesi) ve Prof. Vassilia Efstathiadou (HMTM Hannover) danışmanlığında ustalık sınıflarında, özel atölyelerde ve konserlerde yer almaktadır.
BOGATAY KÖPRÜLÜ
2020 yılında İstanbul Moda’da All Saints Kilisesi’nde ve Ankara’da Mozarthaus’ta olmak üzere farklı konu ve odakları kapsayan anlatım konseptli konser serisine başlamıştır. Viyana merkezli BYOM (Be Your Own Manager) Academy’de eski Konzerthaus Wien sanat direktörü Bernhard Kerres’in online asistanlığını sürdürmüştür.
2023/2024 sezonu için öngörülen Stiftung Mozarteum Salzburg Dialogues Festival kapsamında anlatımlı Mozart resital konseptini uluslararası dinleyiciye sunma imkanı elde etmiştir. Anlatım ve müziği harmanlayarak, kendini bir Rönesans İnsanı olarak yani “multidisipliner” yetiştirmeyi amaçlayan Birce Polat, İstanbul Feneryolu’ndaki stüdyosunda sanatsal projelerine devam etmektedir.
“Müzik, başı ve sonu olmayan bir yol” diyen, çalarken büyük bestecilerin soluğunu ensesinde hissettiği için ayrı bir sorumluluk bilinci yüklenen Köprülü, hem ezoterik hem de bilimsel düşüncenin sınırlarında, armoni yani denge-oran ilminin kadim köklerine dair izlerin peşinde koşan, tutkulu ve araştırmacı bir müzisyen. 2018 ve 2021 yıllarında piyano ve ardından viyolonsel konçertolarını besteledi. Eserleri yurt içi ve yurt dışında, TRT Radyo-3’ten San Francisco Community Radio’ya kadar çeşitli radyolarda yayımlandı.
Köprülü; 2016 yılında Prof. Dr. Tolga Zafer Özdemir ile kompozisyon çalışmalarını tamamladı, ardından Hannover’de eğitim veren piyanist Prof. Vassilia Efstathiadou ile özel olarak çalıştı. Hırvatistan, Girit ve Bodrum – Gümüşlük de dahil olmak üzere birçok ustalık sınıfında yer aldı. Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, Prof. Konstanze Eickhorst, piyanist Francesco Libetta gibi önemli isimlerle çalıştı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Saint Joseph Fransız Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde okudu. Dönem dönem Almanya ve Fransa’da çalışmalarını sürdürdü.
2018 yılında Piyano Konçertosu, İzmir’de düzenlenen 10. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nda ödül aldı. 2020 yılında, kendi erken dönem solo piyano eserlerini klasik repertuvarla harmanlayarak seslendirmeye başladı. Kısa bir süre sonra Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin online açılış konserinde Impromptu’lar eseriyle yer aldı. Galata Trio için tek bölümlük bir sonat besteledi. 2021’de Viyolonsel Konçertosunu tamamladı.
2022 yılında ise Gedik Sanat bünyesinde Semplice Quartet’in icra ettiği Mozaik projesi için 7 besteci – 7 bölge adında, kısa bir scherzo formundaki Marmara Dörtlüsü müziğini yazdı.
Piyanist Gülsin Onay, Bogatay Köprülü’nün eserinden söz ederken “Ödül kazanan Piyano Konçertosu çok üstün kalitelere sahip bir yapıt…
İleri tekniği, müzikal anlayışı ve piyanoya olan olgun yaklaşımı beni büyüledi!” dedi. Menekşe Tokyay
www.biletix.com/etkinlik/2IG25/ANKARA/tr
LIED KONSERİ
BAHADIR NOYAN COŞGUN & ASLI CEREN KAYA
23 Şubat 2024 Cuma, Saat: 20.00
BAHADIR NOYAN COŞGUN, Bariton
ASLI CEREN KAYA, Piyano
Bahadır Noyan Coşgun ve Aslı Ceren Kaya, Schubert, Brahms, Strauss ve Adorno’nun şarkılarından derlenen bir seçkiyi 23 Şubat gecesi Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşturacak..
BAHADIR NOYAN COŞGUN
1980 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladı. 1999 yılında müzik eğitimi almaya başladığı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda İhsan Ekber ile şan, Prof. Binnur Ekber ile repertuar ve yorum çalışma olanağı buldu. Prof Elio Battaglia, Prof. Alessandra Althoff, Prof. Tom Krause ve Prof. Norman Shetler’ın ustalık sınıflarına katıldı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli temsil ve konserlerde görev aldı. Il Segreto di Susanna (Gil), Carmen (Morales), La Boheme (Shaunard), Telefon (Ben), Ariadne auf Naxos (Harlekin), Bajazet (Bajazet), Prima la musica poi le parole (Maestro), Il Barbiere di Siviglia (Fiorello) solist olarak görev aldığı opera yapıtları arasındadır.
Lied ve oda müziği repertuvarına ilgi duyan yorumcu, 2013 yılında F. Schubert’in Schwanengesang dizisinin, 2015 yılında J. Brahms’ın Die Schöne Magelone dizisinin, 2022 yılında L.van Beethoven’in An die ferne Geliebte dizisinin Türkiye prömiyerlerini yaptı. 2007’de Siemens Opera Yarışması’nda ve 2010 Antik Aryalar Yarışması’nda ikincilik ödülleri aldı. 2013 yılında Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından yılın “En iyi genç kuşak opera sanatçısı” ödülüne layık görüldü.
2008-2017 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde çalıştı. 2017 yılından bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde çalışmaktadır.
ASLI CEREN KAYA
Aslı Ceren Kaya(Yıldırım), 1989 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başladı. Doç. Nilgün Alkan’ın öğrencisi olarak sürdürdüğü eğitimine 2008 yılında sınıf atlayarak devam etti. Öğrenimi süresince birçok resital gerçekleştirdi, çeşitli solo ve oda müziği konserlerinde yer aldı, Ayşegül Sarıca, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Özgür Aydın gibi sanatçıların piyano ustalık sınıflarına katıldı.
2009 yılında İsrail doğumlu sanatçı Prof. Dalia Ouziel tarafından düzenlenen piyano ustalık sınıfına katıldı ve sanatçının büyük beğenisini kazanarak Belçika’da düzenlenen International Music Academy’ye davet edildi. Aynı yıl Eylül ayında yapılan giriş sınavının ardından Belçika’daki Conservatoire Royal de Mons’ta Prof. Dalia Ouziel’in sınıfına kabul edildi ve şeref derecesiyle mezun olarak ‘Master Spécialisé’ Yüksek Lisans eğitimi almaya hak kazandı. 2012 yılında gerçekleştirdiği mezuniyet resitalinin ardından Yüksek Lisans öğrenimini başarıyla tamamladı.
Aynı yıl Almanya’da yapılan giriş sınavını başarıyla geçerek Westfälische Wilhelms Universität-Musikhochschule Münster’de ‘Zertifikatstudienjahr’ programına kabul edildi, 2012-2014 yılları arasında Hochschule Für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’ta piyanist Elif Şahin ile özel olarak çalışmalarına devam etti. 2014 yılı Şubat ayında Zertifikatstudienjahr programından pekiyi derece ile mezun oldu.
2014 yılı Eylül ayında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yapılan ‘Sanatta Yeterlik/Doktora’ sınavını kazanarak, Prof. Semra Kartal ile çalışmalarına başladı. Öğrenimi süresince çeşitli konserler verdi. 2019 yılı Aralık ayında Sanatta Yeterlik/Doktora mezuniyet resitallerini vererek öğrenimini tamamladı ve diploma almaya hak kazandı.
Aslı Ceren Kaya aynı zamanda, 2014-2020 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Erken Müzik Eğitimi programında piyano eğitmeni olarak görev yapmıştır. 2014-2018 yılları arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, 2017-2021 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yardımcı meslek piyano ve eşlik dersleri vermiştir.
2021 Şubat ayından beri Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Serla Balkarlı, Romantik Dönem Müziği’nin iki önemli bestecisi César Franck ve Johannes Brahms’ın solo piyano yapıtlarından oluşan zengin bir programı 28 Şubat Çarşamba Akşamı Mozarthaus’ta klasik müzikseverlerle buluşturacak..
SERLA BALKARLI, Piyano
PROGRAM
JOHANNES BRAHMS (1833-1897)
3 Intermezzi Op.117
I. Andante moderato
II. Andante non troppo e con molto espressione
III. Andante con moto
CÉSAR FRANCK (1822-1890)
Prélude, Fugue et Variation, Op.18 / Arr. Herold Baue
I. Prélude, Andantino, Lento
II. Fugue, Allegretto ma non troppo
III. Variation, Andantino
CÉSAR FRANCK
Prélude, Choral et Fugue, FWV. 21
I. Prélude, Moderato
II. Choral, Poco piu lento, Poco piu Allegro
III. Fugue
* Program süresi: yaklaşık 50 dakika
SERLA BALKARLI, Piyano
Mersin doğumlu Serla Balkarlı, ilk piyano eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü Prof. Güherdal Çakırsoy’un sınıfında bitirdi. Mezuniyetinin ardından bu okulda aldığı Yüksek Lisans eğitimi boyunca Piyano Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1997’de Fransız Hükümetinin burslu öğrencisi olarak gittiği Conservatoire National de la Region de Strasbourg’da “Cycle de Specialisation” derecesine kabul edilerek Prof. Francis Phan-Thanh ile piyano, Prof. Armand Angster ve Prof. Joshua Epstein ile oda müziği çalıştı; Uzmanlık Diploması “Diplome de Spacialisation” alarak mezun oldu.
Bu mezuniyetin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki University of Arizona’da Doctor of Musical Arts programına kabul edilerek Prof. Nicholas Zumbro’dan piyano eğitimi aldı. 2002 yılında ülkemize döndü ve Arizona’da başlamış olduğu Doktora programını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Prof. Zöhrab Adıgüzelzade’nin sınıfında bitirerek “Sanatta Yeterlik” diploması aldı. Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığı bu kurumda 2003’de Yardımcı Doçent, 2006’da Doçent, 2016’da Profesör unvanlarını aldı. Piyano Anasanat Dalı Başkanlığı, Müzik Bölüm Başkanlığı, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli idari görevler yaptı.
Çok sayıda solo resital, konser ve özel kayıt çalışmalarının yanı sıra, aralarında Hakan Şensoy, Melih Kara ve Cihat Aşkın’ın da olduğu birçok soliste eşlik ederek konser etkinlikleri gerçekleştirdi. Yurtdışındaki eğitimleri süresince de başta Stuttgart Bach Akademisi olmak üzere Almanya, Fransa ve Amerika’da çok sayıda resital verdi. Yurtdışı basını, Bach Akademisi’ndeki resital için “Serla Balkarlı’yla övündük, ayakta alkışladık” ifadesini kullandı. Amerika’daki eğitimi sırasında birçok eserin ilk seslendirmeleriyle stüdyo kayıtları gerçekleştirdi. 1998’de Paris’te düzenlenen Pierre Lantier Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. Ülkemizde verdiği solo ve eşlikli resitaller, oda müziği konserleri ve konferans/konserlerin dışında Ankara Devlet Konservatuvarı Büyük Senfoni Orkestrası, Çukurova Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrasıyla solist olarak konserler verdi. Anadolu Senfoni Orkestrası eşliğinde, piyanist Toros Can ile birlikte J.S.Bach’ın iki piyano için do minör konçertosunu ve S.Seans’ın Le Carnaval des Animaux eserini seslendirdi. 2018’de 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında şef Özgür Oğuz yönetimindeki Adıyaman Filarmoni Orkestrası eşliğinde kemancı Alican Süner ile birlikte F. Mendelssohn’un keman, piyano ve yaylılar için konçertosunu, ‘10 Kasım Özel Konseri’ kapsamında şef Murat Sümer yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde L.v.Beethoven’ın 5 numaralı ‘İmparator’ başlıklı piyano konçertosunu seslendirdi. ‘50. Sanat Yılı’ kutlama konseri kapsamında, bestecimiz Çetin Işıközlü’nün kendilerine ithaf edilen iki piyano için konçertosunu piyanist Hande Dalkılıç ile birlikte Anadolu Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi.
2014’de Nisan Yayınevi tarafından yayınlanan “Çalgı Eşliği: Eğitimde ve Performansta İzlenecek Yollar” başlıklı bir kitabı bulunan Prof. Serla Balkarlı, 2002 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalında öğretim üyesi olarak çalışmakta, akademik çalışmalarına ve konserlerine devam etmektedir. Ayrıca, 2017 yılından bu yana radyo Borusan Klasik’te yayınlanan Müzik Masası programının yapımcı ve sunuculuğunu yapmakta, bir yılı aşkındır da her ay düzenli olarak Konser Arkası Müzik Dergisi’ndeki köşesinde Eskişehir’den müzik haberleri, etkinlik kriterleri ve sanatsal konularda yazılar yazmaya devam etmektedir.
Ayten Hanalioğlu, Hilal Tapan ve Ayça Yılmaz, Barok Dönem bestecilerinin sevilen arya ve düetlerine yer verecekleri bir program ile 1 Mart Cuma Akşamı Mozarthaus’ta müzikseverler ile buluşacak..
AYTEN HANALİOĞLU, Soprano
HİLAL TAPAN, Soprano
AYÇA YILMAZ, Piyano
Konser Programı:
A. Scarlatti –‘ O cessate di piagarmi…’
G. F. Handel – ‘ Ah mio cor…’
A. Vivaldi – ‘ Vieni,vieni o mio diletto…’
G. F. Handel – ‘Pena tiranna..
G. F. Handel – Ode for the Birthday of Queen Anne – ‘Eternal Source of Light Divine’
A. Parisotti – ‘Se tu m’ami …’
A. Vivaldi – ‘Sento in seno…’
A. Cesti – ‘Intorno all’idol mio Dio…’
G. F. Handel – ‘Ombra mai fu…’
A. Vivaldi – Gloria – ‘Laudamus’
*Program Süresi: 50 dakika
AYTEN HANALİOĞLU, Soprano
Ayten Hanalioğlu, 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki eğitimini bırakmış, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak 2013-2018 yılları arasında Opera Anasanat Dalı’nda eğitim almıştır. Bu eğitim sürecinde çeşitli solo şan ve koro konserlerinde ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Bursa Merinos sahnelerinde sergilenen okul temsillerinde yer almıştır. Mezuniyetin ardından İtalya’da bulunan Accademia D’arte Lirica Osimo’ya kabul edilerek 2018-2019 yılları arasında perfezionamente eğitimi almıştır. Yine bu süreçte İtalya’da çeşitli şan konserlerinde söylemiştir. 2021 yılından itibaren Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde sergilenen oyunlarda ve konserlerde korist ve solist olarak yer almaktadır
İtalya’daki eğitimi süresince Raina Kabaivanska, Ernesto Palacio, William Matteuzzi, Enza Ferrari, Vincenzo De Vivo, Carlo Morganti, Anna Vandi ve Harriet Lawson gibi dünyaca ünlü solist ve korrepetitörlerin masterclasslarına katılmıştır. 2021 yılından bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde sanatçı olarak çalışmaktadır. Bunun yanı sıra, ‘camerata trio’ isimli şan grubu ile özel konserlerine devam etmektedir.
HİLÂL TAPAN, Soprano
Hilâl Tapan, 2008 yılında Gazi Üniversitesi Rus dili ve edebiyatı bölümünü kazanmış ve buradaki eğitimini 2012 yılında başarıyla tamamladıktan sonra aynı bölümün yüksek lisans programına katılmaya hak kazanmıştır. Yüksek lisans programını yarıda bırakarak, 2013 senesinde konservatuvar sınavlarına girmiş ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarı Opera bölümünü kazanmıştır. Buradaki şan çalışmalarına Doç. Keriman Davran ile başlamıştır. 2018 yılında Sahne Sanatları Bölüm İkincisi, Opera Bölümü Birincisi olarak Yüksek Şeref derecesi ile mezun olmuştur. İlk başrolünü J. Strauss – Der Zigeuenerbaron operetinde Saffi rolü ile söylemiştir. Devam eden eğitimi boyunca çeşitli solo konserlerde ve koro konserlerinde ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Bursa Merinos sahnelerinde sergilenen okul temsillerinde yer almıştır. 2021 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ses eğitimi/opera alanında yüksek lisans programına katılmaya hak kazanmıştır. Eğitimine hala devam etmektedir.
AYÇA YILMAZ, piyano
Ayça Yılmaz, 1995 tarihinde Manisa’da doğmuştur. Müzik ilgisi 7 yaşında aldığı özel piyano dersleriyle başlamıştır. 2006-2007 eğitim öğretim yılında konservatuvar sınavlarını kazanan Ayça Yılmaz, ortaokula Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında devam etmiştir. Konservatuvarın ilk beş yılını Yrd. Doç. Diler Argat’la daha sonra ise Prof. Binnur Ekber ile devam ettirmiştir.
Lisans eğitiminin üçüncü sınıfını Floransa’da ‘’Conservatorio di Musica Luigi Cherubini’’de geçirmiş, burada Prof. Stefano Ranieri ve Prof. Su Cin Yang solo piyano, Prof. Leonardo de Lisi ve Prof. Antonella Bellettini ile şan eşlik çalışmıştır. Bu sürede piano duo olarak katıldığı yarışmalarda Milano’da ‘’Secondo Concorso Nazionale di Musica da Camera per Giovani Artisti’’ yarışmasında birincilik, Floransa’da ‘’Premio Crescendo 2016’’ yarışmasında ise üçüncülük almış, 2016-2017 yıllarında İtalya’da bir çok konser vermiştir.
2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. 2021 Temmuz ayında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında yüksek lisans programını bitiren Ayça Yılmaz doktora programına Prof. Binnur Ekber ile devam etmektedir.
Diğer yandan 2018 yılından beri Hacettepe Konservatuvarında, 2022 yılından beri Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde öğretim elemanı olarak çalışan Ayça Yılmaz, günümüzde çalışmalarına korrepetitör olarak devam etmekte ve çeşitli konserler vermektedir.
KENAN TATLICI
Uluslararası ve ulusal birçok yarışmada derece sahibi olan Kenan Tatlıcı, 2000-2007 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Binnur Ekber ile çalıştı. Daha sonrasında (2008-2015) eğitimine Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Yury Martynov ile devam ederek, aynı kurumun “Sanatta Yeterlik” programından başarı ile mezun oldu.
Günümüze kadar başarı kazandığı yarışmalar, İtalya‘da düzenlenen “Euterpe” ve “Pietro Argento” Piyano Yarışmaları’nda “İkincilik Ödülü”, 2. Ahmet Adnan Saygun Piyano Yarışması “İkincilik Ödülü” ve 2. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması “ Jüri Özel Ödülü” olup, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı Rachmaninov – Küçük Salon – Beyaz Salon, Moskova Yamaha Center, Moskova IFTAN Konser Salonu, Saint-Petersburg Teknik Üniversitesi Beyaz Salonu, Gioia del Colle Rossini Tiyatrosu (Bari/İtalya), Amman Hussein Kültür Merkezi (Ürdün), Amman Kraliyet Konser Salonu (Ürdün), Süreyya Operası (İstanbul), Zorlu PSM (İstanbul), İşsanat Konser Salonu (İstanbul), Bellapais (KKTC), AKM Perge Salonu (Antalya), Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (İzmir), İKSEV Konser Salonu (İzmir), Hacettepe Üniversitesi Konser Salonu (Ankara) gibi salonlarda konserler verdi.
Şimdiye kadar beraber sahne aldığı müzisyenler ve topluluklar arasında, İbrahim Yazıcı, Burak Tüzün, Orhun Orhon, Can Okan, Serdar Yalçın, Cihat Aşkın, Onur Özkaya, İrina Nikotina, Halit Turgay, Ayako Tanabe, Gizem Sözeri, Avrasya Filarmoni Orkestrası, İzmir Festival Orkestrası, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Ensemble, Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası gösterilebilir.
Bunların yanı sıra, pek çok piyanist ile çalışma fırsatı bulan Kenan Tatlıcı’nın çalıştığı isimler arasında, Lilya Zilberstein, Sergey Schepkin, İdil Biret, Gülsin Onay, Gökhan Aybulus, Mauricio Vallina, Marina Mdivani, Muza Rubazkyte, Sergey Kudryakov gibi piyanistler bulunmaktadır.
ÇevSanat genç yetenekler projesi mezunları arasında bulunan Kenan Tatlıcı, 2019 yılında İtalya’nın Grossetto Şehrinde düzenlenen Ricordante Armonie Uluslararası Piyano Yarışması’na jüri olarak davet edilmiş ve İzmir İKSEV Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Kaş Müzik Festivali, Kıbrıs Bellapais Bahar Festivali gibi sahne aldığı festivallerde büyük beğeni kazanmıştır.
Kenan Tatlıcı, günümüzde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin akademik kadrosu içerisinde yer almaktadır.
“ Kenan Tatlıcı, yeni müzik sahnelerimizde uzun soluklu bir kariyer yapacak bütün gerekli unsurlara sahip çok yetenekli bir piyanist.”
Mauricio Vallina
“Kenan Tatlıcı, büyük virtüöziteye ve piyano repertuvarına ciddi bir bakış açısına sahip çok yetenekli bir piyanist.”
Lilya Zilberstein
Ülkemizin seçkin okullarında yetişmiş, en gözde kurumlarında orkestra sanatçısı ve akademisyen olarak görevlerini sürdüren, yetenekli ve başarılı iki genç sanatçı, Mozarthaus’un eşsiz atmosferinde kıymetli dinleyicileriyle buluşacaktır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek konserimizde Kübra Çadırcıoğlu Uyar ve Zeynep Ülbegi; Marcello, Müller, Gounod, Üstün gibi bestecilerin yanı sıra ülkemizin başarılı kadın sanatçılarından Açelya Ülgenay’ın eserine de yer verecektir.
KÜBRA ÇADIRCIOĞLU UYAR, Korno
ZEYNEP ÜLBEGİ, Piyano
Resital Programı:
Bernhard Eduard MÜLLER – Nocturno Op.73
Charles GOUNOD – Six Melodies
No.1 – Larghetto
No.2 – Andantino
No.3 – Andante
No.4 – Larghetto
Benedetto MARCELLO – Sonat No.3
I. Adagio
II. Allegro
III. Largo
IV. Allegro
Camille SAINT-SAËNS – Adagio and Andante
Açelya ÜLGENAY – Tual
Murat ÜSTÜN – Anadolu
*Program Süresi: 50 dakika
KÜBRA ÇADIRCIOĞLU UYAR, Korno
Kübra Çadırcıoğlu Uyar, ilk korno eğitimine 2006 yılında Hakan Ateş ile başlamıştır. Birçok solo, oda müziği ve orkestra konserinde yer alan sanatçı, 2011 yılında Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen Montpellier Languedoc-Roussillon festivalinde korist olarak yer almıştır.
Bruno Schneider, Mahir Kalmik, Janis Lieberman, Radovan Vlatkovic gibi sanatçıların ustalık sınıfı çalışmalarına katılmıştır. Gürer Aykal, Marek Pijarowski, Cem’i Can Deliorman, Theodore Kuchar, Alain Louvier, Ender Sakpınar, İbrahim Yazıcı, Hakan Şensoy, Sascha Goetzel, Antonio Pirolli gibi önemli şeflerin yönetiminde orkestra sanatçısı olarak birçok konser vermiştir. 2013 yılının Nisan ayında Paris Boulogne-Billancourt Konservatuvarı’nda düzenlenen Opus Erasmus III programında yer almış ve bu program çerçevesinde Dufort’un Les Chasseurs de Neige adlı yapıtının seslendirmesinde orkestra sanatçısı olarak görev almıştır. 2014 yılında “Uluslararası Lions MD 118 Müzik Yarışması” finalisti olmuş, aynı yılın Nisan ayında “4. Pera Müzik Festivali” kapsamında Genç Solistler Serisi Karma Konseri’nde sahne almıştır. 2014-2017 yılları arasında Barış İçin Müzik Vakıf’ında korno eğitmeni olarak görev yapmıştır.
Lisans eğitimini Mahir Kalmik ve Begüm Gökmen ile 2016 yılının Mayıs ayında “Onur Öğrencisi” derecesiyle tamamlamış ve mezuniyet konserinde solist olarak yer almaya hak kazanmıştır.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Ulvi Cemal Erkin 2. Senfoni ve Köçekçe; Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile Çaykovski Keman Konçertosu; Fazıl Say Festival Orkestrası ile ise Nazım Oratoryosu eserlerinin CD kayıtlarında korno sanatçısı olarak görev almıştır. 2017 yılının şubat ayında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile Hong Kong turnesine katılmıştır. 2021 yılının ağustos ayında Diskant Ensemble (Çağdaş Müzik Topluluğu) ve İKSV Festival Orkestrası ile İKSV Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserlerde yer almıştır. 2022 yılının Aralık ayında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Daniel Behle (tenor) solistliğinde Richard Strauss ve Richard Wagner eserlerinden oluşan CD kaydında orkestra sanatçısı olarak yer almıştır.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Gedik Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Orkestra Sion’un konserlerine misafir sanatçı olarak katılmaya devam eden sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
ZEYNEP ÜLBEGİ, Piyano
Zeynep Ülbegi, 1996 yılında Ankara’da doğdu. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nuran Taşpınar ile piyano çalışmalarına başladı. Aynı yıl Doç. Ahter Destan’ın yönettiği Ankapella Gençlik Korosu’nda söylemeye başladı. Bu koro ile Türkiye, Belçika, Bulgaristan ve Sırbistan’daki koro yarışmalarında birçok uluslararası ödül almasının yanı sıra Palau de la Musica Catalana ve La Sagrada Familia gibi önemli binalarda konserler verdi. Piyano eğitimi süresince İdil Biret, Peter Katin, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, İbrahim Yazıcı, Ilya Itin, Pawel Kaminski ve Misha Dacic’in ustalık sınıflarında aktif olarak yer aldı. 2010, 2011 ve 2014 yıllarında Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne katıldı. 2009-2011 yılları arasında Türkiye’nin en önemli bestecilerinden biri olan Prof. İlhan Baran’dan Çağdaş Müzik Tarihi dersi aldı. 2012 yılından itibaren piyano çalışmalarına Prof. Demet Akkılıç ile devam eden Zeynep Ülbegi, aynı yıl Mart ayında Hitit Filarmoni Orkestrası ile solist olarak çaldı. 2015 yılı Ocak ayında, İspanya’da düzenlenen 11. Huesca Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. Nisan ayında Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nda orkestra piyanisti olarak görev aldı. Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen 10. Uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda piyanist Ezgi Göktürk ile birlikte “En Başarılı Duo Ödülü”ne layık görüldü. Kasım ayında 16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’ne davet edilerek “Kamuran Gündemir Anısına” Genç Yetenekler konserinde çaldı. 2016 yılı Şubat ayında “Genç Yıldızlar” konserine solist olarak seçilerek şef Orhun Orhon yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası ile çaldı. Aynı yıl Oylun Erdayı ile özel olarak şan çalışmaya başladı. 2017 yılı Eylül ayında 20. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’ne katıldı, burada gösterdiği başarılı performanstan dolayı Ekim ayında İstanbul’da İdil Biret ile aynı konserde sahne alan dört piyanistten biri oldu. 2018 yılı Temmuz ayında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden Müzik Bölümü ve Okul Birincisi olarak mezun oldu.Piyanistliğinin yanısıra şan alanında da umut vaat eden Zeynep Ülbegi, dünyanın en önemli müzik okullarından biri olan Amerika’daki Eastman School of Music’in şan bölümünü kazanan ilk Türk oldu. Şan alanındaki ilk masterclass çalışmasını 2018 yılı Kasım ayında Ellen Hargis ile gerçekleştirdi. Aynı ay, Rochester Early Music Festival’e solist olarak davet edildi. Aralık ayında, okulun erken müzik topluluğu Collegium Musicum tarafından gerçekleştirilen L. Rossi’nin L’Orfeo operasının konser versiyonunda başrol Orfeo olarak yer aldı.2019 yılı Aralık ayından beri belirli aralıklarla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Haziran 2023’ten beri Etisan Holding Oda Orkestrası’nda orkestra piyanisti olarak görev alan Ülbegi, Rengim Gökmen, Naci Özgüç, Cem Mansur, Can Okan, Cemi’i Can Deliorman, Alessandro Cedrone ve Atahan Dinç’in batonu altında çalma şansına erişti. 2020 yılı Temmuz ayında hem Boğaziçi Sanat Akademisi I. Uluslararası Online Piyano Yarışması, hem de I. Napolinova Uluslararası Online Şan Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. 2021 yılı Şubat ayında Caspi Art Maestoso II. Uluslararası Müzik Yarışması’nda piyanist Gizem Alkan ile birlikte birinci oldu. 2019-2021 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde korrepetitör olarak görev yaptı. 2022 yılı Mart ayında TRT Radyo-3’te yayınlanan “Başrolde Kadınlar” ve “Eskiden Yeniye” programlarında konuk olarak yer aldı, Ağustos ayında Murat Karahan tarafından 21. Ottavio Ziino Şan Yarışması Türkiye elemesine yarışma piyanisti olarak davet edildi. 2023 yılı Nisan ayında Fazıl Say’ın
100. Yıl Marşı kaydında koroda görev aldı, Temmuz ayında XX. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne davet edilerek çellist Jamal Aliyev ile birlikte konser verdi, Eylül ayında TRT Radyo-3’te yayınlanan “Genç Müzik” programına davet edildi. Şu anda Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Bölümü’nde korrepetitör olan ve Piyano Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimi gören Zeynep Ülbegi, piyano çalışmalarına Prof. Demet Akkılıç, şan çalışmalarına Maia Mari Chikhradze ile devam etmektedir.
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın/tenise.yalcin@gmail.com – Haber İçerik: https://www.biletix.com/etkinlik/3IG06/ANKARA/tr