NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327
NARDİS JAZZ CLUB 2014 MART AYI ETKİNLİKLERİ
01.03.2014 – 31.03.2014
01.03.2014 – 31.03.2014
01 Mart / Mar. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Genco Arı (p, keyb), Bora Çeliker (g), Caner Üstündağ (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ve müzik dünyasının dahi çocuğu ‘the Wizard” Genco Arı müzikal birlikteliklerini çok özel bir projeyle Nardis sahnesine taşıyorlar.
Tüm söz ve müzikleri Dilek Sert Erdoğan’a, düzenlemeleri ve müzikal direktörlüğü Genco Arı’ya ait olan Moments, Türkiye’de yapılan ilk özgün İngilizce ’soul’ albümü olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıl (2013) dinleyicilerle buluşan albüm ilk konserini İstanbul Caz Festivali’nde vermişti. Bu gece, kısa zaman içinde en çok satılan caz albümleri sıralamasında en üst sıraya yerleşen albümden parçaların yanısıra sanatçının sesinden dinlemeyi çok sevdiğiniz 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/ jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40.-TL
03 Mart / Mar. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
10. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması – 2014
House Band: Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nın amacı, Türkiye’de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan genç vokalistlerin seslerini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyurmalarına destek olmaktır. Ülkemizin renkli kimliğini sanatçılarıyla festivallerde yansıttığı gibi, genç yetenekler aracılığıyla yarışmalarda sergilemesine önem veriyoruz. Tüm sanat dallarında olduğu gibi müzikte de gerçek anlamda bir yarışmanın olmadığına inanıyoruz. Yarışmalarda derece alanlar bu işi en iyi yapanlar olmadığı gibi, diğerleri de kötü olarak nitelendirilemez. Ancak bazı durumlarda bir kişinin diğerlerini de temsil etmek üzere seçilmesi gerekir. Bu heyecanlı gecede sizleri de aramızda görmek isteriz.
Giriş: 40 TL

04 Mart / Mar. 2014 Salı (21:30-00:30)
Alp Ersönmez “Cereyansız”
Barış Yazıcı (tp), Bulut Gülen (tb), Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Alp Ersönmez (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Alp Ersönmez ve grup arkadaşları çıkacak olan “Cereyanlı” albüm parçalarını bilgisayarsız ve orijinal hallerinden farklı bir şekilde çalacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
05 Mart / Mar. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Jacek Koshan Trio
Dominik Wania (p), Michal Kapczuk (b), Jacek Kochan (d).
1955 yılında doğan davulcu, besteci, aranjör ve prodüktör Jacek Kochan, müzik kariyerine Polonya’da başladı. 80′li yılların başlarında önce New York ardından Kanada’ya yerleşen müzisyen bu dönemde Michel Donato, Karen Young, Andrew Leroux, Yannick Rieu, Oliver Jones, Jean-Pierre Zanella, Michel Cusson, John Abercrombie, Jerry Bergonzi, Pat Labarbera ve Kennt Wheeler gibi isimlerle çalıştı. 1995 yılında Avrupa’ya dönen Kochan Brian Conlon, Dave Liebman, Greg Osby, Marc Copland, Gary Thomas, Joey Calderazzo, Palle Mikkelborg ve Eddie Henderson ile sahne aldı ve albümler çıkardı. Sanatçının grup lideri olarak çıkardığı albümler arasında One Eyed Horse (2004) ve Yearning (2006) yer almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

06 Mart / Mar. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Önder Focan – Swing A La Turc
Şenova Ülker (tp), Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece “standartlar” gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da oriji
nal halleri popüler müzik değil midir?
nal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur. Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise “Lal”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir”.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

07 Mart / Mar. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Ayşe Gencer Band
Ayşe Gencer (vo), İmer Demirer (tp), Serkan Özyılmaz (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).
TRT’nin açtığı ses yarışmasını kazanarak muzik hayatına adım attı. Müzisyen bir aileden gelen Ayşe Gencer doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil, Cankut Özgül’le başlamıştır. Türkiye’nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek çeşitli uluslararası festivallerde performans göstermiştir. Hayatında ünlü davulcu Erol Pekcan’ın öneminin büyük olduğunu söyler çünkü onun tarafından her zaman desteklenmiştir. Eşi İmer Demirer’le İstanbul’da çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılında ilk albümü But Beautiful’u piyasaya çıkaran sanatçı bu gece repertuarında albümden parçalar ve caz standartlarına yer verecek.
Giriş: 40 TL
08 Mart / Mar. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. “MASAL” adlı albümü piyasaya çıkan sanatçı sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40 TL
10 Mart / Mar. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Cenk Erdoğan Trio
Cenk Erdoğan (g), Erdem Tekinay (b), Korhan Ogan (d).
Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz müzikler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi… ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin… Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki… arkadaş sohbetine denk…
Cenk Erdoğan üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı. Aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında önemli okullar olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi. Buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi. Cenk Erdoğan Trio’nun ilk albümü “İle” ise 2008’de, “Kavis” ise Aralık 2011’de Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

11 Mart / Mar. 2014 Salı (21:30-00:30)
Anıl Şallıel Band
Anıl Şallıel (ts), Çağrı Sertel (keyb), Deniz Beydilli (b), Erhan Seçkin (d).
Müzikal yolculuğuna 8 yaşında babası saksofoncu Mümin Şallıel’in teşvikiyle başlayan Anıl Şallıel, profesyonel kariyerine 14 yaşında başladı. 15 yaşındayken Dave Weckl’n da yer aldığı Orhan Osman projesi Turkophony ile sahnedeydi. Kavela, Effective Band, Onur Mete Band, Ercüment Vural Band, İstanbul Superband, Aşkın Arsunan Jazzino Band’le çalışmalar yapan Anıl Şallıel, popüler müzik sahnesinde de Göksel, Volkan Konak, Teoman, Yalın, Manga, Sıla, Mehmet Erdem,Burak Kut,Yonca Lodi,Öykü Gürman gibi isimlerin performans ve albüm kayıtlarında yer aldı.
2010 senesinde London College of Music sınavının Türkiye ayağına girip derece ile mezun olan Şallıel, ayrıca birçok jingle ve film müziğine de nefesini verdi.
2012 ve 2013 yıllarında What da Funk Project’le Kelli Sae, Omar gibi uluslararası üne sahip şarkıcılarla konserler veren Anıl Şallıel, 30 Nisan’da da Dünya Caz Günü özel etkinliklerinden biri olan Nicola Conte konserinde konuk müzisyen olarak yer aldı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
12
Mart / Mar. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Mart / Mar. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
ODTU CAZ GECESİ
Dilek Türkan & Kamil Erdem Ensemble
Dilek Türkan (vo), Kamil Erdem (g), Fatih Ahıskalı (ud), Ekin Bilgin (b), Jarrod Cagwin (perc).
Türk Müziği’nde gerek geleneksel gerekse modern tarzdaki yorumlarıyla son yılların en beğenilen seslerinden olan Dilek Türkan, ilk kez Kamil Erdem’in düzenlemelerinden oluşan bir repertuarla Nardis’te. Türk Müziğinin popüler eserlerinde Dilek Türkan’a eşlik edecek olan topluluk, programın enstrümantal bölümünde de Kamil Erdem’in çeşitli dönemlerde yayınlanan albümlerinden bestelerini seslendirecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
13 Mart / Mar. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Sanem Kalfa & George Dimutru Quartet
Sanem Kalfa (vo), George Dumitru (g), Ozan Musluoglu (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
Sanem Kalfa ve George Dumitriu 9 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışmalarını sürdürmekte. Sık sık Hollanda’da performans veren ikilinin müziğinde doğaçlama, geleneksel Türk müziği, elektronik müzik, ters ritimler ve Brezilya müziği gibi pek çok öğeyi bir caz çerçevesi altında bir araya getiriyorlar.
Sanem Kalfa, geleneksel Türk müziğinin renklerini caz ile harmanlayan kendine has tarzı ile tanınıyor. Trabzon doğumlu sanatçı, 12 yıl çello çaldıktan sonra çalışmalarını caz vokalistiğine yöneltip 2007’de Hollanda’ya taşındı. Caz eğitimini Prins Claus Konservatuarı’nda tamamlayan sanatçı daha eğitiminin ikinci yılında Nederlands Jazz Vocal Concour’da ikincilikte ödüllendirildi. 2009’da değişim öğrencisi olarak gittiği New York’ta JD Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini gibi caz müziğinin önde gelen isimleriyle çalıştı. Slovenyalı piyanist Kaja Draksler’ın liderliğindeki Akropola Quartet ile “Türkü” isimli albümü kaydetti. Sanatçı Quincy Jones’un jüri başkanlığını üstlendiğini 44. Montreux Jazz Festivali’nde Jazz Voice yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Son zamanlarda ise kendi grubuyla ve Avrupa çapında çeşitli projelerle sahne almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
14 Mart / Mar. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Kestutis Vaiginis Quartet
Kestutis Vaiginis (ts), Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Litvanya’nın en önemli yeni nesil saksofoncularından biri olan Kestutis Vaiginis temiz ve kontrollü tonu, lirik ve tutkulu tarzıyla ön plana çıkıyor. Litvanya dışında da tanınan sanatçı daha önce Barbara Dennerlein, Daniel Messina, Hernan Romero, David Berkman, Randal Corsen, Bilal Karaman, Burak Bedikyan, Herbie Kopf ve Joonas Haavisto gibi isimlerle Hollanda, İspanya, Fransa, Maleyza, Brezilya, Ukrayna, Azerbaycani Gürcistan, Belarus, Çin, A.B.D. ve Türkiye’de sahne aldı.
Repertuarında besteler ağırlıkta olan Vaginis modern cazdan klasik müziğe kadar uzanan geniş bir yelpazeden esinleniyor. Latin, be-bop, klasik caz ve Afrika müziklerine de bestelerinde yer veren sanatçı ayrıca bir çok önemli ödülün de sahibi. 2010 yılında Birstonas Caz Festival’inde Litvanya cazına katkısından dolayı ödül aldı. Litvanya Müzik ve Tiyatro Akademisi’nden mezun olan Kestutis Vaiginis daha sonra Amsterdam Schoolf of Arts ve Manhattan School of Music’te çalışmalarına devam etti. Bu gece sanatçının yeni albümü “Light of Darkness”ten de parçalara yer verilecek.
Giriş: 40.-TL
15 Mart / Mar. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quintet
Sibel Köse (vo), Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL
17 Mart / Mar. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Cem Tuncer (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla’nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
18 Mart / Mar. 2014 Salı (21:30-00:30)
Van Minut
Anıl Şallıel (s), Uraz Kıvaner (p), Emirhan Üçkardaş (g), Mehmet Özer (b), Erhan Seçkin (d).
Erhan Seçkin, Anıl Şallıel, Emirhan Üçkardaş, Mehmet Özer ve Uraz Kıvaner’den oluşan bu jazz-fusion projesi Pat Metheny, Mike Stern, Bob Berg, John Coltraine gibi ustaların bestelerinin yanı sıra kendi kompozisyonlarını da seslendirecekler. Enerji patlamasının ve yanı sıra emprovizasyonların doruk olacağı bu geceyi kaçırmayın deriz!
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
19 Mart / Mar. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Bulut Gülen Quartet
Bulut Gülen (tb), Can Çankaya (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
1980 yılında Eskişehir’de doğdu. 1993 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nın tam zamanlı trombon yetenek sınavlarını kazanarak Metin Yalçın ve Bedii Durham ile çalıştı. 9 yıllık eğitimi boyunca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Bursa, Antalya, Çukurova, Cemal Reşit Rey ve İstanbul Devlet Senfoni orkestralarında konuk trombon sanatçısı olarak yer aldı. Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Makedonya’da konserlere katıldı. Trombon sanat&cced
il;ısı ve öğretim elemanı Aycan Teztel ile çalışmak için 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına geçti. Ankara Trombon Üçlüsü ile Edirne Oda Müziği yarışmasında ikincilik ve Trombon Topluluğu ile 2005 yılında MIAM bakır nefesli yarışmasında birincilik ödülü kazandı.
il;ısı ve öğretim elemanı Aycan Teztel ile çalışmak için 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına geçti. Ankara Trombon Üçlüsü ile Edirne Oda Müziği yarışmasında ikincilik ve Trombon Topluluğu ile 2005 yılında MIAM bakır nefesli yarışmasında birincilik ödülü kazandı.
Klasik müzik eğitiminin yanında caz müziği çalışmalarında bulundu. 2003 yılından itibaren yer aldığı İstanbul Superband ile Uluslararası İstanbul, Ankara ve İzmir Caz Festivalleri kapsamında Grammy ödüllü sanatçılar Dianna Reeves, Dee Dee Bridgewater, Natalie Cole ve Kurt Elling gibi dünya yıldızlarıyla çalma fırsatı buldu. 2006 yılında Akbank ve Alanya Caz Festivalinde El Pluma ile konserler verdi.
2007 senesinin yaz ayında Paris’te katıldığı World Scholarship Tour sınavında burs kazanarak Berklee College Of Music’e Kabul edildi. 2008 yılının Ocak ayında Albert Natale ödülünü kazandı. Birinci tromboncu olarak yer aldığı Berklee Big Band ile 2008 Montreal Caz Festivalinde Grammy Ödüllü McCoy Tyner’a, ayrıca yine aynı yıl Boston’da Benny Golson ve Steve Smith’e eşlik etti. Boston’da bulunduğu yıllarda Beantown Swing Orkestrası, Eguie Castirillo, Christian Scott, Christian Karam ve Grammy ödüllü Jack De Johnette ile konser yapma fırsatı yakaladı.
Berklee müzik okulundaki eğitimi boyunca Scoot Free, Richard Lovell, Jackson Shultz, Phill Wilson, Jeff Galindo, Hal Crook, Joe Lovano, Dave Santoro, Ed Tomass, Grek Hopkins’den caz trombon ve kompozisyon dersleri alan Gülen 2010 yılında mezun olmuştur.
Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yüksek Lisans Programına devam eden Gülen, Hacettepe Devlet Konservatuvarı Caz Bölümünde trombon, enstrüman bilgisi, armoni ve doğaçlama dersleri vermektedir.
Mart ayı sonunda kaydedeceği ‘’Su’’ projesinin, albüm ekibiyle birlikte çalacağı kayıttan önceki son konseridir.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
20 Mart / Mar. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Ercüment Orkut Trio
Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano, ve kompozisyon bölümü mezunudur. Eserleri 2000, 2001 ve 2004 yıllarında MSÜ Fındıklı Oditoryumu ve İtalyan Kültür Merkezi’nde seslendirildi. 2001 yılında CRR’de M.S.Ü Devlet Konservatuvarı Orkestrası’nın eşlik ettiği J.S.Bach Dört Piyano Konçertosu’nda solist olarak görev aldı. Aydın Esen ile caz çalıştı. 2005 yılında “Halıcı Midi Bilgisayarla Beste yarışması”nda finale kaldı. 2007 yılında ABD, San Francisco’da 3 ay süreyle Dan Zemelman ve Peter Horvath ile caz piyano, solo piyano teknikleri ve piyano trio çalışmaları yaptı. 2009 yılında Estonya’nın Tallinn şehrinde yapılan Nomme Caz festivali kapsamındaki genç caz yarışmasında, piyano dalında Türkiye’yi temsil etti ve 2.lik ödülü, halk jürisi tarafından ise 1.lik ödülüne layık görüldü. Aynı yıl, MSÜ Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Prof. Hasan Uçarsu’nun danışmanlığını üstlendiği yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Türkiye’nin bir çok önde gelen müzisyeni ile (Sarp Maden, Önder Focan, İmer Demirer, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Eylem Pelit, Cengiz Baysal, Şenova Ülker, Turgut Alp Bekoğlu, Alp Ersönmez, Yahya Dai, Sibel Köse, Kağan Yıldız, Ediz Hafızoğlu, Jülide Özçelik) albüm kayıtları ve sahne performanslarında yer alan sanatçı, albüm kayıtları ve birçok projede icraları, düzenlemeleri ve kompozisyonları ile aktif olarak yer almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
21 Mart / Mar. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Samad Kamalı (p), Sinan Keskin (as), Barış Aslan (tp).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40 TL
22 Mart / Mar. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40.-TL
24 Mart / Mar. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Dave Allen Trio
Dave Allen (g), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
Philadelphia doğumlu olan Dave Allen günümüzün en önemli caz gitaristlerinden biridir. 1988 yılında New York’a taşınmış olan sanatçı Dünya’nın en önemli müzik okullarından biri olan Manhattan School of Music’te eğitim görmüş ve bugüne kadar
önemli caz müzisyenleriyle çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Chris Cheek, Seamus Blake, Mark Turner, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, John O’Gallagher, Loren Stillman, Tyshawn Sorey, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Ted Poor… “Untold Story” ve “Real and Imagined” isimli iki albümü vardır. Bu albümleri ile caz kritiklerinden birçok övgüler almıştır.
önemli caz müzisyenleriyle çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Chris Cheek, Seamus Blake, Mark Turner, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, John O’Gallagher, Loren Stillman, Tyshawn Sorey, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Ted Poor… “Untold Story” ve “Real and Imagined” isimli iki albümü vardır. Bu albümleri ile caz kritiklerinden birçok övgüler almıştır.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
25 Mart / Mar. 2014 Salı (21:30-00:30)
Kürşad Deniz Quartet
Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Kürşad Deniz İstanbullu. Galatasaray Lisesi’nden ve ardından Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Piyano çalmaya 5 yaşında babasından aldığı derslerle başladı ve daha sonra kendi başına devam etti. Kürşad Deniz’in caz müziğine duyduğu ilgi ortaokul yıllarına dayanıyor ve kendisi 2003 yılından bu yana caz kulüplerinde çalıyor. Kürşad Deniz 2010 yılında 13. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nde Sibel Köse Quartet ile sahne aldı ve 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ne Tünel Şenliği kapsamında gerçekleştirdiği solo performansı ile katıldı. Bu arada “Kerem Görsev’le Caz”, “Yansımalar” ve “Akustikhane” gibi televizyon programlarında konuk olarak yer aldı. 2010 yılı Ağustos ayında Sibel Köse Quartet ile Finlandiya’nın Pori ve Helsinki şehirlerinde konserler verdi. Kürşad Deniz Trio bu gece keyif verici standartlar ve düzenlemelerden oluşan bir repertuar seslendirecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
26 Mart / Mar. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Yaz Baltacıgil Trio
Meriç Demirkol (as), Kent Mete p), Yaz Baltacıgil (b).
Yaz Baltacıgil uzun yıllar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın, daha sonra Borusan Filarmoni’nin kontrabasçılığını yaptı. Caza ilgisi kadar diğer komşu müziklere de olan ilgisi ile bilinir. Daha önce Nardis’te, gitarcı Ricardo Moyano ile unutulmaz konserler verdi. Dahası çellist Efe Baltacıgil ve kontrbasçı Fora Baltacıgil gibi iki usta müzikçi yetiştirdi. Bu gece onu triosu ile dinleyeceğiz.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
27 Mart / Mar. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Yavuz Akyazıcı Trio
Yavuz Akyazıcı (g), Ozan Musluoğlu (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
1996 yılında New York’taki, New School Jazz Academy’nin Jazz Performance bölümünden mezun oldu. Amerika’da geçirdiği 17 sene boyunca 55 Bar, Birdland, Bottom Line, Village Vanguard, Knitting Factory, Auggie’s gibi dünyaca ünlü caz kulüplerinde konserler verdi. 2007 yılında Türkiye’de çıkan ilk albümü “Gamzelim” Sound on Sound dergisinin albüm kritiklerince “virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak tanımlandı. 2011 Haziran ayında Yavuz Akyazıcı Project grubuyla “Turkish Standards Vol.1″i Esen Müzik markasıyla müzikseverlerin beğenisine sundu. 2012 yılbaşında ise çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan “Bridge” albümüyle “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkıyı yorumladı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
28 Mart / Mar. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Deniz Taşar Quintet
Deniz Taşar (vo), Gürtuğ Gök (s), Miraç Çelenk (p), Şentürk Öztaş (b), Veli Kırcıoğlu (d).
İstanbul doğumlu Deniz Taşar, şarkı söylemeye 2005’te Robert Kolej Orkestrası’nda başladı. O zamandan beri farklı türlerde kurduğu gruplarla sahne alıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi mezunu Deniz, 2013′te girdiği Nardis Genç Caz Yarışmasını kazanarak Estonya’da yarışmasının ardından geçtiğimiz aylarda Akbank Jamzz’de En İyi Yorum ödülüne layık görüldü ve müzisyen arkadaşlarıyla kurduğu ve sahne alacağı grubuyla aynı sene IKSV Genç Caz’ı kazanarak Istanbul Caz Festivali’nde çalmaya hak kazandı. Grup bu akşam, yeniden yorumladıkları caz, R&B ve soul parçalarla karşınızda olacak.
Giriş: 40 TL
29 Mart / Mar. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege 6tet
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Halen Ankara Bilkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve konserler veriyor.
Giriş: 40 TL
31 Mart / Mar. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Ozan Musluoğlu Quartet
Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Mehmet İkiz (d).
2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünü burslu olarak kazandı. Marc Johnson, David Friesen, Dominique Lemerle ve Robert Balzar gibi çok ünlü kontrbasçılarla workshoplar yaptı. Athena grubuyla 2003-2007 yılları arasında yurt içi ve yurt dışında albüm, turne ve konserler yaptı ayrıca 2004 yılında da Eurovision şarkı yarışmasında ülkeyi temsil edip dördüncülük aldı. Rec Jazz etiketi ile 2009 yılının Ocak ayında ilk albümü olan “Coincidence”ı çıkardı. 2011 yılının Mayıs ayın
da ise ikinci albümü olan “40th Day”i Equinox Music etiketiyle çıkarttı. Yine bestelerden oluşan bu albümde, 5 yıl üst üste Downbeat dergisinin yılın trompetçisi ilan ettiği Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green yer aldı. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli 12 caz piyanistiyle birlikte yaptığı “My Best Friends Are Pianists” isimli üçüncü albümü ise yine Equinox Music etiketiyle Aralık 2012′de raflarda yerini aldı. Ozan Musluoğlu çalışmalarına Kamil Özler’in şefliğini yaptığı TRT Caz Orkestrasının kontrbas sanatçısı olarak devam ediyor. Ayrıca her pazartesi akşami saat 23:00’da TRT Radyo 3’te yayınlanan “Caz Saati” isimli radyo programını da hazırlayıp sunuyor.
da ise ikinci albümü olan “40th Day”i Equinox Music etiketiyle çıkarttı. Yine bestelerden oluşan bu albümde, 5 yıl üst üste Downbeat dergisinin yılın trompetçisi ilan ettiği Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green yer aldı. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli 12 caz piyanistiyle birlikte yaptığı “My Best Friends Are Pianists” isimli üçüncü albümü ise yine Equinox Music etiketiyle Aralık 2012′de raflarda yerini aldı. Ozan Musluoğlu çalışmalarına Kamil Özler’in şefliğini yaptığı TRT Caz Orkestrasının kontrbas sanatçısı olarak devam ediyor. Ayrıca her pazartesi akşami saat 23:00’da TRT Radyo 3’te yayınlanan “Caz Saati” isimli radyo programını da hazırlayıp sunuyor.
Katıldığı caz festivalleri:
2001 Bodrum Caz Festivali
2002 Afyonkarahisar Caz Festivali
2003 Afyonkarahisar Caz Festivali
2003 İstanbul Caz Festivali
2003 Akbank Caz Günleri
2004 Bakü Caz Festivali
2006 Bratislava Caz Festivali
2008 Alanya Caz Festivali
2010 İstanbul Caz Festivali
2010 Ramazan Caz Festivali
2011 Nublu Caz Festivali
2011 İstanbul Caz Festivali
2012 Almaty Caz Festivali
2012 Antalya Caz Festivali
2013 Ankara Caz Festivali
2013 Istanbul Jazz Festival
2013 Alanya Jazz Festival
2013 Akbank Jazz Festival
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Afiş Görsel: Tenise Yalçın
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisjazz.com/