Nardis Jazz Clup 2014 Ocak Ayı Etkinlikleri

NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327

http://www.nardisjazz.com

 

NARDİS JAZZ CLUB 2014 OCAK AYI ETKİNLİKLERİ
01.01.2014 – 31.01.2014
 


01.01.2014 – 31.01.2014

01 Ocak / Jan. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Sanem Kalfa & Önder Focan & Kağan Yıldız Trio
Sanem Kalfa (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).
Hollanda’da yaşayan Sanem Kalfa ve usta müzisyenler Önder Focan ve Kağan Yıldız’ın birlikteliği ile sizlere standartlardan oluşan bir repertuarı Nardis`in sıcak atmosferinde sunacaklar.
Trabzonlu Sanem Kalfa Ankara’da 12 yıl cello çaldıktan sonra 2007’de caz okumak, söylemek için Hollanda’ya gitti. Dena de Rose, JD Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini, Judy Niemack ile çalıştı. Bu arada Avrupa’nın pekçok yerinde kendi projelerini de üretmeye devam etti, konserler verdi, festivallerde yer aldı. Peter Herbolzheimer ve Judy Niemack ile European Jazz Academy Yamaha Bigband Workshop’una katıldı. Theater De Spieghel’de 2009 yılında düzenlenen Nederlands Jazz Vocal Concour’da 2.lik ödülü aldı. 2010’da Montreux Caz Festivalindeki vokal yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yeni albümünün kayıtlarını bitiren sanatçı çok yakında CD çalışması ile de piyasada olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

02 Ocak / Jan. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Selim Benba Group
Tahsin Ünüvar (s), Selim Benba (p), Önder Focan (g), Nezih Yeşilnil (b), İzzet Hiçkalmaz (d).
7 yaşında klasik piyano ile müzik eğitimine başladı. 1989′dan itibaren caz çalışmalarına ağırlık verdi. 1992′de Tahsin Ünüvar dörtlüsü ile çalmaya başladı. 1998 ve 2007′de İstanbul Caz Festivali’nde yer aldı. 1999 Akbank Caz Festivali’nde kendi triosuyla yer alan sanatçı, 2006 yılında Spin ile ilk albümünü kaydetti. Japonya, Tokyo’da yaşayan sanatçımız grubu ile birlikte sizlere caz standartlarından oluşan bir repertuar seslendirecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 


 

03 Ocak / Jan. 2014 Cuma (22:30-01:30)
VOCE
Meltem Ünel (vo), Melisa Kral (vo), Emin Fındıkoğlu (p), Derya Davulcu (b), Monika Bulanda (d).
İki kız şarkıcının birlikte söyleme olanaklarının irdelendiği topluluk, solistlerin kişisel yeteneklerini de sergiledikleri ilginç bir repertuarı seslendiriyor.
Giriş: 40 TL
 

 
04 Ocak / Jan. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Goodfellas”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Elvan Aracı (tb, p), Bora Çeliker (g), Caner Üstündağ (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
Dilek Sert Erdoğan bu ay birbirinden usta müzisyenlerle Nardis sahnesinde buluşuyor. Geçtğimiz yıl yayınlanan “Moments” albümü büyük başarı elde eden sanatçı, bu ay ülkemizin en önemli tromboncularından Elvan Aracı’nın müzikal şefliğinde, usta gitarist Bora Çeliker, Caner Üstündağ ve turgut Alp Bekoğlu ile birlikte Nardis sahnesinde. Good Fellas; unutulmaz jazz standartları, film müzikleri soul, funk ve R&B parçalarından oluşan şahane bir repertuarla Nardis dinleyicileriyle buluşuyor.

 
06 Ocak / Jan. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Okay Temiz – Oriental Wind
Okay Temiz (perc), Çağdaş Oruç (s), Önder Focan (g), Tom Temiz (keyb), Ozan Musluoğlu (b), Ahmet Özden (zurna).
2011 İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından özel ödüle layık görülen, Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Okay Temiz, Oriantal Wind adlı projesiyle Nardis sahnesinde.
1972’de Okay Temiz tarafından Stockholm’de kurulan Oriental Wind, Henüz “dünya müziği” kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce icra eden topluluk, bugüne kadar 2300 konser verdi, 300 civarında festivale katıldı ve 8 plak kaydetti. Başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrik
a ve Hint folk müziklerini cazın geniş yelpazesi içinde sunan Oriental Wind ile Nardis’te uzun bir müzik yolculuğuna hazır olun.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 
07 Ocak / Jan. 2014 Salı (21:30-00:30)
Şirin Soysal Band
Şirin Soysal (vo), Adem Gülşen (p), Bora Çeliker (g), Baran Say (b), Erdem Göymen (d).
Şirin Soysal 1980′de Viyana’da doğdu. Çocukluğunu bir çok Avrupa şehrinde geçirdikten sonra, Dublin Trinity College’in tiyatro bölümünden mezun oldu. Dublin’de ayrıca sinema üzerine yüksek lisansını tamamladı. Mustafa Yurdakul, Tamara Nizhnikova ve Randy Esen gibi değerli hocalar ile sesini eğitti. 2011’de çıkardığı Bir Şeyler Var adlı ilk albümü, ‘kara kabare’ diye adlandırdığı özgün tarzı ve farklı aurasıyla, türk müzik eleştirmenlerince övüldü. Art-rock ve art-pop türlerinde gezinen ikinci albümü Ziyaret 2013′te çıktı. Aynı yılın Nisan ayında Soysal ve ekibi, Washington D.C.’de Ertegün Caz Serisi’ne davet edilen ilk Türk grubu oldu. Kendi bestelerinin yanı sıra caz standartları, Kurt Weill ve kabare klasikleri, şansonlar ve kült pop şarkılarından oluşan özel repertuvarını kendine has dramatik vokali ve sahne performansıyla yorumluyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 


 

08 Ocak / Jan. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Alp Ersönmez “Yazısız”
Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Alp Ersönmez (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Bornova Anadolu Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü ve Bilgi Üniversitesi Jazz Kompozisyon Bölümü’nü bitiren Alp Ersönmez, kendi grupları olan “Yazısız”, “Cereyanlı” ve İlhan Erşahin’le oluşturdukları İstanbul Sessions dışında, Türk pop müziğinin dünyada en çok tanınan ismi Tarkan ile başarılı sanatçı Nil Karaibrahimgil ile de bas gitar çalmaktadır.
2011′de çıkan ilk solo albümü “Yazısız” daki bestelerinin genel havası, birbirinden ayrı ve bağımsız gibi görünen tarzların, günümüz armoni anlayışlarının sunduğu olanaklarla yorumlanması olarak tanımlanabilir. Albümde Alp Ersönmez,Turgut Alp Bekoğlu ve Genco Arı’dan oluşan trionun yanında, Erik Truffaz, Erkan Oğur, İmer Demirer, Sibel Köse, Akın Eldes gibi usta isimler de yer almaktadır.
Yeni projesi “Cereyanlı” ile de, caz bestelerinin bilgisayar ve elektronik altyapılarla hazırlanmış düzenlemelerini, altılıya konuk olan enstrümanist veya şarkıcılarla seslendirmektedirler.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL


 

09 Ocak / Jan. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Off Lines
Guy Mintus (p), Yinon Muallem (perc, ud, vo), konuk sanatçı; Sinan Cem Eroğlu, (kaval).
Besteci ve vurmalı çalgıların önde gelen isimlerinden biri olan Yinon Muallem’in yeni projesi ve konukları bu gece karşınızda olacak. Genç ve harika bir piyanist olan Guy Mintus ve kavalda Sinan Cem Eroğlu ile yeniden yorumlanacak beste ve aranjmanlarla karşınızda olacaklar. Cazdan film müziklerine, Yahudi müziklerine uzanan renkli bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

10 Ocak / Jan. 2014 Cuma (22:30-01:30)

Ayşe Gencer Band
Ayşe Gencer (vo), İmer Demirer (tp), Serkan Özyılmaz (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).
TRT’nin açtığı ses yarışmasını kazanarak muzik hayatına adım attı. Müzisyen bir aileden gelen Ayşe Gencer doğduğundan beri caz müziği dinleyerek büyümüş ve profesyonel müzik hayatına Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil, Cankut Özgül’le başlamıştır. Türkiye’nin ender caz müzisyenleriyle çalışmalarını ilerleterek çeşitli uluslararası festivallerde performans göstermiştir. Hayatında ünlü davulcu Erol Pekcan’ın öneminin büyük olduğunu söyler çünkü onun tarafından her zaman desteklenmiştir. Eşi İmer Demirer’le İstanbul’da çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılında ilk albümü But Beautiful’u piyasaya çıkaran sanatçı bu gece repertuarında albümden parçalar ve caz standartlarına yer verecek.
Giriş: 40 TL

11 Ocak / Jan. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Istanbul Funk Unit
Yahya Dai (s), Kerem Turhan (keyb), Cenk Soyak (g, vo), Tunç Erkan (b), İzzet Hiçkalmaz (d). 
Çeşitli caz, blues ve rock gruplarında çalan ve ¨nasıl oldu da daha önce funk müziği Nardis sahnesine taşımadık?¨ diyen son derece yetenekli müzisyenlerden müteşekkil “Istanbul Funk Unit¨in; Maceo Parker, Liquid Soul ve Nils Landgren’in parçalarının yanısıra, caz standartlarının funk yorumlarıyla yer alacakları bu gece, Nardis’in en ¨funky¨ performansı olmaya aday.
Herbiri birbirinden kıymetli grup üyelerinin, müzikal geçmişlerinden bahis açmak yerine,¨funk¨ dolu zaman geçirileceğinin bir göstergesi olarak bazı parça isimlerini takdim etmek isteriz; Shake Everyting You Got, We Are On The Move, You Dig, House Party.
Görüldüğü üzere ama&cce
dil;ları dinleyenlerin yerinde duramayacakları unutulmaz bir geceye imza atarak, grup olarak Nardis sahnelerindeki yerlerini sağlamlaştırmak. Tüm Funk sevenleri bekliyoruz.
Giriş: 40 TL


 

13 Ocak / Jan. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Cem Tuncer (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla’nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL


 

14 Ocak / Jan. 2014 Salı (21:30-00:30)
Deniz Taşar Quintet
Deniz Taşar (vo), Gürtuğ Gök (s),  Miraç Çelenk (p), Şentürk Öztaş (b), Veli Kırcıoğlu (d).
İstanbul doğumlu Deniz Taşar, şarkı söylemeye 2005’te Robert Kolej Orkestrası’nda başladı. O zamandan beri farklı türlerde kurduğu gruplarla sahne alıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde İnteraktif Medya Tasarımı Bölümü’nde okuyor. 2013′te girdiği Nardis Genç Caz Yarışmasını kazanarak Estonya’da yarışan Deniz, geçtiğimiz aylarda Akbank Jamzz’de En İyi Yorum ödülüne layık görüldü ve müzisyen arakadaşlarıyla kurduğu ve sahne alacağı quartetle aynı sene IKSV Genç Caz’ı kazanarak Istanbul Caz Festivali’nde çalmaya hak kazandı. Grup bu akşam, kendilerine ait düzenlemeleriyle sevdikleri caz standartlarını ve yorumladıkları R&B parçaları çalacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL


 

15 Ocak / Jan. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
ODTU CAZ GECESİ – Şallıel Bros. 
Batu Şallıel (ts), Anıl Şallıel (as), Uraz Kıvaner Kıvaner (p), Cem Tuncer (g), Deniz Beydilli (b), Alpdoğan Türeci (d).
Caz ve popüler müzik sahnesinin genç nefesleri Şallıel Brothers yine iş başında. Funk, caz ve soul klasiklerini kendilerine has aranjmanlarla yorumlayan What da Funk Project’in de kurucusu olan saksofoncu kardeşler Anıl ve Batu Şallıel, bu kez gitarda Cem Tuncer, klavyede Uraz Kıvaner, bas gitarda Deniz Beydili ve davulda Alpdoğan Türeci eşliğinde Brecker Brothers, Michel Camilo, Jaco Pastorious, Mike Stern Band, Dave Weckl Band gibi müzisyen ve grupların klasiklerine kendi renklerini katacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 
16 Ocak / Jan. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Tausk & Ataman & Focan Trio
Niels Tausk (tp), Önder Focan (g), Onur Ataman (g).
Hollandalı trompetçi Niels Tausk caz gitaristi Önder Focan ve fusion gitaristi Onur Ataman ile heyecan dolu bir gece için birlikte olacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
Önder Focan Türkiye’nin önde gelen caz gitaristlerindendir. 1975 yılında 19 yaşında iken tamamen caza yöneldi. Cazı ODTU yıllarında mühendislik okurken kendisi çalışarak öğrendi. Pek çok uluslararası festivalde, konserlerde çaldı. 13 CD piyasaya çıkardı. 13. “Songbook” adlı albümü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.
Onur Ataman
Caz- rock gitaristi Onur Ataman, İstanbul Devlet Konservatuarı’nı bitirdikten sonra 2001 yılında Lahey’deki Hollanda Kraliyet Konservatuari caz gitar bölümüne ilk Türk müzisyen olarak kabul edildi. Aynı okulda bachelor ve master eğitimini “onur” derecesi ile bitiren sanatçı daha sonra Hollanda’da Leiden Üniversitesi ve Belcika Ghent’te Orpheus Institute’de iki yıl doktora eğitimine devam etti.
Caz kariyeri boyunca bir çok ünlü caz müzisyenlyle kendi ismiyle kurmuş olduğu Onur Ataman Ensemble çatısı altında Avrupa ve Türkiye’de konserler verdi ve CD’ler kaydetti. Onur Ataman Hollanda’daki ve Türkiye’deki aktif caz kariyerine devam etmektedir.
 

 

17 Ocak / Jan. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Serj Mısır (p), Sinan Keskin (as), Barış Aslan (tp).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıp
ır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40.-TL

 

 
18 Ocak / Jan. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Group
Sibel Köse (vo), Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL
 

 

20 Ocak / Jan. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Ricardo Moyano & Kamil Erdem Duo
Ricardo Moyano (g), Kamil Erdem (b).
Farklı müzik türlerine olan yatkınlıklarını kariyerleri boyunca yer aldıkları çeşitli topluluklarda ve solo çalışmalarında sergieyen Ricardo Moyano ve Kamil Erdem, ortak müzik dillerini Arjantin, Brezilya ve Türk müziklerini içeren zengin bir repertuarla sunacaklar. Hermeto Pasqual, Villa Lobos, Astor Piazzola, Ariel Ramirez, Toninho Ramos, Angel Villoldo gibi tanınmış Latin Ameriklalı bestecilerin eserlerini kendi müzikal kimliklerini yansıtacak biçimde yeniden düzenleyen ikilinin repertuarında Kamil Erdem’in besteleriyle gelenkesel Türk Müziği’nden yorumlar da yer alıyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
21 Ocak / Jan. 2014 Salı (21:30-00:30)
Amy Kalliher Band
Amy Kelliher (vo), Uraz Kıvaner (p), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Amy Kelliher ABD, Bostonlu bir vokalist. 2006 yılında taşındığı İstanbul’da Sibel Köse vokal atölyesine katıldı. 2007 ve 2010 yıllarında Polonya’daki workshoplara da katıldı. Bu gece Amerikan caz standartlarından oluşan bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 

22 Ocak / Jan. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Volkan Polat Quintet
Bulut Gülen (tb), Can Çankaya (p), Volkan Polat (g), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Haziran, Temmuz ve Eylul 2013′te Nardis Jazz Club’da verdikleri konserlerle ilk kez bir araya gelen grup, gitarist Volkan Polat öncülüğünde kuruldu. Başarılı beş genç caz müzisyeninden oluşan grup, sahneden yaydığı enerjiyle seyircinin de beğenisini kazandı. Aralarında yıllardır tanışan ve birlikte çalan müzisyenlerin de olduğu ekipte; Trombonda Bulut Gülen, Piyanoda Can Çankaya, Gitarda Volkan Polat, Kontrbasta Volkan Topakoğlu ve Davulda Ekin Cengizkan var. Bu gece, ağırlıklı olarak gruptaki her müzisyenin bestelerinden örnekler ve standartlardan oluşan bir repertuar çalacaklar.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
 

 

23 Ocak / Jan. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
İstanbul Gençlik Caz Orkestrası Küçük Grubu sunar; Baki Duyarlar
Baki Duyarlar (p), Ekin Bilgin (b), Berkan Tilavel (d), Tümer Uluçınar (g), Ege Cengiz (tp), Aykut Ayar (s), Burak Dursun (tb).
İstanbul Gençlik Caz Orkestrası 2013 yazında kuruldu. Şefliğini piyanist Baki Duyarlar’ın yaptığı orkestra “big band” geleneğindeki hemen hemen bütün tarzlarını içeren repertuarı, belirli dönemlerde yenilenecek orkestra elemanları ile bütün genç kabiliyetli müzisyenlere açık olan ve caz müziğinin eğitimine yönelik bir oluşumdur.
Yıl içinde farklı mekanlar, festivaller, solistler, besteciler ve repertuar ile konserler veren ve verecek olan orkestra elemanlarının daha fazla doğaçlamaya yönlendirilebilmeleri ve daha fazla usta müzisyenler ile paylaşımda bulunup tecrübelenmeleri amacı ile kurulmuş küçük gruplar ile sahne alma fikri ilk kez Nardis’te olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
24 Ocak / Jan. 2014 Cuma (22:30-01:30)
İmer Demirer Quartet
İmer Demirer (tp), Serkan Özyılmaz (p, keyb), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
İmer Demirer Ankaralı. Müzik hayatına 1976 senesinde İstanbul Devlet Konservatuar’ı Trompet bölümüne girerek başladı. Burada 11 sene Gökmen Ahmet Noyan’la çalıştı. 1987 senesinde M.S.Ü Devlet Konservatuarından mezun oldu. 1989 yılında TRT Caz Orkestrasına katıldı. 1998’de kapanana kadar Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde “caz ensembleve trompet” dersleri verdi. Pek çok uluslararası festivalde sahne alan ve sideman olarak birçok albümlerde çalarak katkıda bulunan İmer Demirer 2009 senesinde Pozitif Müzik etiketiyle “You, Me & Char” adlı albümü yayımlamıştır. Albümde kendi bestelerine de yer veren İmer Demirer konser ve sahne çalışmalarına devam etmektedir.
Giriş: 40 TL

 

 
25 Ocak / Jan. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege 6tet
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Meltem Ege Syracuse, N
ew York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Halen Ankara Bilkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve konserler veriyor.
Giriş: 40 TL

 

 
27 Ocak / Jan. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Yavuz Akyazıcı Trio 
Yavuz Akyazıcı (g), Volkan Hürsever (b), Cengiz Baysal (d). 
1996 yılında New York’taki, New School Jazz Academy’nin Jazz Performance bölümünden mezun oldu. Amerika’da geçirdiği 17 sene boyunca 55 Bar, Birdland, Bottom Line, Village Vanguard, Knitting Factory, Auggie’s gibi dünyaca ünlü caz kulüplerinde konserler verdi. 2007 yılında Türkiye’de çıkan ilk albümü “Gamzelim” Sound on Sound dergisinin albüm kritiklerince “virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak tanımlandı. 2011 Haziran ayında Yavuz Akyazıcı Project grubuyla “Turkish Standards Vol.1″i Esen Müzik markasıyla müzikseverlerin beğenisine sundu. 2012 yılbaşında ise çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan “Bridge” albümüyle “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkıyı yorumladı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
28 Ocak / Jan. 2014 Salı (21:30-00:30)
Bilal Karaman Trio
Bilal Karaman (g), Baran Say (b), Derin Bayhan (d).
Son dönemde yaptığı çalışmalarla adından övgüyle bahsettiren gitarist Bilal Karaman yapmış olduğu iki albümünden parçalarla “Bahane” ve “Patika” projesiyle Nardis’te sahne alacak. Doğan Canku’yla flamenko teknikleri, Donovan Mixon ve Wolfgang Muthspiel ile caz gitar, Erkan Oğur ile Türk müziği ve perdesiz gitar, Aydın Esen ile yüksek armoni ve doğaçlama çalıştı. Nardis’in 2009 tarihli Caz Gitar yarışmasında birinci oldu. 2012 İstanbul Caz Festivalinde Marcus Miller ile aynı sahneyi paylaştı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
29 Ocak / Jan. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Dave Allen Trio
Dave Allen (g), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
Philadelphia doğumlu olan Dave Allen günümüzün en önemli caz gitaristlerinden biridir. 1988 yılında New York’a taşınmış olan sanatçı Dünya’nın en önemli müzik okullarından biri olan Manhattan School of Music’te eğitim görmüş ve bugüne kadar önemli caz müzisyenleriyle çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Chris Cheek, Seamus Blake, Mark Turner, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, John O’Gallagher, Loren Stillman, Tyshawn Sorey, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Ted Poor… “Untold Story” ve “Real and Imagined” isimli iki albümü vardır. Bu albümleri ile caz kritiklerinden birçok övgüler almıştır.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
30 Ocak / Jan. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil Cinemascope feat. Önder Bali
Önder Bali (p), Gökçe Coşkun (keman), Nezih Yeşilnil (b), Veysel Çadır (d).
Müzik ve sinema iki büyülü sanat dalıdır. Sessiz sinemanın sesi müzik idi. Çalınan ve çalınmayan notalarıyla müzik, sinemanın etkisini arttıran en önemli faktördür. Hatta zaman zaman filmin önüne de geçer.
Usta sanatçımız Nezih Yeşilnil’in düzenlemelerini yaptığı bu önemli proje, dünya sinema tarihine damgasını vurmuş unutulmaz film müziklerini kendi caz birikiminin süzgecinden geçirerek, bambaşka bir lezzet ile dinleyicisiyle buluşturuyor.
Yeşilnil’in her seferinde farklı müzisyenler ve farklı yorumlarla daha da renklenen, büyük ilgi gören projesinin konuğu bu kez usta sanatçı Önder Bali olacak. Keyifli ve çok özel bir Nardis gecesine hazır olunuz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

31 Ocak / Jan. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Başak Yavuz Band
Başak Yavuz (vo), Tamer Temel (ts), Adem Gülşen (p), Alper Yılmaz (b), Erdem Göymen (d).
2008 Nardis Caz Vokal yarışması birincisi Başak Yavuz, 2012 yazında Manhattan School of Music’den Master of Music derecesiyle mezun olduktan hemen sonra Dave Liebman, Peter Eldridge ve daha birçok usta müzisyenle birlikte ilk albümünü New York’ta kaydetti. ‘Things…’ isimli bu albüm Kalan Müzik etiketiyle Eylül ayında raflarda yerini aldı. New York’un birçok caz kulübünde, Montreal’de Upstairs Jazz Club’da, İstanbul Caz Festivali’nde ve İstanbul’un çeşitli kulüplerinde bestelerini ve aranjmanlarını defalarca seslendiren Başak Yavuz, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Caz Vokal ve Vokal Ensemble dersleri vermektedir. Bu gece caz standartlarından oluşan bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 40 TL

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Afiş Görsel: Tenise Yalçın
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisja
zz.com/

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir