Nardis Jazz Clup 2014 Şubat Ayı Etkinlikleri

NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327

http://www.nardisjazz.com

 

NARDİS JAZZ CLUB 2014 ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ
03.02.2014 – 28.02.2014

 

03 Şubat / Feb. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Kerem Türkaydın Group – Candid Project 
Bulut Gülen (tb), Adem Gülşen (p), Kerem Türkaydın (g), Erdal Akyol (b), Onur Alatan (d). 
Kerem Türkaydın, 13 yaşında müzik çalışmalarına gitar çalarak başladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üni. Müzik Bölümünü kazandı. Bu bölüme üç yıl devam ettikten sonra, 1999 yılında İstanbul Bilgi Üni. Müzik Bölümüne tam burslu olarak kabul edildi. Neşet Ruacan, Kamil Özler, Donovan Mixon, Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer gibi usta müzisyenler ile gitar, armoni ve doğaçlama teknikleri konusunda çalışmalar yaptı. Müzikal ve teorik birikimlerini “caz gitar metodu” isimli kitabında paylaştı. Mezun olduğu 2004 yılından bu yana, popüler müzik sektörü ve birçok caz projesinde yer almasının yanısıra aktif olarak, stüdyo müzisyenliği, reklam müzikleri ve aranjörlük yapmaktadır. Kerem Türkaydın “Candid Project” isimli oluşumda ağırlıklı olarak kendi yazdığı parçalar ve sevdiği bazı caz standartlarına yer verecek. Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
04 Şubat / Feb. 2014 Salı (21:30-00:30)
Asena Akan – Brazilian Jazz
Asena Akan (vo), Şenova Ülker (tp), Adem Gülşen (p), Önder Focan (g), Baran Say (b), Korhan Ogan (d).
İstanbul doğumlu Asena AKAN, müziğe 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarında klasik keman eğitimi ile başladı. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarına sahip olan Akan, sesini farklı şekillerde kullanmayı öğrendiği İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Caz müziğine olan tutkusu nedeniyle Randy Esen, Donovan Mixon ve Aydın Esen ile caz vokal ve teori çalışmaları yaptı.
2000 yılından günümüze birçok konser veren Akan rock, soul, flamenko, bossanova ve caz dahil birçok stilde deneyim kazandı. Tüm bu deneyim ve birikimler söz yazarı kimliği ile de birleşerek onu beste yapmaya yöneltti. ‘Z Yapım’ Kalan Müzik tarafından, söz ve müzikleri kendisine ait 9 şarkıdan oluşan ilk albümü “İstanbul’un İzleri” yayınlanan Akan, beste ve sahne çalışmalarının yanı sıra vokal eğitmeni olarak da profesyonel müzik hayatını sürdürmektedir.
Asena Akan Band gecede, Brezilya Caz müziğinin hem geleneksel hem de çağdaş örneklerini yorumlayacak.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
 
05 Şubat / Feb. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Önder Focan Quartet “Back to Bop”
Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Uzun zamandır birlikte ve değişik gruplarda çalan müzisyenler caz standartları ve bazı düzenlemelerden oluşan çok keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Önder Focan Türkiye’nin önde gelen caz gitaristlerindendir. 1975 yılında 19 yaşında iken tamamen caza yöneldi. Cazı ODTU yıllarında mühendislik okurken kendisi çalışarak öğrendi. Pek çok uluslararası festivalde, konserlerde çaldı. 12 CD piyasaya çıkardı. 13. “Songbook” adlı albümü geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. 2002 yılından bu yana Nardis Jazz Club’ı da eşiyle birlikte yürütmekte.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
06 Şubat / Feb. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Ülkü Aybala Sunat Band
Ülkü Aybala Sunat (vo), Duru Tuna (as), Volkan Polat (g), Volkan Topakoğlu (b), Derin Bayhan (d).
İzmir’de doğdu. 2000 senesinde Konya Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun olduktan sonra Konya’da çeşitli mekanlarda şarkı söylemeye başladı ve aynı zamanda Konya Musiki Derneği’nde Klasik Türk Müziği Konserlerinde solist ve korist olarak yer aldı. ’S5’ adlı grubu ile Konya ve Ankara ODTÜ’ de konserler verdi. 2007 Nardis Caz Vokal yarişmasında Nardis özel ödülü ve ‘Sibel Köse’ workshop ödülü kazandı. Carlsberg sponsorluğunda Polonya Pulawy caz workshopuna katıldı. 2011 yılında ikincisi yapılan Kapadokya Caz Günleri’ nde sahne aldı.
Projesi olan Jeff Buckley şarkılarının yanı sıra halen İstanbul’da çeşitli kulüp ve mekanlarda şarkı söylüyor. Grup bu gece caz standartları ve farklı tarzda parçaları yorumlayacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
07 Şubat / Feb. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Genco Arı (p, keyb), Bora Çeliker (g), Caner Üstündağ (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ve müzik dünyasının dahi çocuğu ‘the Wizard” Genco Arı müzikal birlikteliklerini çok özel bir projeyle Nardis sahnesine
taşıyorlar.
Tüm söz ve müzikleri Dilek Sert Erdoğan’a, düzenlemeleri ve müzikal direktörlüğü Genco Arı’ya ait olan Moments, Türkiye’de yapılan ilk özgün İngilizce ’soul’ albümü olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıl (2013) dinleyicilerle buluşan albüm ilk konserini İstanbul Caz Festivali’nde vermişti. Bu gece, kısa zaman içinde en çok satılan caz albümleri sıralamasında en üst sıraya yerleşen albümden parçaların yanısıra sanatçının sesinden dinlemeyi çok sevdiğiniz 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/ jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40.-TL
08 Şubat / Feb. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Group
Sibel Köse (vo), Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL
10 Şubat / Feb. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Cem Tuncer (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla’nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
11 Şubat / Feb. 2014 Salı (21:30-00:30)
Triosome
Barış Büyükyıldırım (p), Yaman Zencirci (b), Olgun Açar (d).
Barış, Yaman ve Olgun 2013′ün sonunda tanışıp, bir arada olmak ve müzik yapmaktan çok zevk aldılar. Değişik müzik geçmişleri bu başarılı 3 müzisyeni cazdan rock’a, avant-garde’dan çağdaş müziğe renkli bir tarzda buluşturdu.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
12 Şubat / Feb. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
ODTU CAZ GECESİ 
Bora Çeliker Salıncak Neşe ve Dans Orkestrası
Bora Çeliker (g), Barış Ertürk (ts), Serkan Emre Çiftçi (tp), Işık Üstündağ (tb), Baran Say (b), Olgun Açar (d).
Cazın, New Orleans’den büyük kentlere göç ederek, eğlence ve dans müziğine dönüştüğü; orkestra şefleri ve müzisyenlerin pop star olarak görüldüğü, ve büyük buhran sonrası şekillenerek, dünya savaşına fon oluşturmuş bir evresinden ilham alan grup, bu dönemde öne çıkan big band’lerin imza parçalarını ve bu parçaların çağrıştırdığı aykırı sürprizleri içeren bir repertuvarı, esprili, özgün düzenlemelerle seslendiriyor.
Şenlik, dans, neşe ve şamata gibi anahtar sözcüklere odaklanan icra ve doğaçlama anlayışı/üslubu, detaylarda gizli küçük buluşlar ve dozunda mizah barındıran düzenlemelerle desteklenerek, güncel bir sound hedefleniyor.
Müzik zevkiniz ne olursa olsun, bu programda size hitap eden bir şeyler bulabilirsiniz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
13 Şubat / Feb. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Kaan Mete Trio
Kaan Mete (manouche g), Hasan Volkan Kılıç (ritim g), Nezih Yeşilnil (b).
Müziğe çocuk yaşlarda keman ve ut çalarak başladı. Gitar çalmayı kendi kendine öğrendi. Gazi Üniversitesi Müzik bölümü mezunu. Caz ile üniversite yıllarında tanıştı. Çetin Bilge Akıncı ile caz teori çalıştı. Yirmili yaşların başında Django’nun müziğini keşfetti ve o zamandan beri Jazz Manouche “gypsy jazz” çalıyor. Fransız devleti tarafından bir dizi konser için Fransa’ya davet edildi (Espace Rohan, Strasbourg). Trio bu akşam sizlere özgün besteler, Django Reinhardt ve standartlardan oluşan bir dinleti sunacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
14 Şubat / Feb. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Çağıl Kaya Quintet 
Çağıl Kaya (vo), Tamer Temel (s, flt), Kürşat Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Ankara’d
a doğdu. Ege Üniversitesi kimya bölümünden mezun olduktan sonra Dokuzeylül GSF Müzikoloji bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesinde Müzik yüksek lisansı yaptı. Ömür Gidel’den dersler aldı. Türkiye’nin önemli müzisyenleriyle birçok konser ve festivalde yer aldı. Randy Esen ve Elif Çağlar ile caz vokal ve emprovizasyon çalıştı. Sibel Köse’nin workshoplarını izleme ve katılma şansı buldu.
Kendi çalışmalarının yanı sıra 2009 yılından bu yana Happy People grubunun da solistliğini yapıyor. İlk kaydını geçtiğimiz günlerde bitiren sanatçı bu gece yeni standartlardan seçilmiş özel bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 40.-TL
 
 
15 Şubat / Feb. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Ece Göksu Quintet
Ece Göksu (vo), Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. “MASAL” adlı albümü piyasaya çıkan sanatçı sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40 TL
 
 
17 Şubat / Feb. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Eylül Biçer Quartet
Eylül Biçer (g), Tamer Temel (ts), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).
1987 yılında İstanbul’da doğan Eylül Biçer, Kabataş Erkek Lisesi’nde başladığı müzik yaşantısını Yıldız Teknik Üniversite’sinde Caz Gitar Bölümü’nde devam ettirdi. Çeşitli gruplar ile yurtiçi ve yurtdışında düzenli olarak konserler verip bir çok festivale katılan gitarist, Kenny Wollesen, Manuel Dunkel, Alex Harding gibi bir çok önemli müzisyenle de aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldu. Kendi bestelerine ve özellikle gitaristlerin bestelerine yer verdiği quarteti ile Nardis sahnesinde olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
18 Şubat / Feb. 2014 Salı (21:30-00:30)
Çağlayan Yıldız’s Group Sax
Engin Recepoğulları (s), Tamer Temel (s), Serhan Erkol (s), Çağdaş Oruç (s), Meriç Demirkol (s), Çağlayan Yıldız (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
Çağlayan Yıldız (1966) İzmir’de büyüdü ve 1990’da EÜ Tıp Fak.’den mezun olduktan sonra Bilkent Ü. Caz Bölümü’ne girdi. 1992-2000 arasında İstanbul caz ve pop camiasında icracı ve besteci/düzenlemeci olarak çalıştı, Dönemin önemli projelerinde yer aldı. 2000-2006 arasında Amsterdam’a yerleşerek pek çok proje ve besteye imza attı, Utrecht Konservatuarı’ndan Bestecilik ve Elektronik Müzik Master’larını aldı. 2006’da Türkiye’ye dönerek çalışmalarına devam etti; Bilgi Üniversite’sinde hocalık yaptı, TRT için radyo programları hazırlayıp sundu, üç müzik dergisinde köşe yazıları yazdı, icracılık/bestecilik/aranjörlük işlerine devam etti. Şu anda İTÜ MİAM’da Kompozisyon Doktorası’na devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi için: www.caglayanyildiz.com “Group Sax”, modern caz ve çağdaş doğaçlama tekniklerini bir potada eriten Çağlayan Yıldız bestelerini seslendirmek için Türkiye’nin önde gelen saksofoncularının bir araya geldiği esnek bir “havuz” oluşturma amacıyla başlatılan bir projedir. Bu konserimizde soprano, alto, tenor ve bariton saksofonlarda Engin Recepoğulları, Tamer Temel, Serhan Erkol, Meriç Demirkol yer alıyor.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
19 Şubat / Feb. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Önder Focan & Kamil Erdem Quartet
Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Ferit Odman (d).
Uzun yıllardır birlikte ve farklı gruplarla sahne alan Önder Focan ve Kamil Erdem ilk kez ortak bir projede buluşuyorlar. Sanatçılar bestelerinden oluşan bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
 
21 Şubat / Feb. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Samad Kamalı (p), Sinan Keskin (as), Barış Aslan (tp).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Best
elerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40 TL
 
 
22 Şubat / Feb. 2014 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege 6tet
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Halen Ankara Bilkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve konserler veriyor.
Giriş: 40 TL
 
24 Şubat / Feb. 2014 P.tesi (21:30-00:30)
Flapper Swing Band
Nevin Hetmanek (vo), Siney Yılmaz (s), Tomas Hetmanek (g), Erhan Erbelger (g), Volkan Topakoğlu (b).
Flapper Swing, Django Reinhardt ve Stephane Grappelli’nin izinden giden akustik bir caz manouche grubudur. Ritm gitar, solo gitar, kontrabas, soprano saksofon ve vokalden oluşan Flapper Swing, quintet ve trio formunda sahne alır. Repertuarlarında Django Reinhardt besteleri ve 1920-30′ların caz standartlarına yer veren grup dinleyicilerine o dönemin eşsiz atmosferini yaşatır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

25 Şubat / Feb. 2014 Salı (21:30-00:30)
Dave Allen Trio
Dave Allen (g), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
Philadelphia doğumlu olan Dave Allen günümüzün en önemli caz gitaristlerinden biridir. 1988 yılında New York’a taşınmış olan sanatçı Dünya’nın en önemli müzik okullarından biri olan Manhattan School of Music’te eğitim görmüş ve bugüne kadar önemli caz müzisyenleriyle çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Chris Cheek, Seamus Blake, Mark Turner, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, John O’Gallagher, Loren Stillman, Tyshawn Sorey, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Ted Poor… “Untold Story” ve “Real and Imagined” isimli iki albümü vardır. Bu albümleri ile caz kritiklerinden birçok övgüler almıştır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
26 Şubat / Feb. 2014 Çarşamba (21:30-00:30)
Palmslag
Ali Murat Cengiz (p), Esat Ekincioğlu (b), Steve Altenberg (d).
Adını tanıştıkları Hollanda/Groningen, Palmslag’dan alan üçlü, ortak, yalın bir müzik amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Modern caz yapan grup, caz geleneğinden etkilendiği kadar, Ravel/ Debussy, John Adams gibi farklı bestecilerden de ilham almaktadır.
Davulda, Amerika’dan, Chris Potter, John Benitez, Dr Lonnie Smith, Randy Brecker, Barry Harris gibi isimlerle çalmış olan, Steve Altenberg, piyanoda son Akbank JamZZ yarışması performans birincisi Ali Murat Cengiz, basta ise genç yaşına rağmen Hollanda, Almanya, Yunanistan, Slovenya, Letonya, Finlandiya, Belçika, Bulgaristan gibi pek çok avrupa ülkesinde farklı gruplarla sahne almış olan Esat Ekincioğlu yer almakta.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL

27 Şubat / Feb. 2014 Perşembe (21:30-00:30)
Ateş Tezer Trio
Uğur Güneş (p), Volkan Hürsever (b), Ateş Tezer (d). 
1960 doğumlu olan Ateş Tezer, Boğazici Siyasal Bilimler Fakültesi’nden 1981’de mezun olduktan sonra İstanbul ve İzmir’de Mahmut Yalay ve Bülent Gülcen gibi müzisyenlerle beraber çalışmaya başladı. Ardından Boston Berklee Müzik Okulu’na gitmek üzere ABD’ye gitti. Burada çeşitli kulüplerde bir çok müzisyenle beraber performans gösterdi. Bob Gulotti ile uzun yıllar caz davulculuğu üzerine çalışmalar yaptı. Daha sonra New York’a yerleşti. 1994 yılında İstanbul’a kesin dönüş yapan Ateş Tezer pek çok festival, konser ve kulüplerde çaldı. Emin Fındıkoğlu, Kerem Görsev, Tuna Ötenel ve Mahmut Yalay ile birlikte birçok kayıt çalışmaları gerçekleştirdi. Caz müziği yanında DJ U.F.U.K ile beraber kurdugu ‘Gazla Live’ ile acid caz projeleri, İmer Demirer, Mahmut Yalay, Sarp Maden ve Adnan Karaduman’la beraber Lodos projeleri ve konser turnelerinde yer alan Ateş Tezer, kulüp, festival ve konserlerde performanslarını sürdürüyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

28 Şubat / Feb. 2014 Cuma (22:30-01:30)
Sezgi Olgaç Quartet
Sezgi Olgaç (vo) Adem Gülşen (p) Emre Tankal (g) Baran Say (b) Korhan Ogan (d).
Son dönemin başarılı caz vokallerinden Sezgi Olgaç, uzun zamandır beraber performans sergilediği grubuyla Nardis sahnesinde. Müziğe öğrencilik yıllarında şarkı söyleyerek başladı, 2004 senesinde caza yöneldi. Sibel Köse, Randy Esen ve Donovan Mixon’dan özel dersler aldı, atölyelere katıldı. 2006 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda dereceye girerek Finlandiya’daki Lady Summertime yarışmasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Orient Expressions’ın Divan, Selim Demirdelen’in Dut Ağacı albümlerinde birer şarkı seslendirdi. Bu sene grubuyla İstanbul Caz Festivali Tünel Şenliği’nde beğeni toplayan Sezgi Olgaç, Nardis’te bugüne dek Önder Focan, Neşet Ruacan, Cem Aksel gibi isimlerle birçok kez sahne aldı. Bu gece grup caz standartlarından Joni Mitchell ve Paul Simon şarkılarına uzanan renkli repertuarları ve özgün yorumlarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 40 TL

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Afiş Görsel: Tenise Yalçın
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisjazz.com/

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir