Nardis Jazz Clup Eylül Ayı Etkinlikleri


Nardis Jazz Clup
http://nardisjazz.com/

NARDİS JAZZ CLUP'ta  30- 31 Ağustos'ta Sezon Başlıyor

 

 

30 Ağustos / Aug. 2013 Cuma (22:30-01:30)

Sibel Köse & Önder Focan & Kağan Yıldız Trio
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).
Çok değişik projelerde birlikte olan sanatçılar bu kez trio olarak birlikte olacaklar. Standartlar, düzenlemeler Önder Focan ve Kağan Yıldız’ın elinden, Sibel Köse’nin sesinden bambaşka bir renge bürünecek.
Giriş: 40 TL
 
***
Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Atölyesinde ilgi duyan her yaştan caz sever vokaliste vokal eğitmenliği de yapmaya devam etmektedir.
Önder Focan Türkiye’nin önde gelen caz gitaristlerindendir. 1975 yılında 19 yaşında iken tamamen caza yöneldi. Cazı ODTU yıllarında mühendislik okurken kendisi çalışarak öğrendi. Pek çok uluslararası festivalde, konserlerde çaldı. 13 CD piyasaya çıkardı. 13. “Songbook” adlı albümü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.
Kağan Yıldız Mimar Sinan Üniversitesi Kontrabas bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Pekçok konser ve uluslararası festivallerde sahne alan sanatçı albümlerin de aranan bascısıdır.
 
 
 
 
31 Ağustos / Aug. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse & Önder Focan & Kağan Yıldız Trio
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).
Çok değişik projelerde birlikte olan sanatçılar bu kez trio olarak birlikte olacaklar. Standartlar, düzenlemeler Önder Focan ve Kağan Yıldız’ın elinden, Sibel Köse’nin sesinden bambaşka bir renge bürünecek.
Giriş: 40 TL
 
 
 
 
02 Eylül / Sept. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Kürşad Deniz Trio
Kürşad Deniz (p), Volkan Topakoğlu (b), Hami Ünlü (d).
Kürşad Deniz 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden ve ardından Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Piyano çalmaya 5 yaşında babasından aldığı derslerle başladı ve daha sonra kendi başına devam etti. Kürşad Deniz’in caz müziğine duyduğu ilgi ortaokul yıllarına dayanıyor ve kendisi 2003 yılından bu yana caz kulüplerinde çalıyor. Kürşad Deniz 2010 yılında 13. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nde Sibel Köse Quartet ile sahne aldı ve 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ne Tünel Şenliği kapsamında gerçekleştirdiği solo performansı ile katıldı. Bu arada “Kerem Görsev’le Caz”, “Yansımalar” ve “Akustikhane” gibi televizyon programlarında konuk olarak yer aldı. 2010 yılı Ağustos ayında Sibel Köse Quartet ile Finlandiya’nın Pori ve Helsinki şehirlerinde konserler verdi. Kürşad Deniz Trio bu gece keyif verici standartlar ve düzenlemelerden oluşan bir repertuar seslendirecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
 
03 Eylül / Sept. 2013 Salı (21:30-00:30)
Hakan Behlil & Önder Focan & Deniz Dündar Trio
Önder Focan (g), Hakan Behlil (b), Deniz Dündar (d).
1970’lerden beri Türkiye’nin nöbetçi basçılarından Hakan Behlil, Okay Temiz’den Chet Baker’e, Ayten Alpman’dan Tuna Ötenel’e kadar çeşitli müzisyenlerle çaldı. Tuna’nın “yayla gibi basçı” Emin’in ise “telli davul” diye tarif ettiği Hakan Behlil bu akşam 80’lerden beri muhtelif gruplarda birlikte çaldığı Önder Focan ve Deniz Dündar ile standardlarla karşınızda olacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
04 Eylül / Sept. 2013 Çar
şamba (21:30-00:30)
Deniz Dündar Trio
Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Deniz Dündar (d).
İstanbul’da doğan Deniz Dündar müzikle çok erken yaşlarda tanıştı. 1978 yılında caz çalmaya başladı. Şu sıralarda çeşitli caz gruplarıyla çalışmalarını sürdüren Deniz Dündar davulu melodik bir müzik aleti olarak algılıyor. Bunun yanısıra davulcuların çaldıkları küçük gruplarda ve orkestralarda diger elemanlarla sürekli iletişim kurmalarının kaçınılmazlığına inanıyor. Bu gece standartlarin en keyiflililerini bu triodan dinleyeceksiniz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 

05 Eylül / Sept. 2013 Perşembe (21:30-00:30)

Volkan Topakoğlu Group
Barış Ertürk (ts, ss), Kürşad Deniz (p), Volkan Topakoğlu (b), Berke Özgümüş (d).
Kontrbasçı Volkan Topakoğlu 1986 Kadıköy’de doğdu. Amatör müzisyen olan ailesinin desteğiyle küçük yaşta müzik eğitimi almaya başladı. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde çello ve piyano okurken cazla ilgilenmeye başladı. YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde caz bas bölümünü kazanarak Kamil Erdem’le çalıştı. Mezun olduktan sonra Polonya’da Jacek Niedziela ve Bronek Suchanek’le dersler yaptı. Birçok albüm kaydının yanı sıra çeşitli TV ve radyo programlarında ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda kayıtlarda çaldı. Bu akşam kendi bestelerinden ve standartlardan oluşan repertuvarını grubuyla yorumlayacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 

06 Eylül / Sept. 2013 Cuma (22:30-01:30)

Tolga Erzurumlu Trio
Tolga Erzurumlu (p, vocoder), Cemal Sönmezkale (b), Ahmet Zilci (d). 
6 Aralık 1985 doğumlu olup müziğe 6 yaşında ailesinin de desteğiyle ilk adımını atmıştır. Lise eğitimi devam ederken birçok kez orkestra yarışmalarına katılmış ve dereceler elde etmiştir. Liseden sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü sınavına katılır ve birincilikle giriş yapar. Eğitim gördüğü esnada Avrupa Birliği bursunu kazanır ve 1 yıllık Müzik eğitimi almak üzere Paris’e gider. Burada eğitimini başarıyla tamamlayıp geri döndükten sonra D.A.Ü Müzik Bölümünden mezun olur. 2011 yılında ise kariyerinde sıçrama gerçekleştirir ve İstanbul’un en görkemli festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivalinde ‘Genç Caz Müzisyenleri’ yarışmasına katılır ve ‘En İyi Doğaçlama’ ödülüne laik görülür. 2013 yılında ise İKSV nin düzenlemiş olduğu Genç caz yarışmasına katılmak üzere Tolga Erzurumlu Trio’yu oluşturur. Kıbrıslı grubun en belirgin özelliği enstrümanlarına olan hâkimiyetleri ve yorumladıkları caz standartlarındaki farklılıklar olarak göze çarpmaktadır.
Giriş: 40 TL
 
 
 

07 Eylül / Sept. 2013 C.tesi (22:30-01:30)

Meltem Ege 6tet 
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 40 TL
 
 
 
09 Eylül / Sept. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Önder Focan & Cem Tuncer Duo
Önder Focan (g), Cem Tuncer (g).
Caz gitarın önemli iki ismi yıllardır kendi projelerinde &cce
dil;alıştıkları kadar sık sık bir araya gelip sıcak gitar duo ortamında müzikal sohbet yapmayı sürdürüyorlar. Bu müzikal sohbetlere bu kez sizleri de bekliyoruz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
 
 
10 Eylül / Sept. 2013 Salı (21:30-00:30)
Demet İlik Quartet
Demet İlik (vo), Anıl Bilgen (p), Emre Topak (b), Serkan Alagök (d).
Gazi Egitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nü bitirdi.1992-1995 yılları arasında TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu’nda eğitmenlik yaptı. İlk caz çalışmalarına Janusz Szprot ile 1995’de başladı. 1997-2000 yıllarında Polonya‘nın Pulawy şehrindeki caz çalıştaylarına katıldı. 2001 yılında aralarında Sibel Köse, Durul Gence’nin de eğitmenlik yaptığı Gordion Academi‘deki caz çalıştayına katıldı. Bu arada müzik öğretmenliğine 2005 yılına kadar aktif olarak devam etti. 2010-2011 öğretim yılında H.Ü.A.D.K.–Caz Bölümü‘nde, George Skip Gailes‘in bir dönem boyunca verdiği derslere aktif olarak katıldı. Halen çeşitli festival ve etkinliklerde sahne alıyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
 
 
11 Eylül / Sept. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
İlkin Deniz Project “Çalgıcılar”
Engin Recepoğulları (ts), Çağrı Sertel (p, keyb), Akın Eldes (g), İlkin Deniz (b), Turgut Alp Bekoğlu (d). 
1961 yılında Trabzon, Türkiye’de doğdu İstanbul’da büyüdü. İlk Jaco Pastorius, Scott Lafaro, Charlie Haden, Ray Brown, Bill Evans, Miles Davis ve Charlie Parker’dan etkilenerek bas çalmaya başladı. Daha yakın zamanlarda farklı caz grupları ile Turkiye’de Avrupa’da ve Amerika’da çaldı. 1995 yılında eşiyle Amerika’nın Florida eyaletine yerleşti. 1995’ten beri Amerika’da müzik ve resim yapıyor. Old School ve Good Fellas isimli iki albüm yayınladı. Telvin grubunun da elemanı. Bazı performansları: Grup Telvin ile: Brezilya Sao Paolo Festivali, Lincoln Center NY.NY. 2003 yılında “Jazz Made in Turkey” Joe Lovano ile, Almanya’da ve Hollanda’da (North Sea Jazz Festivali) gibi festivallerde çaldı, halen değişik projeler ve Telvin ile çalmaya devam ediyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
 

12 Eylül / Sept. 2013 Perşembe (21:30-00:30)

Selçuk Sun Quartet feat. Sibel Köse
Sibel Köse (vo), Selçuk Sun (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Sibel Köse şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 

 

13 Eylül / Sept. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Sezgi Olgaç Band
Sezgi Olgaç (vo) Adem Gülşen (p) Emre Tankal (g), Baran Say, Korhan Ogan (d).
Yeni dönemin başarılı caz vokallerinden Sezgi Olgaç, uzun zamandır beraber performans sergilediği grubuyla Nardis sahnesinde. Müziğe öğrencilik yıllarında şarkı söyleyerek başladı, 2004 senesinde caza yöneldi. Sibel Köse, Randy Esen ve Donovan Mixon’dan özel dersler aldı, atölyelere katıldı. 2006 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda dereceye girerek Finlandiya’daki Lady Summertime yarışmasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Orient Expressions’ın Divan, Selim Demirdelen’in Dut Ağacı albümlerinde birer şarkı seslendirdi. Bu sene grubuyla İstanbul Caz Festivali Tünel Şenliği’nde beğeni toplayan Sezgi Olgaç, Nardis’te bugüne dek Önder Focan, Neşet Ruacan, Cem Aksel gibi isimlerle birçok kez sahne aldı. Bu gece grup caz standartlarından Joni Mitchell ve Paul Simon şarkılarına uzanan renkli repertuarları ve özgün yorumlarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 40 TL
 
 
 

14 Eylül / Sept. 2013 C.tesi (22:30-01:30)

Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılın
da ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. “MASAL” adlı albümü piyasaya çıkan sanatçı sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40.-TL
 
 

 
16 Eylül / Sept. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar 
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
 

 
17 Eylül / Sept. 2013 Salı (21:30-00:30)
Genco Arı Trio
Genco Arı (p), Önder Focan (g), Caner Üstündağ (b).
Geçtiğimiz günlerde caz severlere bir sürpriz yapan Genco Arı gitarda Önder Focan ve basta Caner Üstündağ ile kaydettiği albümünden parçaları seslendirecekler. Sanatçılar Türk folk parçalarına Genco Arı’nın yaptığı aranjmaları yorumlayacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 

 
18 Eylül / Sept. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Kerem Türkaydın Group – Candid Project
Bulut Gülen (tb), Adem Gülşen (p), Kerem Türkaydın (g), Erdal Akyol (b), Onur Alatan (d).
Kerem Türkaydın, 13 yaşında müzik çalışmalarına gitar çalarak başladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bölümünü kazandı. Bu bölüme üç yıl devam ettikten sonra, 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne tam burslu olarak kabul edildi. Neşet Ruacan, Kamil Özler, Donovan Mixon, Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer gibi usta müzisyenler ile gitar, armoni ve doğaçlama teknikleri konusunda çalışmalar yaptı. Müzikal ve teorik birikimlerini “jazz gitar metodu” isimli kitabında paylaştı.
Mezun olduğu 2004 yılından bu yana, popüler müzik sektörü ve birçok caz projesinde yer almasının yanısıra aktif olarak, stüdyo müzisyenliği, reklam müzikleri ve aranjörlük yapmaktadır.
Kerem Türkaydın “Candid Project” isimli oluşumda ağırlıklı olarak kendi yazdığı parçalar ve sevdiği bazı caz standartlarına yer verecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
19 Eylül / Sept. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Volkan Polat Quintet
Volkan Polat (g), Can Çankaya (p), Bulut Gülen (tb), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Haziran ve Temmuz 2013′te Nardis Jazz Club’da verdikleri konserlerle ilk kez bir araya gelen gurup, gitarist Volkan Polat öncülüğünde kuruldu. Başarılı beş genç caz müzisyeninden oluşan gurup, sahneden yaydığı enerjiyle seyircinin de beğenisini kazandi. Aralarında yıllardır tanışan ve birlikte çalan müzisyenlerin de olduğu ekipte; Trombonda Bulut Gülen, Piyanoda Can Çankaya, Gitarda Volkan Polat, Kontrbasta Volkan Topakoğlu ve Davulda Ekin Cengizkan var. Bu gece, ağırlıkllı olarak guruptaki her müzisyenin bestelerinden örnekler ve standartlardan oluşan bir repertuar çalacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
 

20 Eylül / Sept. 2013 Cuma (22:30-01:30)

Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Uraz Kıvaner (p), Sinan Keskin (as), Keily Riquel (tp).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40.-TL
 
 
 
 
21 Eylül / Sept. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan & Genco Arı Quartet “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Genco Arı (p), Batu Şallıel (as), Caner Üstündağ (b), Onur Alatan (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ve müzik dünyasının dahi çocuğu ‘the Wizard” Genco Arı müzikal birlikteliklerini çok özel bir projeyle Nardis sahnesine taşıyorlar.Birlikte çalıştıkları ‘Moments’ albümüyle çok yakında dinleyicilerle buluşmaya hazırlanan ikili album çıkmadan hemen önce ilk kez Nardis dinleyicileriyle paylaşacakları bazı şarkılarının yanısıra 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40 TL

 

 
23 Eylül / Sept. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
“A Capella Boğaziçi”
Seren Akyoldaş (soprano), Ezgi Arslan (alto), Cesur Özdemir (tenor), Recep Gül (bariton), Ali Göktürk (bas).
2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü üyeleri tarafından Boğaziçi Singers A Capella Quintet ismiyle kurulan grup 2004 yılında A Capella Boğaziçi ismini almıştır. 2005 yılında ilk albümünü Kerem Görsev prodüktörlüğünde çıkaran grubun kayıtları Uluslararası İstanbul Festivali CD’sinde ve DMC Jazz Label karma al bümünde de yer almayı başarmıştır. Pek çok festivallerde sahne almış olan A Capella Boğaziçi’nin yeni CD’si, Fazıl Say besteleri ve caz aranjmanlarından oluşan playlistiyle raflarda yerini bulmak üzere. Nardis’te A Capella Boğaziçi, Fazıl Say repertuvarı, caz standartları ve türkü düzenlemelerinden oluşan bir repertuvarla seyirci karşısında olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

 

 
 

 
24 Eylül / Sept. 2013 Salı (21:30-00:30)
Ercüment Orkut & Ozan Musluoğlu & Mehmet İkiz Trio
Ercüment Orkut (p), Ozan Musluoğlu (b), Mehmet İkiz (d).
Mehmet Sinan İkiz, müzik hayatına 2 yaşında büyükannesinin İstanbul’daki evinde tencere ve tavalar ile Çavkovski’nin senfonilerine eşlik ederek başladı. 1982 yılında 3 yaşında iken ailesi ile birlikte Stockholm’e yerleşti. İlk okulda Lars Dohlon’un grubu Straight Ahead ile çalmaya başladı. 1991-1996 yılları arasında, aynı grup ile İsveç’te pek çok festival ve konserlerde sahne aldı. Robert Mehmet Sinan İkiz, 1995-1998 yılları arasında Stockholm Müzik Konservatuarı’nda Afro-Amerikan müzik programında eğitim gördü. 1998 yılında Stockholm Müzik Konservatuarı’nda kazandığı yarışmanın sonucunda, eğitimine Los Angeles Müzik Akademisi’ne burslu olarak devam etti. Avrupa’ya dönüşü ile birlikte pek çok başka projede, değişik gruplar ile çalıştı, kayıtlar yaptı. 40’a yakın ülkede festivallerde sahne aldı, workshoplar düzenledi. Sanatçının başarılı çalışmalarını beğenen İsveç Kraliyet Müzik Akademisi, 1999 ve 2003 yıllarında ‘perküsyon’, 2004 yılında ‘caz’ dalında Robert Mehmet Sinan İkiz’i ödüllendirdi. 2012 yılında kendi plak firmasından yayımladığı ‘Checking In’ sanatçının ilk solo çalışmasıdır. Çok yönlü bir davulcu / perküsyonist olan Robert Mehmet Sinan İkiz, caz, funk, pop türlerinde dünya sahnesinde beğenilen sanatçılar arasında yer almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
 
 
25 Eylül / Sept. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Sanem Kalfa Quartet
Sanem Kalfa (vo), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu
(b), Ferit Odman (d).
Trabzonlu Sanem Kalfa Ankara’da 12 yıl cello çaldıktan sonra 2007’de caz okumak, söylemek için Hollanda’ya gitti. Dena de Rose, Jd Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini, Judy Niemack ile çalıştı. Bu arada Avrupa’nın pekçok yerinde kendi projelerini de üretmeye devam etti, konserler verdi, festivallerde yer aldı. Peter Herbolzheimer ve Judy Niemack ile European Jazz Academy Yamaha Bigband Workshop’una katıldı. Theater De Spieghel’de 2009 yılında düzenlenen Nederlands Jazz Vocal Concour’da 2.lik ödülü aldı. 2010’da Montreux Caz Festivalindeki vokal yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yeni albümünün kayıtlarını bitiren sanatçı çok yakında CD çalışması ile de piyasada olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 
 
 
 
26 Eylül / Sept. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
23. AKBANK CAZ FESTİVALİ
Jim Rotondi Quintet
Jim Rotondi (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Trompetçi Jim Rotondi 20 yıldan fazladır caz dünyasının önemli figürlerinden biri. Sound’u, müziğe kattığı his ve swing anlayaşı ile gerek grup lideri gerekse eşlikçi olarak hep aranan bir isim oldu. Montana’da doğan sanatçı, müzik içinde büyüdü ve 8 yaşında piyano çalmaya başladı ancak 12 yaşında trompete geçti. İki yıl sonra Clifford Brown’u ilk kez duyan Rotondi, bu noktada müzisyen olmak istediğine emindi. North Texas Üniversitesi’ndeki prestijli müzik bölümünde eğitim gören sanatçı, Trumpet Guild’in caz trompet yarışmasını 1984 yılında kazandı. New York’a yerleştiğinden beri Jim Rotondi bir çok müzisyenle kayıtlar yaptı ve konserler verdi. Bunların arasında Ray Charles, Lionel Hapton, Toshiko Akiyoshi ve Bob Mintzer’in Big Band’ları ve Charles Earland, Lou Donaldson, Curtis Fuller ve Joe Chambers’in grupları yer alıyor. Şu anda kendi liderliğini yaptığı iki grup var; vibrafonda Joe Locke’nin yer aldığı beşli ve piyanist David Hazeltine’nin yer aldığı ”Full House”. Kurucularından biri olduğu ”One For All” isimli grupta ise saksofonda Eric Alexander, trombonda Steve Davis, piyanoda David Hazeltine, davulda Joe Farnsworth ve basta John Webber yer alıyor. Son dönemde yer aldığı albümler arasında Ray Charles’e saygı adına yaptığı ”Blues For Brother Ray” alıyor. Bugüne kadar yaklaşık 70 albümde yer alan Jim Rotondi Eric Alexander ile ”Straight Up” albümünde, Ray Appleton’un alıtılısında Slide Hampton, Charles McPherson ve John Hicks ile yer almıştı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
 

 

 
27 Eylül / Sept. 2013 Cuma (22:30-01:30)
23. AKBANK CAZ FESTİVALİ
Jim Rotondi Quintet
Jim Rotondi (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Trompetçi Jim Rotondi 20 yıldan fazladır caz dünyasının önemli figürlerinden biri. Sound’u, müziğe kattığı his ve swing anlayaşı ile gerek grup lideri gerekse eşlikçi olarak hep aranan bir isim oldu. Montana’da doğan sanatçı, müzik içinde büyüdü ve 8 yaşında piyano çalmaya başladı ancak 12 yaşında trompete geçti. İki yıl sonra Clifford Brown’u ilk kez duyan Rotondi, bu noktada müzisyen olmak istediğine emindi. North Texas Üniversitesi’ndeki prestijli müzik bölümünde eğitim gören sanatçı, Trumpet Guild’in caz trompet yarışmasını 1984 yılında kazandı. New York’a yerleştiğinden beri Jim Rotondi bir çok müzisyenle kayıtlar yaptı ve konserler verdi. Bunların arasında Ray Charles, Lionel Hapton, Toshiko Akiyoshi ve Bob Mintzer’in Big Band’ları ve Charles Earland, Lou Donaldson, Curtis Fuller ve Joe Chambers’in grupları yer alıyor. Şu anda kendi liderliğini yaptığı iki grup var; vibrafonda Joe Locke’nin yer aldığı beşli ve piyanist David Hazeltine’nin yer aldığı ”Full House”. Kurucularından biri olduğu ”One For All” isimli grupta ise saksofonda Eric Alexander, trombonda Steve Davis, piyanoda David Hazeltine, davulda Joe Farnsworth ve basta John Webber yer alıyor. Son dönemde yer aldığı albümler arasında Ray Charles’e saygı adına yaptığı ”Blues For Brother Ray” alıyor. Bugüne kadar yaklaşık 70 albümde yer alan Jim Rotondi Eric Alexander ile ”Straight Up” albümünde, Ray Appleton’un alıtılısında Slide Hampton, Charles McPherson ve John Hicks ile yer almıştı.
Giriş: 40 TL
 

 

 
28 Eylül / Sept. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL
 
 
 
 

30 Eylül / Sept. 2013 P.tesi (21:30-00:30)

Ediz Hafızoğlu “Nazdrave
Engin Recepoğulları (ts), Ercüment Orkut (p), Cenk Erdoğan (g), Cem Tuncer (g), Orhan Deniz (b), Ediz Hafızoğlu (d), Elif Çağlar Muslu (vo), Ceylan Ertem (vo).
Bugüne kadar başta caz olmak üzere, rock’n roll’dan metale kadar pek çok müzik türünde çok sayıda müzisyene eşlik eden Ediz Hafızoğlu bu defa kendi şarkılarıyla karşımızda. Lin Records etiketiyle çıkacak olan ”Nazdrave”, Hafızoğlu’nun kendisini de müziğini de belli kalıplarla sınırlamadan, beraber çalıştığı ve bir şekilde hayatında yer alan müzisyenler için yazdığı parçalardan oluşuyor ve haliyle çok farklı türleri de bir araya getiriyor. Nazdrave’nin şarkılarına, Ceylan Ertem, Elif Çağlar, Yasemin Mori, Kolektif İstanbul, KFKO, Alp Ersönmez “Cereyanlı”, Yansımalar, Cem Tuncer ses veriyorlar. Sahnelerde ve müzikle yaşayan bir davulcunun müzikal yolculuğuna tanıklık etmek istiyorsanız, buyrun Nazdrave!
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisjazz.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir