16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali (12 Temmuz – 6 Eylül 2019)

Gümüşlük’ün festivali Zefirya’da Gülsin Onay konseriyle başladı.16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Liba Laboratuarları etkinlik sponsorluğuyla, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın konuk olduğu Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde başladı.Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Gülsin Onay konseriyle sanatseverleri, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya getirdi.Bitez’de Gülsin Onay konseriyle hizmete giren Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde bu yıl festival kapsamında dört konser gerçekleşecek. Festival, 6 Eylül tarihine kadar 17 konser çerçevesinde 37 müzisyen, bir oda orkestrası, 5 masterclass ve 100 civarındaki genç müzisyeni bir araya getirerek, klasik müzik ve cazseverlere yine dopdolu bir, iki ay yaşatacak. 11 farklı ülkeden müzisyeni, dört farklı mekanda konuk edecek festival, resitallere, oda orkestralarına, caz konserlerine, genç yeteneklerin konserlerine ve sergilere sahne olacak.Açılışa yoğun ilgi vardı
Aktur-Zefirya Kültür ve Sanat Merkezindeki açılışa bürokratlar, Bodrum’un sanat çevresinden tanınmış simalar ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline gelecek yıllarda tam destek vereceklerini belirterek, böyle köklü organizasyonlardan sadece nemalanmak değil, destek de olunması gerektiğini belirterek, kurum ve kuruluşları festivale destek vermeye çağırdılar. Katılımcılar arasında Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de yer alırken, Aktur A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Doğan, festivalin yaratıcıları Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu’nu sahneye davet ederek, birer plaket verdi. GFA Koordinatörü Füsun Özgüç ise 2019 yılı festival programı hakkında bilgi vererek, tüm destekçi ve sponsorlara teşekkür etti.
Chopin yorumlarıyla ayakta alkışlandı
Bodrum’un yeni kültür ve sanat merkezi Zefirya ile işbirliği içersinde gerçekleşecek konserlerin ilkinde Devlet Sanatçımız Gülsin Onay, Chopin’in eserlerine yer verdi. Dünyanın en önde gelen Chopin yorumcuları arasında gösterilen Onay, açılışta bestecinin; “Scherzo in B minor, op.20” adlı eserine yer verdi. Ardından “Ballade no.3 in A flat major, op.47”; “Nocturne in E flat major, op.9 no.2” ve “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol majör Op.22” adlı eserleri seslendiren sanatçımız gecenin ilk yarısını sonlandırdı. Gülsin Onay, gecenin ikinci yarısında yine Frédéric Chopin’in eserleriyle dinleyicinin karşısına geldi. Onay, ilk olarak; “Variations brillantes sur le Rondeau favori de ‘Ludovic’ de Hérold et Halévy, B flat major, op. 12”; adlı eseri seslendirdi. Gecenin sonlarına doğru Gülsin Onay, “Sonata in B minor, op.58 adlı eserden şu bölümleri seslendirdi: ‘Allegro maestoso’, ‘Scherzo: molto vivace’, ‘Largo ve Finale: presto non tanto”. Programın sonunda Gülsin Onay geceye katılan izleyicilerle birlikte selfie çekti. Onay, Bodrumlu klasik müzikseverlerin alkışlarıyla sahneden ayrıldı.
16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler
Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Bİletix’ten temin edilebilecek.
16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz 2019 Cuma akşamı kapılarını müzikseverler için açıyor.Bu kapsamda bugün Bodrum Trafo – Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde bir basın toplantısı düzenlenmiştir.Gümüşlük’ün yaz akşamlarını 16 yıldır dünyaca meşhur klasik müzik ve caz sanatçılarının notalarıyla, olağan üstü bir atmosfere büründüren Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz Cuma akşamı kapılarını sanatseverler için açıyor. Bu yıl da festivalde enstrümanlarında virtüözlüğü yakalamış sanatçılar, festivalin eşsiz mekânlarında birer konser verecek.12 Temmuz’da başlayıp 6 Eylül’e kadar sürecek olan 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline ülkemizin yanı sıra Hollanda, Tayvan, Almanya, İtalya, İsrail, Norveç, İrlanda, İspanya ve KKTC’den çeşitli müzisyenler katılacak. Her geçen yıl sınırlarını Gümüşlük’ün dışına biraz daha fazla taşıyan festival, bu yıl açılışını Bitez’deki Aktur-Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde yapacak. Klasik müzikseverlerin gözdesi ve aynı zamanda festivalin de sanat danışmanı olan Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile açılacak olan festival, organizasyonun ana mekânı olan 25 asırlık tarihi taşocağı; Gümüşlük sahilindeki festival merkezinin yanı sıra Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde gerçekleşecek.Festival ekibi Bodrum Trafo’da basınla bir araya geldi
Bodrum Trafo, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen basın toplantısında medya mensupları ile bir araya gelen festival ekibi, 2019 yılı festival programını duyurdu. Festivalin yaratıcıları Eren Levendoğlu ve Gülsin Onay’ın konuşmacı olarak katıldıkları basın toplantısında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da hazır bulundu.Eren Levendoğlu; “Festivalin en önemli özelliği, bağımsızlığı”
Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, “Bodrum Klasik Müzik Derneği olarak, 16 yıldır küçük bütçelerle gerçekleştirdiğimiz festivalimizin bana göre en önemli özelliği, bağımsız yapısını korumayı başarmasıdır” diyerek başladığı konuşmasında, festivalin ve ülkemizin müzik eğitimine büyük katkı sağlayan Gümüşlük Festival Akademisini de bir kez daha gerçekleştirmekten büyük gurur duyduklarını belirtti.
Bu yıl Antik Taş Ocağı ve Festival Merkezinde gerçekleşecek, Suda, Kumda, Taşta konser serilerine iki mekân daha eklendiğini söyleyen Levendoğlu, Bodrum’un en eski ve etkili kültür sanat mekânlarından biri olan Dibeklihan’da, 6 Eylül’deki kapanış konseri de dâhil olmak üzere, üç konser gerçekleşeceğinin bilgisini verdi. Eren Levendoğlu ayrıca bu yıl Şubat ayında vefat eden Dibeklihan’ın kurucusu ve sahibi Cenap Tezer’i de rahmet ve sevgiyle andıklarını dile getirdi. 12 Temmuz’daki açılış konseri hakkında da bilgi veren Levendoğlu, Bodrum’un yepyeni kültür sanat merkezi Zefirya’da da üç konser gerçekleşeceğini söyleyerek katkılarından dolayı belediye başkanı Ahmet Aras, belediye çalışanları ve tüm sponsor ve destekçilere teşekkürlerini iletti. Eren Levendoğlu, şunları söyledi; “Göreve yeni başlayan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın, Bodrum’un kimliğini koruma ve onu bir kültür sanat kentine dönüştürme vizyonunu, büyük bir mutlulukla karşılıyor ve kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz de, festivalimizle, bu vizyonun bir parçası olarak, onu renklendirmek, zenginleştirmek ve büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz”.Gülsin Onay; “Festivalin coşkusu bambaşka”
Festival hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getiren; aynı zamanda festivalin sanat danışmanı olan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, ilgisinden ve yıllardır verdikleri destek adına basına teşekkür ederek; “Küçük büyük her katkının ülkemizin sanat yaşamına kazandırdığı güç, geleceğimiz ve gençlerimiz için umutlarımızı besliyor” dedi. Onay sözlerini şöyle sürdürdü; “Kendi adıma 5 kıta, 80 ülkede verdiğim 2500’e yakın konserler arasında, danışmanı olduğum Gümüşlük Festivali’nin coşkusu bambaşka. Öğrencilerle iç içe geçirdiğimiz Masterclass dönemi ilham veren, heyecanla beklediğim bir zaman dilimi. Sevgili Eren Levendoğlu’nun enerjisi ve yaratıcılığıyla her geçen yıl sürprizlerle ve yeniliklerle zenginleşen festivalimiz bu yıl da dünyaca ünlü virtüözleri ağırlayacak. 4 farklı mekânda gerçekleşecek 17 konserde Hollanda’dan İsrail’e, Tayvan’dan Norveç’e uzanan bir coğrafyadan önemli sanatçılarla buluşacağız. 5 dalda düzenlediğimiz masterclasslarda şanslı öğrencilerimiz bu virtüözlerle çalışma imkânı yakalayacak.”Belediye Başkanı Ahmet Aras; “Festival, Bodrum’un kimliği ve markasıdır”
Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin, 15 yılda büyük bir gelişim göstererek, uluslararası nitelik kazanan bir festival olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, festivalin, Bodrum için hayal ettiği kaliteli ve üstün nitelikli organizasyonlara somut bir örnek olduğunu söyledi.
Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu’nun festivali yıllar içinde gelişerek Bodrum’un bir kimliği, markası yaptıklarına değinen Aras, “Bu festivalle bizler her yaz 2 aylık bir süre içinde Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çok değerli müzisyenleri konuk ediyoruz. Türkiye’nin ve hatta dünyanın en uzun soluklu festivallerinden biri ve dünya müzik otoriteleri tarafından da yakından takip ediliyor. Bu anlamda Bodrum’a, Bodrum’un kültürüne, tarihine ve sanatına verdiği katkıyı çok önemsiyorum” dedi. Festivalin, Avrupa Birliği’nin festivaller için oluşturduğu EFFE projesine girmeyi başarmış az sayıdaki etkinlikten biri olduğunu da belirten Başkan Ahmet Aras, sahne olarak tarihi mekânların seçilmesinin, festivalin ve Bodrum’un da büyüsünü yansıttığını ve bu yönüyle tarihi ve kültürel değerlerimizi de gün yüzüne çıkarttığını söyledi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sözlerini şöyle sürdürdü; “Bodrum’un büyülü, tarihi mekânlarında eşsiz performanslara tanıklık edeceğiz. Bu heyecanı bize 15 yıldır yaşatan Bodrum Klasik Müzik Derneğindeki dostlarımıza ve tüm katkı koyan kurumlarımıza, sponsorlara teşekkür ediyorum. Bu bölgenin güzelliklerini paylaşan bütün kurum ve kuruluşları, festivale destek olmaya davet ediyorum.”Festival Bitez’de Zephyros’un rüzgârıyla başlıyor
Bitez’in yeni kültür ve sanat merkezi Zefirya ile işbirliği içersinde planlanan konserlerin ilki, festivalin de açılış konseri olacak. Adını yaz aylarında batıdan serin serin esen Meltem rüzgârı ile özdeşleştirilen Yunan tanrısı Zephyros’tan alan merkezin, festival kapsamındaki ilk konuğu Devlet Sanatçımız Gülsin Onay olacak. Dünyanın en önde gelen Frédéric Chopin yorumcuları arasında gösterilen Gülsin Onay, gecede bestecinin eserlerine yer verecek. Açılış konserinin etkinlik sponsorluğunu ise Liba Laboratuarları üstlenecek. Zefirya Kültür ve Sanat Merkezindeki ikinci konserde, Hollandalı viyolonselci Jeroen Den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 19 Temmuz akşamı festival sahnesinde olacaklar. Merkezin eşsiz manzarasındaki bir sonraki konser, 26 Temmuz akşamı gerçekleşecek. Tuncay Yılmaz & Emre Elivar ikilisi, Keman ve Piyano ile Ludwig van Beethoven ve Johannes Brahms’ın eserlerini seslendirecek. 2 Ağustos akşamı Bitez’deki son konserde ise Alman piyanist Konstanze Eickhorst yer alacak.
Gümüşlük’te sahil konserleri dopdolu geçecek
Festival merkezi, bu yıl yine hem Toprak Ev konserlerine, hem de kumsalda minderler üzerindeki konserlere ev sahipliği yapacak. Toprak Ev’deki ilk konserin konukları 17 Temmuz akşamı Escarteen Sisters olacak. İspanya’dan gelen ikili; Flavia ve Laia Escarteen kardeşler, hem vokallerle, hem de viyolonsel ve kemanla izleyici karşısında olacak. Toprak Ev’de 21 Temmuz akşamı “Kumda Çello”, ardından 28 Temmuz akşamı “Kumda Keman” ve 11 Ağustos akşamı Kumda Piyano konserini genç yetenekler verecek. Festival merkezinde konser, 20 Ağustos akşamı Toprak Ev’den sahile taşınacak. Norveçli Mathias Eick Quintet, Gümüşlük sahilinde, akşam günbatımında Aris Life Etkinlik Sponsorluğu ile cazseverlerle buluşacak. Trompette Mathias Eick; basgitarda Audun Erlien; piyanoda Andreas Ulvo; kemanda Hakon Aase ve davulda Torstein Lofthus’tan oluşan beşli Gümüşlük’te kuzeyli rüzgârlar estirecek. Toprak Ev’deki son konser, 25 Ağustos akşamı “Kumda Kontrbas” konseri olacak. Fora Baltacıgil öğrencilerinin vereceği bu konser, Toprak Ev’in son konseri olacak ancak Festival merkezindeki son konser olmayacak. Festival merkezindeki son konser yine sahilde gerçekleşecek. Türkiye’nin en önde gelen caz müzisyenlerini bir araya getirecek olan “Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri”nde Sibel Köse; Ece Göksu; İmer Demirer; Engin Recepoğulları; Erkan Oğur; Neşet Ruacan; Eylül Biçer; Can Çankaya; Kağan Yıldız ve Berke Özgümüş gibi isimler yer alacak. 27 Ağustos akşamı gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsorluğunu Jasmin Art Production üstlenecek.
Antik Taş Ocağı, klasikleri konuk edecek
25 asırlık bir tarihe sahip Antik Taş Ocağının büyülü atmosferi yine klasikçileri konuk etmeye hazırlanıyor. Taş Ocağının açılış ve kapanış konserlerini Koçtaş üstlenirken 8 Ağustos akşamı festivalin eski konuklarından ve Aldo Ciccolini tarafından “zamanının en yetenekli müzisyeni” olarak tanımlanan İtalyan piyanist Francesco Libetta, klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Mekân, 16 Ağustos akşamı ilginç bir konsere ev sahipliği yapacak: “Taşta Festival Buluşması”. İsrailli şef Lior Shambadal’ın yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrasının konserine üç piyanist; Gülsin Onay, Tolga Atalay Ün ve Deniz Akalın solist olarak katılacak. Konserin Etkinlik Sponsorluğunu Sistem A.Ş ve Gruptrans üstlenecek. Taş Ocağının üçüncü konserinde Koçtaş’ın Etkinlik Sponsorluğunu üstlendiği İrlandalı Fidelio Trio izleyici karşısına çıkacak. Kemanda Darragh Morgan; viyolonselde Adi Tal ve piyanoda Mary Dullea’dan oluşan Fidelio Trio, Maurice Ravel, Franz Schubert ve İrlandalı çağdaş besteci Donnacha Dennehy’in eserlerinden oluşacak bir repertuarla sahnede olacak.
Festival Dibeklihan’da bitecek
Bu yıl Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin konser mekânları arasında yer alacak olan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 1 Ağustos akşamı KKTC’li piyanist Eser Öktem’i konuk edecek. Dibeklihan’daki bir sonraki konserde ise izleyici 18 Ağustos akşamı gitarist Begül Erhan’la buluşacak. Sanat köyündeki son konser aynı zamanda festivalin de “Kapanış Konseri” olacak. 6 Eylül akşamı kapanış konserinde, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, hayranları için yine unutulmaz bir repertuarla piyanosunun başında olacak.
Gümüşlük Festival Akademisi
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat direktörlüğü ve Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında sürdürülen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde 14 yıldır düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi bu yıl da hareketli bir eğitim dönemi geçirecek.
Dünyanın dört bir yanından genç müzisyenleri ağırlayan, ufuklarını ve tecrübelerini geliştiren okul, bugüne kadar 1300 civarında yeteneğe sertifika verdi. Akademide piyano, keman, viyola, viyolonsel, flüt, obua, arp, orkestra şefliği, şan, kompozisyon ve gitar dallarında masterclasslar verildi; 10 öğrenci yurtdışında tam zamanlı eğitim görme olanağına sahip oldu. Festival akademisinde bu yıl ilk masterclass Viyolonsel üzerine gerçekleşecek. 15 – 21 Temmuz tarihleri arasındaki ustalık sınıfını Jeroen den Herden verecek. Bir sonraki sınıf, keman masterclassını, 23 – 28 Temmuz tarihleri arasında Ildiko Moog ve Erkin Onay’dan alacak. GFA’da 30 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’ın verecekleri Piyano masterclassına ayrıldı. Daha nadir olarak karşımıza çıkan Şeflik masterclassı ise 13 – 18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu sınıfın eğitmenliğini ise Lior Shambadal üstleniyor olacak. GFA’da 2019’un son ustalık sınıfı 20 – 25 Ağustos tarihleri arasında
Fora Baltacıgil’in vereceği kontrbas masterclassı olacak. GFA’da bu yıl düzenlenecek 5 ustalık sınıfına 100 civarında genç yetenek katılacak.
Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kış’a ertelendi
Bu yıl 5.’sini düzenlenecek olan Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kış mevsimi etkinliklerine de hareket getirmek amacıyla Kasım ayına ertelendi. Yarışma kış dönemi etkinlikleri çerçevesinde Bodrum’da gerçekleştirilecek olup, yarışma tarihi festivalin web sayfasından ilerleyen günlerde duyurulacak.
16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler
Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Bİletix’ten temin edilebilecek.
16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 12 Temmuz – 06 Eylül 2019
PROGRAM:12 Temmuz 2019 – Saat: 20:30 “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)17 Temmuz 2019 – Saat: 20.30 Escarteen Sisters (İspanya)
Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman)
Toprak Ev19 Temmuz 2019 – Saat: 20.30
Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi
21 Temmuz 2019 – Saat: 20:30
Kumda Çello – Toprak Ev26 Temmuz 2019 – Saat: 20:30
Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye)
Keman & Piyano
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi
28 Temmuz 2019 – Saat: 20:30
Kumda Keman
Toprak Ev1 Ağustos 2019 – Saat: 20:30
Eser Öktem (KKTC) – Piyano
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü2 Ağustos 2019 – Saat: 20:30
Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi8 Ağustos 2019 – Saat: 21:15
Francesco Libetta (İtalya) – Piyano
Antik Taş Ocağı (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)
11 Ağustos 2019 – Saat: 20:30 Kumda Piyano
Toprak Ev16 Ağustos 2019 – Saat: “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail)
Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano,
Antik Taş Ocağı, (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)18 Ağustos 2019 – Saat: 20:30
Begül Erhan (Türkiye) – Gitar
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü20 Ağustos 2019 – Saat: 20.30
Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul)
Festival Merkezi (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)
25 Ağustos 2019 – Saat: 20.30
Kumda Kontrbas
Toprak Ev27 Ağustos 2019 – Saat:
Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye)
Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet), Engin Recepoğulları (Saksofon), Erkan Oğur (Gitar), Neşet Ruacan (Gitar), Eylül Biçer (Gitar), Can Çankaya (Piyano), Kağan Yıldız (Kontrbas), Berke Özgümüş (Davul)
Festival Merkezi (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)31 Ağustos 2019 – Saat: 21:15 Fidelio Trio (İrlanda)
Darragh Morgan (Keman), Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano)
Antik Taş Ocağı (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)6 Eylül 2019 – saat: 20: 30 “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
GFA Masterclass Programı15 – 21 Temmuz GFA Viyolonsel Masterclass; Jeroen Den Herder23 – 28 Temmuz GFA Keman Masterclass; Ildiko Moog & Erkin Onay ERKİN ONAY (keman) Türkiye | ILDIKO MOOG (keman) MacaristanERKİN ONAY
Yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliği bulunan Erkin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Çukurova, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Senfoni Orkestrası, DESSO ve BASSO ile Gürer Aykal, Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, Vladimir Altschuler ve Emil Tabakov tarafından yönetilen konserlere solist olarak katıldı. Türkiye, Ukrayna, Brazilya: Japonya, Hindistan, İngiltere ve Almanya’da çeşitli resital ve oda müziği konserleri verdi. 2016 yılından bu yana BEGOA Ensemb-le’ın “E” harfini temsil etmektedir.
ILDIKO MOOG
Münih Senfoni orkestrasında Başkemanci olarak ve bir sene de Münih Devlet Operası’nda grup şefi olarak çalıştı. Almanya’da birçok orkestrayla solist olarak sahne aldı.
Bell’Arte Quartet’le sayısız konser gerçeleştirdi. İsviçre’nin Soin Kenti’nde yapılan Tibor Varga Masterclass’ında 5 yıl boyunca öğretici kadrosunda görev aldı. Tayvan’ın Taipeh şehrinde sürekli olarak masterclass verdi.
Freiburg Filarmoni Orkestrasın’daki baş kemancılığının yanısıra Freiburg Müzik Yüksek Akademisi’nde de profesör olarak keman ve orkestra dalında dersler verdi.30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin OnayFRANCESCO LIBETTA (piyano) Italya | KONSTANZE EICKHORST (piyano) Almanya | GÜLSİN ONAY (piyano)
FRANCESCO LIBETTA
Solist, orkestra şefi, besteci ve öğretmen Francesco Libetta, Aldo Ciccolini tarafından “zamanının en yetenekli müzisyeni” olarak tanımlanan, dünyanın her köşesindeki dinleyicileri, şaşırtıcı hızda parlak çalışıyla şaşırtan, nadir sanatçılardan biridir. Lecce’de yaşayan Francesco Libetta, İtalya içinde sürekli konserler vermektedir. Floransa, Roma, Spoleto Festivali’nde verdiği resitallerin yanı sıra başlıca bütün İtalyan orkestralarıyla (RAI Torino, RAI Napoli, Milano Verdi Orkestrası) ile solist olarak çalmıştır. İtalya dışında Hong Kong, Tokyo; Miami Piyano Festivali, Lincoln Center (ABD); Chopin Festival (Duszniki Zdrój), Lodz (Polonya); La Roque d’Anthéron, Festival d’Auvers sur Oise, Salle Cortot (Fransa) ve Hamburg Laeizhalle’de konser vermiştir.
KONSTANZE EICKHORST
“Clara Haskil” ve “Geza Anda” uluslararası yarışmalarında birincilik ödülleri kazanmasının ardından, tanınmış orkestralar ve önemli festivallerden aldığı teklifler, başarılı kariyerinin başlangıcı oldu. Christoph Eschenbach, Andrew Davis, Peter Schneider, Manfred Honeck ve Ingo Metzmacher gibi şeflerle çalıştı.
Konstanze Eickhorst 28 yaşındayken Hannover Hochschule’de ders vermeye başladı. Bir kaç yıl sonra da Hochschule Lübeck eklendi öğretmenlik kariyerine. 2016/2017 sezonunda Kraków Musikhochschule’de misafir öğretmen olarak ders vermeye başladı. Geniş müzikal deneyimini paylaşmak konusunda çok tutkulu olan sanatçı, piyano ve oda müziği masterclassları düzenliyor. Uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yapıyor.
GÜLSİN ONAY
Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçının birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir.
Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Kendisine 2.piyano konçertosunu ithaf eden hocası Saygun’un, dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. 2004 yılından bu yana, Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior GFA-Şeflik
LIOR SHAMBADAL
Conductor Lior Shambadal maintains an active career as music director and guest conductor throughout Europe, Asia, Israel and the Americas.
Maestro Shambadal regularly gives master classes in conducting as well as lieder interpretation for singers and orchestra in Berlin, Vicenza, Rome, Imola, Pescara, Czech Republic and in South America.He currently serves as the chief conductor of the Berlin Symphony Orchestra (Berliner Symphoniker), a post he has held since 1997. During his tenure, Maestro Shambadal has led numerous concerts at the fames Berlin Philharmonie Hall and the Konzert Haus in Berlin. He has also conducted the orchestra in hundreds of performances on tour in Japan, China, Korea, Italy, Spain, Ireland, England, France and Germany. He is also the Musical director of the Mendelssohn Players in Berlin.20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora 4GFA-Kontrabas
FORA BALTACIGİL
Fora Baltacıgil Philadelphia’daki Curtis Enstitüsü’nden 2006 yılında mezun olduktan sonra Minnesota Orkestrası’nda birinci kontrabasçı olarak çalıştı. Yo-Yo Ma ile Silk Road Oda Orkestrası’yla Tanglewood’da konserler verdi. 2009 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası’nı kazandı. IKSV’nin 40. Yıl Festivali’nde Berlin Filarmoni Orkestrası ile Sir Simon Rattle yönetiminde konser verdi. Bu konserde Efe Baltacıgil ile solist olarak İstanbul ve Efes Antik Tiyatrosu’nda Bottesini Grand Duo’yu seslendirdi.
2012 yılında New York Filarmoni Orkestrası’nın birinci kontrabasçısı olarak göreve başladı. Juilliard, New York Üniversitesi ve Curtis Enstitüsü’nde masterclass’lar verdi. Birlikte çalıştığı şefler arasında Sir Simon Rattle, Claudio Abbado, Kurt Mazur, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Daniel Baremboim, Valery Gergiev gibi isimler yer almaktadır. Kazandığı birincilik ödülleri: McKnight Artist Fellowship, Riverside Symphony ve Delaware Symphony. Baltacıgil 2014 Eylül ayı itibariyle Münih Filarmoni Orkestrası’nın birinci kontrabasçısı olarak çalışmaktadır.Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: 16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Basın Bülteni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir