Avusturya Kültür Ofisi 7.Sezonu "Magic No.7" Konseri ile açılıyor

Avusturya Kültür Ofisi’nin sevgili dostları!
Sonbahar yaklaşıyor ve 22 Eylül’de yeni sezonun açılışını birlikte kutlamak üzere, “Magic No.7”in müzik ve daha nice renklerle damgasını vuracağı büyük Sezon Açılışı Konserimizle karşınızda olacağız. Mahalle Festivali kapsamında ise, Avusturyalı sanatçıların da katılımıyla SALT Galata’da düzenlenecek söyleşilerin ardından, Avusturya Başbakanlık bursu ile daha önce İstanbul’da bulunmuş olan genç sanatçı Sherine Anis’in Ulaş Parkan’ın küratörlüğündeki “I split myself to be equal” başlıklı sergisi 27 Eylül tarihinden itibaren Yeniköy’deki Kültür Ofisimizde izlenebilir ve İbrahim Koç’a ait eser de bahçemizde görülebilir.
Dördüncü kez gerçekleşecek olan Fotoistanbul çerçevesinde ise  Hubert Blanz’a ait bir çalışma olan “Homeseekers & Brickline” sergisi 30 Eylül itibariyle Ortaköy’de gösterilecek.
Romana Königsbrun
Müdür

7th Season Opening / 7. Sezon Açılışı
22.09.2017 – Saat 19:30-24:00 Uhr
Avusturya Kültür Ofisi

Yeniköy’de Avusturya Kültür Ofisi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek olan sezon açılış konserimize bu yıl „Magic No. 7“in büyüsü damgasını vuracak.
İstanbul‘dan UNDOMONDO ve Viyana‘dan DJ Preddy cool sound’ları ve Avusturyalı kemancı Matthias Jakisic ile görsel sanatçı Hannes Menneweger‘in birlikte yaratacakları elektro keman loop’ları eşliğinde, sizleri Kültür Ofisi’nin muhteşem bahçesinde inanılmaz ışık ve ses efektlerine tanık olacağınız büyülü bir akşam bekliyor olacak – adı üstünde:
„Magic No.7“! Sergi salonunda ise Ars Electronica Animasyon Filmleri’nden 2016 seçkisi gösterilecek.
21.09. – 11.10.2017
Eröffnungsabend / Açılış gecesi:
21.09.2017
Saat 18:30 Uhr
 St. Georg Galerie
Kart Çınar Sokak 2
34420 Karaköy – İstanbul

Tel: 0212 313 49 00
AUSSTELLUNG / SERGİ
,,Österreich – so nah und doch so fern’’ 
"Avusturya: Uzak ama bir o kadar da yakın"

Hacettepe, Dumlupınar, Çanakkale 18 Mart ve Kastamonu Üniversiteleri’nden öğrenci ve sanatçıların „Avusturya: Uzak ama bir o kadar da yakın“ sergisi için yaptığı resimler  St. Georg Galeri’de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi 21 Eylül 2017 tarihinde açılacak.Künstlergespräch und Präsentation
„Borders, Mobility and Cultural Identity“/
Sanatçılarla Söyleşi ve Sunum
„Sınırlar, Hareketlilik ve Kültürel Kimlik“

Iris Andraschek, Hubert Lobnig, u.a.
SALT Galata, 19.09.2017, Saat 11.00 Uhr
Roundtable “Mobility and Cultural Practice”/
Yuvarlak Masa “Hareketlilik ve Kültürel Uygulamalar”
Maren Richter u.a.

SALT Galata, 20.09.2017, Saat 11.00 Uhr
ELLER FOTO
AUSSTELLUNG /  SERGİ
 27.09. – 20.10.2017
,,I split myself to be equal’’
Sherine Anis

Kurator/ Sergi küratörü: Ulaş Parkan
Eröffnungsabend / Açılış gecesi:
27.09.2017 – Saat 19:00 Uhr
Österreichisches Kulturforum Istanbul
Avusturya Kültür Ofisi İstanbul

Sherine Anis – „Eşit olmak için kendimi ikiye böldüm”
Diyalog Derneği tarafından düzenlenen Mahalle Festivali‘nde bu sene İstanbul Bienali’nden hareketle „İyi Bir Komşu“ teması işlenecek. Festival kapsamında Mısır kökenli Avusturyalı sanatçı Sherine Anis,
Kültür Ofisi Sergi Salonu’nda „I split myself to be equal“ (Eşit olmak için kendimi ikiye böldüm) başlıklı sergisiyle 27 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında izleyenlerle buluşacak.
Mahalla Festivali
Mahalle Festivali kapsamında ayrıca SALT Galata’da Avusturyalı sanatçıların da katılacağı çeşitli söyleşiler yapılacak: 19 Eylülde Hubert Lobnig ve 2015 Avusturya Güzel Sanatlar Ödülü sahibi Iris Andraschek ile söyleşi ve sunum („Sınırlar, Hareketlilik ve Kültürel Kimlik“);
20 Eylül'de ise ‘2018 Kültür Başkenti Valletta Sanat Sergisi‘ küratörü olan Maren Richter’in de katılacağı bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenerek „Hareketlilik ve Kültürel Uygulamalar“ konusu ele alınacak.
SEP 13 – OCT 20 – 2017
Culture in Transition
ISTANBUL

Mahalla is the first festival of an emerging network of global players working in the field of arts and culture focusing on the current migration flow.
The festival takes place in the frame of parallel events of the 15th Istanbul Biennial between September 13 and October 20.
Venues: Contemporary Istanbul, SALT Galata, Italian Cultural Institute, Cezayir, Austrian Cultural Forum, Bomontiada, Studio-X Istanbul, MARSistanbul, arthere

Uluslararası dijital sanatlar ve medya kültürü platformu “Ars Electronica Festivali”, Avusturya’nın Linz kentinde başladı.
Festival, dijital sanatlar ve medya kültürü ile bilimsel icatları bir anlamda buluşturuyor. Geçen yıl festivale 85 bin kişi katılmıştı.
11 Eylül tarihine kadar sürecek festivalinin bu yılki teması “yapay zeka”.
Festivalin sanat direktörü Gerfried Stocker festivalin temasıyla ilgili düşüncelerini “Sanat bizi, sınırlar ötesi düşünmeye zorluyor. Sanayinin bize ne söylediğini ve teknoloji ile ne yapabileceğimizi sorgulamamızı sağlıyor. 
teknoloji ile her şey yapılır mı ? yoksa başka işler mi yapılmalı?” ifadeleriyle anlattı.
Bir insanı insan yapan nedir? Bir makinenin özü nedir veya dijital verilere ne demeli? Bu yılın teması olan “yapay zeka” “öteki ben”e ışık tutmayı hedefliyor.
Festivali izleyen Euronews muhabiri Philip Artelt’in izlenimleri ise şu şekilde: “Eğer elimdeki bu telefonu kaldırdığımda, dünyanın başka bir yerinde bunu gibi gerçek bir telefon çalar ve ben gerçek bir insanla konuşurum. Buradaki enstalasyon gibi sanat çalışmaları bize içinde yapay zekanın olduğu bu dünyada en çok neyin önemli olduğunu hatırlatıyor: insanoğlu.”

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Avusturya Kültür Ofisi <istanbul-kf@bmeia.gv.at>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir