DARÜŞŞAFAKA'DA DERS ZİLİ ÇALDI
2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı “Açılış Töreni”
Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 7 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 10:00’da Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Açılış Töreni” ile 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına başladı.
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında, Türkiye genelinde düzenlenen Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavında başarılı olan 123 öğrenci ile sınav dışı Bilge Köyü’nden kabul edilen beş öğrenci ve beş şehit çocuğu liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka’da eğitim alma hakkı kazandı. Böylece, Darüşşafaka Eğitim Kurumları, toplam 133 yeni öğrenciye kucak açtı.
Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, T. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Kara Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticileri katıldı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, konuşmasında Darüşşafaka sınav tanıtım kampanyasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek "dördüncü sınıf öğrencilerine hoş geldiniz” dedi. Akalın, yeni ders yılı öncesinde yapılan kampüsteki iyileştirme çalışmalarına değinerek öğrencilere başarılar diledi.
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım konuşmasında: “Darüşşafaka Türkiye’nin en eski sosyal sorumluluk projesi. Bizim projemizi benzerlerinden ayıran önemli bir özelliği, içinde rol alan herkese görev ve sorumluluk düşmesi. Cemiyet yönetimi olarak Darüşşafaka misyonunu yurt sathında tanıtırken yurdun dört köşesinden Darüşşafaka’ya destek sağlamaya çalışıyoruz. Projelerin geliştirilmesinde hayırsever vatandaşlarımızın yanında Hükümetimizin ve yerel yöneticilerimizin bize gerekli desteği vereceklerine inanıyoruz. Biz kaynaklarımızı geliştirdikçe daha çok çocuğa el uzatacağız.” diyerek "yeni öğrencilere yuvanıza hoş geldiniz" dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç “yeni eğitim yılı başında öğrencilere başarılar dilerken aynı heyecanı paylaştığını dile getirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş Darüşşafaka’nın Türkiye’nin eğitim alanında önemli bir yeri olduğunu dile getirdi ve “küreselleşen dünyada her bir öğrencimizin dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet halinde olduğunu görmek istiyoruz. Yeni eğitim yılının Darüşşafaka ailesine ve ulusumuza güzellikler getirmesini dilerim” dedi.
Darüşşafaka sınavının bu yılki birincisi Deniz Ulaş Saylık yaptığı konuşmasında “Ben Darüşşafaka’ya İstanbul Göztepe’den geliyorum. Benim babam da Darüşşafakalı, annem anlatmıştı. Birinci olduğumu öğrenince çok sevindim. Okulu çok beğendim, büyüklüğünü aklım almadı.Bir haftadır burada mutluyum. Büyük başarılar göstereceğime inanıyorum” dedi.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları 12.sınıf öğrencisi Onur Gökbaylı konuşmasında “Mezun olacağımız son yılımda önemli görevler bizi bekliyor, kardeşlerime hoş geldiniz derken Darüşşafaka’da çıktıkları bu yolculukta asla yılmamalarını öğütlüyorum” dedi.
Darüşşafaka’ya yeni başlayan öğrencilerin geldikleri okullardaki öğretmenlerine yazdıkları mektuplar fuayede sergilenirken öğrencimiz Zeynep Hırtıclı kendi mektubunu konuklara okudu.
2008-2009 Öğrenci Birliği Başkanı Tamer Işıtır konuşmasında “Darüşşafaka’da geçirdiği on senenin hayatına büyük katkıda bulunduğunu, özellikle üç yıl önce görevi devralan Cemiyet yönetiminin Darüşşafaka’yı ileriye taşıyarak önemli adımlar attığını” belirterek 136.dönem mezunları adına Zekeriya Yıldırım’a teşekkür plaketini takdim etti.
Konuşmaların ardından, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, 2009 ÖSS’de başarılı olan Darüşşafaka mezunlarına Darüşşafaka Cemiyeti Yusuf Ziya Paşa Ödülleri’ni verdi. Darüşşafaka Cemiyeti’nin Kurucusu Yusuf Ziya Paşa'nın anısına verilen ödüller, son sınıf öğrencilerini başarıya özendirmek amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezunlarından başlamak üzere verilmeye başlamıştı. Buna göre 2009 yılında üniversiteyi kazanan Darüşşafakalı öğrencilerden, ilk 5.000 kişi arasına giren Onur Ahmet, Koray Uçar, İmren Aksoy ve Yüksel Barış Güzeloğlu’na 2.000’er TL; 5.001-10.000 kişi arasına giren Ayşe Candayan ve İlke Şener’e 1.000’er TL; 10.001-25.000 kişi arasına giren Ahmet Karakaş, Oğulcan Karaçay, Sıla Ön, Seher Balkanlı ve Damla Fidan’a 500’er TL ödül verildi.
Öğrencilerin okul dışı yarışmalara katılımlarını özendirmek için her yıl Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilen Fettah Aytaç Ödülleri, bu sene EBİKO’da Dünya Birincisi olan Meltem Esengönül, Tuğçe Uysal ve Rabia Bakır’a, Web Tabanlı Proje Geliştirme Yarışması'nda Türkiye Birinciliği alan Elif Karaatlı’ya verildi.
Darüşşafaka’ya yeni başlayan öğrencilerden oluşan koro dört şarkılık performansı ile büyüklerinin beğenisini topladı.
2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dersini T. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer verdi.
Çimenbiçer konuşmasında, Darüşşafaka’nın ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından biri olduğuna değindi. İki kurumun da ülkeye hizmet vermek için çalıştığının altını çizen Çimenbiçer, Darüşşafaka ve İş Bankası’nın “81 İlden 81 Öğrenci Projesi” işbirliği ile iki köklü kurumun birikimlerini bu proje için bir araya getirdiklerini belirtti. Ayrıca Çimenbiçer “Darüşşafaka gibi bir eğitim yuvasında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yetiştirilmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitim bir insanın kendine yapabileceği en büyük yatırımdır. Dünyada ve ülkemizde rekabet her geçen gün yoğunlaşıyor; ülkemizin aydınlık geleceği için rekabet gücü yüksek, donanımlı ve özgüvenli gençlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kendinizi sürekli geliştirmeyi yaşam ilkeniz haline getirmenizi ve her zaman çok çalışmanızı öneriyorum.” diye öğütledi.
TÖREN'den SEÇKİLER:
ORADAYDIM/07.09.2009
Fotoğraflar: Tenise Yalçın evetbenim