HİSSE-İ ŞAYİA (BİR EVLİLİK KOMEDİSİ) İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI’NDA

Logo İst.Şehir Tiyatroları
ASIRLIK YAPIM
HİSSE-İ ŞAYİA(BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)

TARIK ŞERBETÇİOĞLU REJİSİYLE ŞEHİR TİYATROLARI’NDA

 hİSSEİ şAİYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İ. Ahmet Nuri Sekizincininyazdığı, Hisse-i Şayia adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiğioyun 26 Ekim 2016 Çarşambagünüsaat 20.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde prömiyeriniyapıyor.

Şehir Tiyatroları 1916 yılında sahnelenmiş olan “Hisse-i Şayia”yı 100 yıl sonra bugünkü ustalarıyla yeniden canlandırıyor.1923 Temmuz’unda İstanbul’un işgali sürerken de tiyatro yapmaya devam eden Darülbedayi Heyeti, Gazi Mustafa Kemal’i İzmir’de ziyaret etmiş ve bu tarihte Türk kadınına sahneye çıkması için ilk izni almıştı. Bedia Muvahhit’i tiyatro oyunculuğu yapması için bizzat teşvik eden Mustafa Kemal, işgalden yeni kurtulmuş kül altındaki İzmir’de 16 Temmuz gecesi, “Hissei Şayia” temsilini beğeniyle izlemişti.

Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi) (4)

Oyunun konusu;

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan ("hissei şayia") karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi) (3)

Sahne tasarımını Eylül Gürcan’ın, kostüm tasarımını Sabahat Çolakoğlu’nun, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun,efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu’nun yaptığı oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz, Sezai Aydın ve Zihni Göktayrol alıyor.


Oyun; 26-29 Ekim 2016ve 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner  Sahnesi’nde 17-19 Kasım 2016 ve 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında ise  Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

İyi seyirler…
Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi) 1966-1967
HİSSE-İ ŞAYİA (BİR EVLİLİK KOMEDİSİ) 1966-1967

evetbenim sanat güneşi logo
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI MÜDÜRLÜĞÜ
Harbiye Mh. Darülbedayi Cd. No.3 Şişli – İstanbul
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler – 0212 455 39 34 – 35

sehrintiyatrosu           /sehir_tiyatrosu

basin.yayin@ibb.gov.trwww.ibst.gov.tr

evetbenim4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir