ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA (16 – 20 MART 2016)

logo ibb güncel

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA (16 – 20 MART 2016)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mart ayının üçüncü haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.


16-20 Mart 2016 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle; Oyunun Oyunu, Zengin Mutfağı, İstanbul Efendisi, Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, Hayal-i Temsil, Kısasa Kısas, Son(suz) Öykü ve çocuk oyunları; Harikalar Mutfağı, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Balon,  Cimri, Yaşasın Barış, İki Kova Su, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Piti, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt.

Mart ayının üçüncü haftasında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;

OYUNUN OYUNU


''Çırılçıplak'' adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatan oyun, türünün en iyi örneklerinden biri olarak seyirciyle buluşuyor. Micheal Frayn’ın yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın dilimize kazandırdığı oyunu Ali Gökmen Altuğ yönetiyor. Oyunda; Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Berna Oğuzutku Demirer, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek rol alıyor. Oyun; 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

 

ZENGİN MUTFAĞI

Zengin Mutfağı’nda 1970'ler Türkiyesi’nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro’nun ülkemizdeki önemli örneklerinden olan oyun, alt sınıf insanlarının yaşamsal ve düşünsel seçimlerini sorguluyor. Vasıf Öngören’in yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda; Murat Garibağaoğlu, Ozan Gözel, Ali Mert Yavuzcan, Selçuk Yüksel ve Irmak Örnek rol alıyor. Oyun; 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

 

İSTANBUL EFENDİSİ

Osmanlı’da Lale Devri’nin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisi’nin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alan İstanbul Efendisi, Osmanlı’nın kültürel ve etnik çeşitliliğine vurgu yaparak İstanbul folklorundan örnekleri modern bir anlatımla sergilemektedir. Kızına uygun bir damat adayı bulmak için yıldız fallarına bel bağlayan İstanbul Kadısı Savleti Efendi’nin başına gelenlerin müzikal bir anlatımla seyirciyle buluştuğu oyun; 17-19 Mart 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde  seyirciyle buluşuyor. Musahipzade Celâl‘in yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Tankut Yıldız, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Emre Şen, Edip Tepeli, Çağatay Palabıyık, Direnç Dedeoğlu, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Berna Adıgüzel, Zeynep Ceren Gedikali, Pınar Demiral, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Nazan Yatgın Palabıyık, Senem Oluz, Özge Midilli, Murat Güreç, Utku Akıncı, Kayahan Erdem, Gözde İpek Köse ve Melisa Demirhan rol alıyor.

SİRKE TADINDA BÖĞÜRTLEN REÇELİ

 

Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli’nde ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. Kendini değiştirmeyi akıl edemezken dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan ve eşiklerde kalmanın sancısını yaşayan bir adamın baskılar karşısındaki tavrı hicvediliyor. Kahramanlarımız için hayat tıpkı sirke tadında böğürtlen reçeli gibi… Biraz acı, biraz buruk ama bazen de tatlı… A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyunda; Mert Tanık ve Bensu Orhunöz rol alıyor. Oyun; 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında  Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Hayat'ı Temsil İBB Oyun
HAYAL-İ TEMSİL

Hayal-i Temsil, eski makyör Dikran Efendi’nin hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahnenin “ilk kadın”ları Afife Jale ve Bedia Muvahhit’i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor.
Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı, Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyun; 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Oyunda Hümay Güldağ, Şebnem Köstem ve Yiğit Sertdemir rol alıyor.

 

Kıssasa kısas İBB Oyun
KISASA KISAS

William Shakespeare tarafından yazılıp Zişan Uğurlu tarafından yönetilen Kısasa Kısas; adalet, merhamet, ahlaki yetkinlik, evlilik öncesi ilişki, aşk kavramlarını sorgularken tebdil-i kıyafet sürprizleriyle dolu bir olaylar örgüsüyle, yapılan pazarlıkları, anlaşmaları ve otoriteyi dokunabileceğimiz bir yakınlığa getirip çağdaş dünya sorunlarına yeni bir gözle bakmamızı sağlar. Okan Karaca, İrem Arslan, Caner Bilginer, Gün Koper, Hüseyin Köroğlu, Enes Mazak, Ertuğrul Postoğlu, Cengiz Tangör ve Zeki Yıldırım’ın rol aldığı oyun; 17-19 Mart 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Sonsuz Öykü

SON(SUZ) ÖYKÜ

Son(suz) Öykü, yirmi yıldır kapalı olan Masal Tiyatrosu’nu anlatıyor. İki kadın yıllardır kayıp bir metni aramakta… Dünü, bugünü ve geleceği sorgulamakta… Ve provalar sırasında ölen Nestor'un gizemli ölümünü… Jose Sanchis Sinisterra’nın yazdıgı, Arif Akkaya’nın yönettigi oyunda Aysegül İşsever ve Jülide Kural rol alıyor. Oyun; 17-19 Mart 2016 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

ÇOCUK OYUNLARI

 

HARİKALAR MUTFAĞI (7 + Yaş)

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Uğur Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı'nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal'ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe, fare Kazmadiş ve bayan Gülücük’tür. Oyunda ustalığın, bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle ortaya çıkabileceği düşüncesi işleniyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Gözde İpek Köse ve Nilay Bağ’ın rol aldığı oyun; 20 Mart 2016 tarihinde  Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

 

BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ (3–6 Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak Tanık’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım ve Derya Çetinel rol alıyor. Oyun; 20 Mart 2016 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.


BALON (7+ Yaş)

 

Balon, dünden bugüne sosyal hayatın siyahlarını ve beyazlarını bir balon metaforu ile seyirciye ulaştırıyor. Özellikle büyükşehirlerde sosyokültürel çeşitliliğin; bir mahalle ölçeğinde değerlendirildiğinde, yediden yetmişe yozlaşma sorunu ile karşı karşıya kalındığını apaçık görüyoruz.  Güzelliklerin gittikçe azaldığı mahalle hayatında, kötülüklerin ortaya çıkması, sorunların kartopu gibi büyümesi ve bununla beraber çözümsüz bir hal almasına sebep oluyor. Balonunu kötülükle şişiren Savaş için, hikâyemizin yaşandığı mahalle aranıp da bulunmayacak bir yer. Savaş, çocukların ve yetişkinlerin olumsuz davranışlarının hakim olduğu bu mahallede kendini çok mutlu hisseder. Balon adeta mahallenin nabzını ölçer, ne vakit kötülükler artıp, olumsuz durumlar meydana gelse, balon daha da büyür. Bir saatli bombanın patlamaya yaklaşması gibi balon da, her olumsuzlukta biraz daha büyür. Mahalledeki çocuklar oyunlarını doğru oynadıklarını ve çevrelerine zarar vermeden kimseyi üzmediklerini düşünürler. Yetişkinlerin çekişmeleri her geçen gün artar. Mahalle bakımsız bir hal alır. Ve bir gün mahalleye Savaş gelir… Murat Karahüseyinoğlu’nun yazdığı Murat Ozan’ın yönettiği oyunda, Arda Alpkıray, Tuğçe Açıkgöz, Berk Samur, Müge Çiçek, Nagehan Erbaşı, Hüseyin Kefeli, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, Doğan Şirin ve Nazan Yatgın Palabıyık rol alıyor. Oyun; 20 Mart 2016 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

CİMRİ (7-77 Yaş)

Cimri oyununda Harpagon, bin bir çeşit şapkası olan ve bu şapkaları herkesten sakınan cimri bir adamdır. Sahip olduğu hiçbir şeyi hiç kimseyle paylaşmak istemez. Bir gün kızı, oğlu ve uşağı Fleche ona bir oyun oynarlar. Harpagon'a hayatta sahip olabileceği en değerli hazinenin bir insanı sevmek olduğunu gösterirler. Moliere’in Cimri adlı eserinden Zerrin Akdenizli’nin uyarlayıp Seza Güneş’in yönettiği oyunda Emrah Derviş Soylu, Okan Patırer, Ömer Barış Bakova, Pınar Demiral, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Oyun; 20 Mart 2016 tarihinde  Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

 

YAŞASIN BARIŞ (3+ Yaş)

Yaşasın Barış’ta, birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Buğday ülkesinin her şeyin farkında olan prensesi kendini feda ederek "düşman ülkeye" gizlice girer. Mızıkasının umutlu ezgileriyle vezirin planlarını ortaya çıkarır ve herkesin ısrarla istediği barışı getirir. Hasan Erkek’in yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Pelin Abay, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk ve Yağmur Damcıoğlu rol alıyor. Oyun; 20 Mart 2016 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal  Sahnesi’nde.

Bir Kova su İBB

İKİ KOVA SU (7+ Yaş)


"Mutluluk Dağıtan Eskici" Köyün Bekçi’sinin Güneş ve Çiçek adında iki kızı vardır. Köyün zengini Altınkese ve Kunduracı ise Bekçi’ye rağmen, bu güzel kızlarla evlenmek ister. Fakat Kunduracı’nın yeni bir hayat kuracak parası, Altınkese’nin de işi dışında hiçbir şeye ayıracak zamanı yoktur. Bir gün köye gelen Eskici’nin kurduğu oyun sayesinde herkesin hayatı değişir. A.E. Gredianus’un yazıp Göksel Arslan’ın yönettiği oyunda Özgün Akaçça, Mert Aykul, Mehmet Soner Dinç, Yeşim Mazıcıoğlu, Aslı Menaz ve Hasip Tuz rol alıyor. Oyun; 20 Mart 2016 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.


ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ  (5+ Yaş)

Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de  bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Can Alibeyoğlu, Gülşah Bayar, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali, Buğra Can Ildırışık, Emre Karaoğlu, Okan Karaca ve Can Tarakçı’nın rol aldığı oyun; 20 Mart 2016 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

PİTİ (3+ Yaş)

 

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti oyununda, annesini kaybetmiş bir kaz yavrusu olan Piti, daha yumurtadayken üç kardeşin bahçesine yuvarlanır. Yumurta çatlar, içinden Piti çıkar. Üç kardeş Piti’yi çok severler ve ona annesini bulması için yardım etmeye karar verirler. Fakat Muhteşem Kurt peşinde olduğu uçurtmayı ele geçirebilmek için Piti’yi kaçırır. Oyunda; Şenay Bağ, Pınar Aygün, Engin Akpınar, Okan Karaca ve Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor. Oyun; 17 Mart 2016 tarihinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde.

ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT (3+ Yaş)

Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Okan Karaca’nın yazıp yönettiği oyunda; Okan Karaca, Okan Patırer, Betül Kızılok Bavli ve Pınar Aygün rol alıyor. Oyun; 17 Mart 2016 tarihinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde.

İyi Seyirler…

__________________________________________________________________________________

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI MÜDÜRLÜĞÜ
Darülbedayi Cad. No.3 Harbiye-ŞİŞLİ İSTANBUL
Basın ve Halkla İlişkiler – 0212 455 39 34 – 0212 455 39 35 / Faks: 0212 449 51 41
https://www.facebook.com/sehrintiyatrosu
https://twitter.com/sehir_tiyatrosu

e-mail: basin.yayin@ibb.gov.tr web: www.ibst.gov.tr

evetbenim44

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir