13.Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başlıyor

13.Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başlıyor
18.07.2015 – 01.08.2015

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 18 Temmuz – 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında, özenle seçilen seçkin bale yapıtlarıyla, Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulmakta.
 
 
 
ATEŞ KUŞU  Antalya, İzmir, Mersin Devlet Opera ve Balesi
Ateş Kuşu
 
2 perde /  1 saat  45 dakika
ATEŞ KUŞU
Antalya, İzmir, Mersin Devlet Opera ve Balesi

18.07.2015 Cumartesi, saat: 21:45

Müzik Igor Stravinsky

Koreograf ve Sahneye Koyanlar Armağan Davran / Volkan Ersoy
Koreograf Asistanları Sanem Subaygil / Ayşe Fidanlık
Dekor Tasarım   Tayfun Çebi
Kostüm Tasarım   Gülay Korkut
Işık Tasarım Fuat Gök
Barkovizyon Ahmet Şeren
Ateş Kuşu   Burcu Olguner / Aslı Çilek / Hülya Atav
Prenses Aslı Çilek / Sülün Duyulur / Çisil Soyöz
Prens Ivan Tsarevich Boğaçhan Bozcaada / Emre Kaynarsu / Doruk Demirdirek
Büyücü Kashchei   Dolun Doyran / Sertan Yetkinoğlu / Çağın H.Özideş
12 Prenses Sülün Duyulur / Gülfem İncecik / Pınar Terzioğlu, Gökçe Telkıvıran / Asena Ökte / Çisil Soyöz,
Hülya Atav / Neslihan Mert Kılıç / Aynur Tulum, Burcu Erkan / Leman Lal Şendil / Melodi Sıcakyüz, Deniz Güçer / Göksu Kaçan / Özge Güven
Kashchei’nin Adamları İki Solist Sertan Yetkinoğlu / Doruk Demirdirek / Tolga Duyulur / Çağın H.Özideş
Kashchei’nin Adamları Sekiz Erkek Tolga İyiuyarlar / Tolga Duyulur / Çağın H.Özideş, Cihan Genek / Cihan Aydemir / Yiğit Olataş, Selahattin Erkan / Emre Kaynarsu / Barış Türksever / Kerem Özcan / Timur Varlıklı / Yağızhan Danış
Repetitör Kıvanç Ekin / Murat Ersoyluoğlu
Kondüvit Banu Sertatıl
Müzik Selin Tuncer / Eylül Fırat

Konu:

KASCHEİ’NİN BAHÇESİ
Kötü büyücü kaschei, 13 güzel prensesi kacirmis ve büyülü bahcesine hapsetmistir. pek cok cesur sövalye prensesleri kurtarmaya yeltenmislerse de, kaschei tarafindan yakalanmislar ve taşa cevrilmislerdir. kaschei'yi alt etmenin tek yolu, bahçenin içinde gizlenmis, yumurta seklindeki ruhunu yok etmektir.
ORMAN
Günlerden bir gün, genc prens ivan  ormanda gezinirken, sihirli yaratık ates kuşuna rastlar onu bir agacin etrafinda dansederken elleriyle yakalar. ates kusu prense onu bırakması için yalvarir, kurtulmak içinde sihirli bir tüyünü kopararak prens ıvan’a verir.Onu her salladığında yardımına koşacağını söylemesi üzerine prens ates kusunu serbest birakir. 
KASCHEİ’NİN BAHÇESİ
Kaschei'in büyülü bahcesindeki 13 tutsak prenses, umutsuzca kurtulmayı beklemektedirler. prens ivan, prensesleri uzaktan izlemektedir. İçlerinden birine asik olur ve prensesler Ivan’dan kurtarılmak için yardım isterler. 
 
Kaschie’nin adamları tarafindan faka bastirilan ivan, kaschei'in huzuruna getirilir. Tam taşa cevrilecegi o kader aninda; ivan, ates kusundan aldigi sihirli tüyü sallar ve ates kusu ansizin belirerek genc prensin imdadina yetisir. kaschei'in adamlari, ates kusunu görünce neye ugradiklarini sasirirlar ve büyülenmis bir vaziyette o meshur cehennem dansina baslarlar. 
Ates kusu ivan'a, kaschei'in yumurtasinin nerede oldugunu gösterdikten sonra genc prens harekete gecip herkesi kurtarir. Prens Ivan,sevdiği prensesine artık kavuşmuştur.
1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Yüksek Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Avrupa’nın birçok kentinde ve  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde bir çok eserde başdansçı olarak dans etti. Yurtdışındaki yarışmalarda ülkemizi temsil eden Davran, 1999/2001 yıllarında H.Ü Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans (master) eğitimini tamamladı.
 

G.Armağan Davran
Koreograf
Oynadığı eserler arasında; Kuğu Gölü, Paquita, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran, Anna Karenina, Carmina Burana, La Bayadere, Giselle, İki Yürek Destanı, Budala, Mavi Gözlü Dev, Senfonilerle Dans, Cinderella, Çeşmebaşı, La Corsaire, Üç Silahşörler, Kamelyalı Kadın, Yedi Güzeller, yer almaktadır.
2007 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde bale Başöğretmeni olarak görev yapan sanatçı 2009- 2012 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi&r
squo;ne Bale Başkoreograflığı görevinde bulundu. 2014 yılında Ağustos ayında Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne Bale Başkoreografı olarak atandıktan sonra 2015 yılında bu görevinden ayrıldı.
 
2010 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde “Üç Silahşörler”, 2011’de“Notre Dame’ın Kamburu”,  “Uyuyan Güzel”, 2012’de “V. Murad”, 2014 yılında ‘Piri Reis’’ balelerinin libretto ve koreografisini Volkan Ersoy ile birlikte gerçekleştirdi. Bu eserler halen Antalya, Samsun, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin repertuvarında sahnelenmektedir.
 
2013 yılında Andante dergisinin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri gecesinde “yılın en iyi bale yapımı” ve “yılın en iyi koreografı” ödüllerini Volkan Ersoy ile birlikte kazandı.
 
Kuruma girdiği 1989 / 90 sanat sezonundan itibaren tüm eserlerde başdansçı olarak görev alan sanatçı halen koreograf ve bale öğretmeni olarak sanat hayatınadevam etmektedir.
 
A.Volkan Ersoy
Koreograf
1975 yılında Bursa’da doğdu.1982 yılında Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümüne girdi.1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalını kazandı.
1990 yılında Fransa’nın La Baule şehrinde Bale Festivaline katıldı.
1992 yılında Bulgaristan’ın Varna Şehrindeki Varna Summer Academy ‘e katıldı. Aynı yıl Fransa’nın Paris şehrindeki 5. Uluslararası Paris Bale Yarışmasında finale kalarak diploma kazandı.
1994 yılında Varna Bale Yarışmasına katılarak finale kaldı ve diploma kazandı. Yine aynı yıl H.Ü Devlet Konservatuvarı Lisans Bölümün’den mezun oldu.
1995 yılında Japonya’nın Osaka şehrinde yapılan “Masako OHYA Bale Yarışması’na davet edildi ve finallere kaldı.
1998-1999 yılları arasında TOBAV tarafından verilen ‘Yılın Başarılı Erkek Sanatçısı’ ödülüne layık görüldü.
1999-2002 yılları arasında Devlet Konservatuvarları Mezunları Derneği Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
2000-2004 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Bale Başkoreograflığında Bale Başöğretmen yardımcılığı yaptı.
2007 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans (master) programını bitirdi
2008-2010 Yılları arasında A.Ü Devlet Konservatuvarı Modern Dans Anasanat Dalı Öğretim görevliliği görevini yürüttü.
2008 yılında gerçekleştirilen 1.Uluslararası İstanbul Bale Yarışmasında İdari Koordinatör olarak görev aldı.
2009-2012 yıllarında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Bale Başöğretmenliği görevini yürüttü.
2014 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Festivaller, Yarışmalar ve Turne Organizasyon Koordinatörlüğüne sonra da aynı yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne Müdür ve Sanat Yönetmeni olarak atanmış,2015 yılında görevinden ayrılmıştır.
2010 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Armağan Davran ile birlikte ‘Üç Silahşörler’,2011 yılında ‘Notre Dame’ın Kamburu’,‘ Uyuyan Güzel’ , 2012 yılında ‘V.Murad’, 2014 yılında ise  ‘Piri Reis’ adlı bale eserlerinin libretto, koreografi ve düzenlemelerini Armağan Davran ile birlikte gerçekleştirdi. Halen eserler Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı müdürlüklerin repertuvarında sahnelenmektedir.
Sanatçı 2013 yılı Mayıs ayında Andante Sanat dergisi ve Beyoğlu Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettikleri “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nde Bale, Dans kategorisinde “V.Murad” balesi ile “Yılın En İyi Yapımı” ödülü ile Koreografi dalında “Yılın En İyi Koreografı” ödüllerini Armağan Davran ile birlikte iki dalda da kazanmıştır.
Kuruma girdiği yıldan itibaren tüm eserlerde baş dansçı olarak görev alan sanatçı halen Koreograf ve Bale Öğretmeni olarak sanat hayatına devam etmektedir.
BOLERO
Müzik   Maurice Ravel
Koreograf   Ayfer Zeren
Koreograf Asistanı Ayfer Zeren
Kostüm Tasarım Ayfer Zeren
Işık Tasarım Ayfer Zeren
Dansçılar   Tolga Burçak / Derya Tokgöz / Murat Özdemir, Esra Taner / Burak Özbek / Öykü Ertürk, Mert Söylemez / Seda Manaz, Okan Ünal / Özde Eren
Kondüvit Banu Sertatıl
Repetitör   Ayşe Fidanlık
Muzik Selin Tuncer / Eylül Fırat

Konu:
Bolero’yu 1997 de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde sahneye koydum. Eser, o dönemde Ankara Balesi’nce birçok yurtiçi festivalde ve Almanya’da başarıyla sahnelendi. Bolero’ya koreografi yapmak benim için gerçekten zorlayıcı idi. Çünkü ben uzun yıllar Berlin ve Studgart Balel’erinde Maurice Bejart’ın Bolero’sunda rol aldım -ayrıca belirteyim müthiş bir yorumdur- bu etkiden sıyılıp yeni bir yorum getirmek hiç kolay olmadı.
 
Kadın, erkek ve ilişkiler. Hayata dair her şeyin olduğu bu dünyada; varoluş, kararlılık, gurur, ilgi, aşk, rekabet, çatışma, uyum, meydan okuma, kırgınlık, ısrar… Kadın-erkek ilişkileri, koreografilerimin ana temasını oluşturmuştur. Bolero’da da konunun akışı içinde yaşanan çeşitli çatışmalardan sonra kadın ve erkek umut, saygı, sevgi dolu bir yaşam için hayata sımsıkı sarılırlar.
 
Bolero: Ankara ‘dan sonra Antalya ve İstanbul Devlet Opera ve Bale’leri tarafından da sahnelendi ve izleyicinin büyük beğenisini topl
adı. Mayıs 2014 ‘de, ilk temsilimizden 17 yıl sonra tekrar Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile Boleroyu sahneledik. Bu hepimiz için farklı sulara açılan bir yelken oldu. Yaratılar yaşar, doğal şekilde değişebilir ve zaman içinde evrilir.  17 yıl önce eseri birlikte çıkarttığım baş dansçılardan biri bugün genç dansçıları çalıştırıyor, o gün grupta dans eden bazıları solist oldu ve ben bir 17 yıl sonrasını merak ediyorum.
 
“Bodrum” ile yakınlığım çok eskilere dayanıyor. Yıllardır çalışmalarıma ek olarak Bodrum Aspat Dans Platformu çatısı altında genç dansçıların gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyorum. 2010 yılında da Bodrum Bale Festivali’nin sıra dışı izleyicisiyle koreografisini yaptığım “Otello” balesi ile tanıştım. 2008 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nce dünya prömiyeri yapan eser, siz değerli dansseverlerin övgüleri ile karşılaşmıştı. Şimdi bolero ile Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde siz değerli sanatseverlerle buluşuyor olmak benim için yeni ve heyecan dolu bir serüven. Bu çalışmada görev alan herkese çok teşekkür ediyorum.

İLKBAHAR AYİNİ

Müzik   Igor Stravinsky
Koreograf   Mehmet Balkan
Koreograf Asistanları   Nükhet Sevgen
Sahneye Koyan   Lale Balkan
Dekor Tasarım   Tayfun Çebi
Kostüm Tasarım   Gülay Korkut
Işık Tasarım   Fuat Gök
Dansçılar   Aslı Çilek / Esra Taner / Dolun Doyran / Tolga Burçak /Yasemin Altınel / Müge Ünal / Bülent Özdemir / Tolga İyiuyarlar
Kızlar   Banu Dağcıoğlu / Sülün Duyulur / Gülfem İncecik / Pınar Terzioğlu / Gökçe Telkıvıran / Asena Ökte, Çisil Soyöz / Hülya Atav / Berfin Öztoprak / Neslihan Mert Kılıç / Melodi Sıcakyüz / Aynur Tulun, Deniz Güçer / Leman Lal Şendil / Melda Sipahi / Özde Eren / Burcu Bodur / Öykü Ertürk, Seda Manaz / Sevgim Aksoy / Büşra Ay / Aslı Ayhan / Elvan Bakdık / Özlem Susduk / Ceren Sevinçler / Göksu Kaçan / Damla Acar / Aslı Ulutürk
Erkekler Tolga Duyulur / Çağın H. Özideş / Tolga İyiuyarlar / Cihan Genek / Selahattin Erkan / Yiğit Olataş / Timur Varlıklı / Emre kaynarsu / Doruk Demirdirek / Boğaçhan Bozcaada / Sertan Yetkinoğlu / Cihan Aydemir / Gökhan Bucuga / Kürşat Kılıç / Yağızhan Danış / Umut Çeltik / Okan Ünal / Ozan Demirbaş / Barış Türksever / Kerem Özcan / Güçlü Kılıç
Repetitör   Kıvanç Ekin / Murat Ersoyluoğlu
Kondüvit   Banu Sertatıl
Barkovizyon Ahmet Şeren
Muzik Selin Tuncer / Eylül Fırat
Konu:
İnsanlık tarihinin en eski ve belki de evrensel kültürün en bilindik paydası olan baharı karşılama seramonileri, insan topluluklarında kültürel ve coğrafik değişiklikler gösterse de amaç hep aynıdır. Yepyeni bir güne uyanmak, taptaze bir sabahı karşılamak gibi, doğurganlık, yenilenme, aşk ve coşkunun canlanması …. Doğa ile bir bütün olduğunu bilen ilk insandan, doğayı unutan çağdaş insana bir hatırlatma…”İlkbahar Ayini” Mehmet Balkan koreografisi ile seyirci ile buluşturuluyor.
Mehmet Balkan
Koreograf
Sekiz yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda bale eğitimine başladı. Sekiz yıl süreyle İngiliz Ekolü temelinde piyano ve müzik eğitimi gördü. Uluslararası tanınmış hocalardan Assaf Messerer ve Alexander Prokofiev ile çalıştı. Onyedi yaşında Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne solist sanatçı olarak kabul edilen Mehmet Balkan ilk sezonunda Sir Frederick Ashton’un koreografisini yaptığı “Şımarık Kız” balesinde başrol oynadı. Daha sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a giderek “Patinör” adlı balenin başrolünü üstlendi. Londra Kraliyet Balesi Direktörü Dame Ninette de Valois’in davetiyle, İngiliz Balesi’ni tanımak üzere İngiltere’ye gitti. 1977’de Üsküp’te “Giselle” balesinin başrolünü oynadı.
1978’de Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan Uluslararası Bale Yarışması’nda “Dünya Üçüncülüğü”nü kazandı. Hemen ardından Münih Operası Bale Direktörü Lynn Seymour’un davetiyle Münih Opera’sında solist sanatçı olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda Hannover Devlet Balesi’nin sürekli konuk sanatçısı olarak sözleşme imzaladı.
1982’de Almanya’nın “En Ünlü Yüz Kişi”si arasına seçildi. 1984’de Belçika Kraliyet Balesi’nde baş dansçı olarak göreve başladı. 1986’da A.B.D.’ye yaptığı turnede, Metropolitan Operasında Valeri Panov’un “Sakra” adlı eserini oynayarak büyük başarı kazandı.
Avrupa’nın ve dünyanın başta gelen operalarından Stuttgart, Köln, Berlin, Paris, Viyana, Hamburg, Roma, Amsterdam, Zürich, Basel, Verona, Londra, Glasgow, Mineapolis, New York, Tokyo, Pekin, Milano, Calgary ve Budapeşte’de konuk olarak sahneye çıktı.
İlk koreografi çalışmalarını Belçika Kraliyet Balesi’nde yaptı. 1989’da Almanya’nın Hannover Devlet Balesi’nde başöğretmenlik ve koreograflık görevine başladı.
1994’de Japonya’da yapılan Uluslararası Koreografi yarışmasında “En iyi Koreografi” ödülü verilen sanatçının altmışı aşkın koreografisi bulunuyor.
1999’da Antalya Devlet Opera ve Balesi Başkoreograflık göre
vine getirilen Mehmet BALKAN, daha sonra bu kuruma Müdür ve Sanat Yönetmeni olarak atandı.
Genel Müdür Sanat Danışmanlığı görevinde de bulunan Balkan, Dance Europe Bale Dergisi’nce 2001, 2003 ve 2006 yıllarında Avrupa’nın en iyi beş bale direktöründen biri seçildi.
“Çağrı” balesiyle, 2008’de geleneksel Lions Kulüp Tiyatro, Opera ve Bale Ödülleri’nde “En İyi Koreograf” seçildi. Andante Dergisinin Donizetti Klasik Müzik Ödülü de 2011’de en iyi koreograf dalında Balkan’a verildi.
2002-2007 arasında Portekiz Devlet Balesi Direktörlüğü yapan Mehmet Balkan’ın koreografı ve reji çalışmaları halen dünyanın birçok ülkesindeki bale topluluklarınca sergileniyor.
12 Mart 2014’de İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Dünya Prömiyeri yapılan “Kerbela Balesi’nin Koreografisini üstlenen Mehmet Balkan halen, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başkoreografı olarak görev yapmaktadır.
 
2 perde /  1 saat 55 dakika
GÖKKUŞAĞI/ RAİNBOW
21.07.2015 Salı, saat: 21:45
İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Kast
2 Bölüm : Contras
Müzik John Adams /Alva Noto / Ryuichi Sakamoto
Koreograf   Young Soon Hue
Kostüm Tasarım Young Soon Hue
Kostüm Uygulama G. Çimen Somuncuoğlu
Işık Tasarım Young Soon Hue / Taner Aydın
 
Siyah ve Beyaz İlke Kodal
İş Kadını Deniz Kılınç
Çizgili Kadın Müge Bayramoğlu
Pink Chanel Lady Melike Manav
Blue Chanel Lady Ebru Cansız
İş Adamı Onur Tunay
Trenchcoat Man Erhan Güzel
Matrix Man Olcay Tunçeli
Siyah ve Beyaz Mutlu Cankup
Çizgili Adam   Deniz Özaydın
 
Repetitör Devrim Tozkoparan
Koreolojist  Z. Esra Ünlü
Kondüvit Mustafa Özçelik / Serkan Çelik
Konu:
Benim ilk esin kaynağım, çok sevdiğim iki farklı türde müziği kullanarak koreografimi oluşturmaktı: John Adams'ın 'Nixon in China' eserinden 'The Chairman Dances' ve Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto'nun bestesi 'Uoon1'.
 
Diğer esin kaynağım (konseptim) ise şuydu: Koreografi yapmak için dünyanın her yerine seyahat ettiğim için, bir yerden sonra kendimi havaalanlarında sürekli uçak beklerken bulur oldum. İnsanları incelemeyi severim ve onların ne çeşit hayatlar yaşadığını hep merak ederim. İşte bu sebepten dolayı, benim eserimin ilk durağı bir havaalanı.
 
İlk sahne bir havaalanında geçer – birbirinden farklı insanların bir yerlere yetişmekle meşgul olduğunu görürsünüz. Diğer sahne ise onların dış dünyadan gizlediği aşk, yalnızlık, tutku, umut, şefkat, öfke gibi içsel duyguları gözler önüne serer.
 
Bu eseri oluşturmaktaki amacım, günümüzde materyalist dünyamız ve koşuşturma ile geçen hayatlarımız içinde nasıl hapsolduğumuzu, bundan dolayı da birbirimize duygularımızı ifade etmeyi Young Soon Hue Düsseldorf, Almanya’da yaşıyor ve halen Misafir Eğitmen olarak Avrupa, Kore ve Japonya’da da bir çok farklı bale topluluğuna ders vermek için davetler alıyor
 

Young Soon Hue
Koreograf
Güney Kore'nin İncheon kentinde dünyaya gelen Young Soon Hue Seoul'de Little Angels Sanat Okulu'nda bale eğitimine başladı. Marika Besobrasova direktörlüğü altında “Academie de Danse Classique de Princesse Grace”(Monte Carlo, Monaco) Akademisi’nde öğrenimine devam etti. Hue’nun profesyonel bale kariyeri Egon Madson ve William Forsythe’nin direktörlüğünde olan Frankfurt Balesi (Almanya) ile dans etmesiyle başladı; ardından Hue, Uwe Scholz’un çalıştırdığı Zurih Balesi’ne (İsviçre) geçiş yaptı. Heinz Spoeli’nin davetliyle Basel Balesinde solist olarak dans etti. Çalışmalarını Almanya’daki Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf / Duisburg’da solist  ve bale eğitmeni olarak sürdürdü.
 
Mats Ek, William Forsythe, Hans van Manen, Heinz Spoerli, Uwe Scholz, John Cranko, Youri Vámos, Nils Christie, Christopher Bruce, Nacho Duato, George Balanchine, Judith Jamison ve Paul Taylor gibi uluslararası arenada tanınan koreograflardan parça ve roller ile Hue birçok başlıca rolde ve soloda yer aldı. Uluslararası koreograf olarak kariyeri, 2001 yılında Almanya’da Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf’da hayata geçirdiği "Elle Chánte" parçasıyla başladı. O zamandan beri, Avrupa’da ve dünyada sayısız bale ve dans topluluğuyla bağımsız koreograf olarak işler tamamladı. Bu topluluklardan birkaçı ise Tulsa Balesi (ABD), Queensland Balesi (Avusturalya), Kore Balesi, Universal Ballet (Kore), Ankara Balesi, İzmir Balesi, Samsun Balesi, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf (Almanya), Aalto Theater Essen (Almanya), Theater Hagen (Almanya), Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin (Almanya),  Augsburg Balesi (Almanya), Coburg Ballet (Almanya), Seoul Balesi (Kore), Ballet Blanc ve Ccadoo Modern Dans Topluluğu (Kore).
 
Young Soon Hue bugüne kadar kısa ve uzun olmak üzere 30 parça eser üretmiştir. Bunlardan bazıları “Romeo and Juliet” "Carmen”, "Firebird“, "Carmina Burana", “Wave of Emotions”, "The Moment", “This is your life” "Backstage”, “El sussuro del Tiempo”, “Ampelfieber”, “Sound of Silence”, "Transparent Moment", “Bach and I“, “Glass house”, "Contrast"’dır. İşleri Split Uluslararası Bale Festivali, Bodrum Uluslararası Bale Festivali, Kiel Uluslararası Bale Festivali, Zagreb Uluslararası Bale Festivali, Bale EXPO/ Korea, Kore Dünya Starları Dans Festivali, Busan Uluslararası Bale Festivali, Hagen Uluslararası Yardım Galası gibi uluslararası festival ve galalarda sahnelenmiştir.
 
Kore’de yayınlanan “MOM” dans dergisi tarafından 2006’da “Yılın En İyi Koreografı” ödülüne layık görüldü; 2009’daysa Kore Dans Kritiği’nden “This is your life” ve “Wave of Emotions”parçalarıyla “Yılın En İyi Koreografı ve Parçası” ödülünü almaya hak kazandı. 2010 ve 2011’de “Kore Dünya Starları Dans Festivali” ve “Seoul Uluslararası Dans Festivali”ne sanat yönetmeni olarak davet edildi. 2012’de "Transparent moment" isimli yeni bir eser ortaya koymak için Seoul’da düzenlenen Bale EXPO  birleşkesine davet edildi. 2013’te Kore Uluslararası Bale Yarışması’nda (Seoul) juri heyetinde görev yaptı. Aynı sene K-Bale Dünya Festivali  için"The Moment" isimli eserini oluşturdu ve de Dans Kritiği Ödülü tarafından verilen “Yılın En İyi Koreografisi” ile “MOM” dans dergisi “2013 Senesinin En İyi Dans Parçası” ödüllerini kazandı. Temmuz 2014’te en büyük dans yarışmalarından biri olan Seoul Uluslararası Dans Yarışması’nın jürisindeydi. 2014-2015 sezonunda ise Young Soon Hue 4 farklı bale topluluğu ile beraber Romeo ve 
Juliet’in yeni yorumu üzerine çalışıyor.
 
Young Soon Hue Düsseldorf /Almanya’da yaşıyor ve misafir eğitmen olarak Avrupa, Kore ve Japonya’da bir çok farklı bale topluluğuna ders vermek adına davetler alıyor.
 
CARMEN
24.07.2015 – 25.07.2015 saat: 21:45
Krasnoyarsk Devlet Opera ve Balesi

Libretto
Sergey BOBROV / Yuliana MALHASYANTS
Müzikal Düzenleme   Dimitriy KOTOV
Orkestra Şefi Anatoly CHEPURNOY
Koreografi ve Reji Sergey BOBROV
Dekor ve Kostüm Tasarım Anna NEJNAYA
Işık Tasarım Larisa ANTONOVA
Koro Şefi Dmitry HADOSH
Koreograf asistanı Yuliana MALHASYANTS
Tonmeister Dmitriy Baranov
Video-Prodüksüyon Mihail Parhodin
Reji Yardımcısı Aleksey Zevin
 
Carmen, Çingene Maria Kuimova
Jose, Çavuş Ivan Karnaukhov
Mikaela, Jose’nin Karısı Anna Fedosova
Escamillo, matador Kirill Litvinenko
Mercedes, Çingene Nadezhda Panfilova
Don Cairo, Kaçakçı Georgiy Bolsunovskiy
Zuniga,  Yüzbaşı Egor Osokin
Konu:
 
Askerler Arseniy Bormotov /Ruslan Askerov/Maksim Dashidondokov/ Aleksey Kurdyayev/Aleksey Balva/Ruslan Ermolayev
Haydutlar Kirill Bulichev/Valeriy Gukluyonkov/Maksim Dashidondokov/Aleksey Kurdyayev/Andrey Medvedev/ Roman Pavlenko/Denis Pagoreliy/Oleg Paselnikov/Mihail Hushutin
Kadınlar Anna Andreeva/Nadejda Vlasova/Tatyana Gavrilova/ Alexandra Dmitrieva/Ekaterina Egorutkina/Yulya Kapturina/ Maksima Kukovyakina/Aleksandra Lukichova/Yaroslava Nagumanova/Maria Nadudik/Darya Nikolayeva, Elena Pogoreleya/Yana Tugaeva
Fabrika İşçileri Anna Andreova/Natalya Demyonova/Polina Ekimova/Elena Zubrilina/Ekaterina Kozlovskaya/Maria Nadudik/Darya Nikolayeva/Margarita Nosik/Irina Studeentikova
Repetitörler Aleksander Kuimov/Vera Surovtseva/Igor Klimin/ Anastasya Koreshnikova/Elena Yugova
 
Krasnoyarsk Devlet Opera ve Balesi
Baş Kemancı Natalya Ageeva, Olga Gayday, Anastasya Kasinskaya, Lyudmila Shirtladze, Elena Chepurnaya
 
Konu:
Birinci perde
Şehir uykuda. Şehrin gecesinde Carmen yürüyor. Muhafız Komutanı Yüzbaşı Zuniga nöbettekileri kontrol ediyor. Carmen, Zuniga’nın dikkatini dağıtmaya çalışıyor. Don Cairo’nun çetesi gece devriyesine çıkıyor.
Muhafızlar nöbetten dönüyor. Çavuş Jose aralarında yoktur, çünkü Jose o esnada Mikaela ile görüşmektedir. Bu sırada Carmen, Jose’nin dikkatini çeker.  Don Cairo ise Carmen’in dikkatini Jose’ye çoktan çekmiştir.
Carmen ile ilk buluşması Jose’de yeni, açıklanamayan hislere sebep olur. Bu durum ise sert bir mizaca sahip olmasına rağmen Mikaela’ya acı çektirmektedir.
O sırada Tütün Fabrikası’nda çıkan kavgada öfke halindeki Carmen, rakibi Mercedes’i yaralar. Jose’ye çingeneyi tutuklaması emredilmiştir, fakat o kadını serbest bırakır.
Jose acı çekerek ve ümitsizce aşıktır. Carmen bir anda karşısına çıkar; artık Jose’nin aşkına karşılık vermeye hazırdır.
 
İkinci perde
Jose ve Carmen birliktedir. Fakat erkek, kadının ellerinde bir oyuncaktır. Carmen için ise hayat devam etmektedir. Onun kendisi için yeni seçtiği aşık Matador Escamillo’dur. Sokak k
alabalığı sevgi ve coşkuyla kahramanını selamlamaktadır. Escamillo ününün zirvesindedir. Carmen kendinden geçmiş bir şekilde kendini onun kollarına bırakır.
Don Cairo, Jose’ye Carmen’in yeni bir ilişkisi olduğunu açıklar. Rakipler arasında amansız bir mücadele başlar. Yüzbaşı Zuniga, onları ayırmaya çalışırken kaza sonucu hayatını kaybeder.
Artık Jose’nin başka seçeneği kalmamıştır. O bir katildir ve yeri de Don Cairo’nun çetesidir.
Mikaela’nın hayatı nihai bir şekilde parçalanmıştır – Jose sonsuza dek kaybedilmiştir. Mikaela umutsuzca gözyaşı dökmektedir.
Falını açmış olan Carmen, geleceği okumaktadır: Jose…. Escamillo… Ölüm… O sırada ölümü haber verircesine bir cenaze alayı geçmektedir.
Jose, aklını yitirmişçesine Tanrı’dan aşk ve af dilemektedir. Fakat Carmen özgür iradesiyle Escamillo’yu seçmiştir.
 Korida (Boğa Güreşi) kutlaması yaklaşıyor. Halk meydana akın etmektedir, Carmen ise – Escamillo’nun yanındadır. Jose, Carmen’in karşısında çıkar ve son kez onu kendisine dönmeye ikna etmeye çalışır. Fakat yalvarmalar da, tehditler de nafiledir, Mağrur çingene kızı yükümlülük ve şartlardan muaftır. Kıskançlık Jose’nin gözünü karartır. Carmen kaderin karşısına atılarak, gönlüne ve kalbine göre yaşama hakkını savunarak ölür.
 
SERGEY BOBROV
Koreograf
 
Sergey Bobrov, Bolshoy Balesi eski baş dansçısı ve Krasnoyarsk Devlet Opera ve Balesi’nin 2002 yılından beri Sanat Yönetmenidir. 1963 yılında Moskova’da doğmuş ve Moskova Devlet Koreografi Akademisi’nden mezun olmuştur. 1981 yılında Kuğu Gölü’nde Von Rothbart, Altın Çağ’da Compère, Cipollino’da Limon Prens, Mozart ve Salieri’de Salieri, Le Corsaire’de Birbanto, La Bayadère’de Bronz İdol, Don Kişot’ta Bolero ve Uyuyan Güzel’de kurt olarak rol almıştır.
1993 yılında Profesör Yuri Grigorovich’in öğrencisi ve koreograf olarak Moskova Devlet Koreografi Akademisi’nden mezun olmuştur. Sergey Bobrov günümüzün en başarılı genç Rus koreograflarındandır. Yuri Grigorovich ile birlikte Elektra ve Antigona&Infanta eserlerini sahnelemiştir.  Krasnoyarsk Devlet Opera ve Balesi için 1998 yılında Tzar-Fish; 2000 yılında Antigona, 2001 yılında Fındıkkıran’ın bir çeşitlemesi olan kendine ait Contour-Dance, 2003 yılında Uyuyan Güzel, 2004 yılında La Bayadere, 2005’te Romeo ve Juliet, 2007’de Cinderella ve 2008 yılında Carmen ve Kuğu Gölü de sahnelediği eserler arasındadır.
1992 yılında Ulusal Koreograflar Yarışması’nda altın madalya, 1994 yılında Serge Lifar Uluslararası Dansçılar ve Koreograflar Yarışması’nda gümüş madalya ve 2001 yılında Moskova’da gerçekleştirilen Dokuzuncu Uluslararası Bale Dansçılar ve Koreograflar Yarışması’nda yine gümüş madalya kazanmıştır.
2002 yılından beri Krasnoyarsk Devlet Balesi’nin Sanat Yönetmeni olarak görev yapmaktadır. Rusya’nın önde gelen pek çok dansçısı onun yönetiminde yeteneklerini Fındıkkıran, Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Coppelia gibi ölümsüz pek çok eserde sahnelemişlerdir. Sergey Bobrov eşliğinde Sibirya Devlet Balesi repertuarını geliştirmeye devam etmektedir. Rusya’ya ait eserlerin yanı sıra, 20. Yüzyıl balelerinden Cindirella Romeo ve Juliet, Spartacus, Altın Çağ, Mozart ve Salieri ve Antigone gibi eserler de sahnelenmektedir.

HAMLET
28.07.2015 Pazar, saat: 21:45
Ankara Devlet Opera ve Balesi

Libretto Medeia Magalashvili
Reji ve Koreografi Nugzar Magalashvili / Medeia Magalashvili
Dekor Tasarım Savaş Camgöz
Kostüm Tasarım Sevtaç Demirer Ulaş
Müzik Düzenleme Kaha Stabadze / Zurab Nadareishwili
Işık Tasarım Fuat Gök
Video Prodüksiyon Ali Karaköse
Koreografi Asistanı Serhat Güdül
 
Hamlet Burak Kayıhan
Claudius Eren Keleş
Laertes Kadir Okurer
Ophelia Özge Başaran
Gertrude Mine İzgi
Polonius Serhat Elifer
Mezarcı Hakan Odabaşı
Hayalet Baba Taner Oğuzhan
3 Asil Çift
Aslıhan Karaca Baysak / Ezgi Odabaşı / GizemTuncel
Uluç Aytan / Volkan Altunel / Emre Güler
3 Soytarı Volkan Altunel / Bilal Kılıçaslan / Uluç Aytan
3 Aktör           Ertuğrul Bolat / Sho Kamiko / Göktürk Arıkan
8 Asil Çift
Defne Dinçer / Özge Uyal / Şelale Polatkan / Kardelen Büyükakgül/Gökçe Çakıroğlu / Defne Mutlucan / Cansın İravul / Ezgi Sarıoğlu / Taner Oğuzhan / Atilla Çoban / Mert Kocaay / Murat Romaner / Sho Kamiko/Berkay Saraçoğlu / Bilal Kılıçaslan / Buğra Alnıaçık
Ağıt Kızlar Sevim Başol / Esra Büyükkayıkçı / Kardelen Büyükakgül / Chisato Ishikwa / Cemre Polat / Asena Çelik / Ezgi Sarıoğlu / Defne Mutlucan
Ağıt Erkekler Taner Oğuzhan / Atilla Çoban / Mert Kocaay / Murat Romaner / Sho Kamiko Berkay Saraçoğlu / Bilal Kılıçaslan / Buğra Alnıaçık
4 Asker Atilla Çoban / Mert Kocaay / Buğra Alnıaçık / Berkay Saraçoğlu
Prima Repetitörleri T. Fahrettin Güven / Sanem Ergüler
Solist Repetitörleri Serhat Güdül / Elif Aktar / Özden Aktürk
Repetitörler Özge Ataman / Pelin Kısakürek / Yener Turan
Bale Notatörü Aslı Öngören
Kondüvit Işınsu Yapıcı / T.Murat Saydam
 
Konu:
Danimarka'da, Elenor Sarayın'da, kral’ın ani ölümü bütün ülkeyi yasa boğmuştur. Saray'da Cenaze Töreni yapılmaktadır. Hiç beklemediği bu haber Hamlet'i derinden yaralamış, törene yetişmek için aceleyle yola çıkmıştır. Tören esnasında Hamlet, annesi Gertrude ile çok duygusal dakikalar yaşamaktadır.
 
Kralın ölümünün üstünden daha kırk gün geçmemesine rağmen Gertrude, Kral’ın kardeşi olan Claudius'la evlenme kararı almıştır ve bunun üzerine düğün hazırlıkları başlamıştır. Hamlet, bütün bunlarıa inanmamakta ve olanları hayretle izlemektedir.
 
Düğün töreni adeta bir şölen havasında geçmekte ama Hamlet etrafına gergin tavırlar sergilemektedir. Bu tutumu herkesi, özellikle Claudius ve Gertrude'u huzursuz eder.
 
Saray görevlilerinden, aile dostları Polonius, kızı Ophelia ve oğlu Laertes de davetliler arasındadır. Davette karşı karşıya gelen Ophelia ve Hamlet eskiden beri birbirlerine ilgi duymaktadırlar. Tekrar gözgöze gelmeleriyle bu duygular depreşir.
 
Bunu farkeden Gertrude, Claudius ve Polonius ise gençlerin bu duygularından kendilerine çıkar sağlamaya çalışacaklardır. Amaçları, Hamlet'in Ophelia ile ilgilenmesini sağlayarak, dikkatini kendi üstlerinden çekmektir.
 
Claudius, Hamlet'in gergin tavırlarına iyice kızmaya başlamıştır. Gertrude ise kocası ve oğlu arasında kalmış, Claudius'u sakinleştirmeye çalışmaktadır.
 
Hamlet, bütün bu olanlardan kaçmak istercesine Ophelia'ya sığınır. Aşık olan Hamlet, gece yarısı kendi düşünceleriyle başbaşa kaldığında birden karşısında babasının hayaleti belirir. Babasının ona, kendisinin kardeşi ve çok sevdiği karısının ihanetine kurban gittiğini söylemesiyle yıkılır.
 
Düğün gecesini takip eden günlerde, Hamlet'in tavırları iyice garipleşmiş, adeta kendi kabuğuna çekilmiş ve akıl sağlığı bozulmuş bir insan gibi davranmaktadır. Hamlet'in aklından neler geçirdiğini merak eden Claudius, Polonius'dan bu işin iç yüzünü öğrenmesini ister. Polonius, Hamlet'in bu deli davranışlarının sebebinin, kızının ona karşılık vermemesi olduğunu savunur ve Ophelia ile Hamlet'e bir randevu ayarlar.
 
Hamlet, Polonius ve Claudius'un bu tavırlarından çok rahatsız olmaktadır. Çünkü Ophelia'nın onların tarafından kullanıldığını fark etmiştir.
 
Randevu esnasında Opheli'ya ağır sözler sarf edip, onu aşağılayıcı tavırlar sergiler. Fakat aynı zamanda da onu içten içe çok sevip, onun için üzülmektedir.
 
Bütün bunlar yaşanırken Hamlet, Elenor Saray'ına aktörlerin geldiği haberini alır ve onları sıcakkanlıkla karşılar. Onlara, 'Fare Kapanı' adını taktığı ama asıl adı “Gonganzo'nun Öldürülmesi”olan bir oyun anlatmaya başlar ve Kral ile Kraliçe için akşam bu oyunun sahnelenmesini ister.
 
Saray halkı temsil izlemek için yerlerini alırlar. Oyun başlar ve ilerledikçe Claudius'un tedirginliği artar. Oyunda, kralın kulağına zehirli sıvının akıtılması canlandırılırken; zaten gergin olan Claudius, büsbütün heyecanlanarak ayağa kalkıp, oyununu durdurur.
 
Hamlet, amcasının bu sinirli ve tedirgin halini görünce babasının gerçek katilinin amcasını olduğuna iyice inanır artık: Bu konuda hiçbir şüphesi kalmamıştır.
 
Oyun sonrasında Claudius odasına kapanır. Kendisinin gelecekteki huzuru ve güvenliği için Hamlet'in bu tehlikeli oyunlarına son vermek gerektiğini düşünür.
 
Claudius bütün bunları düşünürken, içeri Gertrude girer ve kavga etmeye başlarlar. Claudius sinirle odadan çıkar. Gertrude çaresizce oğlunu bu durumdan nasıl kurtaracağını düşünür. Polonius'tan kendisine yardım etmesini ister. Polonius, Gertrude'a, Hamlet'le konuşmasını tavsiye ettikten sonra, onların konuşmalarını dinlemek üzere Gertrude'un odasına gidip perdenin arkasına saklanır.
 
Hamlet düşünceli bir şekilde sarayda dolanırken Gertrude, onu konuşmak için odasına çağırır. Konuşma esnasında Hamlet, sorduğu sorularla annesini, babasının ölümüyle ilgili itirafa zorlar. Annesi gerilip bağırmaya başlayınca perdenin arkasındaki Polonius da bağırmaya başlar. Hamlet, kılıcını perdenin arkasındaki Polonius'a saplayarak onu öldürür.
 
Hamlet, annesine evlendiği adamın kardeş katili olduğunu söyler. Gertrude, Hamlet'in bu sözleri karşısında daha fazla dayanamaz ve ağlamaya başlar. Kocasına ihanet ettiği için artık pişman olmuştur.
 
Claudius, Polonius'un Hamlet tarafından öldürüldüğünü öğrenince, onun İngiltere'ye gönderilmesi emrini vermiştir. Bu emri duyan Gertrude, Claudius'a Hamlet'i göndermemesi için yalvarır. Ama Kral ona kulak asmaz.
 
Babasının öldürüldüğünü öğrenen Ophelia aklını kaybetmiştir. Deli divane bir şekilde, yarı çıplak gezinirken, askerlerin tacizine uğrar. Kardeşi Laertes de babasının öldürüldüğünü duyunca Elenor Sarayı'na dönmüştür. Ophelia'yı o halde görünce yıkılır.
 
Ophelia kardeşini tanımaz ve ondan kaçarken kendini göle atar ve boğulur. 
Hamlet Claudius'a güvenmemektedir. Kendisine tuzak kurulduğunu anlar ve Danimarka'ya geri dönmeye karar verir. Yolda bir mezarcının mezar kazdığını görür ve onunla konuşmaya başlar. Konuşma esnasında mezarın bir kadın için kazıldığını anlar. Mezarcı ona bir kafatası vererek oradan uzaklaşır. Hamlet düşünceleriyle baş başa kalmışken diğer tarafta bir cenaze töreni yapılmaktadır. Elden ele geçirilerek mezara taşınan genç kızın cansız bedeni en son Hamlet'in kollarıyla buluşur. Beden Ophelia'ya aittir. Erkek kardeş Laertes Ophelia'yı Hamlet'in kollarında görünce babasını ve kız kardeşini Hamlet yüzünden kaybettiğini düşünerek öfkelenir.
 

Hamlet'i bu cenaze töreninde gören herkes ve onun çoktan ölmüş olduğunu düşünen Claudius şaşkınlık içindedir. Laertes ve Hamlet birbirlerine girerler. Kafasında başka bir plan oluşmaya başlayan Claudius onları ayırır.
 
Laertes babasını ve kız kardeşini öcünü almak üzere Claudius tarafından kışkırtılır. Bir kılıç düellosu hazırlanır. Bunu Claudius ve Laertes birlikte düzenlerler. Laertes'in kullanacağı kılıç zehire batırılmıştır. Claudius'un Hamlet için önceden hazırlattığı zehirli içkiyi de hiçbir şeyden haberi olmayan Gertrude içer. Bu esnada Hamlet ve Laertes düelloya tutuşur. Laertes, Hamlet'i zehirli kılıçla yaralar. Düellonun sonunda Hamlet, Laertes'i öldürür. Bu arada Gertrude zehirli içkinin tesiriyle can çekişmeye başlar ve ölür. En sonunda Hamlet ve Claudius'un düellosu başlar. Hamlet, Claudius'u öldürür ve almış olduğu kılıç darbesindeki zehirin etkisiyle o da hayatını kaybeder.
NUGZAR MAGALASHVILI
Koreograf
1973 Yılında Moskova Devlet Bale Okulu’ndan takdirle mezun oldu. 1989 yılları arasında Tiflis Zakauriua Paliaşvili Opera ve Balesi’nde baş dansçı olarak görev yaptı. Bu tarihlerde “Gürcistan Devlet Sanatçısı” unvanına layık görüldü. Dans ettiği yıllarda Don Kişot’da Basil, Giselle’de Albert,1001 Gece Masalları’nda Şah Ria, Bayadera’da Solor, Taurinsia’da Frodonso, Medeia’da İason, Gorda’da Gorda rolleriyle dans eden sanatçı, Pakita, Romeo ve Juliette Merkutcio, Porgy ve Bess, Sporting Life, Korsan, Diana ve Akteon, Arlequin, Paris Ateşi gibi birçok eserde rol aldı. Nugzar Magalashvili St. Petersburg Rimsky Korsakov Devlet Konservatuvarı Koreografi Bölümü’nü takdirle bitirdi. 1985-1989 yılları arasında repetitör ve koreograf olarak görev yaptığı Tiflis Devlet Opera ve Balesi’nde “Maskeli Balo”, “Askerin Hikâyesi”, “Önce Aşk”, “Porgy ve Bess” gibi opera ve balelerin koreografilerini yaptı. 1989 yılından itibaren yedi yıl süreyle Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bale öğretmenliği yaptı. 1996-2004 yılları arasında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Başkoreograf olarak görev aldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde R.Schedrin-G.Bizet Carmen-Süit, Ulvi Cemal ErkinKöçekçe, L.Minkus-Don Kişot, A. Haçaturyan-Kılıç Dansı, Mendelsshon-Rondo Capriccioso, G.Rossini-Uvertürler, A.Adam-Giselle, S.Prokofiev-Romeo ve Juliette, F. Amirov-1001 Gece Masalları, G.Gersvin- Porgy ve Bess, A.Adam-Korsan adlı eserlerin koreografilerini yapan sanatçı İzmir, İstanbul ve Samsun operalarında çeşitli eserlerin koreografilerini de gerçekleştirmiştir. 2005-2008 yıllarlında Tiflis Devlet Opera ve Balesi’nde Koreograf olarak görev yaptı. 2008-2009 yılları arasında tekrar Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Bale Başkoreografı olarak F.Mendelssohn’un Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası eserinin koreografisini yaptı. 2010 yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde Başkoreograf olarak görev yapmıştır. 2011 Mayıs ayında “Amazonlar”ın Dünya Prömiyeri Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde yapılmıştır. Halen Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde görevini sürdürmektedir.
 
MEDEIA MAGALASHVILI
Libretto ve Koreograf
Tiflis Bale Okulu’ndan 1971 yılında mezun olan sanatçı, 1971 ve 1989 yılları
arasında Tiflis Devlet Opera ve Balesi’nde Don Kişot, Giselle, 1001 Gece Masalları,Carmen, Kuğu Gölü, Paquita eserlerinde ve pek çok çağdaş bale eserinde solist vebaş dansçı olarak görev aldı. 1980- 1984 yılları arasında Tiflis Üniversitesi’nde baleeğitmenliği alanında yüksek lisans yapan sanatçı, 1989 yılında Türkiye’ye gelerekHacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bale öğretmenliğini göreviniüstlendi ve yedi yıl boyunca pek çok dansçı yetiştirdi.
 
1996 yılında Mersin’e giderek Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde başöğretmen olarak çalışan Magalashvili, sahneye koyan ve koreograf asistanı olarak Giselle, Kamelyalı Kadın, Romeo Juliet, Don Kişot, 1001 Gece Masalları gibi eserlerde görev aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de bale öğretmenliği yapan sanatçı 2005– 2008 yıllarında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tiflis Devlet Opera v eBalesi’nde de bale öğretmenliği görevini sürdürdü.
 
Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Carmen Süit’i sahneye koyan Magalashvili, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde Korsan, 1001 Gece Masalları ve Dansın Ritmi eserlerinde koreografi asistanı olarak görev aldı. Sanatçı halen Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde görevini sürdürmektedir.

BEST OF LOS VİVANCOS
31.07.2015 – 01.08.2015 saat: 21:45
Los Vivancos Dans Topluluğu İspanya

Müzik
Antonio Vivaldi / Johann Sebastian Bach /
Fernando Velazquez
Libretto ve Koreograf Los Vivancos
Kostüm Tasarım Rafael Solis / Los Vivancos
Grafik Tasarım Pako Lopez & Los Vivancos
Dekor Tasarım Los Vivancos
Işık Tasarım Los Vivancos & Sergio Chaparr
Los Vivancos Aaron Vivancos / Cristo Vivancos / Elias Vivanco / Israel Vivancos / Judáh Vivancos / Josué Vivancos / Josua Vivancos
Kondüvit   David Soro
Ses Teknisyeni Josep Maria
Işık Teknisyeni Francisco Porras
 
Konu:
LOS VIVANCOS….Bağlılık yemini…Okuma yazmayı bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan, aynı kanı taşıyan, flamenko ateşiyle sahneleri yakan 7 kardeşin dans yemini. Sihir dolu ve senfonik müziklerle zenginleşen, epik bir flamenko gösterisi olan “Aeternum” dans severlere doğ
aüstü olayları ve limitlerini sorgulayan bir dans şöleni sunuyor. “Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek” diyen Los Vivancos çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden yedi kardeşten oluşuyor. Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuvarı’yla profesyonel alana taşıdılar. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attılar. Eğitim hayatları Madrid’den Londra’ya, Vancouver’dan Hollanda’nın ünlü Bale Tiyatrosu’na uzanan Los Vivancos üyeleri 2004’te bir araya gelip Los Vivancos’u kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve A.B.D, Hollanda, Belçika, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ve İspanya’da gerçekleştirdikleri özel gösterileriyle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere unutulmaz ve keyifli anlar yaşatıyorlar. 7 kardeşin öyküsünü anlattıkları gösterileri “7 Hermanos” ile dünyayı dolaşan ve 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Los Vivancos, yeni gösterileri “Aeternum” ile sihirli bir atmosfer sunarak senfonik müzikler ile muhteşem bir flamenko şöleni sunuyor. Los Vivancos tarafından bestelenen birbirinden güzel müziklerin prodüksiyonu sinema severlerin Goya ödüllü  'The Orphanage (2007)' ve 'Julia's Eyes' filmlerinin müziklerinden tanıdığı Fernando Velazquez imzalı. 100’ü aşkın müzisyeni ile Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından kaydedilen müzikler şovu destansı bir gösteriye çeviriyor. Gösterinin sanat danışmanı ünlü "Cirque du Soleil" ile adını duyuran Daniele Finzi Pasca ile Julie Hamelin ve grubun kendisi. Daha önce "Corteo" adlı gösterisi ile büyük övgüler alan Daniele Finzi Pasca Los Vivancos için de harikalar yaratıyor. 
 
Şubat 2006’da ünlü televizyon şovu 'Le Plus Grand Cabaret Du Monde'’da tekrar büyük bir başarı kazandılar. 2006 Mayıs ayında muhteşem koreografileriyle 'Certámen Coreográfico de Castellon De La Plana' şovunun galasında misafir sanatçı oldular. 2006 Temmuz’unda ünlü dans festivali 'Festival de Musica y Danza de Benicasim'’e yıldız grup olarak davet edildiler. 
Ağustos ve Eylül 2006’da Kanada’yı ziyaret eden topluluk, İspanya’yı 'Expo Latino 2006' fuarında temsil ederek yüzbinlerce izleyiciye ulaştı.  
 
2007 Haziranında yeni prodüksiyonları 'Los Vivancos.7 Hermanos'’u Tel Aviv ve Kudüs’te 10 gösteri ve kapalı gişe olarak sahneledi. Ağustos ve Eylül dönemleri arasında 'Los Vivancos.7 Hermanos' gösterilerini Madrid’te Haagën Dazs Tiyatrosunda sahneyen grup izleyicilerden ve eleştirmenlerin büyük beğenisini topladı. 
 
2008 Ocak döneminde Vivancos kardeşler 'Los Vivancos.7 Hermanos' gösterilerini Barselona’da Tivoli Sahnesinde 8 başarılı gösteriyle tamamladıktan sonra 'Muhteşem 7' olarak anılmaya başladılar. Lola Ponce ve Gio Di Tonno ile San Remo şarkı yarışmasında sahne alıp büyük ödüle ulaştılar.  
Antonio Banderas ve Monaco Prensesi Stephanie'nin de içinde olduğu onlarca önemli kişinin özel davetlerinde ve yardım gecelerinde de dans ettiler.  
 
Los Vivancos son 5 sene içinde Gran Teatro La Fenice di Venezia ödülü, Festival International du Cirque de Monte-Carlo en iyi gösteri, “Jerome Medrano” Özel ödülü,  Madrid Koreografi Yarışması en iyi dansçılar ödülü, Castellon Şehri Koreografi Yarışması en iyi koreografi ödülü ve Kiwanis International Music Festival en iyi müzikal sunum ödülününde içinde olduğu onlarca ödüle ulaştı. 
 
Son olarak büyük bir Amerika turnesi yapan grup tüm dünyada tam 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaştı. Los Vivancos yeni gösterileri “Aeternum “ ise doğaüstü güçleri ve limitlerini sorgulayan, epik bir gösteri olarak karşımıza çıkıyor.


Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com 

Bilgi: DOB
Haber İçerik:  İleti Haber <info@bodrumballetfestival.gov.tr>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir