ÇDSO: 2020-2021 Sağlık Çalışanlarına Minnet Sezonu

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası şef Rengim Gökmen yönetiminde; solist Özgecan Günöz /keman katılımıyla 9 Ekim 2020 Cuma saat: 20:00’de 2020 – 2021 Sağlık Çalışanlarına Minnet Sezonu’nu Yaylılar ve Nefesliler Konseri’nde Adanalı sanatseverlerle buluşuyor.Program:
A.P,azzolla “Mevsimler”
A.Dvorak:
“Nefesli Çalgılar, Viyolonsel ve Kontrabas için Serenat
ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI 2020-2021 SANAT SEZONU KONSERLERİ BAŞLADI!
Geçtiğimiz sezon Covid-19 virüsü nedeniyle Mart ayında sanat sezonunu sonlandırmak zorunda kalan orkestra, Ekim ayı ile beraber yeni sanat sezonuna başladı. Sanatseverlerin sağlıklı bir şekilde konserlerine erişebilmeleri için tüm önlemlerin titizlikle alındığını vurgulayan ÇDSO Müdürü Artunç Çoruh, sanatın ve müziğin iyileştirici gücüne inandıklarını ve yeni sezonda dinleyicileri için çok özel bir konser programı hazırladıklarını ifade etti.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNET SEZONU”
Orkestra Müdürü Artunç Çoruh, açılış konseri konuşmasında bu sanat sezonunu bizler için canlarını hiçe sayarak adeta bir savaş veren sağlık çalışanlarına adadıklarını ve bu sanat sezonunun adını “Sağlık Çalışanlarına Minnet Sezonu” olarak belirlediklerini duyurdu.
Sezon boyunca her Cuma akşamı Adanalı sanatseverlere klasik müziğin derin yelpazesini ünlü virtüöz solistler ve dünyaca ün kazanmış orkestra şefleri ile seslendirecek Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserlerini, Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonunda izleyebilirsiniz.ÇDSO:
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası (CSO), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO)dan sonra kurulan dördüncü senfoni orkestrasıdır. Resmi olarak 1988 yılında kurulan orkestramız, ilk çalışmalarına 17 kişilik çok küçük bir kadroyla, 1991 yılının son aylarında başlamıştır. İlk konserini 1992 yılında, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta gerçekleştirmiştir.
Orkestra, ilerleyen yıllarda yapılan sınavlar ile müzisyen kadrosunu genişletmiştir. Aynı zamanda Çukurova Filarmoni Derneği’nin de katkılarıyla diğer Senfoni Orkestraları, Opera ve Bale Orkestraları ve Devlet Konservatuarlarından aldığı misafir sanatçılarının desteğiyle olağan konserlerini başarıyla sürdürmektedir. Bu tür çalışmaların yanı sıra, dönemin NATO Genel Sekreteri ve Belçika eski Dışişleri Bakanı Willy Claes, özel bir konserin ilk bölümünde orkestrayı yönetmiştir.
Adana 6.Kolordu Komutanlığı’nın desteği ile Çaykovski’nin 1812 Uvertürünü, Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçek top atışları eşliğinde seslendirmiştir. ÇDSO kurulduğu günden bu yana birçok yurtiçi ve yurtdışı turneleri gerçekleştirmiştir, bunlardan bazıları; Tarsus, İskenderun, Diyarbakır, Malatya, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu, Ankara, İstanbul, Elazığ, Kıbrıs, Suriye, Almanya, Azerbaycan ve Japonya turneleridir. Japonya turnesi esnasında Çaykovski’nin 1. Piyano Konçertosu ve 5. Senfonisinin CD kaydını gerçekleştirilmiştir.
Side Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Xheki Uluslararası Müzik Festivali (Azerbaycan), Bellapais Uluslararası Müzik Festivali (Kıbrıs), Bodrum D-marin Uluslararası Müzik Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali ve Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı gibi birçok festivalde başarılı konserler gerçekleştirmiştir. ÇDSO her sezon çeşitli özel haftalarda zengin klasik batı müziği repertuvarının yanı sıra, pop müzik, klasik Türk müziği ve film müziği repertuvarlarını da içeren konserlere yer vermektedir.
Her sezon programını özenle hazırlayıp, Adanalı izleyicilere çok sesli evrensel müziği tanıtıp sevdirebilmek için çalışmalarını büyük bir özen içinde gerçekleştiren ÇDSO ayrıca birçok eserin Dünya’da ve Türkiye’de ilk seslendirilişleri gerçekleştirilmiştir.
2000-2006 yılları arasında, Mayıs ve Eylül aylarında Antalya Aspendos açık hava tiyatrosunda yerli ve yabancı turistlere düzenli olarak konserler vermiştir. “Hacı Sabancı’yı Anma” konseri gibi her sezon düzenli olarak yapılan özel konserleri de Adana izleyicisine sunmaktadır. ÇDSO’nun klasik müziği sevdirmek ve halka tanıtmak amacı ile gerçekleştirdiği eğitim konserlerine birçok okul İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile davet edilerek, öğrencilere enstrüman tanıtımı yapılmakta ve çok sesli müzik anlatılmaktadır.
Konserleri izleyeme imkânı olmayan sanatseverlere ulaşmak ve yine çok sesli müziği tanıtabilmek amacıyla ÇDSO sezon içerisinde çeşitli köy ve ilçe okullarına, cezaevi personel ve hükümlülerine ve pamuk tarlalarında çalışan işçilere eğitim konserleri düzenleyerek çok sesli müziği konser salonlarının dışına taşımaktadır.
Elazığ türkülerinin senfonik olarak düzenlenmesi ile “Harput Senfonisi” adı altında turne konserini ilk olarak Elazığ’da gerçekleştiren ÇDSO, bu konserin tekrarını Ankara ve İstanbul turneleriyle devam ettirmiştir.
ÇDSO’nun bir başka büyük projesi olan “İlahi Senfonisi” birçok şehirde halkla buluşturulmuş ve çok beğeni kazanmıştır. Ç.D.S.O. hava şartlarının elverişsizliğine rağmen Türkiye’de ilk kez Nemrut Dağı’nda konser vererek bir ilki gerçekleştirmiştir.
2015 yılında gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında gerçekleştirilen kapanış konserini yaklaşık 100.000 kişi izlemiş ve çok büyük övgüler alarak bir rekora imza atılmıştır.
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mustafa Kemal Atatürk’ün “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” düşüncesi ışığı altında, O’na layık olma yolunda konserlerini sürdürmektedir.Özgecan Günöz
1986 yılında İzmir’de doğan sanatçı, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın keman bölümüne girerek Prof.Cengiz ÖZKÖK ve Prof.Reyyan Yücelen BAŞARAN ile çalıştı. 2000 yılından itibaren eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kartal AKINCI ile devam etti ve bir yıl sınıf atlayarak 2005 yılında mezun oldu.
2000 yılında Lions kulübünün düzenlemiş olduğu keman yarışmasında “Ege Bölgesi Birinciliği”, aynı yarışmanın Türkiye elemelerinde ise “Juri Özel Ödülü”ne layık görüldü. 2004 yılında Yamaha & D.E.Ü Devlet Konservatuvarı’nın ortaklaşa düzenlediği Yaylı Çalgılar yarışmasında “Üçüncülük Ödülü” kazandı. 2006 yılında Maryland Üniversitesi’nde (ABD) David SALNESS ile çalışan sanatçı, 2007’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Venyamin WARSAHVSKI ile yüksek lisans çalışmalarına başladı ve 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı.
Bremen Uluslararası Gençlik Orkestrası’na ve Anadolu Gençlik Orkestrası’na katıldı. Çeşitli ülkerlerde konserler verdi, festivallere ve ustalık sınıflarına katıldı. Eğitim hayatı boyunca Walentyny JAKUBOWSKİEJ, Igor OISTRAKH, Gerhard SCHULZ, Jerrold RUBENSTEIN ve Joshua EPSTEIN ile keman, Günter PICHLER, Rohan GREGORY, Elise KUDER, Troy STUART, Kate VINCENT ve Miranda DALE ile oda müziği çalışmalarında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bulgaristan Shumen Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Orkestra’Sion, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Bodrum Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi.
2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanan sanatçı, 2011 yılından itibaren görevine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda devam etmekte olup, 2016 yılında aynı kurumda Başkemancı Yardımcısı ünvanını almıştır. Aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi olan sanatçı, solo konserlerine ve Bosphorus Trio ile oda müziği alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.Sayfa Düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Basın Bülteni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir