NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327
NARDİS JAZZ CLUB EKİM AYI ETKİNLİKLERİ
01.10.2013 – 31.10.2013
01 Ekim / Oct. 2013 Salı (21:30-00:30)
Cem Tuncer Quartet
Emre Kayhan (tb), Ercüment Orkut (p), Cem Tuncer (g), Volkan Topakoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
1998 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünü burslu olarak okudu. Kendi adına ve çeşitli gruplarla katıldığı festivallerde yer aldı. 1998 yılından itibaren birçok albüm ve projede aranjör, besteci ve gitarist olarak yer aldı. Tuncer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Kompozisyon Bölümünden iyi dereceyle mezun oldu. 1 sene aynı okulda asistan olarak çalıştı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’nda Türk Müziği Yüksek Lisans çalışmalarını sürdürmekte ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde caz gitar ve ensemble dersleri vermektedir. 2009’da Estonya’daki “Genç Caz Gitaristi Yarışması”a Nardis’i temsilen katıldı ve 2.lik ödülü ile birlikte prestijli festivallerden davetler aldı. Kral TV 2011 Müzik Ödüllerinden “Öyle Geçer Zaman ki” ve “Ali’nin Sekiz Günü” ile en iyi dizi müziği ödülünü de kendisi aldı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

02 Ekim / Oct. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Sanem Kalfa Quartet
Sanem Kalfa (vo), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Derin Bayhan (d).
Trabzonlu Sanem Kalfa Ankara’da 12 yıl cello çaldıktan sonra 2007’de caz okumak, söylemek için Hollanda’ya gitti. Dena de Rose, Jd Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini, Judy Niemack ile çalıştı. Bu arada Avrupa’nın pekçok yerinde kendi projelerini de üretmeye devam etti, konserler verdi, festivallerde yer aldı. Peter Herbolzheimer ve Judy Niemack ile European Jazz Academy Yamaha Bigband Workshop’una katıldı. Theater De Spieghel’de 2009 yılında düzenlenen Nederlands Jazz Vocal Concour’da 2.lik ödülü aldı. 2010’da Montreux Caz Festivalindeki vokal yarışmasında birincilik ödülü aldı. Yeni albümünün kayıtlarını bitiren sanatçı çok yakında CD çalışması ile de piyasada olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

03 Ekim / Oct. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Yavuz Akyazıcı Quartet
Yahya Dai (ts), Yavuz Akyazıcı (g), Ozan Musluoğlu (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
1996 yılında New York’taki, New School Jazz Academy’nin Jazz Performance bölümünden mezun oldu. Amerika’da geçirdiği 17 sene boyunca 55 Bar, Birdland, Bottom Line, Village Vanguard, Knitting Factory, Auggie’s gibi dünyaca ünlü caz kulüplerinde konserler verdi. 2007 yılında Türkiye’de çıkan ilk albümü “Gamzelim” Sound on Sound dergisinin albüm kritiklerince “virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak tanımlandı. 2011 Haziran ayında Yavuz Akyazıcı Project grubuyla “Turkish Standards Vol.1″i Esen Müzik markasıyla müzikseverlerin beğenisine sundu. 2012 yılbaşında ise çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan “Bridge” albümüyle “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkıyı yorumladı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

04 Ekim / Oct. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Muvaffak “Maffy” Falay 6tet
Maffy Falay (tp), Engin Recepoğulları (ts), Elvan Aracı (tb), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Trompet ustası Dizzy Gillespie 1956’da İzmirli Maffy Falay ile karşılaştığında, onun için “Miles Davis ile boy ölçüşebilir” demişti. Falay, o zamandan bugüne Dexter Gordon, Stan Getz, Elvin Jones ve daha nice cazcıyla çaldı, Bill Evans, McCoy Tyner, Dizzy Gillespie gibi isimlerle dost oldu. Caz Festivali’nin 2005’te “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü verdiği Falay, bu gece beşlisi eşliğinde o müthiş enerjisi ile sizlere unutulmaz bir gece geçirtecek.
Giriş: 40 TL

05 Eki
m / Oct. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
m / Oct. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Ece Göksu Quintet
Ece Göksu (vo), Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Baran Say (b), Cem Aksel (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. “Masal” adlı albümü piyasaya çıkan sanatçı sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40.-TL

07 Ekim / Oct. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Yinon Muallem Ensemble “Funky Dervish”
Yinon Muallem (perc, vo), Cenk Erdoğan (g), Hakan Gürbüz (b, vo), Selim Koytak (ud).
Vurmalı çalgılar ustası ve besteci Yinon Muallem, son albümü “Nefes” ve önceki albümlerinden parçalara yervereceği konserinde, Türk ve Yahudi müziklerinin yanısıra dünya müziklerinden örnekler sunacak.
Yinon Muallem, besteciliği ve perküsyon çalışından gelen zengin deneyimlerini müziğinde ustaca birleştirmektedir. Farklı müzik türlerinin ritim ve melodilerini bir arada ustaca sentezlediği müziği; Geleneksel Türk, Sufi, çingene, Klezmer, Balkan ve Hint müziklerinin etkilerini taşır. Yinon Muallem, 1968 yılında İsrail’de doğmustur. Ailesi Irak kökenlidir. Müzikal kariyerine Latin perküsyon enstrümanlarını çalarak başlamıştır. Zaman içerisinde ilgisi Orta Doğu müziğine yönelmiş, bir anlamda ailesinin Irak’a uzanan köklerinden ilham almıştır. Darbuka, def, bendir, İran zarbı gibi Orta Doğu ve Türk perküsyon enstrümanları ile kanjira ve gatham gibi Güney Hindistan enstrümanlarında kendine özgü bir stil geliştirmiş ve bu stili müziğine yansıtmıştır. Yinon, Israilli perküsyon ustası Zohar Fresco, İranlı perküsyon ustaları Djamechid Chemirani ve Pejman Hadadi ile Güney Hindistanlı perküsyon ustaları Ganesh Kumar ve Subash Chandran’dan ilham almıştır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

08 Ekim / Oct. 2013 Salı (21:30-00:30)
Eylül Biçer Quartet
Eylül Biçer (g), Tamer Temel (ts), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).
İstanbul’da doğan Eylül Biçer, Kabataş Erkek Lisesi’nde başladığı müzik yaşantısını Yıldız Teknik Üniversite’sinde Caz Gitar Bölümü’nde devam ettirdi. Çeşitli gruplar ile yurtiçi ve yurtdışında düzenli olarak konserler verip bir çok festivale katılan gitarist, Kenny Wollesen, Manuel Dunkel, Alex Harding gibi bir çok önemli müzisyenle de aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldu. Kendi bestelerine ve özellikle gitaristlerin bestelerine yer verdiği quarteti ile Nardis sahnesinde olacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

09 Ekim / Oct. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Genco Arı Trio
Genco Arı (p), Önder Focan (g), Caner Üstündağ (b).
Geçtiğimiz günlerde caz severlere bir sürpriz yapan Genco Arı gitarda Önder Focan ve basta Caner Üstündağ ile kaydettiği “Bülbülüm Altın Kafeste” adlı albümünden parçaları seslendirecekler. Sanatçılar Türk folk parçalarına Genco Arı’nın yaptığı aranjmaları yorumlayacaklar.
Henüz 5 yaşındayken müzikle ilgilenmeye başlayan Genco Arı, caz müzisyeni olan babasının da etkisiyle 9 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Piyano ve orkestra şefliği üzerine eğitim almaya başladı ve Prof. Meral Yapalı, Prof. Ova Sunder, Prof. Lala Margulius, Prof. Emel Çelebioğlu ve Doc. Mete Sakpınar gibi isimlerden ders aldı. Altı ay içinde altı sınıf atlayarak, lisans programına geçti, 13 yaşında TRT Caz Orkestrası’nda çalmaya başlamasıyla caz ve çağdaş müziğe ilgisi iyice arttı. Bir yıl sonra, kendi eserlerini çalmaya başlayan Arı, aynı yıl Zerrin Özer aranjmanları üzerine çalışması sayesinde popüler müzikle tanıştı. O zamandan beri sayısız pop ve caz müzik konserinde yer alan müzisyen, Quartet Muartet adlı caz grubuyla bir albüm çıkardı. Kendi albümü Wizart ise 2007’de piyasaya çıktı. “Bülbülüm Altın Kafeste” piyasada olmak için gün sayıyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

10 Ekim / Oct. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Elvan Aracı Quartet
Elvan Aracı (tb), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Tromboncu ve piyanist Elvan Aracı 1977 yılında İsveç’e yerleşti ve Maffy Falay ve saksofoncu Bernt Rosengren ile 1990 yılına kadar çalıştı. 1994 yılında ABD’da farklı müzisyenlerle workshop’lar gerçekleştirdi. 1998’de Türkiye’ye dö
ndü ve çeşitli festivallerde çaldı. 2003 yılında ise Modern Jazz Trio’yu kurdu. Bu gece sizlere en keyifli caz standartlarından oluşan bir repertuvar sunacaklar.
ndü ve çeşitli festivallerde çaldı. 2003 yılında ise Modern Jazz Trio’yu kurdu. Bu gece sizlere en keyifli caz standartlarından oluşan bir repertuvar sunacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

11 Ekim / Oct. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Önder Focan Quartet ”Back to Bop”
Bulut Gülen (tb), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Önder Focan Türkiye’nin önde gelen caz gitaristlerindendir. 1975 yılında 19 yaşında iken tamamen caza yöneldi. Cazı ODTU yıllarında mühendislik okurken kendisi çalışarak öğrendi. Pek çok uluslararası festivalde, konserlerde çaldı. 13 CD piyasaya çıkardı. 2002 yılından bu yana Nardis Jazz Club’ı da eşiyle birlikte yürütmekte. Bu gece caz standartları ve düzenlemelerden oluşan bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 40.-TL

12 Ekim / Oct. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Genco Arı (p), Batu Şallıel (as), Caner Üstündağ (b), Onur Alatan (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ve müzik dünyasının dahi çocuğu ‘the Wizard” Genco Arı müzikal birlikteliklerini çok özel bir projeyle Nardis sahnesine taşıyorlar. Birlikte çalıştıkları ‘Moments’ albümüyle geçtiğimiz günlerde dinleyicilerle buluştu. Albüm ilk konserini İstanbul Caz Festivali’nde vermişti. Bu gece albümden parçaların yanında sanatçının sesinden dinlemeyi çok sevdiğiniz 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/ jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40.-TL

14 Ekim / Oct. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Çağrı Sertel Trio
Çağrı Sertel (p), Volkan Hürsever (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Çağrı Sertel, müzik eğitimine 12 yaşında piyano dersleri ile başladı. Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünde okuyan Sertel, kompozisyona merak salıp piyano ve orkestra için müzikler yazmaya başladı. Lise son sınıfta caz müziğiyle tanışmasının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Piyano-Kompozisyon bölümünü kazandı. Burada farklı tarzlarda müziklerle de tanıştı ve pek çok projede yer alıp performanslar sergiledi. Sertab Erener, Bora Uzer, FOURinthePOCKET ve Çağrı Sertel Trio ile çalışmalarına devam etmekte. Grup, sanatçının 2011’de çıkardığı Newborn albümünden ve standartlardan oluşan bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

15 Ekim / Oct. 2013 Salı (21:30-00:30)
Ercüment Orkut Trio
Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (b).
İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano, ve kompozisyon bölümü mezunudur. Eserleri 2000, 2001 ve 2004 yıllarında MSÜ Fındıklı Oditoryumu ve İtalyan Kültür Merkezi’nde seslendirildi. 2001 yılında CRR’de M.S.Ü Devlet Konservatuvarı Orkestrası’nın eşlik ettiği J.S.Bach Dört Piyano Konçertosu’nda solist olarak görev aldı. Aydın Esen ile caz çalıştı. 2005 yılında “Halıcı Midi Bilgisayarla Beste yarışması”nda finale kaldı. 2007 yılında ABD, San Francisco’da 3 ay süreyle Dan Zemelman ve Peter Horvath ile caz piyano, solo piyano teknikleri ve piyano trio çalışmaları yaptı. 2009 yılında Estonya’nın Tallinn şehrinde yapılan Nomme Caz festivali kapsamındaki genç caz yarışmasında, piyano dalında Türkiye’yi temsil etti ve 2.lik ödülü, halk jürisi tarafından ise 1.lik ödülüne layık görüldü. Aynı yıl, MSÜ Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Prof. Hasan Uçarsu’nun danışmanlığını üstlendiği yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Türkiye’nin bir çok önde gelen müzisyeni ile (Sarp Maden, Önder Focan, İmer Demirer, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Eylem Pelit, Cengiz Baysal, Şenova Ülker, Turgut Alp Bekoğlu, Alp Ersönmez, Yahya Dai, Sibel Köse, Kağan Yıldız, Ediz Hafızoğlu, Jülide Özçelik) albüm kayıtları ve sahne performanslarında yer alan sanatçı, albüm kayıtları ve birçok projede icraları, düzenlemeleri ve kompozisyonları ile aktif olarak yer almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

16 Ekim / Oct. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Burcu Kaytmaz Arı & Genco Arı
Burcu Kaytmaz Arı (vo), Batu Şallıel (as), Genco Arı (p, keyb), Caner Üstündağ (b), Onur Alatan (d).
Burcu Kaytmaz Arı Ankara’da doğdu. Şarkı söylemeye 17 yaşında başladı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Müzik Bölümü’nde okudu. Antalya ve İstanbul’da pek çok mekanda sahne aldı. Genco Arı, Nejat Dayıoğlu, Bilal Karaman, Selçuk Karaman, Şenova Ülker, Evrim Özşuca, Serhan Yasdıman gibi isimlerle &cced
il;alıştı. 2013 Müslüm Gürses proje albümünde bir parça seslendirdi. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak albümünde birlikte çalıştığı Genco Arı ile müzikal geçmişi 13 sene öncesine dayanmakta olup halen konser ve kayıtlarda birlikte çalışmaya devam ediyorlar.
il;alıştı. 2013 Müslüm Gürses proje albümünde bir parça seslendirdi. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak albümünde birlikte çalıştığı Genco Arı ile müzikal geçmişi 13 sene öncesine dayanmakta olup halen konser ve kayıtlarda birlikte çalışmaya devam ediyorlar.
Giriş: 35.-TL Öğrenci: 20.-TL

17 Ekim / Oct. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Şenay Lambaoğlu – İçimde Aşk Var
Şenay Lambaoğlu (vo), Yahya Dai (ts), Ercüment Orkut (p), Altay Dönmez (b), Ekin Cenkizkan (d).
Bu yaz çıkardığı ‘İçimde Aşk Var’ adlı Türkçe sözlü caz albümü ile adından sıkça söz ettiren Şenay Lambaoğlu söz ve müziği kendisine ait projesini Nardis sahnesinde dinleyicileriyle buluşturuyor. Uzun yıllardır birçok usta caz müzisyeniyle çeşitli projelerde yer alan sanatçı bu kez müzik direktörlüğünü Ercüment Orkut’un yaptığı çalışma ile karşımızda. Albümde bir tarz gözetmeksizin yola çıkan sanatçı yıllar içerisindeki müzikal duruşunu caz müziği ile birleştirmeyi başarmış.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

18 Ekim / Oct. 2013 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Kerem Kırca (timbal), Riccardo Marenghi (bongo), Alper Kılıç (b), Uraz Kıvaner (p), Sinan Keskin (as), Keily Riquel (tp).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40.-TL

19 Ekim / Oct. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40.-TL

21 Ekim / Oct. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Başak Yavuz Group
Başak Yavuz (vo), Öykü Karadağ (clt), Yahya Dai (ts), Adem Gülşen (p), Alper Yılmaz (b), Erdem Göymen (d).
Müziğe ilkokulda aldığı piyano dersleriyle başladı. Mimarlık eğitiminden sonra Sibel Köse’nin caz vokal atölyesinde caza başladı. 2008 yılında Nardis Caz Vokal yarışmasını kazandı. Randy Esen, Baki Duyarlar, Donovan Mixon, Genco Arı, Jef Giansily’den uzun süre dersler aldı. 2009 yılında Randy Esen’in büyük desteğiyle New York’a taşındı. New School for Jazz and Contemporary Music’in caz vokal departmanında son sınıfa yerleştirildi ve bir sene sonra Manhattan School of Music’in Master programına transfer oldu. Dave Liebman, Peter Eldridge, Theo Bleckmann, Darmon Meader, Jay Clayton, Phil Markowitz ve daha birçok usta müzisyenden uzun süreli dersler aldı. 2012 yazında Master of Music derecesiyle mezun olduktan hemen sonra Dave Liebman, Peter Eldridge ve daha birçok usta müzisyenle birlikte ilk albumünü New York’ta kaydetti. Albüm Eylülde Kalan Müzik etiketiyle piyasada oldu. New York’un birçok caz klübünde, Montreal’de Upstairs Jazz Club’da, İstanbul Caz Festivali’nde ve İstanbul’un çeşitli kulüplerinde bestelerini ve aranjmanlarını defalarca seslendiren Başak Yavuz, geçtiğimiz sene Türkiye’ye döndü. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Caz Vokal ve Vokal Ensemble dersleri vermektedir.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

22 Ekim / Oct. 2013 Salı (21:30-00:30)
Cyril Bernhard Trio
Cyril Bernhard (g), Esat Ekincioğlu (b), Yusuf Ahmed (d).
Cyril Bernhard Trio, benzerlikleri birbirilerini tamamlayan ve farklılıkları yeni yaklaşımlar doğuran üç genç müzisyenden oluşmakta. 2012 yılında Hollanda’da biraraya gelen grup, tamamen orijinal kompozisyondan oluşan genre’lar arası bir repertuara sahip. İlk albümleri 2013 sonunda Sole in Cantina etiketiyle yayınlanacak.
Cyril Bernhard, 1986 yılında Fransa’da doğdu, Toulouse’da büyüdü. 60’lar rockından etkilenerek 12 yaşında gitara başladı. Fransa’da rocktan, caza, metalden geleneksel Fransız müziğine, birçok grupla çaldı, konser ve turnelerde yer aldı. Mautauban Caz Konservatuarı’nı 2011 yılında bitirdi. İleri eğitimini Prince Claus Konservatuarı’nda sürdürmektedir. Şimdiye kadar gitarist ve kompozitör olarak 3 albümde yer almıştır. Gitaristliğin yanında trompetçi ve şarkıcı olarak da sahne almaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
Esat Ekincioğlu, 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Erken yaşta bas gitar çalmaya başladı. Pop’tan heavy metale ve müzikallere kadar geniş bir yelpazede birçok grupla eşlikçi olarak çalıştı ve sahne aldı. 2009 yılında kontrbasa geçiş yaptı. Kariyer olarak müzisyenliği seçmesiyle beraber, 2 yıl önce sosyoloji eğitimini yarıda bırakarak Hollanda’ya taşındı. Prince Claus Konservatuarı’nda caz kontrbas okumaktadır.
Yusuf Ahmed, Londra’da farklı birçok müzik içerisinde büyüdü. Britanya’ya 50’lerde gelen Karayip soundları, 90’larda alevlenen elektronik müzik ve sağlam İngiliz rock geleneğinden etkilenerek davul çalmaya başladı. New York’ta yaşadığı süre içinde emprovize müziğe ilgisi doğdu. O dönemden bu yana enstrümanı ve müzik geleneklerini yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Hollanda’da Groningen’de yaşamaktadır ve Prince Claus Konservatuarı’nda okumaktadır.

23 Ekim / Oct. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Budapest Bar
Robert Farkas (keman, g), Karoly Ökrös (p, acc), Mihaly Farkas (cimbalom), Richard Farkas (b), Ferenc Kisvári (d), Tania Saedi (vo), András Lovasi (vo), András Keleti (vo), Gábor Subicz (tp).
Budapest Bar müziğinde Gypsy (çingene) virtüözitesiyle rock’n'roll enerjisinin bir araya getiriyor. Macaristan’ın popüler gruplarından biri olan Budapest Bar’da caz ve rock kökenli şarkıcılar farklı şarkıları seslendiriyor. Repertuarlarında Liszt, 20′ler ve 30′ların Avrupa parçaları ve hatta Michael Jackson coverları kadar geniş bir yelpazeden parçalar var.
Macaristan’daki tüm konserlerinin biletleri günler önceden tükenen grubun şovunun öne çıkan kısımlarından biri de farklı müzikal geçmişi olan müzisyenlerin enstrümanlarına olan hakimiyetleri. Zaten grubun lideri Robert Farkas da grubu 2007′de kurarken amacı Orta Avrupa Gypsy müziğini en iyi şekilde icra edecek kişileri bulup, müziği alışılagelmiş nostaljik havasından çıkarmaktı. Sonuç olarak istediğine ulaştı ve sıkı bir uyum içinde olan ve etnik, müzikal ve kuşaksal farklılıkları ortadan kaldıran bir müzik ortaya koydu müzisyen arkadaşlarıyla.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

24 Ekim / Oct. 2013 Perşembe (22:00-01:00)
GARANTİ CAZ YEŞİLİ
Cindy Blackman Santana Group “Anatoher Lifetime” A Tribute To Tony Williams
Cindy Blackman Santana (d), Marc Cary (keys), Aurelien Budynek (g), Rashaan Carter (ebass).
Davulcu Cindy Blackman Santana 2010 çıkışlı son albümü “Another Lifetime” turnesi kapsamında Nardis’te dinleyeceğiz. Albüm, hayranı olduğu ve “mentorum” dediği Tony Williams anısına bir albüm. Williams’ın 60′ların sonlarına doğru kurduğu grup olan “Lifetime”a da gönderme yapan bu albümde de yine org, bas, davul, elektrik gitar gibi elemanlar hakim. Füzyon, rock, caz, funk gibi öğeler taşıyan albümde yer alan parçaların çoğu Tony Williams’a ait. Krikitlerin “Tony Williams’ı Blackman’dan daha iyi kimse anamazdı ve yansıtamazdı” şeklinde yorumladığı albümde, yüksek bir enerji ve ritim hissetmediğimiz tek bir parça bile yok. Albümün turnesine şu anda çok daha genç ve oldukça enerjik bir grupla devam ediyor. Klavyelerde, en az Blackman kadar merak uyandıran genç yetenekli piyanist Marc Cary, gitarda Aurelien Budynek ve basta Rashan Carter’dan oluşan grup bize yerimizde durmakta çok zorlanacağımız bir konser izletecek gibi görünüyor.
Giriş: 80.- TL
.jpg)
25 Ekim / Oct. 2013 Cuma (22:00-01:00)
GARANTİ CAZ YEŞİLİ
Cindy Blackman Santana Group “Anatoher Lifetime” A Tribute To Tony Williams
Cindy Blackman Santana (d), Marc Cary (keys), Aurelien Budynek (g), Rashaan Carter (ebass).
Davulcu Cindy Blackman Santana 2010 çıkışlı son albümü “Another Lifetime” turnesi kapsamında Nardis’te dinleyeceğiz. Albüm, hayranı olduğu ve “mentorum” dediği Tony Williams anısına bir albüm. Williams’ın 60′ların sonlarına doğru kurduğu grup olan “Lifetime”a da gönderme yapan bu albümde de yine org, bas, davul, elektrik gitar gibi elemanlar hakim. Füzyon, rock, caz, funk gibi öğeler taş
ıyan albümde yer alan parçaların çoğu Tony Williams’a ait. Krikitlerin “Tony Williams’ı Blackman’dan daha iyi kimse anamazdı ve yansıtamazdı” şeklinde yorumladığı albümde, yüksek bir enerji ve ritim hissetmediğimiz tek bir parça bile yok. Albümün turnesine şu anda çok daha genç ve oldukça enerjik bir grupla devam ediyor. Klavyelerde, en az Blackman kadar merak uyandıran genç yetenekli piyanist Marc Cary, gitarda Aurelien Budynek ve basta Rashan Carter’dan oluşan grup bize yerimizde durmakta çok zorlanacağımız bir konser izletecek gibi görünüyor.
ıyan albümde yer alan parçaların çoğu Tony Williams’a ait. Krikitlerin “Tony Williams’ı Blackman’dan daha iyi kimse anamazdı ve yansıtamazdı” şeklinde yorumladığı albümde, yüksek bir enerji ve ritim hissetmediğimiz tek bir parça bile yok. Albümün turnesine şu anda çok daha genç ve oldukça enerjik bir grupla devam ediyor. Klavyelerde, en az Blackman kadar merak uyandıran genç yetenekli piyanist Marc Cary, gitarda Aurelien Budynek ve basta Rashan Carter’dan oluşan grup bize yerimizde durmakta çok zorlanacağımız bir konser izletecek gibi görünüyor.
Giriş: 80.- TL

26 Ekim / Oct. 2013 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL

28 Ekim / Oct. 2013 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

29 Ekim / Oct. 2013 Salı (21:30-00:30)
Nardis 12. Yıl “Super-Jam”
House Band: Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
11.yılını başarıyla tamamlayan Nardis geçtiğimiz yıllarda Türkiyeli caz denince ilk akla gelen mekan olarak kendini kabul ettirmiş,son 5 yıldır ise dünyanın en önde gelen müzisyenlerini de sahnesinde ağırlamış, İstanbul’un en önemli canlı müzik mekanı olmuştur. 12. senemizi bugüne kadar değerli katkılarını esirgemeyen müzisyen dostlarımız ve siz dinleyicilerimiz ile hep birlikte coşku içinde kutlayacağız. Nardis’e şimdiye kadar gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler ederiz.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

30 Ekim / Oct. 2013 Çarşamba (21:30-00:30)
Ateş Tezer Quartet
Tolga Bilgin (tp), Uğur Güneş (p), Volkan Hürsever (b), Ateş Tezer (d).
Ateş Tezer, Boğaziçi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden 1981’de mezun olduktan sonra İstanbul ve İzmir’de Mahmut Yalay ve Bülent Gülcen gibi müzisyenlerle beraber çalışmaya başladı. Ardından Boston Berklee Müzik Okulu’na gitmek üzere ABD’ye gitti. Burada çeşitli kulüplerde bir çok müzisyenle beraber performans gösterdi. Bob Gulotti ile uzun yıllar caz davulculuğu üzerine çalışmalar yaptı. Daha sonra New York’a yerleşti. 1994 yılında İstanbul’a kesin dönüş yapan Ateş Tezer pek festival, konser ve kulüplerde çaldı. Emin Fındıkoğlu, Kerem Görsev, Tuna Ötenel ve Mahmut Yalay ile birlikte birçok kayıt çalışmaları gerçekleştirdi. Caz müziği yanında DJ U.F.U.K ile beraber kurduğu ‘Gazla Live’ ile acid caz projeleri, İmer Demirer, Mahmut Yalay, Sarp Maden ve Adnan Karaduman’la beraber Lodos projeleri ve konser turnelerinde yer alan Ateş Tezer kulüp, festival ve konserlerde performanslarını sürdürüyor.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

31 Ekim / Oct. 2013 Perşembe (21:30-00:30)
Ergüven Başaran Swing United Ltd.
Ergüven Başaran (as, clt), Elvan Aracı (tb, p), Halil Muharrem Yiğit (tp), Aydın Özarı (arr, p), Nezih Yeşilnil (b), Önder Erol (d).
Usta müzisyen Ergüven Başaran’ın bu özel projesi swing klasikleriyle dinleyicilerine çok keyifli bir gece geçirtecek. TRT Caz orkestrasının kıymetli elemanlarından oluşan bu özel grubu mutlaka dinleyin!
Ergüven Başaran uzun yıllardır pek çok orkestrada Kadri Ünalan, Aydemir Mete, Süheyl Denizci Orkestralarında çalıştı. Arif Mardin’in özel ilgisini çekti. 1982’
de Süheyl Denizci’nin üstün gayretleri ile kurulan TRT hafif Müzik Orkestrasının uzun yıllar elemanı oldu. Pek çok uluslararası konserde sahne aldı. 2001 yılında emekli oldu. İstanbul Saksofon Quartet’i ardından Swing United Ltd.i kurdu.
de Süheyl Denizci’nin üstün gayretleri ile kurulan TRT hafif Müzik Orkestrasının uzun yıllar elemanı oldu. Pek çok uluslararası konserde sahne aldı. 2001 yılında emekli oldu. İstanbul Saksofon Quartet’i ardından Swing United Ltd.i kurdu.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise@evetbenim.com
Kaynak: Nardis Jazz Clup – http://nardisjazz.com/