KIZIL OEXANDROV KOROSU’NUNSESİ DOSTLUK DENİZİ KARADENİZ’DE ÖLÜMSÜZLEŞTİ…

 

TSB LOGO

DOSTLUĞUN VE CESARETİN SESİ

KIZIL ORDU ALEXANDROV KOROSU’NUNSESİ

 DOSTLUK DENİZİ KARADENİZ’DE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

25. Aralık. 2016 Pazar günü, Kızıl Ordu Alexandrov Korosu’nu, 64 sanatçısı ve Rus Devlet yetkilileri ile birlikte elim bir uçak kazası sonucunda kaybetmiş bulunmaktayız. Uçak,Karadeniz’e düşmüş, bu acı kaza tüm dünyada büyük üzüntü yaratmıştır. Ayrıca bu haber ülkemizi, tüm sanat camiasını büyük acıya gömmüştür.

Kızıl Ordu Alexandrov Korosu birçok kez Türkiye’ye gelmiş, verdiği muhteşem konserlerle asker-müzik ilişkisini en güzel örnekleriyle sunmuş, seslendirdiği Türkçe eserlerle halkımızın büyük beğenisi ve sevgisini kazanmıştır. Ayrıca dans ve müziği konserlerde birlikte sunarak halkımıza çok sesli müziği daha da sevdirmiştir. Dost canlısı Asya ülkelerinin cesaret ve sevgisini asker kıyafetleri içinde disiplinli, sempatik sunumları tüm dünyaya örnek olmuştur.

Kızıl Ordu Korosu, Suriye’de vatan savaşı veren Suriye halkına ve Rus askerlerine, sanatın dostluğu ve müziğin güçlü sesiylekonser vermek üzere yola çıkmıştır. Yaşadığımız son olayları da değerlendirdiğimizde, bölge ülkeleri el ele vermiş, tüm   emperyalistlerin hain saldırılarına karşı halk ve sanatçılarıyla birlikte büyük ve güçlü bir mücadele geliştirmişlerdir.

Kızıl Ordu Korosu’nun efsane sesi, Karadeniz’in coşkulu dalgalarının seslerinde yaşayacak. Rus Milli Marşının bestecisi Alexandrov’un Kızıl Ordu Korosu’nun coşkuyla okuduğu İstiklâl Marşı’ımız ve Rus Milli Marşı, Kalinka ile 10.Yıl Marşı’nın sesi sonsuza kadar barış denizimiz Karadeniz’de  birlikte yaşamaya devam edecektir.

Başta Rus halkı olmak üzere tüm sanat dünyasının başı sağ olsun.

TÜRKİYE SANATÇILAR BİRLİĞİ

evetbenim4

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir