Gümüşlük’te Simin Tander’le doğudan batıya caz yolculuğu
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti. Gümüşlük sahilinde günbatımında gerçekleşen konserler cazseverler tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Denizbank ana sponsorluğunda, bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan Simin Tander, kendine özgü şarkı yorumlarıyla ve büyüleyici sesiyle izleyicilerin büyük beğenisi kazandı.
Avrupa cazının en şaşırtıcı genç yeteneklerinden biri olarak gösterilen Simin Tander, batının cazı ve doğunun arabeski gibi birbirinden farklı türler arasında kültürel bir köprü oluşturuyor. Tander, Gümüşlük sahilinde verdiği konserde köklerinden gelen Doğu mirasına ve ruhunun derinliklerine uzanan dürtüsel doğaçlamalarla izleyenlerin kalbini kazandı.
Gümüşlük’ten farklı bir quartet geçti
Alman-Afgan kökenli şarkıcı Simin Tander, Suda caz sahnesine piyano ve elektronik piyanoda Jeroen van Vliet; bas gitarda Cord Heineking ve davulda Etienne Nillesen’den oluşan bir ekiple çıktı. Gümüşlük sahilindeki konserde Simin Tander, biraz mistik, biraz oryantal tonda seslendirdiği, caz formlarındaki parçalarla, özgün, benzersiz bir tarz sundu. Doğaçlama yorumlardan, öyküsel melodilere, yumuşak baladlardan zorlu ritimlere kadar çok geniş bir yelpaze ile izleyiciye seslenen Simin Tander, caz meraklılarından alkış aldı.
Yoğunluklu olarak 2014 yılında çıkardığı “Where Water Travels Home” adlı albümünden parçalar seslendiren Tander, bu albümün kendisi için çok farklı bir yeri olduğunu söyledi. Albümdeki parçaları eve yapılmış seyahat olarak tanımlayan Tander, “Bu albüm babamın doğup büyüdüğü yer olan Afganistan’a yaptığım bir yolculuk” dedi. İki saati aşkın bir süre sahnede kalan Simin Tander’in performansı izleyenlerin beğenisiyle karşılandı. Tander, program sonunda izleyicinin alkışlarıyla tekrar sahneye gelerek 1 parça daha seslendirdi. Suda Caz sahnesinin bir sonraki konuğu saksafon sanatçısı Håkon Kornstad, Norveç Büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda 19 Temmuz Salı akşamı Gümüşlük sahilinde cazseverlerle buluşacak.
Festivalin sponsorları;
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru Denizbank’ın yanı sıra Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ve Cactus Hotels ise konaklama sponsorluğunu; Piernet sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Uludağ İçecek, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design, Music Norway, Mas Matbaa, Mimoza, Limon Gümüşlük, Umurbey Wineyards, Permisan Perde, Julius Meinl Coffee ve Çıngıloğlu festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife – Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilir.
Bilet iletişim: 0 537 040 37 40
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfestival
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Program:
UGKMF, “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.
8 Temmuz – Açılış: Gülsin Onay & Saygun Quartet – Cemre Burhan Çetin (Taşta Klasik)
9 Temmuz – Emre Yavuz – piyano (Toprak evde)
10 Temmuz – Emre Şen – piyano (Taşta Klasik)
11 Temmuz – Nils Petter Molvær – etnik caz grubu+trompet – Norveç (Suda Caz)
12 Temmuz – Simin Tander – etnik caz/solist – Almanya/Afganistan (Suda Caz)
14 Temmuz – GFA Piyano konseri (Toprak ev)
15 Temmuz – Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano – Rus (Toprak ev)
18 Temmuz – GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz – Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz – Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz – Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz – Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)
23 Temmuz – Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz – Gülsin Onay – piyano (Toprak ev)
26 Temmuz – Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz – GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz – Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz – Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos – Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası – Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik)
2 Ağustos – Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası – Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos – GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos – Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos – Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos – Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos – Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos – GFA Flüt konseri (Toprak ev)
Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
İleti Haber: Gümüşlük Festivali/ <gumuslukfestivalihaber@gmail.com>