
İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan çocuklara yarıyıl hediyesi
Eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanacağı tarihten itibaren İstanbul Devlet Tiyatrosu çocuk oyunlarını küçük izleyicilerin beğenisine sunacak. Çocuklar, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun eğlenceli çocuk oyunları ile keyifli bir yarıyıl tatili geçirecek.
İstanbul Devlet Tiyatrosu, çocukları sanatsal ve kültürel aktivitelerle buluşturmak isteyen ailelere farklı seçenekler sunuyor.
Lay Lay Lom (Çocuk Oyunu)
İstanbul Devlet Tiyatrosu Çocuk oyunu Lay Lay Lom minik tiyatroseverlerle buluşturuyor. Sevgi Sakarya Cengiz'in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini İnes Kiremitçi'nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemalooğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. Bu keyifli oyun yarı yıl tatilinde 24,25,,26 ve 27 Ocak'ta saat 13:00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Bu eğlenceli oyunu küçük izleyicler 29 Ocak, 5 Şubat'ta Cevahir Salon 2'de saat 13:00'te, 31 Ocak'ta da saat 11:00 ve 13:00'te olmak üzere Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilir.
Purnima ve Sırlar Ormanı (Çocuk Oyunu)
Günay Ertekin ile Handan Ergiydiren Doğan'ın yazdığı ve Handan Ergiydiren Doğan'ın yönettiği "Purnima ve Sırlar Ormanı", Hint prensesi Purnima'nın, Wenteka Dağları'nın ardındaki Indra Nehri'nin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenmesi sonucu başladığı maceralı yolculuğu ele alınıyor. İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen oyun, 25 ve 26 Ocak'ta Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezin'de 11:00 ve 14.00'te olmak üzere iki gün boyunca sahnelenecek. Aynı oyun 28 ve 29 Ocak'ta saat 13:00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir
Savaş Çiçekleri (Çocuk Oyunu)
Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş'in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu yarıyıl tatilinde kent içi etkinlikler kapsamında Avcılar'da küçük İzleyiclerle buluşuyor. Mihriban Oran'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay'ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu'nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Ece Bozkaya rol alıyor. Savaşın çocuklara verdiği zararı anlatan, savaşsız bir dünyanın mümkün olabileceğini gösteren bu oyun, 2 Şubat tarihinde Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde 11:00 ve 13:00'te izlenebilir.
Çiçeğim Solmasın (Çocuk Oyunu)
Kerem Gökçer'in yazdığı, Duygu Gökhan'ın yönettiği "Çiçeğim Solmasın", 4 Şubat'ta Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde, çocuklarla buluşacak. İnsanların doğanın dengesini bozması ile başlayan sürecin çocukları etkilemesini konu eden oyun, çocukları doğa ile kucaklaşmaya çağırıyor.

Sihirli Keman (Çocuk Oyunu)
Aristide Christian Charpentier yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan'ın dilimize kazadırdığı, Ebru Kara'nın yönettiği Sihirli Keman adlı çocuk oyunu yarıyıl tatilinde de minik izleyicilerimizle buluşuymaya devam ediyor. Nalan Alaylı'nın giysi ve dekor tasarımını, Akın Yılmaz'ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan, Melih Pamukçu rol alıyor. Bu eğlenceli oyun, 4 ve 5 Şubat'ta Sefaköy Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
İstanbul Devlet Tiyatroları
|