
http://www.filarmonisanat.com/
Olten Filarmoni
Şef: İbrahim Yazıcı
Solist: Gülsin Onay
07.01.2015 Çarşamba, saat: 20:30
Şef: İbrahim Yazıcı
Solist: Gülsin Onay
07.01.2015 Çarşamba, saat: 20:30
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

Olten Filarmoni
Şef: İbrahim Yazıcı
Şef: İbrahim Yazıcı
Solist: Gülsin ONAY – Piyano
Repertuvar:
W. A. Mozart – Piyano Konçertosu No.9 Mi bemol Majör, K271
– – – – – – ARA – – – – – –
J. Haydn – Senfoni No.45 Fa diyez minör “Veda Senfonisi” Hob. I:45
Bilet Fiyatları:
Tam: 30.00 TL
Öğrenci: 25.00 TL
Gişeler: Filarmoni Sanat: 0 232 336 33 24
0 533 407 80 00
http://www.oltensanat.com
Sevgili Ibrahim Yazici ve Olten Filarmoni ile harika bir prova yaptık.. Çarşamba Akşamı sizleri güzel bir Mozart konseri bekliyor..
(7 Ocak ASSSM Izmir saat 20'de)
İbrahim Yazıcı
Müzikal kişiliği ve enerjisiyle ile şimdiye kadar konser yaptığı tüm ülkelerde gerek dinleyicilerin, gerek müzik otoritelerinin ilgi odağı haline gelen Yazıcı, profesyonel müzik hayatına 1995 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesinde korepetitör ve konuk şef olarak başladı. Gösterdiği sıra dışı performans sayesinde kısa sürede aralarında Berliner Philarmoniker, Theatre des Champs Elysées, Wiener Konzerthaus, Essen Philarmonie, KKL Luzern, Seul Art Center, Tel Aviv Performing Arts Center gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında, Luzern Symphony Orchestra, Deutsche Symphonie Orchester, ( Eski RIAS), Den Haag Het Residentie, WDR Rundfunkorchester Köln, Wuppertal Symphonie Orchester, Ensemble Rezonans, Camerata de France gibi pek çok önemli toplulukla konserler yaptı.
Rönesanstan 21. yüzyıla kadar uzanan çok geniş ve renkli bir repertuardan oluşan ve Natalia Gutman, Jean Bernard Pommier, Fazıl Say, Sarah Chang, Stefan Milenkoviç, Viktor Pikayzen, İdil Biret, Gülsin Onay gibi yıldız sanatçıların solist olarak katildigi sayısız konser yönetti. Oda müziği ve lied eşlikçiliğine de büyük önem veren Yazıcı piyanist olarak çok önemli sanatçılarla aynı sahnede yer aldı.
Selva Erdener'le birlikte çağdaş Türk Müziğine yeni bir soluk getirdikleri“Turkuvaz Quintett”i kurdu. Çok yönlü ve başarılı çalışmalarından ötürü 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından "Cavalleria della Soliderita" şövalyelik ünvanıyla onurlandırıldı. 2012 yılında “Yılın Orkestra Şefi” Donizetti Ödülüne layık görüldü.
Müzik eğtimine H.Ü. Devlet Konservatuarı'nda Nimet Karatekin' le piyano, Alain Boeglin ile oda müziği, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen'le orkestra şefliği çalıştığı H.Ü. Devlet Konservatuarında başladı ve bu okuldan yüksek lisans diploması aldı. Daha sonra CNRM Perpignan'da Claude-Phillipe Durand ile piyano, Daniel Tosi ile orkestra şefliği, Michel Lefort ile oda müziği çalıştı ve bu okulu üç dalda "Premier Prix" alarak bitirdi. Bu okullardaki çalışmalarının yanı sıra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde masterclass'lara katıldı. Maestro Gilbert Varga ile uzun bir süre çalıştı ve asistanlığını yaptı.
1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosu'nun şefliği, 2007-2012 yılları arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğünü yapan sanatçı eğitimciliğe de büyük hassasiyet göstermiş ve Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Sanatçı halen Mersin Devlet Opera ve Balesinde Orkestra Şefi, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Sanat Direktörü olarak görev yapmakta olup Olten Filarmoni Orkestrasının Müzik Direktörlüğünü de sürdürmektedir.

Gülsin Onay
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan Gülsin Onay ilk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosunda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara’da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa’ya gönderildi. Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” kazanarak mezun oldu. Sanatçı, Marguerite Long–Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başladı.
Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 64 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar Gülsin Onay’ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları ile konser verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstan
bul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
bul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
Son yıllarda Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun’un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov’un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun’un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhittin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche’ı bestelemiştir.
Amerikan VAI firması DVD olarak “Gülsin Onay in Concert” adıyla Grieg ve Saint-Saens konçertolarını Mart 2009’da ve “Gülsin Onay Live in Recital” başlığıyla sanatçının Miami Piyano Festivali resitalini 2011 Şubat’ında yayınladı. Onay’ın şef Jörg Faerber yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği Mozart Piyano Konçertoları KV 466&467 ise Lila etiketiyle 2010 sonbaharında ülkemizde piyasaya çıkmıştır. Her iki Saygun konçertosunu yorumladığı albümü ise Ekim 2008’de Alman CPO etiketiyle piyasaya çıkmıştır. 2007 yılında yayınlanan Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü, Vladimir Ashkenazy başta olmak üzere pek çok virtuoz ve eleştirmen tarafından büyük övgüyle karşılanmıştır. Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil “sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist” olduğu konusunda da birleştikleri Gülsin Onay’ın 20’ye yakın albüm kaydı, sanatçının yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır.
Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından ‘İyi Niyet Elçisi’ seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası verilmiştir. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de sürekli sanatçısıdır.

Fatoş Oktav sayfasından alıntı/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153052125327948&set=pcb.10153052140387948&type=1&theater
Muhteşem bir konserden ….
Mozart kesin bu akşam çok mutludur… Sevgili Gulsin Onay'ımızın büyülü parmaklarından uçuşan notalar ona İzmir'in soğunu hissettirmemiştir…
Su gibi aktı müzik bu gece…
Yine boyut değiştirdik…

Çok teşekkürler sevgili Gulsin Onay, çok teşekkürler sevgili Ibrahim Yazici ve Olten Filarmoni…
İyi ki hepiniz varsınız.

Konserin 2. kısmında Haydn'ın Veda Senfonisini çaldı Olten Filarmoni şef İbrahim Ibrahim Yazıcı yönetiminde..
İlginç bir final oldu…


Son bölümde iki keman dışında tüm diğer sanatçılar birer ikişer sahneyi terkettiler, şef de dahil olmak üzere..
Güzel bir konser oldu..

Gençler umut vaadediyorlar.. Olten ailesini kutlamak gerek böyle güzel bir adım attıkları için..
Başta Olten Ailesi ve ibrahim Yazıcı olmak üzere hepsine yürekten teşekkürler..

Mukadder Arslantaş sayfasından alıntı.
https://www.facebook.com/mukadderarslantas/posts/10152977875637365?fref=nf&pnref=story
YAZMALIYIM
BU ORTAÇAĞA DÖN&Uu
ml;Ş YAPMIŞ DÜNYADA;
ml;Ş YAPMIŞ DÜNYADA;
TÜRKİYE'NİN CUMHURBAŞKANINDAN, BAŞBAKANINDAN, MECLİS BAŞKANINDAN VE MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOĞUNDAN ZENGİNİM.
ONLARIN MAAŞLARI YANINDA BENİM EMEKLİ MAAŞIMIN SÖZÜ OLMAZ.
YİNE DE MUKADDER OLABİLİRİM.ALİ OLABİLİRİM.AHMET YA DA AYŞE.
BUGÜN İZMİR AASSM Nİ DOLDURAN KALABALIKTAN BENİM GİBİ OLANLARDAN BİRİ.
EVET ÇOK ZENGİNİM.BUNDAN DAHA ÇOK NEYE SAHİP OLABİLİRİM Kİ.
BU AKŞAM SAHNEDE KÜL KEDİSİNİ İZLEDİM.ONA EŞLİK EDEN OLTEN FLARMONİ'NİN GENCECİK SANATÇILARININ ONA NASIL HAYRAN OLDUĞUNU SEYRETTİM.EVET.BU AKŞAM HEM KONSER İZLEDİM,HEM KONSERİ SEYRETTİM.

ŞEF İBRAHİM YAZICI'NIN GÜLSİN ONAY'A HER DÖNÜŞÜNDE NASIL SEVGİ VE SAYGIYLA BAKTIĞINA TANIK OLDUM.
HELE MOZART'IN 1.BÖLÜMÜ BİTERKEN ,GÜLSİN HANIM HUŞU İÇİNDE GÖZLERİNİ YUMMUŞKEN, İBRAHİM BEY'İN BAKIŞI İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLANMASI GEREKİRDİ.
KONSER BİTİŞİNDE İBRAHİM YAZICI'NIN SOPASINI ELİNE VURARAK ALKIŞLAMASI.
SALONUN ALKIŞLARDAN AVUÇLARI PATLAYINCAYA KADAR ALKIŞI.
GÜLSİN HANIM'IN TEK TEK ORKESTRANIN GENCECİK ÜYELERİ İLE TOKALAŞMASI.
BEN BUGÜN ÇOK ZENGİN OLDUM.NE YAPAYIM YILBAŞI PİYANGO BİLETİNİ.
ARADA KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE HERKESİN GÜLSİN HANIM'IN YANINA KOŞMASI.ONA SARILMAK,1 FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN ÇABASI.
NE SEVGİ SELİDİR BU.
İKİNCİ YARIDA İBRAHİM YAZICI'YI İZLEDİM.GERÇİ 1.YARIDA DA İZLEDİM.
ESKİDEN TRT DE BERLİN FLARMONİ ORKESTRASININ KONSERLERİ YAYINLANIRDI.İZLERDİM.HERBERT VON KARAJAN'IN ORKESTRA YÖNETİŞİ ÇOK DİKKATİMİ ÇEKERDİ.
İBRAHİM YAZICI DA AYNI ŞEKİLDE.NE KADAR TİTİZ, NE GÜZEL YÖNETİYOR ORKESTRAYI.DİNLERKEN ,BAKTIM AYNI ŞEKİLDE ONU TAKİP EDİYORUM.
HAYDN'IN VEDA SENFONİSİNDE, SON BÖLÜMDE ORKESTRA ELEMANLARI ,AYAKLARININ YANINDAKİ IŞIKLARI SÖNDÜRÜP, NOTA SEHPASININ IŞIĞINI KAPATIP,TEK TEK SALONDAN ÇIKIYOR SESSİZCE. EN SON 2 KEMANCI KALINCAYA KADAR SÜRDÜ.SAHNE KARARDI.SON NOTALAR KARANLIKTA ÇALINDI.VEDA'YI SEYİRCİNİN İLİKLERİNE İŞLETTİLER.
DAKİKALARCA ALKIŞ.
TEŞEKKÜRLER GÜLSİN ONAY.
TEŞEKKÜRLER İBRAHİM YAZICI.
TEŞEKKÜRLER OLTEN FLARMONİ VE EMEĞİ GEÇENLER.
SAYENİZDE SADE BİR YUTTAŞ OLARAK NE KADAR ZENGİN OLDUĞUMU BİR DAHA HİSSETTİM BUGÜN.
VE NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMU.TİRAN'IN ORDUSUNU YENECEK KADAR GÜÇLÜ.
YİNE DE BİR DİLEĞİM İÇİMDE SAKLI.KEŞKE SAYDIĞIM YÖNETİCİLER GİDEBİLSELER BU KONSERLERE. BİZLERİN DUYGULARINI DUYABİLSELER.
BELKİ DE ÜLKEMİZİN KADERİ DEĞİŞİRDİ.

< strong style="border: 0px none; border-image-source: none; list-style: none; margin: 0px; outline: none; padding: 0px;">Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim
tenise.yalcin@gmail.com
Bilgi: Gülsin Onay
Haber İçerik: http://www.oltensanat.com
