15.Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2 Mayıs-28 Mayıs 2016

Atatürk 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan 15.Mersin Uluslararası Müzik Festivali heyecanı 28 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.  "Mersin Yumuktepe için Müzik Arıyor" 6.Beste Yarışması Konseri ve oylaması,  6 Mayıs-Mersin Polifonik Korolar Derneği, 7 Mayıs Cumartesi günü, 17.Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği, 14 Mayıs'ta Boğaziçi Caz Korosu konserleri halka açık ücretsizdir. Festivalin açılış konseri, 11 Mayıs 2016 saat: 20:00'de  Şef Rengim Gökmen yönetimindeki; Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ve solistlerin katılımıyla yapılacaktır.
11 MayısBEETHOVEN 9. SENFONİ 
Mersin Kültür Merkezi
11 Mayıs 2016 , Çarşamba / 20:00
Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL, 15 TL
Rengim Gökmen , Şef
Bengi İspir Özdülger, Soprano
Ezgi Karakaya, Mezzo Soprano
Aykut Çınar, Tenor
Teyfik Rodos, Bas
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası
Cemi'i Can Deliorman , Koro Şefi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu
RENGİM GÖKMEN
19 Ağustos 1955 Ankara doğumlu.Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen,yenilikçi,Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen,bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan,şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin, festivallerin, yarışmaların düzenlenmesine, birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanı… Müziğe küçük yaşlarda annesi opera sanatçısı Muazzez Gökmen’in gözetiminde başladı.Piyano ve komposizyon çalışmalarını Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Ferhunde Erkin , Nimet Karatekin(piyano), İlhan Baran ve Ahmet Adnan Saygun(komposizyon) gibi, müzik tarihimizin unutulmaz,kült isimleriyle tamamladı.
Devlet bursuyla orkestra şefliği öğrenimi için İtalya’ya gönderildi.Önce Roma Santa Cecilia Konservatuvarı , daha sonra Siena Accademia Chigiana ve Santa Cecilia Yüksek Müzik Akademisi şeflik bölümlerinen Franco Ferrera’nın öğrencisi olarak birincilikle mezun oldu.Türkiye’de başladığı keman ve yaylı çalgılar tekniği üzerine çalışmalarını da İtalya’da altı yıl boyunca O.Vicari ile sürdürdü.
Avusturya,İngiltere ve Hollanda’da orkestra şefliği üzerine çalışmalar yaptıktan sonra,1980 yılında katıldığı Gino Marinuzzi San Remo Uluslararası Şeflik yarışmasını kazanarak büyük başarı elde etti. Daha sonra Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde,ABD ve Güney Amerika’da konserler yönetti. 1984-89 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü,1992-95 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü  olarak görev yaptı.Bu görevi sırasında Aspendos Opera ve Bale Festivali’ni başalttı.1988 yılında İtalya Hükümeti tarafından, opera sanatının tanıtımı ve gelişimine  yaptığı katkılar nedeniyle ‘Cavalleria’ nişanı ile onurlandırıldı. Artık alacağı ödül ve ünvanlar birbirini kovalayacaktı:
* 1991 TÜTAV –Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına katkı ödülü
* 1995 T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı-Yılın En İyi Şefi 
* 1997 TOBAV-En Başarılı Opera Şefi
* 1998 Devlet Sanatçısı
* 1999 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü (Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı)
* 2010 Andante Klasik Müzik Dergisi – Yılın Orkestra Şefi ve Müzik Kurumu Yöneticisi Ödülleri
Rengim Gökmen,bazılarını halen sürdürdüğü şu görevlerde bulundu:
* İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefliği
* Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Yönetmenliği
* Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlğü ve Sanat Yönetmenliği(iki kez)
* Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeliği(Profesör)
* Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Kurucu Şefliği ve Genel Müzik Yönetmenliği
* Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanlığı ve Şefliği
* Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1.Şefliği
* SCAMV – Danışma Kurulu Üyeliği
* İKSV – İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu Üyeliği
* Çeşitli kompozisyon yarışmalarında jüri üyelikleri
* Karşıyaka Oda Orkestrası süpervizörlüğü
Gökmen’in çalıştığı ve yönettiği kurumlarda ,kuruluşunu sağladığı sürdürülebilir proje ve etkinlikleri şöyle sıralayabiliriz:
* Aspendos Opera ve Bale Festivali(Daha sonra uluslararası boyuta yükseltildi)
* Modern Dans Topluluğu (Ankara ve İstanbul)
* Birim Dans Tiyatrosu (Ankara ve İzmir)
* İstanbul Uluslararası  Opera Festivali
* İstanbul Uluslararası Bale Yarışması ve Fesivali
* Samsun Devlet Opera ve Balesi
* Eskişehir Ulusal Opera-Bale Günleri(Eskişehir BB ile ortaklaşa)
* CSO ile Kampüste Senfonik Akşamlar Turnesi
Rengim Gökmen’in şef olarak yönettiği orkestralarda geniş kadrolu ve büyük çaplı senfoni,oratoryo ve operaları öncelikle tercih ettiğini görürüz.Bu yönelimiyle,repertuvar genişlemelerine katkı sağamış,dinleyicinin sıklıkla ulaşma olanağı bulamadığı eserleri seslendirterek takdir kazanmışır.Yaptığı konserlerde en iyi sonucu almak için,gerekirse aylar öncesinde partitür üzerinde çalışmaya başlar,kendini hazırlar.Genellikle eserlerin özgün haline,bestecinin arzularına sadık kalmakla birlikte,eğer orkestranın yapı ve yetkinliği elverişliyse bazı eserlerde daha dinamik,canlı,biraz hızlıca tempoları tercih eder.Konçerto eşliklerinde solistlerin zor duruma düşmemesi ve uyumun en iyi biçimde sağlanması için büyük özen gösterir.
Gençlik yıllarında yüreğine düşen şeflik sevgisini,yıllar sonrasında da en canlı biçimde yaşatmakta,önceliği olarak görmektedir.
BENGİ İSPİR ÖZDÜLGER 
Ankara’da doğdu. Gazi Üni. Gazi Eğt. Fak. Müzik Eğitimi Bölümü’nde önlisans programını tamamlayan  sanatçı, Hacettepe Üni. Devlet Konservatuvarı Opera ve Sahne Sanatları Bölümü’ne geçti. Doç. Keriman Davran’ın öğrencisi olarak şan çalışmalarını sürdürdü. 1992’de Mersin Operası’nın açmış olduğu sınavı kazanarak profesyonel sanat yaşamına başladı. 1995’de  İsviçre’de “Bern La Strimpellata” oda orkestrası ile Bern, Zürich ve Basel’de verdiği konserlerde Azeri besteci Frengiz Ali-zadeh’in eserlerini seslendirdi. 1996’da aynı orkestra ile Bern şehrinde bu eserlerin CD kaydını gerçekleştirdi. 2004 yılında Arnavutluk’da 16 ülkeden 45 sanatçının katıldığı Maria Kraja Şan Yarışması’nda 4. oldu.  Sanatçı, birçok kez katıldığı Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde; Ali Baba & 40 “Nurcihan”, Carmina Burana “Soprano solo”, Rigoletto “Gilda”, La Traviata “Violetta”, Carmen “Michaela” rolleri ile sahne aldı. 35. Uluslararası İstanbul Sanat Festivali’nde sahnelenen Gilgameş operasında “İştar” rolünü söyledi. Yurt içinde verdiği birçok konserin yanı sıra, yurt dışında Moskova, Makedonya (Üsküp), Yunanistan, Sofya ve Kıbrıs’ta ülkemizi temsil etti. 
Başlıca görev aldığı eserler ;Yevgeni Onegin “Tatiana”,  Luisa Miller “Luisa”, La Traviata “ Violetta”, Rigoletto ”Gilda”, Lucia di Lammermoor “Lucia”, Don Pasquale “Norina”, L’elisir D’amore “Adina”, Carmen “Micaéla”, İnci Avcıları “Leila”, La Bohéme “Mimi” ve “Musetta”, Gianni Schicchi “Lauretta”, Satılmış Nişanlı “Marjenka”, Don Giovanni “Donna Elvira” ve “Donna Anna”, Figaro’nun Düğünü “Suzanna”, Sevil Berberi “Rosina”, (İzmir Devlet Opera ve Balesi) Fidelio “Marzelline”, (Antalya Devlet Opera ve Balesi’ nin Açılış Temsili) Die Fledermaus “Rosalinde”, Chardas Fürstine “Stasi”, Gilgameş “ İştar”, Van Gogh “ Maya”, Ali Baba & 40 “Nurcihan” ,. Oratoryo ve Kantatlar; “Yunus Emre”, “Mozart Requiem”, “Carmina Burana”. Sanatçı halen Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde solist sanatçı olarak görevine devam etmektedir.
EZGİ KARAKAYA 
1989 yılında Ankara'da doğdu. Müzik eğitimine 2005 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı’ nda başladı. Burada birçok konser ve projede görev aldı. Öğrenimi süresince Zuhal Gürgen, Nilgün Akkerman, Esra Poyrazoğlu, Artem Makarov ve Figen Ayhan’ın öğrencisi oldu. 2010 yılında yüksek onur öğrencisi olarak, birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Ekim ayında başlayan sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görev yapmaya başladı. Devlet operasının Şarkılarla Yaşamak, La Cambiale di Matrimonio, Karyağdı Hatun, L’elisir D’amore, Lo Speziale, Rigoletto, Arşın Mal Alan, Die Fledermaus, Madama Butterfly, Carmen, Hekimoğlu, I Puritani, Ali Baba ve 40, Der Zigeunerbaron, La Traviata eserlerinde ve yapılan birçok konserde solist olarak görev aldı. 2016 yılının Şubat ayında İzmir’de gerçekleşen 9. Ulusal Genç Solistler yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü ve Savonlinna Opera Festivali’ne davet edildi. Sanatçı şan ve yorumculuk çalışmalarına Ferda Yetişer ile devam etmekte, Ankara Devlet Opera ve Balesi´nde görevini sürdürmektedir.
AYKUT ÇINAR 
H.Ü. Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde şan pedagogu Prof. Yalçın Davran ile çalıştı ve 1996 yılında mezun oldu. 1994 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1997 yılında şan pedagogu Margarita Lilova ile çalışmak için Bulgaristan'ın Varna şehrine gitti. Yine 1997'de Leyla Gencer Şan Yarışması'nda yarı finalist oldu ve Paris Opera-Comique tarafından değişik roller (Rodolfo, Tamino, Ottavio) için davet edildi. 1998 yılında Barcelona'da katıldığı Francisco Vinas Şan Yarışması´nda yarı finalist oldu.
Seslendirdiği roller; 'Saraydan Kız Kaçırma'(Belmonte), 'Yarasa'(Alfred), 'Fantastik Müzikali'(Matt), 'Il Pagliacci'(Beppe), 'Şen Dul'(Camille de Rosillon), 'Eugeny Onegın'(Lenskı), 'Don Pasquale'(Ernesto), 'Mozart Requem', 'Çanakkale Kahramanları Oratoryosu'(Ç.Işıkoğlu Dünya Prömiyeri), 'La Boheme'(Rodolfo), 'Il Trovatore'(Manrico), 'IV. Murat'(Şair Nef'i), 'Yusuf İle Züleyha'(Yusuf), 'Sımon Boccanegra' Türkiye Prömiyeri(Gabriele), 'Tosca'(Cavaradossi), 'Cem Sultan' Dünya Prömiyeri(Cem Sultan), 'Macbeth'(Macduff), 'Rusalka'(Prens)'dır, Çingene Baron(Barinkay). Ayrıca, Türkiye'nin birçok yerinin yanısıra Kazakistan, Güney Kore(Seul-Daegu), Moğolistan, Estonya, Rusya, Polonya, Sibirya, Nahçivan, Çin, Bulgaristan'da da turne ve konserlere katıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Aspendos Antik Tiyatrosu´nda; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ile konserler gerçekleştirdi.
Devlet Opera ve Balesi'ndeki görevleri ile birlikte bir yıl süreyle A. Ü. Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. İki dönem OPSOD (Opera Solistleri Derneği) yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü. 1 Ağustos 2012 tarihinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün Müdür ve Sanat Yönetmeni oldu.İki yıl boyunca bu görevi sürdüren Çınar, halen Ankara Devlet Operasında solist sanatçı ve H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
TEYFİK RODOS
Teyfik Rodos , 1983 yılında İzmir Devlet Konservetuvarı san bölümüne girdi.Prof.  Sevda Aydan ve Prof. Müfit Bayraşa’dan şan ve ses eğitimi, Necdet Aydın’dan sahne ve rol dersleri almaya basladı.1989 yılında Akdeniz gençlik orkestra ve korosuyla Fransa’da çeşitli konserler veren Rodos    1990 yılında mezun olup aynı yıl İzmir Devlet Operasında görev basladı. 1991 yılında ilk büyük rolü Don Pasquale ile profesyonel hayata basladı1993 yılında Burgaz operasına yapılan turnede (Bulgaristan) Macbeth operasında görev aldı.1993 yılında Rus pedagog Prof. Konstantin Lisovsky ile calısmalara basladı.
2001 yılında aldıgı devlet bursuyla Viyana’ya giden Rodos burada ünlü bas Prof. Jevgeni Nesterenko ile bir yıl repertuar ve yorum çalıştı. İzmir operasında sahnelenen Don Pasquale (Don Pasquale), Madam Butterfly (Bonzo), Macbeth (Banco), Ali Baba ve Kırk Haramiler (Harami Başı), La Boheme (Colline), Rigoletto Monterone, Sparafuccile), Don Giovanni (Don Giovanni), Fidelio (Don Fernando), Faust (Mephistopheles), Nabucco (Zaccaria), Sevil Berberi (Don Basilio), Viva la Mama (Emprezario), Il Turco in Italia (Selim Paşa), La Traviata Markiz, Doktor), Sihirli Flüt (Sprecher, Norma (Oroveso), Nasreddin Hoca (Timur), Maskeli Balo (Tom), Carmen (Zuniga), Aşk Iksiri (Dulcamara), Tosca (Scarpia), Uçan Hollandalı (Daland),Yusuf ile Züleyha (Yakup), Romeo –Juliette, Simon Boccanegra (Fiesco) (Türkiye Prömiyeri),La muerte de Garcilaso (Capitan Lara) (Dünya premieri), Cosi Fan Tutte (Don Alfonso),Imeneo (Argenio) , 4. Murat (4.Murat) Aşk-ı Memnu (Adnan Bey), Turandot (Timur), La Sonnambula ( Cont Rodolfo), Aida ( Ramfis), 
Lüküs Hayat (Rıza),Medea (Creonte) (Türkiye Prömiyeri) Iolanta (Rene) operalarının ve Verdi Requiem , Mozart Requiem, Beethoven 9.Senfoni , Rossini Stabat Mater , A.A.Saygun Yunus Emre , A.Hoca Çanakkale Çanakkale, Aydınlıgın Adı Atatürk oratoryoların  bas partilerini seslendirdi.
Aspendos Opera ve Bale festivaline Sihirli Flüt, La Boheme, Nabucco, Fidelio, Don Giovanni,Uçan Hollandalı, Tosca, Medea , Turandot ve Uluslararası İstanbul Opera festivaline Imeneo, Aşk-ı Memnu ve 4.Murat adlı eserlerle katılan sanatçı, Fidelio operasıyla Kıbrıs ve İstanbul’da  temsiller yaptı.
2003 yılından itibaren Antalya Devlet Opera ve Balesinde La Boheme, Iolanta,Verdi Requiem,Medea operalarındaki bas partileri seslendiren sanatçı , La Boheme ve Medea operalarıyla Aspendos festivaline  katıldı.. Yine 2004 yılında İstanbul Devlet Operasında Aşk İksiri adlı eserdeki Dulcamara rolünü söyledi. Temmuz 2005 de Almanya’nın Marl şehrinde Verdi’nin Requiem adlı oratoryosunu seslendiren Rodos  aynı yıl bu konserin tekrarını Efes Antik tiyatroda gerçekleştirdi. 2006 yılında Ali Hoca’nın bestelediği Çanakkale Çanakkale ve 2007 yılında Aydınlıgın adı Atatürk adlı oratoryoların dünya prömiyerini yaptı.
9 Mayıs 2009 da İzmir operasında Ruperto Chapi’nin La Muerte de Garcilaso adlı eserinde Capitan Lara rolüyle bu eserin dünya prömiyerini yapan sanatçı Haziran 2009 da aynı eserle İspanya’nın Toledo şehrinde üç temsil daha yaptı ve bu eserin DVD kaydında görev aldı. 2010 yılında İspanyanı Gijon şehrinde Aşkı Memnu operasını seslendiren sanatçı, 2012 yılında Hollanda'nın Amsterdam  ve Mısır'ın Kahire ve İskenderiye sehirlerinde, 2011 yılında Almanyanın Osnabrück şehrinde  A.A.Saygun'un Yunus Emre oratoryosunu seslendirdi ve CD kaydını yaptı.
Çok sayıda piyanolu ve orkestra eşlikli konserler veren Rodos 2001 yılında Viyana’da Eschenbach sarayı ve Rus Kültür Enstitüsünde iki başarılı konser verdi. Hikmet Şimşek, Ercan Yenal, Rengim Gökmen, Emin Güven Yaşlıçam, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Aleksandru Samuila, Winfried Müller, Andre Giorgi, Micheal Tabascnik, Selman Ada,Nezih Seçkin, Tulio Varas, Nayer Nagui gibi şeflerle çalıştı.  
Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezinin, Genel Sanat Yönetmenliginide yapan sanatçı, çalışmalarına halen İzmir Devlet Opera ve Balesinde solist  sanatçı olarak devam etmektedir.
13 MayısKARRIN ALLYSON JAZZ QUARTET 
Mersin Kültür Merkezi
13 Mayıs 2016 , Cuma / 20:00
Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL
?Karrin  Allyson , vokal – piyano
Brian Seeger , gitar
Ed Howard, bas
Mark Walker, vurmalı çalgılar
KARRIN ALLYSON
27 Temmuz 1962'de Great Bend, Kansas ABD'de doğdu
1967- 1980 Omaha NE ve Oakland CA'da özel klasik piyano dersleri aldı
1980 Kaliforniya'da liseden mezun oldu
1980-1981 Hayward, CA'da Repertory Tiyatrosuna katıldı
1987 Omaha, Nebraska'da Üniversiteden Müzik dalında lisans derecesi ile mezun oldu
1987-günümüze kadar; profesyonel olarak yorumculuk /piyanistlik/bestecilik/ aranjörlük/ albüm kayıtları yapmakta ve dünya turneleri düzenlemektedir
1993- günümüze kadar, Karrin 14 albüm kaydı yapmıştır, bunlardan 4'ü En İyi Caz Vokal Albüm dalında Grammy ödülüne aday gösterilmiştir.
I Didn’t Know About You 1993
Sweet Home Cookin’  1994
Azure Te  1995
Collage 1996
Daydream 1997
From Paris to Rio  1999
Ballads, Remembering John Coltrane 2001  *Grammy Adaylığı
In Blue 2002
Wild For You  2004
Footprints 2006  * Grammy Adaylığı
Imagina, Songs of Brasil 2008  * Grammy Adaylığı
Round Midnight  2010  * Grammy Adaylığı
Yuletide Hideaway 2013
Many a New Day 2015
HOUSTON PRESS
"Cennete bir koro varsa, gün gelecek muhteşem vokalist Karrin Allyson koronun lideri olacak. Bu dünyanın öylesine ötesinde bir yetenek ki, Tanrı onu şimdiden rotasyona tabi tutuyor olmalı."
Hiç canınızı sıkmayın, Karrin Allyson uzun bir süre bu dünyevi koronun parçası olacak. Ama Concord Jazz ile birlikte yoğun geçen bir kariyerin ardından yoluna devam ediyor- on üç albüm, dört Grammy adaylığı ve son dönemde kendi prodüktörlüğünde çıkardığı, Downbeat'ten dört yıldız alan Yuletide Hideaway albümü var.
Mayıs 2015'de, Motéma Music ile yapılan yeni bir anlaşma kapsamında, Karrin, Rodgers ve Hammerstein'ın müziğine yakından bakmak için yeniden stüdyoya girdi, ona çok özel bir ikili, piyanoda Kenny Barron ve basta John Patitucci'nin eşlik ediyordu. “Many a New Day (Karrin Allyson Sings Rodgers & Hammerstein)” 18 Eylül 2015'de piyasaya çıkacak. Genç yaşlarında bir South Pacific prodüksiyonunda Nelly Forbush'u canlandırmış olan Karrin için bu albüm kaynağa dönüş anlamına geliyor.  “Müzikle dünyanın her yerine gittim, bop'tan bossa'ya chanson'a blues'a kadar, yorumculara – söz yazarlarına kadar. Artık eve dönmek istiyorum. Rodgers ve Hammerstein'ın dünyası beni kendisine çekiyor.”
“Neden Öncelikle ezgiler – mükemmel melodiler, neredeyse mükemmel şarkı sözleri, beni söyle diye yalvaran müzik. Müzikleri masumiyetle, iyimserlikle, her sorunla başa çıkabileceğinizi hissettiren özgüvenle, çekici akıllı bir erkeğin nüktesiyle, hepimizin bu harika gezegene ait olduğumuz duygusuyla dolu.” Bu yüzden, Allyson Rodgers ve Hammerstein'ı çok ayrı, çok dürüst bir ortamda keşfetmeyi tercih etti— sadece bir yorumcu olarak, iki usta partnerle birlikte, altını çizerek ve yayarak hikayeyi anlatıyor.
Karrin, Orta Batıda geçen çocukluğu, Körfez Bölgesinde geçen okul hayatı, Concord Jazz ile albüm kariyerinin de başladığı Minneapolis ve Kansas City'de klasik piyano eğitimi ve önemli canlı performansların ardından, günümüzde New York City'de yaşıyor. Karrin üç gününün ikisini turnede geçiriyor, önemli caz festivallerinde, ABD'de konser mekanlarında ve kulüplerde sahne alıyor ve ülke dışında da turnelere çıkıyor— Brezilya, Japonya, Avustralya ve Avrupa'nın büyük şehirlerinde. 2014 boyunca Allyson, ABD ve Kanada'da otuz şehir gezen ve 2014 Newport Festivali ile sona eren 'Newport —Now 60' Turnesinde solo vokalist olarak yer aldı.
Müzisyenler arasında, Karrin harika bir grup lideri olarak biliniyor ve şimdiki düzenlemenin en zevkli taraflarından biri grup arkadaşları ile son derece gelişmiş bir oyun ortaya koymaları — zahmetsizce yapılıyor gibi görünüyor— ama ardında derin bir müzikal zeka var. Bu Allyson’ın en önemli başarılarından biri— yıllar boyunca korkusuz ve kendini müziğe adamış caz virtüözleri ile çalışmanın sonucu. Karrin ayrıca çok yönlü Los Angeles'lı besteci Chris Caswell ile benzersiz bir ilişkiye de sahip; ikili besteci ve yorumcu olarak Caswell'in Hammond B-3 orgu ile katıldığı coşkulu bir çift olarak neredeyse on yıl boyunca sahne aldı. Aslına bakılırsa, Karrin bir süredir oldukça fazla parça hazırladı ve yakın bir gelecekte orijinal parçalardan oluşan yeni bir albüm müjdeliyor.
Dünyanın her yerinden müzikseverlerin ve eleştirmenlerin Allyson'ın adını haykırması, Gershwin ve Porter'ın Büyük Amerikan Şarkılarından, Duke ve Thelonious ve Miles ve Dizzy'nin Büyük Amerikan Caz Şarkılarına kolaylıkla ve yetkinlikle geçebilen, bir Rio'da, bir Paris'te sahne alan, ardından evine dönüp yanına Bonnie Raitt, Joni Mitchell ve Jimmy Webb'i de alan bu sıra dışı müzisyenin repertuarına hayranlık duymaları şaşırtıcı değil. Evinde Kansas City'de blues söylemesi de cabası. Geniş müzik dünyasını birleştiren – bir araya getiren ve anlamlandıran – Karrin'in sıcaklığı ve derinliği. Sadece bir şarkının sözlerini okumuyor; size hikayesini anlatıyor. Sonra da o hikaye sizin hikayeniz oluyor. Müziği içinizden duyuyorsunuz.
Efsanevi caz eleştirmeni Gary Giddins'in The Village Voice'daki sözlerine kulak verin: "Allyson iddiasını sakin bir şekilde ortaya koyuyor. Kısmen buzdan, kısmen tahıllardan bir tını ortaya koyuyor — keskin, orijinal ve duygusal açıdan ikna edici."
Yürek, zeka, sıcaklık— acı tatlı bir halden şehvete kadar uzanan bir duygusal yelpaze— dinlediğiniz her seferde duyuyorsunuz. Yanılmayın— Karrin Allyson şarkılarını size söylüyor.
THE NEW YORK TIMES
Birdland'de Karrin Allyson Tatlı -Sert
Yazan: STEPHEN HOLDEN Yayın tarihi: 10 Haziran 2012
Billy Joel'in ağırbaşlı parçası “And So It Goes”un ardından Clifford Brown ve Jon Hendricks’in“Joy Spring”deki telaşlı, renkli sözlerine geçmek her şarkıcı için oldukça büyük bir sıçrayış olur. Ama Karrin Allyson Birland'de Perşembe akşamı bu sıçrayışı yaparken çok rahattı. Repertuarı her gece değişen gösterisi, caz dünyasının en tutarlılarından olan 13 albümlük kariyerinin bir kutlaması gibi. Bebop, bossa nova, chanson ve soft rock türlerinde oldukça usta olan sanatçı için bunlar kendisini rahat hissettiği pek çok tazrdan sadece dört tanesi.
Allyson’ın performanslarının dikkat çekici yanı ifadelerinde ve yorumlarında rahat bir tavrının olması. Çalışılmamış görünen yaklaşımında neşeli, sokaklarda, erkeklerle takılır gibi. Caz söylemek eğlence işidir, taşa anlam kazıma meselesi değildir; bununla birlikte, basçı Ed Howard ile " 'Round Midnight" düetinde biraz ağırlık veriyor. Trio'yu tamamlayanlar ise davulda Todd Strait ve “I Ain’t Got Nothin’ but the Blues” parçasında ve kısmen “I Cover the Waterfront” gibi balatlarda ciddi katkı sağlayan ağır dokunuşuyla piyanist Bruce Barth oldu.
Küçük gözleri, bebek yüzü ve Cheshire kedisi gülümsemesiyle Allyson seksi de. Ancak piyanoya el koyduğu orijinal blues şarkısı “Sweet Home Cookin’ Man”de, imalar çok az. Allyson doğaçlama yapılacak zamanı biliyor. “Joy Spring”de şarkının coşkusunu artıran bir scat solosu yer alıyor.
Allyson’ın tatlılığının altında bir katılık barındırıyor, bu da kendini yolculuk eden müzisyenin tembelliğine dair Blossom Dearie hit parçası “Bye-Bye Country Boy”da gösteriyor.
Bunların ardında görüşleri söylediği şarkılarda köklenen bir müzisyen var. Bir kadın tarafından söylendiğinde genellikle saf bir genç kızın romantik hayalleri gibi düşünülen “It Might as Well Be Spring”, davullarla hızlanıp, yükseldiğinde içsel bir heyecanın neşeli bir ifadesi haline geliyor.
BRIAN T. SEEGER  
EĞİTİMİ
New Orleans Üniversitesi Jazz bölümünde yüksek lisans derecesi – 1999
Berklee Müzik Okulu Gitar bölümünde lisans derecesi (yüksek onur öğrencisi) – 1989
Stockton Eyalet Okulu Sahne Sanatları bölümünde lisans derecesi (yüksek onur öğrencisi) – 1989
Florida Eyalet Üniversitesi’nde diğer lisans eğitimleri – 1978-1981
SAHNE DENEYİMLERİ
1974’ten günümüze kadar akustik, elektro, klasik ve pedallı gitar çalmaktadır. Aaron Neville, Randy Brecker, Dr. Lonnie Smith, Big John Patton, Brian Blade, Charlie Hunter, Nicholas Payton, George Porter, Bob Moses, Little Anthony and the Imperials, The Fifth Dimension, Stanton Moore (Verve), Rebecca Parris (GRP; Grammy adayı), Ed Petersen (Delmark), Davell Crawford (Rounder), Theresa Andersson (Basin Street), Hiroko Kokubu (JVC), Wendell Brunious, Zachary Richard (A & M), the John Mahoney Big Band ve daha birçok sanatçı ve grupla birlikte çalışmıştır
Lüksemburg’da Organic Trio ile Like a Jazz Machine Festivali (2015), Cindy Scott ile Kazakistan Uluslararası Caz Festivali (2012), Brian Seeger ve Alex Bosworth ile Prag PROMS Festivali (2012), the Brian Seeger Group ile Montreal Caz Festivali (2006), Davell Crawford ile Montrö, Umbria ve Kuzey Denizi Caz Festivalleri (2006/2015) ve Bern Caz Festivali’ne (1996) ve Bolivya, Brezilya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Ekvator, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Kazakistan, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsviçre ve Türkiye’de düzenlenen daha birçok uluslararası etkinliğe katılmıştır
Stanton Moore, Chris Wood, Karl Denson, Skerik, Jason Marsalis, Camile Baudoin, Ed Petersen, Cindy Scott, Brad Walker, Quintology, Theresa Andersson, Chevere, Jirka Hala (Çek Cumhuriyeti), Paul Wiltgen (Lüksemburg) ve daha birçok sanatçı ve grupla stüdyoya girmiştir
ÖNE ÇIKAN BESTELERİ
Camile Baudoin’in ödül kazanan albümü (Best of the Beat Ödülleri 2012 – En İyi Folk/Country Albümü) Old Bayou Blues için bir parça besteledi. Cindy Scott’un ödül kazanan albümü (Best of the Beat Ödülleri 2011 – En İyi Çağdaş Caz Albümü) Let the Devil Take Tomorrow için bir parça besteledi. Stanton Moore’un Verve stüdyolarında kaydedilen Flying the Koop albümü için üç parça besteledi
Stanton Moore’un Fog City stüdyolarında kaydedilen All Kooked Out albümü için dört parça besteledi. Jirka Hala’nın Agharta stüdyolarında kaydedilen Make You Wanna Hala albümü (Çek Cumhuriyeti), Joe Krown’ın STR Digital stüdyolarında kaydedilen Funk Yard albümü, Theresa Andersson’ın Rabadash stüdyolarında kaydedilen Vibes albümü, Quintology’nin Blues by 5 albümü ve başka birçok sanatçının albümleri için parçalar besteledi. 1992 ila 2015 yılları arasında birçok sahnede kendi müziklerini dinleyicilerle buluşturdu. BMI tescilli bir lisans şirketi olan Certified Organic Music’in sahibidir
PRODÜKSİYON DENEYİMLERİ
Camile Baudoin’in Old Bayou Blues albümüne OffBeat Dergisi tarafından 2012 yılında En İyi Country/Folk Albümü ödülü verilmiştir
Cindy Scott’un Let the Devil Take Tomorrow albümüne OffBeat Dergisi tarafından 2011 yılında En İyi Çağdaş Caz Albümü ödülü verilmiştir. 1997 yılından günümüze kadar 30’dan fazla albümün prodüksiyon ve mixing aşamalarında yer almıştır. Albümleri yurtiçinde ve yurtdışında müzik marketlerde sunulmuştur. Albümleri çeşitli müzik kanallarında günlerce yayınlanmış ve önemli ödüllere layık görülmüştür.
15 MayısHAYDN QUARTETT 
M.Ü. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu
15 Mayıs 2016 , Pazar / 20:00

Bilet Fitayları:  20 TL
Fritz Kircher, 1. Keman 
Martin Kocsis, 2. Keman 
Gerswind Olthoff, Viyola
Nikolai New, Viyolonsel
FRITZ KIRCHER
1970 yılında Klagenfurt’ta doğdu. Viyana’da Alfred Lösch, Ernst Kovacic ve Klara Flieder’den ve Stuttgart’ta yüksek notlarla mezun olduğu Müzik Okulu’nda Wolfram König ve Wilheml Melcher ile eğitim gördü.
Melos Quartet üyeleriyle birlikte ağır oda müziği dersleri aldı. Franz Samohyl, Zacher Bron, Igor Oistrach, Gerhard Kosten, Sergei Kratchenko ve daha birçok sanatçı ile sayısız yarışmaya ve yüksek lisans derslerine katıldı. Fritz Kircher Almanya, Fransa ve Avusturya’da birçok solo konser verdi ve Ensemble Die Reihe ile birlikte Christopher Cech’in keman konçertosunun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Ensemble Bell Arte Salzburg ve Viyana Akademisi üyesi olarak dönem enstrümanları üzerinde çalıştı. Susanne Ryden ve Paul Plunkett gibi isimlerle stüdyoya girdi. Camillus Camilli’nin 1742’den kalma kemanını çalmaktadır ve dörtlüye 2002 yılında katılmıştır.
MARTIN KOCSIS  
Dörtlüye 1990 yılında katıldı. Werner Ehrenhofer ile birlikte Haydn Konservatuvarı’nda (Eisenstadt) ve Jesuv Karajew ile birlikte Viyana Müzik Okulu’nda keman eğitimi aldı. Buradan yüksek notlarla mezun olarak Amadeus Quartet ve AlbanBerg Quartet üyeleri ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın eski konser şefi Erich Binder ile birlikte yüksek lisans eğitimine başladı. Viyana Mozart Akademisi ve Haydn Orkestrası ile beraber birçok turneye çıktı, Con Anima Festivali’nin düzenli üyesi oldu.
GERSWIND OLTHOFF
Ludwigsburg’da dünyaya geldi. Kreuzberg String Quartet’tan HansJoachim Greiner ile Berlin’de viyola eğitimi almaya başladı. Ardından Wolfraf König ile birlikte Trossingen’de ve son olarak da Christoph Schiller ile İsviçre Basel Konservatuvarı’nda eğitimini tamamladı. Eğitim aldığı süre boyunca Thomas Brandis (Berli Filarmoni Orkestrası Konser Şefi), Walter Levin (LaSalle Quartet), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett kurucu üyesi) ve Herman Voss (Melos Quartet) ile oda müziği çalıştı.
“New Ton Ensemble Vienna” üyesi olarak Kurtag, Penderecki ve Ligeti ile sahne aldı. Kendisine Prag Filarmoni Salonu’ndaki bir konser için ‘Gustav Mahler Stradivari’ ve Basel Senfoni Orkestrası’yla Bloch’s Hebraic Suite solo performansı için bir Gasparo di Salo Viyola (1590) ödünç verildi. ‘Der Copy Shop’ filmi için hazırladığı String Quartet müziği 2002 yılında Oscar’a aday gösterildi.
NIKOLAI NEW  
1964 yılında İngiltere’nin Reading şehrinde doğdu. Cincinnati’de (ABD) Zara Nelsova ve LaSalle dörtlüsüyle çello ve oda müziği çalıştı.
Üyesi olduğu İsviçre Gstaad’daki Uluslararası Menuhin Akademisi’nde bir yandan David Geringas ve Boris Pergamenschikow ile beraber yüksek lisans derslerine girerken bir yandan da Camerata Lysy Gstaad ve Lord Yehudi Menuhin ile turnelerde sahne aldı.
Düsseldorf’ta Johannes Goritzki ve Köln’de Amadeues Quartet ile aldığı eğitimi tamamlamasının ardından 1991’de Haydn Quartet’a katıldı. Aynı zamanda serbest oda müzisyeni olarak müzik hayatına devam etmektedir.
18 MayısGÖKKUŞAĞINI KUCAKLAMAK 
Katolik Kilisesi
18 Mayıs 2016 , Çarşamba / 20:00
Bilet Fitayları:  30 TL
Otilia İpek, Soprano
Terane Abbaszade, Piyano
OTILIA İPEK
Romanya'nın Piteşti şehrinde doğdu.Müzik eğitimine sekiz yaşında keman dersleri alarak başladı.1991'de Turkiye'ye yerleşti ve burada müzik eğitimine devam etti. Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera bölümünde önce Ayşe Sezerman ile çalıştı,ardından Gül Sabar'ın sınıfından mezun oldu. 2000 yılında Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması'nda kazandığı ikincilik ödülünün ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçısı oldu.Başta Istanbul Devlet Operası olmak üzere, Ankara, İzmir, Samsun ve Mersin operalarında da sahne alan sanatçının oynadığı en önemli roller arasında: G.Verdi" Un Ballo in Maschera”-Oscar, W.A.Mozart "Don Giovanni"-Zerlina,W.A.Mozart:"La finta giardiniera "-Sandrina ,W.A.Mozart:"Die Zauberflöte"-Pamina, G.Verdi "La Traviata"-Violetta Valery, G.Donizetti "L'elisir d'amore "-Adina, G.Bizet:"Les pecheurs de perle"-Leila, G.Puccini"La Rondine" -Magda, V.Bellini:"I Capuleti e i Montecchi"-Giulietta,G.W.Gluck ”Orfeo ed Eurydice” -Eurydice , W.A.Mozart “Le Nozze de Figaro”-Contessa Almaviva'yı sayabiliriz. 2010, 2011 ve 2014'de  Uluslararası Istanbul Opera Festivali'nde G.Rossini “Maometto Secondo” operasındaki Anna Erisso rolünü yorumladı.  2012-2013 sezonunda Izmir Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelen G.F.Handel”Agrippina” operasında Poppea rolünü oynadı. Son olarak bu 2014'te,  Istanbul Devlet Operası sahnesinde G.Verdi :"Giovanna D'Arco"-Giovanna ve G.F.Haendel:"Giulio Cesare"- Cleopatra rollerini yorumladı.
Bunların yanısıra hem Türkiye ,hem de yurtdışında zengin resital ,konser ve oda müziği çalışmaları sürdürdü.Türkiye'nin en prestijli Senfoni Orkestraları eşliğinde seslendirdiği oratoryolar arasından :W.A.Mozart "Requiem", A.Dvorak"Stabat Mater",J.Haydn-“Die Schöpfung”, W.A.Mozart “Missa in C minor” ve G.Donizetti “Requiem”' yi sayabiliriz. 2001'de İUDKonservatuvarı Senfoni Orkestrası’yla Almanya Bochum’da , 2008’de Romanya’da Pitesti Filarmoni Orkestrası’yla, 2011 'de Yunanistan Atina 'da ve 2013’te Belçika Bruxelles’de resitaller verdi.2002'den bu yana Ametist Klarinet Beşlisi'yle de sahneye çıkan sanatcı , aynı grupla Uluslararası İstanbul Festivali’nde ,Slovenya,Lituanya, Letonya ve Estonya turnelerinde yer aldı. Aralık 2012'de rumen ve evrensel değerlerin uluslararası platformda tanıtılmasına getirdiği katkıdan dolayı, Romanya Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bir Onur Ödülü sahibi oldu .Ardından 2013'te Semiha Berksoy Opera Vakfı "Türk Operası'na Emek Veren Sanatçı" ,2014'te ise Lions  "Yılın En Iyi Kadın Opera Şarkıcısı" ödüllerine layık görüldü. Sahne çalışmaları ile birlikte 2007 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Opera Anasanat Dalı’nda  öğretim üyeliği görevini de sürdürmektedir.
TERANE ABBASZADE
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğdu. Piyano eğitimine Bakü'de başladı,sonra Moskova’da devam etti.Azerbaycan Devlet Müzik Akademisi’ne bağlı Bül-Bül müzik lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini, Azerbaycan Devlet Müzik Akademisi Piyano Anasanat Dalında Profesör K. Safaraliyevan’ın sınıfında 1984'te tamamladı. 1976 -2002 yılları arasında Asef Zeynallı müzik kollejinde piyano öğretmeni ve korrepetitör olarak görev yaptı.2002 yılında Turkiye'ye yerleşip 2003-2010 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi(korrepetitör) olarak çalıştı .Bununla birlikte 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünde Opera Anasanat Dalı’nda başladığı Öğretim Görevlisi(korrepetitör)  görevini halen sürdürmektedir. Sanat yaşamı boyunca birçok ulusal ve uluslararası etkinliklerde solist ve eşlikçi olarak konserler verdi.Terane Abbaszade’nin tar sanatçısı Arif Azertürk ile tar-piyano ‘’AY IŞIĞI’’ albümü bulunmaktadır. Ayrıca TRT,TRT 1,TRT4, Ankara TV, Bursa TV, Su TV gibi çeşitli televizyon ve radyo programlarında misafir sanatçı olarak yer aldı.
Borusan QuartetBORUSAN QUARTET 
St. Paul Anıt Müzesi
20 Mayıs 2016 , Cuma / 20:00

Bilet Fitayları:  30 TL
Esen Kıvrak, 1. Keman
Olgu Kızılay, 2. Keman
Efdal Altun, Viyola
Çağ Erçağ, Viyolonsel
BORUSAN QUARTET
2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk Alban Berg Quartet, Julliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi topluluk ve sanatçıların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. Borusan Sanat’ın İsviçre’deki Maggini Vakfı ile yaptığı işbirliği sonucu, 1776 yapımı Storioni keman, 1662 yapımı Amati keman, 2008 yapımı Conia viyola ve 1740 yapımı Guarneri viyolonsel gibi çok özel enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular.
İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çeken Borusan Quartet, Rheingau, Schleswig-Holstein, Merano, Mozart, Napfilon, Bodensee, İstanbul ve Ankara müzik festivallerine katıldı; Tonhalle (Zürih), Carnegie Hall, Le Corum (Montpellier), Schloss Elmau (Münih), L’arsenal (Metz) ve G. Verdi Hall’da (Milano) konserler verdi. Solo resitallerinin yanı sıra Borusan İstanbul Filarmoni, Bilkent Senfoni, Orchestra'Sion, Orkestra Akademik Başkent, Samsun Opera, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Antalya devlet senfoni orkestraları ile de solist olarak çaldılar.
2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslarası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldular.
Oğuzhan Balcı, Mahir Çetiz, Turgay Erdener, Özkan Manav, Alper Maral, Turgut Pöğün, Meliha Doğuduyal ve Hasan Uçarsu’nun kendileri için yazdığı yapıtların ilk seslendirilişini gerçekleştirerek Türkiye’nin çağdaş müzik repertuvarına da katkıda bulunan Borusan Quartet ayrıca kemancı ve besteci Aleksey Igudesman’ın kendileri için yazmış olduğu “Edirne’den Kars’a” ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü adlı yapıtların da dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Büyük beğeni kazanın Saygun, Aykal, Erkin adlı CD’leri 2013 yılında Lila Müzik, İdil Biret’le birlikte kaydettikleri Schumann’ın Piyanolu Beşli’si de 2014 yılında Naxos’a bağlı IBA etiketiyle yayımlandı.
Oda müziği partnerleri arasında İdil Biret, Itamar Golan, Valentin Erben, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Ruşen Güneş, Reto Bieri, Toros Can, Ferhan & Ferzan Önder, Igudesman & Joo ve Muhiddin Dürrüoğlu gibi çok değerli müzisyenler bulunan topluluk, Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip.
Borusan Quartet’in sahne kostümleri Hatice Gökçe tarafından tasarlanmıştır.
22 MayısTÜRKİYE BALE YILDIZLARI 
Mersin Kültür Merkezi
22 Mayıs 2016 , Pazar / 20:00
Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL, 15 TL
Mehmet Balkan , Genel Koordinatör
?Miray Boyacıoğlu, Koordinatör Yardımcısı
Serbülent Biçer, Direktör
Ana Gorgiashvili
Aslı Çilek
Boğaçhan Bozcaada
Burak Kayıhan
Burak Serkan Cebeci
Burcu Olguner
Büşra Ay
David Khozashvili
Dolun Doyran
Erhan Güzel
İlhan Durgut
İlke Kodal
Özge Başaran
Özge Onat
ANA GORGIASHVILI
Doğum Tarihi: 28 Temmuz 1990
Doğum Yeri:Tiflis, Gürcistan
Uyruğu: Gürcü
Medeni Hali:Bekar
Lise: Tiflis Vakhtang Tchabukiani Koreografi Okulu
Yıllar :2000-2008
Yüksek Öğretim: Tiflis Shota Rustaveli Sahne Sanatları Üniversitesi, Film ve Drama Fakültesi
Eğitim Süresi: 3
Yıllar :2008'den günümüze
Çalışma Hayatı: Tiflis ZaqariaFaliashvili Opera ve Balesi Devlet Akademi Tiyatrosu. Gürcistan Devlet Bale Sanatçısı
Çalışma Yılları: 2008'den günümüze
Üstlendiği Roller:
1)   Fındıkkıran- Fındıkkıran Oyuncak (2004)
2)   Chopeniana -Twain (George Balanchin koreografisi) (2006)
3)   Paquita – Başrol, Paquita (2007)
4)   Kuğu Gölü– Odette (İkinci Perde) (2008)
5)   Külkedisi- Başrol, Sinderella -Külkedisi (2008)
6)   Bizet'ten Seçmeler– (Igor Stravinsky koreografisi) (2008)
7)   Fındıkkıran-Fransız Bebek (2008)
8)   Don Kişot– Sovereign of Dradev (2009)
9)   Serenat– Solo (George Balanchin koreografisi) (2009)
10) Kış – Başrol (Gogi Aleqsidze koreografisi) (2009)
11) Sibirya'dan Moskova'ya– Jokey (2009)
12) Sibirya'dan Moskova'ya  – Periler (2009)
13) Don Kişot– Bolero (2010)
14) Kuğu Gölü- Büyük Kuğu (2010)
15) Kuğu Gölü– Gelinler (2010)
16) Lea– Arkadaşlar  (2010)
17) Romeo ve Juliet – Hizmetliler (2010)
18) Tango– (Gogi Aleqsidze koreografisi) (2010)
19) Duo Concertante – Başrol (George Balanchin koreografisi) (2010) 
20) Batı Senfonisi –Başrol / Üçüncü Perde (George Balanchin koreografisi) (2010)
21) Jiri Kylian –  "Falling Angels” –(2010)
22) Şehrazat – Başrol – (2011)
Turneler:
Japonya – Tokyo, Nagoya, Osaka  (2010)
Amerika – Charleston, Jacobs Pillow (2010)
Estonya – Talin (2011)
Tayvan (2011)
İtalya (2011)
ASLI ÇİLEK 
1981 yılında İzmir'de doğdu.1993-2003 yılları arası DEÜ İzmir Devlet Konservatuvarı'nın Bale Bölümü'nden başarıyla mezun oldu.2003 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çalışmaya başladı. Okul yıllarında Rotary'nin düzenlediği bale yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Yurtiçinde ve yurtdışında (İtalya, Fransa, İspanya, Gürcistan, Çin, Pakistan ve Bosna-Hersek) düzenlenen birçok özel gala ve temsiller ile ülkemizi temsil etti. 2010 'Istanbul Kültür Başkenti' projesinde solist sanatçı olarak görev aldı.Aynı yıl Dans Platform'una katılarak dünya bale yıldızlarıyla beraber çalışma imkânını buldu. 2011 yılında Andante dergisinin düzenlediği Donizetti ödül töreninde 'Yılın En Iyi Kadın Dansçısı' ödülüne layık görüldü. 2013 yılında 'Çin-Türk Dostluk Yılı' kapsamında düzenlenen projelerde görev alarak, Çin'in Urumçi,Şangay ve Pekin şehirlerinde başdansçı olarak dans etti. 2014 yılında Lions Konfederasyonu'nun düzenlediği Tiyatro ve Bale ödül töreninde 'Yılın En Iyi Dansçısı' ödülünü almaya hak kazandı. 2003 yılından bu yana İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Başdansçı olarak görevini sürdürmektedir. Başdansçı olarak sahnelediği eserlerin bazıları;Kuğu Gölü(Odette-Odile),Don Quixote(Kitri),Giselle(Giselle),Sylvia(Sylvia),Üç Silahşörler(Constance),Dr.Jivago,Fındıkkıran(Clara-Şeker Perisi),Korsan(Medora),Bir Yaz Gecesi Rüyası(Titanya),Kamelyalı Kadın(Kamelyalı Kadın),Zorba(Marina),OthelloDesdemona),Cindrella(Cindrella) vs… Bunların yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi'ne Zorba(Marina) Balesi için,Mersin Devlet Opera ve Balesi'ne Don Kişot(Kitri) Balesi için ve Samsun DOB'a (Gürcistan turnesi) Amozonlar Balesi için konuk sanatçı olarak davet edilmiştir.
BOĞAÇHAN BOZCAADA
1985 İZMİR DOĞUMLU. 1996-2007 LİSE/LİSANS DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BALE ANASANAT DALI 2005 İZMİR DEVLET OPERA BALESİNDE SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI. 2009 SAMSUN DEVLET OPERA BALESİNDE KADROLU DANSÇI OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI. YOZ DÖNGÜ VE BEBEK 2005-2006 FINDIKKIRAN 2005-2006 3 SİLAHŞÖRLER 2005-2006 KUĞU GÖLÜ 2005-2006 JİVAGO 2005-2006 LA CORSAİRE 2006-2007 DON QUİXOTE 2007-2008 SINIRLARIN AŞILDIĞI NOKTALAR 2007-2008 ÇEŞMEBAŞI 2008-2009 GİSELLE 2008-2009 GÜLDESTAN 2009-2010 MEVLANA'NIN ÇAĞRISI 2009-2010 DANSIN RİTMİ(PAQİTA/BİR YAZ GECESİ RÜYASI) 2009-2010 AMAZONLAR 2010-2011 LA CORSAİRE 2010-2011 DON QUİXOTE 2011-2012 ZORBA 2011-2012 3SİLAHŞÖRLER 2012-2013 BACH ALLA TURCA /KONÇERTO 2012-2013 UYUYAN GÜZEL 2012-2014 THİS İS YOUR LİFE/TROY GAME 2013-2014 MEVLANA'NIN ÇAĞRISI2011-2012 ANTALYA ASPENDOS YÜZYILLARIN AŞKI 2013-2014 ANTALYA
BURAK KAYIHAN 
1984 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'nden mezun oldu. 2000 senesi itibariyle Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görev almaya başladı.
İtalyan koreograf Marco Cantalupo'nun 'Concerto' adlı eseriyle İtalya, Almanya ve İsviçre'ye davet alarak, o ülkelerde temsiller yaptı. Koreli koreograf Young Soon Hue Simon'ın 'This is Your Life' adlı eserindeki 'Bussiness Man' rolüyle Almanya'ya davet alarak Theater Münster'de Benefiz Tanz Gala'ya katıldı ve ülkesini temsil etti. Lorca Massine'in 'Zorba' balesinde Zorba karakterini canlandırdı.
Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde solist ve başdansçı olarak görev yapmaya devam etmektedir. Rol aldığı bazı klasik ve modern baleler şunlardır;
Budala, Spatacus, La Bayadere, Don Kişot, Fındıkkıran, Kuğu Gölü, Giselle, Uyuyan Güzel, Coppelia, Anna Karenina, Carmen, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Üç Silahşörler, Notre Dame'ın Kamburu, Zorba, Amazonlar, Kont Dracula, Carmina Burana, Tango Plus-Carmen, Entre Dos Aguas, Concerto, Beethoven, Mozart, This is Your Life, Troy Game, Just One of Those Things, SYNC, Barbaros, Harem, Çanakkale Şehitleri, Çalıkuşu, V. Murad, Arda Boyları (MDT)
BURAK SERKAN CEBECİ 
07.11.1982 Eskişehir doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın 10 yıllık eğitimini iki kez sınıf atlayarak sekiz yılda tamamladı. Mezun olduktan sonra Almanya'daki A kategorisinde olan Leipziger Ballette (Uwe Scholz) 5 sezon çalıştı. Daha sonra 2 sene Deutsche Oper am Rhein (Youri Wamos) ve Dortmund'ta Xin Peng Wan ile çalıştı. Katıldığı uluslararası bale yarışmalarında, gümüş madalyaya layık görüldü. Seoul, Varna, İstanbul ve Moskova Bale yarışmalarında finale kaldı. 2011 Nisan ayından bu yana Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde kadrolu sanatçı olarak görev yapmaktadır.
BURCU OLGUNER
1996-2005 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi – Devlet Konservatuvarı – Sahne Sanatları Bölümü – Bale Ana Sanat Dalı mezunudur. Rus uzmanların eğitimi ile yetişmiştir. Ve bu eğitim üniversite döneminde sınıf atlamasını ve mezun olmasını sağlamıştır. 2005-2007 tarihleri arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde sözleşmeli Bale Sanatçısı olarak görev yapmıştır. 2007- den itibaren İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde kadrolu Bale Sanatçısı olarak görev yapmaktadır. 
KATILDIĞI YARIŞMALAR; 
1997 İzmir Rotary Kulüpleri Yetenekli Çocuklar Dans ve Müzik Yarışması – 1.lik 2002 Rusya Uluslar arası Perm Bale Yarışması Bulgaristan Uluslar arası Varna Bale Yarışması Rusya Uluslar arası Perm Bale Yarışması – Yarı Finalist İzmir – Seride-Orhan Barlas Bale Yarışması – 1.lik 2008 İstanbul Uluslar arası Bale Yarışması – 3.lük 
ULUSAL VE ULUSLAR ARASI DİĞER AKTİVİTELER; 
TAFISA-World Sports for All Games, Uluslar arası Olimpiyat Komitesi(IOC) tarafından supervise edilen Uluslar arası Arjantin Tango Yarışması, Yarı finalist Busan – Güney Kore 2008 Türkiye Dans Sporları Federasyonu Arjantin Tango Dünya Kupası Open 2008, İkinciliği İstanbul-Türkiye 2008 Türkiye Dans Sporları Federasyonu Arjantin Tango Bölgesel Şampiyonalar, Ege Bölgesi Birinciliği İzmir-Türkiye 2007 Türkiye Dans Sporları Federasyonu Arjantin Tango Ulusal Şampiyonası, Altıncılık İstanbul-Türkiye 2010 İstanbul – Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri – Yılın Kadın Dansçısı Ödülü Çek Cumhuriyeti-Prag Uluslar arası Bale Festivali Kuğu Gölü eserinde Siyah Kuğu rolünde dans etmiştir. 2011 Çek Cumhuriyeti-Prag Uluslar arası Bale Galası'na davet edilmiştir. 2011 4.Uluslararası 'Aıds Tanz Gala Hagen' Gala'sına davet edilmiştir. Othello-Destemona rolünde dans etmiştir. 2013 9.Macaristan Uluslararası Dans Festivali 2014 Çin Türk Yılı Kapanış Galası 
ROL ALDIĞI ESERLER; 
2005-2014 Fındıkkıran, 3 Silahsörler, Yoz Döngü ve Bebek, Bir Kumru Masalı, Korsan, Jivago, Sınırların Aşıldığı Noktalar, Kuğu Gölü, Don Kişot, Othello, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Guguk Kuşu, Carmina Burana, Cınderella, Kösem Sultan, Fırtınalı Duygular, Ateş Kuşu, Kamelyalı Kadın, Zorba, Slyvia, Bodrum Aşkı, Mevlana, Giselle, Kerbela, Karma Bale – Piccolo -Goldberg – Capriccio
BÜŞRA AY
1990 tarihinde İzmir'de doğdu. 2001 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünü kazandı. Sınıf atlama sınavlarında başarı göstererek 1 sınıf atlayıp 2010'da mezun oldu. 2006 yılında Uluslararası Varna Bale yarışması, 2008 yılında İstanbul Bale yarışmasına katıldı. 2009 yıllında Belarus'ta Minsk Dans Akademisi hocalarından Alexander Kaledenka ile workshop yaptı. 2010'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde misafir bale sanatçısı olarak göreve başladı. 2011'de Mersin Devlet Opera ve Balesi müdürlüğünün açmış olduğu sınavı kazanarak kadrolu bale sanatçısı olarak görev yapmaya başladı. Halen Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü´nde bale sanatçısı olarak görevine devam etmektedir.
Başlıca rol aldığı eserler;
Üç Silahşörler, Hurrem Sultan,Kuğu Gölü , Çalıkuşu , Zorba , Korsan, Notre Dame'ın Kamburu, Piri Reis
DAVID KHOAZASHVILI
21 07 1977 yılında tiflis Gürcistanda doğdu.1991 yılında V.chabukiani devlet konservatuvarına girdi 1995 yılında mezun oldu. 1996 1997 yılında St. Petersburg Rimsky -korsakov devlet opera ve balesinde prf N .Dolgushin ile birlikte bale sanatçısı olarak çalıştı 1997-2009 yılları arasında,Tiflis Z.Paliashvili devlet opera ve balesinde principal dansçı olarak çalıştı 2000-2001 yılı arası Almanyanın Tryer dev opera ve balesinde misafir bale sanatçısı olarak çalıştı. Başlıca dans ettiği eserler. Kuğu gölü (zigfried ,rothbart,ispanyol). ( A.fadeichev ,Mehmet balkan ,A.volobuiev ). Zorba (zorba) ( L.massine). Don kişot ( Basilio -espada). Giselle ( Albreht-hillarion). La bayader ( Solour- golden idol). La corser ( Pas de slave -Ali). Fındıkkıran ( chine -prince -sphanish)Y.grigorovich. La sylphyde ( James-gurn). Gayane ( giko). Gorda (gorda-mamia).V.chabukiani. Simphoinc ballets Dramatic ballets (fedra) G.aleksidze. Stepping stones (six dance) J .kilian. Dreams of japan (lea-bize varation) A.ratmansky Sagalobeli 
İposokhov (birthday-voice of spring)F.ashton. Serenade (donizetti varation-tarantela -apollo-chakona-bugaku)G.balanchin. Laurencia ( frondoso mengo) V.chabukiani,N.magalashvili. 1001 night ( shahriar) Amazonlar (iason) Mid summer night dreams ( pak) N.magalashvili Mevlananın çağrısı (mevlana) Bach ala turca Mehmet Balkan. Troy game R.Norts 2009 dan itibaren halen samsun devlet opera ve balesinde Bale öğretmeni ve aynı zamanda Bale sanatçısı olarak çalışmaktadır.
23 MayısIMAM BAILDI 
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi – Cumhuriyet Salonu
23 Mayıs 2016 , Pazartesi / 20:00

Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL
Orestis Falireas , Dj, Bas, Prodüktör
Lysandros Falireas, Vurmalı çalgılar, Klavye
Rena Morfi , Vokal
MC Yinka , Vokal , El. Bas
Giannis Diskos , Klarnet, Saksafon
Alexis Arapatsakos , Buzuki
Lampis Kountourogiannis , El. Gitar
Stelios Provis , El. Gitar
Mhnas Liakos , El. Gitar
Periklis Aliopis , Trumpet
IMAM BAILDI
Zeytinyağlıların şahı imambayıldıda soğan, sarımsak ve domatesin patlıcanla eşsiz uyumu, Lysandros ve Orestis Falireas kardeşlerin müzik grubuna da ilham kaynağı olmuştur.
Yaptıkları müzik, eski Yunan Müziği ile yeni orkestrasyon, prodüksiyon ve karıştırma tekniklerinin bir araya gelmesiyle oluşan eşsiz bir havaya sahip.
Yaptıkları ilk iki albüm, ilk alternatif Yunan kent müziği projelerindendi ve Avrupa’da seslerini duyuyararak Avrupa Dünya Müzik Listelerinde iki kez üst sıralarda yer aldılar.
Morricone’den ilham alan   “Rider”, cha-cha’nın mariachi’ye karıştığı “Argosvinis Moni” ve insanın içini kıpır kıpır eden “Baila Cifteteli” parçaları cesur bir şekilde bir araya gelerek son albümleri olan Imam Baildi III’ü oluşturdu. Albümdeki singlelardan biri olan nostaljik parça  “Simioma” Funkhaus Europa tarafından düzenlenen yarışmadan ‘Dünyanın En İyi Pop Şarkısı 2014’ dalında ikincilikle ayrıldı.
Avrupa’da birçok klübe yaptıkları turlar ve katıldıkları Roskilde (fotoğraflar), Sziget (video), Montreal Jazz Festivali (fotoğraflar), Lowlands, Transmusicales de Rennes & South by Southwest gibi büyük uluslararası festivaller sayesinde grup, benzersiz Yunan kent müziğini sezgisel prodüksiyon ve orkestrasyonla birleştiren eşi benzeri görülmemiş bir grup olarak adını duyurdu.
25 MayısSELVA ERDENER VE TURKUVAZ BEŞLİSİ 
Mersin Kültür Merkezi
25 Mayıs 2016 , Çarşamba / 20:00

Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL, 15 TL
Selva Erdener, Solist
İbrahim Yazıcı, Şef – Piyanist
Ekrem Öztan, Klarinet, Saksofon
Ahmet Baran, Kanun
Alper Müfettişoğlu, Kontrabas
Burak Çakır, Vurmalı Çalgılar
SELVA ERDENER
Ankara’da doğan Selva Erdener, müzik çalışmalarına ilk ve orta öğrenimi sırasında Müzeyyen Demirci ve İnci Dinçer’in teşvikleriyle başladı. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi’nde önlisansını tamamlayan sanatçı daha sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi. Nurdan Özar ile şan, Müfide Özgüç ile lied-oratoryo yorumu çalışarak bu okuldan başarı ile mezun oldu.Orfeo ed Euridice, Cosi Fan Tutte , Don Giovanni , Don Pasquale ,  Sihirli Flüt “Die Zauberflöte” , Zaide , Faust , La Boheme , I Pagliacci , Şen Dul “Die Lustige Witve” , Kerem , İstanbulname, Alibaba ve Kırk Haramiler ve Czardas Fürstin  opera ve operetlerindeki başrolleri başarı ile yorumladı. Ayrıca “Mavi gözlü dev” balesinde soprano olarak yer aldı. Bu süre zarfında, şan pedagogları Roman Verlinsky ve Lidya Pronina ile de şan çalışmalarını sürdüren sanatçı, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestraları,  DESO, H.Ü. Senfoni 
Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Samsun ve Mersin Opera orkestraları, CRR, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Orkestra@modern ile solist olarak konserler verdi. İstanbul Müzik Festivali ve Ankara Müzik Festivalinde de solist olarak yer aldı. 2001 yılında, Turgay Erdener’in eserleri ve halk türkülerinden oluşan Sen Sen Sen” adlı ilk albümü, Kalan müzik tarafından dinleyicilerin beğenisine sunulan Selva Erdener aynı yıl Turgay Erdener’in “Afife” bale süitinin CD kaydını Moskova Çaykovski Radyo Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdi. 2005 yılında İstanbul müzik festivali kapsamında, Kamran İnce’nin “Requiem Without Words” adlı eserinin dünyada ilk seslendirilişinde solist olarak yer aldı. 2006 yılında bu eserin CD kaydını Bilkent Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdi. Bu eserin CD kayıdı, NAXOS etiketi ile 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Can Dündar’ın çektiği “Mustafa” filminin Goran Bregovic imzalı özgün film müziğinde Soprano olarak yer aldı, 
aynı eserin sound-track CD’si de 2009 yılında piyasaya çıkmıştır. Selva Erdener, Tiyatro oyunevi ile F.G. Lorca’nın “Beş yıl geçince” adlı eseriyle, İstanbul Tiyatro olimpiyatlarına katıldı. Ayrıca Tiyatro Oyunevi ile “Beklerken/waiting’s” ve “East soul” projelerinde yer aldı. 2008 yılında Théatre du Centaur ile birlikte “Flux” filminde rol aldı. Türkiye’nin yanı sıra ABD, İtalya, Danimarka, Macaristan, Bulgaristan, Kırgızistan Makedonya, Estonya, Suriye, Tacikistan, Belçika, Hollanda ve KTTC’de konserler verdi. 2011 yılında, ikinci albümünü de Kalan müzik etiketiyle, dinleciyle buluşturan Selva Erdener, “Düşlerimin Toprağı”adını taşıyan bu albümünde, Çağdaş Türk bestecilerinden; Turgay Erdener, Yalçın Tura, İbrahim Yazıcı, Cem İdiz, Gökhan Somel, Babür Tongur, Muammer Sun, Hasan Uçarsu ve Selman Ada’ nın eserlerine yer vermiştir. 2011 yılı İlkbaharında, Muziektheater Transparant, VeenFabrik ve Hermesensemble katılımı ile Belçikalı besteci Wim Henderickx’ in “Medea” isimli eserinde, Paul Koek’un rejisiyle 
Medea rolünde sahne aldı. Eserin dünya prömiyeri Antwerpen’de yapıldı, 2011 Sonbaharında ise eserin konser versiyonunu Hermesensemble ile birlikte Venedik’te, Venedik Bienal’i etkinlikleri içerisinde ‘55th International Festival of Contemporary Music’ çerçevesinde yapılan konserde seslendirdi. 2011 Rotterdam ‘Yeni Opera Günleri’nde sergilediği Medea performansı ile cok iyi eleştiriler alan Selva Erdener, 2013 yılı içerisinde Gent, Utrecht ve Rotterdam şehirlerinde gerçekleşen  konserlerle, Medea turnesine devam etti. Selva Erdener’in 2005 yılından bu yana birlikte çok sayıda konserler verdiği Turkuvaz Beşlisi ile birlikte hazırladığı “Nereye Aşkım” adlı albümü, 2013 Mayıs ayında dinleyici ile buluşmuştur. Kalan müzik etiketi ile piyasaya çıkan albümün  tamamı Turgay Erdener’ in, en yeni eserleri ile türkü uyarlamalarından oluşmaktadır. Selva Erdener, Fazıl Say’ın, 2013 Kasım ayında piyasaya çıkan “İlk Şarkılar” albümünde solist olarak yer almıştır.2015 yılında, Avusturyalı sanatçı Josef Tratner’in ‘’Divan 
Türkische Sofafahrten’’ projesinde yer alan Selva Erdener, aynı yıl, Mehmet Şafak Türkel’ in Burdur gölünü kurtarmak ve gölün kurumasını önlemek amacı ile verdiği mücadeleyi konu eden ‘’ Göle Yas’’ belgeselinde rol almış ve aynı zamanda şarkılarıyla eşlik edip, projeye destek vermiştir.
İBRAHİM YAZICI  
Kendine özgü yönetme tekniği ile şimdiye kadar konser yaptığı tüm ülkelerde gerek dinleyicilerin, gerek müzik otoritelerinin ilgi odağı haline gelen Yazıcı, profesyonel müzik hayatına 1995 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesinde korepetitör ve konuk şef olarak başladı. Gösterdiği sıra dışı performans sayesinde kısa sürede aralarında Berliner Philarmoniker, Theatre des Champs Elysées, Wiener Konzerthaus, KKL Luzern, Seul Art Center, Tel Aviv Performing Arts Center gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında, Luzern Symphony Orchestra, Deutche Symphonie Orchester Berlin ( Eski RIAS), Den Haag Het Residentie, Ensemble Rezonans, Camerata de France gibi pek çok önemli toplulukla konserler yaptı. Rönesanstan 21. yüzyıla kadar uzanan çok geniş ve renkli bir repertuardan oluşan, Sarah Chang, Stefan Milankoviç, Viktor Pikayzen, İdil Biret, Gülsin Onay, Fazıl Say, Mario Frangoulis, Sertab Erener gibi yıldız sanatçıların solist olarak katildigi sayısız konser yönetti. Şefliğin yanı sıra piyanist olarak oda müziği ve lied eşlikçiliği alanında da çok önemli sanatçılarla aynı sahnede yer aldı. Selva Erdener'le birlikte çağdaş Türk Müziğine yeni bir soluk getirdikleri“Turkuvaz Quartett”i kurdu. Çok yönlü ve başarılı çalışmalarından ötürü 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından "Cavalleria della Soliderita" şövalyelik ünvanıyla onurlandırıldı. 2012 yılında Andante dergisi tarafından “Yılın Orkestra Şefi” Donizetti Ödülüne layık görüldü. Türk bestecilerinin eserlerini repertuarına almaya büyük önem veren sanatçı, pek çok genç bestecimizin eserlerinin de ilk seslendirilişini yaptı. Yaptığı CD ve DVD kayıtlarında A.A. Saygun ve M. Sun'un koro eserleri, F.Say'ın Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Ağıtı ve Fenerbahçe Senfonisi'ni seslendirdi. Çağdaş Türk bestecilerinin şarkılarından oluşan “Düşlerimin Toprağı” adlı albümde Soprano Selva Erdener'e piyanoda eşlik etti. Müzik eğtimine H.Ü. Devlet Konservatuarı'nda Nimet Karatekin' le piyano, Alain Boeglin ile oda müziği, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen'le orkestra şefliği çalıştığı H.Ü. Devlet Konservatuarında başladı ve bu okuldan yüksek lisans diploması aldı. Daha sonra CNRM Perpignan'da Claude-Phillipe Durand ile piyano, Daniel Tosi ile orkestra şefliği, Michel Lefort ile oda müziği, Danielle Perriers ile şan çalıştı ve bu okulu üç dalda "Premier Prix" alarak bitirdi. Bu okullardaki çalışmalarının yanı sıra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde masterclass'lara katıldı. Maestro Gilbert Varga ile uzun bir süre çalıştı ve asistanlığını yaptı. 2006-2009 yılları arasında Oylun Erdayı ile şan çalıştı ve sınıfının eşlikçiliğini yaptı. 2010 yılından bu yana da Gülsin Onay'la piyano repertuarı ve yorum çalışmaları yapmaktadir. 1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosu'nun şefliği, 2007-2012 yılları arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğünü yapan sanatçı eğitimciliğe de büyük hassasiyet göstermiş ve Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu 
Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Halen, İzmir Opera ve Balesi'nde orkestra şefi, Olten Filarmoni Orkestrası'nda müzik direktörü ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanat direktörü olarak görev yapmaktadır.
EKREM ÖZTAN
1963 yılında Ankara ‘da doğdu. İlkokul yıllarında müzik eğitimine başladı.1973 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Klarinet Bölümü ‘ne girerek müzik hayatına başlamış oldu. Klarinet Bölümünde Doç. Aykut DOĞANSOY ‘un öğrencisi oldu. On yıl süren konservatuvar öğrencilik yıllarında başarılı bir çizgisi olan Ekrem ÖZTAN yurtiçi ve yurtdışında birçok solo, oda müziği ve orkestra konserleriyle mesleğinde ciddi bir atılım yaptı.1982 yılında Avusturya ‘nın Salzburg şehrindeki “Mozarteum Müzik Akademisi” de Prof. Antonio JANİGRO ile Oda müziği çalışmaları yaptı. 1983 yılında Hacattepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Birinciliğini ve “İHSAN DOĞRAMACI ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ” nü aldı.Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1983 Yılı Birinciliği ve aldığı ödül, aynı yılın yaz aylarında İskoçya ‘nın Aberdeen şehrinde yapılan “Uluslararası Gençlik Festivali” kapılarını açarak meslek hayatında yeni bir başarıya daha imza atmasını sağladı. Festivale British Council ve H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı 
tarafından gönderilen sanatçı, burada Festival Orkestrası Birinci Klarinetçiliği'ne seçildi. Festivalde Klarinet ve Oda Müziği çalışmalarını Prof. Lewis MORRİSON ile başarıyla yürüttü.1983-1984 Öğretim yılında birincilikle mezun olduğu okulu H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarına, şimdiye kadar başarılı sanatçılığının yanı sıra yıllarca çok da başarılı olarak sürdüreceği “Klarinet hocalığı” na  resmi olarak atanmış oldu. Konservatuvarda hocalık yılları devam ederken yurtiçinde birçok kültür merkezinde; yurtdışında “ALMANYA, İNGİLTERE, HOLLANDA, İSKOÇYA, İTALYA, AVUSTURYA, İSPANYA,  YUNANİSTAN, BULGARİSTAN, POLONYA, LETONYA, ESTONYA, HOLLANDA, ÇİN, KOSOVA, PAKİSTAN ve SURİYE” de Resitaller ve Oda Müziği Konserlerinin yanı sıra Solist olarak konserler verdi. İzmir, İstanbul, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok yerli ve yabancı bestecilerin eserlerini ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu eşliğinde C.M.von WEBER ‘in 2. Klarinet Konçertosunu seslendirdi.Genç Kuşak bestecilerimizden Turgay ERDENER’in kendisinin klarinetçiliğinden  etkilenerek yazmış olduğu Klarinet Konçertosu’nu, ilk olarak 3 Kasım 1995 yılında seslendirdi. Konser, Şef Antonio PİROLLİ yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdi. Sanatçı halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klarinet Hocalığının yanı sıra H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.
ALPER MÜFETTİŞOĞLU
1972 yılında Ankara’da doğdu.1997 yılında Macaristan Budapeşte Ferenc Lizt Akademisini Prof. Montag Lajos ve Prof. Kubina Peter’in öğrencisi olarak bitiren Prof. Alper Müfettişoğlu 1998’de Budapeşte Montag Lajos Kontrabas yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Bu yarışmada kimseye birincilik ödülü verilmedi. 2000 yılında İsviçre Luzern Yüksek Müzik Okulunda solistlik diplomasını alan sanatçı 1997–2001 yılları arasında Zürich Operası orkestrası üyeliği, 2001–2004 yılları arasında Würzburg Filarmoni Orkestrası 1.solo kontrabasçılığı görevlerinde bulunmuştur. 2007 yılından bu yana her yıl Macaristan’da Master Class veren Alper Müfettişoğlu’na 2009 yılında Moskova’da düzenlenen 6. Çaykovski Yaylı Çalgılar yarışması jürisi tarafından “En iyi Pedagog” ödülü verildi. Alper Müfettişoğlu, 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreninde, “yılın en iyi müzik eğitmeni” ödülüne de layık görülmüştür. Alper Müfettişoğlu halen  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kontrabas Sanat Dalı Başkanı ve öğretim üyesidir. Yani geleneksel müziği unutun ve iki erkek kardeş, baştan çıkarıcı bir sese sahip bir kadın vokal, kitleleri kendinden geçiren bir MC ve buzuki, saksafon ve elektrogitar çalan üç virtüözden oluşan, Yunanistan’ın Atina kentinden yükselerek dinleyicilerini coşturan bu çarpıcı kent müziğine hazırlanın.
Korolar Şenliği 6-7 Mayıs17.MERSİN POLİFONİK KOROLAR ŞENLİĞİ 
Mersin Kültür Merkezi
6 Mayıs 2016 , Cuma / 13:00, 16:00, 20:00
7 Mayıs 2016 , Cumartesi / 14:00, 17:00, 20:00

ÜCRETSİZ
Mersin Polifonik Korolar Derneği
17.Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği
6 Mayıs 2016 Cuma 
Saat 13.00 Seansı
   
·Mersin Özel Toros Koleji Çocuk Korosu – Koro Şefi: Yağmur Develi
·Hüseyin Güvercin Ortaokulu Çocuk Korosu-Koro Şefi: Yetkin Yeni
·Mersin Doğa Koleji Anaokulu Korosu-Koro Şefi: Özgür Yence
·Odtü Geliştirme Vakfı Mersin Özel Çocuk Korosu – Koro Şefi: Dilruba Özkün
·Doğa Koleji Gençlik Korosu-Koro Şefi: Özgür Yence
·Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi – Koro Şefi: Zeynep Sallabaş                                                                                         6 Mayıs 2016 Cuma 
Saat 16.00 Seansı 

·Mersin Polifonik Korolar Derneği Saz Grubu-Koro Şefi: Mehmet Cankat
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Piyano Grubu-Koro Şefi: Hüsamettin Özçelik
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Umut Işığı Korosu-Koro Şefi: Yetkin Yeni
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Keman Grubu-Koro Şefi: Nino Shavgulidze
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Engelliler Perküsyon Grubu -Koro Şefi: Zahide Yalçınkaya                                                               6 Mayıs 2016 Cuma  
Saat 20:00 Seansı
·Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Türk Müziği Orkestrası

– Koro Şefi: Serdar Çelik
·Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Batı Müziği Orkestrası – 
Koro Şefi: Muharrem Karagöz
·Ancora Çoksesli Korosu – Koro Şefi: Zarife İsmailova
·Mersin Doğa Koleji Engelsiz Yetenekler Korosu – Koro Şefi: Özgür Yence
·Amasya Güzel Sanatlar Lisesi – Koro Şefi: Makbule Tok
·Mersin Oda Korosu – Koro Şefi: Engin Aktuğ                                     
7 Mayıs 2016 Cumartesi 
Saat 14:00 Seansı      
                                                                   
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu – Koro Şefi: Esra Erdoğan KAYA
·Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu – Koro Şefi: Sezgin Suna
·Çukurova Devlet Senfonik Orkestrası Hazırlık Korosu – Koro Şefi: Rana S. Ünlü
·Niğde Güzel Sanatlar Lisesi A Capella Korosu – Koro Şefi: Serdar Köşk
7 Mayıs 2016 Cumartesi 
Saat 17.00 Seansı  
                                                                         
·Mersin Özel Gelişim Koleji Çocuk Korosu – Koro Şefi: Ezgi Erdoğan
·Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Mersin Şubesi Korosu – Koro Şefi: Zahide Yalçınkaya
·Antakya Oda Korosu – Koro Şefi: Sezgin Suna                    
7 Mayıs 2016 Cumartesi 
Saat 20.00 Seansı
                                                                         
·Mersin Polifonik Korolar Derneği Yetişkinler Korosu – Koro Şefi: Anıl Aydın
·İçel Sanat Kulübü Polifolk Korosu – Çalıştırıcı: Mehmet Erkoç
·Türkiye Polifonik Korolar Derneği Dernek Korosu – Koro Şefi: Prof.Mustafa Apaydın
·Adana Çokfonik Korosu – Koro Şefi: Anıl Aydın
·Pamukkale Üniv. Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu 
 Koro Şefi: Aykut Önder Sarıçiftçi
14 Mayıs-BoğaziçiBOĞAZİÇİ CAZ KOROSU 
Soli Pompeiopolis – Konser Alanı – Mezitli
14 Mayıs 2016 , Cumartesi / 20:00

ÜCRETSİZ
MASİS ARAM GÖZBEK, ŞEF
1987 İstanbul doğumlu. 2004 yılında, Radyo Boğaziçi'nin düzenlemiş olduğu, 6. 'Battle of the Bands' yarışmasında grubuyla birincilik ödülünü aldı. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yapmış olduğu düzenlemeyle 3.lük ödülü aldı. 2005-2007 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda görev aldı. 2007-2011 yılları arasında BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. 'Dante'nin Son Günü' isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi. Çok sesli koro bestelerinden 'Alive' ile 2011’de Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Korolar Şampiyonası'nda 'Dünya Şampiyonluğu'na, 'Alive II' ile 2012’de Cincinnati, ABD’de düzenlenen 7. Dünya Koro Olimpiyatları'nda altın madalyaya layık görüldü.
ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya, İsveç, Letonya, Macaristan gibi ülkelerde sayısız yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı. Denes Szabo, Tõnu Kaljuste, Simon Carrington, Volker Hempfling, Johannes Prinz, Elisenda Carrasco i Ribot, Bernd Spitzbarth, Wim Van Herk, Welfhard Lauber, Michael Reif, Maria Tönnesmann, Sabine Horstmann, Patrik Andersson, Franz Jochum gibi isimlerle şeflik; Par Lindgren, Richard Ayres ve David Lang ile bestecilik çalıştı. 2011’den itibaren Boğaziçi Caz Korosu'yla, iki 'Dünya Şampiyonluğu' dahil uluslararası birçok ödül kazandı, yurt içi ve yurt dışında sayısız performansa imza attı.
2008 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden ayrılıp, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları, Kompozisyon Bölümü’ne başladı. Ertesi yıl, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı ve çalışmalarına halen orada devam ediyor.
2013’te, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü ve 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Türkiye Finali'nde, Kültürel Başarı kategorisinde 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' ödülünü aldı. 2014 yılında ise Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen '35th International May Choir Competition'da 'Genç Şef Özel Ödülü'ne ve son olarak ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde müzik alanında ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü.
Şu sıralar, kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosu’nun ve ayrıca, Acappella Grup 34 Korosu ve Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi Korosu'nun da genel sanat yönetmenliğini sürdürmektedir.
BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU
Boğaziçi Caz Korosu, 45 amatör ve tutkulu şarkıcıdan oluşan kadrosuyla çağdaş müzikten caza ve çoksesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahiptir.
. 2011’de Avusturya'da, Dünya Koro Şampiyonası'nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde 'DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU’, Karma Korolar kategorisinde ise 'Dünya İkinciliği' ve şampiyonların yarıştığı 'Grand Prix'de 2 tane olmak üzere toplam 5 altın madalya kazandı.
. 2012’de INTERKULTUR'un yayımlamış olduğu dünya sıralamalarında Folklor kategorisinde 1. ve dünya genelinde ise 12. olarak gösterildi.
. 2012’de, Amerika'da, 7. Dünya Koro Olimpiyatları'ndan 3 altın madalya ve Macaristan'da düzenlenen Cantemus 9. Uluslararası Koro Festivali'nden de altın madalya ile yurda döndü.
. 2012'de İtalya'da, 21. La Fabbrica del Canto Uluslararası Koro Festivali'ne davet edilen dünyaca ünlü 8 korodan biri oldu.
. 2013’te Paris’te, L'édition 2013 des Rencontres Chorales’e davet edildi
. 2014'te Bulgaristan'da, '35th International May Choir Competition'da Karma Korolar kategorisinde Birincilik Ödülü'ne ve 'Genç Şef Özel Ödülü’ne layık görüldü.
. 2014'te Fransa'da, Polyfollia'ya özel olarak davet edilen 11 topluluktan biri oldu.
. 2014’te, ülkemizde koro müziği kültürünün yaygınlaşması için önemli bir adım olarak 15-20 yaş arası gençlerden oluşan Boğaziçi Gençlik Korosu’nu kurdu.
. 2015’te, Saygun Filarmoni Korosu’nun bünyesinde yer alarak J. Brahms’ın Alman Requiemi’ni Maestro Antonio Pirolli yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte seslendirdi.
. 2015’te Macaristan’ın Pécs kentinde, Avrupa’nın en büyük koro festivali Europa Cantat’ta Türkiye’yi başarıyla temsil etti.Boğaziçi Caz Korosu, şu günlerde ise yoğun konser takvimini sürdürmenin yanı sıra, davet aldığı Belçika Neerpelt'te düzenlenen 64. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali'nde ve hemen ardından İsviçre Basel'de düzenlenen 10. Avrupa Gençlik Koroları Festivali'nde Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.
****
EKREM DÜZGÜNOĞLU 
Flemenkodan Anadoluya
Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro
28 Mayıs 2016 , Cumartesi / 20:00

ÜCRETSİZ
EKREM DÜZGÜNOĞLU
20.06.1980 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Erzincan kökenli olan sanatçı, Küçük yaşta bağlama çalmaya başlayarak müziğe adım atar. ilkokulda katıldığı bir müzik yarışmasında birinci olarak Devlet Bakanlığından ödül alır. Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı T.H.M Ses Eğitim bölümünü kazanarak profosyonel müzik eğitimine başlar.Hala eğitimine devam etmektedir.
1999 yılında üç arkadaşıyla birlikte "grup çığlık" adı altında Anadolu Rock tarzında albüm çıkarır. Aynı yıl Ekrem Düzgünoğlu, kendi yoluna devam ederek, Ulus Müzik’ten çıkmış olan “Destanlaşan Türküler” albümü için ZARA ile düet yapar. Albümden “Bir Fırtına Tuttu Bizi” türküsüne çekilen klip ile geniş bir hayran kitlesine ulaşır. 2005 yılında Zara'nın "Zamanı Geldi" albümünün yönetmenliğini Zara ile paylaşan genç sanatçı,2006 da Gaye Aksu (İlk adım) ve İbrahim Erkal (Yüreğinden öpüyorum/ Gülüm) 'ın albüm yönetmenliğini de başarıyla üstlenmiştir. Sadece solist olarak değil, müzisyenlik ve bestekarlık kimliğiyle de herkesin takdirini kazanan Sanatçı,  şimdi, bir yandan Zara'nın Türk Sanat Müziği albümü ve bir yandan da, kendi solo albümü için çalışmalarına başlamıştır. İlk solo albümü Karanlıktan Güneşe kısa bir süre önce raflardaki yerinizi almıştır.
evetbenim sanat güneşi logo

Sayfa Düzeni Tenise Yalçın evetbenim
Kaynak: Mersin Uluslararası Müzik Festivalievetbenim4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir