Ankara'nın ilk ve tek butik konser evi olan Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, piyanist Ilgın Salman ve Koray Okyay tarafından Aralık 2013'te kuruldu. Haftalık olarak butik konserlerin düzenlendiği özel bir konser salonu bulunan Mozarthaus’ta, sahne ile seyirci arasındaki mesafe ortadan kaldırılarak, dinleyicilerin sanatçılarla içiçe olabilecekleri sıra dışı bir konser deneyimi sunuluyor.
Haftalık olarak düzenlenen klasik müzik konserlerinin yanısıra, açıklamalı klasik müzik dinletileri, müzikal ve film müziği geceleri, caz ve etnik müzik konserleri gibi farklı projeler de Mozarthaus’un etkinlik programında yer alıyor. Klasik müzik konserleri kapsamında ise resitaller, oda müziği konserleri ve şan dinletileri bulunmakta…
Kuruluşundan bu güne 200’den çok etkinliğe evsahipliği yapan Mozarthaus’un en büyük amacı, Avrupa'da yaygın olan ev konserleri konseptini ülkemize taşıyarak, müzikseverlere zevkli ve seçkin bir konser mekanı sunabilmektir.
MOZARTHAUS SANAT ve KONSER EVİ MAYIS 2016 ETKİNLİKLERİ
DÜNYA MÜZİKLERİ ATÖLYESİ III
"FLAMENKO ATÖLYESİ"
6 Mayıs 2016 Cuma, 19.00-22.00
Endülüs, Arap ve Çingene Kültürü birleşiminden oluşan Flamenko müziğini ve bu müziğin bir parçası haline gelmiş Flamenko gitar icrasını tarihsel gelişim süreci ile birlikte incelenmesi ve Ortadoğu toplumlarından Avrupa’ya kadar uzanan geniş popüler coğrafyasının değerlendirmesi ve günümüz Flamenko sanatının dans, müzik ve kültür olarak ele alınması, bu atölyenin içeriğini oluşturur.
Atölye Konuları:
Tarihsel, toplumsal ve siyasal açıdan Flamenko
Flamenkoya dair klişeler
Flamenco müziği
Dinleti, sohbet ve öneri
ÖZGECAN GENÇER & ECE KAPTANOĞLU
ŞAN VE PİYANO RESİTALİ
7 Mayıs 2016 Cumartesi, Saat: 20.00
ÖZGECAN GENÇER, soprano
ECE KAPTANOĞLU, piyano
Program:
* H. WOLF | Das Verlassene Mägdlein
* C. W. GLUCK | O del mio dolce ardor
* R. STRAUSS | Zueignung
* F. CHOPIN | Waltz Op.69 No.1 "L'Adieu"
* W. A. MOZART | Come Scoglio
"Cosi Fan Tutte" Fiordiligi'nin Aryası
* V. BELLINI | Oh quante volte..
"I Capuleti e I Montecchi" Giulietta'nın Aryası
* M. RAVEL | Ondine
"Gaspard de la Nuit"
* G. PUCCINI | O mio babbino caro
"Gianni Schicchi" Lauretta'nın Aryası
* C. GOUNOD | O Dieu! que de bijoux.
"Faust" Marguerite'in Aryası
ÖZGECAN GENÇER, soprano
Soprano Özgecan Gençer Mersin'de doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçılarından Sevim Çidamlı'dan şan dersleri alarak başladı.
1999 yılında kabul edildiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Anasanat Dalı'ndan 2005'te şeref derecesiyle Suna Korad ve Pekin Kırgız ile çalışmış olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından iki yıl süreyle Oylun Erdayı ile şan, İbrahim Yazıcı ile enterpretasyon çalıştı. 2006 yılında Genç Ses Yarışması'nda 3.lük ödülü kazandı.
2007 yılında Fazıl Say'ın soprano, piyano, ney ve perküsyondan oluşan 'Patara Quartett' eserindeki soprano partisini seslendirerek eserin Milano, Floransa, Bologna, Torino, Treviso şehirlerinde gerçekleştirilen İtalya, Nürnberg ve Dortmund'da gerçekleştirilen Almanya turnesine katıldı. 2007-2008 sezonunda İstanbul Devlet Opera ve Balesi'ne solist sanatçı olarak katılan Gençer, Bellini'nin 'I Capuleti e I Montecchi' eserindeki 'Giulietta' ve Puccini'nin 'La Rondine' eserindeki 'Lisette' rolleriyle seyirci karşısına çıktı. İbrahim Yazıcı yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde Beethoven'ın 'Korolu Fantezi' adlı eserinin soprano partisini birçok konserde ve eserin İdil Biret ile gerçekleştirilen CD kaydında seslendirdi.
2008'de Siemens Opera Yarışması'nda 1.lik ödülünün sahibi olan Gençer, 2008-2011 yılları arasında Almanya'da Badisches Staatstheater Karlsruhe'de Opera Stüdyosu'nda çalıştı. Aynı zamanda Hochschule für Musik Karlsruhe'de Prof. Donald Litaker gözetiminde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009'da Richard Wagner Vakfı Bursu kazanarak Richard Wagner Bayreuther Festspiele'ye katıldı.
2010'da Konzerthaus Karlsruhe'de Britten'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı eserinde 'Tytania' rolünü seslendiren sanatçı, Julia Varady, Roman Trekel, Mauro Trombetta, Ileana Cotrubas ve daha birçok sanatçının ustalık sınıflarına katıldı. 2012-2013 sezonunda Gerhart Hauptmann Theater Görlitz'de misafir solist olarak sahneye çıkan Gençer, şu anda İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak görev yapmaktadır.
Kariyerini hem yurtiçi hem de yurtdışında sürdürmekte olan Gençer, 2015 Şubat ayında Alsancak Rotary Kulübü'nün İzmir'de düzenlediği 8. Genç Solistler Yarışması-Profesyonel Kategorisi'nde 1.'lik ödülüne layık görülmüş, yine Şubat 2015'te Madrid'te 10. Uluslararası Villa de Colmenar Viejo Şan Yarışması'nda 2.'lik ödülünün sahibi olmuştur.
Kasım 2015'te Stuttgart Devlet Orkestrası ile Max Bruch'un "Achilleus" Oratoryosu'nda Polyxena ve Thetis rollerini seslendirerek eserin Stuttgart Prömiyer'inde yer almıştır.
Şubat 2015'te dünyaca ünlü şef Ola Rudner yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası ile "Viyana Gecesi" konserinde solist olarak yer almıştır.
ECE KAPTANOĞLU, piyano
Piyano eğitimine 1993 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda ProAykut Bakır ile başladı.
1999 yılında Lisans eğitimine başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Sanat Dalı'nda Dr. Namık Sultanov, Dr. Yapıncak Gürerk ve ardından Prof. Ersin Onay ile çalışmalarını sürdürerek Ocak 2008’de R. Schumann’ın eserlerinden oluşan bir resitalle “Yüksek Lisans”, Mayıs 2011’de Fransız bestecilerin (J.P. Rameau, C. Debussy, M. Ravel) eserlerinden oluşan bir resitalle “Sanatta Yeterlik” programlarından mezun oldu.
2009 yılında Demet Emen Yıldırım ve Banu Akkerman Yeşilyurt ile kurdukları “Mira Piano Trio” oda müziği grubu ile Bilkent Üniversitesi, Türk Japon Vakfı ve Niğde Üniversitesi konser salonlarında konserler verdi. 2011 Haziran ayında “Mira Piano Trio” ile Fransa’nın Belfort kentinde her yıl gerçekleştirilen “FIMU” Uluslararası Müzik Festival’inde iki konser gerçekleştirdi.
2012 yılı Mayıs ayında şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde M.Ravel' in Re Majör Sol El için Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.
2012 yılında Ankara'nın Çubuk ilçesinde gerçekleştirilen Kırda Müzik Festivali (KIRFEST) kapsamında Mesut İktu ile Muammer Sun'un iki türküsünü seslendirdi. Konser TRT Radyo’da canlı yayınlandı.
2011 – 2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda enstrüman ve şan eşliği yaptı. Bu kurumda aynı zamanda piyano dinletileri de gerçekleştirdi. 2014 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Salon Sanat, Ankara Mozarthaus ve Antalya Akdeniz Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde piyano resitalleri verdi, Kanada – Halifax Summer Opera Festivalinde ustalık sınıfları ve vokal stüdyolarında görev aldı, festival kapsamında James Dunn Theatre’da gerçekleşen 10. Yıl konserinde piyanist olarak yer aldı.
Doç. Ece Kaptanoğlu, 2012 yılı Temmuz ayından beri Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
DÜNYA MÜZİKLERİ ATÖLYESİ IV "CAZ ATÖLYESİ"
13 Mayıs 2016 Cuma, 19.00-22.00
Atölye Konuları:
1890’lardan 1980’lere ve sonrasına Caz Tarihi
Bir kültür olarak Caz
Caz Kronolojisi
Caz Müzisyenleri
Armoni, Ritim, Melodi, Cümleleme ve Doğaçlama
Müzikal yapılanma ve çalgılar
Caz Orkestraları
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KONSERİ
18 Mayıs 2016 Çarşamba, Saat: 20.00
Türkiye’nin genç yetenekleri, piyano, keman, viyolonsel, flüt, klarinet ve fagot yapıtlarından oluşan zengin bir program ile bu 18 Mayıs Çarşamba akşamı Mozarthaus'a konuk oluyorlar.
Piyano: Korkmaz Can Sağlam, Elif Kara, Sıla Şentürk, Arkın Akçagül
Keman: Alpay Jan İnkılap, Nilüfer Sude Güçlü, Elif Ece Cansever
Orkun Pala, Demirhan Gökbudak
Viyolonsel: Güney Güven
Flüt: Şenay Uğurlu
Klarinet: İlayda Yılmaz
Fagot: Sevgi Varol
Program:
J. BRAHMS | Fantasien Op. 116, No.6 Intermezzo
No.7 Capriccio, Macar Dansı No.17
J. HAYDN | Sonat Hob. XVI:36, do diyez minör
1. Bölüm ”Moderato”
W. A. MOZART | Sonat K310, No.8 la minör
1. Bölüm “Allegro maestoso”
S. RACHMANINOV | Prelüd Op. 32, No. 12, sol diyez minör
G. FAURE | Elegie
P. de SARASATE | Introduction and Tarantella Op.43
H. VIEUXTEMPS | Rondino
L. van BEETHOVEN | Sonat No.5 Op.24 “İlkbahar”
1. Bölüm “Allegro”
M. RAVEL | Tzigane
E. ZEKİ ÜN | Yunus’un Mezarında
A. MESSAGER | Solo de Concours
G. JACOB | Fagot Konçertosu, 1.Bölüm “Allegro”
DÜNYA MÜZİKLERİ ATÖLYESİ V "ÇİNGENE KÜLTÜRÜ VE MÜZİĞİ"
20 Mayıs 2016 Cuma, 19.00-22.00
Okuma yazma öğrenmezden önce tiyatro okulunun sınavını geçebilmek için Apollinaire’in ‘Mirabeau Köprüsü’ şiirini sesli dinleyerek ezberledim. Bütün öğrenciler sabun kokardı, ben bir tuhaf. Othello’nun provalarında karşımdaki kızcağızı o kadar korkutmuşum ki, gerçekten boğazlayacağım diye kaçıp yatağın altına saklanmış.” Tony Gatlif
Atölye Konuları:
Tarihsel ve sosyolojik açıdan Çingeneler
Çingenelerin Dünyası
Çingeneler ve Müzik
Açıklamalı Belgesel Gösterimi
Dinleti, sohbet ve öneri
YEŞİM GÖKALP
J.S. BACH PİYANO KONÇERTOLARI
25 Mayıs 2016 Çarşamba, Saat: 20.00
Yeşim Gökalp, J.S. Bach’ın BWV 1052 ve BWV 1056 eser sayılı konçertolarını yaylı kuartet eşliğinde Mozarthaus’ta yorumluyor.
YEŞİM GÖKALP, piyano
PÜREN ÜSTÜN, keman I
MERVE YENTÜR, keman II
PINAR BAYER, viyola
İPEK GÜRER, viyolonsel
PROGRAM:
J. S. BACH
Konçerto BWV 1052 Re minör
I. Allegro
II. Adagio
III. Allegro
H. PURCELL
Peri Karaliçe Süiti’nden Üç Dans
I. Hornpipe
II. Rondeau
III. Jig
J. S. BACH
Konçerto BWV 1056 Fa minör
I. [no tempo marking]
II. Largo
III. Presto
YEŞİM GÖKALP, piyano
1966 yılında İzmir de doğdu. İlk piyano derslerini Erdoğan Okyay dan aldı. 8 yaşında Ankara Devlet Konservatuar ı piyano bölümüne girerek Prof. Ayşe SAVAŞIR ın öğrencisi oldu. 1982 / 1983 öğretim yılında sınıf atlayarak yüksek devresinden pekiyi dereceyle mezun oldu. Aynı yıl devlet bursu kazanarak Almanya da öğrenimine başladı. Önce Hannover Müzik Akademisinde Prof. B. Ebert ile çalıştı, daha sonra Köln ve Detmold Müzik Akademilerindeki öğrenimini Prof. G.Ludwig ve W.Kassebaum ile tamamlayarak 1990 yılında sanatta olgunluk diploması aldı (Master). Amadeus Quartett ile Oda Müziği çalışmaları yaptı. Ve Köln Yüksek Müzik Akademisinden Oda Müziği Diploması aldı. Prof. G. Ludwig Prof. Dr. Jürgen Uhde nin ve Prof. Renate Kreitschmar Fischer ın yaz kurslarına katıldı. İlk konserini 16 yaşında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde veren sanatçı yurtiçi konserlerinin yanı sıra İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya Federasyonunun çeşitli kentlerinde konser ve resitaller verdi. Şu ana kadar Türkiye de
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları Eskişehir Belediye ve Üniversite nin Senfoni Orkestrası ayrıca Orkestra Akademik Başkent ile konserler vermiş, ayrıca ODTÜ Sanat Festivali Sevda CENAP And Müzik Festivali, Bodrum Uluslararası Sanat Günleri, 1. Kıbrıs Lefke İnternasyonal Müzik Festivali ve Münster Karadeniz Ülkeleri Festivaline katılmıştır. Köln Senfoni Orkestrası ve KVB Orkestrası ile yapılan konserleri Belçika televizyonu ile ve WDR tarafından yayınlanmıştır. Avrupa da konser ve resital verdiği salonlar arasında Berlin Filarmoni büyük Salonu-ST. Petersburg Filarmoni Salonu-Köln–Maternus-Haus–Hannover Kongre merkezi (Beethoven Saal)–Steinway Saal–Gelsenkirchen Schloss Horst-Kolvenburg–Billerbeck-Herne Kültür Centrum–Detmold Sommer Teater–Detmold Neue Aula-Hamburg Musikhalle Kammermusiksaal bulunmaktadır. 2003 Eylül ayında Detmold Oda Orkestrası eşliğinde ünlü Alman bestesi Gieselher Klebe nin Şan–Piyano ve oda orkestrası için yazmış olduğu için
eserin ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. Sanatçı St. Petersburg Senfoni Orkestrası eşliğinde M. Ravel in Sol Major Piyano konçertosunun CD sini yapmıştır. Ayrıca içerisinde A. Adnan Saygun Muammer Sun un keman piyano için yazılan ve Alberto Ginastera nın eserlerinden oluşan 2. bir CD si bulunmaktadır. Türk Piyano Ezgileri başlıklı 3.CD sinde İlhan Baran ın Siyah ve Beyaz ını ayrıca İstemihan Taviloğlu nun 3 Prelüd ünün (Mİ) ilk defa kayıtlarını gerçekleştirmiş yine A. A. Saygun Sonatin ile U.C.Erkin in Duyuşlarınıda bu CD de bir araya getirmiştir. Bugüne kadar birçok yabancı ve Türk şeflerle çalışmış, Türk eserlerine de repertuarında geniş yer vererek radyo ve televizyon kayıtları gerçekleştirmiştir. Gökalp halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist sanatçısıdır ve çalışmalarına ünlü pedagog Prof. Dr. Renate Kretschmar Fischer ile devam etmektedir. Sanatçı 2000 yılı Ocak ayında Avrupa Müzisyenleri Yarışması na (Internationale TIM Klavier Wetbewerb) katılarak bir takdirname kazanmıştır (Auszeihnung). 2005 yılı Nisan ayında düzenlenmiş olan Sevda Cenap and Müzik Festivali nde Besteci Yiğit Aydın ın yine kendisine itaf ettiği (ANDERS) isimli piyano ve oda orkestrası için bestelemiş olduğu eserini Şef Eckhard Fischer yönetiminde Detmold Oda Orkestrası eşliğinde dünya prömiyerini gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda geçtiğimiz 2005 17 Kasım da 7 ülkenin katılmış olduğu Münsterland Karadeniz Ülkeleri Festivalinde ülkemizi temsilen vermiş olduğu resitalde Yiğit Aydın ın Piyano Parçası ve İlhan Baran ın Siyah ve Beyaz ını Almanya da ilk defa seslendirmiştir. Arkasından geçtiğimiz Haziran Ayında (28.06.2006) Detmold Oda Orkestrası eşliğinde Bestecimiz Yiğit Aydın ın (Anders) adlı yapıtının Almanya prömiyerini gerçekleştirmiştir. Sanatçı son olarak İstanbul Koç Üniversitesinde resital vermiş ve 6 Mayıs 2007 de Berlin Filarmoni büyük Salonunda, Senfoni Orkestrası Berlin eşliğinde konser yapmak üzere davet edilmiştir. Arkasından Zürihte St. Peters Kilisesinde bir resital vermiştir. Haziran 2008 de çıkan 4.CD si Türk
Çocuk Parçalarının ardından 17 Aralık 2008 de Ankara CSOSalonunda gerçekleşen A. Adnan Saygun gecesinde ANAÇEV ( Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı ) tarafından şu ana kadar yapmış olduğu yardım konserleri dolayısı ile kendisine Eğitime destek ödülü verilmiştir.Yine Anaçev için Aralık 2010 F.Chopin yılı dolayısı ile Polonyalı Şef Zofia Wislocka yönetiminde bir konser vermiştir.,27.Sevda Cenap And Müzik Festivali çerçevesinde Detmold Landestheater Solist Sanatçılarından Alman Bariton Andreas Jören ile birlikte F.Schubert Winterreise adlı eserini seslendirmiş olup çok olumlu eleştiriler almışlardır.Ağustos 2011 de bu eserin CD kaydını gerçekleştirmişlerdir. Andreas Jören ile yurtiçi ve dışı konser ve kayıt çalışmalarını sürdürmektedir.2011 Kasım ayında piyasaya sunulan son CD si Çağdaş Minyatürlerin ardından ,2012- Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belçikada Brüksel Oda Orkestrası eşliğinde bir konser vermiştir.Sanatçının yurtiçi ve yurtdışı konserleri ve kayıt çalışmaları devam etmektedir.
PÜREN ÜSTÜN, keman
Ankara'da doğdu. 10 yaşında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı keman bölümüne girerek Prof. Leda Cenaz'la keman çalışmalarına başladı. Başarılı geçen yarı zamanlı eğitiminin ardından tam zamanlı olarak konservatuvar eğitimine devam etti. Eğitimi süresince keman çalışmalarını Prof.Leda Cenaz'la, oda müziği çalışmalarını Prof. Ulvi Yücelen ve Erdoğan Davran'la, orkestra çalışmalarını Prof. Hikmet Şimşek'le sürdürdü. Öğrencilik yıllarında çeşitli uluslararası gençlik orkestralarıyla turnelere katıldı. Mezuniyetinden sonraki profesyonel çalışmalarını Tayfun Bozok'la devam ettirdi. 1999-2007 yılları arasında misafir sanatçı olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile pek çok yurt içi ve yurt dışı konserlerine, turnelerine katılma şansı buldu. 2007 Ocak ayında Alexander Shustin ile birlikte Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde Bach'ın iki keman için konçertosunu seslendirdi. 2002 yılından beri Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesi olan Üstün, buradaki görevini 2. keman grup şefi olarak
sürdürmektedir ve bunun dışında oda müziği alanında konserlerine devam etmektedir.
MERVE YENTÜR, keman
1992 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı'na girdi. Eğitimi boyunca keman çalışmalarını Server Ganiyev ve Ludmilla Sirotina, orkestra çalışmalarını İbrahim Yazıcı, oda müziği çalışmalarını Ilya Sirotin ile sürdürdü. Öğrenciliği sırasında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Hacettepe Oda Orkestrası'na katıldı. Hem öğrenciliği sırasında hem de mezuniyetinin ardından Türkiye, Almanya ve İtalya'da Masterclass'lara katıldı. Türkiye'nin çeşitli senfoni orkestralarında da misafir sanatçı olarak görev alan Yentür, profesyonel sanat hayatına oda müziği alanında verdiği konserlerle ve Hacettepe Senfoni Orkestrası 1. Keman üyesi olarak devam etmektedir.
PINAR BAYER, viyola
1979 yılında Ankara'da doğdu. 1989 yılında Prof.Koral Çalgan'ın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na kabul edildi. Orkestra eğitimini Prof.Hikmet Şimşek, Prof.Rengim Gökmen ve İbrahim Yazıcı ile, oda müziği eğitimini Prof.İlya Sirotin ile tamamladı. Prof.Ruşen Güneş ve Prof.Tatjanna Maserenko'nun çalıştaylarına aktif olarak katıldı.Öğrenciliği boyunca ve mezuniyeti sonrası çeşitli oda müziği grupları ve senfoni orkestraları ile birçok yurtiçi ve yurtdışı turnelere katıldı. 2002 yılından bu yana Hacettepe Senfoni Orkestrası viyola grup şefliği görevini sürdürmekte, oda müziği çalışmalarına devam etmektedir. Prof.Betil Başeğmezler ile başladığı yüksek lisans eğitimini Prof.Çetin ile sürdürmektedir.
İPEK GÜREL, viyolonsel
1978'de Ankara'da doğdu. İlköğretimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Müzik eğitimine 1989 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Funda Kalmukoğlu'nun öğrencisi olarak başladı. 2001 Hajreddin Hoca'nın çello sınıfından "Şeref Listesi"ne girerek mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı. Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası'nda öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.
DÜNYA MÜZİKLERİ ATÖLYESİ VI "YEREL KÜLTÜRLER"
(Unutulmuş Dünyanın Sesleri)
27 Mayıs 2016 Cuma, 19.00-22.00
Dünya üzerindeki çeşitli grupların ve kültürlerin müziklerine bir bakış.
Tuva Boğaz Şarkıcıları, Inuit Şarkıları, Avustralya Aborjinleri ve Didgeridoo, Maoriler ve daha bir çok coğrafyayı kapsayan kültürler. Bu çalışmada Kuzey Avrupa, Afrika, Avustralya ve Asya üzerinden geçip Güney Amerika ve ardından Hindistan’a kadar tüm yerel sesleri duyabileceksiniz.
Atölye Konuları:
Aborjinler, Maoriler, İnuitler, Tuva Türkleri
Dinleti, Sohbet ve öneri
BAŞAR CAN KIVRAK PİYANO RESİTALİ
28 Mayıs 2016 Cumartesi, Saat: 20.00
Program:
* F. CHOPIN
Polonaise-Fantasie op.61
* S. RACHMANINOV
Prelüd Op.32 No.8, la minör
Prelüd Op.32 No.10, si minör
Prelüd Op.32 No.12, sol diyez minör
Prelüd Op.32 No.13, Re Bemol Majör
* S. PROKOFIEV
Piyano Sonatı No.6 Op.82, La Majör
I. Allegro moderato
II. Allegretto
III.Tempo di valzer lentissimo
IV. Vivace
BAŞAR CAN KIVRAK
Başar Can Kıvrak, 2008 yılında girdiği Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarını, 2012 Mayıs ayında, Elisso Virsaladze’nin sınıfında en yüksek dereceyle (kırmızı diplomayla) bitiren Başar Can Kıvrak, eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Başar Can Kıvrak, orta öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. On yaşından itibaren iki yıl Ozan Bilen ile piyano çalıştı. 2000-2001 yıllarında Emre Şen ile çalışmalarının ardından 2001-2002 Öğretim yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’nde Namık Sultanov’un piyano sınıfına kabul edildi. Bir dönem sonra Gülnara Aziz’in öğrencisi oldu. 2004 yılında girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano bölümünden Gülnara Aziz’in öğrencisi olarak 2008 yılında yüksek onur derecesiyle mezun oldu. 2002 Ekim ayında İstanbul’da düzenlenen 1. Uluslararası Ferdi Statzer Piyano Yarışmasında Üçüncülük ödülü, 2004 Aralık ayında “Yamaha Bursu” ve 2005 Nisan ayında Sofya’da düzenlenen 2.Uluslaarası Genç Virtüözler Piyano Yarışmasında "Grand Prix" (Büyük ödül) kazandı. 2005 Ağustos ayında Gülsin Onay ile çalıştı . Trt Ankara Radyosu için birçok kayıt yapmış olan Başar Can Kıvrak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Ruşen Güneş, Gürer Aykal gibi büyük isimlerle aynı sahneyi paylaşma şansı buldu. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, Ankara Uluslararası Müzik Festivali, Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivali gibi festivallerde konserler verdi. Kıvrak, akademik ve solistik çalışmalarına halen devam etmektedir.
Sayfa düzen: Tenise Yalçın evetbenim
Kaynak: Mozarhaus Sanat ve Konser Evi