AASSM: Keman – Piyano Resitali


http://aassm.org.tr

Keman – Piyano Resitali
Gülru Ensari Schuch/ piyano

Sevil Ulucan Weinstein/ keman

01.12.2014 Pazartesi, saat: 20:00
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Küçük Salon
 

Gülru Ensari Schuch/piyano – Sevil  Ulucan Weinstein/keman

Program:
G.F.HAENDEL – Fa Maj. Keman-Piyano Sonatı
W.A.MOZART – Mi min. Keman-Piyano Sonatı
L.V.BEETHOVEN – Keman-Piyano Sonatı No:2
C.FRANCK – Keman-Piyano Sonatı
            
Bilet Fiyatları:
Tam:5.00 TL
Öğrenci:3.00 TL
Gişe:
AASSM: 0232 293 38 31
İzmir Sanat: 0232 293 40 49
İsmet İnönü: 0232 293 46 04
http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat/Etkinlikler/Tur/Konser 
http://aassm.org.tr
 

Gülru Ensari Schuch 
Verdiği başarılı konserlerle genç kuşak Türk piyanistler arasında yerini her geçen gün sağlamlaştıran Gülru Ensari, piyano eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nda Prof. Meral Yapalı`yla sürdürm… Sevil Ulucan Weinstein Sevil Ulucan Weinstein
 
Bulgaristan`ın Şumnu kentinde doğdu ve 6 yaşındayken Veselin Spirov ile keman öğrenimine başladı.
 
Gülru Ensari Schuch  Verdiği başarılı konserlerle genç kuşak Türk piyanistler arasında yerini her geçen gün sağlamlaştıran Gülru Ensari, piyano eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Prof. Meral Yapalı’yla sürdürmüş ve 2007 yılında mezun olmuştur. Edirne Trakya Üniversitesi Uluslararası Piyano Yarışması, İskenderiye, Milano ve Roma'da düzenlenen “Jugend Musiziert” Yarışması, Makedonya’da düzenlenen “Ш. Interfest-Bitola International Competition For Young Pianists” yarışmalarından birçok ödülle dönen Ensari, ayrıca Almanya'da düzenlenen "Jugend Musiziert" yarışmasında "Solo Piyano" ve "Şan- Oda Müziği" kategorilerinde iki sene arka arkaya ödül alarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Gülru Ensari aralarında, İş Sanat, Turgutreis D-Marin Festivali, Berlin Bebersee Festivali, Caddebostan Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu olmak üzere birçok önemli Kültür Merkezi ve etkinliğinde solo, oda müziği ve orkestralı konserler vermiş, İstanbul Oda Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni, 
Çukurova Devlet Senfoni, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestraları’nın solisti olmuştur. Çalışmalarında oda müziğine de çok önem veren Ensari, Gautier Capuçon, Ilya Gringolts ve Mirijam Contzen gibi dünyaca ünlü solistlerle yaptığı ikili çalışmalarla da dikkati çekiyor. Çalışmalarını Prof Leontina Margulis, Prof Andrei Diev, Prof Sergei Dorensky, Hüseyin Sermet ve Gülnare Şekinskaya ile yaptığı ustalık sınıflarıyla destekleyen Ensari, İstanbul Alman Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndaki çalışmalarını tamamladıktan sonra Hochschule für Musik Köln’de Prof. Vassily Lobanov'un gözetmenliğinde öğrenimini tamamlamıştır. Ensari çalışmalarına halen aynı okulda Prof. Anthony Spiri ile Oda Müziği Master Programı’nda devam etmektedir.
Kaynak: http://www.aassm.org.tr/Etkinlik_Bilgi/G%C3%BClru%20Ensari%20Schuch/526
Sevil Ulucan Weinstein
Bulgaristan’ın Şumnu kentinde doğdu ve 6 yaşındayken Veselin Spirov ile keman öğrenimine başladı. Türkiye’ye göç ettikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman öğrenimine Venyamin Varsawsky ile devam ederek 2002 yılında birincilik ile mezun oldu.
 
1998 yılında aldığı bursla Salzburg Mozarteum Summer Akademisi’nde Shmuel Ashkenasi’nin Masterclass’larına katıldı. Daha sonra Mincho Minchev, Mikhail Khomitzer ve Magdalena Rezler’in yanı sıra Uluslararası Keshet Eilon Keman Kursu’nda Cihat Aşkın, Haim Taub ve Shlomo Mintz ile çalıştı.
 
Türkiye’nin değişik illerinde verdiği konserlerin yanı sıra ilk yurtdışı konserini Young-Euro-Classic Festivali kapsamında, 2006 Ağustos ayında Berlin Konzerthous'da Prokofiev Konçerto çalarak gerçekleştirdi. Bu konserinde Alman eleştirmenlerden çok olumlu eleştiriler alan sanatçı; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Selçuk Oda Orkestrası, İ.Ü.D.K.S.Orkestrası, Aşkın Ensemble ve Charlotte Symphony Orkestrası eşliğinde konserler verdi.
 
2009 yılı Temmuz ayında Kalan firması tarafından yayınlanan ve Gülnare Şekinskaya ile birlikte seslendirdigi ”Sevdana“ albümü piyasaya çıktı ve albüm eleştirmenler tarafından çok olumlu eleştiriler aldı.
 
2011 yılında Sanatta Yeterlilik programını tamamlayan Sevil Ulucan Weinstein, 2013 Mayıs ayında Doçent ünvanı alarak yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği solo ve oda müziği çalışmalarının yanı sıra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaktadır.
Kaynak: http://www.aassm.org.tr/Etkinlik_Bilgi/Sevil%20Ulucan%20Weinstein/525

Sayfa düzeni: Tenise Yalçın evetbenim

tenise.yalcin@gmail.com 
Haber İçerik: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezihttp://www.aassm.org.tr/Etkinlikler/keman-piyano-resitali

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir